22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • lonvard
    :-D

Ja amúgy teljesen felcsesztek a jellemzések erről a hajóról. Olvasom valami hivatalos jellemzésben, hogy ez egy speciális hajó, hogy csak cirkálókat tud lőni, mer rombolóhoz lassan tölt, csatahajó ellen meg gyenge a páncélzata és az ágyúja. Hát aki ezt írta, az szerintem csak a paraméterek alapján okoskodott.. 20 másodperc töltési idő ilyen erős ágyúknál nem lassú, hanem éppen hogy gyors. Ez a Scharnhorst csatahajó ágyúja, ráadásul annál pontosabb. És ha egy romboló 6-8 kilométerre megközelít, azt lehetetlen eltéveszteni, olyan sorozatot kap, hogy ha nem semmisül meg azonnal, köpni-nyelni nem fog tudni utána. Ezen kívül a hajó relatíve gyorsan fordul, ami kitérésnél a legfontosabb tulajdonság szerintem. Csatahajók ellen meg teljesen oké ez az ágyú. Most nem tudom mi számít jónak, 3-5000 sebzést be tudnak ezek az ágyúk vinni 8-as csatahajóknak. Én a Nürnberg szerencsétlen párszázas találataihoz vagyok szokva, nekem ezek álom sebzések. Teljes hülyeség, amiket összehordtak erről a hajóról.
  • ikarus44
    Valami olyasmi

• Kotomicuki
    Maj' megreszelik, ha sokan megvették má'..., aztán jó lesz az a tier 4-ek koncának is, ha a magasságos wg úgy akarja azt!
  • lonvard
    Ja! A WASD csalást hogyan kell csinálni? Ez valami összeesküvéselmélet, hogy ha össze-vissza nyomkodjuk, akkor nem találnak el? :D
  • lonvard
    Köszi szépen nektek. Végül is újraképeztem a kapitányt, tényleg jobb a concealment expert. Mert az minden időben hasznos, míg az összes többi az speciális helyzeteknél hasznos. Priority Target, Expert Marksman, Superintendáns, meg ez a cunci. Van egy 10 skilles kapitányom, most kiélheti magát, hehe. Ennyire még nem élveztem ezt a játékot, azt kell mondjam.
  • ozimak
    Incoming Fire Alert csak a hosszabb távról rád leadott lövéseket jelzi. Csak a min. 6mp-es lövedék repülési idővel rendelkező lövéseket.
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.08.31. 20:39:13
  • ikarus44
    Igen előbb, mert ha valaki már elkezd téged célozni, (értsd: Mikor kijelöli a hajódat (nagy fehér kereszt a hajó fölött)) akkor már egyből jelzi, hogy céloznak téged, és már akkor egyből tudod, hogy elkezdheted a WASD csalást . És ez ekkor is vonatkozik ha nem spottolódik az ellen, és a torpedó célzásnál is ugyanígy jelez. (nem is tudom hány halacskát úsztam meg meg ennek köszönhetően) És ezt lehet fokozni az "Incoming fire"-el is, mert azzal meg még azt is tudod mikor lövi el magát,az illető. (bár én inc. firet-t nem szoktam rakni, mert annyira hatékony a prio target, hogy nekem egyszerűen feleslegessé teszi)
  • lonvard
    Közben egy 6-os bayernnen is kipróbáltam a vasamat. 3-6000 között sebzett, öröm volt nézni. Aztán kapott egy torpedót is tőlem. Mellesleg kilőttem egy nürnberget meg egy rombolót mellé. Most nem akarom fölöslegesen hülyére ajnározni, de az tény, hogy ez a leghatékonyabb hajó amivel idáig játszottam. Oké én 6-os szint fölé még nem mentem. De ha csatadöntő hajó kell ezen a szinten, akkor az ez. Illetve az 5-ös rombolót a mutsukit nagyon szeretem még. Azér mer az van a legjobban álcázva, és egy végjátékban az a hajó szerintem kincset ér.
  • lonvard
    ja és akkor az az értelme, hogy az incoming fire-nél előbb jelez be?

A 10%-al csökkenti a tűz esélyét az mit jelent? Tehát ha 3 találat ér mondjuk és 8%-os tűzesélyes ágyúkból, akkor összeadódik az esély, és abból jön le a 10% (ennek volna értelme), vagy eleve lehetetlen kigyújtani egy hajót, ha 8%-os ágyúk tüzelnek rá, mert ágyúnként számolja?
  • ikarus44
    "Priority target. Valahogy azt se tudom mi ez. Elvileg világosan látnom kellene honnan tüzelnek, de sose veszek észre semmit. Az incoming fire-t értelmesebbnek vélem."

A priority target nem fedi fel a tüzelés helyét semmi köze ahhoz. Azt mutatja hogy hányan céloznak aktuálisan. Ezt a "Detected" felkiáltójel mellett egy kis célkeresztben egy számot látsz majd.

Nekem minden hajómon minden kapitányomon instant első skill ez.
  • ozimak
    Priority target nem arra van, hogy: "honnan tüzelnek", hanem hogy hányan céloznak rád miközben detectelve vagy. Fire prevention skill 10%-al csökkenti a tüzek kialakulásának lehetőségét, és 3-ban maximalizálja a(z egyszerre égő) tüzek számát a hajódon. Tank buildeken használják BB-ken. De ha úgy játszod a Grafot akkor ráteheted. Bár én alapból a concealment expert skillt tenném rá első körben.
    Szerintem itt nézz körül, ha lejjebb görgetsz a commander skill részhez és ott kinyitod a kis fület (show Recommended Commander Skills) akkor megnézheted melyik a leghasznosabb Graf Spee-re. Értelemszerűen több csillag=több értelem
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.08.31. 19:31:39
  • lonvard
    5-ös königgel összeakadtam. AP-val olyan ötezreket lőttem bele, míg ő egyszer csak átváltott HE-re. Utólag elmélkedtem azon, hogy valószínű mert AP-val nem érezte hatékonynak. :-D

Na amit nem értek.

Priority target. Valahogy azt se tudom mi ez. Elvileg világosan látnom kellene honnan tüzelnek, de sose veszek észre semmit. Az incoming fire-t értelmesebbnek vélem.

A másik hogy advanced firinget vettem fel 4. képességnek, de nem lenne jobb a fire prevention? Lehet hogy ki se tudnának gyújtani. Valamiért senki sem ajánlja a fire preventiont, és nem értem miért.
  • lonvard
    Ja és akkor a komplett upgrade lehetőséget elfelejtettem. Meg még camo-t se kapott. Namindhjárt! :)
  • lonvard
    Megvettem a Graf Spee-t. Féltem az első benyomástól, de az első benyomásom az, hogy nagyon jól kezelhető hajó. Amitől féltem, hogy tényleg lassú lesz, mellé lassan kanyarodik, és az ágyúi is lassúak. Na most a napokban Kongo-val játszottam, ami ugye 30-al megy, viszont irgalmatlanul lassan fordul, és nagyon nem fekszik, tehát nekem a relatíve gyors ám bénán kanyarodó hajók nem fekszenek. Egyébként a nürnberg is olyan, hogy nem igazán szeret kanyarodni. Na a Graf Spee szeret. Amellett, hogy lassúnak nem érzem. 28-29 csomó az azért nem lassú, főleg amellé, hogy jól kanyarodik. Kompaktnak érzem attól, hogy csak két ágyútornya van, szép hajó, és akkor olyanokat csinál hogy 8-as csatahajóba sikerül 8000-ret sebeznem, utána meg egy gneisenaura rontok rá és megtorpedózom közelről és közben úgy, hogy a gneisenau komplett arzenálja tüzel, meg kapom máshonnan a tüzet, egy 8-as romboló a gneisenau mellől váratlanul felbukkan és rám ereszt egy vagon torpedót, lángol a hajó három helyen, kapok két torpedótalálatot, közvetlen közelről tüzel a gneisenau, de még mindig élek baszki, nincs citadella találat :D, és lövöm mint a barom a hajót, meg 40 000 HP-ról leszedem valami minimálisra. Ez volt a második csatám. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.08.31. 18:42:20
  • lonvard
    Kiforduláshoz is kell azér páncél, hogy legyen miről pattannia. Mer megfigyelésem szerint ha csatahajó lövedék akármilyen szögben csapódik belém oldalról, azt nem köszönöm meg egy nürnberggel. De egyébként úgy játszom vele, hogy távolról lődözgetek, meg magamra húzok egy akármilyen hajót, és akkor a seggemet fordítom felé, és menekülök, kitérek a lövedékek elől, de én 6 ágyúval sorozgatom. Jó móka egyébként, graf speenél is ezt csináltam, csak meglepett, hogy semmit nem tudtam kezdeni vele. Egy csatahajónál már legalább kigyújtottam volna, vagy valami, az meg csak jött előre, és csak egyszer kellett eltalálnia, hogy ne érje meg nekem ez az egész. :)
  • Caliph
    mostanában pedig a zaóról,hogy 12 kmre növelték a torp távolságát 10ről :D
  • Prof William
    A japán cirkálóknál főleg magasabb tierben is hajlamosak elfeledkezni a torpedókról. Az Atagóval már jó pár süllyesztés sikerült így szereznem. :)
  • Caliph
    fel kell rakni a skillt,ami japó cruiseren is kötelező,hogy hányan céloznak rád,és jelzi is ha lőttek rád(nem jut most eszembe a skill neve),ha figyelsz és nem 5kmről lőtt rád egy yamato,akkor kifordulható simán
    én Mogaminál tartok épp a japó ágon,kis kaliberrel tolom direkt gyújtáshoz,van hogy egész sokáig békén hagynak,de ha nem,akkor mindenki rám lő,végülis egy úszó citadella a teljes japán cruiser ág
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.08.31. 11:13:34
  • pajer_csaba
    Kapitány képzésre nagyon jó. :-)

A német cirkálóknak igazából minden oldalról könnyű citadellát lőni. Az egyetlen tactic amit tudsz velük tolni, hogy bemész, gyújtogatsz, majd miután 2 percen belül kilőttek, még reménykedsz a tüzek általi posztumusz sebzésben... :-D
  • lonvard
    Jó csak épp nürnberggel mentem ellene, és meg se karcoltam. Kigyújtani nem tudtam, ellenben egyetlen találatával 10 000-ret rombolt belém úgy, hogy csak a seggemet látta, mer a hátsó két ágyúval menekülés közben lőttem, szóval átlőtte a fedélzetet és úgy lőtt citadellát, vagy mi. Na most a nürnberg kapitányomat szándékozom átrakni egy ilyenbe. :)
  • ozimak
    Azért el ne ájuljunk a Graf Spee-től :) Lassú mint a dög, ez veszélyes lehet könnyű cirkálók, és DD-k között ha cirkálóként használod. Jó kis német dispersion itt is beüt sokszor (a legrosszabb T6 cruiser dispersion), és akkor hiába a kaliber meg a full broadside célpont. Valamint a főágyúk újratöltési sebessége 20 mp! Míg mondjuk a szintén T6-os Nürnberg-nek 6 mp... Azt már nem is említve, hogy ha mind a két tornyot akarod használni akkor bizony majdnem broadside-ot kell mutass a lövéshez! Ezt kombinálva a lassúságával, okosan kell vele játszani mert különben kapja ám a citadelt hamargyorsan :) Ha beteszi a mm (márpedig beteszi) t8-ba ott olyan BB salvokat lehet kapni Alabama-któl(406mm) meg Kii-ktől (410mm) hogy "öröm" nézni :) Ott már nem sokat ér a Német acél se :D
  • lonvard
    Ja igen és van egy olyan 4. szintű skill, hogy fire prevention. Apróbetűs rész: Risk of catching fire: -10%

Ez pontosan mit jelent? Tehát mondjuk egy német cirkáló az 8%-os eséllyel gyújt fel egy találattal. A találatokat külön-külön számolja, mert akkor sansztalan ugye, vagy pedig azt számolja, hogy mondjuk volt két találat, 16%, -10%, és akkor 6% eséllyel gyullad?

Csak azért kérdem mert nagy reményeim vannak ettől a skilltől egy olyan hajón, mint a graf spee. Se ap-vel se gyújtóval nem lehet majd vele mit kezdeni. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.08.30. 08:19:49
  • lonvard
    Köszi srácok, meggyőztetek. Ezen a tier 6-on a kis extráival, hogy van repülője, hidrosztatikus izé, életerő utántöltés, meg még torpedó is, elég op-nek tűnik a páncélzat-fegyverzet kombojával. Szerintem csatahajó ellen is szuperálnia kell valamennyire, mert csatahajó ágyúi vannak. Szóval ha könnyűcirkálóval merek csatahajót piszkálgatni, akkor ezzel a kis zsebcsatahajóval nehogy már elveszett legyek. :)
  • pajer_csaba
    A Graf Spee egy csatacirkáló (gyakorlatilag az egyetlen sikeres konstrukció ebben a kategóriában), ami azt jelenti, hogy egy nehézcirkáló páncélzatával és gépeivel, illetve egy csatahajó ágyuival rendelkezik (bár abból csak 6 db 230 mm-essel). Könnyűcirkálóval, ha csak nem égeted le, esélyed sincs. Cserébe ő meg a BB-k ellen gyenge, viszont egész jó torpedói vannak azok ellen is. Jó játékossal veszélyes ellenfél.
  • Trucker39
    Én kedvelem azt a hajót. Van is vele 183 csatám. Sokszor beteszi a nagyok közé, de akkor is jó vele pofozkodni. Nagyon gyakran meg szoktak feledkezni a torpedó vetőiről. Nagy hiba.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2018.08.29. 18:41:43
  • lonvard
    Könnyűcirkálóként összeakadtam egy admiral graf speevel és alig tudtam vele mit kezdeni, pedig azonos szinten vagyunk. Sokkal durvább hajónak látom, mint a szintje cirkálóit. Játszottatok vele? Most ráadásul mintha akciósan meg lehetne venni.
  • Kotomicuki
    Sajnos, már régen nem a win-win a wg hozzáállása a "felhasználóihoz"...
    Neki az az üzlet, ha minél többet kell játszanod uazért a célért, tehát mesterségesen rombolni fogja a nyerési esélyeidet (MM, RNG-script), ha a másik oldalon buzdít a játékra a nagyobb szorzóval, mert a (prémium-)fogyócikkért már fizetned kell (/csata), a magasabb tier-hez eleve prémium napokat veszel, ha nem akarsz annyit bukni rajta és EZ neki már bevétel.
    A kapzsiság szemellenzője meg nem engedi meglátni nekik, hogy már rég átlépték a "jó ízlés" határát és csak rombolják azt hírnevet, amit régen pont a nyerjen mindenki, aki játszani akar elv mentén haladva szereztek maguknak!
  • Darun
    Ezzel csak egy baj van. A nagyobb szorzó miatt vettem 2 nap prémet, meg beaktiváltam a teszt szerós jutalmakat, plusz az operation is dobott két napot. A sima 50%-osra nem fogok prémet ellőni, mert minek. Ha viszont a 100-ra meg nem adja a wint, akkor tök fölösleges. Szóval nem igazán értem a logikát. Legyél prém és folyton veszithetsz? Akkor inkább nem fizetek. Tiszta sor.
  • DrSoong
    Ez a cépa vs. sas széngyűjtős event meddig tart?
  • Kotomicuki
    Ez minden "játékukban" így van, pláne f2p-ként: ha a győzelem feltétel, akkor 50 csatából sem biztos, hogy lesz egy is, olyan autista csapatokba oszt be a MM. Amúgy nem (ennyire látványosan), de éppen akkor mindig!
    Ha ehhez még járul vmi feltétel, akkor garantált a szinte folyamatos +2 tier is, nehogy meg tudd azt csinálni. Néha meg olyan csapatba rak, ami leradírozza az ellenfelet a pályáról, mire az éppen akkor lassú járgányoddal egyáltalán irányba állnál...

Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.08.11. 12:02:14
  • Darun
    Milyen "kis" ratyadékok ezek a Wargayingesek. Az alap winrate-em 52%. Egy hétig 100%-os első csatás xp boos volt. Az elmúlt hét napban 35% volt a winrate-em. Ma véget ért, ma 11 csatából összesen kettőt vesztettünk, tehát 80% felett zártam.
  • Tono34
    Magas tierben nem kell játszani... így is folyamatos HE spam megy, ezután meg ...
    Szépen lassan tönkreteszik a játékot.
  • Darun
    A következő peccsben ezt megkapják majd a magas tierben lévő cirkálók is. 15 sec-ig 50%-al csökkenti a töltési időt.
  • Caliph
    és az új t9 francia prém bb vel bemutatkozik egy új modul: reload booster: 30 másodpercig 10 sec reloadot ad :D
  • Toweliee
    Nem fogok odáig eljutni :)
  • Tono34
    Az még a könnyebb része :) Nehezebb lesz a győzelmek összeszedése.
  • Toweliee
    Megvan, köszi. 100.000xp-t kéne összeszednem első körben..
  • Caliph
    Na szóval kikötőben bal oldalon az events,challenges,combat missions alatt jelent meg mint personal assignments
  • Caliph
    küldiként adta be,bal oldalon lehet nézni,majd ma screenshotolom is ,tegnap nem jutottam el addig h játszak
    de mész egy t10 hajóval egy csatát,akkor az összegző képernyőn alul a küldi status részen kell hogy szerepeljen

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.08.08. 10:35:56
  • Toweliee
    Ezeket hol láttad?