Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
176 óra 2 perc, lvl 72 és végeztem.😊
És még lenne mit csinálni a térképen,volt ahol nem voltam,van még újág,és booblehead-es rész is köztük.
Összegezve jó volt a játék. Hosszú idők óta az első Bethesda cím amit nem untam meg 30-50 óra után és nem "youtube befejezést" néztem belöle.
Viszont a játék vége tipikusan szinte semmi (pár másodperces befejezés), amolyan Bethesdás.
Várom a kiegeket és a nagyobb modokat aztán fél-1 év múlva újra nekiesek.😊
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
Aludni viszont nem kell, várakozni sem, átöltözni sem, sőt semmi egyebet sem tenni mint bejárni az egészet, miután beszéltél az ajtó előtt ácsorgó delikvenssel (nincs tényleges diskurzus, csak mondja a szövegét de úgy tűnik ezt meg kell tegye).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy meg a harcrendszer szerintem fos.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Ha valahová nem tudsz lerakni akkor oda nem lehet, ennyi az egész, Mozogj és találj megfelelő helyet a növény telepítésre, nem rámolhatod le akárhová.
A kérdéses feladat nem az Old Guns véletlenül? Big Gun feladat nincs.
Amúgy a CDP nálam már teljesen lejáratta magát. Egy szavukat nem hiszem el. Mondjuk a W3 sem jön be, de ezek után már amúgy sem érdekelne.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ezért sem fogják sose utolérni a CD Projektet.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.19. 11:37:34
Utoljára szerkesztette: Module, 2015.12.18. 20:55:44
Girl Power
VATS
A halál csupán a kezdet...
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Az az őserdőszerű mod meg iszonyú jól néz ki az elején, kár, hogy nincs hozzá NASA-gépem.
Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.17. 22:48:03
I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.
Meglátjuk milyen plusz tartalmak jönnek majd ki ez így nyilván még csak az alap.
A korábbi részekből kiindulva 4-5 tartalom lesz hozzá.
egyenlőre így élvezem. De igazán jó ez majd 1-2 év múlva lesz. Mindenesetre ebből lehet nagyon jó játékot csinálni. Mert van benne charisma rendszer is amit lehet fejleszteni.
Ha meg kapunk Broken steel szintű kieget akkor ugrik csak a majom a vízbe. Lesz igazi háború is 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.17. 17:16:57
Addig jó legyen. Az ilyen dolgokat majd a moderek megoldják. Lesz majd requiem mod és élvezhetjük a folyamatos szopást.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
I met God. She's black
Bizony a játék nagyon könnyű lett még survivalon is. 1-2 monumentálisabb csatát leszámítva a fegyverskilleket hanyagoló karakteremmel lvl 20-30 közötti szintig leszámítva nem tudok mondani olyat ami kihívás lett volna.Amiktől néha néha meg szoktam esetleg feküdni az a nem észrevett legendary emberi ellenfél akik pikkpakk szét tudnak lőni... Viszont onnantól hogy észrevettem én lövöm szét vagy fedezékharcot vívok vele és lassan ledarálom. De nagyjából ennyi. Az ilyen legendary alpha omega zeta gamma über deathclawok meg queen-ek elfekszenek nagyjából 5-10 mp harc után, szinte bármmilyen fegyverosztállyal lövöm (ha meg jobban bírja szétlövöm a lábát és moccanni sem bírnak,odamegyek és 1 méterről kivégzem)....
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.17. 13:32:13
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
Lopakodásban a leghatékonyabbak szerintem a közelharci fegyverek. Ninja és blitz perk-ekkel akármelyik ellenfél egy sima rugós késsel is, bármely nehézségen és szinten 1 ütés. Főleg ahol a játékos nem használ modokat. Elég lehangoló kis távolságból (közelharci távnál azért jóval messzebbről) egy combat knife-al elintézni a játék legerősebb lényét vagy éppenséggel lényeit (mysterious deathclaw mondjuk legendary kivitelben) egyetlen ütéssel, ezért aktuális karakteremnél inkább hanyagolom ezt a vonalat. De írhattam volna power armor-os ellenfelet is vagy Mirelurk Queent-t. A sentinel droid mondjuk annyiból vicces, hogy az felrobban és abból a karakter tuti kapni fog, tehát itt legalább a lecsapott ellenfél bosszúja utoléri a merénylőjét.
A puskák fejlesztése és használata számomra csak alapanyag pazarlás volt első karakteremnél (illetve alapanyag forrás, nézőpont kérdése) a normál játékban, mert a hatótávolságuk, pontosságuk és a sebzésük is siralmas egyes pisztolyokéhoz hasonlítva. Egyetlen kivétel a gauss rifle, ami egyszerűen overkill minden ellen a sima játékban. Módosítások nélkül, perk hiányában is alig van ellenfél aminek kiiktatására ne lenne elegendő egy lövés vele és akkor még csak nem is lopakodott a játékos. Ráadásul pont ezen tulajdonsága miatt, még a viszonylag kis mennyiségű lőszer (idővel ez is szépen felhalmozódik és többet lehet találni meg venni belőle mint mondjuk .44-es lőszerből) sem jelent problémát amit találni lehet hozzá. Emellett ennek a fegyvernek egy nevesített változata fix helyen megvásárolható elég hamar, míg felszedhető változatára 30-35-ös szintig várni kell, ekkor jelenhet meg bizonyos ellenfeleknél először (BoS őrjáratok PA-s tagjainál, meg Gunner tiszteknél hadnagyi rangtól fölfelé).
Én mondjuk kicsit alacsonyabb szinten jutottam el a fort-nál a mirelurk queen-hez (level 21 és módosítások nélküli játékban), de nem jelentett problémát a likvidálása egy combat rifle-vel (overseer guardian) és a tüzes 10 mm-es pisztolykámmal (főleg ezzel, ennek volt megfelelő a tűzgyorsasága). Ott voltak a segítők (parancs szerint hátul maradtak), akik fegyvere nem gyengített ellentétben a halhatatlan Preston bácsiéval, volt pár aknám és gránátom az aprólékok ellen (királynő telepíti őket ugye, meg a fel nem számolt tojás kupacokból jönnek még pluszban) amit használtam, míg őfelsége ellen felszaladtam magaslati pontra és ott mozogva lőttem míg össze nem esett.
A mérgezés az nehézzé tette az életet, de kikerülhető, elkerülhető a dolog, csak szaladgálni kell és akkor nem talál el vag bemászni ütéstávba és akkor nem ezt használja elsődlegesen. Ráadásul a köpés hatótávja elég kicsi, így ha kimész ebből a távolságból, akkor már nem fog köpni. Míg ha valaki nekiáll VATS-ban szórakozni és akkor leköpi a dög akkor hiába a 90%-os sebzés immunitás (VATS-ban ez az extra védelem is jár a karakternek a páncélja nyújtotta extrákon felül, ráadásul minden ellen érvényes), a VATS-ból kilépve kapja az arcába egyben a sebzést levonás nélkül amihez hozzájön a csökkentett hatás a VATS-ban történt találattól, mindez megfejelve a VATS-ban eltöltött idő alatt felgyűlt folyamatos sérüléssel (amire meg nincs hatással semmi csökkentő tényező).
Itt a győzelemhez még lopakodni sem kellett, de kíváncsiságból megpróbáltam úgy is. Abban a helyzetben még csak annyi kihívás sem volt.
A mirelurk királynő szintje mindig a karakter szintjétől függ (a nehézségi módosítóval együtt), minimum szintje mindig az adott cella minimum szintje (vagy a karakter nehézségi szint által módosított szintjéből kalkulálódik, amelyik a magasabb az lesz használva) ahol előkerül, maximuma 90 lehet, ha van ennyire combos a játékos mikor találkozik vele. Ezt természetesen befolyásolja még hogy legendary vagy sem, illetve kiemelt ellenfélről van szó avagy sem. Ebben az esetben kiemelt ellenfél a szteroidos asszonyság, ami extra 5 szintet ad neki a bárhol máshol előforduló sima változatához képest. Azaz garantált, hogy magasabb lesz a szintje mint a karakteré.
Az a halálos méreg akkor igazán halálos, ha túl kevés a karakter HP-ja (radioaktivitás okozta gyengülést érdemes lepucolni a harc előtt, ez nagyon meg tudja dobni a halandóságot). Egész pontosan egy olyan köpés 15 HP-t sebez és még 5 másodpercig másodpercenként még 3-at. Mérgezés ellen páncél alapból nem véd, ezért észnél kell lenni, de vannak olyan legendary cuccok amik igen (páncéldarabokra tud adni méreg elleni védelmet a program a legendary módosítókból). Őfelsége két köpdöső beépítéssel rendelkezik, amik egyszerre akár 2-2-t is tudnak köpni, de aztán el kell teljesen egy megadott idő (őnála ez hosszabb, mint más mérgezőknél) mielőtt újra használná.
Amennyiben nem hagyod a karakteredet sokszor eltalálni a királynő köpetével, akkor nem fog emiatt elhalálozni. Kis érdekesség, hogy a mirelurk hunter leiskolázza ezen a téren a királynőt, mert a hunter-nek a mérgező köpése 25-ös alap sebzésű és 10 másodpercig 5 Hp-t vesz le másodpercenként.
A kérdésedre válaszolva, nem fordul elő értelmetlenül, lőszert pazarlóan elhúzódó harc a modomat használva (vagy csak még nem sikerült ilyenre akadnom). A harc pörgős, odafigyelést kívánó és veszélyes minden résztvevőnek.
Nincs sebzés csökkentés a karakternek (amit a program hol használt hol nem, de inkább nem) és az ellenfelek sem kaptam kiigazításul extrém szorzókat (ezzel többnyire csak magukat nyírták ki mindig, mert folyton beállnak egymás elé, meg a robbanásoknál a szorzó sajnos nem csak a sebzésre van hatásra de a force-ra is ami így közvetve a szétröpülő dolgokkal leteríti a többieket is) a magasabb nehézségeken ahogy azt más modderek csinálták nehezítés gyanánt.
A mozgásnak sokkal nagyobb szerep jut, mert aki marad a fenekén azt pár lövéssel elintézik (akár a játékos, akár az ellenfél a játékost). Taktikázni kell az erősebb ellenfelekkel szemben, használni a gránátokat és aknákat. Csoportos, szétszórt ellenfelekkel szemben meg nagyon észnél kell lenni, főleg ha még telepített védelmük is van (a játék ezen egységei alapból elképesztően vissza vannak fogva, harmad- illetve negyedakkora a sebzésük, mint ugyanazon fegyver kézi változataiénak, a rakéta kivételével, azaz a legmagasabb nehézség duplázott sebzésével is még mindig a fele sebzésnél járnak legjobb esetben).
Mivel az ellenfelek HP-ja több, így a lopakodó karakterek számára sem csak 1 lövés/ütés minden ellenfél, főleg magasabb nehézségi szinten és magasabb szintűként ahol elkezdi valóban éreztetni hatását ez a módosítás.
A mérgek mechanizmusa nem lett megváltoztatva, azok ugyanolyan veszedelmesek, de a gyengeségük is ugyanúgy megvan, tehát a lövedék viszonylag lassú, kis hatótávolságú (ezt speciel kicsit megnöveltem, mert túl kicsi volt alap beállításon és így piszok könnyű volt kívül maradni a veszélyzónáján), mozgó célpontot nagyon ritkán talál el, ráadásul ha az ellenfél arcában van az ember akkor a program nem engedi ezt alap fegyverként használni az ellenfélnek, csak kis esélyt biztosít arra, hogy adott időközönként bevethesse.
Magyarán a taktika ugyanaz maradt a mérgező lényekkel szemben, mint korábban. Közel menni és ütni őket vagy távolról folyamatosan mozogva lőni (semmi VATS, az visszafelé is elsülhet).
Szuper távolsági fegyverek nincsenek a modomban. A lőszer teljesítmények alapján módosítva lettek a lövedékek sebzései (IRL lőszerek teljesítményének néztem utána). Ez szinte mindenhol kisebb nagyobb mértékű sebzés emeléssel járt (pipe cuccoknál kisebb mértékűvel, hogy a lore-nak megfeleljen, de pont a lore miatt a módosíthatóságuk jobb ezeknek a fegyvereknek), legszembetűnőbben a nagyon keményen visszafogott puska lőszernél (.308-as), a többinél nem ilyen mértékű változás, ám ami van, az mindenki számára kedvező a változás. Egy hunting rifle-s mutáns tehát kategóriákkal veszedelmesebb ellenfél a modomban, mint alap helyzetben volt, míg egy pipe fegyveres mérsékelten keményebb a sebzés elviselésében és kiosztásában. Ha meg pofozkodni kell akkor végre nem körözi le őket egy gyerek a pusztakezes sebzésben/markolattal odacsapásban.
A mod természetesen kiterjed a közelharci sebzésekre is, ahol bizony igen erős túlzások voltak a karakter javára.
Myselor:
Igazad van abban, hogy voltak irritáló társak (volt, akit alig 1-2x vittem csak magammal, mert nem nagyon tudtam elviselni), de ez is hozzátartozik szerintem egy jó rpg-élményhez: nem lehet mindenkit szeretni a valóságban sem. Azzal viszont, hogy kellőképpen sokszínűek a karakterek, bárki megtalálhatja a neki vonzó társat. Az meg, hogy azonos neműeket is lehetett románcolni, szerintem nem különbözik a FO4-től, itt is lehet. De nem kötelező, mint ahogy DA:I-ben sem volt az. Kinek, mi tetszik.
A harcrendszer nem volt nagy szám, ez igaz, de engem kárpótolt a sztori, mert ott azon volt a fő hangsúly, nem a harcon. FO4-ben sem valami szuper a harcrendszer, 50 valahanyadik szinten már csak ujjgyakorlat egy Deathclaw is VATS-ban, úgy, hogy harcrendszert befolyásoló modot nem tettem fel.
Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.17. 12:22:46
I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.
A DA:I nagyjából David Gaider miatt lett ilyen. Őt meg levették már. Fokozatosan fog csökkenni ez színvonal a Bio játékaiban is szerintem.
Ott meg a harc végtelen unalmas 😊 Meg a karakter fejlesztés, kritikán aluli. A FO4 egy mindent jó szinten hozó játék, nem kiemelkedő de jó és ez is valami 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.17. 12:03:14
DA:I-ben azért majdnem minden egyes mondatomnak súlya volt és befolyásolta a történetet. Az összes karakter élt, volt személyiségük, interakciók voltak köztük (nagyon szerettem pl. a kalandozások közben ahogy egymással beszélgettek - külön tetszett, hogy viszonylag sokszínűek voltak ezek a párbeszédek, nem nagyon ismétlődtek). A mimikájuk is sokkal kifejezőbb volt, mint a Beth játékaiban. A történet sokkal összetettebb, a világtörténelem kidolgozottabb (persze ehhez olvasgatni kellett a kódexbejegyzéseket, de megérte), míg mondjuk FO4-ben nem annyira (hiába olvasok el minden egyes terminálnál mindent, még így is csak körvonalazódnak a dolgok), ráadásul a Skyrim és FO4 fősztorijai eléggé kiszámíthatóak. DA:I-ben azért voltak fordulatok, amiket nem lehetett előre sejteni (főleg annak, aki a Trespassert is kijátszotta - az utolsó jelenetet legalább 10x néztem vissza, nagyon nagyot ütött nálam).
A romantikus szálakról nem beszélve: DA:I-ben tényleg úgy érezhette az ember, hogy a karaktere most összejött valakivel, és ehhez valamilyen szinten meg is kellett dolgozni (nem csak annyi volt, mint mondjuk FO4-ben, hogy quicksave, minden + karizmát adó göncöt magadra aggatsz, lehúzol 2-3 italt és addig nyomod a meggyőzés gombot, amíg az illető végre hirtelen beléd nem szeret), egy folyamat volt, külön megkomponált jelenetekkel. A többi karakter is reagált arra, hogy te éppen kivel jöttél össze (én elsőre Iron Bull-t válaszottam
Egy szó, mint száz, nekem a DA sokkal jobban bejött, mint a Skyrim vagy a FO. Számomra ilyen egy igazi, modern rpg. Ettől függetlenül tetszenek a Beth játékai is, nem azt mondom, hogy rosszak, csak mások. A Witcher-re leszek még kíváncsi, de azt egyelőre még nem szereztem meg, csak tervben van.
Amikor Apply-t nyomnék rá feldob egy hibaüzenetet. Azt már visszafejtettem belőle, hogy az a baja, hogy a plugins.txt írásvédett. Megszüntetem az írásvédettséget. de magától megint visszaáll. Van erre valakinek valami ötlete?
A halál csupán a kezdet...