11630
-
Although #4819 Mit értesz rpg elemek alatt az elmúlt évek Beth rpg-i között ez toronymagasan vezet.
Zseniálisan megoldották az mmo "rendszer" átvételét, ami elhiszem sok solo játékosnak borzasztó élmény lehet.
Nekem a conanra emlékeztet. Ahogy egyre nagyobb szopás lett, ha nem fejlesztettem a karimat. Most gyakorlatilag fel kellett adjak egy main quest vonalat, mert túl sok a nevesített ellenség és köztük egy geci robot aki folyamatosan levadássza a karimat :) Még mindig nem hiszem el, hogy ezt a játékot a Beth készítette. Caitel nem tudok betelni de sok npcvel se. Mikor volt ilyen a Bethtől utoljára? Most ne a Biohoz vagy főleg a CD-hez hasonlítsuk. Remek alap. amire lehet építeni. Összehasonlításul a skyrimnál első napok elragadtatása után a hányinger jött. itt meg, még mindig meg vagyok lepve.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.16. 19:53:44 -
Party Hard #4818 Az a probléma hogy nem morális döntés és nem is csavar hiányzik belőle, hanem lélek. Ennek az indokát abban keresném, hogy a 3. 4. rész eléggé átment 14+ os korhatárba és akkor még finom voltam. Tanulságosan poénra vették a dolgot de minden esetre sehogyan sem lehet komolyra venni. Tehát ez a minden állatnak két feje van... Valamint ez a stílus zavar: olyan 50 es évek béli szkiffi gengszteres vadnyugatos poszt apokaliptikus nosztalgia barimentő. Amúgy sokat segített, hogy nem követem a szöveget hanem hawerral szinkronizáljuk élőben.
Mert leszámítva az alacsony fps-t és a modolás miatti folyamat kidobálást élvezhető. Csak ne pikkelnék annyira az USA ra. -
Party Hard #4817 De hát semmi sem tökéletes. De azért a módolás sokat javít a dolgokon.
-
Party Hard #4816 Igen amúgy tényleg nagyon szép a játék. Ha rosszat is mondok róla akkor is már vagy 2 hete tombol a szerelem. Bár ha ráunok ez valószínűleg tovább fog tartani. Sajnos az RPG része elég miniál és sajnos túl domináns lett a járműhasználat és valószínűleg hiányozni fognak a kihalt városok.
Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2015.12.16. 18:30:52 -
Although #4815 Lehet 8 éves de idősebbek számára is élvezhető, nem egy eleme pedig nem 8 évesre szabva. Nem megyek bele aki már végigment a sztori részeken vagy belefutott a főszálas questeken, akárcsak hardon a visszatöltésekbe az látja ez nem 8 éves és nem veled szintező világ
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A castle visszafoglalás több mint 1 órámba volt. Meglepetés meglepetés után. És akkor a már említett companionok szintje valamint a quest npc-k szintje nem debil.
Vannak gondok de ezt anno a skyrimnák is mondtam a rendszert fegyvereket, ui-t tudja a moder világ javítani, az elcseszett questeket, npcket nem mert elvétve van aki nem debil szinten csinálja ezt a részt. -
Bandicoot #4814 Azért lesz a sztoriban csavar meg némi morális döntéskupac, de kiszámíthatò volt szerintem az említett csavar.:) -
Party Hard #4813 Nekem az tetszik, hogy kétszáz év múlva vagyunk és a világ úgy néz ki mintha kb 5-50 év telt volna el. Sok terület úgy néz ki mintha a katasztrófa óta nem járt volna senki(pl a tóparton levő parki padon üldögélő nyugdíjas házaspár csontváza)pedig leperget 2 évszázad. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!(a spolylert csak azért raktam rá, hogy ne kössenek belé. a harmadik jelenetről van szó.Azt gondolom nem kell megemlítenem, hogy a világ elpusztult de azért a mi robotunk ott van a helyén.
Pláne az alap gyerekkereső stori rögtön megfoszt minket az új világ új lap hozzáállástól ami szerintem posztapokalipszis alaptulajdonság...
Szóval a sztori rettentően egy 8 éves gyerekeknek készülő rajzfilmek értelmi színvonalát súrolja. azt mindenkinek a képzeletére bízom, hogy alulról vagy felülről.
Na mind egy.
Ennek ellenére a játék jó.
Szóval megeszem a spenótot
Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2015.12.15. 20:34:21 -
-
Bandicoot #4811 Science kell a gauss és egyéb energiaköpködők fejlesztéséhez. -
Szerintem a játék - ellentétben a korábbi részekkel - kicsit másként kezeli ezt és nem tesz akkora külünbséget az energia és sima fegyverek között. Ami egyértelmű, hogy automata, és félautómata, pisztoly, és puska kategória van, illetve közelharcos fegyver kategória.
Ez alapján én a Rifleman, a Gun nut és a Science-t gondolnám, bár ez utóbbi nem 100%. Ezen felül még, ha sokat használod a VATS-t akkor a hozzá tartozókat is kéne tolni.
Van itt egy kicsit interaktív perk lista.
Utoljára szerkesztette: Pocakattys, 2015.12.15. 15:13:15 -
Party Hard #4809 El sem hiszem, hogy nincsen katana -
Party Hard #4808 Ismertek olyan módot ami a nukulerális vihart gyakoribbá teszi?
Olyat már találtam, hogy állandóan az van de akkor nm tudnak napozni a csajok -
riffle szerintem.meg szerelgeted -
gauss rifle sebzését melyik perkekkel lehet kimaxolni? -
Bandicoot #4805 Silver Shroud pipa, jò volt, végigröhögtem.:) -
Party Hard #4804 Én Beszélgetésnél le szoktam venni mert szépen van megcsinálva az artikuláció. De sokszor kilógnak a textúrák és baromi idegesítő amikor a szemöldököm átüti a hegesztőszemüveget. -
Bandicoot #4803 Személy szerint semmilyet, úgyis mindig állig páncélban vagyok. Ellenben a társakat a konzolparancsos trükközéssel személyre szabtam.:)
De jò lenne valami használhatò companion szerkesztő. -
Party Hard #4802 jaj de kár,hogy 5 percig lehet csak változtatni... na mind egy
Szóval inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy ti milyen karakterkészítést módosító modokat használtok? Már ha használtok.
-
Party Hard #4801 Ti találtatok olyan modot ami a karakter generálást javítja? -
Bandicoot #4800 Elméletileg ha főbb embert lősz meg a frakciòknál, akkor válnak ellenségessé.
Más.
Most voltam egy kutatòintézetben, egy robot végigkísért, elvégeztem a feladatokat. A robot közli hogy az igazgatòúr látni szeretne.Felmegyünk, az ajtò elött közli, hogy az igazgatòúr izgatott, blabla. Ajtòt kinyitja, nekemugrik egy ghoul.... Kinyirtam erre a robot kb: Elnézést de az igazgatò kicsit ideges a kupleráj miatt....:D -
SaGa Jr #4799 Célirányosan köcsögnek kell lenni a kirúgáshoz, aktívan ténykedni a frakció ellen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha institute feladatban ölöd az institute egységeket akkor sem fognak neked menni, de ekkor módosulhat a feladat (többnyire akkor, ha a kirendelt irányítót/védődet támadod meg és likvidálod), hogy menj vissza beszélgetni egy megadott helyre apucival. Itt még helyrehozható a dolog, vagy ekkor kirúgathatod magad és mehetsz mondjuk a másik 3 fél valamelyikéhez.
A BoS nem szereti ha az embereit lövöd, de elég visszásan kezeli a helyzetet a program. Ennek velejárója tud lenni, hogy bár esetleg a főhadiszálláson lazán diskurálsz velük és barátságosak, kinn a terepen lazán elkezd rád lőni egy őrjáratuk. Ahhoz hogy kirúgjanak, konkrétan feladatot kell ellenük végezni vagy az ő feladatuk közben támadni őket. Illetve ha elegendő emberüket leölted a terepen, akkor bizony kirúghatnak.
Nyugodtan mehetsz bárhová bárkivel, legfeljebb csodálkozásuknak adnak hangot az ottaniak. Én például lazán besétáltam a BoS repcsijére Valentine-al és nem volt belőle semmi gebasz.
Én speciel nem kaptam semmi kiemelt jelzést az ellenségességről azon túl, hogy már lőttek rám.
Amíg nem csinálsz egy adott frakciónak olyan feladatot, ami egy másik ellen szól (ez meg egyértelmű már a feladat ismertetésekor is amikor megnevezésre kerül a célpont), addig nem lesz problémád, de mivel a 3 kegyetlenkedő banda (BoS, Institute, Railroad) a négyből úgyis egymásnak esik a saját feladataikban, így hamar rájössz, hogy ott a döntésed már véglegessé válik ki mellé állsz.
Egyedül a MM szálon nem kell attól tartanod, hogy mindenki neked esik illetve neked kell mindenkibe belekötnöd. Ám a másik 3 frakció úgyis kölcsönösen el akarja intézni egymást, azaz ha valamelyikük mellé állsz akkor a másik kettő ellenség lesz ha a fejed tetejére állsz is.
Maga a tény, hogy mindenkivel jóban lehet a karaktered elképesztően megkönnyíti és irreálissá teszi a végső bunyókat/leszámolásokat, mert bárhová begrasszálhatsz, mindenütt barátságosan fogadnak amíg be nem indítod a darálót, holott a feladatok alap paraméterei szerint ellenségként kéne kezelje ezen feladatokban a játék, de ezt felülírja majd hogy tag és haver vagy míg ki nem rúgnak. Ez persze a Beth hibája, nem a játékosé, aki csak él a lehetőséggel és bratyizik következmények nélkül mindenkivel (akik egymás ellenségei és tudnak is a karakter kapcsolatairól) ahelyett hogy döntenie kéne arról, kihez is akar tartozni.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 20:04:00 -
Although #4798 Fix részekből áll ha valamelyik úton elindulsz utána max beleszámít ha használod a település fejlesztést.
De amit kérdezel, ott még nem tart a Beth, illetve sokkal több befektetést igényel mint amit rá tudnak szánni. -
SaGa Jr, Jóózsf István:
Köszi srácok!
Egyébként mennyire nehézSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kidobatni magam a frakciókból? Az pl. beleszámít-e, ha vándorlás közben random BoS és Synthek közötti harcba belekeveredek és mondjuk kinyírok pár Synthet? Vagy épp BoS katonát. Ilyesmit "figyelnek" a frakcióknál? Vagy ez még nem számít, ettől nem kerülök ki a kegyeikből? Vagy akkor már meg kell öljek mindenkit, nehogy maradjanak szemtanúk, akik beköphetnek az adott szervezetnél? Most épp mind a 4 társulatnak tagja vagyok, és egyelőre élvezni szeretném mindnek az előnyeit, a döntést még tolni akarom, ezért főleg mellékküldetéseket csinálok csak -amikor épp nem lakberendezek
-. Még arra is ügyelek, hogy melyik követőmmel, hova megyek, nehogy bajuk legyen (nem mertem BoS hadiszállásra menni pl. Stronggal, nehogy pampogjanak, hogy összeálltam egy szupermutánssal). Lesz valami nagyon konkrét jelzés, ha ellenséggé teszem valamelyik társaságot, és ne legyek ennyire óvatos, vagy egyszer csak majd nem engednek be, úgyhogy jó, ha továbbra is lavírozgatok köztük? -
Jóózsf István #4796 Nem kell többé a teleportáló!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én a BoS-nál építettem meg, de a Minutmennel mentem be... Azóta hallgatom is az ugatást a BoS-nál: Legközelebb nem kellene kihagyni a tezsvéreket... Persze! Jó, hogy a Minutmen elintézte az egészet! Nem is kell nekünk az a technika! Trallaala-trallala.
-
SaGa Jr #4795 Két módon is megoldható az a feladat, elég nehéz elbukni, csak szándékosan tudod és azon a kód sem segítene. Hiába írod be a lezárást ha egyszer kétféle lezárási lehetőségből csak az egyikhez van meg az útvonal a kódok között és ennyi még kevés a boldogsághoz.
Ilyen helyzetekre egy remek megoldás tud lenni, ha visszatöltesz egy korábbi állást, ahol még nem kutyultál össze semmit és onnan újrajátszod a történéseket. Ha nem megy az angol, akkor szótár a kézbe és ha kell akkor szavanként értelmezni, leírni a szöveget és összerakni értelmes mondattokká.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Megoldásból kettő van ugye:
1. Latimer-rel beszélsz a képről és neki adod a fotót.
2. Elmehetsz a másik taghoz és megmutathatod neki a fotót. Ekkor még kapod a megbízást Latimer kinyírására és ezt teljesítve lesz csak lezárva a feladat.
Bármelyiket választod, ha megmutattad a képet add is át, ne tagadd meg vagy válts témát és gyere ki a beszélgetésből, mert akkor nem lehet befejezni a feladatot. Emellett csak egyikükkel beszélj.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 18:59:56 -
Hiba vagy sem, nem orvosolható csak kóddal.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valami fényképem van, amit nem adtam át, vagy mi. Az angolságom kissé hiányos, így néha előfordul, hogy rosszul értem a küldi szövegét. A wiki is ezt írja. A kép nálam van egyébként, de a célszemély le sem xarja. -
SaGa Jr #4793 A homemaker ennél egyszerűbb megoldással dolgozott. Csak kiegészítette a programban eleve meglévő cuccok egy részét egy aktiváló sorral, ami által a workshop-ban megjelennek (ennyi az egész, ennek hiányában nem látszódtak az építkezéskor és a mod csak ennyit tett, hogy elérhetővé tette a tárgyakat, amik eleve ott voltak csak nem kapták meg az engedélyt alapból az építésre).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A teleportálóra a karakterednek már nem lesz szükséged. Ha bejutottál vele az institute-ba, akkor Father kérésére a megfelelő részlegvezető mikor beszéltél vele kicsit kiegészítette a karaktered pipboy-át és már azzal teleportálgat a főszereplő.
Ugyanakkor például Minutemen befejezést választva célodul, a végjátékban a segítőid teleportálással jutnak majd be az institute-ba (szerintem ez lehet a helyzet a többi frakcióval is ha őket választod, de ebben nem vagyok biztos, csak az institute és a MM véget ismerem, a segítők meg teleporttal jönnek), tippem szerint az általad legyártott teleportálót kiinduló pontként használva (nem biztos hogy szükséges a kütyü megléte, elvégre a karaktered lesz aki oda teleportálja őket bentről, de mivel nekik nincs csipjük amire ráállna a teleport sugara, így szerintem ők azt a ketyerét használták erre a célra).
Én nem bontottam le, nem javítottam (nem is tudom lehet vagy sem, kelleni nem kell az tuti) nem zavart a jelenléte. Elfért, hely volt bőven. Azt nem tudom a lebontás beleszólna vagy sem a minutemen vonalba. Valószínűleg nem, de a csoda tudja. Elég ciki lenne ha ezen hasalna el a feladat, hogy már nincs meg a teleportáló kóceráj így nem tudod behívni a segítőidet. De nem ez lenne az első olyan helyzet mikor ilyen apróságokat figyelmen kívül hagynak a játék készítői. :)
Ha befejezted a sztorit majd lebontod, úgyis lehet tovább játszani a sztori után is (sőt egyes feladatok csak azután aktiválódnak ha minden feltétel adott hozzájuk).
Amennyiben kidobnak az intézetből onnantól az a hely számodra elérhetetlen, ezen a teleport megléte sem segít. Azt a gépet amúgy sem te kezelted, hanem más, így nem is tudná a karaktered magában használni. A visszajutás más módon fog megtörténni (érdekes és izgalmas módon).
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 18:30:32 -
Az alapjátékban tudtam, hogy benne van ez a lépcsőzetesség, de mivel a mod egy rakat cuccot tartalmaz, ami az alapjátékban akkor sem elérhető a workshopban, ha már találkoztam velük terepen, azt hittem, hogy a Homemaker csak kb. annyit tud, hogy elérhetővé tesz mindent, függetlenül attól, hogy hol járok a sztoriban. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én már azután tettem fel, hogy jártam az Institute-ban, szóval nem tűnt fel, hogy az a szekció alapból nincs ott. Én valahogy úgy képzeltem el, hogy kiszedték a játékból a bútorokat és építőelemeket és összepakolták egy modba, hogy aztán kedvünkre építhessünk bármit. (Ebből is látszik, hogy mennyire nem értek a modok működéséhez/felépítéséhez.)
És ha már itt járunk, egy kérdés:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az a teleportáló masina, amivel először eljutunk az Institute-ba, szükséges lesz még a továbbiakban? Vagy az csak addig kellett, míg fel nem fedeztem az Intézetet? Csak mert ott áll Sanctuary közepén elromolva, megjavítani nem tudom, viszont ronda, úgyhogy szívesen scrappelném. De ha később esetleg megint lenne rá szükségem (mert mondjuk kidobnak az Intézettől, és vissza kéne mennem), akkor inkább megjavítanám, mintsem újonnan felépíteném megint, hogy spóroljak az alapanyagokkal. -
SaGa Jr #4791 Tulajdonképpen ez a mechanizmus tetten érhető a modok nélküli alap játékban is. Tehát bizonyos építhető bútorok/díszítések csak akkor jelennek meg, ha voltál olyan helyen ahol találkozhattál velük vagy elvégeztél bizonyos feladatot.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Például lehet építeni több dolgot is az institute cuccok közül, de csak azután, hogy már jártál ott.
A dupla, bevetett ágy is építhető, ha elvégezte az ember a bolondok házában kicsúcsosodó feladatsort és ekkor még plusz fali képeket is kap. Növényekből ha megvan az adott újság és le is gyártott párat belőle az ember, majd ellátogat olyan helyre ahol ezek variánsai találhatóak, akkor azok az új növények (amik lényegében csak tükrözött változatai a meglévőknek) építhetővé válnak. Illetve bizonyos esetekben azonnal építhetővé tesz a mod pár dolgot amiért komolyabban talpalni kéne.
A battlezone-ban meg alacsony szinten még könnyebb is a helyzet, mert az ellenfelek hozzád vannak igazítva, így alacsonyabb szintű karakterrel oda betérve gyengébb fegyverzetű és gyengébb védelmű ellenfeleket találsz mint magasabb szinten. Az mondjuk kétségtelen, hogy magasabb szinten még ujjgyakorlatnak is kevesek lesznek. :)
Pocakattys:
Biztos, hogy hiba lépett fel? Nem csak kimaradt valami (a Fallout wiki sem túl pontos néhány feladatnál). Amúgy meg ha rákeresel kimondottan a konzol parancsokra, akkor megtalálod azt is, ami segít megtudni az adott feladat kódját. Onnantól már nem lesz nehéz dolgod a csalással.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 17:52:08 -
Naná, hogy elcsesztem és bebugolt a The_Marowski_Heist. küldetés. Gondoltam kicsit csalok és beírom a kódját készre varázsolva a kax küldit, de nem találom sehol a kódot. Elő lehet ezt valahogy csalni játékban? Mert neten nincs
-
Paranoia #4789 -
Köszi szépen! Akkor érthető, hogy nem találtam, mert ott még nem jártam. Illetve de, csak alacsony szinten és mindenki rám támadt, úgyhogy elhúztam a csíkot és azóta sem mentem még vissza.
Hát ez tök jó, hogy a Homemaker hozzáigazítja a dolgait ahhoz, hogy történet szerint kinek mi elérhető már. -
SaGa Jr #4787 Újságból szeded fel azokat a kis cserepes növényeket. Csak találd meg mind az 5 számát a Picket Fences magazinnak (ha jól emlékszem akkor a 4-esben van két típusa is a páfránynak (nem vagyok nagy növényész, engem valahogy inkább páfrányra emlékeztet mint pálmára a videón látható zöldség), amit a Homemaker kibővít további 2 másikkal).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A kérdéses magazin adott száma pedig a Combat Zone-ban található.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 16:49:55 -
Nagyon kreatív, valóban.
Már máshol is láttam, de nem találom: azokat a szobapálmákat melyik moddal lehet megszerezni? A Homemakerben és a Pro Farmingban nem találtam.
Egyébként ha valakit esetleg érdekel, és elmulasztotta: kijött az újabb verziója az OCDecorator modnak, 530 újabb tárggyal!!
http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/4270/?
Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.14. 16:15:26 -
Kreativ es aktualis:D
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.12.14. 15:29:59 -
SaGa Jr #4784 Sokaknak van baja a Crimson-nal. Van akiknél hol rendesen működik hol nem, másoknál rosszabbul működik, mint az utolsó catalyst, meg akadnak olyanok is akiknél jól megy és javított egyes problémákon a játék kapcsán a driver. Ha nálad nincs probléma akkor felesleges visszaraknod a catalyst-ot.
Az a speed optimization az meg szerintem magára a FO4Edit-re vonatkozik, nem a Fallout 4-re ebben az esetben. -
SaGa #4783 Kártyafüggő, hogy ront-e a Crimson driver vagy sem. Nálam talán javított egy kicsit, egy 7770-es kártya, 1GB DDR5 VRAM, ha jól emlékszem. Semmi látványos, csak a futás közbeni mikrolag-ek lettek kevésbé észrevehetőek...
A FOxEdit nem nyúl a bsa fájlokhoz, az esp-kből lehetett vele törölgetni a felesleges rekordokat, de ez a verzió még ezt nem tudja. A modmerge is csak kézzel megy, én össze is krampácsoltam vagy 15-ből egyet magamnak. A WryeFlash-nál sem működik még a bashed patch építés. -
Bandicoot #4782 Köszi!:)
Frakciòknál pont a határponton állok mindegyik frakciònál, ha Institute-nál lépek Brotherhood berág, ha Brotherhoodnál akkor institute berág, ha Railroad akkor institute és brotherhood, illetve minuteman stagnál attòl függően mit lépek...:D -
Although #4781 Oké csak írtak valami speed optimalizationst a change listen :) Elvileg erre, egy ilyen kis programocskának nincs szüksége, de akkor ok :)
Crimson driver az rosszabb mint a régi? Most rakjam vissza azt?
Edit: A fallout nál is meg skyrimnál is felesleges rekordokat lehetett vele törölni az alap bsa fájlokból is. Elég elég sok mindenre jó de valóban nem az elsődleges szerep.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.14. 14:33:45 -
SaGa Jr #4780 Valójában már hetekkel ezelőtt kijött a FO4Edit (egész pontosan pár nappal a játék megjelenése után, mindössze a nexusra került fel jóval később), ezzel készül már jó ideje minden mod, ami felpakolásra kerül a nexus-ra (mivel GECk még nincs, ez a leghasználhatóbb eszköz erre a célra).
Ez egy mod készítő program, nem sebesség vagy memory leak befolyásoló eszköz. Ez utóbbiakat a patch-ekkel javítják majd idővel a játék készítői. Elméletileg már észrevehetőek a javítások a nem beta patch-ek óta, sokaknak gyorsult (hogy aztán például AMD kártyáknál a crimson driver jól haza is vágja a gyorsulást).
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 13:33:15