22410
A Wargaming új MMO játéka
-
lonvard #17076 Igen de az nálam benne van a 40% elcseszett csatában. Olyankor van az, hogy összesorsolták a bénákat néhány rutinos róka ellen, és sansztalan a történet. -
Darun #17075 Azért elég sűrűn előfordul az, amikor az erős oldal hamarabb elesik, mint a gyenge. Akkor aztán felmerül a kérdés, hogy mi a rákot csináltak a túlerővel? Az sem ritkaság, hogy az ellenfél kevesebb hajója simán feltartja a saját erősebb oldalt, a gyenge oldal meg hamar elesik és már is két tűz között a csapat.
Azt elismerem, hogy még divisonban se könnyű tényleg csapatmunka szinten összehangolni a játékot, random emberekkel meg még nehezebb, de azért csapatmunkának számit már az is, amikor mindenki a hajóosztályának megfelelően játszik, alkalmazkodva a pálya adottságaihoz és az éppen aktuális harci helyzethez. Azt is nagyon sokszor tapasztalom, hogy mig az ellenfél csathajói képesek közelről támogatni a cirkálókat/rombolókat, addig a sajátok jó messziről kempelnek. Vagy amikor valaki nekiindul támadni, senki nem megy vele, esetleg mindenki egyesével követi és meg is halnak a fókusztól. -
lonvard #17074 A csata megnyerése szempontjából szerintem a szerencsefaktor a leglényegesebb. Kiket rak össze az rng és hogyan dobálja le őket a térképre. Ez hosszútávon kiegyenlítődik. Hogy kevésbé skilles játékosokkal és valamivel gyengébb hajókkal állunk ki egy jobban összerakott csapattal szemben az velünk is megtörténik, meg az ellenfelekkel is. Ugyanannyit szopunk mint ahányszor majd fölényben játszunk. Vannak eleve eldöntött csaták, de ezek a csaták nem számítanak a winrate szempontjából, mert az egyéni skillek nem tudnak kijönni a túlerővel szemben. Azok a csaták fontosak, mikor szoros a meccs, és rajtunk is múlik hogyan végződik, és a végjátékban dől csak el. Na ezeket kell nagy százalékban megnyerni, és akkor van az, hogy 55-58% a winrate. Tehát ebből az látszik, hogy a csaták olyan 40%-a eleve bukta. Most nem vagyok egy óriási matekos, de akkor ez úgy néz ki, hogy 40%-ot biztos nyerünk, 40-et vesztünk, és csak a csaták ötödénél van döntő befolyásunk a kimenetel szempontjából. Tehát én emiatt egyáltalán nem görcsölök. Megyek előre, csinálom amit az adott helyzetben csinálhatok, aztán egyszer csak látom hogy szétvertük őket, vagy ők vertek szét és már csak páran vagyunk és bukta, vagy éppen azt látom, hogy fú szoros lesz, irány középre. Na és ekkor jönnek ki a Graf képességei. :)
-
Kotomicuki #17073 Csak ezt egy bizonyos intelligenciaszint fölött már tudja az 500-1000 csatás is, ill. le lehet olvasni a minimap-ról az aktuális helyzetet...
A wg termékeivel az a gond, hogy manapság már úgy kell megvenned a sikeres játékélményt és ha nem fizetsz, akkor teljesíteni sem tudsz úgy, ahogy azt egy "normális" játékostól elvárná az ember - pl. zászlók, álcafestések, stb.
Ha meg azt érzi a szerencsétlen f2p, hogy oly mindegy, hogy merre is indul, mert hozzátenni nem fog tudni úgysem a játékhoz, pláne +2 tier-ben, akkor az az oldal fog győzni, amit a script preferált: ahol a több "fizetős" játékos lesz... -
lonvard #17072 Szerintem nem a csapatjátékra való hajlammal van a gond, hanem hogy egy random összedobott társaság az nem csapat. Csapathoz kell egy vezér aki szervez és akire hallgatnak, és kell terv. Ezek nincsenek. Szétszórnak minket a térképen, és adott, hogy mit tudunk csinálni. Ha engem akármilyen hajóval bal szélre dob le, akkor cirkálóval-csatahajóval bal oldalon fogok elindulni a bal szárnyra dobott hajókkal egyetemben. Azon múlik a győzelem lényegében, hogy a szárnyon áttörjük a frontot vagy sem. Ha áttörtük, akkor majdnem biztos a győzelem, mert kereszttűzbe fog kerülni az ellenség, vagy beérünk a körbe, vissza kell fordulnia, és megint csak kereszttűzbe kerül. Egyébként ez egy egészen korrekt taktika, belegondolva max azzal lehet játszani, hogy ha középről indulunk, akkor eldönthetjük melyik oldalt választjuk, és az a döntés nagyban befolyásolja majd a játékot, ha csatadöntő hajónemmel csináljuk. Csatahajó nem mindegy melyik irányba fordul. És akkor melyik irányba kell fordulnia? Hát az a vicc, hogy ez is lutri. Mert ha úgy dönt, hogy az erősebbik szárnyat erősíti, hogy túlerőt képezve nagyobb esélye legyen az áttörésnek, akkor a másik oldal gyenge marad, és nem lehet megmondani nekik, hogy halogató taktikával próbálják lassítani az oldalt, de ne ölessék le magukat. Szóval az lesz belőle, hogy az ellenség áttöri a gyenge oldalt, mi meg a másik oldalt, és akkor versenyfutás lesz a körért, meg összekavarodnak a hajók, visszafordulnak segíteni, és megint csak káosz. :D -
lonvard #17071 Igen igen, én is megvizsgáltam, hogy úgy klopfoltak rá valami tankra egy tigrisszerű tornyot. Soha nem veszem észre, ha nem játszom a WoT-al. :D
Ezér nagy kincs a Furyban az a tigris, amit az Africa Corps hagyott el a sivatagban, pontosabban asszem kilőtték, és még az angol király is megnézte hajdanán. :) -
Darun #17070 Ez elég jó ok is arra, hogy ne nézzem meg ezeket a régi filmeket, amiket egyébként én is imádtam. A Kelly hőseiben pl meg voltam győződve, hogy igazi Tigris volt, egészen addig, amig (pont a WoT miatt) ki nem derült, hogy a világon csak 2 működőképes Tigris van. Persze gyerekként meg sem fordult a fejemben, hogy ez ma már egy kihalt állatfaj. -
Darun #17069 Azért azt se felejtsük el, ha történelmi hitelességet szeretnénk, akkor a Hood-nak 2,5 órára lenne szüksége ahhoz, hogy teljes sebességre gyorsuljon. Gondolom ti is ki tudnátok várni.
Én már a bétában éreztem, hogy ez a cv nem az én asztalom lesz, nem is nagyon erőltettem/erőltetem. Én csak a Lexi/Rjudzso-ig jutottam és nem is rémlik, mikor vittem utoljára csatába őket. Régen, az tuti. Az amcsikat preferáltam inkább, mivel én is a légifölény kivivásában láttam kiteljesedni az igényeimet, de a vadász rajok korlátozásával ezt kinyirták. Az utóbbi negyed évben nagyon megritkult a cv-k száma, igaz hogy mostanában T8-10-ben tolom, ahol régebben se volt sok. Ma pont kaptam egy Midway vs Midway csatát, ahol az ellenfél engem szemelt ki másodiknak, kaptam is pár torpot, aztán szétágyúztam bosszúból.
Persze én se szeretek most már cv-k ellen menni, de elfogadom hogy a játék részei. Ritkán tesz be csatába, akkor is sokszor elkerülnek messzire. Játékmechanikailag megértem, hogy korlátozni kell őket, hiszen magas tierbe úgy is csak a jobb játékosok jutnak el... ebből a szempontból nem egészséges a T8-as prém cv, ugye most a Ranked is tele van goldnoobokkal, bár én szerencsére már elértem a R15-t. Szóval egy jobb játékos kezében a cv igy is igen erős fegyver, de tény, hogy komoly figyelmet igényel még egy rutinos kapitánytól is. Ez a másik ok, amiért hanyagolom őket. De tegyük hozzá, hogy a világháborúban is ők voltak a top fegyvernem. Ráadásul sokan azért utálták/utálják a hordozókat, mert ellenük tényleg nagyobb szükség van a csapatjátékra... gyengébb légvédelmű társak kisérése AA cirkálóval, dd-k fedezése, stb. De mindannyian tudjuk, hogy a játékosokból leginkább pont a csapatjátékra való hajlam/képesség hiányzik. -
lonvard #17068 Nagyon szépen a hajómodellek, és főleg élethűek. Graf Speenél nézegettem, hogy milyen szépen lemásolták. Nem elhanyagolható ismeretterjesztő tartalom van ezekben a játékokban. Tankos példát említve, annak idején a Halál 50 óráját úgy néztük 16-18 évesen, hogy simán eladták nekünk, hogy királytigrisek csapnak össze shermanokkal. Ha ma ezt leadnák egy 10 éves gyereknek, aki a World of Tanks-al játszott, az fuldokolna a nevetéstől, hogy mekkora kamu. :D Az a vicc hogy még azt is tudná, hogy milyen tankokra cserélték le azokat, mer a patton és a chaffe is benne van abban a játékban. -
#17067 Akkor nagyon rossz játékot választottál. A WG játékai mind fantasy-k. Nagyon kevés valóság alappal. Gondolok itt a benzines palackként lángoló hajókra, a füstből sebészi pontossággal lövöldöző ágyúkra, még a papíron sem nagyon létező csodákról, a világot térdre kényszerítő, orosz hadiflottáról és még hosszan lehetne sorolni. -
lonvard #17066 Igen ez már kicsit fantasy, én próbálok II. világháború talaján állni. :D -
#17065 Nincs mit. Próbálgatni kell, hogy mi az ami neked tetszik és azt beállítani. Vannak benne komplett hajó átfestések is, akinek az jön be. Meg rengeteg egyéb dolog. Megkerestem külön a Sea group UI MOD-ját. Azzal még jobban átlehet alakítani a játék kinézetét. Persze csak annak, aki szereti ezt a stílust. Mentem ezzel a MOD-l egy csatát, hogy bemutassam, hogyan is néz ki ezzel a felülettel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
lonvard #17064 Nagyon szépen köszi! Most telepítettem és próbáltam ki, minden működik. Módosítgatok majd egy-két helyen este, mikor ráérek búvárkodni benne, ami fontos volt nekem, hogy láthassam, hogy mit ki lehet hozni ebből a modpackból. Tetszik a sok információ, amit kiír a hajók mellé, a fejléc a saját és ellenséges hajókkal nagyon szuper, a célkereszt is oké, ugyanúgy benne van az ellenség szöge a hajónkhoz képest. :)
-
#17063 Ez meg a folytatása:
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2018.09.07. 21:49:50 -
#17062 Én semmi default beállítást nem használok. Magam választottam ki, mi az ami tetszik, vagy esetleg kényelmesebbé teszi számomra a játékot.
Megpróbálom ide belinkelni a telepítési menüt. Előre figyelmeztetlek, nem egyszerű a dolog, másrészt eléggé egyedi a beállításom. Sok mindenkinek nem tetszik, de nekem igen. Olyan 80-90 %-ban anime. Azért csak ennyi, mert a hangokat annyira nem kedvelem. Kivéve ARP Kongou hangját. Illetve most hiányzik egy nagyon fontos UI. Még nem készült el a frissítése, így az nincs telepítve nálam. Ez az eleje:
-
lonvard #17061 Ki tudnád rakni mit telepítettél fel ebből a csomagból? Beállítom olyanra, és ha működik, akkor erről az alapról variálgatok, megnézem az összes célkeresztet és ilyenek. Nem akarok nagyon csicsás dolgokat, alapjáraton például felrakta a team HP-t, a hajókat jelző szimbólumok helyére és rohadtul zavart. Viszont iszonyat tetszett, hogy mutatta, hogy az ellenség hajója milyen szögben kanyarodik éppen. Csak közben eltüntette a hudomat. :D -
Sendrov #17060 Természetesen eszembe sem jutott, hogy bármely értelemben véve a személyem ellen irányult volna a korábbi hozzászólásod. Elnézést, ha a válaszomból esetleg ilyesmi érződött..
Én csak arra céloztam, hogy jelenlegi formájában a CV játék nem érdekel különösebben. Ha átalakítják, esetleg újra kipróbálom. Majd kiderül, hogy tetszeni fog-e vagy nem.
Akár hogy is lesz, én továbbra is maradok a cirkálóimnál, néha egy kis BB, nagyon ritkán romboló.
Mint játékos, nagyon élvezem, ha olyan CV van az oldalamon, aki érti a dolgát. Felderít, foglalót bombáz, légi fölényt épít ki stb. Az ellenfél CV-je pedig csak érdekesebbé teszi a játékot azzal, hogy hajóban ülve felfelé is kell kukkolnom. Persze bosszantó a több irányból jövő torpedókat esélytelenül megpróbálni kikerülni, de ez ilyen. Elfogadom, mert a játék része. Soha nem is nyafogtam a CV-k miatt. Sőt, légvédelemre kigyúrt cirkálóban ülve gyakran visszafordulok segíteni a saját CV-nek, ha túl nagy körülötte az ellenséges légi forgalom.
A "klikktibi" dolgot meg csak azért idéztem, mert általánosításnak tűnt.
Mivel alább már részletesen kivesézted, hogy mire értetted, így erre már nem is kell reagálnom. Annál is inkább, mert hogy ismét magamat idézzem: "Maximálisan egyetértek veletek CV ügyben." :) Abban is egyet értek, hogy WG cseszte szét a hordozókat azzal, hogy az alap koncepció nem volt jól átgondolva, utána meg folyamatosan össze-vissza foltozták őket. -
#17059 Szerintem valami kezelői hiba lesz a dologban. Mint korábban írtam, évek óta és rendszeresen több MOD-t telepítek a játékhoz és ilyen jellegű dolgot nem tapasztaltam.
A mellékelt képen mutatom, hogy jelenleg is 300 MB körüli, telepített csomaggal játszom. Ebben sok minden benne van. Célkereszt, FPS, limiter, UI, stb.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
lonvard #17058 Én nagyon akartam CV-zni hajdanán, csak frusztrált, hogy japánnal amerikai hordozó ellen nem tudok játszani mert fölényben van, amerikaival meg nem tudok normálisan hajókat támadni. Szóval a hajlamaimat coop módban botok ellen éltem ki. :D
Közben a Bayernt és a Graf Spee-t váltogatva használom 1 kapitánnyal, nagyon tetszik. Sajnos az Aslan csomagból nem tudtam csak a célkeresztet feltelepíteni, mert úgy nem telepít fel semmit, ha meg a default beállításokkal telepítem a célkeresztet, akkor kinyírja a bal alsó hudomat. Majd még kísérletezek vele azér. -
#17057 Ha bármilyen olvasatban a személyed elleni támadásként is értékelhető volt a keményen körvonalazott véleményem, természetesen megkövetem magam. Semmi indokom nincs sértegetni egy jelentéktelen játékhoz való hozzáállásodat ismeretlenül sem, amennyi keveset, töredékesen pedig "ismerek" belőled a hozzászólásaid és modelljeid révén, feltétlenül tiszteletre méltó és az a benyomásom, hogy feltétlenül csak gazdagítod a szcénát a jelenléteddel.
Ugyanakkor az álláspontoddal nem feltétlenül értek egyet, és engedd meg, hogy épp arra apelláljak, hogy a hajózás története a hobbid. A hordozókat eddig a játékban azért szerettem és bizonyos fokig tiszteltem, igen, akkor is, amikor annak idején pl. lékeket raktak a féltégla-Coloradomba, mert a gyakorlatukat térkép-kontrollra és szép szituációs áttekintésre tudták konvertálni. Árkád játék ide vagy oda, azt tették, amit egy hordozónak tennie kell - csapásokat terveztek meg, felderítettek, kontroll alatt tartották a helyzetet, ellenőrizték a légteret, és úgy általában egyszerre csináltak mindent. Úgy, hogy az osztályközi balansz már náluk is ugrott rég, pl. DD-k kaptak defAA-t, nemhogy csatahajók.
Amit én most látok, az viszont már nem a hajóról szól, a repülőgép-hordozóról, hanem a repülőgépekről. Épp ez benne a problémám, személy szerint. Eddig egy egyre inkább elcseszetten kivitelezett, de mégis egyedi osztály volt, ahol úgy érezhetted, hogy egy, a tengeri hadviselést megreformáló egységet irányítasz. Most WoWp-ozol, hajókra lövöldözve. Egyelőre nem túl impresszív módon, teszem hozzá.
Még annyit, hogy én a sommás "klikktibi"-gúnnyal, bár aláírom, a kontextusból egyáltalán nem így jött le, nem a casual játékosokra repültem rá, nem a játékkal való viszonyra tettem megjegyzést (az elmúlt hónapban én is minden vagyok, csak aktív nem), hanem a jellemre. Én sem voltam CV pro, top tier-ben én sem erőltettem a játékot, olykor-olykor, ha elkarcolgattam a Sókakuval vagy lady Lex-szel. De nem is mentem rankedre újabban már, kláncsatákra pedig soha, noha papíron klánt vezetek. Az, hogy "átlagos képességű játékosként leülök heti átlag félórára", nekem aztán a világon semmi bajom nincs, sőt. Beszélgettem már el teljesen civil és szórakoztató módon olyan csapattárssal is, aki harminc másodperccel azelőtt torpedózott ki. Ezzel párhuzamosan viszont tartom a véleményem a stream-en is fröcsögő, nem is annyira kisebbségről, akik folyamatosan tolják a "Nerf HE", "nerf destroyers", "air cancer", "oh no, you hurt my battleship"-szövegeiket. Ők azok, akik most visongva ujjonganak, hogy kibelezik a hordozókat.
A baj csak az, hogy az alfa-verzió képei alapján nem belezik. Ugyanúgy fölöttük fog keringeni permaszpottal az - ezúttal - egyetlen raj, csak egyrészt most már a hordozó osztatlan figyelmét fogják élvezni, másrészt harminc másodpercenként kapni fogják a két gyújtást a rakétaszalvóval az arcba. Mert "kitörölni cirkálókat", az jár, de "kitörölve lenni hordozó által", az felháborító. Nos, mostantól kezdve ilyen nem lesz. Mostantól szép lassan, égve fognak megdögleni. Eddig az volt a baj a hordozókkal, hogy "1 v 1"-eztek. Mostantól "1 v 12"-zni fognak. Ezt pedig klikktibiék részben maguknak főzték, a némileg arrogáns megjegyzésem pedig erre a tömegre vonatkozott, nem a hétköznapi játékosokra. A hétköznapi játékosok kellene, hogy a játék gerincét adják (ezért vagyok nagyon zabos finoman szólva pl. a kompetitív játékosoktól itt-ott látható "Oké, hogy OP a Sztálingrád, de én ezért "megdolgoztam", úgyhogy nekem ez jár!-baromságokra), de hát a nagy számok törvénye szerint elnyúlik két irányba a haranggörbe, ezzel sem lenne semmi gond alapesetben, de az ostobaságot ettől még nem emelem piedesztálra.
Nagyobbrészben viszont kétségtelenül a WG cseszte el, amikor hibát hibára halmozott, a manuál dobás kiiktatásával T6-ig, aztán T5 és T6 találkozások engedésével, AP-bombákkal, aztán megkoronázták ezt a Saipan-nal, Kagával, vagy a Szürke Szellemmel, hogy a GZ-t meg se említsem, és sorolhatnám. A hógolyóból lavinát csináltak, és végül törölték a francba az egészet, pedig a rendszer még menthető lett volna. Vitathatatlan tény, hogy a hordozók szarok voltak, és a WG egyre szarabbá gyúrta őket, de az alapkoncepcióból még így is átjött az, hogy mi egy lapos és mit kéne csinálnia.
Az a problémám tehát, hogy a fürdővízzel együtt kiöntötték a gyereket is. Jelenleg azt mondom, ennyi erővel inkább vették volna ki a hordozókat tokkal-vonóval.
Vagy ennyi erővel fejezzék be a "tengeralattjárók soha nem lesznek a játékban, nem működnének, egyébként sem csata-fegyvernem volt"-szöveget, mert szemmel láthatóan bármi működik a játékban, ha eléggé megnyomorítják a koncepciójukat; lődözhetünk mi még itt légvédelmi ballonokkal is.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.09.06. 23:57:25 -
Kotomicuki #17056 Meg lehet nézni, hogy mivé vált a wot, mert a "nem pro" játékosok sírásának (és a saját kapzsiságának) engedett a wg: mára egy inkább feldühítő kreténség lett, mint "játék" és ettől a wows sem állt már eddig se távol...!
El kéne tudni fogadni, hogy a "társasjátékokban" (is) vannak bizonyos elvárások, egy bizonyos szint fölött, amit, ha nem ugrik meg a delikvens, akkor bizony a többség (jogos) haragját zúdítja a fejére - hacsak a többi sem éri el azt a bizonyos szintet, de a "haragtól" ez sem véd meg, mert ez is népszokássá vált a wg termékeiben a "játék" (immár csak megkopasztógép) és a játékosok (immár csak megkopasztott "angry birds-ök") színvonalának erős hanyatlása mellett! -
#17055 Megtaláltam közben:
"What about captain skills for CV's?
It's too early to talk about that, but since the CV gameplay is reworked, a rework of those skills will also be needed. If the changes are big enough, they'll offer respecs,... to offer a smooth transition." -
Toweliee #17054 Köszi -
#17053 Azt olvastam a fórumban (Wows ide vonatkozó része), hogy majd át lesz dolgozva és hozzá lesz igazítva az új játék módhoz. -
Toweliee #17052 Mi lesz a kapitányskillekkel? -
#17051 Értem, de miért hívjátok továbbra is CV-zésnek? A hordozót, max a kis térképen lehetett látni, ahogy nagy nyugodtan bandukol neki a szigetnek... gondolom. Ez így ebben a formában egy World of Warplanes, átültetve ebbe a játékba. Biztos kevés volt odaát már a játékos és így toboroznak, vagy nem tudom.
A komoly CV játékosok biztosan nagyon "örülnek" ennek az átalakításnak. Aki próbálta a hordozóval történő játékot, az hamar rájött, hogy baromi nehéz jól játszani vele. A többi játékos meg inkább a kezét leharapná, csak ne kelljen megdicsérni, mikor a hordozó jól végzi a dolgát.
A szép. új világban meg majd lesz nagy nézés, meg sopánkodás, hogy nem jön a CV segíteni. El lesz a kis rajával és szépen torpedózgat, meg bombázgat, meg rakétázza ki a vízből a rombolókat. El lehet felejteni szerintem az ollóban támadást hajók ellen, a saját rombolók fedezését, ellenfél romboló spottolását. Az AI gépek hogyan fognak működni, még nem lehet tudni. Ha úgy mint a légvédelem, vagy a másodlagos fegyver irányítás, hát... az érdekes lesz.
Biztos nagyon fognak neki örülni a játékosok.
Sajnos a hordozó játék pont nem alkalmas arra, hogy fáradtan, munka után leüljön vele valaki játszani. Illetve alkalmas, de szerintem a T4-5 szintig. Magam is azokat szoktam elő venni néha és kerülök velük egyet-kettőt. Magas szintűeket elő sem merem venni. Van egy T10 USA , meg egy T9 IJN hordozóm. Mivel tetszenek, így az USA ágon - egy kivételével - az összes hordozó a kikötőmben horgonyoz. Bármikor mehetnék velük is, de csak a csapatom kárára lennék. Azokkal rengeteget kel gyakorolni, éles játék előtt be kell melegíteni és csak utána neki veselkedni. Magas szinten a CV már szinte sportnak mondható. 4-5 magas szintű csata után piszokul el tudok fáradni.
-
carp3tm0nster #17050 Bár én rettentő keveset CV-zek, és momentán totál kiakaszt mikor mellém dobja egy CV az xdb torpedóit, de az új mód gyakorlatilag egy arcade valamivé kicsinyíti le a CV játékmenetet.
Mondjuk egy kb world of HE spam jellegű játékban úgy tűnk erre van igény. Gondolkodás ne legyen, csak klikk, meg tűz. -
Sendrov #17049 Maximálisan egyetértek veletek CV ügyben. Ha pro CV-s lennék, engem is halálra idegesítene, ha így lebutítják a hordozós játékot.
De nem vagyok pro...sőt! Bizonyos értelemben én is "átlag-klikktibi" vagyok. Persze nem azért, mert sík hülye vagyok a hordozókhoz, vagy a hajókhoz (hajózás története pl. az egyik fő hobbim).
Olyan értelemben vagyok "klikktibi", hogy legtöbbször este, fáradtan, monitor előtt eltöltött nap után ülök le játszani. Célom a könnyű kikapcsolódás, egy a hobbimhoz nagyon közel álló játékkal. Jelenlegi állapotában a CV-zés fáraszt, nem pedig kikapcsol.
Ha szétcseszik a CV-zést full árkád-ra, esetleg én is rákapok. Nem azért mert idióta vagyok, hanem mert így árkádban talán szórakoztatóbb lesz, a mostani "ezer dologra kell figyelni egyszerre" dolognál.
Szóval a toborozzunk plusz játékosokat a cv-re, ezzel a gagyi röpködéssel, valószínű működni fog.
Ettől függetlenül én azért mégiscsak meghagynám a mostani RTS szerű CV irányítást és csak opcióként raknám be az árkád, repcsi nézetes röpködést. Persze ennek meglenne előnye, hátránya.... -
#17048 Lényegében egyetértek. Az új játékmód teljesen agyhalott lövöldözgetésnek néz ki, de ami a legfontosabb, hogy nem a hordozóról szól, hanem a repülőgépről. Egy world of WARSHIPS-ben.
Persze, az meggyőződésem, hogy az originál célt (több játékos a cv-k alá) azzal, hogy lehülyítik a CV-játékot átlag-klikktibi szintjére, korrektül elérik. -
#17047 Kérdések és válaszok a hordozók átdolgozásával kapcsolatosan.
Nem ájultam el a WG válaszaitól. Meglátjuk, mi lesz belőle. Továbbra is az a meglátásom, hogy az eddigi CV játék lényege veszik el. A gondolkodás és helyes taktika kialakítása. E helyett lesz kézi bombázgatás, meg rakétázás, meg torpedózás. A CV játékosokat nem ez érdekelte eddig sem. Mármint hogy lássa, milyen alakzatban repülnek rá és hogyan támadják az ellenfél hajóit. Sokkal inkább az érdekelte, hogyan tudná még jobban átlátni a térképet, hogyan tudná még jobban és könnyebben irányítani a rajait a megfelelő helyre. Mindezt egy - erre a célra szinte teljesen alkalmatlan - kezelőfelülettel.
Több helyen olvastam, hogy azért sopánkodnak a CV játékosok, mert oda lesz a kényelmes játékuk. Aki így gondolja, javaslok megnézni egy profi játékos felvételét, ahol komolyan játszik hordozóval és látni, hallani a billentyűzet hangját is. Egyik-másik kezdő gépírónő megirigyelhetné, azt a másodpercenkénti leütés számot.
-
lonvard #17046 Ez nagyon jó hír. Én asszem fordítva csinálom, mivel a prémiummal játszom többet, és azzal van kedvem játszani, így arra képezem. A végén a Bismarcknál biztos újraosztom a pontokat. Az az advanced artillery nagyon tetszik benne. Hogy több mint 10 kilométerről a másodlagos fegyverzet beindul. Graffal múltkor kaptam az áldást, hullott a vakolat, meg a berendezés mindenfelé, és a fő ágyúkkal le se szart. :D -
#17045 A premium hajókra nem kell külön átképezni a kapitányt, nem kap büntetést azért mert abban a hajóban van. Abban viszont igazad van, hogy a skillek nem igazán passzolnak össze egy csatahajó és egy cirkáló esetében. Ha hatékonyan akarod használni a csatahajó kapitányát a cirkálóban, akkor a skillt újra osztod megfelelően.
Mondjuk és spórolós vagyok, így a premium hajóban úgy fejlesztem és úgy osztom el a pontokat, hogy az a majdani hajójának legyen megfelelő. Igaz, kevésbé lesz hatékony a premium hajóban, de az átképzés meg pénzbe kerül, nem is kevésbe. -
lonvard #17044 Ja, fontos szakmai kérdés:
Most a Nürnbergre képzett kapitányom van a Grafspee-ben, ami szintén cirkáló. Nem kellett külön átképeznem a prémium hajóra. Probléma, hogy én a német csatahajó ágat húzom, mer a Bismarckot akarom. Jelenleg a Bayern van meg, abban egy másik kapitány üldögél. Szóval jól sejtem, hogy ha átképzem csatahajóra a cirkálókapitányom, akkor utána a Graf Spee-re nem lesz oké? -
lonvard #17043 Oké, kapcsolgatok rajta, lehet valamelyik billentyűt nyomtam csak el. Vagy resetelem a beállításokat. Tényleg.
A kő-papír-olló nem működik, az egységeknek egymást is tudniuk kell ütni, nyilván eltérő taktikával. A tengeralattjáró emiatt alapból kiesik. A rombolókat szerintem azért buffolták fel, mert nem mindegyik szuperálcázott torpedókat lődöző ninjon, és ha nem ilyen egy romboló, akkor ki kell találni, hogy mi a tökömet kezdjen magával. Kell a seggük alá rakni olyan taktikai lehetőséget, amivel felvehetik a harcot cirkáló és csatahajó ellen, ha történetesen olyan szar az álcájuk, hogy kénytelenek az ágyúikra támaszkodni. Mittudomén ha füstből lövöldözik, akkor be kell menni utána a füstbe, vagy el kell kerülni a füstöt, vagy torkolattűz alapján megpróbálni eltalálni, vagy mittudomén. Persze lehet túltolták és valóban komoly probléma magasabb szinten.
-
#17042 Igen. Azóta kaptam olyat levelet is, hogy felejtsem el a dolgot. El..baltázták és mindenkinek kiküldték. :) -
tutyimutyi2 #17041 Más is kapott olyan levelet ahol közlik hogy kapott pár hajót(Medea
• Valkyrie
• Wakeful
• Alaska
• Le Terrible
• Jean Bart ) a garázsba kapitánnyal együtt?
Utána egyébb infók és az elköszönés: We, at World of Warships Supertest Team, are grateful for you participation and efforts! -
#17040 Nem kell semmibe bele barmolni. Saját maguk rúgták fel a játék kő-papír-olló játékszabályát. Eleve kimaradt a játékból egy elem már az elején. Ez pedig a tengeralattjáró. Aminek a fő ellensége a romboló. A rombolónak nem lett munkája, de a WG-nél valakinek a szíve csücske a rombolózás, így kitalálták a láthatatlan, végtelen torpedóval rendelkező, kicsit neki lejtő játékot. Kapott spec torpedókat, kapott spec légvédelmet, stb. Holott a rombolóknak nem ez a szerepkörük. Csak amire készültek, nos olyan nincs a játékban. A romboló nem ellenfele a cirkálóknak, itt igen. A cirkáló feladat köre lenne a romboló vadászat és az erős légvédelem, kísérés, támogatás stb. Itt néhányból lángszórót alakítottak ki, másokból meg szuper páncéltörő golyószórót. Persze füstből, mert azt úgy kell. Abba ne is menjünk bele, hogy füstből egyetlen tüzér sem lenne képes a célt eltalálni. Legfeljebb tűzvezető radarral, de ekkor még nem volt ilyen. A csatahajók szerepe meg adott. Nagy tűzerő, erős védelem, aránylag kis helyre összpontosítva. Nem ellenfele a romboló és a cirkáló sem. Ellenfele lenne a tengeralattjáró és a hordozó. A hordozó megjelenésével már kicsit megkopott a ragyogása. Nem véletlen hogy jelenleg a tengereken a hordozóra van alapozva a támadó erő. A játékban is ez majdnem jó irány volt, csak kitalálták, hogy legyen oldalanként két hordozó is. Szerintem ezt nem kellett volna. Oldalanként egy-egy épp elég. A hordozó meg maga nagyon érzékeny bármilyen támadással szemben. Ha tengeralattjáró lenne, arra is.
Ki kellene józanodni kicsit a WG-nél és visszatérni a hagyományos, mint írtam. kő-papír-olló játékmegoldáshoz. Az egyensúly kialakításával kellene törődni, nem az újabb és újabb még papíron is alig létező hajókkal.
MOD-ról. Valamit elronthattál esetleg telepítéskor, vagy nem tudom. Évek óta használok MOD csomagot, nem tapasztaltam hasonló jelenséget. Egy mezei célkereszt feltelepítése biztosan nem okoz ilyen problémát, mivel a csomag telepítője, évek óta profin és biztonságosan teszi a dolgát.
Ha nem sikerül megjavítani, meg kell keresni a játékon belül a res_mods mappát és az aktuális verzióhoz tartozó modokat törölni, majd újraindítani a játékot.
Volt hogy 25-30 féle MOD is települt nálam egyszerre és még sem volt vele probléma. -
lonvard #17039 Annyira én nem aggódok, nem érdekük tönkretenni a játékot. Szóval ha nem működik amit csináltak és jön tízezer anyázó komment, akkor majd változtatnak. -
#17038 Szerintem az egész rendszerhez hozzá sem kellene nyúlni, legalábbis ezt biztosan nem kellene. Ez egy ilyen elbarmolt ruszki sufni tuningnak tűnik. Na és ahogy te is írtad, ha nincs vadász cseszheted a légvédelmet. Hacsak nem fogják fel buffolni a hajók légvédelmét. -
lonvard #17037 Ebben a játékban a romboló a tengeralattjáró. Nincs szükség extra torpedós egységre. Plusz olyan egységek kellenek, amelyek egymást képesek elpusztítani, és csatahajó nem tud tengeralattjárót gyilkolni. Persze rá lehet aggatni vízibombákat, de akkor bele kellene barmolni a hajómodellekbe, és hiteltelenné kellene tenniük azokat.
Más: feltelepítettem az Aslan mod-ot, csak az egyik célkeresztet választottam, mocskos tetszik, hogy megmutatja az ellenséges hajó kanyarodási szögét. Egyetlen probléma, hogy eltűnt a bal alsó HUD-om, amin a saját hajóm adatai lennének. Most lehet hogy megnyomtam valami gombot, de nem találom egyszerűen, kurvafrusztráló. Mivel tudom behozni a bal alsó hud-ot?