22411
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • seepheeerd
    De nem látok ki belőle így sem :)

Más: mőr többször észrevettem, hogy az "Expert loader" skill nem mindig működik. Ezt vajon mi okozza?
  • horika
    Látom nem jött át az irónia. Legközelebb majd odaírom.
  • Jacktor
    Mert benne állsz és zavarná a "kilátást" :)
  • seepheeerd
    DD-nél miért nem látom a saját füstöm, csak az ellenségét? Semmiféle mod pack nincs fönt.
  • Sendrov
    Köszi
  • Jacktor
    Részben igen:

Észlelhetőségi táv büntetése
    A felderítési távolságot mindössze 3 dolog befolyásolja:
    - tüzelés a fő ágyúkkal
    - fedélzeti tűz
    - AA (légvédelmi) ágyúk
    A fő fegyverzet elsütése után a hajódnak 20 másodpercre megnő az észlelhetőségi távolsága (távolsági büntetés). A fedélzeti tűz eloltása és az AA fegyverzet letiltása (P) viszont azonnal megszünteti ezt a távolsági büntetést. A lövés utáni büntetés mértéke minden hajónál más-más mértékű, de általánosságban így néz ki:
    DD CA BB CV
    Lövés (20 mp) +4 km +6 km +12 km -
    Tűz +2-3 km +2-3 km +2-3 km +2-3 km
    AA használat +1-2 km +1-2 km +1-2 km +1-2 km
    A tűz és AA büntetés mértéke fix minden hajón. A tűz +2 km vízfelszíni és +3 km levegőből történő, az AA pedig 1,3 km felszíni és 2 km levegőből történő észlelhetőségi büntetést ad.

A felderítés rendszer működése
    Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.10.02. 11:23:31
  • Jacktor
    Ugyanúgy megkapsz mindent. Sőt, ha kilőnek és kilépsz a csatából, hogy más hajóval menj közben, akkor is.
  • Sendrov
    Én pl. nem vagyok lila és nem is szándékozom az lenni. Élő embernél felettéb egészségtelen szín a lila. Ha felidegesítenek akkor néha vörös vagyok. Viszont lila előnevű hagymát tárolok otthon. Húsokhoz, salátákhoz kellemes kiegészítő.
    Játékokhoz azonban semmilyen kiegészítőt, modot, színes (pl. lila) kifestőt nem használok. Gyerekes dolognak tartom. Statokat sem nézegetek.
    Meg fogtok lepődni: Én ezzel a játékkal játszom! Komolyan mondom. A játék pedig szórakozás, kikapcsolódás. Ha nyerek szórakozás, ha vesztek akkor meg jobb teljesítményre ösztökélő kikapcsolódás. Ha sokat vesztek zsinórban akkor meg már nem én kapcsolódok ki, hanem a PC lesz jól kikapcsolódva. :)

Más:
    Nagyobb hajókat irányítva gyakran olyan bosszantóak tudnak lenni a rombolók, hogy rászántam magam, hogy én is bosszantsam vele a nagyobb hajókat.
    Segítsetek. Ugye jól sejtem, hogy a fő és légvédelmi tüzérség elsütésén kívül akkor is láthatóvá válok a ködben, ha ég a DD-m. Ergó, ha felgyújtanak felesleges álcázó füstöt generálnom, mert úgyis látható maradok az égő fedélzet miatt?
    Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.10.02. 11:17:42
  • Prof William
    Még1 kérdés. Ha jól teljesítünk, nyer a csapatunk de kilőnek minket győzelem előtt, akkor az jár levonással, vagy ugyanúgy megkapunk minden pontot?
  • horika
    és hol a screenshot? anélkül semmit sem ér az egész!

+ui.: lilavagye?
    Utoljára szerkesztette: horika, 2015.10.02. 10:05:26
  • Jacktor
    Leszakadhatnál róla. Wows.hu-n is probléma volt a kommunikációddal, ne ronts a helyzeten szerintem.
    Jellemző vízvonal alatti sebzés a BB-vel CA-kra kiosztott citadellák zöme (mivel így nem megy keresztül rajta az AP).
  • aru
    Ezen az oldalon még mindig nincs fönt minden játékos, és én sem. Egyszerűbb a hivatalos WoWs fórumban megtalálható stat bővítményt leszedni és azzal nézni. Sőt az még többet is mond ettől, mert ott minden hajóra meg tudod nézni.
  • aru
    WoT fórumból megtanultam tőletek, hogy nem számít a véleményed ha nem tudsz felmutatni egyetlen lila vagy kék ágat sem! Én ezt megtettem korábban míg te még úgy sem! Ennyi! Várom a vízvonal alatti sebzésedről a képet, mert most te jössz!
  • Me0w
    Szerintem celszeru lenne berakni ezt pl: http://warshipstats.com/eu/player/TheMeow a nickek melle (persze sajat nevvel), es akkor ez a lila meg minden faszsag nem kapna akkora szerepet.
    Utoljára szerkesztette: Me0w, 2015.10.02. 09:40:50
  • Jacktor
    Ha nyer a csapat, jóval több XP-t is kapsz. Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy 1,5x körül annyit...
  • seepheeerd
    Követni szoktam a skulókat amikor van rá idő, láttam már vízbe csapódó lövedéket, közel a hajótesthez. Találatot kiírt, damot nem.
  • Prof William
    Szerintem max a Kapitány marad. Mivel a különböző skilleket (gyorsabb kárelhárítás, pontosabb célzás/töltés) is nála lehet kifejleszteni, ezért nem lenne értelme új embereket behozni emiatt.

Nem kizárt hogy hamarosan meg lesz a Kuma is. Az elmúlt csatákat 1000 feletti hajóXP-vel nyertem.

Amúgy ha nyer a csapatunk az is megdobja a hajóXP-t vagy, csak a meccs során okozott találatainkat stb. nézi a játék?
  • Jacktor
    Nem lesz. Sőt, a WoT-ban lesz olyan a legénység mint itt.
  • Jacktor
    Fogalmam sincs mi kellhet a lila színhez egy hajónál, de az Amagi-val a következő átlag statjaim vannak:
    Winrate: 69%
    Kill: 1,12
    DMG: 85.013
    És ez zöld :D úgyhogy én a színre nem hivatkoznék a helyedben míg nincs normális rendszer rá.
    (mondjuk 0 bázisos számaim vannak, na de na)
  • Me0w
  • kissssss
  • horika
    Ja néhány peccs és szintet lép még a szakács is. Komolyra fordítva nem hiszem.
  • SzocsA
    Ebben a játékban később lesz olyan legénység mint a wotban? vagy marad csak a parancsnok?
  • kHares
    Valamelyik Q&A-ben mondták régebben, hogy nem szándékoznak a vízszint alatti ap találatra bevezetni süllyedést. Tehát elméletben van sérülés én még gyakorlatban nem nagyon találkoztam vele, mondjuk 15km+ már nem is igazán látni pont hova megy.

Amúgy valamit árulj el, miért satíroztad ki a nevedet a képen? Komolyan miért vetted a fáradtságot, mit számít? Elvárod a lila statot de valahogy úgy tűnik jóval alatta vagy.
    Ja, van lila mindhárom típussal (carrier-el nem megyek), akkor most amit írtam az kinyilatkoztatás? Elég ha minden vasárnap csak fél órát imádod a nevem.
  • DantesHUN
    Ő nem élvezi, hanem sanyargatja magát vele, de amúgy a legjobb játékos, csak kár hogy ezt még nem látta senki
  • Me0w
    En szarul jatszom, de elvezem :D Ha nem elvezem, letorlom, de nem hanyom tele a forumot vele, hogy fos a jatek. Biztos a neveltetesem az oka :)
  • DantesHUN
    Ez igaz, erről megfeledkeztem, a játék rendszere szerint, ha egy nagyon nem páncélozott hajóba ha HE talál, akkor robban az egész. Ez igaz.

De ettől eltekintve ,persze megint ostobaságokat beszélsz, nem érted a sebzés mechanizmusát, de azért erősködsz.

Például: csak torpedókkal lehet vízbetörést elérni, lövéssel nem, de ettől függetlenül a vízvonal alatt is lehet hajót meglőni. Így működik a játék, nem tudom mit vitatkozol folyton.

A statiszikdára meg: ne legyél már ennyire nevetséges. Vered a nyálad, hogy kék meg lila, de a te statisztikádat még soha senki nem látta. Ha olyan nagy stathuszár vagy, akkor talán ne titkold, hanem lássuk mi a neved? Egyébként nem érdekel, de ha már ennyire dicsekszel, akkor lássuk.

Különben is: ez a játék egy nagy szar, meg csalnak benne, szóval nem is értem miért nem törölted még le. Hogy van az ,hogy a legjobban vergődők, soha nem törlik le, hanem vergődnek tovább?
    Ez biztos úgy van, hogy a legnagyobb stat huszárok, se mutatják meg soha a csoda statisztikájukat.
  • seepheeerd
    A lövedékek ismertetéséről szóló videóban mintha elhangzana az, hogy nincs szerepe az rng-nek.
    (Persze sem azt, sem az ellenkezőjét nem lehet bizonyítani :))
  • aru
    Tessék itt a citadelás képed HE-vel. Mai első csatában simán... És elkeserítelek, mert cirkálónak is lőtem már citadelát HE-vel.

Erre a válasz az, hogy azért nem rendelkezhet, mert akkor a sok klikker DD iszonyú nagy bajban lenne! Amúgy olyan infót WoWs oldalon nem találtam, hogy lehetne töltényel vízszint alatt sebezni.

Én tudom, hogy játék, de ettől még kérhetem a kék statot, mint ők a WoT topikban, hogy elhiggyem amit mond.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.01. 17:47:33
  • horika
    na zavard össze még sokkot kap
  • Me0w
    Arra meg nem gondoltal ugye, hogy ez egy jatek es mondjuk a shell type object nem rendelkezik flooding propertyvel?
  • Prof William
    Kösz szépen a felvilágosítást!
  • aru
    Ha bemegy a lövedék akkor ott lyuk lesz egy árkád játékban is és süllyed! Valaki kapott már süllyedést lövedéktől? Persze, hogy nem!

• PrasCo
    Ezt az "értelemszerűen"-t te tetted hozzá, vagy a cikkből idéztél?
    Ja, tehát te úgy gondolod, hogy lennie kell, de nincs, tehát biztos f*szság. Értem, nincs kérdésem. :D
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.10.01. 14:00:56
  • PrasCo
    Még az is lehet, hogy tényleg a páncélozott kormányművet (pl. Yamato-ék) kaptad el. Vagy a net/lag baromkodott. És nyilván az is egy opció, hogy az egész rendszer egy véletlenszerű baromság. Viszont, ha az utóbbi áll(na), akkor meg nincs miről beszélni.
  • aru
    Olvastad a cikket? Ha te vízvonal alatt beütöd a "cirkálót vagy rombolót úgy, hogy a LÖVEDÉK belül felrobban" akkor ott értelemszerüen süllyedésnek is lennie kell. Mivel soha nem kapsz vízvonal alatti találatnál (inkább lepattanó) süllyedést ezért nyilvánvaló, hogy ott nem is tudsz sebezni, azt a részt csak a torpedó sebzi.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.01. 14:01:08
  • seepheeerd
    Engem baromira idegesít a mindenütt "lőszer*", holott az csak lövedék. (A shell vagy projectile sem lőszer)

A másik: nagyon szép a citadella ábra, animáció mifene. Namost én gyakran követem a lövedékeket az ellenséges hajóig, és egyszer láttam olyat, hogy a tatba csapódott pár, a többi a hajó mögé és hoppá, citadel... Azóta is azon gondolkodom, mi volt ez: hajócsavar, kormány? Vagy az idióta rng?

*Lőszernek azt az egybeszerelt cuccot nevezzük, amely tartalmazza a lövedéket, lőport, gyúelegyet. Bármelyik ezek közül hiányzik, az nem lőszer, legfeljebb töltény, vagy még az sem.
    Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.01. 13:47:32
  • Lokker
    "Ó léci mutass már legalább egy hajóosztályt amivel lila vagy kék eredményt értél el utána hablatyolj."

Ezen kiégtem. :D
  • PrasCo
    Ebben egyébként igazad van, én is lőttem már citadel-t HE-vel hordozónak. Tippem nincs, hogy; kinetikailag bizonyára semmi akadálya, de hogy a pillanatgyújtó miért nem durrantja el a burkolaton, az jó kérdés.
    Azt viszont tudtommal senki nem írta a világon sehol, hogy ágyúlövedékkel árasztást lehet elérni.
  • aru
    Ó léci mutass már legalább egy hajóosztályt amivel lila vagy kék eredményt értél el utána hablatyolj. Na? Azért mert mindenütt reklámozod a weboldaladat attól még nem lesz minden igaz ami azon van! Pláne úgy, hogy a WoWs oldalon nem is lelhető föl az infók egy része amiket leírtok!

Tegnap is lőtem 5 csatából 3x HE-vel citadelát többször is. Majd akkor nyomok printscreent. De te akkor mutass olyat, hogy lőszerrel süllyedést hoztál össze!
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.01. 13:28:05