Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Terawatt
Szerintem mindannyian tudjuk ez mit jelent. <#love11> Az én településemen csak ghoul van. 😊

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Én alapból azért emeltem meg a saját házamat, hogy ne tudjanak bejönni a kéróba, erre tegnap az egyik lakosom aki amúgy egy ghoul, szóval mi etnikumokat is befogadunk 😄dd na szóval valószínűleg egy falrésen át bespawnolta magát az ágyamba...hamar ki is parancsoltam a picsába.
Kandurex
Egyébként nem tudtok valami hírt, hogy mikor várható patch? (sebesség, bug, glitch etc.)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Terawatt
Haha. Ez ilyen. <#hehe> Én tegnap előtt(?) fél óra alatt körbe raktam a bázis harmadát gate-el mire rájöttem, hogy gate az amit leraktam... Néztem, hogy jóóó nagy kerítés ez kell nekem, hogy ne szarozzak sokat...<#gonosz3>

Bázisom. Mit szólsz(tok)? Már csak az apróbb tárgyakkal kell berendezni, mint például a magazinok meg ilyenek. A ház belülről lyuk mentes, világított és mint egy menekült tábor annyi ágy van benne. Van egy nappali rész meg fürdő szóval elég lakható Fallout mércével nézve 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.11.18. 13:46:44

Boron Power
Ha megemelt beton alapra rakod,akkor elfedi a gazokat is es nem lognak bele a belső térbe, így marha nagy alapterületű házat tudsz csinálni (es nem vietnami colophaz kinezete van)

Hehh, megszivtam ... ki akartam tenni egy fusion core-t az asztalra, csak disznek, de legurult és beesett a padló alá 😞
Sehogy se tudom elöbányászni? a ház nem lebontható ...

PiszkosFred
Hat az a 10 ora realis, munka es csalad mellett kb akkor tud leulni (+/- fel ora) az ember, hogy...

...utana 2 oran at epitkezzen. Tegnap meguntam a fold egyenetlenseget Sanctuaryban, es ugy dontottem, hogy az egesz bazisomat athelyezem egy colopos alapra (amely csak par centivel van magasabban, mint a talaj, de pont annyi eleg, hogy ne legyen gond). Hat a max fel orara saccolt melobol - en naiv -, lett ket es fel ora. De ugy, hogy a vegen mar szidtam magam, hogy mekkora fasz voltam, hogy belekezdtem, miert nem jo ugy, ahogy volt, ki nem szarja le... 😄 De vegul sikerult, alaraktam az alapot, es orultem. Aztan amikor korbejartam az egeszet, hogy nem maradt e ki valami, akkor jottem ra, hogy mennyi uj lehetoseg nyilt meg igy, es at kellene epiteni az egeszet. Na itt kapcsoltam ki a picsaba az egeszet...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

SötétBarom

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Myselor
hát diamond city környéke halál nálam mint mondtam.kerülöm ahogy cska lehet 😄 minden helyen akadás nélkül fut a játék de ott mintha meghalna
SötétBarom
Magyarázd már el, hogy miért kéne a tömegtől esnie az FPS-nek.. Nézd meg feladatkezelőben, mennyire terheli a procidat a játék 1, vagy 100 NPC esetén. Akkor okozhatna masszív FPS esést, ha mondjuk olyan NPC-ket spawnolsz be, amik valós időben számolt fényforrások pl..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Voltan
Szerintem is. A bevilágítást meg akárhová teszem, Diamond City is környéke szintén ugyanolyan.
Nem azt mondom, bőven játszható, túl lehet élni, de ez egyértelműen optimalizációs hibának tűnik nekem. Remélem, javítják hamarosan.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Bandicoot
Az npc-k közül a humán karakterek arca a gázosabb a ruháik egész kidolgozottak, a lènyek pedig kifejezetten jòl néznek ki és apròlékosan kidolgozottak. A tömegnek azért vastagon kéne fps esést mutatnia, ehhez képest semmi, nulla.

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

SötétBarom
Mi fura benne? Az NPC-k mondjuk ki elég fosul néznek ki, az AI meg a CPU dolga. Az engine ezer éves, szal egy mai modern procinak meg sem kottyan. Eddig is világos volt, hogy a GPU a bottleneck.. És az egyetlen dolog, ami igazán gecidurván néz ki a játékban, az a bevilágítás.

kiserik
Azt tölti be, de nálam rendszeresen azzal a lőszermennyiséggel, mint ami a halálom pillanatában volt, kvázi ez a büntetés a halálért (survivalon). Ha olyan mentést töltök vissza, ami régebbi és az eseményfolyam ( jobb körülírás nem jutott az eszembe) előtti, akkor ott már a helyes, korábbi lőszermennyiség van.

Voltan
Érdekes, kicsit kísérleteztem érdekes konzolparancsokkal.

Bespawnoltam 50 Feral Ghoult, hogy megnézzem, mi a hatása a teljesítményre. Igazából nincs különbség. Kint a 60 fps marad tovább, annak ellenére, hogy ott őrjöng 50 Ghoul.

Kipróbáltam Diamond Citiben is, - ott sem volt különbség, csak ott az eddigi szokásos szar FPS nem esett le tovább.

Aztán kipróbáltam 250 ( !!!! ) ghoullal, a játék akkor se lassult be észrevehetően, csak a hang kezdett szarakodni, nyilvánvalóan nem 250-es csatákra tervezték a játékot, OK

Szóval a lényeg, hogy ez eléggé fura...

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Kandurex
ez hiba, szvsz, ha meghalunk az utolsó mentett állást kellene betölteni nem?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

kiserik
Lőszer kérdéshez: azt figyeltem meg, hogy ha meghalunk, akkor a visszatöltött állásnál ugyan annyi lőszerünk lesz, mint amikor meghaltunk (és nem annyi, mint az utolsó mentésünk idejében). Így nagyon hamar le lehet nullázni a készletet egy-egy szívatós résznél, ha nem figyel az ember.

oneal1
én is ezzel szívtam de tegnap összefutottam vele a red rocket nél! 😊 nézz oda te is

!Forza Ferrari!

Terawatt
Érdekesség. Mindig este 10kor tetőzik a játékosok száma eszerint.

SZERK.: Másik: User profilok alapján leszűrt játékos mennyiség steamen. (ha privát a profil nem tudom, hogy ki tudja-e szedni.)

How accurate is this data?

Your usual political surveys are pretty correct mostly because you don't have much choice. It's going to be candidate A, B or maybe C in some countries, so margin of error less than 0.1% should be good enough. After all is it really important if final result for candidate A is going to be 34.5% or 34.4%?

It doesn't work this way with Steam. Imagine users as voters, but instead of voting for one of three candidates, they're voting for several games from tens of thousands available in Steam catalog. Even the most popular paid games are reaching maybe 5% of this audience and most are in realms of 0.1% or even less.

So 0.1% margin of error for a game with 0.1% of Steam audience would produce results that are mostly useless. That's why Steam Spy has to gather millions points of data daily to predict games sales and audience. And that's why Steam Spy is often wrong. Not by much, but still wrong.

For your convenience on every game page you can see a margin of error for this game converted to actual users. It will look this way: Owners: 7,000,000 ±200,000. Please, take this margin into consideration every time you're using Steam Spy's data.

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.11.18. 11:41:06

patchaou
Én sem voltam biztos benne, de örülök hogy így működik 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

PiszkosFred
ISTEN vagy, vegre elhiszem es megnyugodtam. Ha osszefutunk egyszer, valahol, valamikor, feltetlen jovok egy sorrel! 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

morcosqtya
Ez az amit az én kutyám NEM csinál meg. Csak nyüszít.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

kill3r21
és a
kutyánál még töltény is van hozzá 😄
https://www.youtube.com/watch?v=cYX1ewPJrFU

http://www.ceder.net/recorddb/lyrics_viewsingle.php4?LyricsId=3006

iddqd-ről kicsit spoileres, mestertolvaj kutya 😊 sry, ha volt már 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

patchaou

Vettem a fáradságot és utánaártam a dolognak, itt a válasz arra, hogy pocsékba mennek-e a dolgok építés módban vagy sem 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

morcosqtya
SSD a jövő.. 😄
Csak nekem egy régebbi SSD-m van, ha lenne most pénzem vennék valami kecigyors új generációs SSD-t..

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Először én is sima HDD-re tettem. A töltések olyan 1-2 perc között voltak.(nekem ez túlságosan sok).
Utána áttettem SSD-re és a töltések maximum 5 másodpercesek. Ha hosszú a töltéskor a tipp végig sem bírom olvasni.
Nem láttam még játékot, amelyik ennyire "meghálálja" az SSD-t mint a Fallout 4.
Myselor
az atom hívők tényleg geciládák voltak nálam is 😄
LeWyTy
Hát én elhagytam Dogmeatet és nem találom sehol.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Azt is megfigyeltem, hogy nem érdemes csak úgy elkóborolni. Ha olyan helyszínre érsz, ahova később szándékoztak küldeni az alkotók, akkor keserves puffogtatásba torkollhat, mondjuk a Gunnerekkel (csúnyán megfingattak!), vagy az atomhívőkkel szemben. Én legalábbis így jártam. Aztán visszatértem egy régen felfüggesztett küldetéshez és röhögve lőttem ketté a rámszabaduló ellenfeleket!
Mondjuk nálam nem egy-két perc a töltögetés, de 2-3 hasznos tippet végigolvasok egy gyorsutazásra várva. Ha ki-belépek egy ajtón, akkor valamivel rövidebb.
Ha ezen segít a zesesdé, akkor mi történhet a wincsesztereseknél?!?!?!? Skandallum!

Nálam nincs "saját" háza a kutyának, mégis mindig megvan Sanctuary-ban
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2015.11.18. 08:34:22
Az SSD-t nagyon (nagyon) szereti a játék. 😄
A sima kutyák arra valók, hogy növeljék a boldogságot egy településen. Csak legyen nekik saját házuk azt növelik a helyiek happiness értékét.

Dogmeat-et is csak olyan helyre szabad elküldeni magadtól, ahol van neki saját házikó építve. Akkor meglesz. Ennek hiányában elkóborol azt a csoda tudja hol akadsz majd rá.

Eltűnő társaknál meg végig kell járni azokat a helyeket ahol voltál vele, beakadhatott valahová vagy leállt dumálni valakivel azt ottmaradt. Legtöbbször ez a gond. Ha ezt el akarod kerülni, akkor olyan helyen (és helyre) kell elküldeni az aktuális társadat, ami a tied (tehát egy általad birtokolt településen).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Myselor
nekem volt már hogy 10percig töltött xd átlagban 1-2 perc ha frissen lépek be és diamond közelébe akkor több mint 1-2 perc. amúgy olyan 1 szokott lenni😊
A pumpkin-os részre SH-ben annyit tudok h az elején Mikrobi mondja is h volt egy család akik túltolták a készülődést és kicsit korán kezdték a díszítgetést Halloween-ra bezzeg én meg a missziz milyen racionálisak voltunk ...
Sheltem
Nekemis kilépkedett 1-2 játék(X5650 4ghzen), adj még egy kis feszt a procidnak ha húzod(vagy vedd visszább kicsit az órajelét).

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Néhány hasznos tipp:

Elemíniumot a jobb felső sarokban levő halfeldolgozóból lehet kb százat szerezni, (Bejutni könnyebb, mint kijönni! A szintetikusok eléggé zokonveszik a fosztogatást!:-)), vagy bármely gyárból, ahol a futószalagon tálcák vannak.
Ha csavarra van szükség, akkor tudom ajánlani a játékgyárat, amit a mutánsok őriznek. A pincében elég sok robotlovacska van. Valaki lefordíthatná a nevét!
A ragasztófőzés valóban remek mentőötlet, de 10 összetevőből lesz öt ragacs. Nem túl előnyös.

Tegnap este a legnagyobb barkácsolásom közepette a játék se szó se beszéd kapitulált. De olyan gyorsan, ahogy egy böngésző ablakot nem zársz be! Látott már valaki ilyet?
Továbbra is ótvar lassan tölt. Azt írták itt-ott, hogy ezek egyedi esetek. Gépfüggő, de nem az erősség számít. Hát én vagyok az élő példa. Erős gépem van!!! (4770K (4300Mhz) 16 G-ram, SSD, W7) Az ideg szétcsesz!

Az .50cal-es átalakítás tényleg nem hozott akkora eredményt, mint amire számítottam! A 44-es pisztolyomból nagyobb sebzést hoztam ki!?!?!
Count Adyn
Jah azon besírtam gecc nagyon kemény volt😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Myselor
pontosan.én nekem 20perc volt most szétszedni mindent,meg is látszik 😄 tele vagyok alapanyagokkal nem úgy mint eddig abssza meg,mennyit elpazarolt az a szar
_Kondor_
Szerintem nézd meg Diamond Cityben az irodájában. Amikor a DogMeat eltűnt, az eredeti helyén találtam meg.
bardocz
Tehát ha mindent ki aakrok szedni valamiből, akkor előbb le kell dobnom a földre, majd úgy szétszedni? Worksdtationnél nem találtam ilyen opciót.
De ez tuti? Tehát nem mindig bontja szét? Tegyük fel ha az aranyórából csak a gear kell, akkor elhasználja a geart és a többi elveszik?
PTW
Mehetek vissza, nem vagyok elég alapos. El kell gondolkodnom az életemen... 😊

AnarchoiD
kellene vmi damagemeter mod, jolenne tudni mekkora pofonokat ad a karim 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

AnarchoiD
neh anem bontja szet es akkor neked kell kezzel 😉 ezert is nem eroltettem a settlementeket az uj karinal, tul nagy melo fojton ledobalni es szettoreni a sok szrt

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

AnarchoiD
az ujsagok permanensen hatnak, miutan felvetted azt csinalsz vele amit akarsz

Amúgy leteszteltétek azt, hogy workstationből felhasználva sem pazarolja el a nem szétbontott alkatrészeket? Tehát: nyugodtan lehet egyből oda pakolni, vagy érdemesebb kirakni valahová és földről szétbontani? Valaki?
bardocz
Az úkságok itt is csak kis ideig hatnak mint az NV-ben?