22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#17436 Sajnos nekem nincs meg és a játékban sem látom most. Mármint a Tech tree-ben. Így elég nehéz róla véleményt mondani.
Azt mondanám így látatlanban, hogy a harmadikba én légvédelem megerősítését tennék. Igaz, hogy ennek a hordozónak van komoly másodlagos fegyverzete, de szerintem ha már egy hordozónak pufogtatni kell, ott már a csatának is annyi lett. A 4-ik be meg olyan modult, ami azt a rajt erősíti (+HP), amivel a legtöbbet támadsz és a legtöbbet sebzi.
Jó lenne látni egy-két képet a hajó rajairól (HP, raj kiosztás, fegyverzet, sebzés, stb) úgy könnyebb lenne javasolni valami használhatót.
-
Toweliee #17435 A Zeppelin 3. és 4. slotjába mit tennél? -
#17434 Igen. Ír is róla a patch note. Valahol van egy kép is róla, ami mutatja három hajó esetében, hogyan alakul az AA sebzés mértéke. Sajnos nem találom. -
#17433 Kb. ugyanígy látom én is. -
#17432 az új patchben valamit variáltak a csapatosan mozgó hajók légvédelmével is,még nem néztem utánna de a lényeg kb az lehet hogy nem teljesen adódik össze az összes csapatban mozgó hajó légvédelme,szal van egy kis esély a repcsiknek életben maradni csoportos hajókat támadva -
Beaver70 #17431 Azt hiszem most jött el a pillanat, amikor egy játékot el kell engedni. Még a nagy számok törvénye alapján is, de a véletlent bekalkulálva is már nyerni kellett volna legalább egy, azaz egy csatát az elmúlt napokban a Space Battle-ben. Elgondolkodtam azon, hogy vagy csalókkal van tele a játék vagy a WG manipulálni tudja valamilyen algoritmus alapján a játékosok sikerszériáját.
Gondoltam két egyforma nap nem lehet. Hát de.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Beaver70, 2019.04.06. 14:10:57 -
#17430 Háromféle. Nem rég írtam egy másik fórumban róla.
Átemelem ide:
"Amúgy feltűnt valami a sok CV játék közepette.
Ugye minden csatában találkozok másik CV játékossal, így szépen lassan gyűlik a tapasztalat.
Az alábbi megállapításra jutottam velük kapcsolatosan. Ez igaz persze minden nemzet hordozóira is.
Alapvetően három típust sikerült eddig felismernem.
1. "Öreg motorosok". Ebbe a csoportba tartoznak az ún. "Régi iskola" játékosai. Vagyis azok a hordozó játékosok, akik a változások ellenére továbbra is maradtak ennél a hajóosztálynál. Hozták magukkal a korábbi játékok során összegyűlt tapasztalataikat. "Látnak" a térképen, még ha néha szörnyű dolgokat is tapasztalnak. Elsődleges ismertetőjelük, hogy támogatják a csapatot spottolással és ami a legfontosabb, minél hamarabb felderítik és igyekeznek kiiktatni az ellenfél rombolóit. Ez által jelentős, potenciális sebzés kiosztástól megfosztva az ellenfél csapatát. A térkép ismeretük minden csata helyszínre kiterjed, ismerik a bevett szokásokat, tudják a rombolók feltételezett útvonalát, stb. Nem osztanak ki csatánként fergeteges mennyiségű sebzést, inkább a győzelemre próbálják segíteni a csapatot. Velük futottam össze a legritkábban.
2. "Cső látású élvezethajhászók" Eme második csoportba sorolnám a Damage dealer-eket. Semmi és senki nem érdekli őket, csak a sok HP-val rendelkező, könnyű célpontok. Könnyű alatt a lassú, aránylag rosszul védekező, egyedül bóklászó csatahajókat kell elsősorban érteni. Külön öröm számukra a brit csatahajó ág. Élvezik, hogy ezek a hajók sok HP tudnak visszatölteni és újra-meg újra lehet őket erősen sebezni. Magasan tesznek a spottolásra, nem érdekli őket különösebben a rombolók tartózkodási helye sem. Kialakul náluk egy fajta csőlátás és csak a sebzésre mennek rá. Az sem baj ha veszít a csapat, csak nekik legyen a legnagyobb kiosztott sebzés mennyiség. Velük gyakrabban összefutottam, mint az első csoporttal. Szerintem egy új, feltörekvő játékos bázis lesz belőlük.
3. "Fogalmatlanok" Ők vannak szerencsére a legtöbben a hordozó játékosok között. Ide sorolom a "fogalmam sincs, mi ez a hajó, meg ez a sok repülő, de marha jól el tudok repcsizni" típusú játékosokat, a "kiváltottam, megszereztem ezt a hiper-szuper anyahajót, de fasza... kicsit később: Ez szar! Senkit nem tudok eltalálni!" típusú játékoson át, egészen a "Jó ez a hordozó, de mit kell vele csinálni? Nézzek meg videókat róla? Á, nekem nincs arra időm, kedvem, stb. Inkább csak szidom csata közben a többieket." Nagyon sokkal találkozom a játékban ilyen játékosokkal. Nem tudja a rajait kezelni szinte semmilyen szinten. E mellett a hordozót is néha mozgatni kellene, lehetőleg jó irányba. Ez már nem nagyon megy neki. Első percekben elveszíti az összes raját és utána kettesével hozza a támadógépeit, mert nincs türelme kivárni, hogy több legyen. Láthatólag nem volt kedve tanulmányozni a játékmechanikát sem, mert folyamatosan hülyeségeket csinál. Még lehetne sorolni, de szerintem érthető a dolog így is." -
#17429 Hát igen ugy néz ki 2 féle CV játékos maradt, a totál fogalmatlan és a vérprofi aki szétszopat :D -
#17428 Nem mondom, hogy ilyen egyszerű a magyarázat, mint amit leírok, de szerintem van benne valami.
Azóta vannak komolyabban megkergülve a játékosok, mióta lezajlott a CV rework.
Szájhagyomány útján terjedt, hogy ez úgy sem fog így maradni, meg a nagy klánok majd elérik, hogy kivegyék a hordozókat. Nos, mint ahogyan tapasztalja mindenki a bőrén, egyik sem következett be. A hordozók maradtak és a konzolos játékra felkészített hordozó is maradt a játékban. Sőt, elvileg még konténerekből is lehet premium hordozót szerezni. A brit hordozó ágról meg majdnem elfeledkeztem.
Ebből következett, hogy sokan, sokféle módon összefutottak a hordozókkal. Egyrészt 2-2 oldalankénti felállásban, ami nagy hülyeség volt szerintem. Másrészt - ez a nagyobbik baj sokak szerint - a manuálisan irányított támadórajokkal.
Jól látható, érzékelhető minden olyan csatában, ahol van hordozó, hogy gyakorlatilag pánik van a tengeren. Mindenki az eget lesi, kínjában nyomkodja csodafegyverként használatos AA oldalkiválasztást. Amit - mint tapasztalt CV játékos - hülyeségnek tartok. Egyetlen értelmes játékos sem támad egy oldalról. Szerintem teljesen felesleges variálni rajta.
Ez a pánik vezetett szerintem oda, hogy beállnak szigetek mögé - láttam olyat, hogy egy kis sziget mögött hat!! hajó volt felsorakozva - és onnan senki nem hajlandó mozdulni.
Aki esetleg mozog az csak 4-5 fős rajokban hajlandó. A rombolókkal meg persze senki nem törődik. Pedig nagyságrendekkel többet és nagyobbat tud sebezni, mint egy CV. Elég csak összehasonlítani a torpedók maximális sebzés értékét egy hordozó és egy romboló esetében.
Persze a rombolók is panaszkodnak, mert igen komoly fókuszt kapnak az értelmesebb CV játékosoktól. Fel vannak háborodva, hogy a nyugodt, láthatatlan, lopakodó játékuk ideje lejárt gyakorlatilag. Ez igaz. Erről írtak egyik fejlesztői blogon is. A CV revork a teljes játék menetére komoly hatással lesz, van.
Maga a CV revork, úgy ahogyan a fejlesztők tervezték nem jött be. Az átlagos vagy gyenge játékosnak nem hoz sikerélményt, mert messze nem olyan könnyű jól és hatékonyan játszani ezzel a módosított hajóosztállyal, mint ahogyan sokan gondolják.
A jobb játékosok most is jó játékosok. Ez igaz minden hajó osztályra. Jó csatahajós nem kószál egyedül. Jó cirkálós kísér. rombolót, csatahajót, másik cirkálót.
Nem kell egymás ... fenekébe dugni a lövegcsövet. Ismerni kell - nem bonyolult, 5-6 km távolság - a megfelelő AA átfedési távolságot és azon belül hajózni. A Jó rombolóst meg nem lehet kidobni. Eleve tudja, melyik hordozó, hogyan támad, másrészt már kitanulta a manővereket, hogyan kerülje ki a USA hordozók bombáit. A torpedó kikerülési manőverek eddig is úgymond alap tudománynak kellett lennie egy rombolósnak. A rakéta kikerülésre meg megkapták a legutóbbi patchban a bónuszt. Manőverező rombolót támadó rakétás raj MINDIG büntetést kap, vagyis jelentősen kevesebb sebzést oszt, mintha egy egyenes vonalban támadó romboló esetében.
A rombolóra egyedül a HE bomba, ami veszélyes. de a jó rombolós már erre is rájött, hogyan manőverezze ki. Nem egy nagy titok. Magasról eleve nem lehet eltalálni a szóráskép miatt, csak alacsony támadáskor van rá lehetőség. VISZONT: A HE zuhanó bombázónak szándékosan rövidre van véve a támadó ideje. És semmilyen eszközzel nem növelhető meg annyira, amennyi épp elegendő lenne. Magyarra fordítva, a támadási görbe végén, mikor a legalacsonyabban van a támadó raj és húzza fel a gépet, hiányzik 2-3 tized másodperc.
Ez pontosan elegendő a következő manőverre: A jó rombolós-t kiszúrja a CV, megtámadja bombázóval, ekkor a rombolós TÁVOLODNI kezd a rajtól (ez fontos), a raj követni kezdi és próbál előretartást kalkulálni, a rombolós maximális sebességgel manőverezni kezd. Nem nagyon csak épphogy. ne veszítsen sebességet. A bombázó támad, vagyis leválik a támadó raj. Amikor majdnem a legalacsonyabb ponton van (ezt kell jól betanulni a rombolósnak), éles fordulat a rombolós részéről, irány mindegy, amerre hely van több. Éles fordulatkor a nagy sebességű romboló gyakorlatilag keresztbe áll, és a lendülete miatt kereszt irányban sodródni kezd. Ezt a manővert a zuhanó bombázó nem tudja kompenzálni és mellé dob. Épp a szűkülő irányzékon kívülre kerül a romboló és nem lehet rá irányítani már a célkeresztet. Ezzel a módszerrel időt nyer a rombolós, ugyanis 2-3 alkalommal is megtudja csinálni. Persze nem megy a végtelenségig. Nem árt, ha van csapattársa a közelben, vagy a saját hordozó értelmes játékos és az első támadáskor már elindít felé egy rajt és védő vadászt tesz felé. Természetesen tökéletes megoldás nincs.
Most ebben a pánikban, zavaros helyzetben próbál játszani mindenki. Igen jól látod, itt is kb WoT színvonalú játékosok vannak többségben. Nagyon sokan azzal próbálják a játékbeli hiányosságukat elfedni, hogy vesznek jó nagy, erős premium hajót és azzal erősködnek. Persze, hogy elsőre süllyednek.
Nagyon sokan nem akarják valami miatt elsajátítani a játékszabályokat és kígyót-békát kiabálnak más játékosokra, akik sikeresebbek. Rengetegszer olvasni, hogy csak ennyit-annyit sebzett, stb. Mikor kérdezem az átütési, késleltetési szabályokkal tisztában van-e, Akkor nagyképűen magyaráz valamit, hogy ez csak amolyan RNG dolog. Utána persze nem néz sem a szórásképnek, sem a kedvenc hajójának, hogy az AP lőszerének mekkora az átütési értéke.
Odáig nem terjed a tudomány, hogy csata után megnézze a találati listát, ahol a játék megmutatja a találatokat bontásban (itt külön az overpen rész ami lényeg) és elgondolkodjon a dolgokon. Ha volt 50 találati és abból 30 overpen, akkor valamit mégiscsak máshogyan kellene csinálni. E helyett: Szar a játék, szívat a WG, k*** RNG, stb.
A CV rework óta inkább csak hordozókkal játszom. Kíváncsi vagyok, mire lehet velük jutni. Az új rendszerben - bérmunkában, ismerősöknek - két további T10 hordozó ágat fejlesztettem ki a nulláról. Van némi tapasztalat ezen a téren.
Sok érdekes dolgot lehet látni odafentről.
Két képet azért ide teszek a tegnapi napról. Az egyik a tegnapi nap statisztikája. A másik meg azt mutatja, hogy birka csapattársak ellenére is lehet jó XP-t szerezni, még akkor is, ha veszít a csapat. A kép érdekessége, hogy több XP-t szereztem a vesztes oldalon mint a nyertes a másikon.
-
Darun #17427 Nekem a héten 2 space battle, 2 win. Igaz hogy (kivételesen) nem rajtam múlott. -
#17426 nekem a ma este 8 kör 8 win,most hagytam abba a csúcson...
persze lemming train meg campelés nálunk is,de legalább win
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.04.05. 21:43:20 -
Beaver70 #17425 Ami ebben a játékban az utóbbi időben megy, az egyszerűen fantasztikus. Ennyi retardált idiótát, amennyit itt találni szerintem más játékban nincs. Egyszerűen nem lehet nyerni. Úgy látom a WOT-os kempelő barmok átjöttek ide játszani. Nem sikerült Space Battle-t nyerni. És nem éppen csak, hanem majdhogynem nullára vernek minket folyamatosan. Nem tudom, hogy a WG direkt szopat-e, de miért nem tudok legalább egyszer nyerő csatában lenni?
Nem rég végignéztem, ahogy egy jó-képességű a SALEM-mével a szigetet lőtte. Nem egyszer, nem kétszer, az egész parti alatt. És a barom nem vette észre.
Na meg, amikor a CV a parti kezdetekor háromszor tolta be a chat-be, hogy neki légi támogatás kell, akkor elpattant a cérna több embernél.
A sziget mögé beállás és mozdulatlanság, valamint folyamatos ütközés csak meg ne karcolódjon a festés egy ellenséges gránáttól ez nagyon elharapózott.
Ez a játék teljesen elvesztette a varázsát. -
Toweliee #17424 Az armory-ban mik ezek az 5000goldba kerülő special task-ok? -
asolyom #17423 Ez a frissítés jól sikerült, elsőre beengedett, aztán CTD, és utána full fagyás, ha be akarok lépni. -
#17422 bújni kell vele ahogy láttam,az extrém lövedékpálya miatt átlő szinte minden szigeten.nekem még kell 10k coal hozzá,de nem tom eldönteni beruházzak e rá,vagy várjam meg mi lesz a kövi coalos hajó -
Darun #17421 Ez a két véglet. Bár ugye a Salem/Des-nél ugye figyelembe kell venni azt is, hogy a lövegek nagy kalibere ellenére a tűzgyorsaságuk is extrém magas. És ugye minél nagyobb egy ágyú, ált annál nagyobb a gyújtási % is. Azt sem azért elfelejteni, hogy az amcsi cirkálókon nincs torpedó, amiből az következik, hogy sok esetben inkább lerussolják őket, mert közelről sem sokkal veszélyesebb, mint távolról. Ehhez jön még, hogy a lőtávjuk is extrém kicsi, tehát nekik is közel kell menni. Még valamikor az ősz elején megvettém én is a Salemet, mentem vele pár kört, aztán hagytam is. Az első pár csata nagyon nem adta, kb az első pár salvo kiszedett, mert ugye én minden távolságból/szögből citadellt kapok, ami ellen az enchanted repair sem ér semmit, ha viszont én lövök rájuk, akkor vagy el se találom, vagy overpen. És mint tudjuk, a csatákban mindig a radaras hajók az elsődeleges célpontok, amint spottolódsz, kapod is fókuszt. Oké hogy megfelelő kezekben ocsmány dolgokra képes, de egyrészt nem mindenki tudja használni, másrészt megfelelő kezekben minden hajó kiváló tud lenni. És nem látom azt, hogy a csatákban hemzsegnének a Salemek. -
#17420 az említett videóban 22 tüzet gyújtott a salem
-
Darun #17419 Sztem 12 km-ről szemből még mindig könnyebb citadellt lőni, mint broadside. Kivéve, ha enyém a cirkáló. Egyébként is érdekes dolog ez az égetés. Nemrég vettem meg a Mogamint. Több mint 100 találatom volt az első csatában és összesen 1 azaz egy darab tüzet sikerült okoznom. És full HE-vel lőttem. A másik, szintén nemrég lett meg a Conqueror. 3 full salvot adtam le egy Montira és kb a 18 lövedékből egy sem gyújtotta ki. RNGesus. -
#17418 a tűzzel is kezdhetnének valamit lassan...egy salem szarrá égetett egy montanat a videóban úgy hogy a montinak szinte esélye sem volt,ha az rng nem neki kedvez hogy eltalálja,de úgyse fogja számottevően sebezni 12 kmről,ha a cruisernek van annyi esze hogy ne broadsideot mutasson irány és sebességváltás nélkül
nyilván a gond az hogy akkor kukázhatják a worchester meg hasonló szörnyeket
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.03.28. 10:33:51 -
Darun #17417 Meg hogy a győztes csapatban is kb mindenki 1500 xp alatt végezzen. -
#17416 Eun jó a hétvége.vagy 10 vs nullára nyerünk,vagy ugyanilyen mértékben aláznak minket el,más nagyon nincs,nehogy izgalmas 3v3 alakuljon ki a végére :D -
#17415 Előfordul az ilyesmi. 1500 XP felett már inkább szerencse kérdése a dolog. Ráadásul nem is egy szerveren zajlanak a dolgok. EU szerveren ki fog valaki egy rossz szériát, ami hétvégén eléggé valószínű és máris bukott a mutatvány. Más szerveren meg kitudja, hogy mennek a dolgok. -
Darun #17414 Valaki biztos játszik, mert a hétvégi NB-t megint buktuk. -
asolyom #17413 Isten hozott!
Ma megint amőbák játszottak. Arizona T8-ban 93k sebzés, 2 süllyesztés, vereség. Lyon T7-ben 125k sebzés, 2 süllyesztés, vereség. -
#17412 Köszi már be is jutottam^^ -
#17411 Szerintem már nem is játszik senki ezzel a játékkal. :) -
#17410 [STW] Steel Wolves, hozzánk szerintem van felvétel. -
asolyom #17409 Biztosan. Most ha jől látom a Naval Battle megy a klánok között, az is randomra épül. -
#17408 Btw tudtok valami klánt ahol el lehet lenni full random aktivitással, csakhogy legyen már valami nevem előtt:) -
Darun #17407 6 csata sztem nem igazán mérvadó. Nekem Hipperrel az első 8 csatából 1 győzelem volt és kb 2 olyan csatám volt, amiben nem volt T10.
Most 39 csatával már 56% felett van.
De van "pár" 0%-os hajóm is.
Conquerorral 5 csatából még egyszer sem sikerült nyerni (ezen most én is meglepődtem)
Mutsuki 6 csatából 1 győzelem.
A Sampsonnal úgy van 35 csatából 37% győzelmi arányom, hogy a PR-em 2000 felett van.
Minotaur 31 csatából 38%
Szerencsétlen hajók, de nyilván nem az ő hibájuk, hogy noob mágnesek. De egyébként ez olyan, hogy ha csinálnál egy másik accountot és ott is lenne Októbered, lehet hogy ott meg forditott lenne az arány. -
asolyom #17406 Ez azért kezd komikus lenni! Szeretnék hálát adni a WG-nek, hogy ezt a hajómat mindig a csillós véglények értelmi szintjét megütő csapatba sorolja.
Így aztán nem sok kedvem van vele csatába menni, hiszen garantált az agyhalott banda.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.03.13. 21:14:44 -
Darun #17405 Azért ehhez a CV nerfhez annyit tennék hozzá, hogy tegnap egy Midway kb két támadásból kiszedte a rombolómat. És ezt a nerf után! (mondjuk előtte meg ammoreccs volt, szóval mondhatjuk hogy egyből, és az nem is T10 meccs volt) -
asolyom #17404 Megvettem a North Carolinát. Egy modulnál vagyok bizonytalan. Steering Gear Mod 2 vagy Damage Control Mod 2? -
#17403 így van,azt használd amivel a legjobban megy,és nem utolsó sorban a legjobban élvezed a játékot,merthogy ez lenne a fő cél :D
(Trucker,a teljes sebzéseket elszámoltad,a támadó gépek számával nem kell szorozni :D tehát pl japó torpedósok,6 gép,gépenként 1 torp ami 6500 sebez,tehát 39k a sebzés papíron :) csak hogy belekössek valamibe :D és igen mindez papíron sebzés,tehát minden gép minden rakétája torpedója bombája talál ami kb csak a torpedósokkal kivitelezhető,lassú magányos bbken,ami nincs AAra húzva,és akkor is bejátszanak még a sebzésmódosítók ahogy irtad . meg az RNG ) -
#17402 Mint írtam, ezek számok. Nincs bele véve a szóráskép, az átütés értéke, stb.
Azt a rajt erősítsd szerintem, amivel érzésed szerint a legjobban megy a játék.
USN-nél egyértelműen a bombázók az erősebbek.
IJN-nél bonyolultabb a helyzet, T10-ben a torpedók, T8-ban is szerintem. Viszont a flood nerf miatt már nem annyira erősek. Viszont láttam olyan visszajátszást IJN T10 hordozóról, ahol többet használta jelentősen a bombázókat. Rombolókat csak végszükség esetén támadott, vagyis a rakétákat akkor használta, ha nagyon nem volt neki más.. Szinte csak a bombázók és a torpedóvetők voltak váltogatva. Nem is annyit sebzett csata végére, mint amennyit én tudok, hanem majdnem kétszeresét.
A brit hordozókba meg még nem érdemes nagyon beletanulni. Majd ha kijött a tech-tree változat, vagyis ki lehet őket fejleszteni. Addigra kitalálják a beállításait. -
Malachit #17401 A rakétásokkal az a bajom, hogy a sebzésük viccnek tűnik. Torpedóval jobban szeretek támadni a repülőknél. Igaz csak 6-os hordozóim vannak. Mindnél a torpedókat raktam ki, de lehet a japánoknál akkor át kéne menni rakétásra? Torpedós meg semelyik sem? Azzal szoktam a legtöbbet sebezni...
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2019.03.13. 10:53:21 -
carp3tm0nster #17400 maradhatnának ott is felőlem. újabb értelmetlen papírhajók, amiket kedvükre állítgathatnak a "fejlesztők"
soroljon már fel valaki 10 orosz BB-t a történelemből... -
#17399 már kint vannak teszten... :D -
carp3tm0nster #17398 Remélem soha... -
asolyom #17397 Mikorra várhatóak az orosz csatahajók?