11630
-
kisbaba1 #5905 esetleg tudnál segíteni egy linkel.... -
Felbontas miatt van egy ilyen bug. Nexuson keress ra modot, van mar ra szerencsere. -
kisbaba1 #5903 segítséget szeretnék kérni, nem megy az ajtónyitás bobby pin dologgal, nem azért mert béna vagyok, hanem nem jeleniti meg a hullámcsatot meg a csavarhúzót... homályos kép jelenik meg... esetleg valakinek ötlet? -
Ha megszerezted, onnantol mindig aktiv, ha veled utazik a tars, ha nem, legalabbis en is igy emlekszem. -
Darun #5901 Az meg van. A kérdés igazából arra vonatkozott hogy a perk maradandó. Mármint... logikus lenne hogy mivel a perk a társhoz tartozik, ezért csak akkor aktiv ha ő velem van. A NV-ban igy működött. Itt viszont mintha változtattak volna rajta, és ha egyszer megszereztem akkor az végleg az enyém marad, vagyis elvileg a végén az összes companion perk aktivan nálam lesz, még akkor is ha nem követnek. Ami táposan hangzik, főleg hogy nem is olyan nagy ördöngősség elérni hogy lojálisak legyenek. És elvileg utána csámboroghatok egyedül is, úgy hogy használom az összes perket, ebben nem vagyok 100%-ig biztos. -
Minden tarsnak mas es mas extra perkje/kepessege/bonusza van, ami akkor lesz aktiv, ha maxolod a szimpatiajat. Vagy nem erre gondoltal? -
Darun #5899 Fel sem tűnt hogy az eredeti ürgét is Sully-nak hivták. Milyen kis rafinált! Velem végezteti el a piszkos munkát. Pont az ilyen apró fordulatok azok, amik miatt még is játszom a játékot, a tengernyi bug ellenére. Jah! És meg van a Follow the Trail küldi is. Egyébként azt jól láttam hogy ha egy kisérőnél sikerül megszereznem a "loyal" perkjét, az végleg megmarad és nem csak akkor aktiv ha velem van? -
Az a víz alá került kőfejtő, amit "kiszárítasz", SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az MINDIG 1 nap múltán átkerül a fosztogatókhoz. Ez a története a helyszínnek.
"Sully Mathis will ask for help to repair the pipes of the water pump and empty the quarry of the irradiated water. After completing the quest and 24 hours have passed (with the player outside the map zone), Sully Mathis will be hostile, and be the leader of a raider gang which he initially commented about doing in his terminal entries. " -
Darun #5897 330 óra, 62. szint.
Az egész azzal kezdődött, hogy egyszerre volt 3 védő feladatom. Oda megyek az utolsóhoz (Abernathy farm). Asszem ennek volt a legerősebb védelme, ide 4 heavy turret-et dobtam fel. Ebből három nem üzemelt. Mondom mi a rák, nem is támadták őket!? Felkapom a negyediket hogy felvigyem a tetőre, erre legendary slow time, a gunner egyet lő rám, defend failed. Mi az anyád? Még ide se értek, már failed? Visszatöltöm, odamegyek az öreghez, felébresztem. Nagy nehezen felkel, meg kéne védeni a farmot. Oké. Még be se fejeztem a dialógust, már lövés, defend failed. Mif*sz? Visszatöltöm, beszélek az öreggel, gyorsan végignyomkodom a dialógust, ki a házból. Első gunner fejlövés, a mögötte jövőknek gránát. Persze mindez LST-ben. És érdekes módon a turretek is megjavultak közben. Ezek után 1 napig csak az Avery féle "védd meg", "szabaditsd fel", "tisztitsd meg" küldiket csináltam. Utoljára beadott egy FH-s védést is. Sanctuary-től nem messze van egy kőfejtő, amit ellepett a viz. Még régen megcsináltam az ottani feladatokat is, erre az egyik faluból oda küldtek, hogy szedjem ki raidereket. Hát ezért segitettem a fazonnak, hogy utána odaadja a fosztogatóknak? Ráadásul egész komoly helyet bugáztak össze, még mirelurk ketreceik is voltak. Mondjuk kihivást nem jelentett a dolog, mert Swan-t két lövéssel öltem meg, szóval pár raider nem okoz gondot. Viszont még az első feladataim egyikénél... jött 5(!!!) power armoros fosztogató. Nekem 300 óra játék után van kb 7 páncélom, ebből legalább 3 még az eredeti helyén van, mert nem akartam csak azért core-t pazarolni hogy kihozzam. Nekik meg volt öt! Előtte egyszer már kaptam hármat, mivel semmilyen fegyveres skillem nem volt fejlesztve, eléggé leizzasztottak. Az öttel szerencsém volt, mert megálltak vagy beakadtak a leszakadt hid roncsainál és pár fejlövéssel elintéztem őket.
A nyersanyag problémát megoldottam úgy, hogy minden telepet a Fort-hoz kötöttem és a lomokat oda hordtam, igy minden állomás hozzáfér az összes nyersanyaghoz. Rájöttem arra is, hogyan kell alapozni, hogy a ház ne a levegőbe lebegjen... és 330 óra után megértem, hogy megtámadták Sanctuary-t. Kb 2 ghoult sikerült megölnöm, mert egyrészt pont a karaván szerájnál próbáltak betörni (a hid mellett, a hid két oldaán még volt 1-1 heavy turret is) meg jött még 3 a Vault felöli útról. Egy Avery-s küldinél majdnem a hajam téptem, mert ugye ilyenkor a falu egy lakója mondja meg, hogy honnan zaklatják őket, és azt a helyet kell kipucolni. Namost nekem pont az volt a küldiadó, akit elküldtem karavánozni. Most kezdtem el Store-okat telepiteni a falukba, kiváncsi leszek hogy hozzák a pénzt. A szemétszedéssel elégedett vagyok, mert egy körüljárásra is annyit termelnek, hogy az még bőven sok is. Főleg hogy alig épitkezek, bár most már kénytelen vagyok, mert a fontosabb települések elérték a 16-18 fős létszámot.
Megmondom őszintén, a legendary itemeket illetően kissé elégedetlen vagyok. Alig akad használható, igaz hogy az egyik legtöbbet használt fegyverből, a Two shoot-ból már kettő is van. Viszont ez a mutánsok ellen +x sebzés, emberek ellen +x védelem... úgy se öltözök rá az ellenfelekre, vagy harci öltözetben vagyok, ami már hetek óta szinte ugyan az, vagy hazmat suit van rajtam. Az életem is még mindig konstans 100 alatt van és sugárzással tartom szinten. Szóval megtaláltam én is a magam kihivását a játékban. Egy robot raid a Slognál komoly fejtörést okozott, mert egy tankobot betört a kertbe és mikor megöltem, elpusztitotta a fél telepet. És ez csak egy robot volt. Most a Little Lamlight-os csávó a társam, kezdetben ő is eléggé ellenszenves volt, de miután kipucoltuk a Gunnerseket, egész megkedveltem. Jó harcos, bár folyton azt szajkózza hogy lépjünk olajra, másrészt a Super Duper Mart-nál 2 méterről háromszor lőtt mellé egy egy helyben álló ghoulnak. Ennyit arról hogy mesterlövész. Jah! És találtam a játékban egy helyet, ahol elvileg végtelen fieber optics-et lehet termelni. Gondolom ez egy glitch. És kénytelen voltam felvenni a fullos strong back perket is. Egy alkalommal 3 tonna holmival rohangáltam a pályán. Illetve... volt még egy érdekes eset. A Minutemen erődtől délre van egy farm. Azt is megtámadták, robotok. És az egyik robot kiesett a pályáról. Már mindenkit megöltem, az ellenség jelölő mutatta hogy merre van, de hiába köröztem a parton, nem volt sehol. Végül nekiálltam épitkezni, elosztogattam az embereket, összeszedtem a nyersanyagot és közben beadta hogy sikerült a védés. Szóval majdnem beragadt a küldim.
-
Szolsz neki, hogy szalljon ki belole? (altalaban a legalso opcio ha beszelsz vele) -
Beszélgetési opcióként válaszd a hagyja el a power armort parancsot! ;) -
greger74 #5894 hali
társam belebújt egy erőpáncélba
hogy tudom levenni róla?
ha a részeket elveszem tőle, a keret még mindig rajta marad és nem tudom másik ruhába öltöztetni -
Hja ok, azt hittem van egy korabbi mentett allas, amikor meg el, csak epp bugzik. Nem szoltam akkor :) -
xFreex #5892 Akkor próbáld újraéleszteni. Konzol elő (Ö) egér rávisz NPC-re majd bal klik. Ekkor megjelenik a kép tetején az id-je.
Konzolba beírod: "resurrect" idézőjelek nélkül majd enter. Konzol ki és elviekben ott áll előtted mint ha mi sem történt volna.
Ha nem müxik akkor nincs ötletem. -
Darun #5891 Mivel már nem él és nem is companion, se lelőni, se meggyógyitani nem sikerült. Gondoltam ott hagyom a fenébe, kimentem a metróból, erre megjelent mellettem, ment kb 20 métert és elmondta a szövegét. Khmmm... khmmm... -
Hulye otlet, de
1. save
2. lodd agyon te is addig, amig ossze nem esne alapbol is :D
3. stimpak
a 2. pontban esetleg lehet granattal, hogy "elmozduljon".
Nekem bazis vedes utan szokott az lenni, hogy a nyomorult telepes egyfolytaban csak halalkodik, hogy "jajdejo, hogy jottel, ittdoglottunk volna", stb. ami nem gond, de igy se cuccot adni nem lehet neki, se kereskedni nem lehet vele. Ilyenkor elmegyek valami masik helyre, alszok egy napot, restartolom a klienst majd visszamegyek es mar jo.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.06.02. 18:30:54 -
Ha pedig nem éled fel, menj el a környékről máshová (más cellába legyen Nick), és add ki a 00002f25.moveto player parancsot a konzolba. Az odaviszi melléd Nick komát. Remélhetőleg már két lábon, nem fetrengve... -
A konzolba (ö betű) beírod SetStage MS07c 600 (majd Enter)<-ezzel a küldetés sikerrel zárul, mintha követted volna, és beszéltél is volna Nickkel. Az a két feladata van Eddie kinyírása után.
http://fallout.wikia.com/wiki/Long_Time_Coming
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.06.02. 16:36:20 -
Léptetsz küldetésállapotot, console-al. -
Darun #5886 Nekem is sikerült belefutnom egy jó kis bugba. Az Eddie W. küldit csinálom. Persze Nicket FH-ban hagyta, mert Ada-val flangálok. Mielőtt beszéltem volna vele, elküldtem Ada-t, gondoltam még is csak Nick küldije, majd felveszem társnak. Hát nem. Aki küldit ad, azzal csak arról lehet beszélni, hiába próbáltam vele többször is beszélni, csak ment a kikötő felé. Lementünk a metróba, de volt ott egy legendary raider. Őt még túlélte, de egy sima raider legránátozta és ott ücsörgött, miközben a raider folyamatosan gránátozta a már harcképtelen Nicket. Megöltem a csókát, de erre sem kelt fel. Amikor beléptem Eddie-hez, kicsit közelebb spawnolta Nick harcképtelen testét és a folyosóról beszélgetett Eddie-vel. Megöltem a ghoult. Először is a neves fegyvere pont egy olyan vacak 50% limb damage-os pisztoly volt, mint amilyen az első 10 milisem. Hát kösz. Másodszor beadja hogy kövessem Nicket. Csakhogy Nick azóta sem kelt fel, megint hiába küldöm el Ada-t, mert továbbra sem tudom felvenni társnak. Mivel nem a társam, gyógyitani sem tudok rajta. Most akkor Nick ott fog elrohadni az alagútban, a küldi meg félbemarad? Mi a vihart lehet csinálni ilyenkor? -
Jóózsf István #5885 A kérdőjel az "Ismerős a helyzet" tőmondat után van. A helyzet meg azért ismerős, mert a nyúvegasznál már találkoztam hasonló felhívással. Kicsit kétségbeesett, megtorpant, az élet mégsem rózsaszín hangulata van.. De ne legyen igazam! Sőt! Drukkolok is nektek.
Sajnos nem tudok részt venni benne, mert a képességeim nem engedik. -
Hat, tegnap nalam frissitett minden, a Witchertol az ESO-ig bezarolag jott kontent sok helyre, de Fallouthoz speciel nem. A Bethesda.net estefele megadta magat, ahogy a konzolosok is elkezdtek a modokat hasznalni, de azt orvosoltak es csak a webes/ingame mod listazas volt elerhetetlen egy kis ideig, viszont frissites emiatt sem erkezett. -
Ennyit? Mit ennyit? Nem értem a kérdésed... :)
A fordítás soha nem állt le igazán, főleg mióta átvettem a vezetését.
Egészen egyszerűen arról van szó, hogy minél több fordító csatlakozik, annál jobb lesz, és gyorsabb lesz az előrehaladás a fordításban. -
Jóózsf István #5882 Jött valami frissítés a gőzön. (78 MB) Tudunk erről valamit?
Esetleg egy olyan hivatkozást ahol ezeket azonnal nyomon lehet követni? -
Jóózsf István #5881 Ennyit az F4 fordításáról: Ismerős a helyzet? :-)
-
Although #5880 Különösen feltűnő az első sorok, minden ugrás 1-es attrib-al passzolható. :) De ezeket moderek meg fogják oldani.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.31. 18:35:21 -
Andule #5879 Stimmt. Pont ugyanilyen okossag a pisztoly skill fejlesztésénél h a végére messzebbre visz mint a tavcsovesed. A perk rendszer nagyon osszedobalt, sok a filler vagy totál értelmetlen pláne az alap sztori függvényében. (Ennek ellenére még mindig jobban bejött mint a Skyrim-e)
A játéknak persze vannak pozitív részei is de a fejlődés sztem messze nem az. -
Jóózsf István #5878 Valóban több képességből adódik össze az a több mint négyszeres szorzó, csak a mondanivaló miatt leegyszerűsítettem. Nyilván nem a hangtompító a lényeg, de hozzáad.
Az én esetemben célszerű minden fegyverre hangtompítót szerelni, hogy nagyobb legyen a sebzése! (Érzitek az iróniát?)
Vagy egy egyszerűbb példa: Ha suttyomban száz méterről lelövöm (Még csak nem is fejbe), akkor négyszer annyira hal meg, mintha egy méterről a szájába tartom ugyanazt a puskát!
Persze ez csak egy játék. Ha ezek a szabályok, akkor eszerint játszunk. De eddig nem így volt, és nem szimpatikus számomra a változás. -
xFreex #5877 A Mister Sandman -re gondolsz. Na az max 50%-al növeli a lopakodó sebzést.
Ennél azért jóval többet ad a Ninja. Ha távolsági sebzést nézzük akkor 3.5 szörös sebzést növel lopakodásból, igaz minden távolságira, nem csak a hangtompítottra.
Úgy véttem észre, hogy a kettő perk együtt nem szorzódik, csak összeadódik. 4 szeres sebzést okozva távolsági hangtompított fegyverrel.
Utoljára szerkesztette: xFreex, 2016.05.30. 22:23:06 -
Andule #5876 Emlékeim szerint sneak shot szorzót és nem keveset ja -
Darun #5875 És ilyen sok bónuszt ad? -
Andule #5874 Van egy olyan perk ami növeli a hangtompitoval rendelkező fegyverek sebzést, asszem sneak ágon vhol.
-
Darun #5873 Mondjuk a hangtompitó pont nem befolyásolja a sebzést és ha jólemlékszem, a többi csőre szerelhető mod is csak minimálisan. Mondjuk a modok tényleg sokat számitanak, de nekem a fullra moddolt, .50-es legendary távcsöves puskával is annyira random az egész (néha a legendary-ket egy lövéssel megölni, máskor meg egy mezei ellenfél is 5-10 fejlövés) hogy képtelen vagyok kiiagzodni rajta.
A BoS-t nálam is lemészárolták a mutik, igaz hogy kicsit túlerőben voltak. Viszont amin nagyon meglepődtem, hogy a városban elkenték egy deathjaw száját. Azon csak pislogtam.
Ami meg a fősztorit illeti, az azért a 3-nak sem volt erőssége, bár nekem nem volt vele semmi gondom. Talán sosem fogom megérteni, hogy ha egyébként a világot egész jól felépitik és a mellékküldik között is vannak egész jók, akkor a fő sztorit mérnem képesek rendesen megcsinálni? -
laikuss #5872 Ja, ez így van. Én is szórakoztam már ezzel és szépen kiirtják egymást, bármely frakció.
Más. Szerintem jó, ha kötik a képességeket, enélkül is olyan egyszerű lenne mint a bot. -
Jóózsf István #5871 Egyik nagy bajom a 4-el, hogy a fegyverek erejét nagyon erősen kötötték a képességek/képzettségekhez. A 3/NV-ben csak elég erősnek kellett lenned, hogy ne remegjen a kezedben a puska, most meg attól függ a sebzés, hogy van-e rajta hangtompító, mert akkor 4x akkorát is tudsz lőni vele, de ahhoz, hogy ne imbolyogjon, még tenyerelj is rá az Alt-ra! Nem jó irány, de ez van.
-
Olyan hibát okoz, hogy:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A bethesda baszta végig gondolni.A Mankind Redefined beakad. Meghívnak a vezetőség ülésére, de mivel Dr Li már nincs az Institue-t épületben nem folytatódik a küldetés. Addig jutsz, hogy Father beszélni akar veled. -
Andule #5869 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!abszolút egyetértek. A fosztori az ubergaz, ennyire rosszat rég láttam, plusz borzasztóan idegen a Fallout vilagatol. Amúgy milyen gamebreaker bug-ot okoz a tudosszoktetes? Mert nekem nem jött elő semmi. A leheto legutolsó pillanatig jóban voltam mindenkivel, kuldiztem mindegyiknek és Inst oldalon fejeztem be mivel a Minutemen nem triggerelodik csak ha utalnak az egghead-ek -
Annyira hanyagul van megírva a játék története. Akkora kibaszott vicc az egész.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eljutsz az Instituetbe kiderül a "nagy igazság" aztán lényegében átveszed Kellog helyét a szervezetben. Kapsz egy küldetést, hogy járd körbe a létesítményt, ez eddig teljesen oké de utána semmi lehetőséged nincs, hogy rákérdezz mégis mi a francokat csinálnak és miért. Kiderül BÁRMI is a céljaikról, NEM. Helyette pofádba tol Father egy béna küldetést, hogy hozz vissza egy kalóz vezérré vált elszökött synthet... Most komolyan? Ez csak a jéghegy csúcsa. Jön a Battle of Bunker Hill küldetés, ahol valamilyen oknál fogva szólhatsz a BoS-nak és a Railroadnak is. De mégis minek? Semmi következménye nincs. Megjelenik mind3 frakció és elkezdik lőni egymást DE a játékos felé egyik sem ellenséges. A poén pedig az, hogy emellett el lehet kezdeni szuperfegyvert építeni a BoS-nak amihez rá kell beszélned az Institue-t egyik osztály vezető tudósát Dr. Madison Li-t, hogy menjen vissza a BoS-hoz, és ez senkinek nem fog feltűnni az Institutenél. SENKINEK. Sőt gamebreak bugghoz vezet az Institue-t küldetés sorozatban. Másik poén, Battle of Bunker Hill küldetésben elfogod a elszökött syntheket, viszont ettől függetlenül be tudod fejezni az Underground Undercovert ahol segítesz megszökni egy tucat synthnek NON SENSE
Mégis mi az Instituet célja? Kitaláltak a GEN3 sythet, de minek? Kiderült hogy értelmesebb mint gondolták, ezért létrejött a SRB és a Courser típus ami lényegében a synth gestapo. Viszont jön a sóder, hogy az emberiség jövőjét tartják szem előtt
de a mottójuk: Mankind Redefined. Apró probléma, baromira nem áll össze a kép.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2016.05.30. 16:41:25 -
Andule #5867 Nekem soha semmit nem takarítottak ki maguktól. Zupamutik ellen esélyük se volt és a többi ellenfél is pár perc alatt leszedte a repcsijuket így a korabban ledobott deszantosok magukra maradtak és kezdhettek kommandozni, csak mivel ahhoz nem értenek ezért a túlerő mibdig bedarálta őket. És szvsz a küldijeik sem sokat segítenek abban h ne egy igazi pancser banda benyomását keltsek. Pedig minden korabbi játékban imádtam a BoS-t de itt nagyon ellenszenves tutyimutyik voltak -
Darun #5866 A 3-ban is csak az őrjáratok spawnoltak ha jól rémlik. Egyébként hogy a BoS pilóták mekkora lámák... Kipucoltam a Gunnereket az autópálya alatti városrészből. Nekem már az meredek volt, hogy ugye a kisebb frakciók nem igazán viselnek a power armorhoz se sisakot. Clinten is csak a sima kalap van, aminek elvileg semmi védelme nincs. Még is kb 6 lövés kellett az .50-es sniperből. Bezzeg a F3-ban bármilyen powerarmor sisakja 1 lövés volt a .308-as vadászpuskából is. Valahogy nem sikerül megtalálni a középutat. De nem is ez a lényeg. Fenn állok az autópálya tetjén, irja hogy az egyik Gunner párat odalőtt rakétával a szomszédban lévő kőfejtőhöz, ahol raiderek tanyáznak és mit pont előtte takaritottam ki. Gondoltam ha már igy adódott, lenézek hogy tényleg olyan jó e a rálátás, mert akkor második végigjátszásra majd inkább forditva csinálom. Erre elhúz felettem egy Verti. Az autópálya átellenes oldalán volt valami épület, azt rohamozták meg a BoS emberei. Volt velük egy Knight is, nem tudom mire vadásztak, de még öt perc múlva is hallottam a lövöldözést. Nem tudom mi lehetett az, amit 5 perc alatt nem képes elintézni egy Knight. De még csak nem is ez a lényeg. A templomban még életben volt egy gunner. Hallottam hogy kiabál, de ugye az épületből nem tudott kilőni. Erre megáll a Vertibird és elkezd tolatni. Közeledett, közeledett, aztán felkenődött alattam az egyik pillérre. Hát ha ilyen pilótákkal akar a BoS nyerni, akkor sokáig el fog húzódni a háború.