11630
-
Hunor1 #5986 ohh, köszi! -
xFreex #5985 Javítani alap szinten is tudod. Fejlesztéshez már van kritérium.
A szervópáncéllal be kell állni egy power armor station-be és utána itt tudod majd javítani/fejleszteni.
A javításához nyersanyag kell.
-
Hunor1 #5984 köszi a válaszokat ! a testpáncélt (magasabb szinten) lehet javítani ? van 2 is de igen leamortizáltak , vannak darabok amik 0-ra. viszont a páncél javító munkapadnál meg sem jelennek a darabok . mintha nem is lehetne dolgozni rajtuk ( igaz a páncél javításhoz csak az 1-es szinten vagyok még)
köszi. -
laikuss #5983 Nagyon egyszerű, elég egy rádióadó, aztán ha sok lesz átküldőd oda ahol kevesebb vagy ahol jobban szükség van rájuk. -
Darun #5982 Csak két hozzászólásban irtam le, hogy kell hozzá ;) -
Az invitálást kérdezve: kell a rádióadó, a sehogy az nem jó válasz:) Ha nem építesz rádióadót, amivel hívod őket, akkor jó a válasz.
Hogy jönnek a telepesek (ha nincs rádióadód)? Sehogy. :D -
Darun #5980 Sehogy. Teljesen random jönnek a signálra. Ezt úgy képzeld el, hogy ez egy rádióadó. Sugározza hogy az xy település alkalmas a letelepedésre, nyugodtan jöhet oda bárki. És a gép véletlenszerűen dobál oda telepeseket meg brahminokat. Volt olyan településem ahová 1 nap alatt érkezett 17 telepes, a másikra egy hét alatt 4. Ha van olyan kaja, amihez nincs telepes rendelve, akkor először elkezdenek kaját termelni maguktól. Ha minden kaja foglalt már, akkor meg csak úgy lődörögnek a telepen. -
Hunor1 #5979 ok, értem . de a telepeseket hogyan invitálhatom oda?
-
Menhelyet (tehát vault-ot) építeni csak a Vault-Tec Workshop nevű júliusban megjelenő DLC-ben lehet.
Az alapból van 30 településhely elszórva a térképen mindenfelé, ahol építheted a bázisaidat (az Automatron ad hozzá +1 helyszínt, a Far Harbor DLC pedig +4 helyszínt), máshol nem "építhetsz" alap állapotban települést. lista angolul
Ahogy haladsz előre, úgy dob fel néhány helyszínt, amit birtokba vehetsz, de ezeket barangolva is felkutathatod a legtöbb esetben. Vagyis van olyan helyszín, amelyek bizonyos küldetésekkel nyithatóak meg, vannak olyanok, amelyek megtisztítása az egyik mellékküldetés-feladat, és van olyan helyszín, ahol szimplán csak kinyírod az ellenséget, és már be is foglalhatod. Illetve olyan helyszín is, ahol még ez sem szükséges.
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.06.26. 15:00:21 -
Darun #5977 Hunor1: én is csak kb 150-200 óra után kezdtem "toborozni". Van egy signal beacon, amit ha felépitesz és rákötöd valami erőforrásra, akkor folyamatosan érkezni fognak a telepesek. Minél többen vannak, annál több ágy, viz és kaja kell. De egyébként sok helyen simán megoldható egy 20+ fős település is. A telepeseket is te menedzselheted (ez kb kimerül abban hogy milyen munkát végezzenek) Érdekes szinfoltja a játéknak.
Hexex: én már több mint 300 órát beletettem a játékba, a történetnek már a vége felé járok (azt hiszem) de a térképnek kb a negyede-harmada még nincs felderitve. Most éppen ezen dolgozom. Szóval felfedezni való akad bőven. A történet eddig olyan közepes, a mellékküldik és a felvehető csapattársak viszont sokat emelnek (és néha rontanak is) a játék hangulatán. -
Hunor1 #5976 saját bázist, menhelyet is lehet építeni ? ( nyílván lehet , de én arra gondolok hogy telepesekkel "hivatalosan" működő )
ha igen akkor telepeseket hogyan toborozhatok a bázisomra ? ( még kezdő vagyok csak, level 5-ös, és még Diamond cityben sem voltam annyi a helyszín a starthely körül is )
köcce
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2016.06.26. 14:36:43 -
Oké köszönöm a válaszokat! :) -
kissssss #5974 nemrég vettem full új gépet de még így is keményen beszaggatott pár pillanatra ha diamond city felé néztem vagy a közelében haladtam el, nem árt egy felsőkat gép hozzá.
és szintén nem árt szétnézni a F4 modok terén úgy hallottam készült egy fan made mod ami sok bugot és egyéb problémát orvosol.
sok szerencsét. -
Ja, gyenge procival és közepes vga-val simán fut magas beállításon. -
Értem.
Megveszem. Remélem jó kis game. Jól fut a game amúgy? -
kissssss #5971 elég nagy a bejárható terület teli ellenfelekkel és kifogyhatatlan zsákmánnyal, az építkezésbe is igen nagy energiákat fektettek bele szerintem már kicsit túlzásba is vitték. -
Sziasztok!
Megjelenés óta foltozgatták optimalizálás terén a gamet? Mert hallottam még régen, hogy voltak kis erőforrás problémák. Elgondolkoztam most a megvásárlásán így, hogy -50% Steam-en. Nagy a világ? Sok felfedezni való van benne? Vagy rámentek a bázisépítésre inkább?
Jó game? :))
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2016.06.26. 09:42:47 -
Azért kérdeztem rá, mert a magyarításban azért csináltam külön verziókat. De ha sikerült, örülök neki :) -
Hunor1 #5968 köszönöm, már megoldódott közben. a csomagban volt 2 más verziójú file, az egyiknél 0 reakció aztán bepróbáltam a másikat és ezzel már működik :) eddig még sohasem falloutoztam de meglepően ( mert hasonló stílusú mászkálós játékban inkább a középkrt favorizáltam , mint a Skyrim vagy Witchert. ) érdekes játéknak tűnik nekem :) -
A bármire klikkelés alatt a menüben klikkelésre gondolsz?
Melyik verziós magyarítást raktad fel, mi a száma?
Melyik verziójú a játék (az options menüben mutatja pontosan)? -
Hunor1 #5966 halihó . tegnap lerántottam az 1.5-ös updatét , mert fel akartam tenni a magyarítást. indítom a játékot, menü magyar nyelvű hurrá . aztán bármire klikkeltem nem reagált rá a játék..... fasza . -
laikuss #5965 Az újságos csaj mindennek örül, ha segítesz valakin, zárat törsz, kódot törsz, és mindjárt a legmagasabb szinten imád és megkapod a dupla xp-t. -
laikuss #5964 Erről írtam már régebben amikor kipróbáltam egy két módot. Nálam is eltűntek, akkor írtam nem modolok mert bekavar, csalni meg amúgy sem szoktam. -
Cait ír szövegét én is, az ő szövegeinek kb. 95%-át én fordítottam le, hogy először vele barangoltam :) -
Darun #5962 Feldobtad a napom! xD
Én mondjuk továbbra sem használok modokat és nem is áll szándékomban. De épp tegnap álltam meg a Boston reptéren és néztem fel a Pryw-re, és el kellett ismernem hogy még mindig gyönyörű a játék.
A páncéllal viszont teljes mértékben igy vagyok. A Minutemen erődnél (sosem fogom tudni kastélynak hivni) jelenleg 4 frame áll egymás mellett, a negyediket az éjjel raktam oda. Van kb 75 fullos FC-m, 3 99-es meg egy 26-os. Van egy páncélom Diamond Cityben, egy Sanctruaryben, egy Far Harborban. És van még 3 páncél aminek tudom a helyét, de még nem hoztam el őket. És mivel pont az éjjel vettem meg a FH legjobb páncélját (ck 40k kupakom volt és 6k pre-war money a vásárlás előtt) egy darabig megint nem lesz szükségem jobb védelemre. Bár azon gondolkodom, hogy a Glowing Sea-t abban fogom bejárni.
Ami a dialógusokat illeti... szerintem egyszer választottam a szarkasztikus opciót, azt is visszatöltöttem.
A harc... tényleg igy néz ki, bár a célzásom VATS-ban még mindig nem túl jó, de az éjjel jártam a Vault 95-ben és kétszer is rámentem úgy három Gunerre, hogy egy lövésnyi életem volt és mindhármat lekaptam VATS nélkül. Amin kiakadtam most az a lopakodás. Alapból már 3 háztömbnyiről észrevesz akárki, most meg befordulok az ajtón, ott tőlem 3 méterre az overlord meg a warlord és nem vesznek észre. Pedig csak annyit csináltam hogy dobtam 3 v 4 pontot a lopakodásra. Szerintem ezt kicsit eltúlozták. (bár az vicces hogy engem 5 méterről nem vesznek észre, a kisérőmet viszont már a szomszéd szobában meghallják)
Caitnél rekord idő alatt sikerült kimaxolnom a reputációt. A végén össze is románcolódtunk és beadta a LE perket vagy mi a kutya az. Ez számomra csak azért meglepő, mert az első társaim egyike volt az újságos csaj, nála is mindig próbálkoztam, szerintem aludtunk is együtt, még sem adta be. Curie-t azért küldtem el, mert semmire nem reagált pozitivan és bármit csináltam, nem nőtt nála a repum. Gondoltam nem pazarlom el a többi kisérő elől a lehetőségeket, ezért elküldtem Sanctuary-be. Az éjjel arra jártam, és bár már nem ő a kisérőm, rögtön azzal kezdte hogy mennyire kedvel és hogy feltalálta a mutifruit+stimpakk kombót. 'nyád! Ezt nem tudtad volna akkor, amikor a társam voltál? Curie franciás ákcentusa egyébként néhol idegesitő volt, Cair irjét viszont imádtam. -
Hol hagyod? Foldon ledobva? Altalad epitett tarolokban? Eredetileg is ott levo tarolokban? Magara a Power Armorra felszerelve? A Power Armor epito/modosito kereteben?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.06.23. 12:31:00 -
greger74 #5960 van pár mod bár erőpáncélt elvileg egyik sem befolyásolja
de akkor ez így marad
kösz -
xFreex #5959 Ha használsz modot akkor az lesz a ludas. Cell reset bug. -
greger74 #5958 hali
Red Rocketben otthagyok néhány erőpáncélt a garázsban meg a keret körül és mindig eltűnnek róla a páncél részek, hol ez, hol az
ez bug vagy ellopják? -
Marhajók :) -
-
Darun #5955 Én se azért vettem meg a játékot mert felültem a hypre train-re, hanem mert már az előző két rész is megfogott és évek óta vártam a folytatást. Az elődöket én is GOTY-ban vettem meg, most kicsit türelmetlenebb voltam. És az is szempont volt, hogy pont akkor volt akciós a SP, amikor szóba került hogy emelik az árát. Ahogy a Mass Effectet, úgy ezt sem fogom megbánni, mert már most benne van kb 350 órám, és ugye minden órával amit bele teszek, gazdaságosabb lesz a játék. Viszont! A városaimat nem azért fejlesztem, mert én hűdenagyon szeretek ezzel bohóckodni, hanem azért mert a városfejlesztés kell azért hogy több emberem legyen, akik több nyersanyagot termelnek, amiből többet tudok craftolni (fegyvermoddolás meg robotépités) Nekem tökéletesen megfelelne ha a városfejlődés automatikusan menne. Részemről ez a tényleg játékból vesz el időt, élményt nem igazán tesz hozzá. Bizonyára én is hibás vagyok, hiszen amikor megvettem, nem néztem utána hogy mit tartalmaz majd a SP (jóhiszeműen a FO3-ból indultam ki, ahol ha néhol gyengébb minsőgben is, de tartalmi DLC-ket adtak ki és hiába a rossz kritika, nekem mindegyik tetszett)
Én nem vagyok programozó, nem rétek a dolog technikai oldalához. Csak egy játékfüggő felhasználó vagyok. De az hogy kiadnak egy 100 megás bővitést, ami már ráadásul egy meglévő craftolós modot bővit ki... Ez olyan, mintha egy DLC-ből is kivágtak volna egy darabkát vagy mint amikor az utolsó Herry Kókler részt két filmben adták el... Ráadásul a DLC-k több mint fele még mindig Craftolás bővités (az Automatron ugyan ad hozzá pár dolgot a játékhoz, de ebben meg robotépités van, aminek ugyan örülök, de még is csak craftolás) -
Andule #5954 Tudom hogy működik a gazdaság. :) Személy szerint nem is tervem beszerezni a dlc-ket amíg fullba, normális áron nem kapható az egész. Tiszta sor h egyszeri vásárlóként kb így tudom bojkottálni a sztem pofátlan árazást ill. azzal h nem ülök fel a hype train-re. Az alap gammat is csak azért rantottam be mert tudtam fizetni caffeteriás játékpénzzel. Jó vétel volt, nekem így absz. megérte. a saját esetemben tudom viszont h kihat a játékélményre h mennyit és h fizettem az adott cuccert mert ha nem jön be a gamma akkor tudom sajnálni érte a pénzt. Olyan mint amikor véletlen szar filmre ülsz be a moziba és a végén azzal a gondolattal bandukolsz el h nem elég h elcsesztel erre másfél órát még a pénzed is bánja.
Az h lekezelo-e vagy sem ízlés dolga, nem kérem h változz meg :D
onnantól h 'egy pizza ára' meg sztem mégiscsak ár/érték arányról beszélünk.
Itt jön ki a piacgazdaság, miszerint elképzelni sem tudom h mennyit kéne keresnem ahhoz h azért is fizessek egy 'doboz cigit' ami számomra parazstvakitas szintű tartalom. Nyilván te egész máshogy gondolkozol ami tőlem idegen. Röviden. :)
Utoljára szerkesztette: Andule, 2016.06.22. 16:44:43 -
Egy normális DLC-t, ami tartalmat, küldetéseket ad hozzá, értek. (Másik tészta, hogy eleve nem értek egyet ezzel a DLC divattal, legalábbis a fizetőssel, hiszen megvettem a játékot. Ha elég / sok fogyott akkor ha hálából kiadnak a fejlesztők egyet, azzal nincsen bajom) de egy olyat, amit a modderek rég megcsináltak... Ez már nem a fejlesztőket, hanem azokat minősíti, akik pénzt adnak érte. Sajnos, ilyen világot élünk. -
Sosem a minoseg / ar aranyrol beszelek, mert ahany ember, annyi fele izles. Nekem bejon, hogy az uj DLC-ben van mar fasza tarolo, manokken babu, allvanyok, stb., mas meg legyint, hiszen ezernyi ilyen mod van. Innentol kezdve sosem lesz egyetertes, felesleges is ezen vitazni vagy ezt minositeni. En orommel adok erte 1500 forintot, mas a fejlesztoket huzna karoba emiatt.
Lekezelo a stilusom? Lehet, ez van, akit sert, attol elnezeset Megvaltozni nem fogok :)
Visszatero a pelda? Igen, mert 5 eurorol beszelunk, amely masfel doboz cigi vagy egy pizza, stb. ara, es egyik termek sem tartozik az emberi alapszukseglethez, vagyis el lehet donteni, hogy az ember megveszi e, vagy sem.
A lehuzas reszt nem vitatom, de errol szol a vilag, ebreszto! En is szolgatato iparbol elek es bizony ahol es amibol tudok, ott es abbol csinalok penzt. Lehuzassal? Lehet, de ehhez nem eleg a szandek, kell az igeny ra es a masik fel, aki kifizeti. Hja, az en kurva anyamat is akkor mi?, de nem gond :) Ha majd rosszul csinalom es nem lesz, aki megfizeti a szolgatatasaimat, akkor leszek szarban. Remeljuk erre nem kerul sor, de sosem lehet tudni, mit hoz a holnap. A jatekosok reszerol szinten roppant egyszeru a dolog, erot kell venni magan az embernek es nem kell megvenni a DLC-ket, es akkor majd idovel valtoztatnak a fejlesztok. Addig marad ez a lehuzo allapot. Mint jatekos, nem tudsz mast tenni, csak azt, hogy nem veszed meg. Minden mas felesleges es/vagy eredmenytelen/hasztalan.
-
Andule #5950 Ez visszatérő peldalozas nálad és így kicsit lekezelően is hangzik. Pl pizzát se rendelsz ha tudod h szar lesz vagy lesporoljak róla a feltétet, pláne ha van másik és jobb alternatíva.
Plusz a FH külön 25 dodó, a semmi lenyegit hozzá nem adok meg 5-nel kezdődnek.
Az elvvel van itt a gond h eléggé lehuzas szagú a dolog és h ez a Beth üzletpolitikája a lopancel ota. Őszintén ezek a játékaik pont 2 evvel a megjelenés után, goty verzióban 20-25-ert korrekt vételek. -
Lehet megtehetik, nem tudom. Mindenesetre a Zenimax Media mar legalabb fel evvel ezelott belerakta az EULA-ba a modokkal kapcsolatos aprobetus passzusokat, legyen az Fallout 4, Elder Scrolls Online, Doom, barmi. De, hogy mi szerepel az aprobetusben,ne kerdezd, csak leokeztam :), bar nem is tartok tole, sajat kezuleg keszitem a modjaimat.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.06.21. 19:37:26 -
Remek, akkor nagyjából mint a torrentek átnevezgetése és respekt nélküli feltöltése-féle végtelen történet... Ez a steam acchoz kötött feltöltés nem hangzik nagy előrelépésnek számomra, a modderek munkájának védelmét nézve...miért garancia szerintük, hogy egy eredeti játékos majd nem kísérel meg magának '15 perc hírnevet' fekete báránykodva egy 'lopott' mod feltöltésével? Tiltják az accot rögtön? -
Nexus egy kialakult kozosseg, szabalyokkal, tisztelettel, mukodo terjesztessel stb. Na most a bethesda.net-re elkezdett sok 15 perc hirnevet akaro faszkalap feltolteni olyan modokat, amelyeket nem o csinalt, csak lekapta a nexusrol es felrakta a bethnetre es elvezte a dicsero szavakat, a letoltesek nagy szamat, stb.. Na ez persze nem tetszett az eredeti modok alkotoinak, teljes joggal, mert ez akkor is lopas, ha ezek a modok nem tartoznak a szerzoi jog vedelme ala. Emiatt irt darkone is egy haboru es beke szintu nyilt levelet a bethesdanak, meg a tobbi modder kezdett fenyegetozni, stb.
Annyit mar tett a bethesda, hogy csak az tolthet fel modot a bethesda.net-re, akik rendelkeznek steam accal es rajta ott van a Fallout 4 is, vagyis a szarhazi tolvajok egy resze ezzel ki lett kukazva (a warezosok mindenkeppen). De tovabbra sem teljes a vedelem az eredeti szerzok munkait illetoen.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.06.21. 19:15:48 -
Mi volt ez a nagy illegál modos mizéria? Rémlik valamelyik mod showcaser youtuber arc utalt rá, de nekem kimaradt az eset... :)