11630
  • Myselor
    srácok tényleg nincs valami módja annak hogy pl fegyvereket,könyvet,üveget ,colát leakarok rakni hogy ne keljen falhoz verve állítani hogy álljon?nem lehet valahogy máshogy mint vergődve?hogy mi hogy álljon forduljon.nem jöttem rá
  • Garakx
    Köszi. Hm... Akkor lehet várni amíg kiadnak vmi jó modot hozzá (újra játszás szempontjából)
  • SaGa Jr
    Az általad okozható és az általad bekapható sebzésben is van eltérés a két nehézség esetén, meg az ellenfél HP-ja is valamivel nagyobb a magasabb nehézségen (a kettő között már nem nagy a különbség, észrevehető komoly eltérés normálhoz képest van). Emellett van a magasabb szinten több/gyakoribb legendary ellenfél és cucc, meg a jóval lassabb gyógyulás (így sem vészes).
  • Különc
    Igen és kb. az első 20 szint nehéz, utána az is könnyű, 1 hit minden. Persze ha tudod mit csinálsz
  • Garakx
    Kicsit gugliztam. Jól láttam, hogy a survival és a very hard közt a különbség a legendary enemik száma plusz lassabban gyógyulsz és ennyi?
  • SaGa Jr
    andrew83hun:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Diamond City-ben vagy annak környékén lehet hallani a dologról és úgy kerül be a feladatok közé a hely meglátogatása.

DonPedro22:
    Válasz a tiédet megelőző hozzászólásban. :)
  • andrew83hun
    A Museum of Witchcraft mellékküldetés (miscellaneous) majd megoldja a problémád.
    Sajna nem emlékszem hogy vettem fel a küldit, de a helyszínre érve, bent a múzeumban egy 60-as Savage Deathclaw vár. Majd eldobtam az egeret amikor megláttam.... lvl 23-as vagyok, talán lenyomtam volna, de inkább menekülőre fogtam.

Utoljára szerkesztette: andrew83hun, 2015.11.28. 09:41:30
  • DonPedro22
    Ha kifogy az energia a T-45 ruhából azt hogy töltöm újra?
  • SaGa Jr
    Ezen ne csodálkozz. Csak mert menet közben váltasz nehézséget, nem kalkulálja azonnal újra a program a már legenerált ellenfeleket. Meg kell várnod hogy elteljen egy bizonyos idő ingame, mikor újragenerálja/respawn-olja az ellenfeleket, akkor kapják meg a jobb képességeiket (több HP, jobb védelem). Addig a very hard szintű stat-jaik maradnak érvényben, amik sokka lgyengébbek. A fegyverek sebzése sem feleződik meg hirtelen, hanem a fent említett idő után, teljesen új területen generált új fegyvereknél lesz tetten érhető a dolog.

Az egészben az a szép, hogy a nehézség lefelé történő váltása valamiért hamarabb (van hogy azonnal) életbe lép.

Ha tehát meg akarod tapasztalni a survival nehézséget teljességében, akkor indíts új játékot úgy, hogy az elejétől abban játszol.

Az combat armor jó, főleg a harmadik típusa, a nehéz változat (heavy). Az aztán takarja a karakter testének majdnem egészét és a védelme is kiemelkedő. Előtte még ott a sturdy változat (ez a három szint van minden páncélból, normál, sturdy és heavy), amit már a karakter 25-ös szintjétől kioszthat a program bizonyos ellenfeleknek (a heavy-t 35-től kezdi el kiadni, kivéve oylan ellenfeleknél akiknek már kezdettől ez a fix felszerelése). Ugyanakkor szerintem a heavy leather armor és a heavy synth armor is jobb nála (előbbi az energia védelemben és a badass kinézetével, utóbbi meg minden téren, de sajna csak fehérben van, nincs oylan sötét változata mint mondjuk a shadowed upgrade-je a többi páncélnak). Az armor weave-es army/military fatigue és/vagy vault suit meg egyenesen sebezhetetlenség közelébe viszi ezekkel a játékost ezekkel a páncélokkal. :)

Evoluti0N:
    Lehet felszedett valahol bagót a kis csaj azt rákapott. Neki úgysem árt és mondta, hogy szeretne amit csak lehet kipróbálni. Nézd meg az inventory-ját, hátha van nála cigi és akkor azt elvéve tőle talán abbahagyja. Mondjuk nálam a saját báromban gyújtott rá a hölgyemény a lakosoknak kitett cuccból. De nem lett tőle láncdohányos. :) Ellenben ahogy valahol van valami ülő alkalmatosság és nincs épp harc, azonnal leteszi a hátsó felét és italozni kezd (ha székre ült) vagy cigire gyújt ha kanapéra helyezte a hátsóját. Mondjuk ezt Cait is csinálja (mindenhová leül ha nincs épp akció, akár a legnagyobb mészárlások pillanatnyi szüneteiben is megtalálja a használható ülőalkalmatosságokat), csak ő meg eszik és iszik, nem bagózik.

Kenzou:
    Sokkal. Ha például elmész a BADTFL nevezetű helyre (a nagyváros északi részén lehet megtalálni, nem kell bemenni a sűrűbe) annak környékén mindig csatangol egy. A Glowing Sea területén (DNy-i szektor) temérdekkel találkozhatsz, az Észak-Keleten lévő erdőségben szintén szép számmal akadnak (az okát majd megtudod ha ellátogatsz a museum of witchcraft-ba Salem környékén, ami ÉK-en van a nagy pocsolya partján), de messze délen is futottam már bele többe is. De például néhányuk majd épületen belül is megtalálható lesz, amolyan kellemetlen meglepetésként.

DonPedro22:
    Ha van nálad pluszban fusion core akkor automatice kicseréli a karakter menet közben egy újra a lemerültet. Neked nem kell vele foglalkoznod. De manuálisan is megteheted, ekkor kiszállsz, majd ránézel a páncélra, transfer opció és kiveszed ami neked kell (pont ahogy beletennél új páncéldarabot vagy levennéd róla a sérültet).
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.28. 09:34:21
  • Garakx
    Most lett 39es. Semmi lopózás (mert igen ez a másik dolog) az eddigi falloutokban az alap volt, hogy lopakodva mentem miden épületben meg stealth skill ugye mert... hasznos volt, kellett. Itt viszont nem látom értelmét mert így is úgy is agyon lövöm őket.
    Talán vmi lv 5-től (nagyon az elejétől) feltettem very hardra és... nem volt annyira very.
    Karakter meg... hát (skill neve most nem ugrik be) pisztolyra és automata fegyverekre kap bónuszt. De hozzá teszem ez a kettő sacc lv 2-őn volt 8 szinttel ezelőttig :D
    Armornak meg már nagyon régen a full védelmes combat armor van. Semmi power armor mert az már full easy mód. SZERINTEM!
  • sata75
    milyen karakterrel mégy és lvl mennyi vagy? mert nekem lesből puffogtatós a karakterem de még csak lvl14 és baromi nehéz a játék.
    aztán meg olvasom itt, hogy túl könnyű még így is, akkor elgondolkodom, hogy mit csinálok rosszul.
  • sata75
    jah, mikor vagy 2 órát tököltem vele, hogy a vitrinben a megfelelő sorrendben legyenek a macik között a piás üvegek. tök jól is nézett ki és mikor legközelebb pakolnék bele akkor látom, hogy szana szét van minden....
    idegből mindent eladtam még a vitrint is lebontottam:)
  • bfbc2
    sisakot a fejire
  • Kenzou
    Ti hány Deathclaw-val találkoztatok már? Csak mert nekem kezd kissé gyanús lenni, hogy 34. lvl-en, kb. 80 óra játékidővel, a térkép kb. 75%-át bejárva én még mindig egyetlen eggyel sem akadtam össze,
    a concordi legelsőt kivéve, de az ugye questhez kötött, adott.
    Kell hozzá valameddig eljutni a fő küldetésben, hogy random helyen spawnoljanak?
    Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.11.28. 08:32:10
  • Garakx
    Napot emberek!

Feltettem survival módba miután a very hard hát... nem igazán hard :D És... hát nem tudom de lehet nekem bugos vagy vmi de az ellen nem döglik nehezebben mint very hardon. Direkt megnéztem vatsban hogy hányszor kell lőjjek vkire h megdögöljön. Ugyan arra az ellenre ugyan annyi. Semmi különbség. Az első legendary raider akivel pl találkoztam ezen a fokozaton meg még mutálódni se volt ideje. Vagyis kidobta h mutált de megdöglött a francba egy 2 másodperces (max) assault rifle sorozattól.
  • Myselor
    hát szoktasd le róla
    amúgy tényleg zavaró lehet kíváncsi lennék az ilyet hogy lehet fixálni :)
  • Evoluti0N
    Hú, de bosszantó. Eddig nem volt semmi komoly bugom, de most előjött egy apró, de annál bosszantóbb. Curie elkezdett cigizni és szó szerint megállás nélkül csinálja. Minden egyes alkalommal, amikor nem sétál. Még dumálás közben is. Amikor sétál, akkor meg rá van ragadva egy cigi a kezére. Nagyon zavaró. :D
  • Ryder62
    Megvan a gém boltból, aktiváltam Steamen de az acsik nem jelennek meg. Ez miért lehet?
  • Evoluti0N
    Vissza is raktam a 15.11.1-et. Olvastam, hogy más játékoknál is vannak másoknál különböző gondok. Biztos jó lesz ez a Crimson (vagy nem), de úgy tűnik, hogy ráfér még pár javítás.
  • Evoluti0N
    Nálam is ugyanez van. Azt nem tudom, hogy az FPS emelkedett-e, vagy valami más pozitív dolgot hozott-e, de a lenti sáv összevissza bugozódik.
  • Zozo0122 #3874
    Jó, de az olyan meh :D Igazából ami engem jobban zavar az a házat berendezed - visszatérsz minden szanaszét. Erre nincs valami?
  • PiszkosFred
    Van ra konzolparancs, az mindig mukodott :)

...most is
  • Zozo0122 #3872
    Nevetséges, de ezt a bugot a motorban a Skyrim óta nem tudták kijavítani. Azaz 4 év alatt!
  • Bandicoot1
    Jópofa moderáció van itt, tegnap be akartam lépni dumálni erre minden ok nélkül banoltak.....

Szóval. A Slog majdnem kész, már csak a fára épített kecó van aztán lövöm a képeket.:)
  • Kenzou
    Köszi. Sejtettem, hogy valami bug lehet, mert azok a hullák nálam is ott virítanak a településeim közepén, akiket még azelőtt nyírtam ki, mielőtt az adott workshop-ot megnyitottam volna. Ráadásul azokat még manuálisan sem tudom eltakarítani, mert hiába halmozom őket egy kupacba valami félreeső helyen, mentés után is, akármikor visszamegyek, visszakerülnek az eredeti helyükre. Csak a későbbi támadók tűnnek el percek alatt.
  • bardocz
    Többnyire azokat használom. Beszélgetés után van harc, akkor nagyon jó a shotgun, rögtön vats-ban 3 lövés fejre, és vége.
  • BEAST #3868
    Sniper perknek két értelmét látom és ezért továbbra is hasznosnak tartom. Először is az a +25% headshot pontosság VATS-ban nem olyan rossz, főleg amikor Survival szinten hirtelen sokan rohannak le, de főleg a második pontja tetszik, hogy a célzott lövéseknél elég nagy eséllyel a földre küldi a célpontot. :)
  • PTW
    Tudom, hogy van az a mod. De az elso vegigjatszasomban nem rakok fel jatekmechanikai valtoztatasokat.
  • SaGa Jr
    A hosszú cső előnye csak célzáskor jön elő a pontosságban, egyébként hip fire accuracy az csökken tőle (tehát mikor nem jobb klikkel célozva akar lőni az ember). A shotgun meg amúgy is gyengébb lesz páncélozott célpontok ellen, így bár impozáns a kiírt sebzése, valójában a páncélzat kétszeresét le kell belőle kapni egyből és ez csak rosszabb lesz ha távolabbról lő az ember. Közvetlen közelről brutális, de pár méterről már rohamosan gyengül. A gyengébb sebzést magáénak tudó combat rifle/hunting rifle/assault rifle messze hatékonyabb és pontosabb. Utóbbihoz ráadásul nagyon sok lőszert össze lehet szedni (majd minden torony is ezt használja így kiiktatásukkor ez potyog belőlük).

Más:
    Van már a Nexus-on egy ideje mod a survival fokozathoz, ami kiiktatja a sebzés felezést (az ellenfelek ettől még szívósabbak maradnak, de mindjárt nem annyira, mint a HP növelés és sebzés visszafogás kettősével), változtat a kapható XP beállításokon meg lehet még mindenfélét beállítani benne. A Bethesda nem fog vele foglalkozni, ahogy nem foglalkozott vele a Skyrim és az Oblivion esetében sem (hogy a Fallout 3-at ne említsük).
  • SötétBarom
    Ezesetben ajánlanám a 45-ös combatrifle-t, egész jó dmg-e van, és hogy ha szétrakod magad jettel, masszív sebzést lehet vele bevinni elég gyorsan.. :D
  • PTW
    Ja es ugy, hogy survival mod lefelezi a sebzest...
  • PTW
    Riflemanbol meg csak 2 perk level van meg es igyis akkorat sebez a combat shotgunom, hogy mar szegyellem magam miatta...
  • bardocz
    Mindenre a lehető leghosszabbat rakom, de így is gyenge sajnos :S
  • SötétBarom
    tegyél rá hosszú csövet, úgy jobb egy picit..
  • SötétBarom
    Helyenként azért vannak kellemetlen meglepetések.. A karakterem full junkie, az összes ilyen nagy baszott nevesített dögöt psychojet-tel nyomom le :DDD
  • bardocz
    Skyrimben is ez volt. Mondjuk közel 25ös szinthez ötletem sincs ezt hogy cisnáljátok, nekem normalon se megy így :D Most amerre járkálok nincsen gond, de ilyen hatalmas sebzéseim sehol sincsenek. A combat shotgun meg felbasz, értem én, hogy van szórása, de 5 méterre már akkora, hogy semmi értelme... Pedig jó fegyver lenne.
  • PTW
    A survival egy rakas szar. Mondom ezt ugy hogy tobbnyire enis abban nyomom.

Attol survival valami, hogy 0.5 os sebzes szorzot kapsz az ellenfel meg 2 est?

Bethesda...
  • kiserik
    Én survivalon kezdtem, máig azon játszom. Lvl 30-asként az átlag ellenfél 1 lövés, van sok legendary, ami szintén. A kemény (esetleg nevesített) ellenfelek meg max 5-6, nagyon max 10.
  • PiszkosFred
    Bug lehet, mert nalam 2 honap (ingame ido) utan is ott figyel 2-3 hulla a sajat "varosokban" (manualisan kell oket elraknom, hogy ne legyenek szem elott). Mas hulla a vadonban despawnol, de ott sem azonnal, mint nalad.
  • Kenzou
    Sziasztok!
    Az normális (nem, nem az, de úgy értem, hogy másnál is előfordul-e vagy a hiba az én készülékemben van), hogy ha megtámadják az egyik településemet, akkor mire kiirtok mindenkit, a hullák több, mint fele magától eltűnik mielőtt nekiállhatnék összeszedni a lootot? Nagyon frusztráló, hogy kinyírok 10-15 ghoult vagy raidert és ebből 2-3 marad, akiktől szerezhetnék némi zsákmányt. Mondjuk a ghoulokat nem sajnálom annyira, náluk ált. úgy sincs 1-2 apróságnál több, de a raiderek cuccaival azért tudnék mit kezdeni.
    Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.11.27. 14:50:37