11630
-
Fát honnan tudok szerezni? Alig van, így már 18 settler jut 3-4 házra, mert többet képtelen vagyok építeni és olyan lassan gyűlik össze a wood. -
Köszi fiúk :) -
SaGa #5018 Rendeld hozzá valamelyik növényhez, akkor termelni fog. Egy settler 6 adagot termel, azaz annyi növényt kell ültetned, amennyiből 6 adag kaja kijön, lehetőleg többfélét, azzal el lesz. Elvileg automatikusan elkezdenek kertészkedni, ha van elég növény, de néha úgy kell őket odarendelni. Építő menü, odamész a settlerhez, kiválasztod "E", odamész a növényhez, "E". és kész. Eltűnik a növény mellől a piros emberke, helyette zöld lesz (vagy amilyen a HUD beállítása). Némelyik settlerrel egyébként előbb beszélni kell, csak akkor csatlakozik a faluhoz. Engedélyt kér, vagy elmondja mi kellene még, hogy lakályosnak érezze. -
xFreex #5017 Étel az neki is.
Építő módban oda mész a paradicsomhoz amit ültettél, ránézel, megjelenik a jobb felső sarokban hogy mennyi kaját termel az adott növény és felette pirosan látsz egy emberi karaktert. A piros karakter jelöli, hogy nincs hozzá rendelve dolgozó, nem foglalkozik vele senki.
A baj ott van hogy a Ghoul-t nem rendelted hozzá a kajához. Építőmódban ránézel a karakterre majd E utána oda mész a paradicsomhoz amit ültettél, ránézel, megint E-t nyomsz és a gyalog elkezd vele majd dolgozni. Lesz kaja. Egy NPC 6 egység kaját előállító növénnyel foglalkozik. Ez lehet 12 paradicsom, vagy 12 kukorica, vagy 6 Mutfruit, vagy bármely növény kombinációjából. (pl 4 paradicsom + 1 kukorica + 1 tök + 3 mutfruit.) -
Miért van az, hogy az autósmozihoz csináltam áramot, jeladót, védelmi rendszert, mindent, beköltözött egy Ghoul faszi, erre a paradicsom neki nem étel, már vagy 4 tövet ültettem de még mindig 0 a kaja... Ez most mi vagy hogy? -
Paranoia #5015 valaki írta,h több kutyaház is található Sanctuary-ben.valamelyikben megfogod találni -
Én megtaláltam egy ház lebontása során a kert végében lévő kutyaházba volt, azóta megint vele nyomulok, a kutyaházat meg a központi épületbe raktam :) -
Jah en is igy jartam, amikor megmentettem Valentine-t, akkor kutyust elkuldtam Sanctuary-be, azota sem kerult elo. -
Ez nagy segítség volt, köszi. Jó irányba sejtettem a dolgokat, csak kellett a megerősítés :) -
SaGa #5011 Nem csak arra kell, hanem a "jókedvükhöz" is. Ha alacsony a védelmi szint, nem jönnek, vagy akár el is mennek. Ami nem jó buli, mert SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, érdemes mindenhol felkészíteni az embereket megfelelő páncélzattal, fegyverekkel és erős védelemmel. Addig csak akkor támadnak, ha a termelt kaja és vízmennyiséghez képest alacsony a védelmi szint, de még akkor is ritkán. Bár nálam Sanctuarynak van alacsony védelme, a 200 egységnyi víztermelő miatt, mégis az autósmozit próbálgatják szinte folyamatosan lerohanni, egyelőre esélytelenül mert minden irányban vannak őrposztok meg géppuskák...ha a Minutemen feladatsort csinálod, egy pont után rendszeresen erős támadásokat fognak kapni a falvaid
Ha jobb fegyvereket adsz a settlereknek és hozzá egy tárnyi lőszert, akkor azt fogják használni és nem fogynak ki belőle. Ha riasztást kapsz, ugorj oda, várj egy kicsit, ha nem látod lövöldözés nyomait, mert csak ez után fognak támadni, de lehet, hogy már végeztek, nézz szét, szedd össze a lootot és beszélj a helyiekkel. Egyébként ha egy települést betámadgatnak és nincs kijelölt őr a felhúzott őrposztokhoz, elfoglalja őket egy-két szabad settler a helyiek közül. Ahogy elnézem, először a kajatermelésbe szállnak be, majd a scavanger stationhoz, és az őrposztokhoz. A boltokhoz viszont oda kell rendelni őket...
Az őrposzthoz kapcsolódott embernek mindenképp legyen jó páncélja és fegyvere, mert ő lesz az első, aki kiront...
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.01.04. 14:42:23 -
SaGa #5010 Jó a víztermelés, mert a felesleges vizet a helyi "munkapadodba" termeli és jó pénzért eladható... -
Köszi a választ! Ha jól sejtem a védelem érték csak ahhoz kell, hogy ne támadják meg a települést, de ha megtámadják, gondolom nem jelenti azt egyből, hogy el is pusztul ott mindenki (főleg ha van valami védelem). Legalábbis nekem volt már olyan, hogy kiírta hogy menjek megvédeni X települést, Oda fast traveleztem, nem tudtam tornyot építeni de épp nem is támadott senki, visszamentem Sanctuary-ba, aztán már ott írta ki hogy faileltem a védekezős küldit. Ettől függetlenül a település érintetlennek tűnt mikor később odamentem. Aztán volt olyan is hogy épp ott voltam és betámadták, és elég ügyesen lövöldözték az ott lakó népek a támadókat. Apropó, ha átadok a telepeseknek jobb fegyvereket, azt használják is? -
Akkor tök jó, hogy az első településen felhúztam egy 40-es víztermelőt :D
Más: Senki nem tapasztalt olyat, hogy a játék két helyszín között fekete képernyőtöltésre, tulajdonképpen semmit nem reagál és csak feladatkezelővel lehet lelőni. Illetve alkalomadtán olyan szinten beakad, hogy hihetetlen. Gép 8mag AMD, Ati 2gb 7870, 8gb ram -
SaGa #5007 Ha nem használsz semmilyen modot, akkor településenként a CHR értéked + 10 a telepesek maximum létszáma és ebbe beleszámít a brahmin is, ha beköltözik. A kutya talán nem.
Az emberek akkor jönnek, ha felépítetted és bekapcsolva tartod a toborzó rádiótornyot. Mindenhol kell belőle egy, így a kristály nagy érték, mert kettő is kell egy adóhoz. Illetve át tudsz küldeni telepest egyik helyről a másikra. "Építő üzemmódban" odamész hozzá és "R"...
Ahhoz, hogy szívesen jöjjenek az emberek, magas szinten kell tartani a megelégedettséget (a vigyorgó pofa melletti érték). Ehhez kell elég kaja, víz, védelem, ágy, de fedett helyen, képek a falakra, szőnyegek, boltok, kutya, brahmin, mindenféle csetreszek, amiktől jól érzik magukat.
A védelem akkor elegendő, ha az összértéke nagyobb, mint az adott településen lévő kaja és víztermelés értéke összesen. -
JanáJ #5006 Magamból kiindulva: kérdezni könnyebb. Meg egy csomó dolog akkor jut eszembe amikor nem gép előtt vagyok, hogy kipróbáljam. :-) -
Köszi
-
Although #5004 "Mi az a piros szin, miért nem csökken" és hasonlóra vonatkozott amit írtam. Ez nem segítség kérdése ha még valaki ahhoz is lusta elővegyen egy szótárt és értelmezze mi micsoda a help alapján.
Nincs olyan része a ui-nek meg a karakterlapnak amit ne lehetne egy perc alatt kitalálni. Nem arra vonatkozott amit Fred meg Saga ír segítség cím alatt. -
JanáJ #5003 Ha olyan NPC-t nyírok ki akinek neve van, nem csak "raider" az hatással van a játékmenetre. Egyáltalán honnan tudom ki akar majd bántani? Megmentettem valami csajt a vakondoktól, erre el kezd lőni. Puszta kézzel vertem agyon. :-) -
Embereket hogy lehet szerezni a településekbe? Mit jelent az hogy felszabadult egy hely, egyáltalán honnan tudom hogy mi a max limit? -
JanáJ #5001 Köszi!
Nekem ez az első Falloutom, tudom "szebb" lenne madmax ruciban rohangálni, de nagyon bjön a páncél. Csak így meg túl erős vagyok, viszont többet lehet lootolni. :-) -
Micsu #5000 Tartalomnak meg a nehezsegnek mi kozuk egymashoz?
-
xFreex #4999 1. Energiát adnak vissza. Többet mint ami sugárzást kapsz, igaz hosszú távon nem érdemes őket használni az elején. Később lehet tenni perkre ami csökkenti, kellően fejlesztve megszünteti a negatív hatást. Ha jól tudom van olyan fejlesztés Power Armor sisaknál aminél szintén csökkenti az ilyen sugárzást.
2. Visszaálltja a teljes energiád, és helyreállítja a bénult végtagjaidat. Ha saját ágyban alszol és/vagy közelben van a kedvesed akkor bizonyos ideig + xp-t is kapsz.
3. Passz. Nekem van vagy 70 fusion core-om pedig nem vettem egyet sem, de nem is használom a páncélt. Gyülytöm a fusion core-t is meg a páncélt is, de nem használom. Venni is lehet majd, ha éppen nem találsz. Ha használod a páncélt akkor készülj fel, hogy javítani is kell majd. -
nekem sem volt.BOS mellet maradtam mert tetszett a páncél és a hangulat :D -
Although #4997 Faszságokat beszélsz semmi köze az elitista dumához. Kurva messze vagyok az elitista dumához. Én se kedvelem őket.
Ehhez a játékhoz nem kell gondolkodni. Már nincs hova butítani a rendszert.
-
Aha köszi, sajnos továbbra sem szimpatikus egyik banda sem, nem igazán tudom kinek segítsek "hatalomra" jutni. -
Inkabb segits neki, ahelyett, hogy jossz az elitista ubermensch dumaddal, mar megint! Mindenki jobban jar. -
Although #4994 Inkább az az elkeserítő még egy ilyen "light" tészta is megfekszi sokak gyomrát.
Milyen tanulságot fog levonni ebből egy ilyen cég mint a Beth :(
Komolyan kötelezővé tenném mindenkinek egy 90-es évek játékot, hogy valamilyen szinten elkezdjenek gondolkodni mert ez már agyhalál ami megy. -
JanáJ #4993 A radioaktív nem főzhető kajáknak mi értelme? pl rágógumi.
Az alvás mire jó?
Power armorban merjek felfedezni? Lesz elég "akksi" bele? -
assaultron? Ólmot kell neki adni. Sokat :D -
komi28 #4991 Vannak robotok ami piros lézert lő a fejéből és rád rohan ha nem sikerül eltalálnia. Ezeket miként lehetne megölni? :)
Bementem a kórházba és ez volt a sürgősségin aki fogadott de nem sok szeretettel :) -
Szerintem uninstallálom a Skyrimot, itt pihen a gépen, felmodolva a maga 30 gigájával vagy 2 éve és még hozzá sem értem. Fallout 4-ben olyan mennyiségű tartalom van, hogy egy évet tuti elleszek vele... és még jönnek DLC-k is. Ha meg befejeztem ott a Fallout 3 amit szintén végig kéne tolni, de a térkép északi részén még nem is jártam. Aztán be kéne fejezni a Mass Effect 3-at, pontosabban elkezdeni mert kb az első küldinél tartok. Meg majd jön a ME4.
Ezekhez a játékokhoz külön élet kéne.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a fiunk a synth vezetője és elkészítette a kb 10 éves önmagát synthként,tehát tényleg a fiunk csak kicsit öregebb mint mi vagyunk xd és irritáló egy alak lett belőle -
Zozo0122 #4988 Vállald a kockázatot :D Szerencsére csak kérdés volt és nem nyílt spoiler :D -
Én is, de ha spoilerben teszem fel akkor meg senki nem meri elolvasni :D -
Zozo0122 #4986 Őszintén remélem, hogy egy ilyen kérdésre csak spoilerbe tett válaszokat kapsz, én még mindig lassan haladok időhiány miatt.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.01.03. 16:08:11 -
Micsu #4985 Vmelyik kutya olba lesz de bug us lehet am -
Ott lesz az az egyik kutyaolban, de ha megsem, akkor a red rocket kocsmanal keresd! Ha ott sincs, akkor meg baktat visszafele csak utkozben harcolnia kellett, igy lassabban er haza.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.03. 14:11:10 -
A fiunk tényleg a fiunk ,vagy ő is csak egy synth? -
Én meg véletlenül lecseréltem a blökit a személyes szolgarobotomra, kutyut elvileg Sanctuary-ba küldtem és vissza szeretném cserélni, de pipboyba nem találtam ilyen pontot, a bázisnál meg nem találom a blökit. Valaki tudja hogy lehet előkeríteni? Vagy ez valami bug? -
Áhhh, erre nem jöttem rá. Amikor meg jöttek a tippek, ezek szerint átsiklottam efelett. Köszi!