24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• j0nNyKa
    köszönöm szépen, meg is lett
  • Szaruman
    Van ilyen ctrl-f, vagy google
  • j0nNyKa
    keresem hogy mikor volt szó utoljára teso-ról a topicban
    halp, nem találom
  • Dobronski
    GW2 pvp-jét az huzza le aki noob. :D Teljesen balancolt, csak meg kéne tanulni járszani. :) Helyezkedni, dodgeolni, traitelni, utilityket jol osszevalogatni, megismerni minden kasztot, es a mozdulataibol fogod latni mit tegyel.
  • Szaruman
    #3592, 2. mondat...
    Hogy normális játékban mi a pvp motiváló ereje? Az, hogy legyőzzed az ellenfelet (meg maga a játékélmény). Amikor a cucckülönbség miatt elmehetek 10 perc afkra, mégis nyerek, annak mi az értelme? Semmi. Kihívás? Semmi.
    De persze ez teljesen érthető. A núbok, akik segghülyék a játékhoz, de sok idejük van, elvárják, h nyerjenek, mert 'ők már régóta játszanak'. Nem azért, mert jól játszanak, hanem mert 'régóta'. Kiváló példa erre a warhammer online, ahol a highend cucc és a 2 tierrel alatta lévő között akkora különbség volt, hogy 4-6x nagyobb csapatot lehetett elverni gond nélkül a highend cuccan.

• Although
    Régen nagyon nem ilyen volt. Észjáték is számított. De mindig van nyomás azok részéről akik éjjel-nappal a gép előtt ülnek ők előnyöket akarnak. ÉS így kialakult, ez a máshol is állandósult, gear függőség ami a casual kedvét teljesen el tudja venni. A casual jelen esetben a dolgozó embert jelenti. Ez minden mmoba probléma lesz. Mert a cég aki üzemelteti az adott játékot, fontos az a réteg aki nap nap után 8 órákat öl mondjuk a pvpbe. A vásárlásos dolog meg szintén piaci hatás eredménye. Rengetegen vannak akik azonnal akarnak dolgokat és nem akarnak kettő percet sem küzdeni semmiért. Ez a probléma itt is meg fog jeleni, a kérdés a zenimax hogy fogja kezelni.
  • Omlás
    Szerinted mennyire lenne életképes az a pvp ahol mindenki ugyan azokban a cuccokban egységesen harcol a másik ellen tömeges mass PVP zónában nem arénában meg spvp meg egyebek? Komolyan úgy gondolod, hogy ez megállna a lábán így 2013-ban, hogy "Na ha bejössz ebbe a zónába kapod ezeket az itemeket és hajrá aztán revardként kapsz majd egy csokor virágot ami a karakterfejlődéseden baromira nem látszik meg de legalább szép...
    Nem azt mondom, hogy mindenért revardot kell adni mert az sem jó de ha nincs cél amiért küzdeni kell akkor nincs kedv sem ahhoz, hogy küzdj érte legalábbis szerintem. Lehet, hogy 1000-ből van 10 player akit érdekelne a pvp ebben a formában...
    De egy főként RPG játékban ahol a történet és a karaktered fejlődése az elsődleges alkotóelem mennyire lenne jó megoldás az egységes nem fejleszthető pvp öltözék? Kb semennyire úgy ölné meg a játékot ahogy van...
    Komolyan mondom ez nem más mit irigység ... "Józsika megölt mert ő 10x annyi időt játszik egy héten mint én és jobb cuccokban van mekkora köcsögség már...nincs pvp balance..." gyerekes... El kell fogadni, hogy akinek több ideje van jobb felszerelésben lesz ezért előnyben lesz a többiekkel szemben. ÉS AKKOR MI VAN? Komolyan ez a legnagyobb probléma ami bekövetkezhet? Nevetséges...
  • TomStorm
    Nem is kell egyenértékü legyen.Azt is remélem,hogy nem fog hasonlítani GW2-re.Hagyják csak meg Arena netnek ezt a dinamikus eventes szintezést,engem első perctől idegesített de mindegy.
    Azért egy komolyabb játékot várok vagy legalább ne a GW2 legyen a viszonyítási alap
  • Nikosi
    Nem akarok flamet generálni de azért megjegyeznék pár dolgot.

1. GW2 SPVP nem más mint egy aréna akár wow, akár newerwinter, stb... Itt nem lesz aréna. Nem aréna lesz hanem a pvp területen open world pvp, akár wvwvw a gw2-ben. De nem teljesen olyan csak hasonló mert itt a pvp terület pve egyben.
    2. "GW2 csak a skill számít..." Ugyan már a gw2 annyira unbalance, hogy az van annyira szar mint bármelyik másik mmo-ban a pvp, azonos gear ide vagy oda. A neverwinter sokkal kiegyensúlyozottabb ilyen téren mint a gw2, sokkal jobb a balance, vagyis inkább ott van balance. Igaz nincs gear különbség, de a skill-ek és kasztok kiegyensúlyozatlansága miatt szarni az egészbe meg a skill-be is. Unom, hogy mindenhol a gw2-ben számít a skill, sőt csak az számít szövegek jönnek elő a gw2 fanok szájából, mert ez sajnos nettó hülyeség.
    3. Itt nem esportot akarnak mint gw2 (ami láthatóan nem igazán akar ott működni), itt a pvp csak egy plusz lehetőség, szórakozás.

A két játék pvp-je teljesen más koncepciók szerint fog működni, nem lehet ilyen téren össze hasonlítani a kettőt.

Szerintem az ESO koncepciójával semmi gond nincs. Hiszen mindenki ezer és egy módon szerezhet magának felszerelést. Ráadásul itt a non targeting, vagy mondjuk soft targeting rendszer miatt, tényleg szerepe lesz annak ki mennyire képes irányítani a karakterét, ki mennyire rossz szó mert nem szeretem, de ki mennyire skill-es. Itt igenis a célkeresztet a célponton kell tartani nem csak kijelölni valakit és nyomogatni a gombokat 1-8 mint egy zongorán a billentyűket. A harcrendszer fogja megadni azt a pluszt, amivel egy táposabb karaktert is simán le lehet majd nyomni rosszabb felszereléssel, ha elég ügyes vagy. Sokkal akció orientáltabb lesz mint bármelyik mmo eddig, és nem olyan látszat akció orientált mint mondjuk a gw2.

Az ESO-ban nem válik el a PVP a PVE részektől, úgy mint az más mmo-ban lásd GW2 vagy Neverwinter vagy WOW. Szóval szerintem semmi gond nem lesz itt a gear különbségekkel, ja hát aki csak pvp-ni akar annak nem ez lesz a játékok játéka az biztos.

Ráadásul mivel nem lesz AH itt nem lehet az, hogy majd jól kifarmol valaki egy rahedli tápos fegyvert azt meg szépen megveszem az AH-ból. Így egyből el is kerülhető, hogy mindenki farmer kocka az AH-ból vásárolt halálcsillaggal a kezében halomra mészárolja az embereket.

Mivel item shop sem lesz igazából, így az a veszély sem fenyeget, hogy gazdag Günter majd jól megveszi az item shopból az atombombát magának.

Ha meg valaki szerencsével szert tesz egy erősebb fegyvere ez van. Abban az egyben hasonlítani fog gw2-re, hogy számtalan módon tehetsz majd szert a legjobb felszerelésekre. Szerezheted loot-ból, dungeonból, vagy ki is craftolhatod magadnak, vagy megveheted attól aki kicraftolja, árulja.

Szerintem itt nem lenne jó az egyen gear a pvp területen, főleg mivel a pvp terület egy olyan pve terület ahol mellesleg pvp-ni is lehet. Nem egy olyan battleground mint gw2-ben ahol csak a pvp a lényeg. Itt lesznek pve küldetések és tartalmak is a pvp területen.
  • gseldon
    Vagy, hogy mást ne mondjak Age of Conan, ahol a tier 7-es PVP felszerelést simán meg lehet venni pénzért, másnak meg hetekig tart kifarmolni.
  • gseldon
    Nem mindig jelent előnyt, lásd GW2, ahol ez tökéletesen meg van oldva, főleg az spvp résznél. Egyenlő lehetőségek a felszerelésnél, csak a skill számít. Ez a pvp, NEM az, hogy kizárólag azért mert több időd/arcod/segged van ezért neked előnyöd van velem szemben, akinek nincsen. Hordd ugyanazt mint, és úgy győzz le.
    Mekkora felháborodás van már más játékokban, hogy a pénzért vett dolgok milyen OP-k, meg egyébként is, csak azért mert másnak pénze van mért legyen előnye velem szemben (pl. mittudomén World of Tanks prémium ammo). Fogadjunk Te is fel lennél háborodva, ha ugyanazt a fegyvert, amiért Te mondjuk 160 órát játszottál napi 8 órában azt én egyetlen klikkeléssel megvehetném mondjuk 100 dollárért, pedig az analógia ugyanaz. Ne legyen előnye se annak akinek IRL pénze van, se annak akinek a játékban több ideje. Hogy ezt hogy oldják meg, nem tudom, de nagyon remélem, hogy így lesz.
  • TomStorm
    Arra leszek kiváncsi,hogy next-gen PSN kapunk e bétát decemberben.
    Jó lenne:)
  • Szaruman
    Imho a pvp arról szólna ideális esetben, hogy egyenlő esélyekkel indul mindenki. Agyfaszt kapok, amikor a sok wowon szocializálódott núb (akinek a pvp teteje az 'aréna', lol) megragad annál, hogy a pvp a cuccról szól, és a pvp célja a cucc megszerzése. Ez kb olyan, hogy kimész az utcára, megversz egy tolószékest, majd megtapsolod magad, h milyen kemény vagy. Ha valaki többet játszik, mint a másik, akkor egy előnye (kellene, hogy) legyen: a játéktudás. És ne az, hogy 50nel több statja van...
    Persze ha itt is zergpvp lesz (gondolom, mert az összes núbnak arra áll föl, no offense), akkor tökmind1, h kinek milyen cucca van, ahol többen vannak, az fog nyerni. Kivéve, ha nagyon idióták vannak a többen vannak oldalon, de általában ez egyenletes eloszlást mutat.
    Én lelkiekben már fölkészültem arra, hogy ha pvpzni akarok, akkor kezdek vmi aoe karit, és megyek puttyogtatni...
  • Nephin
    +1

Szerintem baromi bosszantó, mikor cserélgetni kell a cuccokat, külön PvP-statokkal kell szórakozni... ha a PvP terület ilyen világosan el van különítve, mint itt, teljesen egyszerű és jó megoldásnak tartom, ha a PvE-ben megszerzett felszerelést hordom ott is. Egyszerű, tiszta, sőt, azoknak is kedvez, akik nem olyan jók PvP-ben és nem jutnának hozzá a külön PvP-szetthez, mert ezt általában PvP-eredményekhez kötik. Ráadásul az sem marad le, aki esetleg a PvE kontent után akar csak PvP-zni.
  • Long_Gun
    Van még 1 opció, ha pvp zónába lép az ember akkor felkinál a progi pár (1? 10? 20?) item setet és azt hordja míg ott van. "Csak" a jutalmakat kell jól kitalálni. Több 100 fejlesztő agyal/t már ezen több tucat mmo-ban, nem hiszem hogy fel találják a spanyolviaszt, de én mondjuk peszipista vagyok :D
  • Omlás
    A jobb gear mindig előnyt jelent és aki több időt tölt a játékban előbb lesz jobb cuccokban mint aki csak napi pár órát játszik.
    Na most akkor, hogy akarod összehozni hogy PVP-n ne legyen előnye annak aki jobb cuccokba van azokkal szemben akik csak pár órákat játszanak ? Azt vágod hogy ez így baromság ? :D Kb a pofán köpése azoknak akik kikockulják a jó cuccokat maguknak. Mert miért szedje össze a jó cuccokat ha nincs belőle előnye ?

Én special annak nagyon örülök ha nem lesz külön pvp ruha meg külön pvp stat mint a resilence vagy expertise meg a többi idióta pvp-s baromság amit kitaláltak a konkurenciáknál... Aki jobb cuccokban van erősebb lesz ezáltal előnye lesz azzal szemben aki gyengébben van öltözve ezzel nincs semmi baj.
    A lehetőségek adottak vagy nem meg pvp zónába az ember fia amíg nem érzi úgy, hogy elfogadhatóak a cuccai.
    Vagy nem idegeskedik ilyenen és bemegy funból aztán max ha nagyon esélytelen akkor nem erőlteti a dolgot.
  • PiszkosFred
    Mivel a legjobb cuccokat a jatekban megszerezheted, kvesztelessel, raidelessel (adventure zone), pvp-vel es akar craftinggal, igy csak valasztanod kell egyet, amit szeretsz, es hajra.

pvpben sokat fog szamitani az ugyesseged, es az aktualisan kivalasztott (actionbarra lerakott) 5+1 skilled, mert a csataba lepes (combat state) utan nem lesz modod ezen valasztani. Csak ooc allapotban lehet varialni, vagyis amikor megtamadsz valakit, eloszor a skillek azok, amik elonyt vagy hatranyt jelenthetnek. (nem, nincs 30 barmikor hasznalhato skilled, mint mas mmoban, csak 5+1)

Utana jon az ugyesseged es a karaktered statjai (stamina, health es magicka). Magicka es Stamina menedzseleseben nagyon sokat szamit a jatekos gyors reakcioja, ugyessege, mert igy nem puffogtat el feleslegesen semmit, illetve jol idozitve nagyobbakat tud sebezni. Es persze a staminan mulik, meddig tudsz elugrani tamadas elol, blokolni azt, stb. Lehetsz te barmilyen ubertapos cuccban, ha nincs meg a reakcioidod (esetleg szar a neted) ahhoz, hogy effektiv legyel.

Es csak ezutan jon majd a felszereles. Mivel nincs kulon pvp stat, ezert ugyanazt fogod hasznalni, amit pve teruleten talalsz, maximum az enchantokat csereled le +healthra +staminara, +resistekre, +akarmikre. Hiaba van dualwieldban egy-egy Artifacts a kezedben, ha az ellenfel folyton elugrik. Vagy hiaba van rajtad a Nightingale pancel szet, ha folyamatosan eltalalnak es nem tudsz vedekezni.

Nem mondom, hogy a gear jelentette par extra eletero vagy dps nem jelent elonyt egy-egy szituacioban, mert butasag lenne ezt hinni. Viszont semmi olyan elonyt nem jelent, amelyet nem lehet kivedeni es akar megkontrazni. A jelenlegi hirek szerint az ugyesseg dont, es nem a gear.

Aztan majd kiderul mi lesz.
  • gseldon
    Félreértés ne essen, én nem kívánom, hogy nekem, mint casualnak olyan epixx-em legyen, mint a másinak, aki heti 80 órát öl a játékba, mint mondtam (és ahogy ezt a legtöbben figyelmen kívül hagyták), nem érdekel, hogy a másiknál daedra artifact van, nekem meg soha nem lehet olyanom. Legyen boldog vele, ezt túlélem.
    MMO veterán vagyok, nagyon sok játékkal játszottam, valamikor nagyon hardcore módon, valamikor casual-ként. SWTOR-ban pl. az egyik első voltam aki nightmare-en csinálta az első raid-et, amikor még bőven bugos volt. Addig seggeltük éjszakába/reggelbe nyúlóan amíg szerecsések nem lettünk. GW2-ben meg teljes casual voltam, szartam bele, hogy csak exotic felszerelésem van, sosem kellett több. Se ascended, se legendary, semmi.
    Még egyszer mondom azonban, hogy az, hogy a felszereltség bármilyen szinten kiváltsa a tudást/skill-t, az a halála bármilyen pvp-nek. Ha nem lesz külön PVP felszerelés, az remek, de akkor rohadtul remélem, hogy az elit klánok első pár hetes raid drop-jai nem fognak előnyt nyújtani PVP-ben. Remélem, hogy a PVE és PVP hatását bármilyen tárgynak megváltoztatják, mert ha nem, akkor iszonyat sírás lesz, hogy aki megölte a PVE főgonoszt, az előnyben van PVP-ben egy olyannal szemben, aki viszont pl. csak azt játssza.
    Legyen az illetőnek előnye PVE-ben. Legyen több DPS-e raid-en, legyen neki könnyebb farmolni, legyen látványos, kiemelkedő, extra vizuális effekt, DE ne legyen stat-ban erősebb PVP-ben. Mert az kurvára nem fair. Ennyi erővel én meg item shop-ot akarok, hogy ott megvegyem az előnyt jelentő fegyvert, mert én meg azt tehetem meg, hiszen a való életben megengedhetem magamnak pénzért. Ő időt tehet bele, akkor én követelem, hogy pénzt tehessek bele, hogy egyenrangúak lehessünk a harcmezőn.
  • PiszkosFred
    Igen, ezert is irtam korabban en is azt, hogy egy MMO eseteben ebben a pontban kompromisszumokat kell majd kotni, mert amig a singleplayer TES-ben tenyleg csak egy-egy volt egy targybol (no meg foszereplobol is, aki ezeket megszerezhette), addig itt lesz tobb szazezer ember, es mivel nem lesz corpse looting, igy nem nagyon fog vandorolni sem az adott targy, vagyis boritekolhato a tobbszoros megjelenesuk a jatekban. Amit tehetnek - es bizik benne a tobbseg, hogy meg is teszik -, hogy tenyleg olyan nehezen lehet majd ezeket megszerezni, amely megadja egy-egy item rangjat.

Bar a mai mmo jatekos mar karakter generalas utan fel oraval szeret epicbe oltozve helyikiralycsavo lenni, es ennek rendszerint hangot is ad, talan itt nem hiaba van/lesz 3*150 oranyi content, csak belefer egy-egy hosszabb es nehezebb kuldetes sorozat a Duskfang/Dawnfangert, stb.

Nem baj az, ha nem tudja mindneki megszerezni ezeket, nem lehet mindenki "hos". Ok majd kraftolnak maguknak, vagy beerik picivel "gyengebb" cuccokkal is.

Vagy, masik megoldas, lasd a korabbi otletunket, a replikak kesziteset. Annyival kitoldva, hogy minden Artifats-t meg lehetne oldani, hogy hetente az adott Daedra Herceg visszaveszi magahoz (megteheti), megint eldugja valahol a vilagban, es mehet a kincskereses ujfent egy hetig. Ha te talalod meg, akkor gyarthatod a masolatokat es hasznalhatod az eredetit egy hetig. Aztan ujra indul, random helyszinen, random kvesztekkel. Amennyi penzt beleolnek a jatekba, abbol igazan futhatja 6-7 lepeses random anyagra epulo kuldetes sorozat, amely eleg kihivast nyujthatna a jatekosoknak ahhoz, hogy ha meg akarja szerezni, akkro bizony ra kell szannia az aktualis het nagy reszet. Ezzel lenne rangja. De ez csak egy kosza otlet a reszunkrol, majd meglatjuk, mi a fejlesztok koncepcioja.
  • Nikosi
    Ez például egy remek ötletnek tűnik. Az ereklyék legyenek egyediek, de azért, hogy ne "vegyék" el a deadrák, igenis tenni kelljen valamit. Azaz aki megszerzi csak akkor tudja megtartani ha tesz is érte, kötelező küldik stb... Ha nem akkor indul egy quest sorozat és az ereklye új hordozót keres.

Így nem lehetne elviekben kisajátítani egy ilyen tárgyat, és a birtoklása igenis megkívánna egy fokú időfeláldozást. Ráadásul egyediké vallnának és lenne értéke a dolognak, még ha csak rövidebb ideig is birtokolná az ember fia. Gyakorlatilag úgy működne mint a császári cím amit nem elég megszerezni, meg is kell tartani.

Szerintem ezt fel kéne vetni a fejlesztők felé mint ötletet.
  • Szaruman
    Azért némileg rontana az összképen, ha minden második ember mehrunes razorral vagy dawnbringerrel rohangálna (vagy dualwieldben a 2vel^^).
    Nekem inkább az tetszene, ha csak 1 lenne ezekből, viszont vmit kellene hozzá teljesíteni rendszeresen, hogy az embernél maradjon (elvégre a daedra főmuftik championjei kapják ezeket az artikat).
  • PiszkosFred
    Minden mondatod aranyat er :)

Artifacts temahoz annyit, hogy azt csak a kozosseg szeretne, hogy ne legyen minden masodik embernek gyujtemenye a bankban, a fejlesztok egyelore nem nyilatkoztak arrol, hogy mennyire lesz elerheto (ertem ezalatt azt, hogy egy idoben a vilagban mennyi lehet, vegtelen, vagy limitalt) es mennyire konnyen megszerezheto egy-egy ilyen "csudalatos targy".

Mindenki csak tippel erre vonatkozoan, es otletel.
  • Nikosi
    Megint azt kell mondjam részben igazad van. De szerinted ha valaki több időt öl a játékba az ne kapjon érte semmi használhatót?

Másrészt a egyedi és ritka tárgyaknak. Amik nem tudni egyáltalán lesznek -e az ESO-ban, épp az a lényeg, hogy nem fogsz vele találkozni minden sarkon. Ha van mondjuk a szerveren néhány 10 embernek ilyen tárgya az nem hinném, hogy akkora problémát okozna, amivel nem lehet együtt élni. Persze ha minden második ember atombombával a kezében járkál az már gáz, de akkor meg nem egyediek a tárgyak ergo kiseggelhetők mindenkinek csak maximum lassabban.

Ráadásul ha nem tévedek, ha igen javítsatok ki. Itt nem lesz PVP gear, tehát mindent megszerezhetsz majd PVE területen, nem kell majd PVP ranking meg PVP badage meg egyéb egy PVP-ben jól használható fegyver/cucc megszerzéséhez. A PVE terület meg ugye nem PVP zóna.

A császári cím meg ugye időszakilag lesz csak valaki nyakában, és ráadásul az hadjáratonként egy embert jelent. Oda meg azért csak legyenek már tápos skillek, stb... mert ugye mindenki majd a császár fejére fog pályázni. A globális buff meg ugye mindenki számára kicsi de plusz, de annak megszerzésért te is tehetsz illetve azon múlik melyik frakció lesz sikeresebb az adott hadjáratban. Mert ugye kell valami motiváció is, miért is menjenek az emberek PVP zónába egymás gyakni.

Szóval a lényeg ha nem lenne ösztönzés akkor lásd GW2 mindenki arra panaszkodna, hogy miért is csináljon ezt vagy azt meg nincs mit csinálni stb...

• Omlás
    Miért fáj az egyeseknek ha valamit időbe telik megszerezni nem lehet összerakni elérni 4-6 óra játékkal.
    Most komolyan ne vicceljünk már, hogy napi 2 óra játékkal hardcore playernek számítson akárki is... ha erre építenék a játékot akkor az igen hamar kifulladna.. Én is dolgozom és van amikor nekem sem jut idő játékra még sem panaszkodom, hogy ahhoz hogy valamit elérjek esetlegesen hónapokat kell játszanom. Ellenben a nagy többséggel én utálom ha egy MMO pár hónap után unalomba fullad mert ami lényegesebb volt vagy érdekelte az embert azt elérte és az altozás maradt mint alternatíva...

Nem akarsz hátrányban lenni azzal szemben akinek több ideje van fejleszteni a karakterét ? Ember olvasod te mit írsz? Ez úgy baromság ahogy van... most komolyan... persze tök logikus döntés ne jutalmazza semmivel a játék azokat akik 5x 10x annyi időt ölnek a karakter fejlesztésébe mint aki csak heti 5-8 órát játszik.. Zseniális ötlet...
  • PiszkosFred
    Globalis buffok lesznek, nem egyeniek. Ha neked nincs idod, energiad, kedved, stb, akkor remenykedj, hogy masnak a Szovetsegedben lesz, mert akkor majd o megszerzi neked az 5%-odat. A Csaszari skillek elol meg menekulj, azok egyeniek lesznek.
  • gseldon
    Ez nekem mind oké, felőlem legyen bárkinek lángoló angyalszárnya, nem érdekel. Az viszont igen, hogy ha bemegyek Cyrodil-be, és pvp van, akkor rohadtul nem akarok 5% hátrányban sem lenni senkivel szemben akinek több segge van, mint nekem. Nem azért fizetek egy játékért, hogy trabanttal versenyezzek ferrari ellen. Azért a való életben sem fizetnék.
  • Nikosi
    Igazad van bizonyos szempontból. De ha valami "egyedi" és az adott virtuális világban korlátozottan de mégis valamiféle hatalmat ad, jelent (legyen ez itt az uralkodói cím, az eso-ban), nem adható oda mindenkinek.

Mert ha valamit könnyen elérhetsz, vagy mindenkinek oda adod azzal a tárgy, cím stb... értékét degradálod le. Hiszen mit érne egy Ferrari ha bárki megvehetné. Nem attól kunszt egy Ferrari mert hű de gyors, ilyet elérhetsz olcsóbban és egyszerűbben is. De az nem lesz egy Ferrari, ha mindenki megvehetné, nem jelentene értéket.

Tudom ez igazságtalanak hat, de ilyen a való világ is. Mért lenne máshogy ez a virtuálisban. Szerintem pedig jól van ez így, ne lehessen bárki csak úgy császár, vagy ne eshessen mindenki kezébe egy ereklye csak úgy. Ezzel ezen tárgyak, címek értéket kapnak.

Az meg nyugodtan elhiheted, hogy soha nem lesz Ferrarim a való életben, és nem leszek császár sem az eso-ban. Munka mellett ez nem elérhető cél, de én nem bánkódom, mert be kell látnunk korlátainkat. Lehet teljes életet élni Ferrari nélkül a való életben és lehet jól éreznie magát az embernek az eso-ban is még ha nem is leszek császár és nem lesz hihetetlen pusztító ereklye a kezemben.

Aztán ha nyerek a lottón akkor lesz időm császárnak lenni és vehetek egy Ferrarit is. Hiszen a lehetőség mindenkinek adott és ez a lényeg szerintem.
  • PiszkosFred
    Nem targyakrol beszeltunk, hanem egy egyedi atmeneti pvp statuszrol.
  • gseldon
    Az a szomorú, hogy napi pár (legyen 2-3) óra nem számít hardcore-nak. Most komolyan, munka/iskola mellett heti 7/7-ben napi 2 óra már rohadtul hardcore-nak kéne számítson. A napi 6-8 óra nem hardcore, hanem beteges, nem ez kéne a norma legyen a különleges tárgyaknál.
  • PiszkosFred
    HW* cimet
  • PiszkosFred
    Uralkodo statuszt ugyanugy ki kell "seggelni" az ESO-ban is, ahogy a WoWban is ki kellett a GM/HQ cimet anno. Napi par ora jatekkal mar most mondjon le a jatekosok nagy resze rola, lesz helyette ezernyi mas lehetoseg. Legalabbis a hirek mostansag errol szolnak.
  • Long_Gun
    Player drop? az már ultima online-ban sem volt fun.
    Egyedi ereklye? Wowban elkövették ezt a hibát kapunyitáskor,(mount) patakokban folyt a casual könny miatta, aztán class legendary most meg mindenkinek aki nem rest kiseggelni. Az uralkodói v. más státusszal viszont szvsz nincs akora gond bár sírás lessz azért ha nem embernek való napi játékidő kell hozzá. Meglássuk, én szorítok hogy sikerüljön a lehetetlen.
  • PiszkosFred
    Ettol "felek" - bar el kell fogadni, hogy ez egy mmo lesz -, hogy a korabbi egyjatekos TES jatekokban az igazi kincsnek szamito Ereklyek (Artifacts) nem lesznek mar annyira egyediek, es boldog-boldogtalan ezekkel fog rohangalni. Ami azert is vicces, mert lore szempontjabol ritka, amibol ketto van, nem hogy ezer :D Nagyon remelem, hogy nagyon maceras es "nyugos" feladat lesz hozzajutni egy-egy ilyen Ereklyehez, amely megadna a sulyat es fontossagat az egesz rendszernek.

Errol mar beszeltunk regebben, miszerint jo lenne, ha az Ereklyek egyediek lennenek (ha mas nem, Campaign/Hadjaratonkent), es mondjuk aki megszerzi, a keszithet belole replikakat. Amely epp csak gyengebb, mint az original, de meg sem lennek Umbrabol mindenkinek egy-egy peldanya otthon, csak egy masolattal rendelkezne. Pl ezeket a replikakat lehetne arulni, es ezzel lehetne kereskedni, akar a statjai, akar a "skin" miatt. A lenyeg, hogy legyen egyedi dolog, mint a Uralkodoi statusz. Valami ilyesmi.
  • PiszkosFred
    Itemizacio kapcsan a tier rendszert emlitik, ha jol emlekszem (illetve +enchantment +random stat). Az biztos, hogy nem lesz olyan targy, ami koveti a szintunket (lasd heirloom cuccok a WoW-ban vagy egyes szintezos Deadric Artifact a TES korabbi reszeben).

Kinott cuccok maximum nem lesznek effektivek, de hordhatok lesznek.

A legtobb nagyobb tier item tobb random enchantmenttel rendelkezik, amelyeket elvileg le lehet majd venni es eltarolni az Enchanter szakmaval, illetve a szakma nelkul csak felulirni egy ujjal, amit boltolt/talalt a jatekos.

Az, hogy az adott armor/weapon skillje szamit e az adott vedettseg/sebzes kapcsan, fogalmam sincs. Az biztos, hogy az adott armor/weap skillben valo jartassag alapjan nyilnak meg uj kepessegek, de remelem, lesz valami hatasa magara a targyra is, amit hordunk, ugy lenne ertelme.

A nagyobb tier itemek pedig azt hiszem minimum karakter szinthez lesznek majd kotve, legalabbis az elso PVE "sajat" szintezos Szovetsegi teruleten. Utana jon a kepbe majd a Veteran Pont, de szerintem meg ok sem tudjak, mire lesz is jo a VP, legalabbis valtozik hetrol hetre a funkcioja.

A keresletnel szoba johet meg a crafting, nem tudjuk egyelore, hogy mennyire lesz bonyolult es az alapanyagokat mennyire lesz nehez osszehozni. Az eljarast ismerjuk - lasd Skyrim alkimia -, de lehet tobb szintu is. Vagyis, banyaszol/gyujtesz, abbol keszitesz valamit, amibol megint keszitesz valamit, es ezt - a ketszer megmunkalt targyat - fogod felhasznalni a vegso targykeszites receptjeben.

Illetve, mivel lesznek nagyon ritka es egyedi receptek, az azzal keszult targyaknak lehet majd erteke.

Lovesem sincs, hogy lesz megoldva, hogy ne legyen itemflood minden storeban, ami letezik.
  • Torzonborz
    És ha a durability eléri a zérót akkor nem tudod használni a cuccot és kész ? Végtelenségig lehet javítani ?
    Ennek a gazdaságnak így tényleg a kereslet lehet az alapja az viszont nem tudom hogy lesz meg. Max ha "kinövöd" a cuccaid bár nem tudom itt szinthez lesz e kötve ? Erről info Fred ?
  • Uniel
    Kár, hogy nincs "megsemmisülés", meg player drop :( pedig de szép is lenne, főleg a legendary (deadric) cuccok miatt, lehetne akkor vadászni a tulajdonosaikra ;)
    Na és így megoldható lenne, hogy tényleg csak 1 db legyen fajtánként és ne szaladgáljon minden második kis srác auriel nyilával :D
  • PiszkosFred
    Fogalmam sincs, hogy mi fogja biztositani a keresletet :) Targyak es javak itt nem semmisulnek meg, csak kopnak (standard mmo fele 8-10% durability loss), vagyis igazad van, nem potlasert megy a "boltba", hanem upgrade miatt.
  • Uniel
    Szimpatikus a fejlesztők elképzelése a kereskedelemről (guild bolt), csak egy apró dolog szúrja a szememet: A Nick Konkle interjúban a srác hatalmas gyártó és kereskedő guildokról beszél ami szép és jó is lenne, de egy dolgot elfelejt. Ahhoz hogy ez működjön nagy mértékű keresletre is szükség van. A lentebb említett EVE-ben ezzel nincs is gond, mivel ott megsemmisülnek a tárgyak, így azt gyártással/kereskedelemmel kell pótolni. (gyk. az eve-ben ha meghalsz(kilőnek), elbuksz mindent és mehetsz venni új cuccokat)
    Na ez az ESO-ban, ha csak nem siklottam el valami bejelentést felett, ez nem így lesz. (sajnos) Ezért legnagyobb sajnálatomra, így az elmondottak alapján sajna ezaz egész guild bolt felhajtás szép is jó is, de értelme csak akkor lenne ha itt is elvesznének/megsemmisülnének a cuccok, hogy legyen értelme gyártani...
  • j0nNyKa
    nem kaptunk bétát, úgyhogy áll a fejlesztés
  • PiszkosFred
    - A guild max letszama limitalva van, igy nem lesz 1 nagy szerver guild. Kis kereskedo halmazok lesznek a tobb szazezer jatekosokbol osszeallva.
    - Nem AH, hanem Store. Ugyanaz, mint a WoWban a boe epic raidekrol, csak nem dkp vagy epgp pontokkal fizetsz, hanem aranyban, ha ki akarod venni.
    - Penzbevetel aze, aki berakta.
    - Tobb guildben a tagsag nekem bejott a GW2-ben, tobb ismerossel is tudtam/tudom tartani a kapcsolatot ugy, hogy kozben nem kell oda-vissza logolnom, join/leave stb.
    - Utolsot nem ertem. Egy-egy hadjarat sikere bonuszokat jelent az egesz gyoztes vagy nyeresre allo Szovetseg reszere, nem guild szinten, globalisan.
    - % jutalekrol nincs info, de elkepzelheto, hogy a guild is kap az eladott cuccbol par %-ot. Vagy, lehet, hogy ez guildmesteri szinten opcio lesz a jogok es egyeb beallitasok kozott. A fene se tudja.
    - Lesz guidl penz, minden olyan ficsor lesz (bankkal es rangokkal, stb), mint barmelyik standard mmoban, amelyekben vannak guildek.

Olyan keveset tudunk errol, hogy az mar bosszanto. Osszesen kb. 5-6 mondat hangzott el ezzel kapcsolatban az interjuk soran, es semmi tobb. Elvileg jon majd valami cikk, hamarosan, az rendbeteszi a dolgokat. Elvileg.