11630
-
Bandicoot #4699 Ne csodálkozz ha sokan azért adnak 10-est mert sok az idióta. Tele van 0 meg 1 pontos értékelésekkel olyan szinten mint:
"Power armort kapsz már a legelejént!! 0 pont!!!"
-
Megint kezded belelovalni magad... Inkabb jatssz, es szard le, ki mit gondol, mindenki jobban jar, te is, a topik is, meg a kornyezeted is. Metacriticet meg felejtsd mar el, az egy fos, annal lentebb mar csak a blikk, bors es a gameszar komment szekcioja van. -
Although #4697 Érdemes beleolvasni a 10 pontos véleményekbe a metacriticen. Nyomokba felelhető a skyrimbe tömeges droidok szinten megjelenő nulla hozzájárulásoknak.
Helyette. Az egyik. .Eredetileg 9 pontot akartam adni de látva a trollok tömegét mégis 10 pontot adok és részletezi miért.
És akit látsz ott jó értékelést adni mind szinte megindokolja miért. Nemigen van az ilyen skyrimnál látható "fasza játék, vedd meg!" szintnek. Egy a sok közül.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!UPDATED: The main quest is finished. What can I say:
1. Graphics. Comparing them to Skyrim and complaining about system requirements is a BS and I call it. The game looks much better and its options can be easily tweaked to run smoothly and look gorgeous on my 5 years-old LAPTOP with nVidia 555m. If you have even worse than that - it's only your fault. The only minus here is to colorful sights, unlike in previous Fallout games. But maybe I just get used to Fallout 3 and New Vegas filters :) Though the music helps to create the needed atmosphere.
2. Bugs. Well, there are some. But no one is gamebreaking and overall the game is much more stable than ANY Bethesda game before it (at least staring with Fallout 3). During my 25 hours gameplay I had ONE crash-to-desktop. There is nothing to compare with the latest Witcher, which was in fact worse than Unity talking about bugs and optimization, but somehow people ignored that.
3. The world isn't that big, but there is much to do, I also like the main plot very much, partly because I was waiting for something with "androids" for a long time :) The only minus (a BIG one) for me is that (again, unlike in recent previous Bethesda games) we are given a character with strongly pre-defined story. Not like Witcher (thanks god), but still, and you can't even choose anything except gender. I'm not interesting in having some stupid son an "saving" him, at all. But I STILL has some hope about that. UPDATED. There is no hope. And this is just one HUGE minus for me. The newest Bethesda games always provided the strong role-playing where YOU define your character. But now it feels almost if I play Geralt - the character's story is STRONGLY pre-defined and it actually influences the whole game and plot. Disappointed.
4. I have no complains about gameplay mechanics and RPG system. They work, so it's enough for me. I was skeptical about new crafting (I mean building of settlements), but in fact I liked it!
There are also many little nuances that made experience even greater for me - voiced main character, interesting companions and NPCs that looks very alive (for example, if you hold too long the dialogue, they will ask you if you want to continue talking from time to time), animated quest narrations. Well-known (black) humor of Fallout games is also there. UPDATED: oh, and of course I love to see many of the mods' ideas implemented in the game. I won't spoil the names, but while playing and seeing one or another "new" element I can even recall a name of the mod or modder that had the particular idea in previous games!
RPG OTY. Maybe would give it a 9, but it seems some fanboys of either Witcher or older Fallout games are being unfair. Oh, well. 10 it is. UPDATED. No, it IS worth 10, absolutely. Despite the minus I've mentioned earlier. It is a rare game where I had to think so deeply and carefully about my choices. I even had to turn off my game several times to think more. And the "endings" (though we know there is no actual "end")... I can't stop rethinking after them. That's what I call hard choices! Good job! -
Although #4696 Hihetetlen, tényleg alig 500e-n vették meg a PoE-t!!! Kevesebb mint amivel számoltam.
Miről beszélünk? Örüljünk annak egyáltalán foglalkoztak azzal amit mi kértünk!!! És nem egy hülye skyrim 2-t kaptunk.
Nem hiszem el ennyi időben befagyasztott ember él.
Edit: Még erre is rábasztak a Metacritic szerint!!!!
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.11. 21:09:33 -
Én annyit szólnék hozzá az rpg, nem rpg vitához, hogy lassan 6D. Nem érdekel a műfaji meghatározás. Jó. -
Although #4694 Döbbenetes olvasni ezeket a hozzászólásokat. elég csak annyit mondani mennyi agyhalott nulla hozzászólással szórta a 10 pontokat a skyrim után most meg, mi van. Érdekes arcok védik a Bethet akik ez korábban nem tették meg a Metacriticen.
Ez rpg tetszik nem tetszik. Nem Witcher szint talán. ÉS sok minden visszaköszön a skyrimből. De él. Egy rpg lényege az legyenek benne élő dolgok. SPECIAL ja jó volt. Pont ugyanazt érzem mint hibát elkövettem a Fallout NV előtt itéletet mondtam mielőtt teljesen átláttam volna mennyivel jobb mint az F3. Ez is az a tészta. Tele van új dolgokkal tele van élő karakterekkel. A Bio nem ezen az úton van szintén? Már nem 2009-et írunk és főleg nem 2005 előtt. 10 éve volt. A konzolok korát éljük egy haldokló Obsidiannal múltját megtagadó Biowareval. És a CD projektet tekintjük példának? Mire fel? És a DA3 köszönő viszonyba nincs az F4-el. Tényleg nektek semmi más nem kell mint folyamatosan skyrim szintet kapni a Bethtől és akkor szépen haza lehet menni. Nem gondolkodtok el rajta ez a cég semmi emlékezetes vagy sokak által szarnak nevezett játékkal többet kereset mint a CD Projekt valaha is fog? Ebben a világban gyalázzátok ezt a játékot? -
Mennyire mások vagyunk. Nekem pl tök mindegy, hogy mennyire rpg vagy sem, az viszont már sokkal jobban érdekel, hogy sci-fi, posztapokaliptikus, vagy fantasy. Mert utóbbi lehet akármekkora istenkirály játék a kategóriájában engem bizony nem érdekel XD Az Én szememben és még sok más ember szemében is ez a mérce. Az hogy ezeken belül, rpg, stratégia, fps vagy mittoménmi már nem számít, ha a témája érdekel jöhet, viszont ha kicsit sem tudom beleélni magam akkor hidegenhagy :) -
De ezt nem is elvárni egy beth játéktól, természetesen össze lehet hasonlitani a két játékot mert egy kategoria de az szemmel látható, hogy teljesen mások a preferenciák a két játéknál.
A W3 nagysága nem is magában a játékban van hanem cdprojektben, egyszerüen nem találni szavakat, hogy ezek a srácok a honnan-hova fejlödtek az évek során. A W1-töl W3-ig töretlen és hihetetlen a fejlödés és az innováció abban a csapatban, ez az ami hiányzik a bethböl / és most már a BW-böl is / ök megelégszenek a langyos pocsolyában való dagonyázásba. -
Söt szerintem árt a sandbox ezért is szarok a beth storyk, olvass vissza itt mindenki azt írja, hogy már 100órát épitkezet meg járta a pusztát (ami még véletlenül sem él és lélegzik hanem sivár de ez a falloutnál nem is lehet más ), és a storyba még csak bele se kezded annyira egy nagy nulla érdeklödést váltot ki belöle.
A legjobb rpg-k ( KotoR, Planescape Torment, Baldur's Gate, stb ) egy se volt sandbox. -
Egy szerepjátéktól én azt várnám el, hogy valamennyire bele tudjam magam élni. Ebbe a W3 tökéletes, a fallout 4 így harmincvalahány óra alatt semmi ilyesmit nem ért el. Sokszor olvasom, hogy a skyrim meg így meg úgy szabadabb, mint a w3, és mennyivel jobb. Fantasztikus ja, be lehet járni egy nagy világot, ami teljesen halott, a városokban annyi ember van, ami max egy sátras táborban lenne elég, minden ajtón átlépés töltéssel jár, és van kb 3 féle barlang, és ezekkel van telepakolva a világ, az ötödik után már unalmas az egész. -
Az egész karácsony és GOTY dolgok f4 és w3 összehasonlításokról fognak szólni. Szóval készülj fel lélekben, a csapból is ez fog folyni kb 3 hétig. :) -
Bandicoot #4688 De továbbra is: a skillek itt vanank ugyan úgy,csak ezúttal az egészet perknek hívják......
Lásd hekkölés ahogy írtam, ez az F3-ban skill volt...Lásd mondjuk pisztollyal kapcsolatos skillfejlődés ez is itt perkként szerepel. Itt vannak.
Na de én ezen a ponton befejeztem átmegy az egész topik a végén teljesen értelmetlen W3-F4 összehasonlítgatásokba...
-
Igen, ahogy írtam is, a klasszikus rpg-definíciónak a mai AAA rpgk nem nagyon felelnek meg. Ez van, ettől még jó játékok persze. -
Bandicoot #4686 1. Akkor az első ponton már meg is bukott a W3,elég durván,lévén az egész csak a kézügyességeden múlik (plusz azon hogy ne legyen 3-al nagyonn levelen az ellenfél).
2. A második ponttal egyetértek bár az F4-ben is vannak ilyen "döntések" és következmények amik a világra is kihatással vannak valamint a játékon belüli fejleményekre.
3. Ez megvan az F4-ben is. -
Én azt gondolom, hogy a perk rendszer MELLÉ befért volna még legalább az f3 skillrendszere is. Ki tudták volna egymást egészíteni, mint pl ahogy a skyrimben is kiegészítették a skilleket a perkek. -
Hasonlóan látom én is.
Nagyon friss még F4 végigjátszásom de már gyak egy karaktert vagy küldetést, szitút se tudnék felidézni belöle ellenben a W3-al ami tele volt emlékezetes momentumokkal és ez egy rpg lényege, szvsz.
Az sandbox szabadság az nem mérvadó ebböl a szempontból a legnagyobb crpg-k közül egy se volt az. -
Bandicoot #4683 Ugyan úgy itt van az a rendszer csak nem százalékolva hanem pontozva.
Lásd például hackelés... Mondjuk F3-ban 25% a novice..itt 1 pötty...50% a medium...itt 2 pötty...75% expert itt 3 pötty....És így tovább, és ez igaz a fegyveres és egyéb skillekre.
W3-ban jó a sztori meg minden,imádom. De a szabadságérzet harmatgyenge, és a fejlődéssel kapcsolatos rpg elemek gyakorlatilag szitne a nullával egyenértékűek. -
Szerintem az rpg lényege az, hogy
1. minél kevésbé a játékos kézügyessége és minél inkább a karaktere képességei határozzák meg az egyes akciók sikerét, tehát elvonatkoztathassunk a játékos és a karaktere között.
2. a szokásos mantra: choices and consequences, azaz döntések és következmények. magyarán amit csinálok, annak legyen valami hatása a világra és ebben a w3 jobb az f4-nél, de a legtöbb beth játéknál is, ez tény.
3. az élő, lélegző világ az egy bónusz, de nem feltétel egy rpg-nek.
De mondjuk ahány ember, annyi definíció, ezen évekig vitázhatnánk. És akkor a hibrid-műfajokat, mint az ARPG-k pl nem is említem... Bonyolult ez, na, nem is éri meg szétoffolni érte a f4 topicot.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.12.11. 20:04:02 -
Igen, kiölték. Nincs skill rendszer, csak a perkek. Vö. korábbi falloutok, a régi SPECIAL rendszer, ami a SPECIAL attribokon túl egy rakás százalékos skillt is tartalmazott. Most pl. a találati arányod esélye egy fegyverrel nem skilltől hanem a saját kézügyességedtől függ, kivéve VATS, de az amúgy is opcionális. A crit és a sebzés befolyásolható perkekkel, de a képességek akkor is nagyon hiányoznak nekem. És igen, a w3 is le van butítva mondjuk főleg az 1-hez képest, de legalább jó a sztori, a writing az egészben.
Az inst meg a bos meg nem gonosz. A módszereik kemények, de messze nem olyanok, mint f1-2-ben a raiderek vagy a slaverek, akiknek a saját csapattársaidat eladhattad rabszolgának pl. -
Bandicoot #4680 Ha ez az rpg lényege akkor a Metal Gear Solid is rpg... 
W3 karakterfejlődése csak egy alibi kiegészítés, szinte nulla. Valamint a harcrendszere jó? Szinte semmivel nem mutat túl egy egyszerű H&S játékon, és a harcot nagyban csak az ügyességünk valamint az hogy hanyas szinten vagyunk,ennyi dönti el.
Simán lehet headshotolni? tessék rakd survivalra a játékot és headshhotolgasd Vats nélkül mondjuk a mirelurk királynőt (vagy bárki mást végüli,lévén VATS nélkül a fegyverek jóval kisebbet sebeznek)...
-
Egy rpg lényege szerintem a story a questek és karakterek kidolgozotsága és ebben kiemelkedö a W3 furcsa ha ezt te nem látod pedig azt mondod játszottál vele...ott az egész világ él és lélegzik mindenek van egy sajátságos hangulata.
Ezek a dolgok a F4-böl mind hiányoznak de a beth játékok nem is erre épitenek ezért nem is tartom öket nagybetüs rpg-nek föleg nem a fallout játékaikat mert ezeket szimpla fps-ként lehet játszani a vats totál felesleges ha egyszer simán lehet headshotolni, abban meg random a találat.
A W3 harcrendszere már egy fokkal jobb ott legalább három gombos itt meg csak egy...
-
Bandicoot #4678 De hiába mehetsz a Witcherben bárhová ha semmit nem tudsz majd ott csinálni csak elmenekülni....Semmi másra nem vagy alkalmas a szintmegkötések miatt - ezért van bekorlátozva az egész.
Kiölték a F4-ből teljesen az rpg elemeket?? Mint írtam semmivel sem kevesebb mint az F3-ban és az NV is a több féle perkhez kötött beszédlehetőséggel tér el. Semmivel sem jobban fps mint a fallout 3 vagy a NV. Semmivel.
Ezt a kiölték az rpg elemeket különösen vicces a Witcher mellett olvasni,lévén a W3 az első két de főleg első részéhez képest vagy akár az F4-hez képest nyomokban ha tartalmaz rpg elemeket.... Egy hatalmas nagy sandbox hack and slash játék lett minimális rpg elemekkel feltöltve....
Megint F1-2 a példa? Manapság melyik fps rpg képes hozni azt a szintet rpg elemekben? Semmi,még a TES sem ami egyébként szintén alig mutat tovább az F4 rpg elemeinél....
Institute nem gonosz? BoS nem gonosz? Egy játékkal játszunk mi?:)
Az Institute zsarnoki módon bánik a robotokkal,uralkodik felettük, és aki nem hódol be azt a robotokkal ledaráltatják. A BoS hasonlóan működik,egy elnyomó hatalom akar lenni. Velük szemben ott a Railroad és a Minuteman, az egyik főként a robotok jogaiért küzd a másik pedig az emberiségért és a szabadságért az elnyomókkal szemben.
F3-4 között annyi lenne a különbség hogy folyamatos az akció? Kicsit eltérnek az emlékeink az F3-ról,de ott is folyamatos volt az akció amit maximum a rettenetesen enyújtott unalmas rizsa szakított meg miközben egy faarcba bámultunk bele.... Amiben az F3-hoz vagy akár az eddigi Beth címekhez képest az F4 nagy előrelépés azok az események, a karakterek mélysége (végre van olyan karakter aki nem csak egy név meg pár üres szöveghalmaz)...
NV féle frakciórendszer az ami sajnos nem került be pedig jópofa lenne a Raiderekkel is elvegyülni Raider cuccban, illetve az NV-ben több dolgot perkekhezm kötött szöveggel is meg lehetett oldani gyilok helyett. De ennyi.
Ezektől eltekintve az F3/NV is darajáték volt,csak rémgagyi gunplay-el, és történetileg illetve az eseményeket tekintve meg a karaktereket egy MMO szintjén mozgott az egész...
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.11. 19:56:04 -
Egyébként mint rpg szvsz se a W3, se az F4 nem kiemelkedő, sőt. A w3 előnye nekem, hogy nagyon jól meg van írva. Minden küldetés. Lényegében nincs benne egy offline mmo-s sablonos unalmas quest sem, mindegyik legalább egy picit más, érdekes. Az f4 az f3-tól inkább csak a folyamatosabb akció felé tért el pozitívan. Lényegében az f3-ban a vats egy cheat mode volt, itt sokkal jobban megéri szimpla shooterként lövöldözni, mint vats-al bajlódni.
Mivel nekem a sztori és az atmoszféra a legfontosabb, ezért a w3 jobban bejön. Az f4 se rossz, de a minecraftes hülyeség helyett jobb lett volna, ha meghagyják a régi skill rendszert. Legalábbis szerintem. -
Huh, szenvedélyesen gyűlölöm az Arénát. Annak idején engem is elcsábított a grafika de egyáltalán nem volt jó játék. Azt hiszem a pc guruban jól le is húzták és okkal. Nagyon fárasztó volt a sokadik alkalommal is ugyanazt a küldetést végigvinni egy másik tartományban (bot darabja, riddle a dungeon előtt, brrr), nagyon monoton lett. A daggerfall meg túl random, mint egy rouge-like játék nyilván, csak épp nem szeretem a stílust. A morrowind nekem az etalon eddig TES-ben. -
Valóban a legtöbb xp-t a főszálas questek adják, de ettől függetlenül fizikailag bárhová elmehetsz. Akár 5. szinten is átmehetsz Skelligére, ha van rá pénzed, hogy megfizesd a hajóskapitányt. Kaer Morhen az egyetlen, ahová nem tudsz, de az egy kis része csak a világnak és van ennek párja az F4-ben is.
És igen, az F4 nagyobb szabadságot enged, ez tény. Cserébe viszont teljesen kiölték belőle az rpg elemeket. Ma már jobban fps, mint rpg. Hogy ez jó vagy rossz, az megint ízlés kérdése.
"Egyébként, de tudsz csinálni gonosz karaktert a Falloutban.
Főként ha az Institu-hoz csatlakozol avagy a BoS-hoz."
Az institute nem gonosz. A BoS még kevésbé. Amikor a szabadságot nézzük, akkor az adott sorozatot vegyük. A F1-2 szintjét egyik sem hozza. De még a FNV-ban is volt lehetőség, hogy összehaverkodjunk a gonoszokkal, a raiderekkel vagy Cézár Légiójával. Itt van a 4 faction és viszlát. Ez mondjuk nyilván a beszélő hős miatt is van. -
Igen, a W1/W2-höz mérten újít csak a W3, a genre-ban nem hoz sok újat, ez igaz. Mondjuk az F4 se. De ez se meglepő: nagyon egy AAA fejlesztő se mer újítani, mert az kockázattal jár, amit senki nem szeret. -
hát igen ez így van bizony :) -
Evoluti0N #4672 Én is így éreztem velük kapcsolatban. -
Ezeket a modokat nem szabad hasznalni :) Ezek arra jok szamomra, hogy vicces videokat gyartsanak vele emberek, azokon nevessek 5-10 percet maximum, aztan vege. Mint egy jo ev vegi bakiparade, ami akkor nagyon jo szorakozas, de egesz evben nezni mar unalmas.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.12.11. 18:24:53 -
jaja mondjuk én nem használnám :D
azt néztétek amúgy hogy az alien blastert átlehet rakni fusion cell-re?itt legalább más lőszert is lehet belerakni :) -
Na most neztem meg a videot. Ez az, nagyon beteg :D -
Itt van két kép az én egyik bázisomról:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Although #4667 Viszont a broken steel addonba keményen beindultak az F3-ba is :) Mekkora kieg volt az, remélem itt is lesz ilyen!
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.11. 17:33:21 -
Although #4666 Az FNV-be perifériára kerültek ott egy náluk erősebb társaság osztotta az észt. Az F3-be is voltak náluk jópofább társaság.
Itt viszont keményen nyomják erő nyelvén de jópofák. Én kerülöm őket :) Mivel árnyékharcos vagyok nem szeretem a nagy páncélt meg a zajt :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.11. 17:30:03 -
kissssss #4665 vagy az is lehet hogy elder lyons papa jobb léte szenderült és egy keményvonalas vezetés került hatalomra wasingtonban, ugyanakkor a BoS sosem tűrte meg a létezését más technológiailag vagy katonailag erős szervezetnek, keleti parton az NRC-vel sincs túl jó viszonyban a testvériség. -
Ez azért lehet, mert ők tényleg olyanok. :) A korábban ismert BoS nem ugyan ez a társaság. Pont ezért váltak külön, mert nem értettek egyett a céljaikban és a nézeteikben. :) -
Csak szerintem olyan a BoS ebben a játékban mint a nácik? Elég kiábrándító... pedig ezt a frakciót akartam végig tolni. Annyira már nem emlékszem, de FVbe nem ilyenek voltak. De pár küldetés és párbeszéd után rájöttem mennyire gáz bagázs. (a felszerelés árus mellék küldetésén csak pislogtam...) Kő fanatikus mind.
-
Meddig szórakoztál vele, míg meglett? Egyébként grat.
-
Találtam fegyvert asszonynak is: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Sikerült kivennem egy sütit, haszontalan: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!