24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• ANDAXINx
    Pont ezt akartam kérdezni, nincs itt ignore gomb? Habár barátunkat rendszerint átugrom, mióta jó pár topicban az AoC-ot emelte isteni magasságokba. Mindezt úgy, hogy egy másik mmoról szóló topikot meg teleszemetelte. (Jó játék volt az AoC anno a maga nemében FFA szerveren, a grafika is nagyon tetszetős.)

A TESO biztos, hogy nagy játék lesz azoknak, akik szeretik az Elder Scrolls játékokat. Én a mai napig a kedvenc játékaim között tartom számon a Morrowind c. részt. Zseniális volt. Az Oblivion számomra nem volt annyira ütős, mint az elődje, viszont itt már a cimborákkal eljátszadoztunk a gondolattal, hogy milyen jó lenne ezt valami coop rendszerben vagy mmo félében tolni.

• Susarc
  • PiszkosFred
    Megint write onlyban trollkodsz. De mar megszoktam. Ennek ellenere engedd meg, hogy reagaljak. (meg akkor is, ha nem olvasod el, hanem folytatod azt a bomlaszto tevekenysegedet, ami miatt evek ota konyorog az rpg topikok kozossege egy nyomorult ignore gombert...)

Nem mondtam, hogy baj, ha ujratervezik valaminek a koncepciojat. Sot, ellentbetn a te elvakult es begyepesedett utalatra epulo latasmododdal, az kifejezetten orvendetes, ha egy fejleszto figyelembe veszi a reakciokat es kritikakat. Viszont, amikor egy 5 eve fejlesztett jatek utolso egy eveben valtoznak meg alapveto dolgok, es az is reakciok miatt, akkor az - ellentetben a gondolatoddal -, nem feltetlen jelenti azt, hogy jo volt bizonyos esetekben a fejlesztok alap koncepcioja. (mert ugyebar szerinted, idézlek: "Borzalmas látni már koncepció szinten mekkora fölényben vannak a Tod féle csapattal szemben"). Ami azert is vicces a te altalad ird bullshitre, mert a legtobb esetben a valtozasokat a Skyrimban latottakra akarjak valtoztatni, olyanra akarjak a jatekosok, amelyet oly\'annyira elcsesztek - szerinted - Todd (ket "d", mar irtam sokszor) es bandaja. A szemet mocskok.

"Az rpg alapja mindig is a történet és a karakterek."
    Ez meg hagyjan is, reszben igazad van, de tenyleg ettol RPG az RPG? Mert ez kb egy jo konyv vagy film alapja. Hol marad az interaktivitas es a szabadsag? Mert a TES sorozat ezekre epit elsosorban. Egy sandbox vilagban, ahol barki lehetsz, barmit csinalhatsz, ott nehez osszehozni azt, hogy mind az ezer NPC-nek adj egy-egy megfelelo melysegu hattersztorit, minden feladatnak legyen regeny szintu hattere, stb. Adja Isten, hogy a Witcher 3-ban ez sikeruljon.

Nem az a baj, hogy megragadtal a mult egy szintjen, es nem akarsz vagy nem tudsz kitorni abbol az alomvilagbol. Sokan vannak igy vele, en jomagam is sokszor ujranezek egyes regi filmeket, sorozatokat, es probalom felidezni a regi szep idoket. De ezek elmultak, veget ertek. Semmi sem tart orokke - es egyeb klisek. Az a baj, hogy emiatt roppant duhos vagy a vilagra, a fejlesztokre, es a valtozasokat elbol elutasitod. De ami meg nagyobb baj, hogy emiatt - bar lenne alkalmad ra -, de direkt meg sem probalod jolerezni magad, nem akarsz szorakozni az uj jatekokkal, rendszerekkel, hanem szidsz mindent es mindenkit, aki tonkretete a "te dragasszagodat". Tovabbra sem ertem, hogy miert nem blogolsz, ahelyett, hogy az SG, Morrhun es egyeb TES forumokon trollkodsz a multban elve.

Es igen, lehet, hogy ostoba vagyok. De en legalabb probalom megtalalni mindenben a pozitivot a szorakoztatot. Konnyebb igy, javaslom probald ki egyszer!
  • Although
    Most újra le leszel kapcsolva, mert én is használom. :)
    Mennyire ostoba vagy néha. És az miért baj ha újra írják meg kidobják?
    Meg folytathatnám de minek.Tényleg jó ötletekkel rukkolnak elő legalábbis szerintem- Ezekben látok fantáziát, nyilván merőben más megközelítés mint az swtor pl. Ők túl sokáig csinálták és mire végeztek gyakorlatilag nem létezett az a réteg akinek jó lenne, illetve nekik sem, pont azért mert hiányzik belőle amire ez a csapat koncentrál. Elsősorban ez egy társasjáték. Vagy legalábbis ma már nagyobbak az elvárások jogosan.
    A többi meg baromság amit írsz de már megszoktam. Az rpg alapja mindig is a történet és a karakterek. De ezen se fogok vitatkozni veled mert értelmetlen. Már lement egyszer.
  • BryceHUN
    Ha ezt a folyamatos Oblivion példálózásom miatt kérdezed, akkor közlöm, hogy azért írom folyamatosan a 4. részt, mert olyan magas elvárásokat már nem támasztok a Bethesda elé, hogy a 3. rész összetettségét várom el a következő TES játéktól. Az nagyobb csalódás lenne.

A kérdésedre válaszolva: Persze. Itt csücsül a polcomon a The Elder Scrolls III: Morrowind Game of the Year Edition. Meg volt külön is az alapjáték, meg a kiegészítők, de az évek során megsérültek, így kénytelen voltam újra megvenni őket.
  • j0nNyKa
    hagy kérdezzem már meg, hogy találkoztál-e a Morrowind-dal ?
  • BryceHUN
    Először is köszönöm a normális reakciót! Igazi felüdülés néha ilyet is kapni.

1. No igen, a Gothic körüli hercehurcáknál már csak az sajnálatra méltób, hogy a Piranha Bytes már egy jó ideje visszakapta a játék jogait, de látszólag nem kívánnak élni vele. Kár. (Halk megjegyzés: Pár hónapja írták, hogy új játékon dolgoznak, ami nem a Risen folytatása lesz.)

2. A TES játékoknak sosem volt jó a története, így nem is úgy ültem neki a Skyrimnek, hogy a Witcher/DA/ME/Baldur\'s Gate alázós története fogok kapni. Tisztában voltam vele, így hagytam is a főtörténetet, és rohantam mellékküldetéseket csinálni. Itt jött az igazi fekete leves.
    Az Oblivion után nevetségesen egyszerűek, és fantáziátlanok lettek a mellékküldetések. Sajnos ez, meg az értelmetlen egyszerűsítéseknek hála gondolom azt, hogy Skyrim nem több, mint egy lélektelen, és feleslegesen agyonbutított folytatás.

Viszont fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek ellenére is egy jó játék! Viszont se nem az "évtized", se nem az akkori évnek az "évjátéka".

Olvastam a BioWare, meg a CD Projekt nyilatkozatait, és ott határozottan csak a nyílt világú játékmenetet (ami ugye nem új fícsör a TES-ben) említették meg, amit szívesen átemelnének. Amit meg túlszeretnének szárnyalni, az a Skyrim eladásai. Belátták, hogy a zárt játéktérrel rendelkező játékok (főleg a "next-gen" miatt) kevésbé népszerűbben, mint a nyíltak. Természetesen ezt most mind a két csapat úgy állítja be, mint ha ők szarták volna a spanyolviaszt, de a jó történet, és a nyílt világ ötvözését már 2001-ben megcsinálta a Piranha Bytes .

A "világ legjobb MMO" jelzőt, csak gúnyként használtam. Semmilyen WoW-killer, vagy más hangzatos baromságot nem várok el a TESO-tól. Ha visszaadják minimum az Oblivion összetettségét, változatosságát, és hangulatát, akkor engem máris megvettek kilóra.

És végül: A léegyszerűsítést csak azért hozom fel folyamatosan hibaként, mert a "világ legjobb fejlesztőcsapatától", és az "évtized játékától" elvárnám, hogy összetettebb legyen, mint egy CoD.
  • PiszkosFred
    1. Igen, igaz, szavazással kapcsolatban lásd korábbi cikkeket bármelyik random gamer portalon (mindenki lehozta).

2. RPG műfaj "szinte" halott volt éveken keresztül. Egyedül a Gothic es a TES sorozat volt az, amely miatt nem döglött meg teljesen. Kár, hogy időközben a Gothic úgy ért véget, ahogy, sokkal jobb sorozat volt annál, mint ahogy távozott.

3. Sandbox játékoknál sosem a sztori az erősség. Ezt maga a korunk egyik legnagyobb mesélője, a Bioware is belátta, amikor a korábbi sandboxnak tervezett Dragon Age 3 fejlesztése során rájött arra, hogy a kettő nem megy együtt, vagy csak kurva nehezen, nagyon sok kompromisszummal. Ezért is van az, hogy a DA3 jelenleg már ott tart, hogy mégsem lesz teljesen openworld/sandbox, csak a látszatát fogja kelteni, de irányított lesz a sztori.

Ha már a sztort nézzük, abban nagyon erős volt az RPG-k közül a Witcher, vagy a Mass Effect, hogy a legjobb és legismertebb kettőt említsük. De ezek szintén lineáris játékok voltak, minimális szabadsággal. „A” pontból mindig „D”-be jutottál, csak egyszer A-B-D útvonalon, máskor meg A-C-D útvonalon. A lengyel barátaink most ígérik, hogy a Witcher 3-nál összehozzák a kettőt, és nagyon drukkolok neki, hogy sikerüljön, az RPG jövője miatt.

Ami a Skyrim fícsörjeit illeti, olvass utána a DA3 és a W3 legelső nyilatkozatainak. Mit tekintenek alapnak, mit szeretnének túlszárnyalni. Ez csak a buta embereknél jelent problémát, akik nem valami mellett, hanem valami ellen drukkolnak. Lásd előttem szóló trollt.

Ami az ESO-t illeti, szintén butaság azt hinni, hogy megváltja az mmo világot. mert NEM fogja. Nem erre fogják azt mondani, hogy „az mmo-k következő generációja”. Viszont az biztos, hogy előrelépés lesz a jelenlegi kínálathoz képest bizonyos tekintetben, úgy, hogy lesz benne unalomig ismert elem is.

Ez is csak egy újabb TES játék lesz a sok közül.

+1: ami a leegyszerűsítést illeti. Ez a te, az én, a mi, az ők, a világ népeinek a hibája. Akár tetszik, akár nem, a világ butul, minden automatizálva van, amit 20 éve magad tettél meg, azt most gépek csinálják. Szótár lapozgatás helyett van google translate, lexikonok helyett van wikipédia, jegyzetfüzetek és toll helyett van notepad a telefonodon, teli pénztárcád helyett van bankkártyád, videótékák helyett van digitális, kiválasztható tartalommal bíró tévéműsor, stb. Könyörgöm, már a hűtőd is netről rendeli a tojást meg a tejet, ha látja, hogy fogyóban van... :D És még lehetne sorolni. A játékok sem kivételek.
  • BryceHUN
    De. Viszont ha nem írtam volna egy kis OFF részt, akkor elég nyalizósnak tűnt volna az ON része.

Bár jobban belegondolva igazad van. Rosszul indítottam.
    Csak neked: A Bethesda a világ legjobb csapata, a TES széria az RPG-k királya, a TESO meg az MMORPG-k királya lesz!!!!444!!!
  • j0nNyKa
    az off rész nélkül nem tudtál volna itt megjelenni?
  • BryceHUN
    OFF: "Tenyleg leszakadhatnal mar errol, mert az a "gyengus" offline mmo hivatalosan is az evtized jateka lett"

Az "évtized játéka"... Jézusom. Ha ez igaz, akkor nyíltan kijelenthetjük, hogy az RPG műfaj a béka segge alatt van.

"es jelenleg az osszes keszulo uj rpg kiindulasi alapja bevallottan a TES/Skyrim es annak ficsorjei."

Milyen új "ficsőrjei" voltak a Skyrimnek, ami nem volt már benne az előző részben(/részekben)? A nordok földjén játszódó epizóddal kapcsolatban több kivágott, vagy leegyszerűsített tartalomról tudunk beszélni, mint újról. A 0 történet, az unalmas, és fantáziátlan küldetések pedig arról adnak tanúbizonyságot, hogy az írok se erőltették meg magukat. Ha ez a példa az "új" RPG-nek, akkor -mint már írtam- temethetjük a műfajt.
    +Egy személyes meglátás: A Skyrim nem a "ficsőrjei" miatt lett követendő, hanem az eladások miatt. Más RPG-k (Dragon Age, Witcher) jó ha 2 milliót összeszednek. Ezen okból kifolyólag természetes, hogy ha nem is teljesen (pl. DA: Inquisition fél open-world), de a többség átveszi azt, ami miatt a játékosok (nem csak a TES rajongók!) szeretik a Skyrimot (lásd: Witcher 3 full open-world).

ON:
    Az eddigi információk alapján, eddig nagyon bejövős a cucc. 1-2 videó, és egy tucatnyi kép elég volt arra, hogy elhitesse velem, a TESO fejlesztő brigádja kreatívabb emberekből áll, mint a Single-t készítőé.
  • PiszkosFred
    Tenyleg leszakadhatnal mar errol, mert az a "gyengus" offline mmo hivatalosan is az evtized jateka lett, es jelenleg az osszes keszulo uj rpg kiindulasi alapja bevallottan a TES/Skyrim es annak ficsorjei. Ez igy van jo, csak igy fog fejlodni valami, ha a jot tovabb fejleszted.

Elozo par sornak pedig - amit irtam -, fogalmam sincs mi koze a lorehoz. De ha mar itt tartunk, az ESO alapjaban rug fel nem egy olyan tortenest, sztorit, esemenyt, viszonyt, stb, amely miatt fogja az ember a fejet. Persze ebbol a magadfajta mindenevo jatekos nem lat semmit, de azert ne istenitsunk senkit sem csak azert, mert a masik oldallal szemben valami fobiad van, es jo trollkent nem hagysz ki egy alkalmat sem, hogy szidd, hogy belemarj, hogy lekopd.

Mitol lesz az ESO a legelobb mmo? Hm? Mitol esz egyaltalan mmo, amikor direkt hangsulyozzak, hogy egy multiplayer rpg-t keszitenek, es nem mmo. Semmi olyan uj nem lesz benne, amit nem lattal mar mashol, lenyegeben egy hibrid Skyrim+DAoC+UO-t fogsz kapni, azok ficsorjeit osszegyurva, es fejlesztve, a mai kornak megfeleloen (mivel az elmult evekben a technika is fejlodott, mind a jatekosok, mind a fejlesztok eseteben).

A "komolyan megterveztek"-rol meg annyit, hogy az elmult fel evben szinte minden koncepciot kukaztak es ujrairtak (a motort kiveve, azt csak "fejlesztettek") a userek/tesztelok visszajelzesei es otletei miatt :)

Ne engedd, hogy megint felszinje jojjon a troll ened, olyan jol megvolt a topik eddig mindenfele inkompetens baromsag nelkul. Konyorgok neked, ne kezdjuk ujra.
  • Although
    Ez az erről beszéltem az elejétől ezt jelenti ha olyan csapat csinál valamit akit érdekel az adott lore és érdekli őket mit lehet kihozni belőle. Az hogy láthatóan nagyon komolyan megtervezték mit akarnak csinálni. Félelmetes ahogy életre akarják kelteni ezt a világot. Műszakilag mi jön össze az más kérdés. De az anyagi forrásokat figyelembe véve, amivel iszonyú előnyben vannak pl egy másik kreatív csapathoz képest, mint a funcom volt, akkor aggódni nem kell. Borzalmas látni már koncepció szinten mekkora fölényben vannak a Tod féle csapattal szemben. Míg azok csináltak egy gyengus offline mmo-t ezek megpróbálják megcsinálni az eddig legélőbb mmo-t talán mmorpg-t. Már csak az a kérdés tudnak e olyan jó sztorit, karaktereket összehozni mint A Bioware az SWTOR-al, szerintem nem, mert nem olyan lesz a célközönség, de ez a csapat képes lenne rá. A többi meg kiderül.
  • PiszkosFred
    Volt ma egy nagyon érdekes Konkle interjú, amelyet jelenleg ketten összegzünk egy összefoglaló erejéig. Ma már nem lesz kész a teljes cikk, de egy apró részlet addig is, érdekességként:

Guild store

Minden 50 fő feletti létszámmal rendelkező játékos Guild nyithat boltot, amely segítségével a tagok tudnak kereskedni egymással, egymás között. Ez a Guild Store alap verziója. Eleinte úgy tűnt, hogy ezek zárt piacok lesznek, csak a tagok számára elérhető kínálattal. De aztán elhangzott az Eurogamer interjúban, hogy lesz majd lehetőség arra is, hogy más, nem a guildhez tartozó játékos is elérhesse, és vásárolhasson az adott guild boltjából. Oké, de hogyan?

Nagyon egyszerű a válasz. Amikor egy 50+ fős guild – aki/ami már rendelkezik Guild Store-ral - Cyrodiilban elfoglal egy Erődöt (Forts), és ott berendezi a főhadiszállását, akkor lehetősége lesz nyitni ott egy publikus, mindenki számára elérhető boltot is. Így, ha a kínálat jó és „megéri”, akkor egy vadidegen számára is extra motivációt jelent majd (az Alliance pontok „farmolásán” kívül), hogy védje az adott Erődöt, ahol a kedvenc kereskedelmi guildje „lakik”.

Vagyis, ha az egyik legnagyobb és legjobb kereskedelmi guild elfoglal egy Erődöt, nyit egy boltot, akkor – hogy továbbra is tudjon ott mindenki vásárolni – a legtöbb játékos segíteni fog megvédeni az Erődöt. Nem feltétlen a PVP eredmények vagy Alliance pontok miatt, hanem azért, mert kell neki az a bolt, pár hét múlva is vásárolni akar majd a híres kereskedelmi Céh kínálatából.

Persze, ehhez viszont, el kell mennie Cyrodiilba, el kell jutnia az adott Erődhöz, segítenie kell megvédeni ha esetleg harcban áll, és majd csak utána tud bizniszelni. Vagyis, még egy PVE beállítottságú embernek is muszáj lesz néha fegyvert ragadni, és háborúba menni, ha vásárolni akar.

Nem hiába volt szó arról, hogy ha tudjuk, hogy az egyik ellenfélnél, mondjuk az Északiak által vezetett Mikkamakka nevű guild gyártja a legjobb armorokat, mert az egyik tagjuk felfedezett valami csudajó receptet, akkor én mint Aldmeri, direkt az az erődöt fogom támadni, ahova a Mikkamakka beköltözött, mert ezzel is rontom az „üzletet” és megakadályozom az utánpótlást abban – ideig, óráig -, hogy azt a jó páncélt megvehesse, eladhassa, stb. A háború Cyrodiilban több fronton fog zajlani :)

Összefoglalva:
    - Ha van egy Guilded, és azt akarod, hogy a tagok által gyártott tárgyakat széles közönség is elérhesse és megvehesse, akkor irány Cyrodiil, foglalj el egy Erődöt, rendezkedj be, és nyiss egy boltot!
    - Ha játékosként akarsz vásárolni más guildtől, akkor irány Cyrodiil, járd végig a Szövetségedhez tartozó Erődöket, az oda beköltözött guildeket, és nézd meg, ki mit árul és vásárolj, ha épp nincs ostrom alatt a terület. Ha igen, segíts, közös érdek!
    - Ha pedig kufár vagy, akkor irány a csatatér, vegyél olcsón, adj el drágán, és marad életben! :)
    - Ha pedig stratéga vagy, akkor szedd össze az embereidet, és ne csak az Alliance Pontokra hajts, hanem olyan objektumokat támadj, ami elpusztításával mind gazdasági, mind katonai csapást tudsz mérni az ellenfélre.

Az Erődökbe csak azok tudnak teleportálni, aki Guildje birtokolja azt, és csak oda, amelyiket birtokolja, vagyis a többieknek gyalog/lovagolva kell eljutni a boltokhoz. Ami nem veszélytelen, de valamit valamiért.

A teljes cikk majd holnap, mountokkal, Arena/duel rendszerrel, Vérdíjakkal, stbstb.
  • j0nNyKa
    ophelia-s teso wiki, szép lassan telítődik adattal
  • PiszkosFred
    Kosz az infot.
  • j0nNyKa
    - emote működik most
    - spellt mi már tudtunk nyomni 1-2t, de rohadtul hiányos még ott az adatbázis, úgyhogy inkább azt mondanám, nem
    - gear change.. hasonló, elméletben már megvan, gyakorlatban kéne hozzá még egy nagy halom packet
    - mount megintcsak nekünk van only, mert még nem animálódik, csak "csúszik" alattunk, meg fura a mozgása
    - npcknél úgy tűnt, megvan minden a mozgatáshoz / interakcióhoz, de épphogy kéne még oda is csomag
    - egyéb területek esélytelenek, én találtam egyértelműen valós koordinátákat, de nem volt l*fasz sem, úgyhogy amíg PvP teszt van (nem tudom a héten milyen volt), addig marad az a terület

a hétvégén volt ugye béta, oda nem jutottunk be, jövő hétvégén nem tudom, lesz-e, illetve ha lesz, milyen lesz, illetve hogy megszán-e valaki bétával
    vagy ha már indulna az eu béta, bejut-e esetleg a 3 fejlesztőből legalább 1
  • Dobronski
    lehetne már ophelia core...
  • Nephin
    Emote-ok már régóta vannak, csak nem működtek mindig, utolsó alkalommal épp igen. Az időjárás volt a legutóbbi plusz és a 3 db NPC. Azóta nem volt más tudtommal.
  • PiszkosFred
    Emote-k, mount, valami attack vagy spell, esetleg gear change, stb van(nak) mar? Vagy minden egy uj beta bejutas fuggvenye, ami anyagot eddig "lenyultak" az mar akkor mind fel lett hasznalva?
  • j0nNyKa
    most hetvegen nem jutott be a programozo garda, ugyhogy most all a fejlesztes meg minimum 1 hetig
  • Susarc
    NEKÜNk van szükségünk a bétára nem nekik:P:D
  • Nephin
    Azt írták, újabb bétahozzáférésre van szükségük a továbblépéshez.
  • PiszkosFred
    Guildcseten irta ma valaki, hogy van elvileg mar korrekt sfx is. Valami vihar/eso volt a szerveren, es a mennydorges annyira elethure sikerult, hogy ha nem dorog gyorsan utana megegyet, felallt volna az ismeros es kinezett az ablakon :)

Valaki egyebkent leirhatna, hogy hol all a fejlesztes, van e valami jelentos ujitas.
  • Susarc
    mászkálni lehet
  • MaRee
    Na mi a helyzet, nagyon csendbe vagytok. Hogy áll a szerver, lehet már rajta bárkinek mászkálni meg ilyesmi?
  • Running
    Köszi!
  • PiszkosFred
    Kérdezz-felelek vegyesen
  • Dobronski
    köszi és bocsi!
  • soundsonic
  • soundsonic
    Nem kell sokat visszaolvasnod hozzá..
  • Dobronski
    okos verziót honnan lehet beszerezni?
  • Running
    Jobb, vagy balkezes?
  • PiszkosFred
  • PiszkosFred
    Kb fel eve mar, hogy megy a beta :) Nezheted a mailjeidet, de egyelore csak us/canada meghivo van, igy ha csak nem regeltel amcsi/kanadai nemzetiseget mondva, akkor varnod kell par hetet. Hamarosan jon az eu beta is.
  • Fehercsoki
    CDgalaxisban 17k(nem dollárból számoltam, cdgalaxisnál néztem de úgy tűnik rosszul emlékeztem), bétát meg egy kicsomagolós videóban láttam, viszont most újra megnéztem, és kiderült hogy csak az van a lapon, hogy "jelentkezz a bétára" =/ Hát szomorú vagyok, de mind1 béta elindult már? Mikor érdemes nézni a leveleimet?
  • j0nNyKa
    skill lines
  • j0nNyKa
    2 dolog miatt is el kell hogy keserítselek:
    - egyrészt 80 dollár az 17500 huf
    - másrészt eszük ágában sem lenne bétát adni mellé
  • Fehercsoki
    Elder Scrolls Anthologyhoz is adnak TESO bétát, kár hogy 16k=/
  • PiszkosFred