laci4321#4425
Na igen, a bolygó légkörébe érve úgy lezuhannék a hajóval mint egy darab kővel :D
De az igazság az, hogy 22 millió kg-ot nem tudom mennyi hajtóműbe és hidrogénbe kerülne levinni a felszínre, vagy esetleg el is hagyni a bolygót, szóval úgy voltam vele hogy űr hadihajót építek, a légkörben majd mozgok valami kicsivel amit a hangárban parkoltatok :) Mondjuk a WASP vadásszal :)
De ha azt nehéz volt megérteni akkor jajj erre mit mondasz majd: :D
Arra viszont oda kell figyelni, hogy minden egyes virtuális tömegnek (egy mesterséges tömeg blokk 50000 kg virtuális tömeget hoz létre) saját tömegközéppontja van! Míg az egész űrhajó valódi tömegének csak 1 db középpontja van.
Ez azt jelenti, hogy ha a hajó orrába tennél mondjuk egy mesterséges tömeget és azt nyomnád lefelé mesterséges gravitációval, akkor a hajó inkább csak forogni fog lefelé. A giroszkópok megpróbálnak ellenállni ennek a forgásnak, de nem könnyű.
A tervezéskör amire ügyelj, hogy a virtuális tömegközéppontok eredő középpontja (átlaga) és a hajó valódi tömegének középpontja a haladási irány egyenesére essen. (ha pl. előre haladsz, akkor mind felülnézetben mind oldalnézetben!)
Mivel ezt visszaolvasva még én is nehezen érteném meg, pedig én írtam, csináltam hozzá rajzocskát :D