Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kill3r21
Ja most nézem hogy a Béta tag névnél ottmarad még egy darabig😄
Azóta én is engedélyeztem a modolást és feltettem - jónak tűnik, az általad említett dolgok is feltűntek/elolvastam a mod leírásában. Ez a mod tuti marad, meg felrkaom szerintem a darker nights-ot is.

Amúgy sweetfx/reshade esetében melyik értéket kell állítani az árnyékoknál? Tettem fel reshadet, de nem tetszik, mert olyan, mintha több fény lenne bárhol vagyok, az árnyékok meg nagyon lágyak. Lehet light modot is kéne feltenni...
kill3r21
Nekem valamiért nem frissít, még mindig ott díszeleg hogy Fallout 4 Beta
Kenzou
Én használom. Nekem eddig bejött. 2 apró probléma lehet vele, de engem speciel egyik sem zavar:

1. Azok a tárgyak, amiket kiraksz valahová attól fogva, hogy kiraktad, csak statikus tárgyként funkcionálnak, tehát nem lehet scrappelni őket (illetve lehet, de nem kapsz értük semmit), sem újból felvenni az E-billentyűvel. Szóval csak akkor fogj bele, ha kismillió kenyérpirítód van, vagy tudod nélkülözni azt a párat, amit kiraksz. Természetesen csak azokat a tárgyakat tudod kirakni, amik megvannak.

2. Egyelőre elég kezdetleges a mod. Csak konyhai cuccok vannak és játékok. Persze fog bővülni - legalábbis ígéret van rá.

Egyébként működik rendesen, a tárgyak nem gurulnak szanaszét, stabilan a helyükön maradnak, akár lőhetsz is rájuk, meg sem moccannak.
Ha arra gondolsz, hogy valamivel összeakad-e, a Homemaker modhoz van kompatibilitási patch (vagy minek híjják - nem értek hozzá), azzal működik. Más modom per pill nincs. Az alapjátékban nekem nem okozott gondot eddig.

Működő alternatívát lakberendezéshez ezen a modon kívül nem nagyon tudok mondani. Nekem a lopott tárgyak nagy része a helyén marad, de másoknak az sem volt megoldás.

I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.

bardocz
Adj neki sok drogot, megoldja a problémád<#idiota> Kár, hogy a hullája egy idő után eltűnik, mert én visszaültettem a székébe.
Mörfi Mama ki fog kelni valaha is abból a rohadt fotelből? Rossz helyre raktam le és most a műhely közepén űl a generátor előtt és dirigál miközben melózok... Ráadásul köré kellett építenem a házat is, ami azért vicces mert az első emeleten van. Tehát volt amikor a levegőben lebegett az öreglány
Mióta tegnap kiraktátok, valaki megpróbálta ezt a modot?

Tapasztalatok? Jó lenne feltenni, persze csak ha nem csesz el semmit sem, mert nagyon zavar az, hogy átesnek a tárgyaim az asztalokon, falakon. Esetleg modon kívül tlaált már erre bárki bármilyen megoldást? Nekem ez lenne a legfontosabb most, sehol sem tartok a storyval amúgy se kb 😄
Bandicoot
Ha valaki esetleg bele akar kóstolni az összes fakcióba mint én, itt egy kis segédlet melyik oldal kivel áll szemben illetve hogy melyik az a küldetésük amelyiket elvállalva ellenséggé válik valamelyik fakció. Hasznos.😊

http://www.videogamer.com/features/game_guide/the_ultimate_guide_to_factions_in_fallout_4.html

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

Három cuccig még életben marad. A negyediktől kezdve egyre nagyobb eséllyel beadja a kulcsot a vén kokós. <#eplus2>

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

RatBaG
tudom, de eddig csak egy slukkot kapott, mert prestont ki akartam maxolni. most már dislike-olhat, letojom <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

HáH
azért nem értettem,na majd akkor rá állok
kösz!<#smile>
Carlos
Majd megmurdel ha tomod mindenfele cuccal!

Þór vígi þessi rúnar

oneal1
mágnespicsájút LOOOOOL

én kinyírtam a gyógyszerekkel 😄

!Forza Ferrari!

Kenzou
Hoppá, mégiscsak kell hozzá perk. Mármint a világításhoz kell a Scrapper II. Anélkül csak a kis nagyító fog látszódni a tárgyak neve előtt.

I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.

PiszkosFred
Az. Kikapcsolod az autot (manualisra rakod), kilepsz a kliensbol. Par perc, ujra elinditod, majd bekapcsolod a "mindig tartsa naprakeszen" opciot, es megvarod, amig elindul.

Ha nem megy, volt, hogy letotlesi helyett kellett valtanom, egy nemet szervert valassz ki, es kesz.

Ha igy sem megy, akkor passzolom, nalam csont nelkul elindult, most nem szarakodott.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.12.07. 19:42:24

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kenzou
Szerintem nem kell hozzá perk.
Pip-boy -> Junk -> C (Component view) -> megkeresed, hogy melyik alkatrész kell neked -> Q (Tag for search) -> megjelenik mellette egy kis nagyító ikon -> innentől kezdve fluoreszkálni fog minden tárgy, ami tartalmazza az adott alapanyagot, plusz az árusok cuccai mellett egy ugyanolyan nagyító ikon lesz, ha az adott árult tárgyban szintén megtalálható a keresett alkatrész

Pl. én itt megjelöltem az üveget, úgyhogy minden üveg világít:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.07. 19:39:24

😮
az valami perk akkor?! hhmmm
Kenzou
Nem rendesen világít, azért tettem idézőjelbe. Olyasmi, mintha fluoreszkálna. Ki van emelve, na. 😄

Melyikre gondolsz? Mert a játék automatikus frissítése nem kapcsolható ki legfeljebb manuálisra kapcsolható.

PiszkosFred
Hat, akkor kliens oldali a gond. Kapcsold ki majd be az automatikus frissitest, az rendszerint hasznal...

Igen, így kellene legyen de nekem nem tölti le. Most validate-el próbálkozok.

Count Adyn
ventillátorokat vadászd meg a játékautókat 😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

PiszkosFred
Ahogy elinditod a steamet. Cirka 220 mb, es mar nem beta patch.

1.2-es patch mikor érhető el?

világít?<#lookaround>
Kenzou
SaGa Jr hozzászólásához kiegészítésként:
Meg is jelölheted a csavarokat, mint keresendő cuccot (pl. a fegyverkészítő asztalnál) és akkor "világítani" fog minden tárgy, amiben van csavar, úgyhogy képes leszel célirányosan kukázni.

Ryder62
Köszi.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Ha felvetted onnan a cuccot, akkor annak még ott kell lennie az inventory-dban, a misc vagy a junk részlegben, mert quest tárgy amit nem tudsz letenni vagy épp eldobni. Nyissad meg a ládát, mint ha bele akarnál rámolni és nézd meg milyen cuccok vannak a misc/junk készletedben azt pakolj bele mindent. Aztán gyere ki a ládából. Utána ismét lépj be a ládába és rámolj ki belőle. Ez megoldhatja a problémát.
Ha nem oldja meg, akkor valamit beraksz, mentesz. Utána visszatöltés és kiveszed a ládából a berakott cuccot.

De mivel nálad kell legyen a tárgy amiért küldött (a nevét megmondta, szóval tudod mit keress), akár vissza is mehetsz a csajhoz leadni azt (csak a nő ad tárgyas feladatot, a narancs ruhás manus számára ölni kell mutánsokat). Én is zsebeltem már be korábban tárgyat amit kért, de egyből le is adtam neki (újra beszéltem vele és le is tudtam a feladatot).

Legrosszabb esetben konzollal lezárod a feladatot (a feladat kódját meg a szükséges parancsot megtalálod a fallout wikia-n).

Ryder62:
Van egy perk az Intelligence ágon amit felvéve tárgyak szétszedésekor csavarokhoz is hozzájutsz. Külön találni nem fogsz szerintem, csak cuccok szétszedéséből és vásárlásból szerezhető.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.07. 18:34:12

Ryder62
Csavart hol lehet találni? Sok fegyvermodhoz kellene, de nem rémlik hogy valaha találtam volna.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

RatBaG
egy-két hete én is kérdezni akartam, hogy mama murphy vajon felállítható-e a székéből, nehogy útban legyen valahol, aztán cumi.
úgyhogy ráhagytam, beraktam a székét a konyha sarkába... és de jól tettem! azóta nem lehet kiimádkozni belőle a mágnesphicsájút. <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

oneal1
rendőrségen kaptam a BOS uniformos csókától, alkatrészt kell beszerezni.

de gondolom a probléma ott van, hogy pont előtte tisztítottam ki a kórházat ahonnan el kéne hozni a cuccot 😊
igazából mást nem tudok csinálni mint várni.

!Forza Ferrari!

Zozo0122:
Simán lehet akkor akár egy script hiba a probléma forrása, ami miatt nem vált idejében (vagy egyáltalán) képet a program csak szöveget.

Ezekből a brahmin-okból még azt is kinézném, hogy kecske módjára minden vackot felzabáljanak azt lehet még kedveznél is neki. 😊

PiszkosFred:
Na majd az öreglány körmére nézek. Mostani játékomban még úgysem beszéltem vele mióta betelepült a bagázs Sanctuary területére.
Lehet csak az első végigjátszásnál makacsolta meg magát a vénség (talán valami bug-ot sikerült megtapasztalnom), azt most nem lesz vele baj.

A fej leüvöltés meg azért volt esetében, mert 3 sikeres meggyőzés után még mindig meggyőzést igényelt volna (sorjában a második legnehezebb fokozatút), ekkorra meg elfogyott a türelem azt jött a fenyegetés. Az is használt, azonnal letette a cuccot.

A gépem elég jó, szóval nem hiszem, hogy bármi hardver gond lenne, max annyit tudok elképzelni, hogy SSD-n annyira gyorsan betöltene, hogy csak 1 képet kéne várnom.

A fémoszlopokat én valahogy nem tudom grabelni, nem engedi őket. Arrébrugdosni sikerült őket, bergudostam őket a kukám mögé, de a letört csonkok még így is csúnyák...

A tehénnek én is feltöltöm majd a kádját, büntetésből fémhulladékokat fog enni meg üvegszilánkot amiért széttörte az oszlopokat 😄
PiszkosFred
Erdekes, nekem pont forditva volt. Amig rajta volt a szeren, addig csak ult a szekeben egy ujabb adagert konyorgott, de meg ejfelkor is. Szidtam is, mert volt egy bazis atepitesem, es nem tudtam kiszedni a nyomorult szekebol 😄, semmi parancs nem volt, csak beszelgetes es kesz.

Aztan amikor leszokott (azt hiszem esz ervekkel, nem eroszakkal sikerult), akkor sirt, hogy "papa latomasok", de onnantol kezdve zok szo nelkul dolgozott (foldekre kuldtem, nana) es este ugy aludt a sajat kis hazaban az agyaban (epitettem neki egy kulon viskot), mint a kisangyal.

A forgó kép megjelenítésben lévő késést nem tudom mivel tudnád kiküszöbölni, megeshet, hogy nem is lehetséges. Lehet a ludas a dologban egy lassú HDD (főleg ha az nem egy standard 7200-as, hanem csak egy adat tárolásra használandó 5400-as fordulatszámú) vagy akár lehet más jellegű is a probléma(lassú proci, szarul megírt script, gyenge videokártya vagy épp a gondolt egyet a program azt ezt adta).

A fémoszlopokat én nem tudtam eltüntetni a disable paranccsal, nem volt saját kódjuk, hiába próbáltam kijelölni a letört elemeket vagy az ott maradt talpukat, kiírta a program hogy ahhoz az objektumhoz nincs kódja, így a csonkok maradtak, a letört darabokat meg egyesével megfogta a karakterem (grab) azt kicipelte őket a területről (valójában egyszerre egyet cipelt a karakterem egyet meg rugdalt maga előtt).

Kenzou:
Csak beledobtam a füvet a bocinak, azt maradt a helyén szerencsére (túl bőkezű nem voltam vele, azért a razorgrass annyira nem gyakori, hogy telerámoljam neki a vályút). Lehet az volt a dolog trükkje, hogy csak kidobtam az inventory-ból és nem pakolásztam vagy mert lényegében a földre hullik majdnem a razorgrass, nem valami tárgyon egyensúlyoz).

Az öreglányt én egyáltalán nem tudtam kirendelni semmi melóra. Miután meg legyártásra került a széke utána még passzívabb lett (ücsörgött és szövegelt ha a közelébe mentem, meg újabb adag anyagot kuncsorgott), míg végül leüvöltve a fejét leszoktattam az anyagról. Utána sértett dámaként járkált és kedve szerint tett hol ezt, hol azt (viszont érdekes módon a leszoktatás után már nem ment egyszer sem aludni a vénség, így lett az őrök mellett egy plusz éjszaka is aktív tagja a közösségnek).

PiszkosFred
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Megis mit varsz egy drogostol? Szoktasd le es mindjart dolgozik 😄

2 dolog:

1, Töltésnél amikor betölt és kiírja a tippeket, nálam HDD-n általában 3 tippet tud kiírni mielőtt betölt, viszont az ahhoz rendelt kép elkésve jelenik meg az elsőhöz, utána nem is vált át. Tudok ezzel kezdeni valamit? Példa: Tehát elkezdem betölteni a mentésem, kiírja mondjuk, hogy a synthek mesterséges emberek stb, tölt tovább, ír a legyekről, majd kb. itt megjelenik egyx synth képe, aztán tovább tölt és már a power armorokról ír lent, de még mindig a synthet látom.

2, Az a retkes brahmin nekem is kitörte a kis fémoszlopokat a mozinál, mit tudok ezzel csinálni? Disable? Úgy mint a csontvázakkal?
Kenzou
PiszkosFred & SaGa Jr:
Ez a kutas dolog jó ötlet, máris jobb a dolog, legalább a látszat megvan. Én razorgraint nem raktam nekik, úgy voltam vele, hogy tuti az is el fog tűnni idővel, mint az összes többi tárgyam, de ha kész lesz az OCDecorator mod, akkor telepakolom nekik a kádat.

Nekem az elején (rögtön, miután megérkeztek Sanctuary-ba) még hozzárendelhető volt Murphy mama bármihez, be is osztottam a földművesekhez és hozzá is adta a kajához, amit ő termelt meg. Aztán adtam neki 1x Jetet, azóta semmi haszna, csak úgy van és nyavalyog.
Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.07. 16:21:45

oneal1:
Milyen feladat vitt oda (kitől kaptad, mi volt a célja)? Az segíthetne a válaszadásban.

Esetleg próbáld meg, hogy beleteszel valamit a ládába, majd megnyitod és kiveszed belőle.

morcosqtya:
ha kigyógyítottad sem tudod semmihez hozzárendelni, de onnantól kedve szerint csinál ezt azt vagy csak ücsörög. Nálam volt, hogy beszállt a kalapálók közé, hogy aztán ott lebzseljen a kocsmában amit építettem, aztán meg túrta a földet (de ettől nem nőtt a termelt kaja mennyisége, szóval ez csak látszattevékenység volt a részéről). Szóval túl sok hasznot nem hajt az idős hölgyemény. Ha túladagolod (háromnál többször adsz neki drogot) akkor felszabadul egy hely és betölthető egy hasznosabb személlyel.

PiszkosFred:
Ez én is így csináltam. Ha már kaja nincs, legalább víz legyen úgy látszólag a jószág számára. Aztán később bedobtam némi begyűjtött razorgrass-t is a kádba. 😄
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.07. 16:13:28

PiszkosFred
Engem is zavart, aztan az eteto vegebe raktam egy kutat (a kicsit), arccal az eteto fele, hogy legalabb a latszat legyen meg 😊

Myselor
nem láttam hogy csinált volna valamit 😄
morcosqtya
Ráadásul Ő nem is dolgozik ugye?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Myselor
nem is érné meg,én azthittem lesz valami értelmes dumája is de csak hüyle mint a szar.nem kell vele foglalkozni😊
Kenzou
Már nagyon régóta ezt csinálja, de nem fogok visszatölteni annyira régi mentést, hogy megjavuljon, úgyhogy hagyom agonizálni. Sokra úgysem mentem a jóslataival.

Myselor
nem rontottad el.én is adtam neki egy csomó szert xd ez csak bug szerintem
Kenzou
Nekem kiszállt belőle egy névsorolvasás kapcsán (mikor összecsődítettem a népet a haranggal), és most folyton azt fújja, hogy le akar ülni, de nem ül vissza. Pedig már odavittem mellé a karosszékét is, de semmi. Csak áll ott a harang mellett és sír, hogy milyen fáradt. Kommunikálni sem lehet vele, mert fáradt. Lehet, hogy ott rontottam el, hogy adtam neki 1x Jetet?

hja pfu jó <#vigyor3>
Myselor
de ki fog ha leszoktatod a chem-ről.addig nyugodtan várja a halált a székjében meg az újabb shotokat,utána már kiszáll sétál stb 😄
morcosqtya
😄 Komolyan?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

nem,nem mind1.
2x gondold meg hova rakod mert utána nem fog kiszállni belőle.