11630
-
SaGa Jr #4980 A játék bővelkedik feladatokban, de nem rágja azokat a szádba a program, neked kell utánuk menned ha annyira feladatokat akarsz keresni és megoldani. Itt nem kell minden helyen mindenkinek a patkány/radroach problémáját megoldani, így nem fognak üldözni lépten nyomon elvállalható feladatokkal végre. :)
A sztori maga egyébként 13 feladatból áll, amihez hozzájön a választott frakciód befejező feladatainak sora. Tehát ahogy a korábbi Fallout-ok esetében is, úgy itt is nagyon gyorsan lezavarható az egész, ha csak a fő szálra koncentrálsz.
Nem egy feladat például egy jegyzet/üzenet elolvasása/meghallgatása után kerül felvételre, másokat NPC-kkel való beszélgetés során lehet megtudni, megint másokat számítógépes jegyzeteket olvasva találsz meg, de nem egy esetben simán beszélgetésre odafigyelve (NPC-k diskurálnak egymás közt) is felszedhetsz. Ezek többnyire a Misc feladatok lesznek.
Településeken is mindig találni feladatokat és azt adó embereket szép számmal. 4 companion is ad feladatot, vannak kimondottan side quest-ek, vannak frakciós feladatok, azokon belül is vannak fő és mellék feladatok. A mellékesek ismételhetőek (van ami végtelenszer, van ami limitált alkalommal), a fő feladatok nem.
Ha te nem találsz feladatot, akkor nem jól csinálsz valamit.
A Wiki szerint 144 különálló feladat van (egyesek több alpontból állóak, tehát több részfeladattal rendelkeznek, de mégis egyetlenként vannak elkönyvelve). Némelyik feladat egyszer van csak számolva, de lehet 10 különböző is (védekezések, treasure hunt), mások több részfeladatból állnak, amik nincsenek külön taglalva és van szép számú ismételhető feladat is ahol mások lesznek az objektívák, de mégis ugyanazon feladatként van számolva a Wiki-n. Sőt nem egy utánajárást igénylő dolog, ami egy üzenetben olvasott/meghallgatott infó alapján készteti útra kelni a játékost, például meg sem jelenik feladatként, hanem mint érdekesség járhatod be és keresheted meg te magad. Az ilyenek nem lesznek jelölve, neked kell utánuk menned ha érdekelnek és nincsenek számolva sem.
Nekem az első végigjátszás befejezésekor (Minutemen szálon, minimális BoS feladatot teljesítve a játék elején és az érkezésükkor a látogatási körbejárós bratyizó feladatokat, pár Railroad feladattal és Institute bevezető feladatokkal), 307 feladatom volt kész a karakter statisztikái alapján (ingame megnézhető karakterisztikáknál ez volt kijelezve). Ennek kevesebb mint harmada volt frakciós feladat (az ismétlődőkkel egyetemben). Ráadásul több feladatot ki is hagytam a sima side quest-ek közül, és nem is minden misc quest lett megcsinálva. A terep minden eleme fel lett ugyan fedezve, de bejárva nem lett minden és nem is építettem fel mindenhol települést ahol lehetett volna. Szóval maradt még bőven tartalom az újrajátszásokra is és akkor ki tudja mit hoz majd még a várható DLC-k sora? -
SaGa Jr #4979 Nevesített fő NPC-k a játék túlnyomó részében nem leölhetőek. Némelyeket megölhetsz ha egy adott feladat ezt kéri, vagy megölhetőek bizonyos esetekben és helyzetekben, de csak úgy nem intézhetőek el.
Meg aztán a teljes kiirtáshoz, két esetben biztosanSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, teljesülnie kell bizonyos egyéb feltételeknek is, amelyek csak konkrétan feladat részeként kerülhetnek elő. A sima tagok leöldösése egyszerű respawn után meg nem történt lesz.BoS és Institute HQ robbantás
MM meg lényegében likvidálhatatlan. Vagy eleve nincsenek jelen a placcon (max kósza képviselőikbe futhat bele az ember), vagy a vezérkar tagjai közé tartozik a játékos karaktere is. Tehát ők tuti túlélők lesznek. :)
A Railroad teljes elpusztítása meg legalábbis problémás.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eleve nem csak a HQ-ban tartózkodnak ott a neves tagjaik, hanem számtalan biztonságos házuk is van, menedékhelyeik, ahol megtalálhatóak. Ezek egy része csak akkor lesz elérhető, ha a játékos a tagjuk és több feladatot is megcsinált nekik amik során beléphetett a kérdéses helyekre. Nem mindegyik menedékhely ennyire elzárt, van ahová simán be lehet sétálni enélkül is, de ott nincs nevesített NPC és ha onnan kifüstöli őket az ember a következő respawn úgyis visszakerülnek oda népek.
A HQ-n lévő vezérkart nekem addig nem sikerült kinyírnom, míg ezt a feladatot meg nem kaptam. Addig ugyan elfeküdtek a neves tagok, de aztán újra felkeltek. -
egyébként mivan ha minden fakciót kiírtunk küldetéstől függetlenül?vagy nem lehet a fő npcket azokat sem?:D -
UPSZ! SPOJLER VARNING
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2016.01.02. 23:09:01 -

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Module #4975 Most komolyan,megint feltenném a kérdést:csak én érzem úgy hogy a 3-hoz képest ebben alig van küldetés? A főszálat csinálom(mert nincs más)de gyanítom hogy holnapra ki is játszom xD Egyeztetni fogok a Wikia-val,mi van meg,mi nincs meg.Level 54-en vagyok,fel alá megyek,minden fel van fedezve és sehol semmi.
Utoljára szerkesztette: Module, 2016.01.02. 20:12:10 -
JanáJ #4974 köszi -
FIGYELEM!
Ne parkoltassatok power amort a crafting stationon, mert bebugosodhat az armor frame és elbassza a mentést! -
xFreex #4972 A kutya és minden társ halhatatlan. Ha túl sokat kap/nak akkor csak egy ideig harcképtelen/ek lesz/nek.
Fejlesztésnél meg van, hogy milyen alkatrészek és milyen képességek kellenek az adott fejlesztés elvégzéséhez. Ha valami hiányzik akkor nem tudod megcsinálni az adott fejlesztést.
Az élet is megy le, meg az adott páncélrész energiája is. Ha a páncélrész energiája nullára fut akkor "leesik" a vázról és az adott testrész védtelen lesz, míg meg nem javítod.
-
JanáJ #4971 Sziasztok!
A kutya halhatatlan? Mert túl bátor és Godzillának is neki menne, sőt néha én is megsorozom, mert beleugrik a lövésekbe.
Valamint mitől függ, hogy mit tudok fejleszteni? Mert pl a bal vállvédőmet tudom, de a jobbost már nem. A power armor kezeit tudom "B"-re upgradelni, de a lábakat már nem. Egyáltalán hogy van hogy a mikrobi ruhában ha meglőnek akkor a heals megy le, nem a páncél használódik el. -
xFreex #4969 Miért kell elbontani??? Felesleges időtöltés. A lényeg, hogy vidd a területre és az egyik craft tárgynál tárold el. Az adott területen az összes craft tárgynál elérhető lesz. Hogy értsd. Sanctuary-nál a hídon átérve ott egy főző állomás. Oda bedobod az összes kacatot és mondjuk a fegyverfejlesztő munkapadnál is elérhető az amit bedobtál a főzőnél. Mert ez így logikus
.
A szétszedéssel meg ne bajlódj. Ami kell azt elhasználja a maradékot meg berakja a többi közé a rendszer. Nem veszik el. -
Köszi a válaszokat. Ezek szerint minden szart fel kell szedni és aztán elvinni az adott bázisra hogy el tudjam bontani. Nekem ezeken a helyeken kívül nem működik a crafting rendszer -
xFreex #4967 írógépekből, órákból, ventillátorokból.
Horgászbotból, mondjuk ezt ritkán talátam, állítható csavarkulcsból, meg sok másból.
A lényeg, hogy minden szemetet szedj fel, mert soha nem tudhatod, mikor lesz rá szükség.
-
Although #4966 Hihetetlen ennél debilebb rendszert ezen a téren már nem lehet csinálni és még akkor sem. :) -
A piros az a sugárzás. Amíg abból nem gyógyulsz ki, azt a részt nem tudod gyógyítani. -
5 órát játszottam, de kb a poénok 3/4-e sült :D
Viszont felötlött bennem egy kérdés: Észrevettem, hogy a HP-m egy része kipirosodott és nem lehet felé gyógyítani, most ez WTF?
Illetve Gear-t honnan tudok craftolni, egy csomó mindenhez kellene, de semmi nem ad.
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2016.01.02. 09:34:37 -
-
Fallout 3 vs 4
http://imgur.com/a/kpYOs -
SaGa #4961 Különféle kereskedőknél. Vagy a saját magad által alapított boltokban vagy Diamond City-ben, vagy Trashcan Carlánál, aki jön-megy az úton, de ha csináltál üzletet Sanctuaryban, ott lebzsel állandóan. Drumlin Dinerben is van bolt, ha jól oldod meg az ottani feladatot. Illetve több kereskedő járkál, velük véletlenszerűen lehet összefutni. Általában Tempiness Bluff-nél is lebzsel egy-egy kereskedő... Én összefutottam egy bárral is már a nyugati határszélen, a Sun nemtommi "falvamtól" nyugatra, a vadonban... -
osimandias #4960 Sziasztok. Hol lehet cuccokat venni a játékban? -
SaGa #4959 A történelmi gyökerekről:
A Minutemen a Bostoni teadélután és a Függetlenségi nyilatkozat kiadás után a Brit koronától elváló 13 gyarmat első "hadserege" volt. Fegyveres civil önkéntesek. A nevüket onnan kapták, hogy vállalták, a riasztástól kezdve egy percen belül harckészek lesznek bármikor, így pl állandóan töltött fegyvert tartottak maguknál. Az első összecsapás a Lexingtoni csata, amit a concordi lőszerraktár ellen induló brit vöröskabátosok és a Minutemen között zajlott. Igazából egyik fél se akarta, volt egy kis lövöldözés, amiben néhány milicista elesett, majd a felkelők szétfutottak, a britek tovább masíroztak Concord felé, ahol viszont már nagyobb erők várták őket. A tényleges összecsapás, amiben meg is futamították a brit katonákat a Sanctuary-i hídnál tört ki...
A concordi múzeum, ahol Prestonék meghúzták magukat és a híd mellett álló szobor ezeknek állít emléket...
Railroad: The Underground Railroad. Az 1850-es években a déli szökött fekete rabszolgákat északra menekítő szövetség. Akkor a négerek voltak az elnyomott, veszélyben lévő kisebbség, a Fallout 4 világában a szintek, nem véletlen, hogy itt őket menekítik. -
Zozo0122 #4958
-
Paranoia #4957
-
kissssss #4956
-
-
Module #4954 Én nem tudom,a Skyrimben is elkaptam trippert kankót de mindig volt rá gyógymód. -
SaGa Jr #4953 Elég ha megharap egy molerat az adott helyen és ekkor lesz 50%-os esély rá, hogy a karakter megbetegszik. Ha ez bekövetkezne, akkor felvillan az információ a szokásos helyen (bal felső sarok a képernyőn) azt annyi. Harcban könnyű nem észrevenni ezt az üzenetet. 10 HP mínusz meg nulla hátrányt jelent. A játékos karakterének HP-ja így is az egekben van, ráadásul 2 szintlépéssel a hátrány letudva (vagy még előbb ha van HP növelő perk).
Kis odafigyeléssel az egész betegség megúszható könnyedén. -
én console-al gyógyítottam ki magam
-
én nem emlékszem hogy elkaptam volna :)hogy a fenébe kaptad el?Xd -
Zozo0122 #4950 A vaultos molerates küldinél, ti is elkaptátok a molerat diseaset? Elvileg gyógyíthatatlan. Az egyetlen dózis ellenszert Austinnak adtam, így most -10 HP-m van a játék végéig. Nem nagy ügy, de zavaró, főleg, hogy nem is láttam a kiírást, hogy megfertőződtem. -
Az is volt a probléma! Night Vision bug. Ráleltem egy külföldi fórumon. console paranccsal helyrehozható :) -
a sugárzástól kiégett a retinád. hamarosan feral ghoul-lá változol. -
Zozo0122 #4947 És egy napja így játszol? :D Amúgy ez olyan, mintha a legerősebb night vision scope-ba néznél bele nappal. -
Hali! Ez mitől lehet? Olyan zavaróan fényes lett 1 napja a játék!
Utoljára szerkesztette: deestroy, 2015.12.29. 00:23:13 -
Jóózsf István #4945 Elsőre azt mondanám, szélesebb, mint az enyém.
Persze összehasonlítás nélkül nehéz. Fix pontra kellene állni és megnézni mi van a képen. -
sanya200 #4944 Átírtam az ini-t a youtube-os megoldás alapján.2560-ba így néz ki...
Csak nekem tűnik úgy hogy csak simán elvan nyújtva a kép?Pláne a fegyveren látszik de az életerő sáv..stb ugyanakkora mint volt.Holott nagyobb felbontásnál ésszerűen kisebbnek kéne lennie valamivel.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2015.12.28. 17:22:16 -
Although #4943 Ünnepek alatt nyomom másodszor és még mindig nem hiszem el ezt a Beth csinálta.
Sok mindent javítanék.
- Perkek részletessége
- Radioaktivitás hatása
- Párbeszéd lehetőségek.
De ez mind, tudom, felette van amit várhatok tőlük.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.28. 15:59:25 -
Although #4942 Neked is ne kérdezősködj meg ítélj játssz. :)
Sokkal több vonal van a 3-hoz képest a Vegas felé hajazz ha nem is éri el. De ez nem is elvárható.
Különböző frakciók különböző vonala van. És fősztori.
Meglepi questek. Még lesz pár kieg ami növeli majd a számukat.
Sajna levonhatják a tapasztalatot, még egy light Vegas szint is kiveri a biztosítékot az akció játékosok orra előtt.
Ítélkezzél, én meg azt mondom szart se láttál a játékból.
-
kissssss #4941
-
Module #4940 Baxxák meg,ebben lófax küldetés nincs a 3-hoz képest!