Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Myselor
berakja legelőre a speciális székét megfogod találni😊
morcosqtya
Mama Murphy-nek nem jó akármilyen szék?
Hiába építek nki, nem csinál semmit és nem is merül fel az a beszélgetés, hogy elfogadná a széket...

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

oneal1
erre valaki?

!Forza Ferrari!

Kenzou
Nekem is volt már olyan, hogy a falból állt ki a tehén, amíg rá nem jöttem, hogy szegényke hol egyik, hogy másik oldalon akar enni. Egyébként ha már itt járunk: csak engem zavar egy picit, hogy üres az etetője? Mennyiből tartott volna olyan etetőt kreálni, amiben legalább látszólag van neki kaja/víz?

Közben este kiéltem lakberendezői hajlamaimat, és csak azért, mert jól néz ki, csináltam egy fára épülő lakást. Nem mentettem el, mert ez már tényleg túlzás, de jól néz ki, a szupermutáns-gyilkolásban megfáradt tagjaink pihentetésére ideális. <#vigyor3>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.

morcosqtya
Ok, köszi!

Az kaja-víz részlegben, ugyanabban a kategóriában ahol a scavenger asztalka is, ott mindjárt a második. Ugyanaz a kád amit a fürdőbe is tehetsz, csak ez brahmin feeder. 😊

Kelleni meg nem kell neki, de úgy legalább nem császkál és tapos le mindent.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.07. 11:38:40

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

morcosqtya
Etető kell neki? Az melyik csoportban van az építésnél? Misc?

PiszkosFred
En korbekeritettem egy teruletet keritessel, leraktam egy etetot a kozepere, egy falat es tetot (ezen ne muljon a tehen boldogsaga) felejuk es csokolom.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Igen is meg nem is. Van úgy, hogy beleszámolja őket a program a létszámban (főleg a térképen meg a quest menüben workshop listában) van, hogy nem. Jobb úgy kalkulálni, hogy ahol van tehén ott bizony egy helynek lőttek. Ugyanakkor azt tapasztaltam ,hogy ahol van tehén ott gyorsabban nő a happiness és kevésbé csökken.

Beosztani őket nem lehet sehová, olyanok mint a drogos öreglány, azt teszik amit akarnak.
Leteszi neki az ember valahova az etetőt azt akkor legalább nem császkál mindenfelé és rombol amerre elhalad (power armor-ként kezeli a program a mozgását, tehát például homokzsákokon simán átmegy és megsemmisíti azokat, ahogy egyes ajtókat is lezúzhat vagy éppenséggel látszólag mozdíthatatlan tárgyakat eltörhet - mozinál például a kis póznákat letördeli és szétszórja, amiben meg a telepesek megakadnak és leblokkolnak).

Fal mellé ne tegyük az etetőt úgy, hogy nem merőlegesen van elhelyezve, mert a kétfejű tehén hol az egyik oldalán, hol a másikon eszeget (a két hosszú oldalon). Nálam megesett, hogy a tehén fejei az egyik oldalon a falból álltak ki, míg a teste fejek nélkül a másikon, elég bizarr látvány volt. kijavításához előbb megszüntettem a falat ami mellett az etető volt, leraktam egy másik etetőt máshová, jól körbejárhatóan, aztán mikor átment ahhoz a tehén akkor lebontottam azt ahol eddig evett (amíg eszik nem lehet mit kezdeni az etetővel) és visszaraktam a falat. Amikor eljött a tehén a fejei visszakerültek a helyükre. 😊
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.07. 10:16:56

morcosqtya
De őket nem lehet beosztani munkára... 😊 ugye?

PiszkosFred
Valoszinuleg igen - en ugy vettem eszre -, mert akarhogy osztottam szoroztam, csak veluk jott ki az adott telepules letszama...

morcosqtya
Ööö... a megjelenő Brahminok is 1 főnek minősülnek?
Vagy mit kell velük csinálni? 😊

Jóózsf István:
Megy is biztosan a toborzó rádió (tehát megjelenik a rádiós listádban is aktív adóként amit lehet hallgatni)? Velem már előfordult hogy vagy bekötni felejtettem el vagy véletlenül lekapcsoltam mert ugye fordítva áll rajta a megszokotthoz képest a kapcsoló.

Illetve van mindenből elegendő szabad kapacitás (kaja, víz, ágy) a lakos bővítéshez? Nem tudom ez befolyásolja vagy sem a lelkesedését és számát az érkezőknek, de hátha ezzel lehet rájuk is hatni ahogy mondjuk a támadások esetén is a készletek/termelés az egyik alapvető meghatározó tényező.

Sima settler-ek nálam akkor nem akartak megjelenni, ha falaztam és kaput raktam, hogy védelmet képezzek a településen. Valamiért nem voltak hajlandóak bejönni a kapun (még Preston-ék is csak új jöttek be, hogy le kellett bontanom a kaput és a falazatot ott ahol ők úgy gondolták majd bejönnek). Azóta kihagyom a kaput, csak egy nyílást hagyok két betonkocka között ami elég széles bárkinek (még brahmin-nak is, ami általában az első lakos szokott lenni mostanság mindenhol nálam, azt ezért eleve lerakom a brahmin itatót valahová), előtte egy kis terelő részleggel (a belső oldalra nem tehetek sajnos, mert akkor megint jön az ácsorgás és elmaradozás, nem jönnek be). Úgy vettem észre, minden településen vagy egy haladási útvonal amin át a lehetséges újoncok érkeznek és ha oda valami akadály kerül akkor megesik, hogy nem jönnek be. Ez az útvonal Sanctuary Hill-nél maga az úttest, így ha oda fal kerül akkor csak néznek bambán vagy meg sem jelennek egyáltalán a settler-ek, meg mindenki más is.

Aktuális karakteremnél 24 órányi játék után survival módban van összesen 5 településem (3 farm meg sanctuary és a mozi), de mindenhová még csak 1-1 settler érkezett, hiába lenne bőségesen elegendő mennyiségű készlet és szállás többeknek. Normál nehézségen az előző karakteremnél a rádióadó beüzemelését követően 1 órán belül többen jöttek egy helyre, mint most összesen. Talán a játék nehézségi szintje is beleszól a dologba.

Party Hard:
Vannak hajszobrászok (fodrászok) a játékban és van egy plasztikai sebész is. Velük megoldható a karaktered fizimiskájának átalakítása, de van konzolos parancs is ugyanúgy mint régen.
fodrászok közül az egyik Diamond City-ben van a másik meg Vault 81-ben, míg a plasztikai sebész Diamond City-ben található a doki melletti ajtón kell bemenni hozzá.

Myselor
diamond cityben van fodrász ott a hajat szakállat és színeit tudod állítani és van az orvos ő átplasztikáz amilyenre csak akarod bármennyiszer lehet mindet állítani.kb a 3 story küldetés elküld diamond cityben ott pedig könnyen megtalálod ezt😊 szerencsére itt gondoltak az ilyesmire nem kell console-ban baszakodni meg modolni
Üdvözlet.
Valami módot tudvalaki arra, hogy játék közben változtathassam a kinézetemet? Mármint itt az arcomra gondoltam. Az elder scroll sorozatban ez a showracemenu volt, de itt nem találtam semmit. Esetleg valami plasztikai sebészes megoldás játékon belül? vagy valami mod?
Visszaírtam a maketteket...
Apropó telepesek! Sanctuary-ban egy darab közmunkás sincs, csak a nevesek, vagy a volt társaim. Van toborzó adóm is, hely is van, (kaja, pia, nők. Minden van!) trallala-trallala, mégsincs senki...
Ha jól rémlik egyszer véletlenül Katit kértem meg, hogy szállítson két település között ellátmányt. Azóta nem láttam. Ez lehetséges?
Az a kis kanári meg a lebujban elég könnyűpréda volt!!! <#awink>
Bandicoot
Azért az se rossz amikor kapok egy raider kiírts mókát sanctuary-tól nem messze....Majd szinte még 1 nap sem telik el, emberrablás sanctuary-hoz közel....Az elrabolt embert ugyan oda jelölte a játék ahol elötte kipucoltam a placcot...Odaérek,sehol senki,csak az elrabolt csóka bilincsben egy szoba közepén...<#banplz>

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

Ha Radeon kártyád van, akkor a hibát a driver okozza. Elméletileg a hibát már javították, érdemes megpróbálni az újabb beta driver-t.
Az alábbi link talán segít a gyors megoldásban:
Fallout 4 flickering compass fix

Jóózsf István:
Amíg maguktól ki nem potyognak valahol (ami csak elvétve az a hely ahol eredetileg lerakásra kerültek, inkább valahol arrébb lesznek kinn a földön, épületen kívül, néha pár napba is beletelik mire megjelennek, addig nem fognak előkerülni. Hiába próbálnád megnézni a talajszint alatt, onnan semmi nem keríthető elő.

Kenzou:
Egy olyan leányzónak esne le "hajcsár anyu" eltűnése, aki inkább fizet egy ismeretlennek a dinnyeszedésért, mint hogy maga szedje le azokat? A lényeg, hogy megoldódott a helyzet.
Noha ez a szituáció még csak nem is olyan extrém. Akár bejöhetett volna az is, hogy mindhármat elrabolják. 😊 Ennek kivédésére nem árt biztos, ami biztos alapon hívni hozzájuk pár plusz settler-t, akkor mindig lesz más elrablásra kiszemelt áldozat és nem a nevesítetteket viszik el zálogba a rablók míg váltságdíjat vagy ólmot nem kapnak cserébe. <#nyes>
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.06. 20:20:53

Kenzou
Igazad volt, ledolgoztam a Minutemen-es lemaradásomat, és megjött az Abernathy emberrablás küldetés is. De nagyon vicces volt, előbb a lányuk szólt, hogy nincs meg apu. Őt kimentettem, erre most ő szól, hogy nincs meg a felesége. A csajnak nem esett le, hogy anyu is hiányzik? 😄 😄
Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.06. 19:55:33

I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.

Köszönöm a segítségeket. Majd a "tcl"-el körbenézek a ház alapjában!
... Hiába! Sem a padló alatt, sem a föld alatt, de még a nagy kékségben is megnéztem... Semmi. Kénytelen leszek visszacsalni őket!
Fenrir
Esetleg nem emlékszel, hogy mi volt a neve?

A halál csupán a kezdet...

oneal1
adott egy küldetés, egy kütyüt kéne elhoznom egy helyről, amit valószínű nem rég tisztítottam ki.
odamegyek, erre üres a láda amin a marker van 😄
várjak vele?

!Forza Ferrari!

oneal1
ha itt a forumban rákeresel nekem pár napja segítettek ebben a nexusmods-on van rá fix!

!Forza Ferrari!

Fenrir
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy alul, a markerek az iránytűsávon néha eltűnnek vagy villognak? Nagyon idegesítő.
Eredeti, steam-es verzió van fent.

A halál csupán a kezdet...

Bandicoot
Sajnos én futottam bele Companionnál már kétszer is, és egyszer küldetés szereplőnél,úgy kellett neten rákeresnem mi a fene van. Companionnál az egyiket placeatme-vel oda is rendeltem magamhoz megnézni mit csinál - elindult a Slog-hoz (követtem..), ezekszerint oda küldtem. Csakhogy sosem érkezett meg csak amikor sétálva követtem, quickload, odamentem napokat vártam. Nem találtam sehol.

Kenzou:
Az pech. Próbáld meg, hogy csinálsz néhány MM feladatot azt ha odairányít valamelyik akkor hirtelen előkerül a férj vagy az asszony mint megbízó. Legrosszabb esetben mindkettőt elkapták (nem kóborolnak el onnan maguktól, korlátozott a saját mozgási területük, csak abban a cellában mozoghatnak ahol a lakhelyük van) és akkor majd a lányuk lesz a megbízó.

A telepített fegyverek az épületekben és veteményesben nem tudnak kárt tenni. Egymásban, generátorban igen, ahogy a lakosokat is simán lekaszálják, de egyéb építhető/telepíthető dologban nem. A polcokon található, illetve csak úgy földön hagyott tárgyakat és testeket a robbanások persze arrébb lökhetik.

Bandicoot:
Én karaktereltűnéssel eddig szerencsére nem találkoztam. Nevesített paraszt ha nem volt elérhető, abba később mint feladatba belefutottam mikor ki kellett szabadítani vagy ki kellett váltani a rabságból. Sztorihoz és egyéb feladathoz tartozó NPC sem veszett még el eddigi játékom során, mindenki ott volt ahol mondta hogy lesz. Ettől persze még simán befigyelhet eltűnés is.

Jóózsf István:
Simán átpotyoghattak a makettek a polcon, le alsóbb szintre, sőt akár le a föld alá is. Később megtalálhatod ezen makettek valahol a településen a földön, sőt akár te is megtapasztalhatod amit én, hogy gyors utazással megérkezve arra lettem figyelmes, hogy pia, kaja, kenyérpirító, összehajtott zászló meg könyvek (amiket asztalra, polcra rámoltam) potyogott az égből. 😊 Elég szomorú, hogy ez a hibajelenség létezik, remélhetőleg javítják majd.

A kérdéses helyszínhez meg
valóban feladat tartozik. A feladat indítóját én Bunker Hill-nél találtam meg, egy ghoul (Edward Deegan) volt aki feladatot akart adni. Én ekkor elutasítottam, mindenesetre szólt, ha meggondolnám magam akkor menjek el egy általa megadott címre ahol felvehetem a megbízást. Ez a hely a Cabot House és itt kapható előbb két kisebb feladat, majd a harmadik fog elvezetni az elmegyógyintézetbe. Ekkor majd be lehet menni oda.

Bandicoot
Placeatme-vel nem teszi tönkre ha eltünt csak ha az npc kòdjával duplázza. A karaktereltűnés sajnos bug sokszor...

Kenzou
Nem lehet, hogy csak lesüllyedtek a makettjeid a polcba/polc alá? Próbáld meg elmozdítani a polcot, hátha ott vannak alatta. Ha emeleten van a polcod, akkor menj egy szinttel lejjebb, esetleg egész oda leestek. Ha alatta nem találod őket, akkor meg konzolparanccsal menj még lejjebb, a textúra alá. Meg vannak azok, nem lopkodják el őket, csak hajlamosak a tárgyak belesüppedni a bútorokba.

Másik kérdésedhez:
A Parsons Pszichiátria egy quest-sorozat része, amit pedig a Cabot család fog adni, ha erre gondoltál. A házuk nem túl messze Goodneighbor-től, északra van. Mellékküldetés, úgyhogy nem gondolnám, hogy bebuktad volna.

És akkor én is kérdezek megint:
Ha a településemet megtámadják és a Missile turret beindul, akkor a saját cuccaimban is kárt tesz (pl. felrobbantja-e a kukoricaföldemet), vagy azok immunisak rá? Csak mert nincsen kedvem egyenként megjavítani egy egész kukoricást, akkor inkább másfelé teszem a robotot.

SaGa Jr:
Az a gond, hogy a férje sincs meg. 😊 Egyedül a lányukat látom, ő meg hát, nem túl közlékeny...
Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.06. 17:46:29

Bocsánat elfelejtettem:
A Tébolydához közelítve kiírja, hogy kulcs szükséges. Téblábolnak körülötte katonák, akik felhívják a figyelmemet, hogy magánterület, meg tilos az "Á", Húzzak el, vagy különben...
Ez egy küldetés része lett volna? Bebuktam?
A levegő visszatartással már nincs imbolygás. Csak van egy olyan fura érzésem, hogy az első béta előtt, mintha stabilabb lett volna a képzettségektől. Magyarán: Mintha a béta elcseszte volna!

De most sokkal nagyobb gondom támadt: Eltűntek a robot makettjeim. Egy polcos szekrényen voltak szépen sorban hárman. Boldogan vittem haza a negyediket, erre nyomuk veszett! Ha megtudom melyik köcsög lopta el, péppé lövöm!

Kérdés:
Ha az Institute-ot felrobbantottam, gyakorlatilag vége a játéknak? Komolyabb küldetésre ne számítsak? (Minutmen segített)
power armor javítás a PA állomáson tudod elvégezni, és a páncél részeket is itt tudod megjavítani.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

JethroHUN
Én se nagyon... pedig direkt arra akartam perkelni a karaktert. 10 INT... teljesen értelmetlen. Semmire nem jó a power armor.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Meg kellene javítanom a T-45 cuccnak pár részét de az Armor workbench-nél nem tudom, mikor megnyitom a Craft-ot nem látja az inventoryban a kezest és a két lábra tartozó páncélt. Hogy lehet megjavítani? addig nem engedi hogy felvegyem még nincs megjavítva 😞

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

Aggódni nem kell, majd beadja a feladatot a program. Meghalni meg nem tud úgysem, mert nevesített settler, azok meg ugyanúgy halhatatlanok mint a companion-ok. Majd előkerül idővel. esetleg kérdezd meg a férjét, volt már rá példa, hogy soron kívül előjött a feladat diskurzus és megbízott egy telepes egy feladattal amiért egyébként előbb Preston-hoz kellett volna mennem.

Ha a pénzzel kiszabadítós megoldást választod, annak egy hátránya lesz, utána más csapat fogja záros határidőn belül elrabolni az illetőt. Gondolom híre megy a dolognak a "bűnözői" berkekben, hogy pénzhez lehet így jutni. 😊

Kenzou
Persze, visszatöltöttem a mentésemet, mert gondoltam, hogy valami nem klappol, de mivel küldetést nem kaptam tőlük, nem értettem, hogy mi lehet a gond.
Aha, szóval van, hogy csak később kérnek segítséget. Köszi a tippet, valószínű, hogy nálam is ez lehet a probléma, mert nagyon untam a Minutemen küldetéseket, úgyhogy jó ideje hanyagoltam őket. Na majd meglátjuk.

Ha eltűnik annak oka van, ne használj konzolt az előbűvölésére mert így tönkreteszed azt az illetőt.
Egyes farmokról a lakókat időnként elrabolják és meg kell menteni majd őket. Sokszor napokig nem kapod meg a feladatot, sőt lehet te előbb rátalálsz megkötözve valahol az illetőre és kiszabadíthatod (nekem eddig 5 iylen hamarabb kiszabadítós feladatot sikerült idő előtt letudnom, meg hármat megbízásos alapon, amikor előbb kaptam a feladatot aztán szabadítottam ki az illetőt), utána tér minden vissza a normál kerékvágásba. Szóval ha van korábbi állás töltsd vissza és csinálj pár Minutemen feladatot, idővel beadja majd azt is (ezek a feladatok fel tudnak torlódni ha sokáig nem foglalkozik velük az ember, így gyorsan le kell tudni párat mire bejön a kiszabadítós feladat amit a hozzátartozók egyike ad majd miután Preston értesítette a karaktert, hogy menjen a kérdéses farmra mert valami gond van).

Van hogy a dolog rendezhető egy kis zseton felhasználásával, van, hogy ki kell nyírni az ember(ghoul)rablókat.

Kenzou
Úgy értettem, hogy a beta patch 2. verziója, ami pár napja jött ki.

Egyébként én level 45-nél még csak egy Fusion Core-t használtam el, szóval rajtam sem volt sokat a Power Armor.
A Glowing Sea-nél használtam egy kicsit, azon kívül nem nagyon.

Más:
Connie Abernathy nekem eltűnt az Abernathy Farmról, mentem volna fáért, erre sehol. Konzollal megidéztem, de nem lehet vele kereskedni, csak a szokásos "Segíthetek valamiben?"-t nyomja. Valami megoldása van erre valakinek?

Nem vagy vele egyedül. Nálam is csak addig volt power armor használva míg visszavittem a telephelyemre leparkolni azt (meg a legelső alkalommal a deathclaw ellen). 😊

Ráadásul a ballistic weave mellett teljesen felesleges is, mert azzal oylan cuccokat lehet kreálni, hogy a power armor elbújhat mellette (BW 5-ös upgrade 110/110-es védelmet ad alsó ruházatok némelyikére meg néhány sisakra, úgy, hogy a cucc tömege nem változik és lehet a ruha fölé venni páncélt is még emellett).

A második beta patch ha jól emlékszem a hét közepén jött ki és talán itt is volt róla szó a topikban.

PiszkosFred:
Nyugodtan felteheted, nem piszkál semmi olyat a két patch ami a savegame-be bezavarna. Ahhoz komolyabb léptékű, alapvető dolgokat megváltoztató és átíró frissítés kéne, de ha a mindenféle modok berakása és kivétele (amik több dolgot betesznek majd kivesznek a játékból) nem zavar be a mentéseknek, akkor a beta patch-ek sem fognak. A legrosszabb amit tapasztalni lehet a modolgatás során, hogy a program szól ha valami eltérés van az aktuális játék és a betölteni kívánt állás között és leírja, hogy pár dolog ami kivételre került az eltűnt. De ettől még működik minden normálisan.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.06. 15:39:45

bardocz
Én ritkán használom csak, el lehet lenni nélküle. Néha jó móka mondjuk.
RatBaG
tegnap megugrottam a lvl 30-at, de power armort még nem használtam...
bennem van a hiba, vagy más is tolja így? 😊

Per Aspera Ad Inferi.

_Kondor_
Nekem levegő visszatartással teljesen stabil. Esetleg egy rövid videót csinálhatnál róla.
Myselor
ja értem.hát nemtudom nekem az elég szokott lenni.sniper perkel ugye ez is javítható még ha jól tudom
Elfelejtettem odaírni. Azon túl gondoltam. Nagyon kényelmetlen. Ráadásul át sem lehet rakni másik billentyűre!
PiszkosFred
Mikozben irta a BGS, hogy nem ritkabb de nagy frissitesek lesznek, hanem surubben erkezo kisebbek. Persze, kinek mi a suru? 😄 Lassan tenyleg johetnek, betat nem akarom felrakni, mert felek, hoyg elcseszi a savegamet, mint altalaban minden beta patch.

RatBaG
az világos, de én eddig egy béta patchről tudtam.
azért elég röhej, hogy lassan egy hónapja kint van a játék, egy optimalizálatlan fos az egész, és még mindig az első igazi patchre várunk.

Per Aspera Ad Inferi.

Myselor
én is így cisnálom,megcsinálom őket és nem adom le és akkor nincs probléma belőle😊 az attackok meg csak akkor idegesítettek ha épp fő küdletésben voltam.valószínű majd félbehagyom miattuk nem?szerencsére nem volt gond sose belőle
Myselor
tarts vissza a levegőt.bal alt gombbal
A fegyver imbolygásra van valami megoldás? "Illegális" is lehet! Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni, hogy profi képzettségeim ellenére (erő11+, Puska max, mesterlövész max) belenézek a távcsőbe és hányok a ringatózástól! Ez is meg volt oldva az F3-ban. Miért kellett belenyúlni?!??
Be kell kapcsolni a steambe a beta patchet és akkor leszedi.

RatBaG
milyen 2 patch? béta?
mert nekem még semmit se töltött a steam megjelenés óta.
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.12.06. 13:53:06

Per Aspera Ad Inferi.