22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Egyre jobban örülök, hogy beváltottam free-re az anyahajóimat.
  • DrSoong
    Gáz lett a CV, én az amerikai ágat húztam és már azt a keveset sem játszom amit a revamp előtt. Ha lenne olyan a teljes CV ág visszaváltását választanám, de az egyes kivett hajók miatt sem jött megfelelő kompenzáció!
  • Trucker39
    T10-be se nagyon akarjatok játszani. Ennyi gép elvesztése árán sem sikerült egy DesMo-t elsüllyeszteni. Gyakorlatilag sérthetetlenné tettek bizonyos hajókat.

• Caliph
    én elvoltam vele,de kb 1-2 menet volt naponta ,van hogy csak a napi wineztem,de igy nehéz lesz rendes sebzést vagy xpt összehozni sajna
  • asolyom
    Akkor a CV játék felejtős, bár nekem eddig sem volt a szívem csücske.
  • Caliph
    és légi felderítést is kinyirják,20% csökken a hajók észlelése levegőbőll. igy lesz olyan ca ami távolabb lő AAval mint hogy észrevennéd :D

buffot kapnak az inditható fighterek is,szinte azonnal támadnak amint inditod,és több vadász is jön le

midway torpedói sebzésgyengítést kapnak,több mint 1000 dammal csökkentik,és a flood esély is csökken :D

kinyirják a saját cv reworkjüket,igy is kevés már a cv,10 csatából 4ben ha van :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.02.21. 14:15:01
  • asolyom
    Nekem meg ma egy romboló kezdett befordulni a csatahajóm előtt kb. 3 km-re, hogy torpedót indítson és kapott egy HE sorozatot, amiből éppen elég átütött, hogy egy lövésre meglegyen.
  • Caliph
    ja és ez us cvnél nem annyira gond,mert HE dive bomberjei vannak,de a japó ág most vadászhat ap bombával ddre ? :D
  • Caliph
    a sok dd sírás miatt ma nerfelték a rakétásokat : lassabb támadás előkészület,bünti irányváltásnál,csökkentett támadóidő. azt elfelejtik , hogy ha el is találtál egy rombolót eddig,alig volt sebzés,tűz meg mint a fehér holló :D ( t8 japó cvm van,szal arról nyilatkozom)

tegnap t8 csatában mindenki kihalt csak az oldalankénti 2-2 cv (8 és 6os) maradtunk életben, mindkét csapat összeállt a cvvel,igy repcsivel támadni szinte lehetetlen volt,a két cv légvédelme darált mindent...

ha láttatok már 4 cvt,másodlagos ágyúkkal egymástól 2-3 kmre harcolni...shokaku ágyúival simán nyertem volna ha nem telik le az idő,igy replayt sem mentettem :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.02.21. 14:04:56
  • PrasCo
    Az All or Nothing sémára gondoltam ott, azon a környéken mondjuk ilyen New Mex és társaira, HA jól emlékszem.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2019.02.20. 16:09:05
  • asolyom
    Mi az az AoN?
  • PrasCo
    Ha nem szögeli a hülyegyerek, akkor azzal is kell - ha bele lehet kapni a 19mm-be, akkor az overmatch miatt mondjuk akkor is. A klasszikus páncélelrendezése miatt az HE-t jobban bírja az AoN-nál, a tűzzel meg azt lehet megszopatni, akinek fogalma sincs, hogyan kell használni a DCP-t és az RP-t, ami mondjuk a tier-ben nem példa nélküli. Mondjuk az ilyenek miatt is automatizálták épp a CV-zés 80%-át... cserébe tele van olyan lemezzel, ami a csatahajó-kaliberű AP-t még beengedi, de már élesíti.
    Úgyhogy a meglátásod jó, a páncél amolyan "as good as it gets". Most az más kérdés, hogy ahol négyszázhatosok röpködnek, ott ez mire elég, de a helyzet mással se jobb, sőt.
  • asolyom
    Ugyan most még nincs ebben tapasztalatom, de több helyen olvastam, hogy a T7 az egy viszonylag élhető közeg, mert jobb MM-et kap, mint pl. a T5 vagy T8 hajók, mert ez utóbbiak szinte mindig +2 tierben mennek.
  • asolyom
    Azért akad aki AP-t lő rá, ha éppen az van betöltve. Tényleg nem egy száguldó idegbeteg, de azért a 24 csomójával a második leggyorsabb BB a Kongo után.
  • Gyuszopapa
    Hülye aki AP-t lő rá.HE-vel meg ég mint a rongy.Eltalálni sem nehéz olyan lassú.
  • asolyom
    Pedig egy másik T5 BBC-nek sincs 350 mm-es övpáncélja, ráadásul az orr nagy része 150 mm-es plusz páncéllal fedett, ami azt jelenti, hogy nagyon kis területen overmatchelhető, így az orra szépen tud pattogtatni AP lőszere két szemből.
  • Darun
    Sok jó tulajdonsága van a Könignek, de a páncél pont nem tartozik ezek közé.
  • asolyom
    Nem is akarom egyelőre megvenni. Eddig összesen van 1200 csatám, de most nem nagyon akarok T5-6 fölé menni egyelőre, mert ezeket is sűrűn dobálja két tierrel feljebb. A T4-es hajók ilyen szempontból barátibbak, viszont ott sem akarok megragadni.
  • Trucker39
    Nem javaslom, hogy addig vegyél premium hajót, amíg azonos szintű, fejlesztett hajód nincs. Azzal is legalább száz csata legyen. Tele van a szerver bugyuta, anyuci pénzén vásárolt, premium hajósokkal. Ránézel a statjára és azt látod, hogy fejlesztett hajóknál megállt a tudomány T5-6 szinten, de van a kikötőjében 3-4 T7-8 premium hajó. Persze borzalmas statisztikával.
    Hangsúlyozom, NEM! a premium T8 hajóval kell megtanulni játszani. Azt a hajót már rendszeresen teszi T10 csatába, ahol csak ingyen frag lesz a kezdő játékos.
    Nem véletlenül kell olyan sok csatát menni fejlesztés közben, míg eljut valaki magasabb szintű hajókig.
    Minden szinten egyre komolyabbak a kihívások, újabb térképeket kell megtanulni, az új és erősebb ellenfeleket kiismerni, stb.
    A premium hajó akkor kell, különösen egy T8, vagy ha van Free XP-s premium magasabb szinten, ha a T9-T10 hajókat kell már fejleszteni és fedezni az igen magas költségeiket. Persze lehet itt is premium napokat venni, úgy könnyebb, de nekem fenntartásaim vannak a premium nappal. Akkor is ketyeg az óra, ha nem játszik a játékos. Egy átlagos ember, meg iskola, munka, család, egyéb szabad idős tevékenység mellett még néha aludna is. Így gyakorlatilag 24 óra premiumból, csak pár órát tud felhasználni. A premium hajó meg ott áll a kikötőben. Persze a WG szerveren a régi premium hajók "megromlanak" idővel. Különben senki nem venne újabbakat.
  • asolyom
    Megvettem a T5-ös német BB-t. Elég kezdő barátnak tűnik, jó páncélzattal, legalább is a saját szintjén. A prémiumok közül meg a Scharnhorst tűnik érdekesnek, bár ahogy olvastam a Tirpitzet inkább érdemes megvenni.
  • Darun
  • asolyom
    Most már rájöttem, hogy az a bajom ezzel a francia csodával, hogy egy próba lövéssel elmegy négy lőszer, és ha nem találok, akkor várhatom a töltést a helyesbítéshez, vagy fordíthatom rá a középső tornyot, és próbálkoztatok azzal. Valahogy a két, vagy maximum három ágyús torony jobban bejön.
  • asolyom
    Próbálgatom a Normadiet, de valahogy egyelőre nem áll kézre. Az ágyúi szeretnek franciásan "La Foch" üzemmódban működni, és ahogy nézem még az aiming system modification felszereléssel is 242 m a szórásuk, miközben a Warspite nagyobb kaliberű ágyúi ezen felszerelés nélkül is csak 219 métert szórnak. Az AP lőszer ugye nyilván csak oldalt álló célpotnba tud normálisat sebezni, a HE meg közel sem olyan hatékony, mint a brit hajókon. Szóval egyelőre tanácstalan vagyok.
  • dimre
    Flambass kimerítő tesztje az angol cv-kről.
  • Darun
    Nézegettem az "új" Texast, oké hogy durva sebzése van, de... 3,5km? Komolyan? Az Orionnak (T4) 5.8! Igaz hogy onnan is alig szed le valamit, de nah. És mondjuk a Texas meg több mint 10km-ről spootolódik, szóval max akkor nem veszed észre, ha sziget mögött van.
  • Trucker39
    Érdemes ilyen és ehhez hasonló felvételeket megnézni. Játékos közelibb, mintha videót nézne az ember.

Lexington
  • Count Adyn
    Hát nem tudom magam rávenni hogy belevágjak az uj CV zésbe:) Én sokat BB ztem is, nem éreztem annyira op nak a CV ket, valóságban sokkal durvább dolgokat tudtak művelni :)
  • Trucker39
    Igen, de magasabb szintem meg gyakorlatilag folyamatosan jóval erősebb légvédelmű hajók ellen kellene valamit tenni.

Itt egy példa. Az előbb volt szerencsém ebben a csatában részt venni. Ha megnézed a leosztást Ez alapvetően T10 csata. Még az sem állja meg a helyét, hogy de hát kellett egy hordozó is. Nem kellett, hiszen a T10 hordozó már ott van.

Magyarul nincs megfelelően beállítva az MM és teljesen feleslegesen tesz úgy mond szopó ágra hajókat, játékosokat. Négy csatát mentem ma T8 hordozókkal, abból egy volt T8 csat, a többi T10

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.02.16. 18:06:52
  • asolyom
    Szerencsére T4 CV T6-ba nem megy, de már T5-ben is akad olyan szörnyeteg (Texas), amibe nem tanácsos belekötni.
  • Trucker39
    Most nem is azok. Még magas szinten sem. Vannak néha jobb csaták, meg béna csapattársak, e miatt első helyen is végezhet. Viszont az átlag inkább a lista közepe. Kitört a pánik a játékosok között és megfenyegették a fejlesztőket, azok meg gyorsan és alaposan le tekergették a hordozók paramétereit. Most van például néhány hajó T10-ben ami gyakorlatilag támadhatatlan. Gyakorlatilag nem jut el hozzá egyetlen támadó raj sem. Természetesen az illető hajó egyedül van, nincs támogatása.

Ugyan ilyen anomáliák fordulnak elő más szinteken is. Egy - egy hajó típus valami miatt támadhatatlan azonos szintű repülőgépekkel.

E mellé jön a teljesen rosszul kitalált és megritkított hordozó osztály. Az MM rendszeresen feljebb sorolja, mint régen is a hordozókat. Ez nem lett megváltoztatva. Csak most a dolog szépséghibája, hogy nincs páratlan osztályú hordozó, így a T6-t rendszerint T8-ban játszatja, míg a T8 hordozót, meg T10-ben. Ami teljesen használhatatlanná teszi őket abban a csatában.
  • asolyom
    Én nem érzem annyira op-nak a CV-ket, persze csak T4 alapján nem hiteles az én véleményem.
  • Darun
    Mert még nincsenek rendesen kibalanszolva, sok a probléma, amit a hotfix is bizonyit, és ők meg már azzal vannak elfoglalva, hogy ebbe a közegbe bedobjanak egy Op újabb CV ágat, ami nyilván Op is lesz.
  • asolyom
    Miért?
  • Caliph
    jók ezek az új hajók,de a wg a szokásos taktikáját követi,azaz kihoz egy új hajót ami OP,aztán szépen fél év múlva csendben elkezdi lenerfelgetni...

Lehet Us cv ág helyett inkább ennek állok majd neki,bár amilyen lassan haladok jó ha fél év alatt t8ig elérek :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.02.16. 13:20:41
  • Darun
    Múlt hét csütörtök vagy péntek az első csatámban már láttam Indomitable-t. Nem biztos hogy jól időzitették az új cv ágat.
  • asolyom
    Már most látok itt-ott egy-egy Hermest gondolom, szuperzeszterek kezében.
  • Caliph
    Nekem most shokaku van meg,tegnap sikerült fullra fejleszteni,t10 ben sajna nem sok dolog van,rombolókat spottolni/zaklatni,kb ezzel lehet a legtöbbet tenni a csapatért.
    Kezdésnek rakétásokat indítok,itt már ellövök egy boostot is és megyek felderíteni merre indul az ellen csapat nagy része,így a saját csapat ha van egy kis eszük tud reagálni rájuk. aztán keresem a ddket és őket zaklatom spottolom,esetleg ha egy bb levált a tömegről akkor rátorpedózok...
    T8 al kb ennyi most amit megtehet az ember anélkül hogy lelövetné a gépeket a t10légvédelemmel :D

Ha két cv van oldalanként akkor meg együtt kell működni és amit lehet együtt kell támadni,ez a leghatásosabb,ha a baráti cv akar és képes is segíteni

elkezdem majd az amcsi ágat is,ott az tetszik hogy HE zuhanóbombák vannak amibel már ddt is lehet zaklatni ha eltalálja az ember,meg a +2 torpedó/támadó raj is jól hangzik a japóhoz képest,több esély van gyors hajót is megtorpedózni. bár nyilván nem véletlenül a haky a jobb,pedig papíron a +2 torpedó sokat számíthat...
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.02.16. 12:45:55
  • Trucker39
    Úgy gondolom, érdemes mind a két ágat fejleszteni párhuzamosan. Nem lehet tudni, idővel mit változtatnak a fejlesztők. Sőt, azt javaslom, hogy az angol T4 Rombolóra - Wakeful - tegyél 11 ezer felhasználatlan XP-t.

Amikor kijön a brit hordozó ág, ebből lehet kifejleszteni. Szerintem 11K XP elegendő lesz.
  • asolyom
    Köszi. Most néztem, hogy mivel a Ranger ki volt fejlesztve, így a rá költött XP-t vissza tudom váltani free XP-be ha nem tetszik az új CV game play. Lehet, hogy ezt inkább átforgatom a Ryujo a. Ahogy te is írtad, meg a statisztikák alapján az jobb CV. Inkább azt veszem meg előbb.
  • Trucker39
    A fedélzetre a tartalék gépek automatikusan kerülnek fel. Játék közben lehet látni alul a három raj ikonja mellett egy kis számlálót és egy zöld sávot felettük. Az mutatja a következő gépek előkészítésének pillanatnyi állapotát. A két szám azt mutatja, hogy mennyi gép van a fedélzeten és mennyi lehet. Például a Hosho torpedó bombázói száma fedélzeten 5/5. ha elviszel három gépet támadáshoz, akkor marad 2/5 a jelzés. Ha elveszítesz egy gépet, mert lelövik, a számláló felett elindul egy kis zöld sáv, ami mutatja, hogy elindult egy gép felkészítése. Ahogy készen van, a számláló értéke növekszik. Ebben az esetben 3/5 lesz.

A támadó gépek száma szintén le van írva az adatlapra.

Az alábbi képet ha megnézed, ez egy torpedó vető raj adatlapja.

Sok adat szerepel rajta, érdemes tanulmányozni őket. Ezekből most négyet emelnék ki:

- Kék színnel jelöltem, ahol mutatja, ebből a géptípusból mennyi lehet egyszerre a fedélzeten
    - Piros színnel az egyszerre felszálló raj gépszáma látszik. vagyis, mikor elindítod a rajt a fedélzetről, ennyi gép száll fel
    - Zöld színnel pedig azt jelöltem, mikor konkrétan megtámadod a célt, akkor a rajból ennyi gép fog leválni.
    - Lila színnel pedig azt jelöltem, hogy egy-egy repülőgép milyen és hány darab bombát, torpedót, rakétát hordoz

Nem akarlak elkeseríteni, de minden hajó, nem csak a hordozók a szintjükkel együtt egyre drágábbak lesznek. T10 hajók esetében igen mélyre kell a zsebbe nyúlni, hogy kitudja fizetni a játékos.