22412
A Wargaming új MMO játéka
-
herminamezo54 #8550 nem csomagolja ki azt irja a formatum ismeretlen vagy serult.... mi a teendo? koszonom -
herminamezo54 #8549 koszonom -
Jacktor #8548 Frissítettem a pack-ot, most szedd le. -
Prof William #8547 Mármint az ágyút kell cserélni nem pedig hajót gondolom.
A cserélhető ágyút elnéztem. Az egy másik hajóhoz tartozott. -
herminamezo54 #8546 hello mindenkinek. ami most fent van jaktor mod az jo ehez a mai frissiteshez? valaszokat koszi. -
kHares #8545 Hol van opció nem rárakni? Kuma után a Furutaka alapból jön a 200 mm ágyúval és azt rögtön cserélni mert BB sebességgel lő. Nem kell félni, szenvedés lesz a fürge gyorsan lövő Kuma után átszokni erre a szörnyetegre. Viszozt ha meglátom szembe mindig rálövök először ap-val, az egész hajó egy citadellából készült minimális armorral. -
#8544 Bizony a Furutaka elég szenvedés volt nekem, mondjuk azóta kicsit buffolták és most már talán jobb a helyzete picit. -
Prof William #8543 Később megéri majd a 200 milliméteres ágyúkat rárakni a cirkálókra? A lassabb töltési/fordulási idő ellenére?
A Kumában pont az tetszik, hogy szinte folyamatos tűz alatt tudom tartani az ellenfelet. -
seepheeerd #8542 Ellenőrizd, hogy a Camera alatt milyen billentyű van a Track Object-hez beállítva :
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.07. 23:18:55 -
#8541 http://www.wows.hu/index.php/faq
Megéri átolvasnod, a "sebzési rendszer működésében" találsz erről infót. De tényleg ajánlott mindent itt átolvasni figyelmesen!
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.10.07. 19:24:47 -
#8540 úgy meg nem történik semmi.
ha az lesz a baja, hogy át mertem állítani egy másik billentyűre, akkor gj wargaming... -
pajer_csaba #8539 Jut is eszembe... valaki elmagyarázná nekem, hogy mi és mekkora a különbség a repesz-gránát és a páncéltörő között? (A valóságban persze tudom én is, de a játékban eddig még rohadtul nem volt egyértelmű, hogy melyik okoz ténylegesen nagyobb sebzést. Jó, a HE esetén ált. a rendszerek hibásodnak meg, de HP-sebzés tekintetében még nem láttam eltérést a két lövedék között...) -
Prof William #8538 Tényleg nagyon szép és gyors sortüzeket lehet vele osztogatni. Nagyon tetszik nekem is. -
seepheeerd #8537 Lövés után nyomd meg a Z billentyűt. -
#8536 Mostanában szinte mindenki HE-vel lődöz .... tűz, tűz hátán .. -
pajer_csaba #8535 Ma felfedeztem egy csodát (az egyszerű, másnak tök hétköznapi dolgokra nagyon rá tudok csodálkozni): Nyílt tengeri csatában Kuma-val mentem az ellenség azonos hajójára, oldalsortűz, egyesével. Öt percig (!) szünet nélkül lőttem. Mire végig értem a hét ágyún, az első egy-kettő már betöltött, és ment tovább a sorozat. Imádom ezt a hajót.
Mondjuk aztán felfedeztem, hogy a túloldalt vészesen, és nagyon-nagyon csendben jön egy romboló, és elkövettem azt a hibát, hogy le akartam szedni. Mondanom se kell, jó nagy ostobaság volt részemről, hogy tűzpárbaj közben más valaki után kajtatok: kormány kilőve, a romboló meg kényelmes eleganciával belém eresztett egy sorozat torpedót. Még arra se vette a fáradságot, hogy az ágyúit használja. De nem számít, mert az az öt perc folyamatos tüzelés, hát az valami frenetikus élmény volt, bőven kárpótolt érte. :) -
#8534 ez a lövedéket követő nézet hogy működik?
videókban mindig úgy látom, hogy lő, aztán akár pár másodperccel később is oda tud váltani, én viszont ha megnyomom, akkor lő egyet és csak azt követi.
mit csinálok rosszul? -
pajer_csaba #8533 Köszönöm a válaszokat! :)
A "melyik a jó stratégia" dologhoz: nekem erről mindig von Moltke tábornok szavai jutnak eszembe: "Egyetlen haditerv sem éli túl az ellenséggel való találkozást."
Amúgy szerintem a játékmenet legnagyobb gyengesége a nehézkes kommunikáció, illetve az dicsőséghajszolási láz túlbuzgása az egyénekben. A divízió mint olyan jó ötlet, amennyiben a csata előtt stratégiát dolgoznak ki a tagok, amiben mindenkinek meg van a maga szerepköre; és ha azt következetesen végig is viszik, komoly esélyük van a győzelemre. (Természetesen ennek a tervnek nagyon általánosnak kell lennie, hiszen a random térképleosztás lehetetlenné teszi az egyes manőverekig részletes, pontos tervezést.) -
#8532 Tegnap este lecseréltem az Aobát egy Myokóra. Még 2 csatát mentem próbából, hogy lecsillagozzam. Mind a 2 csata bukó, de ami lényegesebb, hogy úgy érzem nagyon jó haverok leszünk mi ketten :D -
1kezdő #8531 Na kérem! Elsüllyesztettem egy csatahajót, persze úgy, hogy ő egy másikkal viaskodott és mire győzött, nekem már csak ki kellett végeznem. Ezután elfoglaltam a bázisukat és meg is tartottam és így győztünk. Kaptam 21 pontot. 21-et! Hát ennyi. :)
-
1kezdő #8530 Azzal kezdeném, hogy kinek mi a siker? A többségnek, hogy minél csicsásabb pixel szörnyeteggel flangáljon és ezért mindent megtesz. Engem ez hidegen hagy. Az I szintű hajóval is lehet csatázni és így tovább. Nem sietek sehova, bár a játék mechanikája erre lett optimalizálva. A siker vágyra. Minél többet elsüllyeszteni, mert akkor vagyok sikeres. Ez így is van. Én akkor érzem sikeresnek magam, ha a csapatom győz és ezért bármit hajlandó vagyok megtenni. Ha kell hullok, ha ezzel a csapat előnyhöz juthat. Két nagy marhaság van ebben a játékban. Az egyik, hogy lemarad, hogy az első kemény ütésváltást megússza. A másik, aki mint egy vadbarom, beront egyedül és elsőnek a kereszttűzbe. Azonnal vége és máris hátrányban van a csapata, mert még sebezni sem volt ideje. Az én ellenfeleim a rombolók. Születésüktől fogva alattomos kis jószágok, ezért irtom őket ahol csak lehet. Bemegyek a darázsfészekbe is utánuk, csak egyet kettőt kiszedjek. Így is úgy is süllyednék, de így magammal viszek amennyit csak tudok.
Való igaz, hogy egy olyan küzdelem, ahol a kommunikáció él, sokkal élvezetesebb, mint a ki vagyok én roham. Aztán dönt a szerencse. -
seepheeerd #8529 X-szel jelölsz ki egy célpontot, ha megint X-et nyomsz, akkor megszűnteti a kijelölést, ráviszed a kurzort egy másik hajóra és ha akarod, X-szel kijelölheted célpontnak. Ha így támadsz torpedókkal, akkor mutatja egy szürke sáv, hogy hova kell pillanatnyilag dobnod azért, hogy a célpont belegyalogoljon. a 3-assal váltani tudsz legyező alakzatban vetés, vagy zárt alakzat között...
Persze szinte sosem halad az ellenséges hajó egyenesen, ezért messziről indítva a torpedók nem mindig érnek célba. -
kHares #8528 Ez egy olyan játék ami team alapú és a mechanikái ezt nem támogatják, néhol még ellene is mennek.
Akarsz spottolni a dd-vel vagy a repülőiddel? Nincs érte xp/pénz. Carrier véd a repülőivel és kilövi az enemy pár tucat repcsijét? Minimális xp/pénz már egy torpedo salvo-val többet keresne. Cruiserrel szép lassan mész a BB mellett védni repülőktől meg DD-től? Lemaradtál a csatáról, minimális sebzést talán összeszedsz. BB-vel előre mész tankolni mert senki nem akar támadni? Gyorsan elvéreztél és valószínű még így sem követnek.
Ugyan ezekkel megnyered a csatát, de mikor kapsz sokkal többet még akár úgy is ha nem nyersz?
Menjen a másik előre én majd lövök fedezékből, szép lassan vérezzen el a csapat miközben tolom föl a sebzést, nem védem a másikat nem vállalok még minimális kockázatot sem, nem spottolok majd a csapat ezt elvégzi nekem.
Talán ha lesznek klánok össze lehet hozni valami mókás fleet csatákat, addig tessék önző lenni a sikerhez :) -
1kezdő #8527 Ezeken a pályákon nincs olyan stratégia, amit ne lehetne vitatni. Hogy éppen melyik jó, az függ a pályától, a csapatodtól (részben) és nagyban attól, hogy az ellen merre kezd orientálódni. Ez szinte kiszámíthatatlan. Mire kiderül, késő. Amit írtam egy lehetséges opció. Azért írtam a bilibe lóg a kezem-et, mert itt stratégia -mint olyan- nem létezik. Mindenki győzni akar és lehetőleg túlélni. Tehát egyéni játék folyik és mindenki a másiktól várja a megváltást. Egy ütközet nagy mértékben attól függ, hogy az épp választott felállás, mennyire lesz hatékony az ellenfél mozgására, valamint a célzás sikeressége. Ha ez az elején sikeres és a fölény megvan, akkor már 80%-ban borítékolható a győzelem.
Én például a végtelenül béna St. louis-ommal újabban bemegyek a szorosba -persze a rombolók után kissé lemaradva- Oda szinte csak a rombolók mennek. Ellövik a torpedóikat én meg a sziget fedezékéből egyet-kettőt leszedek, mert itt benn ők is nehezen forgolódnak. Belassulnak és kitűnő célpontok a sok ágyús agyaggalambomnak. Ezek ellen vagyok hatásos csak. A többiek hamar levadásznak. De akkor már kevesebb a rombolójuk, ergo, a csatahajóink vidámabb életet élnek. Van a világon önfeláldozás is. Esetemben ez persze egyfajta kényszerűség is egyben.:) -
#8526 Felteszem, stock hajód van? Ha fejlesztgeted és költesz rá egy keveset, nekiáll az harapni tisztességgel. -
#8525 Pedig egy alattomos kis dög az. Közelharcba ne nagyon menj vele, BB mellé kísérőnek vagy hasonló. -
Prof William #8524 Torpedózni -ha éppen megfelelő a táv- inkább csatahajókat szoktam, de ha egy nagyobb csoportosulás van viszonylag közel, akkor azokra is rálövöm mert egy kis káosz mindig jól jön. Egyszer sikerült így egy csatahajót és egy cirkálót összeütköztetni valamint egy cirkálót partra futtatni.Az álló célpont ezt követően kapott rendesen. -
#8523 Ez a Phoenix cirkáló, számomra eddig a WOWS M3 Lee-je. Borzalmas. -
ToMy_ #8522 Ha mark-olod az ellenfelet (bazinagy célkereszt kerül a hajó fölé), akkor van célzási segítség egy fehér sáv formájában, ezt kell a torpedók vetési irányával összehozni. Ekkor (ha a célpont nem manőverezik) biztos a találat a torpedóid hatótávján belül. Nyilván rombolót (akit egy közepesen értelmes játékos irányít) sosem fogsz eltalálni így, mert röhögve körbetáncolja a kilőtt halacskáidat, de cirkáló és (főleg) csatahajó ellen hatékony segítség. -
#8521 XP-t ugyanannyit, a kreditből pedig lejön a kilőtt, vetett, dobott, hajított és átköpött cuccok ára, ha használtál, akkor az extra fogyóeszközök díja, egy alap szervizdíj és a javítási költség, ami HP-arányos, tehát, ha süllyedtél - maximális. Ahogy haladsz felsőbb tierek felé, ez egyre inkább fájni fog. :) -
Prof William #8520 Nekem tegnap a Bismarck Vs Hood csatát sikerült lejátszanom csak az ellenfél egy 5 kilométerre levő Wyoming volt én meg a Kuma-val voltam. Láttam hogy fordul felém szóval gyorsan rálőttem egy sortüzet mielőtt manőverezni kezdenék, erre felrobbant a fulHP-s hajó.
Ilyen szerencséje ritkán van az embernek. :)
Lehet hogy már kérdeztem, de ha nyerjük a csatát, de a vége előtt kilőnek, akkor is annyit kapok mintha túléltem volna?
Valamint torpedó tippek? Igyekszek viszonylag "közelről" (5-6 km) indítani és próbálok a hajók elé célozni hogy majd ráfussanak. Van még valami trükk?
Van javítási költség? Eddig észre sem vettem...
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.10.07. 09:12:51 -
#8519 Úgy érzem, azért pár ponton vitatható ez így. :) Teszem azt, a nyílt óceánon, ha a rombolók előremennek, ködtől függetlenül lemészárolják őket. Vagy ott van a "cirkálók többsége nem éli túl", na, azt érdekes lenne ledumálni velük. :) Hiszen a javítási költségeiket maguknak kell fizetniük, azt meg, pláne ha süllyednek, úgy tudják kizárólag kitermelni, ha _ők_ eredményesek, vagy legalábbis ők is. Na meg legyünk őszinték, kevés szánalmasabb látvány van annál, mint amikor a gyerek bent ül egy amerikai dreadnoughtban, és elindul hátrafelé. Nyilván senki nem szereti, ha elkezdik hidegalakításnak vetni alá, de talán akkor már inkább az egyen, akin van háromszáz milliméter lemez, semmint akin harminc és feleannyi HP. :) Ráadásul ha az ütközet végéig megfekszenek a saját DD-k és a cirkálók, onnantól elég, ha pár romboló az ellencsapatból eddig még bölcsen a seggén maradt... -
#8518 -
1kezdő #8517 Amit én látok az az, hogy mennyire lesz eredményes egy csatahajó, az SZVSZ. attól függ, hogy mennyire intelligens a csapattársaid. Kezdjük az elején: a rombolók bemennek középre és ha elég ügyesek a köddel elsáncolják magukat és nekilátnak torpedózni. De ezt akkor teszik, amikor már a csatahajók a két szélén felsorakoztak a cirkálókkal. Nagyon fontos, hogy legalább két csatahajó és kettő-három cirkáló minimum legyen támogatásnak. A csatahajók kívül, belül a cirkálók magukra húzzák az ellenség torpedóit, lövéseit. Benn a rombolók elkezdik szórni a torpedókat, aminek eredményeként szambázni kezdenek az ellen hajóhada, azaz, a torpedókat kezdik figyelni. Ekkor robbannak be a cirkálók és a csatahajók. A cirkálók többsége nem éli túl, de ezzel időt biztosítanak a csatahajóknak és a rombolóknak, akik szépen szétszórják az ellent, valamint levadásszák őket.
Na ez a terv. Majd felébredek és azt veszem észre, hogy a kezem a bilibe lóg...:) -
seepheeerd #8516 1. valószínű lag/desync miatt nem ott talált el ahol láttad és lőszerraktár...
2. Vigyél magaddal 2 cirkálórt és egy rombolót még a budira is... :)
Concentrate fire a kijelölt hajónál F3 (régen a Shift is működött)
Attention sec... nyomva tartod a Ctrl-t és klikkelsz egyet-kettőt az adott négyzeten a minimap-en. -
pajer_csaba #8515 Köszönöm! :)
Még valami: Hogyan lehet aktiválni a "Concentrate fire the enemy XY!" és a "Attention the sector XY" chat-szövegeket?
-
#8514 Eladni ellehet csak felajánlja, hogy leszerelheted aranyért, ha nemre e nyomsz akkor eladja a hajóval együtt és a fele árát visszakapod. -
pajer_csaba #8513 Sziasztok!
Volna pár kérdésem:
1., Valakinek volt már olyan tapasztalata, hogy egyetlen, a kormánylapátot ért légi-torpedó találat fullra lenulláz egy 45000-es hp-t? Ha igen, vajon mi okozhatja?
2., Milyen harcmódot ajánlotok csatahajóra (Miyogi-tól felfele)? Próbáltam "tank"-olni, 2 perc alatt kilőttek (tök mindegy merre indulsz, mire lőtávolba érsz, az összes cirkáló, romboló és csatahajó téged lő, lesz@rva a többieket...). Próbáltam távolról leszedni a közeledőket, eredmény lásd 1-es pont... Szigetek közt bujkálni egy elefánttal lehetetlen... Régen kiröhögtem az amcsikat, amiért a vadonatúj Iowa-kat a cv-k mellett tartották, de kezdek én is ráfanyalodni... szar 2 perc után leülni a kispadra...
3., Hogy lehetne lekaparni az upgrade-t a hajókról, mert nem enged eladni, ha fenn van. Csak ezért töltsek fel cash-t a játékba? (Amúgy az upgrade-k nem adnak túl sokat a hajóhoz, sztem' felesleges és kellemetlen is...) -
#8512 Prémium hajó: azonos típusú és nemzetű kapitány képezhető mindenféle büntetés és átképzés nélkül, emelt kredit hozam. -
Sendrov #8511 Kapitány képzésre is jó.