22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Egy ilyen esetre konkrétan én is emlékszem. Sajnos ott az ellenfél cirkálói kisérték a csatahajóikat és én voltam a cv. Abban a csatában nem sok babér termett.

De hogy egy ellenpéldát is mondjak, még jó másfél-két éve amikor komolyabban elkezdtem Rankedezni, volt egy csata, komolyan, olyan profi módon toltuk, hogy majdnem elsirtam magam. A három dd szépen ment előre, befüstölték előttünk az útvonalat egészen a foglalási pontig, spottoltak, minden. Még is kikaptunk. Nem mondom, az a csata tényleg élmény volt, ha ilyen vereségeim lennének, nem lenne egy rossz szavam se.
    De! Tegnap este is mentem T10-es Rankedet. Kaptunk egy magyar GoKu-t. Én a GRozo-nkat próbáltam kisérni, mindenki más meg elindult az első cap-re. Holott ugye jó eséllyel az a csapat nyer, aki birtokolja a 3-as cap-et (ami általában "középen", szóval félúton van mind a két csapatnak. A kedves magyar kolléga azzal kezdte, hogy lúzerek vagyunk. Kiment a térkép szélére és gyakorlatilag nem csinált semmit, csak folyamatosan tolta a "lúzer team"-et. Megkérdeztem még az elején, miért, erre beirja hogy figyeljem meg, vesziteni fogunk. Mondjuk jah, mivel ő semit nem tett hozzá a csatához, nyilván egy hajó hátrányból eleve nehezebb nyerni. Aztán megnéztem a statját... "vicces" amikor olyan valaki okoskodik, aki játszani sem tud.
  • Caliph
    play tetris :D
  • Trucker39
    Ilyen lesz kb egy "beszélgetés" a játékban, a hordozók átalakítása után:

"Random Player:CV reported Noob he did not protect me from aircraft!
    CV Player: I can`t protect you only 1 squadron, no fighters!
    Random Player: STFU Noob! Learn to play! Uninstall game!"
  • lonvard
    Hosszútávon ugyanannyiszor vagy jó csapatban, mint rossz csapatban. Ha úgy érzed nem, akkor rossz szériát fogtál ki, pókernyelven downswingbe kerültél. :) Egyébként szerintem nem olyan mint a Wot, mivel lassabb a játék, nem lehet olyan nagyon hirtelen nagy hülyeséget csinálni. Egy-egy hajó nagyon előremegy és szétlövik a játék elején, az oké az baromság, de aztán egy átlagos játékostól bőven elég, hogy úszik egy irányban, és lövi ami lőtávolba kerül, és találgat.

Mondjuk csapatjátékra először láttam példát, Gneisenauban voltam, volt összesen 2-2 csatahajó a csapatoknál, meg volt két anyahajó. Erre a cirkálók beálltak mellém meg a másik csatahajó mellé, és így flottában vonultunk lefelé, hogy elfoglaljuk a kört. Egy torpedóvetőt nem láttam, egyszerűen nem tudtak megközelíteni. Meg is nyertük simán.
  • lonvard
    Szerintem pont hogy végig tartja magát a legénység zöme, még a teljesen link fűtő is a végén ahogy összebarátkozik asszem a gépüzemvezetővel, mikor azt hiszik hogy kifutott a Tirpitz, és sorsukba belenyugodva együtt szerelnek valamit és várják az elkerülhetetlent. Egyedül az a hadnagy aki rá van kattanva a Ralstonra, az a geci.
  • Gyuszopapa
    Ennek a játéknak ugyanaz a baja mint a WOT-nak.A játékosállomány fel minimum egy orángután szintjén áll.Naponta nyerek 1 csatát a többi mind bukta.5 DD van csapatonként ez már többször is volt így pár nap alatt,4 perc alatt 4 elhullott a mieinkből úgy hogy az ellen 1 járművet sem vesztett.
    A végeredményt nem kell ecsetelnem.de ha 2 van csapatonként akkor is 90% hogy a mieink elhullanak se perc alatt,onnantól pedig jönnek a láthatatlan lövések.
    Vagy eleve semmit nem csinálnak,hátul campingeznek a nyomorékok.
    Utoljára szerkesztette: Gyuszopapa, 2018.09.21. 10:24:55
  • pajer_csaba
    Azt azért tegyük hozzá, hogy az "elszabadul a pokol" elsősorban a legénység összeomlásának köszönhető - gyakorlatilag több tengerész hal meg a saját társai miatt, mint a németek támadása okán - ami persze MacLean túlbuzgóságának köszönhető, lévén ez egy regény, fikció.
  • Toweliee
    Srácok, az mitől függ, hogy melyik kaliberű lövegnél érdemes kifejleszteni a parancsnoknak az IFHE-t?
  • Prince23
    Állítólag van valamilyen Yamamoto dokumentum film, amiben a hajót ecsetelik. Az még van?
  • lonvard
    Akinek meg megvan a Belfast, annak ezt a könyvet ajánlom. Illetve ha nincs meg a Belfast, akkor elolvasás után késztetés lesz megvásárolni, ezt garantálom. :D A könyv 1 hétről szól, 1943 telén. Egy konvojt kísérnek Angliából Murmanszk felé, és Izland után elszabadul a pokol. De nem is igazán a harcok miatt érdekes, hanem mert hiteles képet fest az északi konvojkíséret emberi oldaláról.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.09.20. 09:38:46
  • lonvard
    A torpedóvetős rajokat én rendszeresen megsiratom. :) Ők nyerték meg a csatát, bár egyetlen találatot nem értek el, és 1 lövész kivételével mindet lelőtték a japán vadászgépek. De vízközelbe lecsalták a vadászokat, emiatt nem jutott vadász a zuhanóbombázókra, akik beérkezve szabadon támadhattak, és elintéztek egyszerre asszem 3 anyahajót. Az egyetlen túlélőt, miután évtizedekkel később ő is meghalt, elhamvasztották, és szétszórták a csatatéren, annyira szép. :)
  • Trucker39
    Javasolnám, a WG szakemberei olvassák el ezt a művet, ha még esetleg eddig nem tették meg.

Az elmúlt majdnem 20 év alatt kb 4-5-ször volt szerencsém kiolvasni.

Könyv
  • Kotomicuki
    Ezt a "játékmenetet" inkább a wowp-ben tudnám elképzelni, nem a wows-ben: lehet, hogy a repülő a fegyvere, de azért a hajó is számítana és ez utóbbi több szerepet kéne, hogy kapjon a játékban.
    Ha nerf-elni akarják a CV-ket, akkor vezessék be a "valós" repülőgép-indításokat, hogy ne tudjon egyszerre féltucat rajjal megindulni, már a játék elején - bár, amilyen kis pályák és észlelhetetlen hajók vannak, ennyi "előny" meg járna is neki...

Sokkal könnyebb volna a wg élete is, ha a játékot world of battleship-ként adta volna ki, ahol csak a felszínen úszó hajók - sokkal jobban kidolgozva a "belső működésük" - (BB, BC, CA, CL) jöhettek volna csak számításba. Akár úgy is, hogy a kisebb hajók csak a nagyobbak kíséreteként lettek volna megoldva (akár fejleszthető elemként) és a játékos úgy vezényelhette volna őket, mint (most még) a CV a repülőrajait. Az összes többi (DD, CV, tengeralattjáró, tengerészeti repülők) meg mint leküzdendő akadály lett volna a pályákra feltéve, M(u)I-vezérelve.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.09.19. 19:13:32
  • Trucker39
    Nézegessétek! Nem rég lett megosztva. Majd én is megnézem, csak most nincs rá időm.
  • Dagohun74
    Köszi srácok!
  • Trucker39
    A videó végén van a felszerelés, beállítás.

• Tono34
    Én német csatahajókat másodlagosra szoktam húzni, illetve notser videóiból szoktam még lesni, hogy miket tesz rá.
  • Dagohun74
    Üdv!
    Tudnátok tanácsot adni a Scharnhorst milyen kütyükkel kellene felszerelni? Tegnap véletlenül megvettem mert kaptam egy 70% kupont.

Trucker: A steel ocean veszett jó játék volt de, meghalt. Imádtam.
  • Trucker39
    A WG-nél megint felfedezték a spanyol viaszkot. Már évekkel ezelőtt ezek a lehetőségek benne voltak a Steel Ocean játékban. Sok más egyéb újítás mellett. Gondolom, majd azok is szép csendben átkeverednek ebbe a játékba. Természetesen minden lőszernek fix darabszáma volt, stb. A tengeralattjárónak szintén három poziciója, stb. A cirkálóknak, rombolóknak természetesen több irányban kivethető mélységi bombája, aminek állitható volt a robbanás mélysége. Cirkálóval nem szerettem tengeralattjárót üldözni, mert röhögve lemanőverezett. Rombolóval azzal igen. Le is foglalja a rombolót rendesen, míg kiszedi őket. Nincs ideje csatahajókat kergetni. Meg amúgy sem nagyon mert a közelükbe menni, mert a másodlagos fegyverzettel kikapták szerencsétlen csónakot a vízből.
    Sajnos annak a játéknak a játékmotorja volt gyenge, meg a grafika. Az ötletek benne jók voltak. Olyan beépített ranked listája volt már akkor is, amit itt még csak mostanában vezettek be. A kikötővel együtt.

• ozimak
    Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez az idei Halloween eventen lesz egyenlőre csak tesztüzemben. És kizárólag PvE mission keretében. Tehát semmiféle random (PvP) meccsen nem lesznek még egyenlőre. A mozgása 3 fázisú: fully emerged, periscope, submerged. Tehát teljesen kiemelkedetten mehetsz vele, periszkóp magasságon, vagy teljesen víz alatt. Csatahajóval csak akkor tudnak lőni rád, ha kiemelkedsz teljesen. Néha muszáj, mert elfogy a levegőd.
  • lonvard
    Hát kiváncsi leszek nagyon. Annyiban izgi lehet, hogy rombolóra lehet tenni vízibombát, egyes hajókon megvannak a rekeszek is, illetve lehet hangradarral deríteni a vizet, csak mondjuk mit fog kezdeni egy tengeralattjáróval egy csatahajó, amin elvileg semmi ilyesmi nincs. Periszkópra fog lövöldözni hajóágyúval? Ez egy tréfa.
  • lonvard
    Nem próbáltam, mer rossz a rejtőzködésük, és idáig azt gondoltam, hogy akkor inkább egy könnyűcirkáló. Most viszont fordítva kezdem gondolni, hogy egy bármilyen könnyűcirkáló vagy egy orosz romboló, akkor inkább az utóbbi. Ki kell próbálni. Egyelőre leragadtam a Clemsonnál, mer annak a rejtőzködése is pofás lesz ha meglesz a kapitány képessége, ezér most van motivációm tolni vele. Bár külsőre nem tetszik, mer kicsit I. világháború feeling, viszont legalább zárt a kapitányi híd, nem úgy mint a Mutsukinál, hogy a téli pályán befagy a tisztikar segge. :D
  • ozimak
    Élőben néztem a streamet. Azt mondta a srác, hogy CV rework még idén, tengeralattjáró 2019-ben.
  • Trucker39
    Az olvasni valót meg elfelejtettem linkelni: Tervek, álmok, satöbbi....
  • Trucker39
    Még jó, hogy azt mondta a WG régebben, hogy a játékuk motorja nem alkalmas a tengeralattjáró a játékba történő bevonására. Látszik, van az a pénz, amiért mégiscsak. Igaz, hogy ez csak event, de ha megnézitek a mozgást, a mechanikát, ez bizony elébb-utóbb nem csak event-ben lesz benne. Hogy meg vagyok lepődve rajta.

A CV témához: szerintem a szuper tesztereknél kiverte a a gagyiság mérőt a CV és az idióta repülős rész, így gyorsan eltolták a dolgot. Nem is baj.

Ionvard: Jó lesz a német csatahajó ág később is. Azon az ágon a T9-s hajó az egyetlen, amit nagyon sikerült megutálnom. Szerintem az a hajó annyit sem ér, mint a beépített vasanyag, ócskavas áron. A T10 viszont már igazán jó csatahajó. Igazi ... "Gyere közel! Pofán csaplak!" típusú hajó. Néhány csata után, mikor már kezdett kézre állni, jól bemérgeltem magam a borzalmas csapattársakon. Bementem egy halom ellenséges hajó közé és jól szétlőttem őket, meg persze el is süllyedtem. Meglepő módon, akkor léptem át először a 200 ezres sebzés határt. A gyorsabban töltő löveget tettem rá és azzal csapattam. Azon a hajón érződik, hogy igazi közelharcos hajó.

A rombolók közül nem próbáltad még az oroszokat? Nem rombolózok, de kellemetlen ellenfélként emlékszem rájuk. Nem nagyon torpedóztak, de az utálatos lövegeikkel sok bosszúságot okoztak.
  • lonvard
    Most lett meg, mentem vele egy kört. Első benyomásom, hogy jól kezelhető hajó, szépen tartja a sebességét, és emiatt szépen fordul. A motorhangja nagyon tetszik. A repülője nem tetszik, mert megint azt az átkozott kongós izét kaptam, ami felülnézeti perspektívát ad, cserébe az újratöltési ideje reménytelenül hosszú. Magyarán szinte használhatatlan. Érzésre cirkálósan kell használni, mer ugyan rendesen van páncélja, de itt azért nagyfiúkkal kerül szembe. Csak úgy nyüzsögtek a Bismarckok. Minden hülye a német csatahajó vonalat tolja? :D Meg kell még barátkoznom ezzel a hajóval. Bayernnel olyannak éreztem magam, mint egy nehézpáncélos lovag, ezzel meg inkább cirkálós feeling van meg. De legyen meg 20-30 csata és utána tisztább lesz a kép. Az a hülye repülő! De legalább jól néz ki. Nem olyan szerencsétlen 1. világháborús cekker kinézetű, mint az elődei voltak. :)
  • Darun
    Ez több szempontból is érdekes. Mondjuk a WG eleve nem szavahihető, amit mondanak, annyit sem ér, mint a friss májusi reggelen eleresztett fing, de többször kijelentették és megindokolták, hogy nem lesznek tengeralattjárók és miért nem.
    Ehhez képest: a Gazsinál tavaly április elsején volt Leopard 2 vs T-90 meg a Mi-24 vs Apache. A Leo-t és a többi modern tankot már berakták a játékba, a helik elvileg most jönnek. A hajós játékuk még ki sem jött (már kb 2 éve tesztelik zárt bétában), de idén április elsején már volt atomtengeralattjárós event.
    Ami a WG-s U-Boot-oket illeti, már korábban felmerült, hogy ez technikailag sem kivitelezhető. Értelme se lenne sok, hiszen a XXII-es tipust leszámitva szinte mindig a felszinről támadtak és csak a meneküléshez merültek le, mivel viz alatt csak lassan tudtak haladni.
  • Darun
    A Bismarckon lesz hydro.
    *Scharnhorst. (a schwan hattyút jelent)
    *bár hivatalosan tényleg csatacirkáló volt, a játékban nyilván csatahajóként került be, úgy is kell vele játszani
    *a 380-as ágyúk beszerelésére visszavonták a Gnei-t, de a háború alakulása miatt nem került rá sor, szóval nem feltétlen nevezném hiteltelennek.
  • Caliph
    cv rework biztos hogy 2019re csúszik
  • Caliph
    most jött szembe a youtubeon,nem néztem még végig,nincs ápr elseje,viszont halloween event szaga van. ha jól sül el az event és nem lesz mass cry,szerintem érkezni fognak a tengeralattjárók

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.09.18. 18:36:14
  • lonvard
    Közben elkezdtem az amerikai romboló vonalat. Viszonylag sokat játszottam mustukival, és iszonyatosan zavart, hogy speciális helyzeteket kellett keresnem, ki kellett kerülnöm a komplett ellenséges romboló állományt, réseket kellett találnom a védelmen, hogy megtaláljam a célpontjaimat. Ennek is van persze egy bája, meg szerettem is csinálni, de most jutottam el odáig, hogy mi lenne ha inkább olyan hajóban ülnék, ami üti a rombolót, a cirkálót, és a csatahajót is, bizonyos szituációkban persze. Eredetileg a Nicholast céloztam meg, de a Clemsonban annyira jól érzem magam, hogy hihetetlen. Rejtőzködés helyett fegyverhatótávot növeltem, Szuperintendáns helyett Basic Firing Traininget raktam be, és olyan lett, mint egy szuperül rejtőzködő könnyűcirkáló, romboló extrákkal, többek közt 12 rövid hatótávú torpedóval. Egyelőre nagyon tetszik. Ha meglenne hozzá a rejtőzködés képesség még, akkor kegyetlen lenne. Most erre hajtok. Hosszú menet lesz. :D
  • lonvard
    hydro mégsincs. Francba. Csak mert a Grafon mindez van. Tök jó torpedók, hydro, meg repülő is. Édes istenem mennyire szeretem ezt a Grafot. :)
  • lonvard
    Kifogtam ezt a 200%-os xp dolgot, mindenféle zászlókat és kamókat ráadva a jó öreg Bayernre már csak 6000xp a Gneisenau. Prémium xp-ből azonnal fel tudom szerelni fullosra. Ez lesz az első 7-es szintű hajóm, nagyon izgatott vagyok. Elvileg feküdni fog, mert amolyan csatacirkáló-zsebcsatahajó ez is. Schwanhorst ikertestvére, csak történelmietlen módon ráaggatták a nagy ágyúkat. Viszont van repülője, torpedója, hydroizé is, gyors emellett, szóval nagyon kell hogy tetsszen.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.09.18. 15:05:33
  • Gyuszopapa
    Köszi.Ott találtam magyarosítás modot is.
  • Trucker39
    Kicsit régi, de magyar és azért segít, ha teljesen ismeretlen előtted a játék.

Alapok
  • Gyuszopapa
    Hali.Van magyar leírás erről a játékról skillek,stb.
  • Darun
    A kis kaliberű légvédelmi fegyverek elég könnyen megsemmisülnek. A nagyobb, tornyos másodlagosok már nehezebben, a fő ágyúkát meg még nehezebb ellőni, főleg egy csatahajón. A repcsi ikon egyébként a légvédelmet jelenti, nem a repcsit xD Fogyó eszközt nem lehet ellőni.
  • lonvard
    Hm. Idáig teljesen haszontalannak éreztem a modulok meg ágyúk védelmének eszközeit, hiszen úgy is megjavítják ha kilövik, de ez most így elgondolkodtatott. Mikor tudom, hogy HE-vel megsemmisítettem valamit? Mert viszonylag gyakran van olyan, hogy megjelenik egy fekete repülő ikon találat után, jelezve hogy repülő amortizálva, no de ezt én úgy vettem, hogy ilyenkor csak 1-2 percre max.
  • Darun
    Nem. Ez talán ugyanúgy minden második peccsben ismétlődik, mint a gyakori/ritka citadell. A nyáron indult egy WG rovat, talán valamelyik első adásban pont emlitésre került, hogy a hajó teljes élete szét van osztva különböző részekre, a moduloknak is meg van a saját életük és ha az elfogy, akkor megsemmisülnek. Rombolónál elég ritkán fordul elő, hogy kinyirják a torpedót, de velem olyan is volt már. Azért fordul elő ritkán, mert ugye nekik eleve kevesebb az életük, gondolom az arányok mások, mint egy cirkáló vagy csatahajó esetében. Egyszer volt olyan csatám, hogy az első pár percben kaptam egy nagyon csúnya HE fókuszt. Az életemből nem sokat vett le, de csak percekkel az után tűnt fel, hogy a Bismarckom egyik oldaláról teljesen leradirozták a másodlagosokat, amikor egy lövés sem távozott a hajómtól. Visszavonultam, megnéztem a hajót és meglepetten néztem, hogy tényleg mindent leszedték. Mexico-val, Iowa-val és emlékeim szerint Dánkörkel is volt már, hogy az összes elülső tornyomat használhatatlanná lőtték. Ez ugye főleg a Dánkörknél kellemetlen, mert neki csak elöl van. Cirkálóknál azért viszonylag sűrűn előfordul a TT vesztés, de csatahajónál sem ritka. Ami érdekes, hogy a Mutsu-nak pl elég könnyen kiszedték a topedóvetőjét, pedig az nem a nyilt fedélzeten van, hanem a fedélközben és zárható "ajtaja" van.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2018.09.09. 19:22:29
  • lonvard
    Megsemmisült csata közben a Graf egyik torpedókilövője. Ilyet még nem láttam. Tátott szájjal bámultam a kormot a helyén. :D Pár száz csatám van csak, viszont abból majdnem 200-at a szuperkönnyen lőhető mutsukival követtem el, és soha nem semmisítettek meg rajta semmit. Ez valami új dolog?