11630
  • Although
    Ettől féltem egy kicsit, kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebből amit Todd mond.
    Ezért sem fogják sose utolérni a CD Projektet.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.19. 11:37:34
  • Although
    Todd speaks something
  • K kutya
    Sziasztok Help kellene! A Big Gun küldinél miért nem fogadja el a kiscsaj ha már leraktam a három ágyut? Illetve ugyanitt miért nem tudok ételt adni a népnek?
  • Fpocok
  • Fpocok
    AMA-et tart a női karakter szinkronszínésze.
  • Module
    Igen,de én Diamond Citybe jóformán csak munícióért járok,ott a frame is leesik 25-re,vagy alá,a náluk lévő 2 géppityuért meg nem sokat kapok,szal sztem elég idegesítő.
    Utoljára szerkesztette: Module, 2015.12.18. 20:55:44
  • sanya200
    valaki segítene? 2560x1080-ba szeretném tolni,leszedtem a módot hozzá meg átírtam az ini-t de nem müködik :( nem tudja valaki átdobni az ini fájlt amiben benne van?
  • Fenrir
    Combat Armor mindig nagy kedvencem volt, egészen jó kinézeteket lehet vele csinálni :)

Girl Power

VATS
  • Myselor
    szerintem nem igazán van rá megoldás de miért zavar?:) egy kis extra felszerelés és fegyver amit eladhatsz időnként :D nekem goodneighbour-ban csinálják ezt a gang,de mindig megszívják xd
  • Module
    Sziasztok! A játék elején "Diamond City Blues" küldetés eléggé balul sült el,ugyanis egy szóváltást követően meghalt Henry Cook,a Diamond City kocsmárosa,ami nem is lenne gond,csakhogy a lánya bosszút fogadott.Azóta bizonyos időközönként felbérelt zsoldosok támadnak meg,Diamond City-ben.Kérdésem lenne hogy tud-e vki vmi módszert hogy megszűnjön ez a probléma?Köszi!
  • Ryder62
    Jaj, istenem! Végre! Kijött a nude mod!!
  • Kenzou
    "Piper disliked that, but no fucks were given." (De nekem inkább olyan kéne, hogy "XY disliked that, but you don't give a fuck.")
    Az az őserdőszerű mod meg iszonyú jól néz ki az elején, kár, hogy nincs hozzá NASA-gépem.
    Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.17. 22:48:03
  • PiszkosFred
    Ehhe, nem gondoltam volna sosem, hogy Caliente csaj, es nem ficko. :)
  • Fpocok
  • Although
    Nincs ennyi időm játszani, hogy ilyen gondjaim legyenek. De jó kis összefoglaló.
    Meglátjuk milyen plusz tartalmak jönnek majd ki ez így nyilván még csak az alap.
    A korábbi részekből kiindulva 4-5 tartalom lesz hozzá.
    egyenlőre így élvezem. De igazán jó ez majd 1-2 év múlva lesz. Mindenesetre ebből lehet nagyon jó játékot csinálni. Mert van benne charisma rendszer is amit lehet fejleszteni.
    Ha meg kapunk Broken steel szintű kieget akkor ugrik csak a majom a vízbe. Lesz igazi háború is :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.17. 17:16:57
  • Although
    Ez minden open worldre igaz ha nem veled szintez. Engem addig érdekel míg végzek a sztorival.
    Addig jó legyen. Az ilyen dolgokat majd a moderek megoldják. Lesz majd requiem mod és élvezhetjük a folyamatos szopást.
  • kissssss
    játék nem szereti a 1280x1024 felbontást, ezzel már én is megszenvedtem.... ha még is ráerőlteted ezt a felbontást akkor irtó gusztustalanul fog kinézni minden.
  • szabii98
    Megoldottam, az nVidia Geforce Experience-szel indítottam és tökéletes
  • szabii98
    Üdv mindenkinek
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    beszereztem én is a játékot, azonban csak kicsi, 1280x1024es monitorom van és sehogy sem tudom fullscreenben működésre bírni. ha sikerül megnyitni fullscreenben, akkor 800x600as a felbontás. valaki tudja esetleg hogyan lehetne ezt megoldani?
  • RatBaG #4840
  • Bandicoot
    Teljesen mindegy a játékmód, survivalon tolom kezdetek óta egy főként karizmára és intelligenciára épülő karakterrel. Nagyjából lvl 20-30 közötti szintig volt kihívás a játék ÍGY. Addig probléma volt a legendary ellenfél, probléma volt az általad említett queen és az egyéb kedvességek. Aztán elkezdtem fejleszteni a fegyveres skilleket, és a kihívás szinte nullára redukálódott akár közelharcot nyomok géppityuval akár messziről köpködöm a meggymagot hangtompítós csipával. Hiába köpi a queen a savas cuccot,simán oldalralépek elöle VATS és szarráslövöm.... És mindezt megtehettem volna jóval hamarabb is ha lvl 1-től a fegyverek skillekre megyek. Ráadásul ugye attól hogy legendary az ellenfél vagy jóval fölöttünk van szintben még könnyedén kimozogható a legtöbbjük. Egy fullos legendary Deathclaw például esélytelen,csak egyetlen fa kell ami körül keringünk hogy ne érjen el minket...:D
    Bizony a játék nagyon könnyű lett még survivalon is. 1-2 monumentálisabb csatát leszámítva a fegyverskilleket hanyagoló karakteremmel lvl 20-30 közötti szintig leszámítva nem tudok mondani olyat ami kihívás lett volna.Amiktől néha néha meg szoktam esetleg feküdni az a nem észrevett legendary emberi ellenfél akik pikkpakk szét tudnak lőni... Viszont onnantól hogy észrevettem én lövöm szét vagy fedezékharcot vívok vele és lassan ledarálom. De nagyjából ennyi. Az ilyen legendary alpha omega zeta gamma über deathclawok meg queen-ek elfekszenek nagyjából 5-10 mp harc után, szinte bármmilyen fegyverosztállyal lövöm (ha meg jobban bírja szétlövöm a lábát és moccanni sem bírnak,odamegyek és 1 méterről kivégzem)....
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.17. 13:32:13
  • Myselor
    persze igazd van és én is megértem amit mondasz.számomra nem volt élvezhető a játék és nem is erőltettem :) már nem szoktam olyat erőltetni ami nem élvezet számomra.most ez egy kicsit más dolog de pl borzasztóan tudom utálni amikor elvan nyújtva a játék feleslegesen csak hogy még több óra játék legyen benne.legutóbb játszottam egy ilyen játékkal a final bosst simán leverhetnéd megküzdesz vele de hirtelen olyan erős lesz hogy a világot összetudná baszni,és akkor te kapsz egy olyan feladatot hogy gyűjts össze x menyiségű vackot hogy újra neki mehess ami csak annyi hogy megismersz még egy kicsit a múltból...hatalams fordulat tényleg és nagyon szükséges biztos.rohangjál még órákat semmi segítség nélkül és gyűjts azt a szart amit eddig senki se hiányolt.töröltem a fenébe a harc is pocsék ovlt a társakat leütötte mindenki grindelni nem lehetett a bossok meg örömmel vertek rád 1 hites spelleket.tales of zestiria volt amúgy sose lássam többet
  • SaGa Jr
    Én sem tökig páncélozott karakterrel játszom, abban semmi kihívás nincs (a modomat használva pedig nem olyan eredményesek a karakter megvédésében a páncélok). :)

Pisztolyos (azok lőnek legmesszebbre) a karakterem, olykor Rambo üzemmódban, olykor lopakodva (az első támadásig, onnantól úgyis aktívan vadásznak rám és már nem kapom a bónuszokat), hangtompítóval ahol lehet. Ennyi bőven elégnek bizonyult mindig a győzelemhez.

Lopakodásban a leghatékonyabbak szerintem a közelharci fegyverek. Ninja és blitz perk-ekkel akármelyik ellenfél egy sima rugós késsel is, bármely nehézségen és szinten 1 ütés. Főleg ahol a játékos nem használ modokat. Elég lehangoló kis távolságból (közelharci távnál azért jóval messzebbről) egy combat knife-al elintézni a játék legerősebb lényét vagy éppenséggel lényeit (mysterious deathclaw mondjuk legendary kivitelben) egyetlen ütéssel, ezért aktuális karakteremnél inkább hanyagolom ezt a vonalat. De írhattam volna power armor-os ellenfelet is vagy Mirelurk Queent-t. A sentinel droid mondjuk annyiból vicces, hogy az felrobban és abból a karakter tuti kapni fog, tehát itt legalább a lecsapott ellenfél bosszúja utoléri a merénylőjét.

A puskák fejlesztése és használata számomra csak alapanyag pazarlás volt első karakteremnél (illetve alapanyag forrás, nézőpont kérdése) a normál játékban, mert a hatótávolságuk, pontosságuk és a sebzésük is siralmas egyes pisztolyokéhoz hasonlítva. Egyetlen kivétel a gauss rifle, ami egyszerűen overkill minden ellen a sima játékban. Módosítások nélkül, perk hiányában is alig van ellenfél aminek kiiktatására ne lenne elegendő egy lövés vele és akkor még csak nem is lopakodott a játékos. Ráadásul pont ezen tulajdonsága miatt, még a viszonylag kis mennyiségű lőszer (idővel ez is szépen felhalmozódik és többet lehet találni meg venni belőle mint mondjuk .44-es lőszerből) sem jelent problémát amit találni lehet hozzá. Emellett ennek a fegyvernek egy nevesített változata fix helyen megvásárolható elég hamar, míg felszedhető változatára 30-35-ös szintig várni kell, ekkor jelenhet meg bizonyos ellenfeleknél először (BoS őrjáratok PA-s tagjainál, meg Gunner tiszteknél hadnagyi rangtól fölfelé).

Én mondjuk kicsit alacsonyabb szinten jutottam el a fort-nál a mirelurk queen-hez (level 21 és módosítások nélküli játékban), de nem jelentett problémát a likvidálása egy combat rifle-vel (overseer guardian) és a tüzes 10 mm-es pisztolykámmal (főleg ezzel, ennek volt megfelelő a tűzgyorsasága). Ott voltak a segítők (parancs szerint hátul maradtak), akik fegyvere nem gyengített ellentétben a halhatatlan Preston bácsiéval, volt pár aknám és gránátom az aprólékok ellen (királynő telepíti őket ugye, meg a fel nem számolt tojás kupacokból jönnek még pluszban) amit használtam, míg őfelsége ellen felszaladtam magaslati pontra és ott mozogva lőttem míg össze nem esett.

A mérgezés az nehézzé tette az életet, de kikerülhető, elkerülhető a dolog, csak szaladgálni kell és akkor nem talál el vag bemászni ütéstávba és akkor nem ezt használja elsődlegesen. Ráadásul a köpés hatótávja elég kicsi, így ha kimész ebből a távolságból, akkor már nem fog köpni. Míg ha valaki nekiáll VATS-ban szórakozni és akkor leköpi a dög akkor hiába a 90%-os sebzés immunitás (VATS-ban ez az extra védelem is jár a karakternek a páncélja nyújtotta extrákon felül, ráadásul minden ellen érvényes), a VATS-ból kilépve kapja az arcába egyben a sebzést levonás nélkül amihez hozzájön a csökkentett hatás a VATS-ban történt találattól, mindez megfejelve a VATS-ban eltöltött idő alatt felgyűlt folyamatos sérüléssel (amire meg nincs hatással semmi csökkentő tényező).

Itt a győzelemhez még lopakodni sem kellett, de kíváncsiságból megpróbáltam úgy is. Abban a helyzetben még csak annyi kihívás sem volt.
    A mirelurk királynő szintje mindig a karakter szintjétől függ (a nehézségi módosítóval együtt), minimum szintje mindig az adott cella minimum szintje (vagy a karakter nehézségi szint által módosított szintjéből kalkulálódik, amelyik a magasabb az lesz használva) ahol előkerül, maximuma 90 lehet, ha van ennyire combos a játékos mikor találkozik vele. Ezt természetesen befolyásolja még hogy legendary vagy sem, illetve kiemelt ellenfélről van szó avagy sem. Ebben az esetben kiemelt ellenfél a szteroidos asszonyság, ami extra 5 szintet ad neki a bárhol máshol előforduló sima változatához képest. Azaz garantált, hogy magasabb lesz a szintje mint a karakteré.

Az a halálos méreg akkor igazán halálos, ha túl kevés a karakter HP-ja (radioaktivitás okozta gyengülést érdemes lepucolni a harc előtt, ez nagyon meg tudja dobni a halandóságot). Egész pontosan egy olyan köpés 15 HP-t sebez és még 5 másodpercig másodpercenként még 3-at. Mérgezés ellen páncél alapból nem véd, ezért észnél kell lenni, de vannak olyan legendary cuccok amik igen (páncéldarabokra tud adni méreg elleni védelmet a program a legendary módosítókból). Őfelsége két köpdöső beépítéssel rendelkezik, amik egyszerre akár 2-2-t is tudnak köpni, de aztán el kell teljesen egy megadott idő (őnála ez hosszabb, mint más mérgezőknél) mielőtt újra használná.

Amennyiben nem hagyod a karakteredet sokszor eltalálni a királynő köpetével, akkor nem fog emiatt elhalálozni. Kis érdekesség, hogy a mirelurk hunter leiskolázza ezen a téren a királynőt, mert a hunter-nek a mérgező köpése 25-ös alap sebzésű és 10 másodpercig 5 Hp-t vesz le másodpercenként.

A kérdésedre válaszolva, nem fordul elő értelmetlenül, lőszert pazarlóan elhúzódó harc a modomat használva (vagy csak még nem sikerült ilyenre akadnom). A harc pörgős, odafigyelést kívánó és veszélyes minden résztvevőnek.
    Nincs sebzés csökkentés a karakternek (amit a program hol használt hol nem, de inkább nem) és az ellenfelek sem kaptam kiigazításul extrém szorzókat (ezzel többnyire csak magukat nyírták ki mindig, mert folyton beállnak egymás elé, meg a robbanásoknál a szorzó sajnos nem csak a sebzésre van hatásra de a force-ra is ami így közvetve a szétröpülő dolgokkal leteríti a többieket is) a magasabb nehézségeken ahogy azt más modderek csinálták nehezítés gyanánt.

A mozgásnak sokkal nagyobb szerep jut, mert aki marad a fenekén azt pár lövéssel elintézik (akár a játékos, akár az ellenfél a játékost). Taktikázni kell az erősebb ellenfelekkel szemben, használni a gránátokat és aknákat. Csoportos, szétszórt ellenfelekkel szemben meg nagyon észnél kell lenni, főleg ha még telepített védelmük is van (a játék ezen egységei alapból elképesztően vissza vannak fogva, harmad- illetve negyedakkora a sebzésük, mint ugyanazon fegyver kézi változataiénak, a rakéta kivételével, azaz a legmagasabb nehézség duplázott sebzésével is még mindig a fele sebzésnél járnak legjobb esetben).

Mivel az ellenfelek HP-ja több, így a lopakodó karakterek számára sem csak 1 lövés/ütés minden ellenfél, főleg magasabb nehézségi szinten és magasabb szintűként ahol elkezdi valóban éreztetni hatását ez a módosítás.

A mérgek mechanizmusa nem lett megváltoztatva, azok ugyanolyan veszedelmesek, de a gyengeségük is ugyanúgy megvan, tehát a lövedék viszonylag lassú, kis hatótávolságú (ezt speciel kicsit megnöveltem, mert túl kicsi volt alap beállításon és így piszok könnyű volt kívül maradni a veszélyzónáján), mozgó célpontot nagyon ritkán talál el, ráadásul ha az ellenfél arcában van az ember akkor a program nem engedi ezt alap fegyverként használni az ellenfélnek, csak kis esélyt biztosít arra, hogy adott időközönként bevethesse.

Magyarán a taktika ugyanaz maradt a mérgező lényekkel szemben, mint korábban. Közel menni és ütni őket vagy távolról folyamatosan mozogva lőni (semmi VATS, az visszafelé is elsülhet).

Szuper távolsági fegyverek nincsenek a modomban. A lőszer teljesítmények alapján módosítva lettek a lövedékek sebzései (IRL lőszerek teljesítményének néztem utána). Ez szinte mindenhol kisebb nagyobb mértékű sebzés emeléssel járt (pipe cuccoknál kisebb mértékűvel, hogy a lore-nak megfeleljen, de pont a lore miatt a módosíthatóságuk jobb ezeknek a fegyvereknek), legszembetűnőbben a nagyon keményen visszafogott puska lőszernél (.308-as), a többinél nem ilyen mértékű változás, ám ami van, az mindenki számára kedvező a változás. Egy hunting rifle-s mutáns tehát kategóriákkal veszedelmesebb ellenfél a modomban, mint alap helyzetben volt, míg egy pipe fegyveres mérsékelten keményebb a sebzés elviselésében és kiosztásában. Ha meg pofozkodni kell akkor végre nem körözi le őket egy gyerek a pusztakezes sebzésben/markolattal odacsapásban.

A mod természetesen kiterjed a közelharci sebzésekre is, ahol bizony igen erős túlzások voltak a karakter javára.
  • Kenzou
    Az tény, hogy a FO4 karakterei jobbak, élőbbek, mint a Skyriméi voltak (az előző FO-kkal nem játszottam, úgyhogy csak ennyi viszonyítási alapom van), szóval indulásnak valóban nem rossz. De van még hova fejlődni - remélem, hogy fognak is: vannak elvárásaim a következő TES játékot illetően.

Myselor:
    Igazad van abban, hogy voltak irritáló társak (volt, akit alig 1-2x vittem csak magammal, mert nem nagyon tudtam elviselni), de ez is hozzátartozik szerintem egy jó rpg-élményhez: nem lehet mindenkit szeretni a valóságban sem. Azzal viszont, hogy kellőképpen sokszínűek a karakterek, bárki megtalálhatja a neki vonzó társat. Az meg, hogy azonos neműeket is lehetett románcolni, szerintem nem különbözik a FO4-től, itt is lehet. De nem kötelező, mint ahogy DA:I-ben sem volt az. Kinek, mi tetszik.
    A harcrendszer nem volt nagy szám, ez igaz, de engem kárpótolt a sztori, mert ott azon volt a fő hangsúly, nem a harcon. FO4-ben sem valami szuper a harcrendszer, 50 valahanyadik szinten már csak ujjgyakorlat egy Deathclaw is VATS-ban, úgy, hogy harcrendszert befolyásoló modot nem tettem fel.
    Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.17. 12:22:46
  • Myselor
    lehet hogy hihetetlen de nekem senki sem szimpatikus a csapatból :) a történet sem érdekelt már 3x-ra mentsük meg a világot dolog a harc meg buta szar lett .nem érdekelt hogy lehet midnenkivel baszni fiú lány és a köztes nagy drámák sem hatottak meg.nem tudott lekötni fontos számomra hogy bírjam a társakat és legyen amit élvezek a játékban ott az nem volt.itt se megyek pl a feka fickóval nem szimpatikus.
  • Although
    Nem mind az azért, mindenki megtalálja benne amit keres. Tény, egyre hangsúlyosabb lett sajnos.
  • Myselor
    van aki eltud tekinteni az irritáló fejű és személyiségű társaktól és a buziktól van aki nem. ez van neked bejött én nem vagyok ennyire elnéző úgylátszik
  • Although
    Igen mindenkinek más szinten van elvárása. :) Nekem tetszik végre vannak élő karik, a Beth játékaiba is. Indulásnak jó :)
    A DA:I nagyjából David Gaider miatt lett ilyen. Őt meg levették már. Fokozatosan fog csökkenni ez színvonal a Bio játékaiban is szerintem.
    Ott meg a harc végtelen unalmas :) Meg a karakter fejlesztés, kritikán aluli. A FO4 egy mindent jó szinten hozó játék, nem kiemelkedő de jó és ez is valami :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.17. 12:03:14
  • Kenzou
    Én imádtam a DA:I-t, az első végigjátszásomban volt közel 200 óra és nem tudtam megunni, ellentétben a Skyrimmel (és egyre inkább a FO4-gyel is), amit elég hamar repetitívnek éreztem. Ugyanaz a 3-4 dungeon ismétlődött folyton, a követőknek nulla személyisége volt és inkább csak útban voltak, mintsem segítettek volna, és kb. tökmindegy volt, hogy milyen döntéseket hozok, a történetet nem befolyásolta. A románc meg egy vicc volt (ahogy egyébként FO4-ben is az).
    DA:I-ben azért majdnem minden egyes mondatomnak súlya volt és befolyásolta a történetet. Az összes karakter élt, volt személyiségük, interakciók voltak köztük (nagyon szerettem pl. a kalandozások közben ahogy egymással beszélgettek - külön tetszett, hogy viszonylag sokszínűek voltak ezek a párbeszédek, nem nagyon ismétlődtek). A mimikájuk is sokkal kifejezőbb volt, mint a Beth játékaiban. A történet sokkal összetettebb, a világtörténelem kidolgozottabb (persze ehhez olvasgatni kellett a kódexbejegyzéseket, de megérte), míg mondjuk FO4-ben nem annyira (hiába olvasok el minden egyes terminálnál mindent, még így is csak körvonalazódnak a dolgok), ráadásul a Skyrim és FO4 fősztorijai eléggé kiszámíthatóak. DA:I-ben azért voltak fordulatok, amiket nem lehetett előre sejteni (főleg annak, aki a Trespassert is kijátszotta - az utolsó jelenetet legalább 10x néztem vissza, nagyon nagyot ütött nálam).
    A romantikus szálakról nem beszélve: DA:I-ben tényleg úgy érezhette az ember, hogy a karaktere most összejött valakivel, és ehhez valamilyen szinten meg is kellett dolgozni (nem csak annyi volt, mint mondjuk FO4-ben, hogy quicksave, minden + karizmát adó göncöt magadra aggatsz, lehúzol 2-3 italt és addig nyomod a meggyőzés gombot, amíg az illető végre hirtelen beléd nem szeret), egy folyamat volt, külön megkomponált jelenetekkel. A többi karakter is reagált arra, hogy te éppen kivel jöttél össze (én elsőre Iron Bull-t válaszottam
    és mindenki burkolt célzásokat tett arra nézve, hogy vajon mit élvezhet a törékeny tünde-karakterem a vele való szexben -
    jókat röhögtem ezeken a beszólásokon).
    Egy szó, mint száz, nekem a DA sokkal jobban bejött, mint a Skyrim vagy a FO. Számomra ilyen egy igazi, modern rpg. Ettől függetlenül tetszenek a Beth játékai is, nem azt mondom, hogy rosszak, csak mások. A Witcher-re leszek még kíváncsi, de azt egyelőre még nem szereztem meg, csak tervben van.
  • Fenrir
    Használja valaki a LOOT nevű progit ami a helyes betöltési sorrendbe rendezi a modokat?

Amikor Apply-t nyomnék rá feldob egy hibaüzenetet. Azt már visszafejtettem belőle, hogy az a baja, hogy a plugins.txt írásvédett. Megszüntetem az írásvédettséget. de magától megint visszaáll. Van erre valakinek valami ötlete?
  • Although
    A te játékmódoddal ahol szuper távolsági fegyvereket és páncélt használsz, nem jönnek esetleg elő olyanok amik nekem
    Például a queen-n halálos mérget használ a castle részen ami szépen 2 sec alatt végzet a karimmal és ki kellett találnom ennek igyelembe vételével, hogy tudom megnyerni a már mindenből kifogyott karimmal a meccset. És ezt élveztem.

Egyszerűen jól használták fel az mmo-k elit, halálfejes boss részeit, és nem eszetlen szaladgálás van csak.

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.17. 10:31:53
  • Although
    Ez egy jó megközelítés. De nekem nem full páncélos über távcsöves puskám van, az szerintem az easy mod. :) És ez a rész jól van össze rakva mert tényleges különbség van a lopakodó kari között. Meg persze rengeteg mindent figyelembe kell vegyél. Egy open worldben eljuthatsz lv020-on is egy helyre meg lv27-en. És ezt nehéz összehangolni. Példa kedvéért lv25-ön értem el a Castle részt és nekem nem volt könnyű.
    Utána jött az ahol a robot race van. Na abból az egyik szintén nem volt könnyű mert van különbség a távolsági fegyvere és a közelharci képességei között. Nem részletezem mi. Szerintem ezt egyáltalán nem könnyű megcsinálni, a te mododdal lehet nehezebb lesz a karakter amivel te játszol de egy másik típus meg játszhatatlan lesz talán. Ezért mondom azt ez alapnak kiváló.Aztán majd biztos lesz requiem ehhez is :) Azt meg kb 50e fogja letölteni :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.17. 10:19:20
  • SaGa Jr
    Tulajdonképpen a hard fokozat az, aminek normál nehézségi szintnek lennie kéne. Már szerintem, de még ez is igen jelentős módosításra szorul, mert így is túl könnyű még a játék elején is, nem hogy később, amikor már fejlődött a karakter.
    Itt már a karakter teljes szintje beleszámít az ellenfelek szintjének megállapításába (ami még így sem jelent az esetek túlnyomó többségében 1-2 szintnyi plusznál többet és azt is csak néhány ellenfélnél és csak bizonyos helyeken az erősen lekorlátozott kategóriák miatt amikbe az ellenfelek és a területi cellák sorolva vannak).
    Normál nehézségen a karakter szintjeinek 70%-át vette csak figyelembe a program erre a célra, tehát eleve gyengébb ellenfelekkel került szembe mindig a játékos, kivéve ha túl hamar bement egy olyan cellába, ahol a minimum szint meghaladta az övét (ekkor az ottani minimális szintnek megfelelő ellenfelek jöttek, de csökkentett HP-val).

Minden területi cellában ráadásul van egy maximum szint is, eleve nagyon alacsonyan van tartva a helyileg oda telepítendő és nem oda vándorló ellenfelekre nézvést, így megint csak nem realizálódik a nehézség ezen megnyilvánulási formája. Plusz sok ellenfél, a leggyakoribbak, szintje erősen limitált. Nem boss/legendary raider-ek például 29-30-as szinten megállnak a fejlődésben, de ez is csak a teljes térkép alig néhány területi cellájára igaz, a többi helyen még a 20-as szintet sem érhetik el. Ez pedig a felszerelésükön nagyon erősen meglátszik.

A fejlődés a Skyrim egy az egyben szintezéséhez képest persze már tetten érhető, de sajnos sikerült megint egy nem igazán jól kivitelezett megoldást választani, a temérdek korlátozással és a nehézségek hülye beállításaival. :(

Hard nehézségen az ellenfelek kapnak 50% extra sebzést (tehát ennyivel többet okoznak a játékoson), de ez nem realizálódik, hiszen az alap sebzéseik extrém alacsonyak, nagyon elmaradnak a játékos által okozható sérülésektől, sokszor még úgy is, ha erősebb fegyverrel szaladgálnak, nem csak pipe vacakokkal. Pipe fegyvereik ellen meg már egy sima leather armor jelentős védelmet nyújt, tuningolva minimálisan blokkolja a sebzés 85%-át (ez a maximum blokkolható mennyiség egy sebzésből, mindegy hányszorosan több a viselt páncél adott DR értéke mint a sebzés) még az emelt sebzésük mellett is.

A játékosnak meg elméletileg csökkentve van a sebzése 25%-al, de ezt a program valamiért nem veszi figyelembe (sajnos a helyzet ugyanez a very hard/survival mode jelentette felezés esetében is, egyszerűen nem jelenik meg, ugyanúgy egy fejlövéssel teríthetőek le az ellenfelek ugyanazon gyenge stukkerrel mint a könnyebb nehézségeken a játék elején, aztán meg nagyon hamar jönnek a sokkal keményebb csúzlik amikkel még annyira sem kell megerőltesse magát a játékos, pláne a VATS adta critical lehetőségek mellett).

Keménynek számító ellenfelek (nem egy lövés a kiiktatásuk egy közepes fegyverből) repertoárja szerintem kimerül a 3 lábú sentinel droidok, a mirelurk queen és hunter, a deathclaw-k erősebb változatai által. Emberi ellenfelekből a BoS power armor-os katonái, meg a tiszti rangú Gunner-ek akik esetleg megütik a mércét ha megfelelő fegyvert kapnak. Annak hiányában ők is csak agyaggalamb lövészetre való ellenfelek, mert sem védelmük, sem HP mennyiségük nem ad nekik igazi lehetőséget arra, hogy valódi ellenállást tudjanak tanúsítani.

Néhány hete ennek a helyzetnek a mérséklésére csináltam a modomat, ami már normál nehézségtől kezdve orvosolja a fenti problémák többségét és elsősorban a karakter és az ellenfelek fegyverei/sebzései terén igyekszik egyfajta egyensúlyt kialakítani, mert kiábrándítóan alacsony az ellenfelek károkozási képessége a játékban, még a survival mode dupla szorzójával sem közelítik meg a játékos károkozási képességeit úgy, hogy a játékos nem használ perk-eket (különösen szembetűnő ez például védelmi berendezések és fegyverek, közelharci eszközök és alap támadások esetén, ahol az ellenfelek gyakorta a negyede sebzést tudják annak prezentálni, mint amit a játékos karaktere módosítatlan, perk nélküli állapotban ugyanazon eszközökkel művel). De emellett növeltem az ellenfelek HP mennyiségét is kicsit, meg még sok egyéb dolgot is a harc terén változtattam. Ezek jó része a játékost és társait is érintik (van aki a felcuccolt alap fegyverével ugyanazon fegyver módosítatlan változatából leadott sebzés felét sem éri el, ilyenre példa mondjuk Preston akinek a tuningolt csúzlija 45-50 körüli sebzést kéne produkáljon, de még a 20-at sem éri el, csak hogy a játék eleji raider támadás során ne tudjon eredményesen harcolni), míg a többségük igazándiból az ellenfelek teljesítményét befolyásolja (a játékosé mellett).
  • Carlos

• Bandicoot
    Én elvoltam a DA:I-val, a küldetések és a változatosság semmivel sincs a Fallout 4 alatt...
    Viszont a társak nekem is szúrták a szemem,egyszerűen a DA 1 karaktereivel ellentétben sikerült ismételten otromba pofájú irritáló társakat mellénk tolnijuk mint a DA 2-ben... És a vicc az hogy a modolás lehetősége is odaveszett,iszonyatosan levédték,a mai napig nincs olyan mod amivel érdemben meg lehetne változtatni a társainkat... A sok szerencsétlen fan pedig még megvédte a Bio-t mondván ez így jó mert ők így képzelték el... Egyébként igen a Bio szereplői sokkal mélyebbek a Beth játékainál. Viszont a Fallout 4 nagyot lépett ezen a téren (is) előre. Csak remélni tudom hogy ezt a vonalat fogják tovább vinni, és inkább rámennek az összetettebb karakterek / összetettebb küldetések / epikusabb cselekmények / dinamikus párbeszédek vonalra amit itt az F4-ben elkezdtek. Lassan 190 óránál járok és elkezdem a végső küldetéseket... Az eddigi Bethesda játékok sosem éltek meg nálam 50 óránál többet,egytől egyig meguntam mindet.
  • Myselor
    hát én hányingert kaptam a dragon age 3-tól is .azok a társak úristen.elég volt belőle hamar. a többiről ne is beszéljünk
  • Micsu
    biot hagyjuk már, legalja régóta
  • PiszkosFred
    Relax, a Mad Maxre irta, ahogy a jarmuhasznalat tultengeset is (mindketto igaz).
  • Although
    Ja közben sikerült kicsinálnom a hülye robotot 42 XP-ért 4. menetre. Ez volt a kevésből egyik amit elvártam tőlük a skyrim után. Ha hard fokozat van az legyen hard.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.16. 20:15:08
  • Although
    Igen te is olyat vársz tőlük ami már nem lesz, a konzol korszakba. Írj egy levelet nekik, kérjék meg az Obsidiant ebből is csináljanak egy "New Vegast". Támogatom én is majd ha hozzákezdesz. De ezt nem tőlük várom. Az meg kérdés az obsidian még meddig lesz életben.