11630
-
SaGa Jr #4135 Benne van a játékban a teljes készlet, tehát a 15 színes, számozott golyó, meg a fehér is. Egy ideig szórakoztam én is az összegyűjtésével, de végül eluntam a dolgot. A 9-11-12 és 15-öst nem sikerült megtalálnom, a 8-asból volt már 4 db-om, a többiből 1-2. -
Jo, bocsanat, hosszu napom volt es meg csak hetfo van (es holnaptol itt a decemberi kaosz es panik - a tomeges szabadsagolas elotti kedvenc idoszak) :) -
Andule #4133 Na akkor majd újratolom vmikor. Úgy sem fejeztem még be (BOS küldiket sem sokat toltam) de olyan rég volt h (ezek szerint) erősen megkopott az emléke is.
dlcékre kíváncsi leszek de örülnék ha előbb a "furcsaságokat" javígtatnák.
pl. kezdetben szerettem Sanctuary-t mert tetszett az alaprajza de idővel idegesítő lett, h 5-6 paraszt mindig a központi házikó tetejére spawnolt és csak sasoltak mint a szurikáták. vagy h hiába osztom be a srácokat h mit csináljanak pár látogatás után látom h baromi mással vannak elfoglalva. Ugyan felváltják egymást de pl nem mindegy kinél van a sniper, a farmernál vagy az őrnél.
meg igazából a skillek egy részét sem értem. pl. a gunslinger miért növeli a lőtávot? a nevéből kiindulva sokkal értelmesebb lenne sztem ha fire rate-et (vagy pluszba a reload speed-et) növelné. a puska skill-hez tartozhatna a lőtávnövelés és a sniper-hez az armor reduction (mert lássuk be ki a franc lődöz egy idő után vats-ban távcsövessel)
igazából az alapsztoriból kiindulva van pár aminek a megléte is kérdéses számomra.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a ghoul / hullazabálós / radiation gyógyít /stb perkek mikor basszus átaludtuk az egész apokalipszist, ergo mi a fene mutált volna minket ennyire szarrá. igaz mondjuk az alapsztorit nem erőltetem mert nem bejövős eddig. -
Komolyra fordítva:
Én próbáltam gyűjteni de csak darabszámra nagyjából.
Majd megnézem a workbenchben mert ott van elrakva az összes, még nem vettem ki. (remélem nem használtam fel annyi plasticot hogy lebontsa)
Egyébként eight-ballt sokat lehet külön is találni, fiókokban, containerekben.
Így jó? :)
#4127 meg poénkodás lett vón.. de hát akkor most nem vagy hangulatban. Nevermind. :)
Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.11.30. 18:42:52 -
Hah nem us tudtam, hogy a billiard ugy is ilyen gyuntheto tema, lemaradtam a modelleknel :) -
szerintem. -
Ha erdemben nem tudsz valaszolni, akkor inkabb ne tedd, nem kenyszer :) Komolyan kerdeztem, tenyleg erdekel, gondoltam hatha valaki mar probalkozott vele.
Na ez mar inkabb, koszonom.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.30. 18:37:30 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egyik metroállomáson van egy billiárd asztal kirakva, azon van sok golyó, de nem tudom mind-e -
Mind? Leszarod. Szerzel sok darab sok színűt oszt kész a fasza biliárd.
Nukleáris pusztulat a világ azt azon szőrözünk hanyas golyó nincs meg? :) -
En azt mondom, varjuk meg a DLC-ket, sosem lehet tudni, mit kapunk majd veluk... :) A remeny hal meg utoljara.
Mas kerdes: sikerult mar vkinek osszeszedni a billiardasztalhoz az osszes golyot? Megtalalhato mind a jatekban, vagy ne is eroltessem, mert nem? :) -
Dehogynem voltak. BOS es NCR kozott ki lehetett alakitani allied viszonyt. De ez csak egy pelda es persze nem egy parbeszeden hanem cselekvesen soran mult.
Rengeteg ilyen dolog volt, de inkabb az aprobb reszletektol es a sokfele parbeszed opciotol volt igazan rpg az NV.
Hamisitatlan obsidian -
Andule #4124 Ha megfigyeled én nem is ezt tagadtam, lehet nem voltam egyértelmű. Azt próbáltam mondani h olyan szintű dolog nem volt már abban sem mint pl. a F1ben ahol pl. a Tandit a raiderektől vissza tudtad dumálni mindenféle gyilkolászás nélkül.
(NV-ben a Khan-oknál rémlik, h sokszor kellett a magas speech)
Jut eszembe mekkora volt már az is h ha síkhülye karakterrel nyomultál akkor a párbeszédek ugyancsak érdekesek lettek mivel az iq-hoz "igazította" a válaszlehetőségeket :D
Utoljára szerkesztette: Andule, 2015.11.30. 18:12:28 -
Elképzelem ahogy berepül 1db boatfly a műveleti területre azt ugranak a milliós nehézpáncélzatba az emberek... :DDD
Tiszta TEK. -
Not true, NV ben rengeteg opcio es rengeteg kovetkezmeny szarmazott a kulonbozo speech csekkekbol -
Andule #4121 "Kurvára el van tévedve" - nézőpont kérdése a dolog. Fallout 1-2-t végigvihetted egy karizmatikus, nagypofájú karakterrel akinek lövése nem volt a harchoz. Emlékeim szerint NV-ban a speech kb. arra volt jó h több zsetont vagy pozitívabb reakciókat válts ki emberekből de csak arra alapozva nem tudtad végigtolni a játékot. Persze még ez is sokkal jobb mint a 4ben de nekem a Vegas kb az Oblivionnal volt egy szinten mint rpg. De nyilván ez marha szubjektív egy dolog. :)
Vats-os lövöldözés: 3-al nem toltam sokat, de a vegasban van 100-110 órám; ott is meg itt is csak kb. az első 10 szintben használtam, azóta fölös. Felderítéshez néha nyomogatom de lőni már csak akkor ha vmi látványos kivégzésre vágyom. (Jelenleg vagyok 20as szinten (~50 óra), sneak ill. puska használattal. Távcsöves ill. shoti. Jó móka)
settlement és sm. támadások: nálam elég random. Mutik mikor jöttek nem voltak sokan és nem jutottak túl közel de tegnap kommandózás végével kaptam egy üzit h Abbernathi farm bukva mert nem sikerült megvédeni. Kvára nem vettem észre az üzit h támadják szal visszatöltve 2-3 percnyit nyomtam 1 q.travelt és láttam h kb 10-15 raider támad. A vicc h most segítenem sem kellett volna mert a 4 őr a korrekt sniper csúzlijával ill. a 10 torony fent elég jól aprított senki nem halt meg tőlünk.
Amúgy a pipboyos workshop rész sztem bugos mert nekem Sanctuary-re azt jelzi h 5 ágy van és alacsony védelem de mikor odaugrok látom h megvan mind a 17 ágyikó ami mind foglalt is (3as charismával amit nem tudpk hogy) a védelem is rendesen felhúzott és amúgy minden különösebb ok nélkül esik pár óra alatt 71%os happinessről 27re úgy h sztem nem volt attack. (se hullák, se anyagi kár)
Cimpanionok: az h lopakodik mikor te is azt már a Skyrimban is tudták, sőt sztem jobban is. Itt mind akit használtam eddig lazán előrecsászkál s naná h lebukik. (Mondjuk az jó h ettől én még nem) emiatt mondjuk jó h nincs NV féle hard mode mert nem lenne türelmem amiatt töltögetni h feszt kinyiratják magukat. De alapvetően marhára hiányzik belőle. Ott sem volt semmi xtra miután megszokta az ember h alvás után enni, inni kell, de beleélősebb volt emiatt.
De vissza a skyrim párhuzamhoz: ott a hencsik elég combosak voltak és sokszor az egész taktikám azon alapult h Lidi feltartja a parasztokat amíg én adom alájuk az áldást míg itt málhás szamár szerepen kívül másra nem használtam őket. Ennek ellenére marha jópofák sztem is. A kutya nagyon cukker, mikrobi beszólásai sztem zseniálisak ahogy kommentál egy csomó dolgot, alig várom h többet is megismerjek. (Ez akadályozott eddig h felvegyem a lone wanderer-t)
De a lényeg h AI szinten sztem rosszabb szinten vannak mint a Skyrimban voltak.
(btw vicces h a "vedd azt még fel hiába vagy 8szorosan túlterhelve" még mindig működik pedig az összes unoff patch első alapdolga h ezt kiveszik)
Az h beállítható legyen milyen fegyvert preferáljon, mennyire távolodjon el az NV után piszok hiányzik. Pl sunnyogás közben valóban mindig ott téblábol körülöttem de mikor vége a fight-nak megy világgá körülnézni. Ez pozitív is lehetne ha nem akadályozna amúgy engem a mozgásban mikor beáll/megáll vhol. Olyankor a puskatussal ütném egy idő után. Kéne egy gomb amivel üvöltözni lehetne velük, h "Move!" mint a might and magic 6-7-8ban :) öröm bódoccság lenne ezerrel :) -
Ahhhhhhh, barcsak. Mondjuk en mar azzal mennybemennek, ha obsidian ismet megkapna egy cim erejeig a jogokat... -
Itt és most letennék 50 rongyot egy fallout 2 remake-ért ezzel az engine-el. Csak mondom. 50 rongyot. -
Koszi hogy nem nekem kellett kifejtenem :) -
Az hogy szerepet játszol. Kitalálod magadnak, hogy KI a karaktered. Mondjuk egy ostoba de izmos fasz, netalántán egy intelligens, karizmatikus, de gyakorlatilag harcképtelen vezető.. Miután ezt kitaláltad, ennek megfelelően fogsz játszani vele.
Na ez itt úgy megy a levesbe, mint a huzat. Tökmind1, milyen build, a játék ugyan az. Lősz mint a barom megállás nélkül. Ja és nem mellesleg, ha analfabéta vagy, és nem tudsz olvasni, akkor is simán végigjátsza magát, ha minden beszélgetésben nyomogatod a zöld gombot..
Ez egy sima openworld shooter, karatkerfejlesztéssel.
Lejjebb írta valaki, hogy a NV-ben csak kicsivel volt több RPG elem.. Na ő KURVÁRA el van tévedve.. :D -
Zozo0122 #4116
-
én kettőt kaptam a BoS-tól:) meg ugye jetpacket,festéseket ranghoz igazítva.knight,paladin, sentinel :) -
jót röhögtem volna ha látom. :DDDd én amúgy mindig kiszedem a fusion core-t ha kimászok a power armorból:) -
SaGa Jr #4113 Ha nem te használod a power armor-t akkor nem merül benne az elem (fusion core). Szóval használják csak nyugodtan a telepesek, legfeljebb majd ha ne ma helyén van a cucc akkor megnézed, hogy rongálódott vagy sem.
A BoS-tól meg még csak lopni sem kell PA-t, adnak azok csak úgy puszira is egyet amit elvihetsz a műhelyből. Azt kimondottan a játékosnak tették oda. :) -
kissssss #4112
-
Nah igen, slusszkulcsot (fusion coret) jarmuben nem hagyunk :) -
Hát ezen most nagyot néztem. Eddig nem nagyon dugdostam a Power Armorjaimat (még csak 7 van, de miután sikeresen kiloptam egyet a BoS főhadiszállásról úgy, hogy nem vették észre, azt hiszem, lesz több is - nem mintha annyira kellenének, mert extrém ritkán bújok bele, de nagyon jól festenek egymás mellett), simán ott álltak Sanctuaryban a teraszon. Aztán ma délután arra vetődött egyetlen nyomorék Boatfly, amitől beindultak a Turretek, erre mindenki harcba vonult, és egymás után ugrottak bele a Power Armorjaimba a védelemre ráállított telepesek. Én meg csak lestem, hogy héééé, egy szaros légy miatt nekem ne pocsékoljátok a drága Fusion Core-okat. Meglepődtem, mert nem tudtam, hogy ilyet is tudnak a telepesek. Tanulság: Fusion Core-okat kiszedni, ha nem akarod, hogy bárki használja a cuccodat. Vagy az is lehet, hogy építek egy hangárt külön a páncéloknak, ajtó nélkül, aztán legalább egy húzósabb támadásnál sem fognak sérülni. -
Na jó, álljunk meg egy szóra. Lehet rosszul fogalmaztam, nem életszimulátornak kell lennie, de a lényege az lenne, hogy bele tudd élni magad. Ezt szerintem erősíti, hogy nem istenként tevékenykedünk egy kitalált világban, hanem a benne élőknek van saját akaratuk, saját személyiségük. Persze ez is csak felfogás kérdése, mint azt korábban írtam (tehát, nem ez az örök igazság, csak az én véleményem). Az is csak felfogás kérdése, hogy rpg vagy nem rpg. Aki akció játékként kezeli, annak bizony hiányoznak azok a könnyítések, amik még ezt a kis logikázást is kiküszöbölik (előre küldöm a companiont én meg lelövök mindenkit a fenébe, de király vagyok, azt se tudom kinek mit mondok, csak megyek előre és megölök mindenkit, stb). Én simán tudom rpg-ként játszani. Elfogadom, hogy az NPC-knek külön akaratuk van (pl a kutya elém áll, mikor célzom, de miért is ne állhatna elém, hisz nem mondtam neki, hogy ül, marad... ez van akit frusztrál, nekem pedig jó pont és erősíti az rpg elemeket).
ui.: és még valami. Mi az hogy szerepjáték? Mi a pontos megfogalmazása? Mi határozza meg egy játékról, hogy szerepjáték e vagy sem? -
Bandicoot #4108 Survivalon én folyamatosan Vatsozok,egyszerűen kell főként a páncélos vagy nagyobb ellenfelek ellen. Könnyebb fokozaton passz hogy mi van,persze nem érdem az hogy könnyebb fokozatokon lövölde van. FO3-ban VATS nélkül paródia volt a gunplay így ott joggal használta inkább azt az ember.
Egyébként igen valamivel több volt az rpg elem főleg a NW-ban de paraszthajszállal nem többel.
Persze lehet ez neked nem rpg, ahogy másnak sem az. Számomra rpg,igaz akció rpg. Elég nehéz manapság körülhatárolni a dolgo mert gyakorlatilag minden műfaj iszonyatoisan fel van higulva. Ha innen közelítjük meg akkor a Witcher 3 is inkább egy Hack&Slash játék minimális rpg elemekkel, meg a legtöbb manapság rpg-ként számontartott játék (tisztelet a kivételnek péel: Pillars of Et) -
Harmincvalamennyi szinten vagyok es a terkep fele meg felderitetlen. Osszesen meg csak 4 tarsam van (Piper, a rendmanias badogdoboz, Preston es a negylabu istencsapas). Rengeteget olvasok, hallgatom az NPC-ket, a scriptelt es/vagy random eventeket vegignezem, fosztogatok es lootolgatok a magam csendessegeben, es neha megcsinalok egy-egy kuldetest. No meg persze bazis epites es menedzseles, ami szerintem a jatekidom 20%-at siman kiteszi. Vicces, hogy egy-egy copper vagy ritkabb anyagot tartalmazo targynak jobban orulok, es mar a felvetel pillanataban tudom, mire fogom hasznalni, mint egy legendary fegyvernek... :D
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.30. 15:58:33 -
110 óra? Az szép. Hanyas a karaktered illetve hol tartasz kb a játékban Fred? -
Hat azoknak sem sok, de picivel tobb volt talan, mint most a FO4-nek. En elvagyok mindegyikkel, kivaloan tudok szerepet jatszani bennuk (egy adott tipust megszemelyesitve), de evrol evre nehezebb, mert egyre tobbszor hianyoznak bizonyos ficsorok. FPS-hez meg mindig is hulye voltam, "en a potyafrag", ahogy mondani szoktak :D Legnagyobb kulonbseg szamomra a VATS hasznalata, illetve nem hasznalata. FO4-ben alig hasznaltam, 110 ora kornyeken jarok, es komolyan nem volt 10 alkalom osszesen, pedig FO3-ban FNV-ben szinte csak azzal "lottem". -
mike01010101 #4104 Attól megőrülök, hogy mindig elém lép. Aki azt mondja, hogy a játékok AI-ja fejlődőtt az utóbbi 10-15 évben biztos nem ezen a bolygón él. -
F3 nak valoban, viszont a new vegasban tobb rpg elem van mint, amit a bethesda egesz hatralevo munkassagaban ossze birna szenvedni (se). -
Bandicoot #4102 Ennyi erővel az FO3-nak és a NW-nak sincs köze az rpg-hez..... -
nekem nem volt szerencsém nagyobb támadásokhoz.pár raider vagy gunner szokott jönni,eleinte jöttek a super mutánsok még kisebb szinten az szivatott azért még a 2mp alatt robbanó gránátokkal.az rohadtul idegel még mai napig amúgy :) időd nincs reagálni sokszor -
Uberkedvenc koveto-fail kategoriam sniper leven:
Amikor a szerencsetlen feleszu kozvetlenul az orrom elott kolbaszol odavissza es a tavcsobsn semmot nem latok csak a hulye fejet... -
"az ezért van mert a kutya úgy viselkedik mint egy célkövetős rakéta, ahová nézel arrafelé fut a kutya is, ha egy előtted félméteres távolságra levő szekrényt akarsz kifosztani akkor eléd fog állni a kutya nemszámit hogy mit csinálsz."
Az en kutyam eloben is ezt csinalja, foleg sotetben szoktam keresztulesni - majdhogynem - rajta, mert mindig jon velem es ott van, ahol nem kellene :) -
Szambol a szot! Egyebet ensemtok mondani, kerem kapcsojjjaki :) -
Nem akarok flemet, a FO4-nek annyi koze van az RPG-hez, mint nekem az agysebeszethez, es hidd el, nem akarod, hogy en mutselek ha oda kerulnel te vagy csaladtagod :) Imadom minden percet es most is alig varorm, hogy hazaerjek, hogy folytathassam, de ez egy akcio-kaland jatek nemi szerepjatekos elemmel, nem szerepjatek, akcio/kaland elemekkel. Az volt egykoron, de mar nem az. :) Majd a modderek azza teszik talan... -
kissssss #4096 " erre odarohan a kutya és rááll"
az ezért van mert a kutya úgy viselkedik mint egy célkövetős rakéta, ahová nézel arrafelé fut a kutya is, ha egy előtted félméteres távolságra levő szekrényt akarsz kifosztani akkor eléd fog állni a kutya nemszámit hogy mit csinálsz.
" erre felé fordulok és elszalad instant vagy 30 méterre"
lásd fent a cirkálórakéta szindrómát, nem számít hogy parancsmódban milyen feladatot adsz neki, a kutya akkor is el fog szaladni arra amerre épp nézel a célkereszttel.
igen... már engem is kerülgetett az agyévérzés ettől.