22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#16956 Yammi modulja: -6%reload,-7%dispersion viszont +19%turret traverse,szal távolról puttyogós bbt akarnak csinálni a yammiból.
Shima: -80 %torpedo traverse,+50% torpedo incapacitated, -25% torpedo reload. ez viszont a 12km torpedókkal nem olyan rossz,azzal még éppen kívül vagyunk a radar távon,mert ahogy nézem ha meglőnek akkor kb elszáll legalább egy torpedó turret,majd tesztelni kell -
#16955 tegnap láttam fél szemmel,shimára meg yamára (nekem csak ezek a t10esek vannak)adta be nekem,5 lépcsős küldetéssorozatra adja meg,év végi határidővel
Olasz cruiser ágról passzolok,most talán az angol rombolók jönnek
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.08.07. 12:21:43 -
Toweliee #16954 :DD
Már meg lehet vásárolni? Olasz cruiser ág van tervezve? -
#16953 akkor csináljunk: mit szóltok az új legendary modulokhoz ? :D
-
Toweliee #16952 Ebből nem lesz pletyka. -
DrSoong #16951 Volt az több is, mint 6 hónap. Megint felbasz a beépített torpedó aim assist és megint hanyagolni fogom. Most még tartja a lelkesedést bennem, hogy lett egy t8 cirkálóm, eddig t7 volt a legnagyobb hajóm. -
Darun #16950 Ahhoz képest hogy fél éve nem játszottál, sztem elég sűrűn dobja neked.
Nekem is pont ma dobott... érdekes, az enyémben 100 Sierra-Mike volt. Kivételesen örültem neki, mert már "fogyóban" volt. -
#16949 nekem is csak a yamamoto campaign miatt esett 2 ,a 1 stage befejezőjére jutalom
-
DrSoong #16948 Az előző doubloon "eső" kb 1 éve volt. -
KaOz #16947 1,5 hónapja semmi nem esett. -
#16946 Teljesen jó. Nekem az elmúlt 5 szuperkontiból összesen 35 nap prémium jött össze, kétszer 14 napos és egyszer 7 napos. -
#16945 még jól jártál,nekem a héten zászló meg modul esett 2 superből... -
#16944 -
DrSoong #16943 Micsoda szerencse. 1000 doubloon.
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2018.07.22. 14:10:25 -
Sendrov #16942 Nekem pl T6 a legnagyobb hajóm.
Béta hétvégék óta tolom, igaz keveset játszom.
Szeretek T3-ban játszani és T2-ben is gyakran megfordulok. T3-ban általában sokkal élvezetesebb meccseket játszom, mint T6-ban.
Statom nem tudom milyen, mert egyszerűen nem érdekel. Szórakozásból játszom és élvezem. -
Darun #16941 Ha nem okoz örömöt a játék, abba kell hagyni és másikat keresni. Velem is sokszor megesik, hogy napokig nem adja, van hogy adott hajóval vagy akár hajó osztállyal sem jutok dűlőre, mert csak lose. A WoT többek között ezért esett ki nekem is. És most már annyira nem is hiányzik. Tipikus magyar hozzáállás egyébként, hogy az alacsony tiereket gyorsan átugorjuk, aztán nooboskodunk magas tierben, meg lenézzük azt aki T5 alatt játszik, mert az a nem heteroknak való. De az alacsony tier nem azért van, hogy kicsit szopassuk a népet az igazi hajók előtt. Még csak nem is azért, hogy legyen credit a magas tierre. Azért van, hogy megismerjük a játékot és ezt nagyon sokan elfelejtik. Aztán meg meglepődnek, mikor a Bismarckban ülve egy salvo-ból lúzolnak fél HP-t, meg tizen töketlenkednek a foglaló előtt, mert ott van egy DD és még sorolhatnám.
#16930 Nem értettük egymást félre. Én tudom, hogy nem a Lyont szaroztad le. De azért lássuk be, az nem egészen az én hibám, ha egy T9-es meccsben én viszem a leadet. Bár néha én is megkapom a fókuszt, azért azt már megtanultam, hogy egyedül ne menjek sehova, illetve azt is, hogy 1v1-ben simán meg tudok enni egy nálam jóval nagyobb hajót is, ha az ellenfél béna (értsd: nem ismeri sem a saját hajóját, sem az ellenfélét). Nem sok olyan csatahajót tudnék mondani, amivel ne mernék rámenni egy két szinttel nagyobb BB-re. (bár ennek a fő oka nyilván az, hogy imádok közelharcolni és az sem érdekel, ha közben kilőnek). A fhanszia küldi miatt elővettem a La Gázolajat is, azzal is bedobott T8-ba, ott is első lettem. Persze, nyilván szerencsém is volt.
Érdekes dolgot figyeltem meg egyébként az elmúlt pár napban. Természetesen nekem is ugyanúgy adja az RNG, mint bárki másnak (bár néha meg vagyok győződve róla, hogy még annyira se) még is... Sok, magát pronak képzeli játékos tolja nekem, hogy mekkora noob vagyok... jah, nincs annyi ölésem meg átlagsebzésem mint nekik, de érdekes módon a találati arányom még is jobb. Ez hogy lehet? Csak nem úgy, hogy én nem kempelek a pálya széléről? Jah de. -
#16940 Én nem a félelmet látom (nem is értem, hogy ez a megfogalmazás kinek a fejéből pattant ki, de szerintem nem igaz) a játékosok részéről, hanem azt, hogy egyrészt nem képesek megérteni, hogy ez a játék csapatjáték, másrészt alapvetően a legtöbb játékos nincs tisztában azzal, hogy melyik hajó mire való és, hogy mire képes. A legtöbb játékos úgy van vele, hogy megy a tömeg után aztán lesz ami lesz. -
Beaver70 #16939 Teljes mértékben egyetértek veled.
Hányszor volt, hogy sikított valaki support-ért vagy láttam, hogy sz.rban van és mentem segíteni neki. Aztán azt vettem észre, hogy ez a kedves csapattárs úgy otthagyott, mint eb a sz...... Nem kellettem másra, csak arra, hogy ne őt lőjék, hanem engem.
Sokan egyébként a minimap-ot nem is nézik, nem követik a csata menetét. Rengetegen végig zoomolva játsszák az egész csatát. Na ezek szoktak rendszerint neki menni másoknak vagy a szigeteknek. És természetesen lenoobozzák azt, akinek neki mentek.
Hétvégén volt egy 4 DD-s csata, 3 foglaló körrel. 3 DD egy foglaló körbe ment, hiába szóltak nekik, hogy legalább az egyik menjen át segíteni az egyedüli DD-nek. De ez még mind semmi. A három jóképességű elkezdett foglalni úgy, hogy behúzodtak egy sziget mögé és mindhárom a minimappon egyetlen négyzetben volt. Ki sem mozdultak, mert megjelent az ellenség egyetlen destroyer-e. A 3 marhával rövid időn belül végzett az ellenség egyetlen DD-je. A negyedik egyedül bóklászónkat is kiszedték. Vak maradt az egész csapatunk. Az ellenséges DD-k elfoglalták mind a három pontot és végig spottoltak minket. Gondolom nem kell mondanom mekkora mészárlást csinált az ellenség. A saját csatahajóink annyira kimentek a térkép szélére, hogy a minimap-on már csak a pozíciójukat mutató kis jel fele volt látható. Némelyiknek fel sem tűnt, hogy a szélén van, mert ugyanabban a szögben csúszott a vonalon a hajója, ahogy neki ment. Aztán nyomogatják a gyorsbillentyűt, hogy nekik felderítés kell. Kivel? Egy másik CV-vel meguntuk és nekimentünk az ellenségnek minden mindegy alapon. Természetesen esélyünk nem volt. Szerintetek mi következett ezután. Le lettünk idiótázva és noobozva.
Az utóbbi időben számtalanszor tapasztalható, hogy 4-5 netán 6 hajó is beáll egy sziget mögé és egy egész csata alatt meg sem mozdul. Az észt persze ossza. Volt olyan, hogy cirkáló a harmadik kilőtt sorozata után vette csak észre, hogy a fedezetet nyújtó sziklába megy minden lövése. A csatahajók előszeretettel mennek a pálya szélére és onnan próbálnak mindent megoldani.
Meggyőződésem, hogy számtalan döbbenetes csatát, manővert tudnátok ti is elmesélni.
Azt érzem, hogy az egy évvel ezelőtti játékélményhez képest sokat romlott az élvezeti faktor. Elérkeztem arra a szintre, hogy a játék nem élményt nyújt, nem szórakoztat, hanem dühöt, döbbenetet, sikertelenséget okoz. Ez az a pillanat, amikor el kell gondolkodni azon, hogy esetleg más játék után kell nézni, de legalábbis pihentetni kellene a játékot.
Egy játék szerintem legyen kellemes szabadidő eltöltés. Pihentessen, nyújtson kikapcsolódást, adjon kisebb-nagyobb sikerélményt, hogy visszatérjek hozzá, játsszak vele.
Utoljára szerkesztette: Beaver70, 2018.07.17. 11:39:12 -
#16938 csak egyszer gyújtottál noob :D:D -
#16937 ...ezért inkább dögöljön meg minden esetben az, aki elsőként mer lőni. Ez alapján a logika alapján senki ne lőjön, ne menjen előre, csak várja meg míg fedezék mögé csusszan, és előtte 1-2mp-el durrantson egyet oda és jól vigyázzon hogy sose legyen "detected". Szerintem kicsit kezd el"csgo"sodni ez a játék is. Túl sok a profi aki kitalálta, hogy akkor vagy a legkirályabb ha teljesen kifacsart módon kihasználod a játék adta lehetőségeket. Nem akkor ha jól szórakozik mindenki. Vicc hogy néha virtuális világban nem mernek az emberek meghalni... de még lövést sem kapni. Nekem 400 valahányadik meccs után van átlagban 810k potential damage-em. Valamelyik nap felmentem, játszottam 5 kört és több mint 7,2 millió volt. Majdnem mind az 5 körben 4-7-es (+cv) ff miatt haltam meg pár perc után. Egyszerűen hátranéztem miután meghaltam és azt láttam, hogy mindenki fordul vissza és jóformán egy csapattárs sem lő. (amúgy is észrevehető volt hogy érdekes módon nem látok egy lövedéket sem elszállni az ellen irányába a fejem fölött) Nagyrészt beszari társaság... nyilván tisztelet a kivételnek! Ha látom hogy a csapattársat csépelik akkor választhatok: segítek neki, vagy elfutok behúzott farokkal. Ennyi... Nem atomfizika. Nem kell kitalálni, hogy akkor most "77%-om van a túlélésre, de ha segítek neki akkor már csak 37% és akkor nem tudom majd én megváltani a világot...". Az esetek 80-90%-ban ilyenkor garantált vereség van. Szépen egyenként mindenkit ledarálnak a horizonton sorban egymás mellett (nem mögött!) felsorakozó ellenséges hajók. Mert ugye nem csak nekem nem segítenek... hanem senki senkin. Unalmas már az a "kamuprofi" duma, hogy "azért nem segítek mert te basztad el" meg "minek mentél oda?" stb.,stb. És akkor lőni ki fog? Meg cappelni? Meg a dd-t supportolni? Meg a CV repcsijeit leszedni, hogy a DD-nket ne basszák szét már akkor amikor karcolgatja a cap szélét (no meg a többieket se tudja spottolni/támadni)? Meg az ellenséges dd-t leszedni? Majd megkérjük őket szépen, hogy ne nézzenek addig ide amíg lövünk, mert hát "én nem akarok találatot kapni!"
Már Flamu is többször említette a streamjében, hogy fog szólni a deveknek, hogy írják már ki a meccs elején vagy valahova, hogy: "A hajók szervizelése akkor is ugyanannyiba kerül, ha nem halsz meg! És a megtartott HP-k száma nem átvihető a következő meccsre!"
Community... itt is az a baj. Mint minden más játéknál. Túl sok lett a "profi" meg az olyan kezdő aki rendesen fél egy játékban. Megölik a játék élvezeti faktorát a számok miatt. Lehetne még ezen cizellálni, de szerintem mindenki tudja belül hogy így van. Főleg akiknek már ilyen 8-10.000 meccsük van... könyörgöm hova gyűjtögeti még a wineket, meg a damage-t??? Nyilván nem azt várja az ember, hogy akkor most álljon ki broadsideba azt cső. De azért ne legyen már mindenki ennyire passzív mert ő "profi" lett, vagy mert "ezt tanultam a nagyoktól". Nem véletlenül vannak division-ök meg clan-ok is. Csapatjáték... csak valahogy mindenki úgy játssza, mintha vérre menő élettapasztalat mérő statisztika lenne. Sose fogom megérteni... én abszolút nem tudom így játszani a játékokat. Lehet azért mert emberek/barátok között nőttem föl az utcán? -
#16936 Nesze cruiser légvédelem
-
carp3tm0nster #16935 Hát BB-vel mondjuk nem a max lőtávról kellene lövöldözni... -
#16934 többiekkel együtt haladás: megindultok egy cap felé,az első spotted enemy láttán mindenki fordul :D ha nem figyelsze egyedül maradsz és szétkapnak :D
Hétvégén cv zgettem kicsit hát nem egy nagy élmény,independecenél járok,alig van repcsije és teli van minden amerikai cruiserrel :D de aztán ebben is lehet mókát találni,ellenséges ddket tartottam folymatos spot alatt,szerencsére a csapat kapcsolt,és irtotta őket :D -
Prof William #16933 Nem azt mondom hogy kamikazeként rohanjon bele valaki az ágyútűzbe, hanem hogy ne húzzon el a sarokba mint egy félős kislány, hanem a többiekkel együtt haladva próbáljon meg valamit elérni.
Csapatban haladva máris megoszlik az ellenfél tüze és nagyobb az esély a túlélésre. -
#16932 Mondjuk azért mert nincs kedve a játék kezdete után öt perc múlva meghalni? Annak mi az értelme ha előrerohansz és mindenki téged kezd el lőni és 1 perc alatt elsüllyedsz? Nem mellesleg azért az sem mellékes, hogy a hajóddal keres némi pénzt és ne bukj 150 ezret és keress némi xp-t is. -
Prof William #16931 Én ezt a nagy félelmet nem értettem.
A I - II világháborúban volt olyan hogy a kapitány féltette hajója és saját épségét ezért igyekezte kivonni magát a harcokból (bár olyankor a legtöbbször hadbíróság lett a vége) .
Sőt az I. VH-ban az egész -a kor követelményeinek minden tekintetben megfelelő és ütőképes - Osztrák-Magyar hadiflotta is kb SEMMIT sem csinált a háború 4 éve alatt mert a főpancsnok féltette a csatahajókat és egy "mindent eldöntő ütközetre" tartogatta őket.
De könyörgöm egy játékban miért? Semmit sem kockáztat a játékos ha esetleg mer egy kicsit merészebb lenni, cserébe viszont kap egy jó játékot. -
#16930 Én nem arra gondoltam, hogy a Lyon szar... de ha bevágtatsz vele ennyi hajó közé akkor hiába vagy csúcskirály vele mert szarrá lőnek. Ennyi. Itt igazából azt akartam érzékeltetni, hogy a playerek többsége félti a seggét és nem mer az elején harcba bocsátkozni, majd amikor már látja hogy elbaszta, akkor próbál kompenzálni. Ez csak egyszerű megfigyelésen alapszik, semmi több.
Beaver70: Pofás kis hack... sajnos mindenhol ez megy. Nincs olyan játék ahol ne lenne csaló. Maximum jobban titkolják, vagy kevesebb. De nyilván elmehetnek a sunyiba... -
Beaver70 #16929 Érdekes eset történt.
Csata közben látom, hogy a csapat másik részének segítség kellene, mert fogynak. Irányt váltok és a szigetek takarásában elindulok feléjük. Nem lát senki, nem vagyok detektálva. Éppen 2 sziget között haladok, nincs terepfedezet. Egyszer csak bekapok egy teljes sorozatot. Kigyulladok. Oltás. Nézem ahonnan jött a lövés, nem látok senkit. Hoppá, de detektálva sem vagyok. Fordulok ne kapjak be mégegy sorozatot. Bumm, megint kigyújtanak abból az irányból. Detektálás még mindig semmi. Se repülő, se hajó, se radar. Majd eltelik kb 3mp és villan, hogy hajó detektál.
Aztán egy barátom mondja, hogy ezen semmi csodálkozni való nincsen. Majd küld egy videót. 2 hete tették közzé. Ha ilyen létezik és ehhez hasonlók, akkor ez már nem a játékról szól.
-
Darun #16928 Nem azért az 1.20-ért, de pár kört én is mentem mostanában Lyonnal, többségében T9-ben és volt hogy én vittem a meccset, mert a kedves T9-es BB-k szintén ráfüggtek a kempelésre.
Baltimore, 1 salvo, 30k sebzés. Az Alsace is kapott egy 20k-s búcsúpuszit. Persze csapatelső lettem... a T9-es csatahajóink meg nem igazán. Az érzés, amikor a csata végén a kezdőhöz képest fordiitott névsor van (a top tier van alul, a kicsik meg felül)
Tegnap mentem egy kört a Worchesterrel teszt szerón. Mindenki elment A-ra, én egyedül befoglaltam B-t. Az ellenfél két rombolója is A-n volt, igy a 12 hajónk nem mert bemenni, azt is nekem kellett befoglalni. A végén a csapatunkból 5-en maradtak, az ellenféltől 1 és igy is elvesztették. Hiába volt teszt szeró, mentek reportok. Mondjuk az is érdekes, hogy máskor ha cappelek és kb semmi mást nem csinálok, akkor is az élen végzek, most mind a két cap az enyém volt (120 pontból 110-t én foglaltam), spottoltam 75k-t, szereztem 1,5M potenciálist, meg sebeztem 46k-t és a csapat végén végeztem. Vagy most azt tesztelték, hogy minél nagyobb noob valaki, annál több xp-t fog kapni? Mert akkor viszont nem értem, hogy nem lettem utolsó?
#16924 Amikor aktivan WoT-oztam, én örültem és igyekeztem kihasználni az ilyen tech tree-s mozgásokat. Ez általában ingyen pénzt, free slotot, esetleg skilles legénységet jelentett. Én azért se sirtam, hogy a 6-os cirkálóm helyett kaptam egy nyócast és még kompenzációt is fizettek. Mellesleg, sztem a nyócas hajónak már csak a kihúzása is "kicsit" több xp, mint egy hatosra az összes fejlesztés. Arról nem is beszélve, hogy igy az új ágban rögtön fejlesztheted a kilencest. Mondjuk ha nem évente néznél be egyszer, akkor nem is érne meglepetésként. (már hónapokkal előtte bejelentették a változást, mindenkinek volt rá ideje felkészülni) -
#16927 Most nagyon reménytelen nekem is :) Épp az előbb jöttem le egy meccsből ahol a 3 BB-nk C1-2 mezőn csücsült a játék végéig ful hpval :D 2-3 napja ugyanezt csinálta egy komplett klán 3 BB-vel az egyik cappen :D Néha az emberek azt hiszik nem is kell menni ebben a játékban :D Ugye azért 3 BB hiánya eléggé oda tud baxni a csapatnak amikor összesen van mondjuk 5... De azért megpróbálják mindig ellensúlyozni a magányosan bevágtató Lyon-ok (pl.) Egy Neptune, 2 DD, és egy Iowa lőtt ki mert egyedül voltam az Eugenemmel a cappen. Erre bevágtat a Lyon, hogy majd ő szétcsap közöttük Hát nem kell mondanom meddig élt. De addig amíg csak feltartottam őket nem jött egyik se... -
Beaver70 #16926 Nem tudom mi van a játékban, de négy napja egyetlen győztes csatában sem tudtam részt venni.
Volt olyan csata, hogy 5 DD volt a csapatban. Abból 4 ugyanarra a bázisra ment, s nem voltak hajlandóak felderíteni a többieknek. 2 BB beállt egy sziget mőgé és nem vették észre, hogy a szigetet lövik s nem az ellenséget. De még tudnám sorolni milyen remek játékosok vannak. Azt hiszem most elengedem a játékot. Egy hosszabb időre biztos, mert az élvezeti értéke konvergál a nullához. -
#16925 bejött egy új amcsi cruiser vonal -
DrSoong #16924 Mi zajlik ebben a játékban is? Belépek kb 9 hónap elteltével és a Cleveland t6-ról t8 lett és kikerült az ágról, a Pensacola t7-ről t6 és kaptam egy New Orleanst... Komolyan úgy bánnak ezzel is, mint a WoTal a végén már nincs egy összefüggő ága az embernek... Az összes modult hózhatom ki a Clevelanden...
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2018.07.14. 19:30:09 -
Toweliee #16923 Remek. -
Darun #16922 Nálunk a frissités előtt is laggolt. -
Toweliee #16921 Nálatok laggol a frissítés óta? -
#16920 Pedig nagyon egyszerű. Ha nem így lenne, senki nem menne kisebb hajókkal, és az alacsonyabb szintek kihalnának.Így viszont, kénytelen vagy 6-7-esekkel farmolni a 10-eseid fenntartására, vagy prémet venni. Jó ez így. -
#16919 Az nekem nem jött be, de sok alacsonyabb tier-ben lévő hajó igen. Az Omaha például, azután széttekergették, úgy már nem tetszett. Sokáig alacsonyabb tier-ben volt a legtöbb elsüllyesztett rekordom is, azután egy nagyon jól sikerült körben megdöntötte T10-ben a GK. A maga szerény hét hajó elsüllyesztésével. Alacsony szintű sebzés rekordomat meg előbb a GK csapta agyon, majd ezt megfejelte a Midway hordozó (236K). Ettől függetlenül továbbra is az a véleményem, hogy magas szinten csak akkor érdemes játszani, ha nagyon jól megy már az adott hajótípus, jó sok pénze van az embernek és esetleg még jó a csapat is. -
#16918 Én már rég parkolópályára mentem a hajókkal. Elegem lett belőle, de egyszer csak visszatérek rá... Bízom benne. -
Prof William #16917 Nekem máig a Kuma a nagy kedvencem a Tier4-es hajók közül Nagy tűzgyorsaság, jó átütőerő és torpedók. Eddig legnagyobb győzelmemet -öt elsüllyesztett hajó- is neki köszönhetem.