• SaGa Jr
    Myselor:
    Nem survival mode-ban nyomtam az első játékomat, így szerintem a "nehézség" az nem abból adódott, egyszerűen azok az új típusú támadások kimondottan nehézre vannak megkreálva. A sima támadások amik ezt megelőzően a játékban voltak, ezekhez képest gyermeteg próbálkozások.
    Amikről lentebb írtam a spoiler-ben, amik csak egy bizonyos esetben kerülnek elő, azok sokkal keményebbek a megszokott bénázásnál amit a program támadásként felvonultat.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Minutemen vonalon a fort védelme után (synth támadás, normál nehézségen 20+ támadóval, köztük 8 courser-rel akiket a tornyok nem is tudtak támadni és a minutemen+settler különítményem sem tudott mit kezdeni az álcázott köcsögökkel, így nekem kellett egyesével kinyírni őket) a támadások már nem a szokásos apró, 10 fős vagy kisebb létszámú próbálkozások lesznek (ez volt a csúcs amit tapasztaltam, raider részről, a fele létszám power armor-ban, szuper mutánsok ennél kevesebben voltak mindig ahogy a ghoul támadók is), hanem masszív, nem ritkán 15-20+ fős kisebbfajta ostromok (van egy olyan érzésem, hogy a settler létszám befolyással bír a támadók létszámára, de ez csak egy tipp, 5 lejátszott nehezített támadásból ami nagyjából azonos létszámú település ellen ment, nehéz ezt megmondani), szerintem szinthez igazított fegyverzetű ellenfelekkel (mással nem tudom magyarázni a számtalan rakétavetőt, gatling laser-t, tuningolt minigun-t, gauss rifle-t, fat mant-t, spéci gránátokat olyan számban ahogy az felvonultatásra került a nem synth támadóknál). Ha pechje van az embernek és mindez a BoS járőrvonalai környékén történik, akkor még ők is beszállhatnak a vertibird csapataikkal és ledobott embereikkel.
    Főleg ha olyanok támadnak akiket ők sem kedvelnek. Ilyenkor lehet reménykedni, hogy nem találják el véletlenül valamelyik settler-t mert akkor az visszalő rájuk és onnantól már a settler-ek is ellenség. Az meg nem móka, mikor a falaktól nem zavartatva, a levegőből jön az áldás, leszáll akár épületre a repcsi és kipakol egy halom BoS power armor-os csókát. Mindezt normál nehézségen, nem survival mode-ban. Kíváncsi vagyok ott majd mi vár, de legfeljebb a létszám fog változni, más már nem tud.

morcosqtya:
    Ez a szép a dologban, hogy van még 3 másik szál, amin be lehet fejezni a játékot, nem kell a Minutemen vonalon végigmenni (ami a 4 lehetőség közül csak az egyik). Ez csak az egyik a 4 befejezési lehetőségből, talán a legkevésbé gyilkos a teljes frakció hálózat viszonyára nézvést, én ezért próbáltam ki ezt (meg mert 30 fölötti számú feladatot teljesítettem nekik, míg a többieknél 12-16 alatt maradt az elvégzett melók száma, így adta magát, hogy ha már ennyi melót beléjük öltem akkor megnézem már mi vár rám a még hátralévő játékidőben).
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Itt más ellenfelekkel kell majd viaskodni, mint a másik 3 frakció esetében. Az ellenfelek, a támadók, nem fix helyen várják, hogy a játékos lecsapjon rájuk, hanem ők választják meg a helyszín, időpontot, a legyőzésük során meg segítség is lesz a settler és minutemen segítők által. Ráadásul az eddigi játékban volt lehetőség felkészülni a helyzetre a települések kiépítésével, felszerelésével, azt lehet majd mindezt tesztelni élesben.

A másik 3 vonalon más jellegű összecsapásokban teljesedhet ki a játékos, más oldalát tapasztalhatja meg a játéknak, más sztorival és kimenetellel.

Azért emeltem ki a támadásos dolgot, mert pont az volt a bajom a játékkal ami sokaknak, hogy a támadásoknak nincs súlya, nincs következménye. Erre szerencsére rácáfolt a játék, bár nem alap állapotában, hanem csak egy bizonyos úton haladva lehet ezt megtapasztalni.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.30. 12:41:54