Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak kitartás 😊
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Eléggé érdekesen dolgozik a fogaskerekek alatti recén csúszkál a lift és a recés sor oldalait meg rögzítőkkel lehet megfogni tehát le kell rögzíteni a sínt hogy ne kattanjon ki illetve ezzel is meg lehet állítani a motorokat de akkor a kerekek és a motor törhet el ha nem állítod le őket is.
buli volt mire megfejtetem hogy kell vele építkezni😊
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Kezdésnek elég erős és bátor dolog egy önjáró fúrót építeni.
Az ilyenekkel mindig szemezgetek, de igazán nem merném otthagyni, mert, ha valami nem úgy megy ahogy kellene, akkor rengeteg kárt tudna okozni. Mint a szétszerelő üzemem, de azt nem is egészen értem. Bugzódhatott a játék szerintem. Volt már rá példa.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Kezdő vagyok, 100% survival, szóval creativeban nem ökörködtem még, úgy nézzétek a művet 😄
Csináltam egy automatizált exkavátort, ami soronként kiássa a földet, majd visszatér alapállapoba, lejjebb ereszti a fúrófejet, majd újrakezdi a ciklust.
Remélem facebookról linkelt képet enged az SG.
Ilyen a teteje:
A fúrófej:
És amit hagy maga után:
A kráter csak félig leeresztett állapotig készült csak, mivel ahol építettem, ott nem volt alatta semmi. Amint kész lett, felszereltem thrusterekkel és arrébbreptettem ore fölé 😊
A scriptelést is én írtam, facebookon el is kérték a manualt, ha van igény rá, ide is feldobom 😊
Úgyis van készleten egy fogaskerekes mod, szerintem abból építek majd egy új szétszerelőt. A Jackson-hoz amúgy is kicsi a jelenlegi. Egy Asgard hajónak meg szerintem a fele sem férne bele. Bár olyat még nem láttam, de majd lesz és akkor azt is begyűjtöm 😄
-
-
-
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.04.28. 15:23:01
amúgy a 1.131 verzió van fenn
próbáltam korábbiakkal is már, de nem volt jó.
Most már az 1.131-nél járunk, ma fog jönni az 1.132.
Drivert mindig érdemes frissíteni, függetlenül a videokártya korától. Hibajavítás mindig van benne.
De néz körül keen-ék fórumán, lehet, hogy találsz megoldást rá.
az újratelepíés óta már játszottam vele hiba nélkül, de az akkor volt.
amúgy ilyen a hiba.
Driver a kártyádhoz?friss vagy milyen, esetleg maga a rendszered mikor volt frissítve újratelepítve.
Első körös kérdések😊
Mert ez inkább vga probléma lehet.mint játékhiba.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.04.28. 14:48:39
az elmúlt fél évben egy olyan problémával szenvedek, hogy bányászat közben nem mindig tűnk el a textúra hanem ottmarad mind ha ki se szedtem volna és át lehet ezen menni meg minden csak amikor kívülről nézem a lyukat akkor csak valami felszíni mélyedést lehet látni és nem látok bele az üregbe. meg amikor benne mozgok akkor is a rétegeken megyek keresztül és alig látni magam elé.
és ez elég zavaró tud lenni főleg amikor a bányászhajóm fele benn van az aszteroidában de az aszteroida felszíne szinte változatlan.
please tudtok valami megoldást ?
ez azóta van amióta bejött a bolygós update, de dx11 nélkül kinn ragadtam de még ott se megy a rendszer rendesen, és élvezhetetlen.
Szerintem tedd közzé a fejlesztők között is és a kövi heti frissítés főszereplős videója lehetne😊
Szép meló
Jöhet a folyt köv😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.04.28. 10:32:01
A könnyezésnél egy kis zeneváltást (valami vicces zenére) beraktam volna, de amúgy igen: a mindennapi életet remekül összefoglalja 😄
www.youtube.com/lookusarts -Hearts of Iron 4 -Steel Division 44
Gondoltam megpróbálok fogni egy Daniel Jackson-t, de sajnos nem jött. Viszont sokkal gyorsabban, mint tegnap, fogtam még egy Al'kesh-t.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.04.28. 00:34:19

Amúgy tényleg kár.
Nem látni a képet. A por nálam is gondot okoz, de az sosem jutott be a műanyag alá. Rossz házat is vettem, mert rettenetesen porosodna, ha nem tettem volna a tetejére páraelszívóba való szűrőt. Így kifele jön a levegő, befele meg nem megy. De akkoris...
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.04.27. 21:59:25
A klavira visszatérve a notim billentyűjének meg a gépnek semmi baja az patyolat tiszta. Nem is szeretem magát a notiklavit órákon át simogatni mert nem igazán áll a kezemre meg nem fekszik fel rá rendesen.(nem is tudnám játékra használni sokáig)
Ami az étkezést illeti megszokás gondolata, igaz itt eszek mellette, de a klavi egér félretéve a kávé is egy igazi véletlennek köszönhetően landolt a klavin nem szokásom. Ami igazán kárt tud okozni nálam az a finom utcai por,lakótelepi lakásban lakom a 4. emeleten az asztalom közvetlen rálátása van az ablakra és óhatatlan napi szinten fehéredik ki a klavi főleg nyáron amikor többet van nyitva az ablak ez ellen sajna sok védelmem nincs. Csak hogy tisztább legyen a kép honnan is osztom én ide az észt lefotózom a bunkeremet😊 Az asztal jobb oldalán volt az asztali gépem amíg el nem szállt ezért félek a jóval erősebb hűtést igénylő erőművektöl Murphy törvény lóg a falon😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.04.27. 10:51:53
Néhány kép, miközben már a szétszerelőben áll. És pár kép az Epszilon 1-ről, ez lett a szállítóhajóm neve. És milyen jó, hogy csináltam egy ilyet, mert épp közeledett egy Daniel Jackson az Al'kesh felé. A hajtóművek amúgy is elég borzasztóak rajta, kb csak előrefele lehet vele haladni és nagyon lassan áll meg. Manőverezni nem is kell vele, abból csak katasztrófa lesz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem elég, hogy a belső ágyúk is elvisznek 800 métert, ami hülyeség, de le sem tudok őket lőni, mert se a fegyvert nem tudod úgy mozgatni, se gránátod nincs. Szóval kb esélytelen a dolog. És azon a vackon még az sem látszik, hogy épp mennyire lőtted szét. Ha teljesen szétlövöd, akkor rongálódik körülötte a dolog. Ha meg nem, előfordulhat, hogy lelő.
Arról a bosszantó dologról nem is beszélve, hogy átvisz az ajtón és esetleg más egyéb dolgon. És mindig tudja, hogy hol vagy.
Hogy is szól a mondás? Az okos ember a hibáiból tanul, a bölcs mások hibáiból.?
De úgy látom, te még nem tanultad meg 😊
Számítógép közelében nem eszünk, nem iszunk!
No jó, nálam is itt a tea az egértől nem messze, de még soha nem buritottam semmit a cuccra. Evés után mindig kezet mosok, nem szeretem ily módon összekoszolni a beviteli eszközeim.
Az egerem fehér és még egész tisztának mondható. Láttam már nagyon csúnyán kinéző egeret. A billentyűzetből sem szokott morzsa potyogni, inkább a porcicák szoktak gyűlni bele. Amúgy ennek a G910-nek a műanyaga, hát nem is tudom. A gombok nem rosszak, de körítés marhára tud koszolódni és van is hely, ahonnan nem igazán kiszedhető. Még egyszer nem venném meg, hiába mechanikus, az is tuti. Sokkal jobbat is kihozhattak volna belőle, de elcseszték.
Takarítani mindegyiket sz@r. A G15-ösből szedtem ki párszor az összes billentyűt. Akkoriban még én is a közvetlen közelében ettem, nameg a sok por. A gombokat lemostam vízben, a többit meg jól áttöröltem. De asszem csak 2x csináltam az 5 év alatt, mert igencsak sok időt elvisz, míg kiszeded, meg visszateszed a gombokat.
Szerintem amíg nincs normális géped, tökéletesen megfelel egy olcsó. A laptopnak amúgy is van billentyűzete vagy az ment el? Mert olyannal találkoztam már, bár igaz, hogy a piától voltak kicsit ragadósak a gombok 😄, vagy valamelyik nem volt rendesen a helyén. Azt rosszabb javítani, mint egy normált. Bár 30 csavart nem tartalmaz, akkor gondolom az még működik.
Ha veszek klavit vagy valami eldobható lesz vagy mehanik, de semmi esetre sem űbercicós ide oda világító takaríthatatlan keypad. Az egerekkel is ez a bajom hogy ami gamer és 5 gombnál több van rajta idő után megeszi a kosz. Ezt a klavit is csak azért kíséreltem meg darabokra szedni mert tutti voltam benne hogy nem csak egy egyszerű koszolódási gond lesz belőle amúgy eszem ágába se jutott volna szétszedni ha működik ki tudja össze tudtam volna e rakni de amint látom ezek is olyanok hogy csak egy oldalon fér be és ha szorul az nem jó.
Akkor valami nagyon gyenge minőséget vehettél drágán.
Nekem Logitech G15-öm volt, használtan vettem és még 5 évig keményen koptatta. Most adtam el a géppel együtt, de gomb probléma nem volt vele.
A gumis hivatalos neve a membrános billentyűzet. Mivel ami visszalöki a gombot az olyan, mint egy membrán. Ez szokott az idő múlásával és a nyomkodástól elfáradni és emiatt a gombokhoz szükséges erő változik a billentyűzeten belül. Ezért olyan jók a mechanikusok, melyekben mikro kapcsolók dolgoznak és azokat életük végéig ugyanakkora erővel kell lenyomni.
A membrános másik hátránya, hogy a gumi alján grafittal bevont felület található, ami rövidre zárja az áramkört a gomb alatt. Előfordul, hogy lekopik a grafit és utána nem fog jól működni és erősen kell nyomnod, hogy megtörténjen a zárás. Ez nagyon gyakori gond TV és hasonló távirányítóknál. Lehet kapni javító készletet, azzal ismét jól működővé lehet tenni.
Otthon még mindig van egy olyan G-s billentyűzetem, melynek csak annyi a gondja, hogy a fólián az egyik vezetősáv megszakadt 1 mm-en. Sajnos nem találtam régebben erre alkalmas filcet, forrasztani meg nem lehet. 3 gomb nem megy emiatt. Ha mikrométer a szakadás, akkor erősebb nyomásnál hajolhat annyit a fólia, hogy érintkezzen és reagáljon.
Érdemes lenne megnézned, hogy nálad melyik eshetőség áll fenn. Grafit kopást billentyűzetek esetében még nem hallottam, de nincs kizárva, hogy létezik. Ritkán foglalkoznak ilyen szinten egy klaviatúrával. Ha nem megy, vesznek újat.
A rossznál még az 1000 Ft-os teszkós is jobb. (Pár hónapig, utána úgyis tapasztalod a gombok működésén, hogy kényelmetlen.) Én a Logitech-ket ajánlom, a G11 és G15-tel nagyon meg voltam elégedve. A G910 sem rossz, de a kijelzés terén sehol nincs az elődökhöz képest és csak 9x3 makro gombja van, viszont mechanikus és szivárvány színű is lehet a gombvilágítás. Ha ez nincs, akkor G19-et vettem volna, az 100%. Membrános, színes kijelzővel, USB2.0-lal, vagy 4 féle szín beállítás a gombokra és 12x3 makro gombbal.
Steam: Gfegyver
Gondoltam adok neki még egy esélyt és ráveszem magam hogy szétszedem kitakarítom azt meglátjuk hátha nem ez a gondja fél órás csavarozgatás és 30 csavar után kikaptam a tastaturát is és kimostam összeraktam azt sírtam egyet mert minden csavart visszacsavartam ahova kellett és ennek ellenére is baltával kell nyomkodnom a ctrl gombot és környékét😞
Szedtetek már szét ilyen drága klavit és utána működött is?
A finomítóra is tudsz dobni?
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.04.26. 19:03:06
Nézd meg a Taleden's Inventory Manager szkriptet. A szkript számolja hányszor futott le az elindítása óta, amit a kontroll menüben ki is ír a programozható blokknál jobb oldalt alul (a tulajdonos állítgatása rész alatt) Talán meríthetsz belőle ötletet.
Ha működik, akkor működik finomitóra, összeszerelőre, cargora, sőt ha a finomitóban/feldolgozóban nincs anyag, akkor kikapcsol magától amig nem kerül bele újra anyag.
Viszont most semmi ötletem nincs, hogy mi legyen a neve.
Van valami ötletetek?
Ezzel a flottairányító okossággal már tényleg csak alig pár akadálya van egy AI frakciónak, ami új játékmódokhoz vezet, pl egy olyan túlélő mód, ahol a cél egy (vagy több) ellenséges bázis bevétele 😄
Elvégre lehet már bányászni automatikusan, építeni automatikusan, flottát vezérelni automatikusan, inventory management is van (Taleden Inventory Manager (TIM) a legjobb szerintem). Event Trigger mod is van már, ha pl. a bázis cargo kapacitása elér egy szintet, történik egy esemény (új konténer kivetítése?)
De jelenleg még hiányzik a tervezés és a hibaellenőrzés. Vagy mi hozunk létre előre egy AI tervet, amit majd később követni fog a fejlődésben, vagy egy tervező AI kell.
Az elsőnél amire gondolok: sok sok blueprinttel, pl ha a bázis konténerei megtelnek, akkor kivetítődik egy blueprint: nagy konténerek (előre megadott névvel a TIM-nek), egy egy előre aktivált timer, aminek ha lejár az ideje akkor eseményeket aktivál azon a szinten (új bányászhajók, vadászok projektorainak bekapcsolása...), új inaktív projektorokat ami a következő lépcsőfokot tartalmazza majd, új aktív projektorokat hogy bővüljön a bázis (fegyverzet, hangár... építés), és egy új Event Trigger ami a következő szintet tartalmazza.
De még mindig nincs benne az ellenőrzés: ha pl. megsemmisítődik az automata bányász, azt észre kell vennie ép pótolnia. Ha egy támadás miatt visszavetődik a korábbi szintre azt is érzékelni kell. Stb stb..
Nagy munka lenne, ezért inkább a másik megoldás kell, a tervező AI létrehozása. Ami bár még nagyonn, de alkalmazkodik is a környezethez. És ezen dolgozik most a KEEN, ki tudja mikor lesz kész.
Robokutyának írtál anno egy scriptet a finomítókra. A lámpa színe jelezte, hogy dolgozik, készenlétben van, vagy ki van kapcsolva (zöld, sárga, piros). Meg tudnád nézni, hogy működik e még a script és tudnád linkelni. Jó lenne ugyanezt az összeszerelőkre is alkalmazni.
Egy ilyen komplex script tényleg nagyon jó, de vajon, hogy lehet fenntartani túlélőben a flottát?
Odafigyelni mind az 50 hajóra, a sérülteket összegyűjteni, amik már nem tudnak bedokkolni sem. Arról nem is beszélve, hogy az ellenséges hajóban is elég nagy kárt tehetnek.
Így is 50 hajót tudunk vele irányítani 😄 50 hajó egy anyahajónak szerintem bőven elegendő, legfeljebb akkor építünk egy másik anyahajót újabb 50-nek 😄
Viszont egy kisebb hátránya jelenleg ennek a Fleet Command cuccnak, hogy korlátozott a drónok száma, pedig simán lehetne végtelen, de igaz még alpha fázisban van. Am az a cucc nem is használ laser antennás komunikációt. más képpen kommunikál a hajókkal, van egy öteletem hogy hogyan, de ahoz jobban át kéne fürkésznem a kódot.
Viszont ha jó az elméletem, akkor akár a készülő OS ben felhasználhatom mint opciót.