24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Egy account csak egy serverhez tartozhat, vagyis nincs kóborlás, ingyen legalábbis nincs. A megaszerveren belüli Hadjárat/Campaign (virtuális "szerverek" vicces elnevezése) váltás is pénzbe fog kerülni. Előbbi IRL pénz, utóbbi várhatóan ingame gold. De ez még nem végleges, kiderül majd fél év múlva.
  • Torzonborz
    az jó feltéve ha lesz régió lock. ha nem akkor ugyan az a szopás lehet mint gw2nél.
  • PiszkosFred
    Külön eu és külön us/canada.
  • Torzonborz
    ööö no várj , külön EU - US megaserver lesz vagy egybe az egész ?
  • j0nNyKa
    hát most ha jól értelmezem, a megaserver miatt.. az amcsik az amcsikkal harcolnak, az eu eu-val, stb., nem ?
    szal elvileg... egy folyamatos 0-24es bunyó lesz, nem pedig az, hogy este az egyik oldalé minden, reggelre meg a másiké

vagy nem jól látom?
  • Torzonborz
    " a helyi időzóna szerint éjszaka portyázó csapatok "

úgy ám. és akkor a kérdés : megaserveres megoldással mit tudnak tenni ez ellen ?
  • soundsonic

+1 én sem GW2 -zni szeretnék
  • j0nNyKa
    mondjuk gw2-ben nagyon jól hangzott az, hogy kisebb csapatoknak is lesznek frankó objective-ek (karavánok, npck "elfoglalása", etc.), és ez egy mértékig tényleg nagyon király is volt - de hiába mindez, ha 2 dolog vitte a prémet: a nagyobb létszámú zerg, és a helyi időzóna szerint éjszaka portyázó csapatok (ugye pl. eu szerveren lévő amcsik)

bár hiába "dobálózok" ezzel, ötletem a javításra / ezek kikerülésére nincs
    talán létszámlimit, de akkor meg abból lenne a baj
  • MaRee
    A legnagyobb probléma ezzel szerintem, hogy ki kell találniuk majd valamit, hogy ne fulladjon ugyan úgy unalomba az egész mint gw2-ben a wvw.

Elég sok player hagyta ott emiatt, egyszerűen unalmas, hogy mindenki csak fut a zerg után, nyomja a random spelleket és nézi a tüzijátékot meg a lagot. Aztán ha győznek megy tovább a zerg és kezdődik előröl, futás a többiek után, lag csata a másik zerggel, futás tovább a köv. objektívre. Egyedül, vagy kis csapatokkal esélytelen a játék. Persze lehet ez valakinek tetszik, de szerintem uncsi.
  • j0nNyKa
    ezt egészen biztosan tudom állítani, hogy beállítható options-ból, hogy látszódjon-e a nameplate ellenségen baráton magadon kutyán macskán bármin
    többi végülis _lehet_ jogos probléma, meglátjuk

csak apró megjegyzés: engem a legvégső esetben fog érdekelni ez a pvp, én elder scrolls-ozni akarok, nem guild warsozni
  • PiszkosFred
    Nagyobb*
  • Running
    Ha valakinek az a baj, hogy nagy a játéktér, azt tényleg tudom sajnálni. GW2-ben nem volt elég, hogy 3 mpként ment át rajtad a láthatatlan zerghenger?
  • PiszkosFred
    Egyesek azt mondják, hogy másfélszer nagyon legalább mint a GW2, másik két-háromszorosára mondják. Passz.

#3178:
    Akkor lehet én értettem félre, nem tudom, amíg nincs hivatalos review, csak a kommentekből tájékozódunk, az meg ugye nem 100%-ig pontos a legtöbb esetben :) Erre a nameplate cuccra emlékszem, nem értettem én sem, hiszen ha más nem, opcióként tutira vettem volna, hogy van. De ezek szerint van, csak ők nem látták/találták.

Nagyon óvatosan kell kezelni az infókat, az én oroszom sem olyan már, mint amikor nyelvvizsgáztam belőle anno, illetve a rage/hype is ferdíti a dolgokat negatív/pozitív irányba :) Kiderül hamarosan, ha lesz leak.
  • Torzonborz
    Akkor gondolom unlock feltételek után nyílik meg. Pöpec.

Az hogy nagy nem baj legalább lesz elég tér mindenkinek. GW2ben a zerg elég gyorsan megtalált mindent és mindenkit. Nem gond ha egy picit el lehet veszni bár azért egy béta tesztnél messzemenőleg nincsenek annyian mint élesben.
  • j0nNyKa
    dafuq, van nameplate
  • PiszkosFred
    Nem tudom pontosan. A hírek arról szóltak, hogy aki uralja az erődöket, az ostromolhatja majd Imperial Cityt (gondolom valami pve raid/dungeon szerűség lesz elérhető X ideig - lásd WoW Tol Barad, Wintergrasp, stb), és a kincsek mellett amit ott guberálnak megválastják a császárt is. De lehet, hogy más azóta már a koncepció, kiderül a leakekből hamarosan.
  • PiszkosFred
    - Nagy és "elveszik az ember" benne. (pvp teszten csak pár százan voltak a hírek szerint)
    - Cyrodiil nagy része üres, fák, folyók és állatok vannak, de kevés létszámú ember esetében percekig kell lovagolni a harcért (ha nincs tranzit) - hozzáteszem, Cyrodiil egy pve+pvp zóna, nem battleground, sokan félreértik ezt.
    - Sűrű a "one shot".
    - 2 vs 1 esetben, vagy több vs 1 esetében esély sincs :)
    - Előző eset miatt aki nem megy a "zerggel", az halott lesz hamar
    - Nincs nameplate (!!!) - no comment
    - Előző miatt nehéz néha átlátni, hogy ki az ellenség, ki NPC és ki a saját ember.
    - "Már láttunk ilyen pvp-t" érzés, DAoC és GW2.

Hirtelen ennyi. Amit én kiszűrtem, hogy a panaszok nagy része orvosolható és béta fázis miatt van, majd kiderül. Ha annyit fejlődik a pvp, mint a pve az első bétateszt után, nem lesz gond.
  • j0nNyKa
    neked nincs, mert elromlik ha hozzányúlsz
    van egyébként, olvass vissza
  • TDC Geronimo
    húha ennyire lemaradtam már van tört beta? oO
  • Torzonborz
    szép nagy, a középső fővárost nem lehet elfoglalni ?
  • Running
    Miket írtak, ami rossz hír?
  • j0nNyKa
    hi gw2
  • PiszkosFred
    Végre egy taktikai térkép Cyrodillról, de régóta vártam már arra, hogy néz ki :)

Bár amit írtak a hétvégi tesztekről, az inkább volt lesújtó, mint sem reményteljes... Reméljük csak a kezdeti nehézségek miatt alakult úgy, ahogy.
  • j0nNyKa
    interactolni nem lehet vele, össze van vadászva 1-2 modell, meg ilyesmik az élesről, de semmi "működő"
    táj van, abból sok. meg cset. :)
  • j0nNyKa
    ugyanaz, version.dll kell új
  • PiszkosFred
    Ork barátunk megpihent :D (egyébként nem arról volt szó, hogy se npc se player nem látható?)
  • PiszkosFred
  • PiszkosFred
    Hja k. Btw, a kliens ugyanaz, vagy újat kell szedni majd?
  • j0nNyKa
    ez nem az élesen van, hanem ophelian :)
    mindamellett 90% hogy élesen is van ez a hiba, mert hát friss verzióval toljuk
  • PiszkosFred
    Nebazz, már a németek is beszivárogtak... :)
  • j0nNyKa
    már repkednek is a bugok :)
  • PiszkosFred
    Pvp 1. teszt összegzés: kurva nagy a terület, egyelőre nagy része üres (erdők, tavak, stb), kevés a játékos, azok is hamar halnak, káosz :)
  • j0nNyKa
    nem mostanság, mivel szerver file-ok nincsenek, csak packetek, amiket az küld
    de konkrét file-ok nélkül ennél sokkal többet nehéz implementálni, max olyasmi lehet (lesz), hogy ilyen statikus álló targetek bekerülnek, amiken mondjuk spelleket lehet nyomkodni
  • MaRee
    Végén mielőtt kijön a játék már fullos tört szerver lesz
  • Susarc
    áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
  • j0nNyKa
    nos, vannak még bugok, amik gőzerővel javítás alatt vannak, de alapvetően:

ma nem nagyon érek rá, holnap gyártok képeket, bár szerintem addigra simán lehet, hogy mindenki rá lesz eresztve :)
  • PiszkosFred
    Nem. Ők halott ősök vagy nekrók által feltámasztott egykori hősök :)
  • soundsonic
    Ez a skeleton cuccos egy pvp event része volt?
  • PiszkosFred
    Hogyne. Erődök, városok, ostromgépek, blabla. Rengeteg infó van erről a hivatalos oldalon is, nálunk a magyar fansiteon is, illetve itt beszéltünk már róla.
  • soundsonic
    Á értem.. akkor viszont kíváncsi lennék, hogy rombolható objektívek (várak stb) vannak e vagy ilyesmi..