24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• MaRee
    Elsőre tiszta GW2, de tetszik.
  • Nephin
    Trailblazer! :D
  • j0nNyKa
    no hát közben sikerült találnunk valós koordinátákat a pvp zónán kívül - egyelőre túl sok értelme nincs

• HyperMonkey
    Újra véleményt mondok, most erről a videoról, reszkessetek :)

Kurva jó na... Nekem tetszett a karakter mozgása, tetszett hogy a gearje nem citromkék, VAN nyílvessző animáció és jól mutat. Amikor közelről mutatta a faltörőt ahogy bontja a kaput, az odabaszott.

Jó, megnézem ha megjelenik egye kutya :)
  • Nephin
    Fél öttől volt, én is későn kaptam el.
  • Nephin
    Már nem.
  • drop
    titeket be enged?
  • drop
    nem enged be a szerver
  • Nephin
    Megint használható a tört szerver, stressztesztelnek. Kaptam róla mailt is.
  • PiszkosFred
    Akkor plane :)
  • j0nNyKa
    ez kínai :)
  • Nos
    Lehet én vittem túlzásba. Kicsit olyan voltam, mint aki hazaviszi a munkahelyi gondokat. Egyebkent meg nagyon örülök a lelkesedésednek és mások is szerintem. Ha érdemek alapján osztanának bétakulcsot, akkor neked kéne itt az elsőt megkapni.
  • PiszkosFred
    Első nyúlfarknyi PVP videó - japán nyelven :D
  • HyperMonkey
    Remélem B2P lesz a játék, különben nem érdekel. És azt is remélem hogy az unreal3 engine lesz alatta.

Amúgy idén megjelenik a gamma?

• PiszkosFred
    Ez most komoly? :D Tenyleg ki lettem oktatva? Pedig direkt leirtam, hogy azok szamara aki koveti a hireket, azoknak ismeros kerdesek hangzottak el, ismeros valaszokkal, kb. tizedjere, es mar unalmas. Ez nem velemeny, ez nem spekulacio, ez kerlek tenykerdes.

Azoknak viszont(!), akik nem kovetik a hireket (lasd topiklakok egy resze, miutan folyamatosan elbukkan a hero engine, a havidij, a megjelenes, stb kerdese), azoknak igen, van ujdonsag az interjuban, sot (!), rajuk gondolva linkeltem be kesobb a magyar osszefoglalot (no meg azert, mert igy nekem mar nem kell leforditani :D)

Tudom es tisztaban vagyok vele, hogy nincs meg egy olyan balfasz elmebeteg, mint en, aki ennyire koveti az ESO torteneseit, hogy nem tudnal olyat kerdezni, amire ne tudnek valaszolni (nagykepuseg nelkul). Nekem a csaladom es a Loki mellett ez a harmadik egy eletre szolo elkotelezettsegem - a TES sorozat. Mindenkinek mas, nekem ez. Pont ezert tisztaban vagyok vele, hogy a mezei user szarik az ESO-ra a megjelenes elott fel evvel, es az olvasott informaciok kb 10%-at jegyzi meg. (valami mmo, penzert, wow klon, oszt' jonapot). Nekik minden interju ujdonsag. Az erdeklodok nagy resze pedig kb. az informacio 50-60%-at jegyzik meg (tippre). Jol is van ez igy, nem vagyunk robotok, illetve mindenkit mas es mas erdekel.

Ennek ellenere - #szemelyes velemeny - viccesnek tartom azt, hogy a Gamescom es a PAX esemenyei utan megjelent millio interjut kovetoen 3 hettel ujra nekiall egy nem szar (ertd, hires) ujsag felelos szerkesztoje, es az exkluziv interjuja soran felteszi ugyanazokat a kerdeseket, amiket mindenki mas feltett mar, korabban, tucatszor :) Megegyszer mondom, tudom, hogy ez igy mukodik (dolgoztam/zok a szakmaban, meg ha mas teruleten is), de megis lehetett volna kerdezni valami ujat. Volt mar ra pelda, az mmorpg-s Bill Murphy keszitett legutobb olyan interjut hozott ossze, hogy a mind a tiz ujjunkat megnyaltuk utana, annyi erdekesseg derult ki.

Olyan ez, mint egy sportujsagban lehozni, hogy a romanok ellen sz*ptunk 3-0ra. Biztos lenne, aki most olvasna eloszor es kiakadna. Lenne olyan is, aki tudja, hogy sz*ptunk, de nem emlekezett volna a pontos eredmenyre. Es van, aki pofanverne, hogy ujra felemlegetem ezt a szegyenteljes teljesitmenyt, amikor harom hete probalja elfelejteni :).

Ez az egesz nem mas, mint felkeszules/felkeszultseg kerdese. Ha veszi az ember a faradtsagot, es akarja is, hogy jo legyen az interju, akkor felkeszul es fel fog tenni erdekes kerdeseket, es hire fog menni az interjunak. Ha szarik bele, es csak tucatmelokent tekint ra (amit le kell gyors tudni, mert lapzarta van es a foszerkeszto mar ot percenkent csorog), akkor kapunk egy unalomig ismert kerdes-valasz kombinaciot, amely csak keves embernek lesz elmeny.

Ennyi. No offense.
  • Nos
    Kedves PiszkosFred, az emberek egy elég jelentős része néz néha hasonló szemmel az ilyen számára agyonismételt dologra. Az én kollégáim között is van olyan, aki néha agyf...t kap a mi szemszögünkből laikus érdeklődők kérdései miatt. De szerintem ez a hozzáállás nem okos. Aki nem az adott témában él nap mint nap, az bizony olyan kérdéseket tud feltenni, amit előtte már százan, mert neki nem éri meg még tíz percet sem, de egy órát biztos nem bújni a googlet a válaszokért. És ez megtörténhet az élet bármelyik területén. Ha a bankban ülsz egy információs telefonnál, egy webshopban válaszolgatsz a kérdésekre, autószerelőként kérdeznek tőled valamit, valaki a te kajáldádban akarje megkérdezni, hogy hol van a legközelebbi trafik, vagy valaki századjára kérdez meg akármit egy játékról. Jobban jársz, ha elfogadod a jelenséget, mert egy megjelenés előtti játék nagyon sok ember számára épp csak megüti az ingerküszöböt, és ez egyébként teljesen természetes. Az élet kismillió területén te is ugyebbe a kasztba tartozol, csak nem veszed észre.

Nemrég volt egy vitám erről egy kollégámmal, ezért fejtettem ki ennyire, egyébként mindegy. Jobb ha beletörődsz, változni ez a szitu nem fog :)
  • j0nNyKa
    The Elder Scrolls Online: Bringing in the non-MMO gamer
    nem tudom, ebben van-e valami új / érdekes, most olvasom majd el
  • PiszkosFred
    Nah, szerencsére már nem "kell2 vele szórakoznunk, megtette Pacman azt a szívességet, hogy összefoglalta az interjút. :) (tényleg csak a szokásos, lényegeben a gamescom és pax interjúk rövidített verziója 10 percben)

http://ipon.hu/hir/szepul_az_elder_scrolls_online/27018
  • PiszkosFred
    Mivel valoszinuleg fogalmad sincs, mirol van szo, lecci terj vissza ahhoz a tevekenysegedhez, amelyet a kommenteles elott folytattal. Mindenkinek ugy lesz jobb, koszonom.
  • Running
    Ha nem érdekel, mit keresel itt?
  • Although
    Azért gondold át :) A kickstarter érdekes lehet. Jövőre már megjelenik pár durva cím. Pl nem is érdekel a TESO mert jövőre annyi jó játék jön ki hogy időm se lesz rá :) Jön a Longest journey folytatása talán, ott az obsidian új játéka, valamint készül Brian Fargoék talán legnagyobb játékának a Tourmentnek a folytatása. Biztos nem adom el a pc-m :) Addig nem is érdekel a konzol míg a witcheres lengyel csapat kiadja a játékait pc-re is :) Ez is több mint amire időm van :D
  • TomStorm
    Én is akarok Ps4-et meg egy jó Tv-t is mellé.Eddig sose érdekelt a konzol de mostanában elkezdett érdekelni.Tes online-hoz szerintem kifejezetten jó lenne a Ps4.
    Ahoz viszont el kell adnom a Pc-m és beszerezni egy Notebook-ot na meg persze a konzolt és Tv-t:)
  • PiszkosFred
    Aki nem csak a kepeket es a videokat nezegeti, hogy "hu de szep/hu de szar", hanem koveti a nemzetkozi, hazai fansiteokat, de ha azokat nem is, hanem a hivatalos oldal hireit, de ha azt sem, akkor a kedvenc gamer portalja hireit, vagy neadj'sten a faszbuk millionyi TES oldalanak hireit, kommentjeit - akkor ez mar mind le volt irva :)

Felre ne ertse senki, legyen csak minel tobb interju es hasonlo szosszenet, hiszen ez igy van rendjen, csak tenyleg unalmas. Sajat munkambol is utalom, amikor huszadszor mondok el valamit, pedig sejtem, hogy az illeto msot hallja eloszor, de legbelul ilyenkor mar uvoltok es kepzeletben egy bfgvel lovom fejbe..., de kivul mosolygok es papagajkent mondom, csak mondom.
  • j0nNyKa
    én biztos vagyok benne, hogy sokan találtak új dolgokat ebben az interjúban is, és az elkövetkezendő 30 ilyenben is fognak :)
    nem mindenkinek van fredje
  • PiszkosFred
    Pedig most meg faradtnak is tunik - amit nem csodalok, ha tobb tucatszor nem mondta el ugyanezt, amit most elsorolt az interjuban, akkor egyszer sem. Nem is ertem, hogy az eurogamer hogy mer ilyen "olcso" kerdeseket feltenni. Tenyleg ott tartunk meg mindig, hogy a mediumot azt hiszik, az emberek csak oket olvassak, mashonnan nem tajekozodnak, ezert kell ujra es ujra es ujra megkerdezni mindig ugyanazt? :)
  • PiszkosFred
    Jelen esetben gondolom a Konkle, Aliprando, Wheeler, Firor es Sage otos valamelyikere ertette Nephin, ha megjelennek Londonban - ami szinte boritekolhato.
  • Droughert
    google? :)
    hatalmasság (főurakra, elöljárókra használt elavult jelző)
  • Nos
    Ha tényleg nem jelennek meg, akkor én is beruháznék egy ps4-re, bár a kontrolert nehezen fogom megszeretni :)
    És tény, hogy elég sokáig drágább lesz egy olyan pc, ami hasonló benchmarkot hoz.

Na most már tényleg offolom az offot.
  • j0nNyKa
    de te más vagy! :D

totálisan ontopic: ez a csaj cute

és.. én esküszöm nem értem a végét, mi az a potentát?
  • Nephin
    +t
  • Nephin
    Core 2 Duo, 4670-es Radeon. Ezzel hasítok és a környéken nem is látok nagyon ix-es procit. :) Bár ettől függetlenül meglepően jól futnak az MMO-k, az árnyékokat kell minimalizálni általában és (persze nem 600 fpssel és 1280*1024-ben, de) remekül játszható. Sőt, a Skyrim is egész jól fest.

Na de nem offolok, mert megint rámszól Gero. :P

Eurogameres interjú link

Ha valakinek van valamilyen életbevágó kérdése az esetleges megjelenő potentátok felé, még továbbíhatom a klánosztagnak. :)
  • Although
    Hát akkor lemaradtam :) Mondjuk a külföldi ismerőseim zömme mmo-s és olyan gépük sincs mint nekem mert vesznek egy xboxot játéra a pc-t meg leszarják.
    Mondjuk nagyon drága a négymagos prossz is, jó akkor már elterjedt de abban biztos vagyok pár éve lesz még a ps4-nek mielőtt megfizethető árú 8 magos lesz.
    Persze a másik egyre több helyen olvasom a pc főleg mmo-ra lesz a következő generációs játékok zöme már nem jön pc-re a kalózkodás miatt. Majd kiderül persze lehet a pc-s gyártók is lejjebb viszik az árakat ha megjelennek az új konzolok.
  • Nos
    A steamen az emberek kb 45 százalékának 4 magos procija van már most. Azért az már elterjedt.
    link

Ugyanitt az is látszik, hogy a kártyák 65 százaléka dx11 képes.

Szóval nem a hazai viszonyokból kell elindulni.
  • j0nNyKa
    mármint egyelőre
    egyébként nem tudom, hány éve láttam utoljára i3/i5/i7 alatti pct bárhol
  • Although
    Én még az se látom hogy a négymagos pc-k elterjedtek volna. Nemhogy a többmagos videokártyás és prosszeszoros gépek lesz ez öt év is vagy több. Egyenlőre talán a kétmagos gépek már vannak nagy számban. Az ár kapcsán meg egész biztos több éves előnye lesz a konzoloknak mert pc nem 150e körül raksz össze egy ilyen gépet.
  • Nos
    Igen, kicsit utánanéztem. Elolvastam pár tesztet. Szinte mindenhol azt írják, hogy már most is összerakható olyan pc (és nem csillagászati összegért), ami elég közel van az új konzolok teljesítményéhez. Egy-két év múlva meg nyilván nem lesz olyan nagy dolog ráverni ezekre. Most már az induláskor sincs akkora erőfölénye a konzolnak, mint az előző generációnál.
    De tök mindegy, mert úgyis olyan játékok jönnek majd, amik mindegyiken elmennek.
    Szóval ki mit szeret, de mindegy.

Többet nem offolok.
  • TDC Geronimo
    Akkor is az egy custom agyonmódosított HW, ráadásul zárt környezetben, de most ebbe itt ne menjünk bele egy ESO topikba.
  • Nephin
    Nézzük meg fél év múlva. :P
  • Nos
    Nem is gondoltam, hogy ilyen lesz a végleges, ezért írtam a második mondatot. Sőt, szerintem a textúráknál és a távoli tárgyak részletességének láthatóságánál is többet fognak megengedni.
  • TDC Geronimo
    8 GB GDDR5 ram és custom GPGPU. Ilyet asztali PCbe nem igen látsz