Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hatalmas Respect a készitőnek, nem kis meló ilyet összerakni. És tényleg, ezért már fizetnie kéne a KSH nak 😊
Steam: Gfegyver
he he annyira ledöbbentem a 2. videjót meg se néztem😊
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Na ismét megvan az állkapocs-összeszedés állapota. 😄 Te jóó éégg!!! 😄 Rdav's Fleet Command ~Alpha Pack~
Ember! Ezt is egy modder csinálta meg 😄 Komolyan mondom, a KSH igazán adhatna nekik fizetést 😄
De nálam egyébként működik a dolog, ha jól célzok simán összekötődnek a merge blokkok.
A magyar fordításról meg csak annyit mondanék, hogy szerintem akkor lesz ha végre kijutunk az early-access fázisból, kinek van kedve hétről hétre szövegeket fordítani éveken át? Én már régóta angolul játszom vele egyébként, így tudom könnyen milyen blokkokról van szó ha a workshoppot/játékkal kapcsolatos fórumokat nézek. Amíg magyarul toltam, addig gyakran fogtam a fejem.
Na pontosan így akartam a helyére passzintani apró mozdulatokkal, de amint elértem azt a helyzetet hogy jónak kéne a dolognak lennie piros lett a cucc.(egy bloknyi távot tartott meg mire engedte)Vicces megoldás lett volna röhögtem is volna ha működött volna a kishajómmal akartam megmozdítani azt a kemény 5 tonnát hát nem ment, így kapott a cucc 4 nagy meghajtót egy fülkét és odapöcköltem ekkor meg a szokásos módon pörögni kezdett az egész😊
Na mindegy kész holnap kipróbálom hogy így leválik e a cucc azt frissítem a feltöltést.
Egy sort szedtem ki a mergék elöl nem raktam fel rá blastot mert nincs értelme.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
illetve mi lesz az újonnan megjelent funkciók magyarításával mert ez így nagyon gány?
Vagy legyen rendesen folytatva vagy szarjanak le minket magyarokat és kínai nyelven tolom tovább azt előbb engedélyezik a fordításaikat.
Az állomásokon lesznek hajtóművek a mozgatáshoz és védelmi rendszer is fog rá kerülni majd. De ez egy nagyon-nagyon hosszú project.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A Nanite Control Factory kapott egy frankó kis funkciót, miszerint ha ráteszel egy hajóra egy speciális beacont (Special Nanite Deconstrust Beacon vagy mi a manó is neve, egy másik blokk ami a mod mellé jár és a G menüben van) akkor a nanitok szétszedik a hajót. Király 😄 Bár előfordul hogy a hajó több részre is szétesik és nem mindig fejezik be a nanitok a speciális beacon nélküli hajótest széthegesztését, és ezért arra is tenni kell, szóval kicsit figyelni kell a dologra, de még így is: egy egész hajót szét lehet szedni viszonylag kevés beavatkozással automatikusan, és teljes szimulációs sebesség mellett.
RoboKutya: Amíg az Alt-ot nyomva tartod addig minden szignál neve ki van írva a HUD-on, nem csak annak amire nézel. Ez nagyban megkönnyíti a keresést, bár mivel az alt egyben a "kamera forgása hajótest forgása nélkül" gomb is, még lenne mit csiszolni a dolgon. (Valamint a karakter nem forog az FPS nézetben amíg az altot nyomva tartod, ez is zavaró.)
A merge blokkokkal, ha a hajó túl ér a merge blokkon és nem tudod centire pontosan a másik mellé illeszteni, akkor tényleg lehet szívni. A hajtóművezésen/odamanőverezésen kívül az is megoldás lehet, ha a mérnök egy kis sebességgel halad amikor beilleszted vele a gondolát. Tudod mire gondolok, az egyik merge blokkal próbálod eltalálni a másikat. Bár nem tudom ez nálad mennyire oldható meg alacsony FPS és szimsebesség mellett.
Most cseréltem el a régi gépemet egy laptop-ra, a gyerek ráfizetett egy kicsit, de látszott, hogy játékra kell neki és olcsón.
A laposon nem kell, hogy játszam, dx9-et tud csak és azt is gyengén, de nem is játékra kell majd.
A gyerek meg jól járt, mert így elég olcsón kapott egy komplett gépet.
A Kerbal meg ha nem fut egye fene de legalább meglesz úgyis van már pár játék a fiókomon ami tutkó nem fut a gépemen de a régin is csak döcögne Pl a VERDÜNE hogy gebedne meg a gépem kipurcanása után nyertem steamgiften azóta itt csücsül és porosodik pedig csorog rá a nyálam😊
Errefele egy piros jel sincs.
Nemrég elmentem fúrni - a kavicsok a felszíntől kb 90 km-re jelennek meg - innen már látható volt egy szállító, meg egy Daniel Jackson is kb 10 km-re.
Most már csak valami nagyobb elfogó vadászt kell építenem, mert a Daniel-en rengeteg a fegyver, jól elhelyezve.
Nem tudom mire lehet jó háttéren kívül. Esetleg van e valami eszmei értéke, valami játékból, nehezen megszerezhető.
Sok sikert hozzá. A Kerbal sem egy egyszerű játék, vinni fogja a géped? Mondjuk, ha lassabban fut, több időd van gondolkodni, de nem biztos, hogy az akadásokat meg díjazni fogod, főleg mikor gyorsan be kéne állítani a Föld körüli pályát a kabinnak.
Repülőt még sosem sikerült csinálnom.
Ma kora délután óta fut a játék gond nélkül. Stabilan 8 GB ram fogyott, de nem mindet a játék használja.
Csak mert elfogyott a készlete a piacon és valaki indított egy 50 eurós eladást róla😊
Akkor van gondom a mergével ha ctrl-v vel kiszedem és repülve szeretném a helyére pattintani a dolgot, ha rakétával teszem helyre úgy nincs gond.Olyan mintha egy blokknyi távolságra tudnám csak letenni a kiszemelt egységet mintha beszámítaná a karaktered méretét pedig az bele se lóg a lerakandó kocka területébe.
Gondoltam csinálok videjót, ha kis területet veszek fel azt bírja a gép valamennyire, de miután fél órás bűvölés után helyre tettem a videó kedvéért nem kezdtem volna elölről.
Nálam működött nemrég még gond nélkül.
A modul állt a helyén, szépen rá eresztettem a fő modult és összecuppantak. A telepítős videó végén is jól látszik a dolog.
Persze, ha mozog a modul és nemtudsz elég jól ráállni, akkor lehet vele szívni.
A HUD-dal nem tudom mi a gondod. A karakternek kell arra néznie, ahol a jel van. Szóval, ha hajóban ülsz 3. nézetben, akkor nem a kis keresztnek kell a négyzetre mutatnia, hanem az embernek kell arra néznie.
Szerintem nagy jó így, rengeteg karakter eltűnik a képernyőről.
A vékonyságra nem tudok mit mondani, nekem jó így, jobb, mint volt. Lehet DX9 alatt van a gond.
De nyugodtan fogd a google fordítót és írj nekik egy üzenetet.
Úgy vettem észre, ami nem saját tulajdonban van, az nem fog a saját tulajdonhoz csatlakozni. Legalábbis az összekötőnél így van. És a timer sem hajlandó olyan blokkot kezelni, ami nem saját tulajdonú.
Az új huddal meg menjenek zabot hegyezni.
A megjelenítési funkció ebbe a formába szart se ér ha 2 méter távolságból látom csak azt a blokkot amire kíváncsi volnék. Na meg ezt a vékony betűméretet is kitehetnék a polcra mi az elfogyott a virtuális tintájuk??
Kicsit nevetséges.
oké hogy a bolygón jól fest de meglesték odakinnt is a dolog fekvését amikor rábólintottak?
Remélem nem ez a végső formája
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.04.24. 16:20:14
Kb egy félórás meló volt mire összekapcsoltam a végre elkészült gondoláimat hogy ne másszanak el.
Az rendben van hogy ha kedvező helyzetbe kerül a blokk akkor rácuppan a kiszemelt blokk oldalára, de mért csak 2 méter távolságtartás után zöldül be ez a rohadék keret??
Kénytelen voltam meghajtást meg irányítást tenni rá hogy becuppantsam a helyére.
Igen mielőtt jönnek az okosságok
-- volt áram mind a két blokkon
-- saját tulajdonba raktam bár semlegesbe is cuppania kéne
DE nem.
Valaki sírjon ezeknek egy ódát erről ha tud.
A kifagyást úgy fent hogy megoldottam a leírtakon kívül offline modba raktam a pályát lehet így kaptam egy kis memóriát😊
Nálam pl. jelenleg jobban, folyamatos 1.0 sim értékkel fut a legutóbbi update óta, nincs se fagyás, se sűrű beakadás, de még 100%-ra eszi a gépet. De érezhetően kevesebbet swappol ugyanazokkal a modokkal.
Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP
Kicsit tesztelgettem az o2 rendszert és a szortírozók megállítják az oxigént is.
Bár valamiért nagyon lassan reagált a rendszer kreatívban és nem is tudtam normálisan tesztelni.
Először nem volt gond a 2., üres tankkal. Az 1. tankkal és egy ventivel feltöltöttem a terem levegőjét, a 2. tank üres maradt. Lekapcsoltam a ventit és egy másikkal elszívtam a 2. tankba a levegőt. Erre elkezdett emelkedni az o2 szint, pedig nem volt már levegő a terembe. Ha a tankor begyűjtésre állítottam, akkor megállt a növekedés, viszont így nem töltötte meg a ventivel a termet. Szóval kreatívban nehéz ezt tesztelgetni, de talán megoldás lehet a tele tartályok ellen.
Szerencsére meglehetősen ritkán használom ki a 8 GB RAM utolsó bitjét is, nálam a játék csak akkor dob ki amikor spectatorral felmegyek kb. 7-10 ezer méterre és elkezdek ilyen magasan gyorsan haladni a bolygón. Ilyenkor van rá esély, hogy a sok betöltendő voxel miatt kidob a játék. Bár a tegnapi 17:11-kor írt kommentem óra, kb. 4 óra játékidővel nem dobott ki egyszer sem, pedig párszor kimentem az űrbe a spectatorral.
Egy bug amit az update után észrevettem: Az általam generált és lerakott aszteroidákon át lehet menni 😄 Bár van pár "szilárd" felszín, amibe beleütközhetek, de amúgy az aszteroida össze-vissza "változtatja az alakját", ahogy repkedek körülötte, szerintem a felszínei rossz helyen jelennek meg. Nálatok is így van?
Ki lett javítva ismét a Csillagkapu mod, sőt a vortex nagyon szép lett. Eddig látszottak a "lapok" amikből a vortex felépült, most már egy nagyon szép gúlának látszódik.
Az FPS és szim. sebesség is újra egészen tűrhető, az FPS 50-60 között mozog (a hét közepei 20-60 közötti ugrálásához képest), a szim. sebesség pedig bár néha megakad a játék, de amúgy egész stabil lett ismét.
Az űrben sokkal több Naquadát, Tríniumot és Neutróniumot találok, mint a játék alap nyersanyagaiból. A legritkábbak a platina és szilikon, azokból még csak 1-1 aszteroidán találtam, de azok se nagy készletek, kb. 30-at néztem át. Kíváncsi lennék rá, hogy ezt a Stargate mod okozza? Hogy a nyersanyagokat átírja a saját érceire, nem pedig plusz lelőhelyeket hoz létre, így a játék alap nyersanyagai nagyon ritkák lettek.
és melyik a régebbi játék?😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.04.23. 20:20:12
Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP
Lehúztam frissben a játékot
Kiszedtem a felesleges modokat a mentett dolgomból úgyis a hajó gondolát szépítgetném abba meg nincs mód.
Most kb 10 percig bírta már kezdtem tapsikolni. De amikor a 40.k blokkot neveztem át hogy jobban fessen a lista meg tüntettem el a felesleget..... kihalt ismét.
Mindezt mód nélkül és egy frissen telepítés után.
A logfilehoz meg nem kunyítok.
Modok nélkül is csinálja? Mármint olyan világgal, ahol nincs mod.
File ellenőrzés és 1 perc használat után így dobbant a játék!
Most telepítsem újra??
A jelzett file meg elvileg kukáztam akkor az a baja?
A makifarkát újratelepítem!
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.04.23. 18:09:58
A nyomorultnak bulid gondja van valszínű nem gyütt le rendesen a fix.
A logfilera panaszkodik hogy eltérése van<#fejvakaras>#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.04.23. 17:54:13
Tököm kivan a random fagyás miatt!! persze automentés offra van téve😞(
Sose fogom kijavítani a gondoláit a hajómnak!
Azt nem értem, hogy miért indul el egy olyan, hogy Space Engineers Dedicated. Ez elvileg a szerver lenne, de én nem indítok szervert és a világ is offline módban van. Azért is zavar, mert kajálja a ramot. Most épp csak 1 GB-ot, de múltkor vagy 4-et megevett. És a játék bezárásakor ez nem záródik be, nekem kell kézzel.
Még jó, hogy kimentettem a szöveget, mert túlléptem az 5 percet és most fogalmazhatnám az egészet elölről...
Nem crach-elt a játék, teljesen jó.
A 18 finomító, amin csak productivity és efficienity modul van, meg nem finomítja elég gyorsan nekem a kobaltot, lassan készülnek a fémrácsok.
Viszont most jól megy a játék <#eljen>#eljen> (kopp, kopp, kopp). Úgyhogy nincs panasz <😄>😄>
Új érdekesség, ami délelőtt még nem volt. Fúrásnál megremeg a kép vagy inkább a hajó, amikor tényleg fúr is valamit.
A proci is eszerint van terhelve.
Mondjuk a gép több, mint 24 órája ment és a W10 ezt nem nagyon szereti, úgy vettem észre.
Na nem baj, remélem most már jó a játék vagy így, vagy úgy.
Amúgy ti miről beszéltek? Én nem egészen értem ezt a másodlagos fúrást, hogy is működik.
RJoco: 3 komment után te is eljutottál odáig, hogy jöjjön a fix 😄 😄 Ez poénos volt <#vigyor>#vigyor>
A beülés/kiszállás kapott hangot. Egész jó.
A komplexebb rendszerekben való turkálás nem veti annyira vissza a szim. sebességet, mint korábban.
Hajóval fúrásnál az összes kavicsot összeszedi, nem kell begyűjtő, meg gravitációs kút, nem marad szemét utána.
Hazaugrásnál kilépett...
A HUD-nak azért vannak zavaró momentumai is. Aszteroidánál nem feltétlen látod át, mi hol van, ha nem fordulsz rá megfelelő szögben. Hajóban ülve a messzebb lévő pontokat nem akarja megmutatni, csak a távolság látszik.