11630
-
mutatja amúgy valahol milyen szinten állunk a társunkal ? -
Az első pár quest-re vittem én is magammal, de nálam csak a zsebmetszésre és egyéb illegális dolgokra harapott csak (na meg arra, amikor Murphy néninek Jetet adtam). A szemétgyűjtögetésnél csak beszólogatott, hogy "Are we pack rats now, Sir?" meg "If there will be any use of that, I'll eat my hat", amin én speciel jókat röhörésztem, főleg mikor olajat meg csavarokat sikerült szerezni. De a kapcsolati pontjaiból nem vont le érte. Viszonylag hamar sikerült a perk-jét is megszereznem, de én kifejezetten bírtam a favicceit meg a sok sopánkodását, hogy egyes helyek mennyire kivágják a tisztaság detektorában a biztosítékot, úgyhogy egész sokszor vittem magammal. Az egyedüli, ami idegesített benne (bár ez a követők nagy részére igaz), hogy folyton ott figyelt mögöttem, ki nem mászott volna a hátsómból, és lootolás helyett is gyakran véletlenül rákattintottam. -
SaGa Jr #3973 Nekem mondjuk nem okozott problémát vele együtt mászkálni (az első nagyjából 40 órában vele mentem végig), viszonylag hamar el is értem nála a maximális viszonyt és kaptam a perk-jét.
Zárat is tudtam közben nyitni gond nélkül, meg építkezni is mikor minden vackot felszedtem aztán otthon kiszórtam és szétszedtem azokat (de nem rámoltam tele magam szeméttel, mert a megjegyzéseiből rájöttem, ezt ő nem szereti). Esetedben, a te játékstílusoddal nem működik együtt, de ez nem baj. Ezért van számtalan másik felvehető/összeszedhető társ. Külön könnyítés, hogy a legtöbb companion nagyon gyorsan, a játék kezdeti szakaszában összeszedhető, tehát van választék bőséggel. Nem kényszerít a játék, hogy vele együtt ténykedj ha neked nincs hozzá kedved. -
Na ezzel a kettővel pont ma akadtam őssze, meg találkoztam egy Legendary-vel a Glowing Sea-ben, szóval hurrá, már a 4. Deathclaw-nál járok. :)
SaGa Jr:
Köszi a tippet, a boszorkány-múzeum már régóta ott van a quest-listámon, de eddig mindig akadt küldetés, ami jobban tetszett, úgyhogy még nem foglalkoztam vele. Na de majd most. -
DonPedro22 #3971 SaGa Jr
#3890 Köszi a Választ :) -
kissssss #3970 "Amennyiben halmozni akarsz meg szemétlakot építeni, van akit ez nem zavar."
engem valahogy nem tud elégedettséggel eltölteni hogy egy ládában látok 5 egyedi fegyvernek a nevét azt viszlát, fallout3-ban pont ez volt a fasza, kirakhattad a cuccaidat a polcra asztalra ágyra és elmondhattad magadról igen én hullahegyeket gyártottam csak hogy meglegyenek ezek a ruhák és fegyverek csakhogy példának felhozzak egy random videót.
nem azzal van a probléma hogy jópofa e vagy hogy milyen szöveget nyom, hanem azzal hogy képtelenség normálisan játszani vele együtt még akkor is ha maga vagy a megtestesült becsület és igazság. -
Zozo0122 #3969 Mekkora ötlet te jó ég :D Egyszer csinálok egy gonosz kannibál karaktert, csalogatom majd a telepeseket, de ketrecbe lesznek zárva és minden nap fejbelövök és megeszek egyet a többi szeme láttára
A videójátékok szépségei :DDDDDDD Elveszem a fegyvereiket, szakadt ruhát kapnak + kutyatálat minden ketrecbe + csótányhúst. Amúgy a franc szórakozna ezzel, de valami fun videót max. lehetne róla csinálni :D
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.28. 21:13:56 -
hát értem köszi majd meglesem nekem most nincs meg de este megszerzem curiet:) -
SaGa Jr #3967 kissssss:
Szerintem nincs baj a robottal, de eltérőek vagyunk, így megértem ha nálad ez problémás, pedig csak hoz egy príma karaktert aki ragaszkodik az elveihez. A szemét (junk szétrámolás és kiállítás) tekintetében meg én is egyetértek vele, így nálam nem volt őkelmével gond (a beszólásai és megjegyzései meg kifejezetten tetszettek).
Amúgy meg egyszerűen addig elküldöd magadtól amíg ilyen igényeid vannak, elvégre ezért van a dismiss parancs a játékban a diskurzus opciók között. Amennyiben halmozni akarsz meg szemétlakot építeni, van akit ez nem zavar. A zárnyitási és tolvajlási szándékodban még lesz is aki támogat majd és elismeréssel jutalmazza azt.
Myselor:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Passz. Egyszerűen csak megállított, hogy beszélni akar velem mikor még csak mentünk a kölöknek odaadni a gyógyszert, tehát még az első jó pontot sem kaptam meg nála mikor már előállt a vágyával. -
Robbaz , nagyon beteg :D -
Evoluti0N #3965 Amúgy nem tart nektek is baromi sokáig a mentések felhőbe töltése? Pedig rendszeresen még törlöm is a régebbieket, hogy ne legyen túl sok. Más játékoknál másodpercek alatt megvan, itt meg szó szerint percekbe telik. -
kissssss #3964 nekem rendszeresen jelezte fent a sarokban a nemtetszését, azért nehogy már az egész játékot egyetlenegy nyavalyás companionhoz igazítsam már, röhej hogy még a SAJÁT lakásomat se rendezhetem be úgy ahogy én akarom mert a SAJÁT robotomnak ez nem tetszik..... e téren azét egy kicsit túllőttek a célon bethék.
tudok kompromisszumokat kötni a játékban a társak kedvéért de ennél a robotnál már átlépték a határt a fejlesztők, most is valahol a pálya keleti felén van valahol és várakozik az örökkévalóságig. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!na igen ez a lényeg,amúgy hogy csináltad azt curie-vel?:) -
SaGa Jr #3962 kissssss:
Az hogy valamit szóvá tesz még nem jelent problémát nála. :)
Probléma akkor van ha azt jelzi ki a program (kiírja), hogy az adott cselekedet miatt romlott vele a viszonyod. Például ha szétdobálsz/lerámolsz egy valag cuccot addig nem lesz belőle probléma, míg vissza veszel vagy szétszedsz belőle párat. Ha ott hagyod letéve a junk kategóriás cuccokat ahová kitetted, na az esetleg problémás nála.
A BoS-ért és a feladataikért nincs oda, de ezt el is mondja és meg is indokolja, így ha nekik csinálsz feladatot azért mindig morogni fog, de ettől még nem romlik a viszonyod vele, mindössze megjegyzi, hogy nem illik az általad alkotott jófiús képbe. Lesz ez még így pár, önzőbb banda feladatai kapcsán. Amíg nem adod törvénytelenségre a fejed, addig nem lesz probléma a morgóssal. :)
Zárnyitásért nálam speciel sosem morgott, még csak megjegyzést sem tett.
JetroHUN:
Van akinél időlegesen kikapcsol egyes perk-ek hatása, mások nem tapasztalnak ilyet. Akiknél ideiglenesen szünetel ott is idővel visszatér. Lényegében bármely perk bármely szintjével előfordulhat. A patch előtt csak az utolsó fokozatnál fordult elő időnként, a patch óta már akármikor, akármelyik szintnél beüthet, aztán magától javul.
Although:
Nyugalom, van bőven kellemes meglepetés még a programban. Van ami egy-egy feladat részeként jön elő, mást véletlenül tapasztalhatsz meg, számtalan elrejtett gyöngyszem várja hogy felfedezd és élvezd. :)
Myselor:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A lényeg, hogy a Beth meglépte végre ezt és van legalább valami sztorija a srácoknak. Kié hamarabb érvényesül, kié később. Mondjuk nálam Curie vágya még azelőtt kinyilvánításra került, hogy kijöttünk volna Vault 81-ből, pedig ott még nem is tudtam "szintet lépni" a haversági skálán. MacCready feladata is akkor ugrik csak fel ha már elérte az ember az első haveri szintet. Véletlenül bele lehet kezdeni a feladatba (a helyszín adott, kb mint Valentine gyűjtögetős feladatánál ami akár azelőtt kivitelezhető hogy ő egyáltalán képbe kerülne), anélkül hogy tudna a kapcsolatról az ember, csak amikor később beadja ezt a zsoldos cimbi, akkor bebugzik a feladat sajnos.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.28. 20:07:11 -
Bandicoot #3961 Nos az elmúlt 2 napban belefutottam sajnos jópár csúnya bugba amit szinte csak a konzolban matataás és beirogatás oldott meg...
1. A társam leesett magasabbról. És ezekután a földön ücsörgött akármit csináltam nem mozdult. Ez még konzol nélkül ment, gyakorlatilag szarrá kell lőni hogy elfogyjon az életereje és beadni neki egy stimpack-et.
2. Elment a játék színe és élénkek lettek a fények, zavaró lett a blur. De csak ingame, a hud,menük,minden más színes maradt. Se load sem semmi nem segített. Neten megtaláltam a megoldást, azoknál előjöhet akik hozzám hasonlóan Recon Scope-ot (vagy NV scope-ot) használnak. A megoldás behozni a konzolt és beírni idézőjelek nélkül:
"rimod 00094636" Ha Nv használatnál ragadt be a szín
"rimod 002041B6" Ha Recon használatánál ragadt be a szín
3. Én is belefutottam a bugba amikor is egy Power Armorból kilőtt ellenfél után a PA alkatrészei pirosak és csak ellopni lehet őket, ami rohadt zavaró mondjuk egy lelkizős settlementben ahol sorra mindenki megutál ha kiveszünk valamit a PA-ból. A megoldás: Építező módban álljunk a problémás Power Armor elé amiben a "lopott" cuccok vannak. Hozzuk be a konzolt. Az egérrel kattintsunk a Powerarmorra majd üssük be idézőjelek nélkül: "setownership"
4. Akinél építkezéskor a tetőre és egyéb hülye helyekre kerülnek npc-k, árusok, azok valószínűleg úgy jártak mint én, tűzhelyre építkeztek.... A program annyira ragaszkodik az NPC-kel a tázhelyhez hogy ha van is rajta valami akkor is oda akarnak menni illetve annak tetejére kerülnek, vagy közeli objektumokba....
-
Akkor a 1-2 szint az működik? Vagy inkább a heavy lifterre tegyek? Amúgy nem op az a 30% dmg resitance? Csak a + súly miatt gondoltam, de lehet inkább csinálok deep pocketed páncélt. -
általában a perkek 3szintje bugol be vagy az utolsó.igen bugos ez biztos.a társ eltűnés meg nemtudom.nekem nem tűnt el egy sem csak azthittem,story miatt léptek le oda ahova kellett mindig .ennyi:) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!na most igazából 3 embernek van külön jó kapcsolat után elérhető küldetése,cait,curie és nick.a többi adja magát alapból vagy storyból adódóan. -
Megtudja valaki erősíteni, hogy a Lone Wanderer perk buggos és előfordul, hogy eltűnik a hatása. -
Although #3956 Nekem ennyiből már pofásnak is tűnik ha egy pure good karaktert gyártanék :) tök jól ellennének :)
El se merem képzelni mi lehet a jutalom tőle, ennyi szenvedésért :D Nem kell elárulni!
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.28. 18:43:53 -
kissssss #3955 igen ezt én is jól tudom, már át nyálaztam az idevágó Fwiki oldalt, eléggé elcseszett egy társ szerintem mert nem lehet drogot használni még vészhelyzetben se(volt mikor a stimpak használatért is morgott loál) nem lehet zárt feltörni(néha a semleges zárét is harap), nem lehet kb semmi értelmeset csinálni a jelenlétében, komolyan mondom az aki maga mellé veszi az kb tökön is szúrja saját magát.
akkor küldtem el a francba mikor egy sikeres Speech Success (segítettem valakin) után megjegyezte hogy ez neki szintén nem tetszett, nah ez után mehetett is isten hírével ott rozsdásodhat meg ahol akar. -
Although #3954 Igen ez nagyjából leesett. :) De mindig további meglepetésekre készen álltam. :) Egészen mostanáig :D Mikor Mr. Minden Tudó fellebbentette a fátylat :)
Azért köszi. :) És nem adom fel hátha vannak még meglepik amire nem számítok :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.28. 18:17:44 -
SaGa Jr #3953 Although:
Minden rendes (tehát a kutyának nincs) companion-nak van saját feladata, saját története és ad perk-et is. Ahhoz hogy ezek előjöjjenek, elég sokat kell teperni náluk és úgy csinálni a dolgokat ahogy azt ők szeretik. Ekkor javul velük a kapcsolat és egyre többet árulnak el magukról és a múltjukról. Codsworth egy kicsit kilóg a sorból, mert az ő sztoriját nagyjából rögtön a játék elején megismerjük és különösebb feladatot sem ad, ám meg kell dolgozni a teljes bizalmáért (kicsit csalódott az emberekben és megviselte az elmúlt 200 év).
A beszélgetéseket amik fontosak, azokat mindig ők kezdeményezik és többek között ebből lehet tudni, hogy elérte a játékos valamelyik bizalmi szintet. Csak úgy csacsogni velük nem lehet. Lehet kérdezgetni a véleményüket (ebből olyan 4-6 különböző van attól függően milyen szinten áll a kapcsolata a játékossal az adott NPC-nek) és lehet kérdezni őket a karakterhez fűződő viszonyáról de ez minden.
A charisma check-es opciók (a színesek) meg csak extra Xp forrásnak jók a sztorijukban, illetve lehet így csajokat becserkészni, de ugyanazon dolgok elérhetőek sima beszélgetési opciókkal is, mindössze így hamarabb eljut a kíván pontig az ember (vagy jól összezavarja csóri beszélgető partnerét).
kissssss:
Ő egy rend és tisztaságmániás háztartási robot. Naná hogy nem szereti ha összekukázol minden szemetet (felszedsz minden vackot). Ugyanígy a hulladékok (junk) lerakása és ott hagyása is böki a csőrét, mert mégiscsak szétszórod a holmidat és nem figyelsz a rendre, szanaszéjjel hagyva a cuccaidat. Magyarán ne őt cipeld magaddal mikor kukázni mész. :)
Egyébként meg igen könnyű a kedvére tenni és hamar el lehet érni vele a maximális elégedettségi szintet mikor megadja a perk-jét. Elég ha a karakter felelősségteljesen viselkedik, nem követ el bűnt (nincs gyilkosság, lopás, zsebelés), önzetlenül segít másoknak, társalgásban ha előjön a téma, akkor kiáll a család mellett, minden olyan helyzetet mikor a vérengzést diskurzussal old meg a karakter inkább szintén pozitívan értékel, valamint minden komolyabb páncél mod kicsit javít a viszonyán a karakterrel.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.28. 18:10:31 -
Evoluti0N #3952 Nekem is ő a kedvencem, de ez a cigis bug kikészít, ezért inkább most mással megyek. :D -
felesleges ilyennel pöcsölni, csak fel kell velük szedetni a cuccokat, és korlátlan a teherbírásuk. legutóbb mikor hazamentünk ledobni a lootot, nyomtam egy take all-t és 600+ fonttal lettem megpakolva.
az a furcsa, hogy ha nyomok neki egy inspect-et egy fullos hullára, egyszer egyből gatyára vetkőzteti, máskor meg egyenként kell leszedni róla minden páncéldarabot, stb. -
Fura, nekem bejött, meg nem vettem észre rinyálást tőle. Amikor meg halottat pakolok ki, és jön a well, ha definitely dont need that anymore, mindig elmosolygok :D -
kissssss #3949 "Codsworthöt is"
szerintem nincs sok értelme vele foglalkozni, ha nekiállok kitakarítani egy hejet(tehát nem lopok) akkor nekiáll rinyálni hogy neki ez nem tetszik, ha otthon a polcra raknék egy újságot, egyedi fegyvert akkor ezért is rinyál, szinte alig van olyan helyzet mikor szeret valamit.
én majdnem agyvérzést kaptam ettől a robottól.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.11.28. 17:28:55 -
Zozo0122 #3948 Jaja ezek jó dolgok. Preston egész érdekes amúgy, beszól, ha felveszek valami vackot, hogy azzal meg mit fogsz csinálni, meg nekem ez szemétnek tűnik. Azért vele megyek most, mert Minuteman küldiket csináljuk együtt, eddig Dogmeat volt és ennyi. De lehet viszem egy körre Codsworthöt is. -
jaja,gyorsan spoilerbe is raktam:) -
Although #3946 Na kis spoiler de spoiler :) -
én sem olvastam csak most így utána néztem.de akkor úgy avn ahogy gondoltam.kell persze charisma is a jó válaszokhoz de leginkább jó kapcsolat flirt esetleg. -
Although #3944 Mondom, megjelenés előtt mondtam lehet fordul a kocka és a Bio fog tanulni a Bethtől a jövőben. Ennél cikibb nincs is :)
Spec én direkt nem olvasok el semmit így sokkal több a meglepi :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ez is igaz,ja amúgy rájöttem pipernek is van,de hát az nagyon egyszerű.csak riportot készít veled és ennyi:)
Utoljára szerkesztette: Myselor, 2015.11.28. 17:11:42 -
Although #3942 Igazság szerint számít szerintem a charisma is. Vannak színezet válaszok én azon indultam el még ha elsőre failure is lett. Hú nem látom még teljesen képet.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.28. 17:13:40 -
most olvastam,cait-nek van.akkor ha eléggé kedvel téged.tehát mégis úgy van ahogy mondtam.annyi az egész és magától adja.mivel én velem keveset volt persze hogy nem kaptam meg.viszont pipernek nincs.nick-nek van meg gondolom pár embernek de nem mindnek van questje ez tuti.annyi kell hozzá hogy jó legyen a kapcsolat beszélgess vele. -
Azt nem tudom. Viszont codsworthra néhol rácsodálkoznak a lakosok, ő meg büszkén nyomja, hogy igen igen, a nem tudom milyen gyárból jött. Meg a detektvív is volt, hogy valakivel leállt beszélgetni az utcán, ezek tök jók benne, ha jól emlékszem nv-ben nem volt ilyen. -
Although #3939 Figyelj! Nem látom a képet teljesen mennyire komoly mennyire nem :) Ahhoz több játszás és olvasás kell. Lehet túlértékelem. Nekem SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. Engem már az is meglepett van ilyen!Kérte menjek el vele valahova
A Bethtől ilyet sose láttam még. Nekem ez óriási előrelépés. Lehet nem lesz nagy szám de ahhoz képest, nem volt ilyen most meg van. Nekem jó. Aztán majd okosabbak leszünk ha többet látunk. Nem tudom neked miért nem aktiválódott. De ha sokan nem kapják meg nem értik, akkor nerf lesz nem is kicsi. -
hát értem.akkor én lehettem aki rosszul válaszolt. :| nem értem.nekem ilyenről nem beszélt.csak a nővéréről vagy kiről.próbáltam jó válaszokat adni neki.likeolta is őket.flirt is volt.megvan a perk.már nem beszél semmiről.nem az kell hogy szájbarágós legyen de érted most hagy döntsem már el mit vélek jó válasznak nem?:) ha rendes akarok lenni vele akkor is legyen már elérhető a quest ne csak ha fasz vagyok.ne legyen hülye kritérium hanem több féle lehetőség.nem egy bonyolult dolog igen de most honnan tudjam magamtól ezt? -
Although #3937 Nem mondtam, hülye vagy! De azt írtátok a társaknak nincs küldetése! Ne mondjuk ezt ha biztosan nem tudjuk!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Spec nekem semmi perkem volt egyszer csak elkezdett beszélni, hogy fél ha megtudom róla, milyen beteg, akkor....ebből kerekedett egy quest lehet jó válaszokat adtam, pedig geci voltam :)
Nem rossz átültetése ez a Bio rendszernek. A Beth lemásolta a Mass effect, DA rendszert kicsibe és jól.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.28. 17:03:10 -
Zozo0122 #3936 Codsworth-nek van perkje? És Dogmeatnek?