23001
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • 1kezdő
    Én ezt "hol a jobb. hol pedig bal oldalán esnek a vízbe a töltetek" úgy értelmezem, hogy általában a sorozat lövésénél részt vesz a hajó első, illetve, hátsó fedélközében levő ágyúk. Mivel ezen ágyúsorok helyzete más, azaz, van köztük egyrészt távolság, másrészt a hajó mozgásához viszonyítva más és más a mozgási sebességük, ezért a célzás és lövés pillanatában relatíve más a célhoz képest a távolságuk és röppályájuk is. Ezért nem eshet ugyanoda a két ágyúsorból kilőtt lövedék sem. Nem beszélve arról, hogy minden puska /tudom: ágyú/ némileg félre is hord.
  • Prof William
    Ez még a Myoginél remek, amikor a tejes sortűz eléri az ellent csak éppen hol a jobb. hol pedig bal oldalán esnek a vízbe a töltetek. És hűro, sortűz zsinórban.

Ez a legidegesítőbb mert tökéletesen belőttem az ellenfél pozícióját csak éppen a ágyúk hordanak félre.
  • 1kezdő
    Az én meglátásom szerint a program úgy van beállítva, hogy a statisztikát felhasználva úgy ossza be a játékosokat, hogy ne lehessen sokkal több nyerő meccse, mint vesztes. Ezt nagyon egyszerűen tudja kivitelezni és általában tuti biztos. Ha több a nyerő szériád és ezt észleli a program /így van beállítva/, akkor olyan társak mellé oszt be, akik vagy jóval erősebbek hajóosztályba, vagy a játékstatisztikájuk csapni való. Itt, szinte biztosan vesztesz. Ha már többet vesztettél mint kellene, akkor fordítva teszi ugyan ezt. Beoszt nagyon jó statisztikai mutatókkal rendelkezők mellé és ha nem is akarod, akkor is nyerő csapatban vagy. Én ezt a határ statisztikai számot az 50% körülire teszem.

Kinek mi a meglátása ezzel kapcsolatban?
  • seepheeerd
    A patchről mit lehet tudni? (Mert itt Etiópiában semmit)
  • pxxl
    Egyebkent ez valoban bosszanto. Foleg ha azt a "mocskot" aki folyton felgyujt, nem birom eltalalni erdemben mert az rng ugy dont h most inkabb melle viszi a lovedekeket:)
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.11.07. 11:14:06
  • PrasCo
    Túlságosan sok, ha azt nézem, mennyi idő ment bele. :) Az open beta kezdete óta szórakozom vele (vagy fordítva), de ennek elsöprő többsége co-op.
  • 1kezdő
    Megtudlak érteni, hogy kiírtad ide magadból. Roppant dühös lesz az ember. No nem azért, mert a spiker hajtogatja a mondanivalóját. A düh talán abból fakad -vagy saját hibából, vagy nem-, hogy történik ami történik és nincs mód rajta segíteni. Kigyullad, eloltod, de újra kigyullad és akkor már csak tehetetlen nézői vagyunk a hajó lassú agóniájának. Mindenkivel megtörténik és mindenki érzi azt, amit te is éreztél. Eltudom képzelni annak a csatahajó kapitány érzéseit /khmm: gyakran teszem velük/, akit elkezdek lőni HE-vel és csak asszisztálni tud a hajója elégéséhez.

Apropó! "kétezer ütközet". Nem tudom, hogy ez a szám mennyit jelent a vájtfülűek népes táborában /sok, vagy kevés?/, de elég tisztességes számnak tűnik. Mennyi idő alatt abszolváltad?
  • PrasCo
    Így néz ki, amikor minden a legnagyobb rendben zajlik.

Közelebbről meg nem nevezett okoknál fogva nézelődni is volt időm, úgyhogy megtaláltam a szovjet álmot.
  • PrasCo
    Egyrészt a megfogalmazás ironizálásából kiviláglik, mennyire veszem komolyan a "problémát", másrészt kétezer ütközeten át nem mondta, én pedig nem tettem a hiányát szóvá. :)
  • pxxl
    Borzaszto milyen problemaid vannak komolyan -.-
    De ha nem mondana akkor az lenne a baj...
  • 1kezdő
    Elértem a 800. csatát 42 nap alatt.:)
  • PrasCo
    "The ship is on fire!" - ó, köszönöm, játék! Ha nincs verbális visszacsatolás, biz'isten nem veszem észre a k*rva nagy lángnyelveket, vészcsengőt, lángokban álló, ordítva a vízbe ugró embereket, a sztratoszféráig húzódó füstfelhőt, a nyárson sütött kolozsvári szalonnákat, baszki. Ha hetedjére mondod egy ütközetben, hetedjére is ugyanez lesz a helyzet!
  • Mydgard
    Csao!

Ma kezdtem bele, hat a hangulata elegge magaval ragado, egy Bismarckig nincs megallas. Gondolom a japcsi oldalon a Yamato lesz a top. :)
  • Prof William
    A Kuma tényleg több XP-t hozott eddig mint a Furutaka. Lehet hogy az Aoba -ig az lesz a XP hajó. Aztán majd meglátjuk...
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.11.06. 09:27:16
  • PrasCo
    Szerintem a legkerekebb válasz erre mindig az, hogy: "Amelyik neked jobban tetszik."
    Szerintem a Kuma egy nagyságrenddel kevésbé fájdalmas a saját úszómedencéjében, mint ugyanez a Furutaka esetében, de a kérdés az, hogy te melyikkel szeretsz játszani.
    Én pl. a Kongo-t tartottam meg.
  • Prof William
    De csak egy kicsit. Mondjuk lassan hozzászokok. Viszont most már -viszonylag- hamarosan meglesz Kongo.+ a Free XP a jobb tűzvezérléshez + meghajtáshoz + 2-es hajótesthez. Remélem az már jobb lesz.

Jut eszembe a Furutakát mgéri megtartani freexP hajóbak, vagy inkább Kuma? A Kuma eddig sokkal több XP-t hozott.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.11.05. 21:38:38
  • DantesHUN
    A stock myogi az egyik legvacakabb hajó. Később kicsit jobb lesz
  • carp3tm0nster
    nem tévedsz, stockként nincs. majd a harmadik hull megvétele után lesz... addig tömény orálszex vele
  • DantesHUN
    Ha nem tévedek a Myogi-nak stock állapotban szinte semmilyen légvédelme nincs, ez szívás.
  • carp3tm0nster
    általában el se indulok azonnal, hanem megvárom,hogy merre indul el a többség. egyedül meg sose, mert kifilizének semmi perc alatt már a cirkálók is. csak így szánalom, 2-3 perces meccsek, mert mondjuk egy stock myogi.... hát nem egy álomhajó. arra pedig sajnos a csapatjáték teljes hiánya miatt nem lehet számítani,hogy majd a többiek segítenek...
  • DantesHUN
    +
    A magányos, nyílt vizen haladó csatahajó az elsődleges célpont minden hordozónak. Ne menj úgy hogy te legyél az elsődleges célpont. Sőt, ha van egy másik csatahajó előtted-melletted az átlag hordozós azt a csatahajót támadja, ami a legközelebb esik hozzá. Szóval igyekezz ne elsődleges célpont lenni.

És názd azt is, hogy milyen hordozó van a túloldalon, Ha amerikai, annak valószínűleg csak egy torpedós osztaga van. Vagy egy se. Ha japán annak több torpedósa van.
  • Prof William
    Elég sokszor felküldöm a repcsit de mégis viszonylag ritkán adja be ezt a nézetet.
  • 1kezdő
    Így van. Ha nem vagyok messze a hordozótól és már eléggé le vagyok strapálva egy komolyabb ütközethez, akkor fogom magam és nemes egyszerűséggel hozzásimulok a cerrierhez. Mondjuk úgy kilométeres körzetbe. Most legutóbb is ez volt. Talán maradt ezer és láttam, hogy futószalagon támadja az ellen carrier a mienkét. Hátra mentem és nyolcat le is szedegettem. A többit a carrier szedte le, úgyhogy se bombázója se torpedóvetője nem maradt. Figyelni kell -ha egy mód van rá- a hordozónkra, mert néha segítségre szorul.:)
  • DantesHUN
    Apa kezdődik...

Nem a semmiből, a repülőknek is meg van a maga észlelési távolsága. Sokan azért nem veszik észre , mert nem nézik az eget, vagy egészen belemerülnek a távcső-nézetbe. Úgy tényleg nem lehet észrevenni.

Ha látod hogy repülőosztagok jönnek attól függ, hogy milyen hajód van, és hány repülő osztag jön, és milyen távolságból, irányból, meg lehet próbálni kifordulni, és elkanyarodni. Vagy, szembe fordulni a torpedók irányával. Így ha el is talál, nem mind talál el, és nem oldalról. Így kevesebb lehet a sebzésük.

Illetve, hordozók többsége, bevált útvonalokon szereti reptetni a gépeit. ezt is ki lehet használni .

Fejleszd a légvédelmet, ha lehet. És kattints is a repülőosztagokra, ha közel jönnek, jelöld ki mindig melyiket lőjjék elsődlegesen .

A korai és pláne stock csatahajók szarul fordulnak, és nincs használható légvédelmük, így nehéz velük. Később, van olyan hajó, amin olyan légvédelem van, lekaszálja a támadó gépek többségét. Addig, érdemes mondjuk más hajókkal együttmozogni, pláne olyan cirkálóval aminek erős légvédelme van, Azon nehezen jutnak át.

Vagy ha US hordozó van a csapatodban, az tud támogatni és leszedi a bombázókat, de...hát mivel a csapattársakra rirkán lehet számítani, ez csak elmélet.
  • carp3tm0nster
    nem játszottam még cv-vel szóval tippem sincs milyen nehéz vele... de már unom,hogy a nagy semmiből megjelenő repülői semmi perc alatt víz alá küldik a stock csatahajóimat... tisztára olyan mint a wotban az arty. ül a térkép másik sarkában és műhold nézetből a totális biztonságból klikkelget...
  • DantesHUN
    Pontatlan, ezért én azt szoktam leadok egy próbalövést, és ahhoz képest igazítom a többit. Nem jó ötlet vele csak úgy sortüzeket lőni csípőből.
    Így lehet vele haladni, multkor, felküldtem a felderítő gépet, és a japán tiertársát így 20 km-ről tudtam lőni. Háromszor lőttem, három citadella meg az apraja. Annyi is lett.
  • Tono34
    Azt még közelre is ritkán.
  • PrasCo
    Lehetséges, hogy igazad van; én szinte kizárólag oldalsortüzeket használok a NewMex-en (is).
  • Tono34
    Én általában egyesével lőttem, nem egyszerre az összeset. Lehet, hogy csak ámítás, de nekem így pontosabbnak tűnt. (Kisebb tierű amcsiknál is).
  • PrasCo
    Ti milyen NewMex-szel játszotok? Nálam úgy szórja a skulókat széjjel, mint ahogy... és itt most majdnem volt egy hasonlatom az emberi kiválasztó szervrendszer működésére szex után. :)
    Aztán lehet, hogy egyszerűen a Kongo-Fuso vonalhoz vagyok hozzászokva, de számomra a NewMex valahogy nem egy élvezetes hajó, az egyetlen megváltó tulajdonsága, hogy bírja a gyűrődést.
  • 1kezdő
    Königsberg, kontra Omaha, Colorado, kontra Omaha /részben:)/. A Nagato-nak adtam támogatást, amit ő viszonzott. Ott kapcsolódunk be a harcba, amikor a Königsberg úgy gondolja, hogy jobb nálam. Most már tisztában van vele. Ez az a játékbeosztás, amikor egy kis Omahát beosztanak a nagyok mellé, azaz, VI-VII osztályú hajók közé, ahol már az is szép, ha túléled.:)

Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.11.05. 15:28:17
  • Caliph
    külön nem kell nyomni semmit. felküldöd a repcsit és zoomolásnál már az új nézetet adja be
  • Tono34
    Jó "kis" NewMex :) tornyonként 3 ágyúval :) Nagyon baba :D
  • GanXstaZoleeWrk
    Köszi!

New Mexico 17,33-17,34 fejlesztéssel max lőtáv
  • Prof William
    És ehhez kell valami gombot nyomni? Mert néha bevált ebbe a felső nézetbe, néha viszont nem...
  • DantesHUN
    17, valamennyi elvileg lőtáv növeléssel.
  • Caliph
    az úgy működik hogy a csatahajón van felderítő repülő. nagyobb lőtávot illetve másik nézetet ad amig fent van a repülő
  • Prof William
    Ilyen nézetbe néha nekem is be szokott váltani a csatahó még manapság is...
  • pxxl
    a kapitányt átpakoltam a New York-ból, így elég sovány a lőtáv, míg nem lesz "éles" a kapitány skill-je. de igen, így is élvezetes a hajó :) New York-ot is szerettem, de ez valahogy jobban fekszik. csak lomha. még nincs rajta a fejlesztés sem :|
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.11.05. 12:30:23
  • DantesHUN
    A New Mexico kimondottan élvezetes csatahajó. Sőt, nálam az első igazán élvezetes. Csak a sebesség és kicsi lőtáv zavaró, de egyébként nagyszerű hajó, nagyon sok citadellát kilehet vele osztani, ellenben a lövéseket jól bírja.