laci4321#4412
A hajó amúgy 11 különféle szkriptet futtat egyszerre, de néhány szkript többszörösen is használatban van. A függőleges rakétakilövő (homing script) például 8-szor, míg annak a segéd szkriptje is szintén 8-szor szerepel. De ez csak maga a kilövés, a siló ajtajának kinyitása - bezárása, lcd panelre a kilövés állapotának megjelenítése, welderek és projektorok bekapcsolása és kikapcsolása időben ezek mind-mind újabb 8 darab Easy Automation 2.0 szkriptet igényeltek. (Minden silót külön, függetlenül vezérelni lehessen) Minden rakétának tehát 3 db szkript kell. Megtehettem volna hogy a 8 rakétát csak egyszerre lehessen kilőni, külön-külön ne, akkor nem 24, hanem csak 10 programozható blokk kellett volna) De akkor ha az egyik rakéta beragad, aztán kap még egy kilövési parancsot, akkor lehet is javítani a hajót...
Az EA 2.0-t használtam fel a legtöbbször, de nem csak őt használtam többször is. Összességében legalább 40 programozható blokk egyszerre - ha nem több - ahhoz, hogy minden működjön :) Plusz még hozzájuk vagy 60 timer blokk.
Amúgy ennél a stabil verziónál mókoltak valamit hogy „gyorsabb legyen” a blueprint beillesztés. De szerintem valami el lett cseszve, mert a kis hajók megvannak hamar az oké, de a nagyok valami bitang lassan jutnak el a beillesztés végéig. A tavalyi hajóm is ugyan ekkora, sőt nagyobb egy kicsit (sikerült méretet is csökkentenem egy kicsivel most) mégis sokkal gyorsaban be tudtam illeszteni akkor amikor készítettem. Most még nem próbáltam, de szerintem az is bitang lassan menne. Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.07.14. 13:16:41