22411
A Wargaming új MMO játéka
-
#8509 Aoba tapasztalatom szerint, jobb nem mutatni az oldalát, mert egy kisebb sorozat is elviszi a hp felét .. egyébként nagyon jó hajó. -
Sendrov #8508 A Furutaka szerintem elsősorban támogató szerepkörben jó. Ha van rá mód kerülöm a magányos hősködést vagy az 1 az 1 elleni küzdelmet. Annál is inkább, mert a Furutaka idétlen toronyelrendezése miatt viszonylag kicsi az a szög, amelyben teljes sortüzet lehet leadni. Ez pedig némileg behatárolja a mozgást, mert ha teljes sortüzet akarsz leadni, szinte merőlegesen kell a hajó oldalát az ellenfélnek mutatni. Így magad is zsíros célponttá válsz. A páncélzatod viszont csak jelképes így a túlélés érdekében érdemes gyakran irányt változtatni. Én általában sortüzed adok és már kanyarodok is is amíg újratölt. Utána mire újratöltök megint visszakanyarodok tüzelési pozícióba. Ez lassabban tüzelő ellenfél ellen hatásos. De olyan is előfordul, hogy egy-egy sorozatot inkább kihagyok a kikerülő manőver miatt és inkább csak akkor lövök, ha tuti a találat. AP-vel csak cirkálóra lövök, vagy közelről csatacirkálóra (Myogi, Kongo), mert ezeknél van esély citadellt lőni a 203mm-res löveggel. Minden másra HE.
Összességében sokkal lassabban tölt, lassabban fordul a torony és a hajó is. Ezért megfontoltabban kell vele játszani.
Én pl. oldal sortűz leadása után egyből fordulok, de közben nyomva tartom a "Shift" gombot, hogy a lövegtornyokat oldalra kifordított állapotban tartsam. Így ha visszafordulok, hogy újabb oldalsortüzed adjak nem kell megvárni, míg a lassú tornyok újra oldalra fordulnak.
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.10.06. 11:10:48 -
#8507 utálom a porcelán teáscsészéket
amúgy ebbe a bajban vagyok én is, Furuval úgy akarok játszani ahogy az elődökkel, és nem találom a jó játékot vele, szar vagyok :D -
#8506 Mintha elmennél billiárdozni, és a középső golyót kicserélnéd a dédmamád kedvenc porcelán teáscsészéjével.
Ez így elég szemléletes? :D -
Prof William #8505 Nehézcirkálókkal hogyan ajánlott játszani?
Gondolom azért a fordulékonyságuk és manőverezésképességük még így is fényévekkel a csatahajók előtt lesz.
Kuma-t viszont lehet hogy megtartom majd free xp farmernek. -
Sendrov #8504 A japán cirkálók egész jók. A Chikuma igazi huszár. Nagy sebesség, jó tűzerő. Odarohan, odacsap, elszalad. Szerettem. A Tenryu egy nagyra nőtt romboló, jó torpedóval. Nagyokat lehetett vele játszani. A Kuma már ízig-vérig könnyűcirkáló. Nagy tűzgyorsaság, viszonylag jó manőverezhetőség torpedók stb. Közel ideális könnyűcirkáló. A Furutakától kezdve azonban már megváltozik a helyzet. Az ugyanis már nehézcirkáló. A 203mm-esekkel már jobban oda lehet csapni, megjelenik a másodlagos tüzérség, erősebb a légvédelem. Sokkal nagyobb (nagyobb célpont), kevésbé fordulékony. Páncélzata azonban továbbra is gyengécske, mondhatni papír. A nagy kaliberű ágyúk átka pedig a lassú újratöltés. A torpedóvetők indítási szöge a kevésbé szerencsés beépítés miatt csökken. Ennek ellenére nem rossz hajó a Furutaka, csak egészen más játékstílust követel, mint az elődei. Ha könnyűcirkálóként akarod használni, akkor kegyetlenül megbosszulja magát. Az Aoba meg a Furutaka javított verziója, még jobb hajó, de még nagyobb ellenfelekkel kerül össze.
A lényeg, hogy a Furutakától kezdve csak nehézcirkálók vannak a japán ágon. Nem rossz hajók, de másként kell majd velük játszani, mint ahogy a Kumáig megszoktad. -
Prof William #8503 Nekem is nemrég lett meg a Kuma de szintén nagyon tetszik! 7 ágyúval tud egyszerre tüzelni egy irányba valamint gyors és fordulékony.
Tegnap meglett az új hajótest az extra hidroplánnal + azzal az új észlelési metódussal. Legalább lesz egy kis légi fedezetem. -
Sendrov #8502 Elsősorban rombolón hasznos, sőt ott akár életmentő lehet. De én pl. cirkálókra is szoktam rakni. Ha cirkálóval megyek és se ellenfél hajót, se repülőt nem látok a közelben, mégis jelez a felkiáltójel, hogy felfedeztek, akkor tuti, hogy romboló van a közelben és már kanyarodok is. Szóval akár a romboló közelségére is tud figyelmeztetni ideális esetben. -
#8501 Tobben leirtak mar: Amerikai - legifoleny biztositasa, fighterekkel, a japok pedig - hajok elleni akciok, bomberekkel. -
Pupuci #8500 Srácok. Ámedikai avagy Japó anyahajó?
Mit gondoltok? Az alacsonyabb tierben mintha a japó jobb lenne lévén több gép lehet a levegőben.
-
#8499 érdemes bármelyik "hajóra" rárakni, vagy inkább csak a destroyerekre? -
#8498 Első és második csatám a Kumával. Két meccsből kifullozva. Úgy érzem cimborák leszünk!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#8497 murphy törvénye vagy mi
tegnap volt pont akkor egy lagg szerű valami mikor DD-vel cikázok közel egy szigethez, hát persze hogy bele álltam mint a szög a szigetbe , meg is öltek :D
war thunder repülősébe is épületbe csapódtam egy fasza manőver közepette mert fps droppom lett :D -
aru #8496 Imádom azt amikor disconnectál a játék és amiatt szednek ki. ÉS rittig mindig a legszarabb helyzetekben már-már kizárja azt, hogy ez véletlen lenne.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.05. 20:08:41 -
#8495 A havas pálya amin a jéghegyek vannak tier6 vagy 7-es csatától van ha jól tudom. -
1kezdő #8494 A havas pályával az a gond -ha azóta nem oldották ezt a problémát meg-, hogy elég nagy és ha egyik oldal felé elmegy a csapat, akkor már nem tudsz beleszólni az ütközet végkimenetelébe. A kezdetekben a bázis elfoglalásakor +4 pontokat kapott a foglaló csapat. Ez elég sok buktát eredményezett olyan csapatoknak, akik jobban álltak, csak messze voltak a bázistól. Ezért van most csak +3, hogy legyen elég idő visszafoglalni. -
#8493 "Lehet hogy majd magasabb tierben nyílik meg többi pálya?" - Így van. Mondjuk, T4-en kipakolhatnak lassan nyílt vízre, habár tény, hogy ritka a pálya. -
Prof William #8492 Lehet hogy később maj beleraknak ilyen dolgokat is.
Nézem pár youtbe videót csatákról olyan térképet is láttam amin még nem voltam. (Nyilt tenger, Valami havas) Tier 4 -es cirkálóm van. Lehet hogy majd magasabb tierben nyílik meg többi pálya?
Valamint lesz még másfajta csatamód is idővel? -
Sendrov #8491 Haha.. a jó öreg AMD. :) Egyszer éjszakai lövészeten mire ránk került a sor elfogyott a normál acélmagvas lőszer. Az összes tárat csak nyomjelzős lőszerrel tudtuk tölteni. Tűzparancs után lézershow szerű látvány lett belőle. :)
Egyébként a változó időjárástól is hangulatosabb lenne az éjszakai ütközet. Anno a Fighting Steel-ben volt éjszakai ütközet. Világító lövedéket kellett fellőni, lehetett reflektorokkal rávilágítani az ellenfélre, messziről látszódtak a hajók felvillanó torkolattüzei és úgy általánosságban egy nagy, félelmetes káosz volt az egész ütközet így vaksötétben. -
seepheeerd #8490 Csak megsúgom, a nagy hajók akkor is tudtak lőni. Automata módban a célzó rendszer csak akkor engedte el a lövést, amikor a cső a hajó himbálózása közben épp a megfelelő pozicióba került.
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.05. 15:28:54 -
#8489 @horika: Kinek a pap, kinek a papné. :)
Igen, a vihart és hullámzást én is kimondottan kipróbálnám - és ez még gyenge kifejezés volt. -
1kezdő #8488 Erről eszembe jut megboldogult katonakorom, ahol úgy táraztunk be az AMD-be, hogy egy páncéltörő és egy nyomjelző. Így átlehet törni az ellenállást és látom is hogy hova lövök. Itt is lehetne a vegyes lőszer választás, persze akkor mindenki ezzel lövöldözne.
Ami szerintem nagyon hiányzik ebből a játékból -ami persze a képeken, videókban ott van-, hogy legyen egynémely pályán kemény időjárás. Vihar, tájfun, orkán. Akkor lehetne csak élvezni a harcot. Nem volna tuti célzás. A hullám feldobná a hajó, majd belezuhanna a hullámvölgybe. A periszkópot beterítené néha a vízfröccs és nem látnál semmit, csak a hatodik érzékedre hagyatkozhatnál. Sötét lenne és csak az ágyúk torkolattűzére hagyatkozhatnál. Na az lenne az igazi csata. Nem agyaggalamb lövészet. Bocs! Kissé elragadtattam magam. .) -
#8487 Cirkálóval kombinálni kell a két lövedékfajtát. Lősz 1-2 HE sorozatot, hogy hadd égjen, aztán váltasz AP-re a sebzés miatt. -
#8486 A teljes képhez hozzátartozik, hogy a minap az Aoba 203-asával regisztráltam kettős citadel hit-et hordozón - HE-vel; ennek tükrében, legalábbis cirkálóval, noha a maximális sebzésben per lövedék potenciálisan lehet különbség, én azért a talán valamivel megbízhatóbb és tűzveszélyes HE-re teszem a voksot. Az én ízlésemnek ilyen tűzerővel AP-vel már egy kissé talán túl könnyű átlőni őket és - én legalábbis - valahogy többször küzdök eltalálni a "páncélozott" részüket, mint kábé bármilyen más hajóosztálynál mínusz DD. -
seepheeerd #8485 Gyakorlatilag mindegy, úgyis hamar süllyed, de gyújtani érdemes mert amíg ég sem le-, sem felszállás nincs.
Amire figyelni kell, az a CV (másodlagos) tüzérsége: alacsony hp-val odapofátlankodni a közelébe az álmoskönyv szerint nem egészséges. Rombolók ezt sokszor megszíjják, nemrég épp egy Clemson (aki ráadásul olyan bénán torpedózott, hogy 3 ráfutásból egy találatot sem ért el. Aztán közel jött :) -
#8484 Még egy "trükk" ehhez, ha a tech tree-ben megnézed a hordozókat, akkor azokra (is) a jobb oldali legördülő menükben, emlékeim szerint a "Survivability" (vagy valami hasonló) alatt találsz milliméter-értékeket az "Armor" alatt. Felteszem, ez elég képlékeny adat egyes esetekben, hovatovább itt-ott gyanús, hogy szimplán a test burkolatáról van szó, nem pedig érdemi, pölö cementált páncéllemezekről vagy Harvey-lemezekről, de egy nagyságrendi indulási alapot azért egynéhány esetben ad arról, hogy melyik hajótól nagyjából mit várhatsz, ha a pontos elrendezés nem is ismert. -
Jacktor #8483 CA-val és BB-vel mindenképp AP-t ajánlok CV ellen. Ha normálisan eltalálod, szinte garantált a citadella (és szinte minden lövedékkel ami talál), mivel nagy és vékony a fedélzet, amit simán átütsz (de arra pont elég vastag hogy az AP-t élesítse), a citadella meg hírből sem látott páncélt, így nagyon gyorsan lebontható AP-val (tűznél jóval gyorsabban és hatékonyabban).
A tűz viszont valóban hasznos lehet ha épp "reptetne", de ha nincs ilyen veszély, simán AP (de gyújtás után azonnal).
Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.10.05. 09:47:07 -
#8482 Én robbanóval szoktam, had égjen (közben nem tudnak a szúnyogok felszállni). -
Prof William #8481 A carrierreket mivel érdemes lőni?Ha jól emlékszem az anyhajók nem voltak olyan hűde páncélozottak, de a játékban hogy van? Robbanó, vagy páncéltörő a nyerő? -
#8480 kapitánynak egy képessége, ki kell húzni -
#8479 gameplay videókon láttam, hogy jobb oldalt kéne felvillannia a sárga "detected" feliratnak.
nálam ilyen nincs. optionsben nem találtam ilyesmit, kezdő hajóknál még nincs, vagy mod kell hozzá? -
#8478 Nagyon jó kör így mai első és utolsó csatára + citadell HE-vel :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
1kezdő #8477 Ja! Ezt a megkerülős cselt én is megakartam próbálni és egy ideig jól is ment. Csak amikor kijöttem a sziget takarásából, akkor a másik oldalon levő csatahajók észre vettek és visszafele tüzeltek, mert épp más dolguk nem volt. Úgyhogy gyorsan bevallottam minden bűnömet, felvettem az utolsó kenetet és megtértem Poszeidon-hoz.:)
-
Prof William #8476 Pont ma volt egy jó kis csata. Egy Tier 4 -es Wyoming vívott tűzpárbajt egy Kawachival és Tenryuval. Nem szálltam be melléjük a csatába, hanem megkerültem egy szigetet és még a csatahajó minden ágyúja jobbra tüzelt és bal oldalára kerültem a Kuma-val és aztán ahogy a csövön kifér!
A játékos szemlátomást a másik oldalt ítélte fontosabbnak, szóval bűntelenül lőhettem amíg el nem süllyedt.
Jut eszembe lehetne ilyen "nemzet" csata mód is. Teszem azt a az egyik oldalon csak japán hajók amíg a másikon csakis USA hajókkal. -
aru #8475 "És ami szerintem a legfontosabb. Ha magadban akciózol halálra vagy ítélve. Semmi perc alatt szétlőnek. Mindig legalább egy min 2-3 hajóból álló flottilla tagjának kell lenned, mert így az ellenség tüze megoszlik rajtatok és a cirkálók jobb manőverezőképessége jobban érvényesül."
Nem feltétlen igaz! Volt olyan, hogy 4 t3-as jött a t2-es hajóm után és kiszedtem mindet majdnem full hp-ról. Meg is lett az eredménye 145 ezer sebzés. :D Lúizka, Karolka, Tenyru, meg a Kawachi semmit nem ér ha üldözni kell valakit és úgy lőni! Imádom őket szivatni t2 cirkálóval.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.04. 20:40:53 -
1kezdő #8474 No igen! De St.louis-al ezt nem lehet megcsinálni. Kis hatótávolság -mint a kezdő hajóknak- kis átütő erő. Lövöm a csatahajót, az meg...na ne csikizz! Mintha meg se lőttem volna, pedig végig vágott rajta az összes ágyúm. Ennek a III. tier-es hajónak egy osztállyal lejjebb kellene lennie, mert itt a nagyok közt egy vicc. De én úgy fogom fel, hogy azért tették ide, hogy gyorsan pénzért vegyek másikat. Nem veszek...kibekkelem.:) Azért néha el, el kapok egy lesebzett vadat. De többnyire én vagyok a vadkacsa, akire lehet vadászni.:) -
Prof William #8473 Szerintem ez jó módszer. Csatahajókkal kész öngyilkosság a szigetek közé bemenni, bár cirkálóval egy kicsit több esélyünk lehet.
Meglett a Tier 4 Kuma is. Nagyon jó. Oldalra már 7 ágyúval lehet egy időben lőni 12 kilométerre, úgy hogy 5-6mp az újratöltése idő. Nagyon komoly tűzgyorsasága van.
Amúgy sem olyan nagy ördöngösség a célzás. Egy kis gyakorlással nagyon szépen be lehet lőni az ellent. Legutóbb is 7-8 kilométerről lőttem szét úgy egy csatahajót, hogy szinte minden lövésem betalált, és mire az irányomba fordult már szétlőttem az ágyúit + mozgásképtelen lett. Aztán meg is kaptam hogy biztos valami célzós modot használok. :)
A torpedók is jók. Ha úgy látom, hogy a tűzharc közben viszonylag közel kerültem egy célponthoz ,-és persze nincs a közöttünk saját hajó- akkor általában próba-szerencse alapon gyorsan ellövöm a torpedókat, majd folytatom a tűzharcot. Néha szerencsém van 1-2 betalál. Volt már hogy az döntötte el a küzdelmet. + akkor is jó még ha el akarsz tűnni. Amíg az ellen manőverezik te leléphetsz.
És ami szerintem a legfontosabb. Ha magadban akciózol halálra vagy ítélve. Semmi perc alatt szétlőnek. Mindig legalább egy min 2-3 hajóból álló flottilla tagjának kell lenned, mert így az ellenség tüze megoszlik rajtatok és a cirkálók jobb manőverezőképessége jobban érvényesül.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.10.04. 18:47:29 -
#8472 Van már magyar letöltő kliense? ha nincs, mikor várható? -
seepheeerd #8471 Nem magyarázom el :) -
1kezdő #8470 Ahogy én tudom, középre mindig a rombolók mennek, mert gyorsak. ködöt húznak és így foglalnak. Másnak bemenni középre szerintem egyenlő az öngyilkossággal.