24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• HyperMonkey
    Mennyi igaz abból, hogy az SWTOR (rettenetes) engine-jét fogja használni? A képek alapján ezerszer jobban néz ki mint az SWTOR, de kérdés hogy mennyire fogja jól kezelni a kiemelkedően nagy tömeget. Ezt a dolgot még egy játék sem tudta normálisan megoldani
    Jonnyka képei nem kozmetikázottak, és én szeretem full grafikán élvezni a látványt. Ezekből az általa linkelt képekből lejön hogy kell azért vas alá rendesen. Egy SWTOR motor ilyen grafikával kb diavetítést produkál(na).
  • PiszkosFred
    Fél szemmel nézem meló közben (hah) az élő streamet, és most látom igazán, hogy tényleg ki***ott nagy Cyrodiil. 2-3000 ember simán el fog itt férni egyszerre úgy, hogy aki akar, akár el is kerülheti a csatákat jó messzire, lesz hely rá.
  • PiszkosFred
    Biztos reklamnak minositette valaki a linket "odafenn", vagy ilyesmi :)
  • drop
    na ezt jól leírtam! bocs
  • drop
    fent ha link nem jó mind a kettő az angol oldalra visz elderscrolls.hu
  • PiszkosFred
    Megmondom őszintén, fogalmam sincs, annyi anyag szakadt most a nyakamba (és a két szerkesztő kolléga sem ér rá jelenleg), hogy azt sem tudom hova nyúljak. :) Utánakérdezek majd.
  • PiszkosFred
    Élő stream az ofélia serverről, akit érdekel - Sithard cimbora, a cseh eso weboldal adminja játszik per pillanat.
  • j0nNyKa
    próbáltunk beleteleportálni imperial city-be, de leestünk a világból, valszeg még semmi nincs kész belőle

jövő héttől a hivatalos teszt hogy alakul, nem tudod?
  • petecz
    Na megnézegettem a képeket, nekem nagyon tetszenek, kicsit vissza kéne olvasnom a sok sok infót amit írtatok, hogy milyen írányba halad a fejlesztés. Köszi, hogy így foglalkoztok vele!
  • PiszkosFred
    Nem. Valaki gondolt egyet, és "ráhúzta" a #TheElderScrollsOnline privát #beta-ból lőtt Cyrodiili PVP térképet a TES IV. Oblivionból megismert Cyrodiili térképre. Ez alapján mindenki láthatja, hogy milyen területekre, városokba és egyéb ismert helyekre térünk majd vissza, ha pofozkodni támad kedvünk az #ESO-ban. (copy paste)
  • MaRee
    Ez most a world map vagy miez?
  • PiszkosFred
  • PiszkosFred
    Igen, emlékszem, de azóta eltelt pár hét/hónap, és új buildek vannak. De ezek szerint tartják magukat az eredeti elvekhez, hál'stennek.
  • j0nNyKa
    egészen pontosan semennyit, és mintha az rémlene, hogy nem is fog, merthogy "ne a számokra figyelj, hanem a játékra"
  • PiszkosFred
    Sajnos lesz akkora létszámú dpswhore, hogy készül majd ilyen addon. Az már más kérdés - bár ezt inkább te látod és tudod cáfolni, megerősíteni -, hogy mennyi adatot mutat a játék a logokban, és abból mit lehet kihozni.
  • j0nNyKa
    erre azt mondták, hogy a LUA ugye képes rá, ha a userek igénye az lesz, úgyis írnak damage metert
    én abban bízom, hogy a usereknek ez rohadtul nem igénye
  • PiszkosFred
    Alapban nincs. De mivel támogatja a LUA alapú addonokat, tuti, hogy lesz.
  • HyperMonkey
    Még valami…
    Ugyan nem tudhatjátok ti sem előre, de ismeritek a fejlesztők észjárását, terveit. Ugye nem lesz benne DPS mérő? Ugye nem?
    Annyira szar, amikor van egy OP build és arra van”rákényszerítve” mindenki, mert az a leghatékonyabb. Ezt szeretem a GW2-ben is, hogy nincs DPS mérő.
    A Riftben rogue - marksman-al toltam, és instában mondták hogy miért nem rogue - assassin vagyok, az nagyobb DPS. Na ilyet nem akarok látni sehol.
  • Pluskast
    Ez nagyon jól néz ki! Egyre jobban tetszik :)
  • HyperMonkey
    Ezeken az erdőben futkározós képeken bloom és blur effekt látható. És őszintén szólva, annyira gyönyörűvé teszi az egészet hogy elképesztő. A többi képen nem látok ilyet, de az erdős képeken durva. Pár ilyet lőhetnél még.
  • j0nNyKa
    egészen pontosan 3, amiből most az egyik nem ér rá fejleszteni, úúúgyhogy.. ja, ez 2 ember munkája, durvulás
    héten jön a character save, aztán spellek, targetek, miegymás
  • Fpocok
    Hihetetlen mire nem képes pár rajongó :D
  • Running
    Nem kell aggódni emiatt, annyit posztolsz amennyit elbír a topik.
  • Nephin
    Köszi, kiegészítésekkel sokkal jobb, mint az eredeti. :)

Jó híreket szerintem nyugodtan szpemmelj. :D
  • PiszkosFred
    Na megint teleszpemeltem este a topikot :) Sorry.

Ofélián megoldották, így már a játékosok látják is egymást. Ügyes a srác, ha nem perli a Zenimax, akkor tuti kap egy állást náluk :)
  • PiszkosFred
    Szerintem igen, de csak a leak anyagok alapján mondom, élőben fogalmam sincs milyen egyelőre.

Más. Új kérdezz-felelek érkezett, ezúttal inkább a lore és mitológia/történelem kérdéskörben jöttek információk. Próbáltam kiegészíteni ott, ahol tudtam, hogy esetleg azok számára is világos legyen, akik nem ismerik annyira a TES részletes és összetett világát.

A helyesírási hibákért sorry, nem volt idő lektoráltatni, majd holnap reggel :)
  • Caliph
    mozgás animációkon történt javulás?
  • PiszkosFred
    Újabb 115 kép, szintén Cseh forrásból
  • soundsonic
    ES-nek teljesen ilyen 'dark-os' világa lesz mint a képeken? Tetszik
  • PiszkosFred
    Kilőttem a frapst a 'csába :) Nem szerette egymást ezúttal a kettő, minden más programnál simán ment, itt most annullálta vhogy.
  • j0nNyKa
    hogy oldódott meg?
  • PiszkosFred
    Tudom, nem saját képek (csehektől nyúltam). Ezért is írtam, hogy látszik a különbség aközött, ami nálad (és nálam, közben megoldottam a sfx-t is) fut ultrán, és aközött, ami itt van low/mediumon a link mögött. :)
  • j0nNyKa
    ó hát és ezek a jpg-k csak, a játék ennél sokkal szebb nálam
    itt van 4 kép _viszonylag_ eredeti minőségben (.png-k, jó nagyok)
    első kép
    második kép
    harmadik kép
    negyedik kép
  • PiszkosFred
    Köszi, le is nyúltam azon melegében.

Cserébe "adok" én is egy pár képet :) Van itt vagy 80 darab. Grafikailag low/mediumra állítva, így még legalább látszik, hogy a Jonnyka féle ultra+fx és a sima low/medium settings közötti különbség.
  • j0nNyKa
    +1 bónusz aztán tényleg mentem :)
  • j0nNyKa
    na jó még egy pár :)
    az első kép imperial city bejárata, ami egy híd... lesz.

• j0nNyKa
    beléptem gyorsan pár screenshot erejéig, rohannom is kell sajnos

• PiszkosFred
    Ha nézed a faszbúkra vagy a lentebb belinkelt térképet, akkor a hírek szerint azt a 6 (vagy 9, bár szerintem 6 is elég lesz) erődöt kell tartanod, amelyek közvetlen IC körül vannak. Ha az a "tiéd", akkor mehet a móka. A kérdés csak az, hogy ez miként lesz kivitelezve.

Az következő képen a vízről tudom, hogy az effekt már csak sima "parasztvakítás" kategória 2013-ban, de akkor is marha jól néz ki :)

• Ahet
    Nem a kóborlás jelentené a gondot. Hiszen a GW-ben is sok szerveren induláskor jelen voltak más régióból való klánok egy-egy adott szerveren. Itt a tökéletes megoldás csakis a régió lock lehet. Amerikában vásárolt játékkal nem jöhet EU mega szerverre, és fordítva.

A GW2-es WvW mizériának kivédésére szerintem elégséges megoldás lehetne, ha bizonyos - mint ami lesz is ha jól tudom - mennyiségű terület/erőd birtoklása szükséges a "fő" város Impeiral City ostromához. (Mint anno WHO-ban a terület lockolása a főváros ostromához.) Így nem elég ha 2-3 zerg egymást kergetve foglalgat, szükséges valamilyen mértékű ésszerű taktika, védő-támadó harc.
  • PiszkosFred
    Elfelejtettem délután hozzátenni, hogy az Imperial City nem lesz elérhető a startkor (lásd Maria Aliprando interjú Pax Prime-on), vagyis az első ostrom - ha tényleg marad az elv - majd csak a premier után, kb az első "szezon" zárása után lesz lehetséges. Nyilatkozták, hogy több fajta Campaign lesz (rövid, csak egy hétvégéig tartó, vagy lesz szerepjátékos Campaign, vagy marathoni 2-3 hónapos, stb), a kérdés már csak az, hogy ezek közül melyik lesz a "fő", amely meghatározza majd az adott Szövetség buffjait, illetve melyiket kell megnyerni a Császári Fővárosba való bejutáshoz.