22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#17156 Midway az új rendszerben,full csata,work in progress
-
#17155 Én meg kicsit aggódom. Magas szintre (T9-T10) már én sem viszek hordozót. Nincs hozzá elég kezem. Alatta még kezelhető számomra az USA hordozó ág. Nagy probléma, hogy van már néhány rombolón is Def AA, így őket se nagyon lehet támadni, viszont csatánként meg vannak 10-n.
Átdolgozás után, repülgetés közben az 5 ellenséges rombolóból minimum egy megeszi a hordozót, míg a gazdája el van foglalva a raj terelgetésével.
A videóban elhangzik, jobb lesz az élmény. Hát az biztos. Csak kérdés kinek?
- A hordozó kapitányának nem hiszem, mert nem repülőraj parancsnoknak jelentkezett úgymond.
- A megtámadott hajónak sem lesz jó, mert a négy hullámban való támadás, gyakorlatilag élvezhetetlenné fogja tenni számára a játékot. Ha viszont erős lesz a légvédelme, akkor meg a hordozó játékos b@szik rá ismét. Nem elég, hogy már csak egy raja lehet egyszerre, de azt is helyből lelövik, értékelhető sebzést nem tud elérni.
- A romboló játékos? Ha nem ő a célpont, akkor ő járt az egész sírás-rívással a legjobban. Lesznek elegen hozzá, hogy a hordozót gyorsan kikapják a játékból.
Valami miatt nagyon kedvelik a WG-nél a rombolókat szerintem. Sajnos én nem kedvelem azt a hajó osztályt, de hát a trend azt mutatja, hogy erre felé tart a játék. Majd átnevezik idővel mondjuk Words of Destroyers-é.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2018.10.12. 22:15:31 -
Toweliee #17154 Kicsit várom a cv újradolgozást, most T8 felett nincs értelme az AA-ra épített cruisereknek. -
#17153 röviden tömören: egy cv el tudja dönteni a csata kimenetelét,ha jobb a játékos az ellen cvjénél. bb ca dd tud hibázni,de az nem hat annyira a többi player játékélményére mint a cv,mert csatát dönthet,ha outclickeled az ellen cvt és jobban irányítod a gépeid. ezért döntöttek a rework mellett(na meg mert senki nem játszik cv vel :D )
Készül egy béta teszt,a linken lehet jelentkezni,aki bejut kipróbálhatja a cvket,commander skilleket,illetve új AA mechanizmusról is beszél.
alapjaiban az lesz amit a korábbi videókon már láttunk. -
#17152 Valami készülődik a hordozók átdolgozásával kapcsolatosan.
Link -
Nickel77 #17151 Köszi, Vittem a másodikat. -
Darun #17150 Ha összehasonlitod az angol HE-t a többi nemzetnél lévő HE lőszerrel, rögtön látni fogod, hogy az angolnak 10-20%-al nagyobb a gyújtási esélye. Amit nem fogsz látni, az átütése is nagyobb. T6-ban egy jobb HE salvo-val már simán lehet 10k-t sebezni. Ennek ellenére az AP-t is érdemes néha használni. Monarchal pár hjete lőttem egy salvo-ból 50k+ sebzést egy Yamato-ba. Ezen kivül a HE nem pattan le és nem overpenel. Igaz, hogy citadell-t se nagyon fogsz vele lőni. Amikor kijöttek az angol csatahajók, volt hogy egy salvo-ból háromszor gyújtott. Most már a kettő is ritkább, nyilván azóta nerfelték kicsit, viszont igy is érdemes inkább azt használni. -
#17149 Wow! Nagyon köszönöm! Az elsőt vittem :) Mivel még úgy látom nem vadászta le senki! :) -
#17148 Steam Starter Pack:
Starter Pack
E0RMI-Y0NXM-38A85
02RQV-43C59-E28KC
)ha vitted a kódot, kérlek jelezd)
További ajándékokért itt tudtok értesülni:
Twitch live
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2018.10.06. 19:51:43 -
DantesHUN #17147 Olvastam halottam, hogy állítólag az angol csatahajókkal HE-vel érdemes lőni. Mire? MIndenre? Melyik tier-től? Az Orion-nál tartok hát...úgy kb lószart ér ha HE-vel lövök. Vagy valamit félreértettem, vagy mi ez a angol csatahajók HE dolog? -
Darun #17146 Egészen pontosan: a fagyasztó torpedókat csak előre, a simákat csak hátra tudja inditani, ami igy elég mókás játékmenetet eredményez. Ezen kivül nincs rajta másodlagos, viszont gyorsabb is. A torpedóvetők úgy működnek, mint a WoT-os táras ágyúk. Szépen elkezdi tölteni a tárat, egyesével, ha betöltött, lehet lőni, vagy meg lehet várni a következő töltést. A két torpedó ellövése között viszont szintén van pár másodperc töltés, tehát nem lehet gyors egymásutánban lőni, mint pl az angol hajókkal. Amit viszont nem igazán értek, felmerült állapotban nagyobb a torpedó "szórása", mint periszkóp mélységben. -
#17145 Küldetés teljesítéséért meglett a másik tengeralattjáró.
Ez kisebb, gyorsabban manőverezik és ami a lényeg, hátrafelé is tud torpedót kilőni.
Valamivel tovább bírja levegővel a víz alatt is.
Az első képen lévő küldetést kell öt csillagosra teljesíteni, akkor kapjuk meg a második képen látható tengeralattjárót.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#17144 Ha már nekem nem sikerült végig vinni az eventet, meg kell nézni, hogyan csinálják a nagyok.
-
#17143 Közben megnéztem, teljes sortüzet nem lehet, vagy legalábbis nem tudtam lőni a felszínen.
A láthatóság 4 részre oszlik
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2018.09.28. 22:49:37 -
#17142 Egyenlőre nincs, hiszen ez csak egy event.
Van a lassan betöltő - négyes csoport - nagyot sebző és van a másik, az meg valami fagyasztó, de csak kettő van belőle. Az meg kevesebbet sebez.
Igazándiból nem is az event az ami érdekes, illetve érdekel. Le kell szedni gondolatban a díszletet és csak a tengeralattjáró - WG által kigondolt - működését kell tanulmányozni.
Ha ebből a szemszögből vizsgálom a kérdést, akkor hozzá lesz igazítva az eventen kívüli játékhoz.
Gondolok itt a többféle torpedóra, a nem túl nagy sebességre, kevés HP-ra, fokozott álcázásra.
Most olyan a minimap-n a láthatóság - de majd ezt megnézem, hátha írja a játék is - hogy a felszíni észlelhetőség kb 6 km, periszkóp mélységben meg kb 2 km. A torpedók meg 8 km-ig hatásosak.
Ha megjelenik egyszer a normál játékban is ez a hajó osztály, akkor bizonyára lesz sokféle változtatás rajtuk. A használata szerintem kicsit hasonlítani fog a rombolóéra. Azért csak kicsit mert az álcázásból történő támadás a közös. Elmenekülni, füstben rejtőzni, nagy sebességgel manőverezni nem tud. Ha lemerül - itt majd meglátjuk kap-e valami bónusz időt - csak cirkáló, de még inkább csak romboló tudja kiszedni.
Ha kap megfelelő oxigén tartalékot a tengeralattjáró, egy-két rombolót simán leköthet a játék jelentős részére, mire kifüstölik.
Természetesen kell a rombolókra aktív szonár, vagy Asdic, ami az angol hajókon volt. Ennek kell valami megjelenítése majd, hogy legyen sejtése a rombolónak, merre van a célpontja.
Lehetséges, hogy lesz valami specialitása még a tengeralattjárónak is. Nem lehet tudni, hogyan épülne fel egy-egy nemzet tengeralattjáró flottája.
Hányas szinttől kapcsolódna be a játékba? Lenne T10 ?
Milyen lesz a vízalatti kidolgozottság? Mert amilyen az eventen, csak más köntösben, az is érdekes lehet. Mi van ha fenn vihar van? T10-nek lesz radarja?
Hosszan sorolhatnám a kérdéseimet.
Majd meglátjuk, vagy nem. -
Kronos79 #17141 Gondolom a felszínről, illetve periszkóp mélységről eleresztett torpedók között nincs különbség. Normál és mélyvízi jellegű torpedóra gondolok. -
#17140 Újabb tesztek a tengeralattjárós eventen. jelenleg még csak mindenki pufogtat és nem megyünk az elsődleges feladatot megcsinálni. Így viszont folyamatos vesztes csaták. Gondolom, mindenki tanulgatja az irányítást.
Amit eddig tapasztaltam és nem szerepel az előző posztban:
- Periszkóp mélységben nem szabad ott felejteni a tengeralattjárót, mert úgy kicsapnak a vízből, hogy csak na.
- A kapitányi skilleket érdemes a rombolós beállításra tenni. Ugyanúgy kell lopakodni, gyorsan tölteni, ha sérül a motor, akkor is lehessen tovább menni.
- Modulok nincsenek még.
- Kétféle torpedó van. Gondolom az AP és a HE lőszer alternatívájaként.
- Van másodlagos fegyver, pufogtatnak is vele a felszínen rendesen. Mégy gyújtani is sikerült vele.
- Lassan manőverezik, lassan emelkedik, süllyed. Ha elfogy az oxigén, feljövünk a felszínre. Ha akarjuk, hanem. Még akkor is, ha a legrosszabb helyen tartózkodunk.
- Nagyon vigyázni kell a vizibombákkal és az ellenséges torpedókkal (barátival is). Periszkóp mélységben a lövedékek, torpedók sebeznek. Mélyebbre merülve meg a vizibombák.
- Csak a felszínen és periszkóp mélységben lehet torpedót kivetni. A célzása még kicsit fura, szokni kell.
- Nem közelharci hajótípus. Nagyon figyelni kell, mikor derítenek fel. Olyankor nem elég a periszkóp mélység. Oda lőnek, mert látnak.
- Mélyebbre merülve szép a látvány, de nem szabad elkalandozni a figyelemmel, mert az oxigén nagyon hamar elfogy és lassú az emelkedés. Ha nem érünk a felszinre, mire elfogy, HP sebzést kapunk.
- A torpedókból, mint írtam kétféle van. Az egyiknek négy csöve van, a másiknak kettő. A torpedók lassan és egyesével töltődnek be.
- Még nem próbáltam ki, hogy a felszínen, ha minden torpedó be van töltve, lehet-e teljes sort lőni. Gondolom, igen, mert szélessé válik a célzás segítő sáv. Periszkóp mélységben leszűkül egy torpedóra. Olyan mint a brit hajóknál az egyes torpedózás.
Most ennyi újdonsággal találkoztam. -
#17139 Nos, kipróbáltam tesztszerveren a tengeralattjárót.
Azt kell mondjam, hogy sokkal kiforrottabb, mint az ürhajós rész volt.
A tengeralattjáró elég jól manőverezhető, négy fokozatban merül, illetve emelkedik. Az irányítás többi része, olyan mint más hajóknál. Egy perces levegő mennyiség van. Ezzel nem lehet lenn ücsörögni és várni az ellenfelet. A torpedók a szokott módon, segítséggel irányozhatók. Jól van beállítva már most is a szűk célzási tartomány.
Találkoztam torpedókkal a víz alatt, ami nem meglepő. A baráti tűz itt is sebez rendesen. Nagyon hamar sérül a kormányzás és jobb esetben csak merülni lehet. Nagyon hamar tüz keletkezik.
Találkoztam vízibombákkal is. Igaz az event miatt, mindenen idióta skinek vannak. A bombák sebeznek szintén.
Volt egy olyan érzésem, hogy ebbe igencsak sok munkát fektettek. Most azt mondom, hogy nem csak eventben lesz a tengeralattjáró, de majd meglátjuk természetesen.
-
#17138 Ja igen, aki tengeralattjárót szeretne kipróbálni, az a hamarosan induló tesztszerveren, a Halloween eventen kipróbálhatja.
Public Test
-
#17137 Új cirkáló bemutató.
Gyuszopapa: Nem egészen értem a kérdésedet.
Caliph: Igen az valahogy úgy lenne helyes, hogy nekik kevesebbet kelljen úszkálni a célig. Majd meglátjuk, ha meglátjuk. -
#17136 vagy a tengeralattjárót előrébb rakja csatakezdéshez :) -
Gyuszopapa #17135 Most az a BB meta mit jelent? -
#17134 A jelenlegi CV-hez magas szinten kell egy gyors- és gépírói tanfolyam minimum. E mellé nem árt az összes hajó típust jellemzőit kívülről megtanulni, mire számítson a repülő rajod, ha egy-egy hajót megközelít. Meddig van aktív Def AA rajta, stb. Tier 5 után gyakorlatilag jön a játékosok nagy részének a fekete leves. A manuális célzás és ami még nehezebb, a vadászok hatékony manuális használata. Ha automatán használod őket, bedarál az ellenfél nagyon hamar. Minél magasabb szintű hordozód lesz, annál több rajt kell irányítani, karbantartani, le- és felszállását koordinálni, közben a hordozót a megfelelő pozícióba mozgatni és tartani a biztonságos távolságot. Közben folyamatosan tisztában lenni az összes ellenséges romboló helyzetével és számával. Folyamatosan figyelni az ellenfél hordozójának szándékát. Saját flotta mozgását, elcsellengő csatahajók szemmel tartását, stb. T10-ben már olyan kicsit, mint egy versenysport. Piszkosul el lehet fáradni egy-egy csata végére. Gondolom, magas szinten épp ezért nincs elég hordozó. Az átlagos játékosok hamar kikopnak, az átlag alattiak meg el sem jutnak odáig.
Nos ennek vet valószinüleg véget a WG. Lesz helyette egy, azaz egy darab raj, amit lehet terelgetni. Tök mindegy, hogy a fél flotta sír légi fedezet, felderítés, támogatás miatt. Ilyen nem lesz. Viszont lesz helyette egy nagy halom átlag alatti tudású játékos T10-ben, aki megkeseríti a játékosok életét. Biztos vagyok benne, hogy csatahajóval nem lesz nagy élvezet az útjába kerülni egy ilyen ... játékosnak. 12 gép lesz egy rajban és 3 gép támad egyszerre. Ez az jelenti, hogy egymást követően négy alkalommal gyújt fel, torpedóz meg (flood), vagy rakétáz le. Közben a légvédelem meg vagy működik, ha megcsinálják rendesen, vagy nem. Én utóbbira tippelnék. Ha jól megcsinálnák a légvédelmet, akkor néhány csata után megunná a mezei játékos a hordozóval történő játékot és abba hagyná, mert nincs sikerélménye. Szerintem az lesz, hogy kb egy raj-egy csatahajó minusz az ellenfél oldalán. Ha vizen is marad szerencsétlen, hozzá tenni már nem fog a csapat játékához.
A romboló milyen lesz? Nem tudjuk. Lehet, hogy borítja a játékot, de az is lehet, hogy a rombolók végre el lesznek foglalva és nem irracionális módon a csatahajókat abajgatják. Ha jól sikerülne belőni ezt az ágat - meglepődnék rajta - akkor a kö-papír- olló játékszabály maradna érvényben, csak kibővülne a paletta még egy elemmel. Azért vannak fenntartásaim a dologgal, mert a tengeralattjáró nem gyors, viszont lassú. Korlátozott a víz alatti tartózkodási ideje. Nem tudom még hogyan lehet őket jól a csatában elhelyezni. Ha azt nézem, hogy a rombolóknak is időbe telik pozicióba kerülni. Egy tengeralattjárónak gyors csata esetén esélye sem lesz erre. Inkább terület védelmi feladatra való lenne. Magyarán be ül egy védendő területre és várja az ellenfél támadó erőit. Unalmasnak tűnik a dolog. Szeretek tengeralattjárózni, más játékokban, de itt még nem látom, hogyan is lesz ebből valami. -
hawkie22 #17133 Egyelöre tetszik a carrier, majd meglátjuk, mi lesz belöle, ha meg nem tetszik, akkor átmegyek a destroyer vonalra, mondjuk abból még csak tier 3 van, de már ki van fejlesztve a T4, csak még nem vettem meg. :) -
Darun #17132 Lehet hogy érzik benne a pénzt, de láthatóan a CV-vel is komolyan meggyűlt a bajuk, hiszen azt is a kezdetek óta variálják, a tengeralattjárók kicsit felboritanák a játékegyensúlyt. Plusz, ha belegondolok abba, hogy most hol tart a játék, nem is igazán látom a helyüket. Bár a BB meta túlsúlyán talán változtatna. -
#17131 Így van. Hallgass az előttem szólóra! Nem kell azt a CV vonalat nagyon elkapkodni. Két videóról tudok, ami az átdolgozás közbeni CV játékot taglalja. Nem tudjuk, milyen lesz. Van fenn event demo video az U-boot-ról is. Nagyjából olyasmi lesz majd a játékban is majd egyszer. Vagy nem, ha meggondolja magát a WG, de szerintem nagy pénzt érez benne, így szerintem benne lesz. -
#17130 most halloween eventkor elvileg ki lehet próbálni ünnepi küldi erejéig őket,aztán valamikor jövőre. De anyahajókat is épp átdolgozzák,mielőtt nagyon elindulnál arra,nézz meg pár videót (volt itt is korábban linkelve) milyen is lesz majd,meg hogy tetszeni fog e a váltás -
hawkie22 #17129 Lehet tudni egyébként, hogy mikor jönnek az U-bootok? Most kezdtem újra a játékot, majdhogynem nulláról, az amerikai vonalon haladok, jelenleg TierIV-nél, az anyahajók irányába akarok elmenni késöbb. :) -
pajer_csaba #17128 Heh, 58 másodperc... :-D -
Darun #17127 Egynegyed percig birtam nézni ezt a bohócot. Persze, biztos ultrapro játékos, de ettől a rikácsolástól elég hamar rángóideget kapnék. Még jó, hogy egyébként se szeretek lyuhtubberbohóckat nézni.
Ez után a kis bevezető után... jól látom, hogy ez egy T10-es Alsace? Újratöltés gyorsitóval? Az Alsace nekem nagyon bejött, talán nem véletlen, hogy az angol és japán csatahajókat is megelőzve a francia lett a harmadik tizes BB-m (csak 1,5-2 héttel maradva le a németek mögött, holott azért ők kicsit régebben kerültek be a játékba). Őszintén szólva a Repu-t nem sok kedvem volt megvenni. Eleve nem tetszett ez az 1-1-es toronyelrendezés, ellenfélként is szerettem vele találkozni, mert ugye ki kell fordulnia a rendes sortűzhöz, akkor pedig szereti kapni a sebzést. Az első csatám ennek megfelelően borzalmas volt vele (pláne, mert a GoKu-val és a Montival is én szoktam vezetni a támadást, ez viszont nem igazán az a hajó), utána viszont (van kb 3-4 csatám vele) egész megszoktam. Nem szeret frontban lenni, de azért még is inkább a GoKu vagy a Monti. Plusz, neki csak EB meg "heal" van, amit kicsit kevésnek érzek. Egyébként pont csütörtökön néztem, hogy mi ez az új tizes franszia BB. Mondjuk látok egy Jean Bart-ot is, T9-ben egy Rizsaliő.
Ha már új hajók, ha jól látom, az amcsik is megkapják a saját Kroneshtadtjukat, a franciák is kapnak egy T8-as prém dd-t, én a helyükben még egy prém CV-t is benyomtam volna, biztos megvennék egy csomóan annak ellenére is, hogy hamarosan át lesznek alakitva és hogy a németet sem igazán sikerült rendesen megcsinálni. -
#17126 Ha már szóba került...
-
Darun #17125 Elvileg elérhetőek a Tech tree T5-T7-ig bekerülő dd-k. Tegnap olvastam a honlapon egy cikkben... vagyis inkább csak láttam, mert el nem olvastam. De ha abból indulok ki, hogy volt már ilyen, akkor... elvileg a brit konténerből eshet blueprint, ami egy feladatsort tesz elérhetővé. Ha megcsinálod, megkapod az adott hajót. Én ma szinte minden meccsen találkoztam legalább egy angol tech tree dd-vel. A csütrtöki frissités előtt sem látszódtak a tech tree-ben, kivéve ha rámentél az angol T2-es cirkálóra, ott a moduloknál látni lehetett és szépen le is lehetett követni egész T10-ig, de ezt a csütörtöki frissités eltüntette.
A Gallant ugye megszerezhető a ládából nyitogatható tokenekért, amiket az új Brit Navy heti feladatok adnak. A Kozák már kicsit érdekesebb, mert azt csak Giniből lehet megvenni, ráadásul ha jól olvastam, akkor a szintek végén szerezhető Giniből sem fogjuk tudni megvenni, csak akkor, ha kiegészitjük a PS-ban vásárolhatóval (mentségükre legyen mondva, hogy van egy 250 Ft-os egyszeri bundli, ami 10 Ginit ad) -
#17124 Csak példaként fotóztam. Igazándiból a tengeralattjárót kerestem volna, de még nincs benne. Sajnos az I-400-s sem elérhető. -
#17123 már vannak róla teszt videók,természetesen WG recept szerint : OP hajó,de majd csendben nerfelgetik ,fél év múlva ahogy szokták az új hajókkal :D -
#17122 Azt elfeledtem írni, hogy az UI mellett még van néhány MOD telepítve, azért látszik. Jó tudni, hogy milyen hajók várhatók.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Kronos79 #17121 Épp írni akartam, hogy mod nélkül sincs. Egyedül Aslain modpackben ha bejelölöm a mutasson minden létező hajót, ami a játékban benne volt, van és lesz, akkor látszik úgy, mint truckernél. De ezeket sem lehet megszerezni még. -
tbundy #17120 sosem használtam még modot, de nekem sincs bent a brit dd ág -
Kronos79 #17119 Na nálam nincs bent a romboló oszlop. Akkor mégis mod. Kösz! -
#17118 Nálam ezek látszanak. Elnézést az UI miatt. Délelőtt telepítettem fel. Már nem szedem le, hogy jobban látszódjék.
Van ott, vagyis inkább lesz ott sokféle romboló idővel.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Kronos79 #17117 A feladatok között van olyan, ami brit DD-vel csinálható csak. A két prémhajón kívül van más is? Lehet, hogy valamelyik mod miatt nem látom a tech treeben. Bár ezt kétlem.