22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#17556 Már mostanában is tapasztalok ilyet. A csata elején hátra szoktam húzódni CV-l a térkép széléhez és nagyon gyakran látom, hogy a flotta azon fele, ahol én is vagyok, pánikszerűen hátrálni kezd és esze ágában sincs valamerre elindulni.
Az a rész azért nem működik, hogy az adott flotillával együtt haladjon a hordozó és így támogassa őket légvédelemmel, mert ahogy spottolódik a hatalmas Concealment miatt, máris elsődleges célpont lesz. Még akkor is ha két szinttel alacsonyabb, mint a többi hajó körülötte. Így értelmes CV játékos nem fog támogatást nyújtva, a támadó flottával haladni.
Az meg alap, hogy a két oldalon lévő CV játékos nem támadja egymást, egészen a csata befejező szakaszáig. Erről már írtam korábban is. Nagyon egyszerű az oka. Rendkívül nagy veszteségek árán lehet csak támadni egy másik CV-t. Így hamar elfogynak a készenléti gépek a fedélzetről és percekig csak hajózni lehet, de nem lesz mivel támadni.
Szintén azt mondom, hogy értelmes CV játékos nem csinál ilyet. Inkább takarékos módban támadja az egyedül (h)arcoskodó hajókat, így gyűjtve magának sebzést és XP-t.
A csata vége felé viszont már összeakaszkodnak rendesen. Nagyon gyakran van részem olyan csatákban, ahol a két CV már lövi is egymást másodlagos fegyverzettel. Itt persze arra kell figyelni, hogy nehogy nekem vezesse a hordozóját a majom a túloldalon. Illetve figyelni kell arra is, hogy Graf Zeppelin-nel ne akasszuk össze a bajszunkat közelről, mert alul maradunk.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.05.20. 09:27:16 -
Kotomicuki #17555 Pedig a valóságban elég jól redukálták a sebzését (1000 fontos bomba max. 10-12 m-es körön belül horpasztotta a lemezeket - már, ha "túlélte" a becsapódást - , míg egy kisebbtől fél usa BB orra eltűnt és felszecskázódott): önmagában a mm-ek nem jelentenek semmit és ezt nem óhajtják a nagyságos angolszász "szakértők" észrevenni. (Franciska BB-ben is találtak olyan, fel nem robbant usa 406-ost, aminek nem szabad lett volna odáig eljutnia, ahol végül ráleltek, HA a lemezek azok és olyanok, mint amik az adatlapján szerepelnek.)
Nagyjából ilyesmi volt az angol CV is: ott 20-25 mm-el nagyobb volt a fedélzeti páncél (igaz, csak "egyrétegű": ami ezen átment, az már benn volt) és már ez olyan sokkot okozott a bombáknak, hogy gyakran fel sem robbantak, hiába is küzdötték át magukat a lemezeken - ezt vették át az usákok a késői CV-ikhez.
A játékosbázissal meg 2 gond van csak (max. tier VI-VIII rálátással):
- a +2 tier és ez már jogosan ad a társaság felének egy "itt csak áldozat lehetek" érzést és innentől menthetetlenek
- azonos tier-ben meg az, hogy olyan gyávák, hogy először verődnek falkába (ha már eljutottak idáig a fejlődésben) és csak utána indulnak meg, nagy kínkeservek közepette az ellenfél felé (eddigre meg "egyedül" vannak, mer' az agresszívabb felét már lemészárolták a csapatnak), de ekkor is igyekeznek le-le maradozni, nehogy a frissen festett lemezekben bármi is kárt tegyen
A CV-k továbbra is OP-k, hogy önmagukkal nem kell foglalkozniuk, mer' csak mindenki másba tudnak bele-bele rúgni - a régi wot-ban is hiába volt 5-5 arty oldalanként, ha azok inkább egymással foglalkoztak, mer' egymásra a saját fajuk jelentette a legnagyobb veszélyt és ha ez alatt az idő alatt nem tudták a többiek lemeccselni a csatát, na akkor volt végük...!
Vhogy be kéne vonni őket a védekezésbe is, mer' így nagyon nem részei a "játéknak": ha összedolgoznak és egymás után ütik ki a hajókat, senki mással nem kell törődniük és sokkal előbb elfogy az ellenfél, minthogy egy ilyen falanx-ig egyáltalán eljuthasson. Ha meg még +2-esek is...
Nagyon várom már azt a felállást, amikor a csapatnak a saját CV-i köré kell gyűlnie (legjobb légvédelem), hogy egyáltalán esélyük legyen túlélni - és ebből fog állni a wows-csata... -
asolyom #17554 Én egy múltkori csatában egy Enterpriset láttam egy Lenint megbombázni, és valami 20k HP-t vett ki belőle az első rácsapásnál, a másodiknál meg ki is szedte. -
#17553 én úgy láttam hogy az ap a német bbk ellen halálos,a japók meg amcsik ellen meg elég jól ad citet...
-
asolyom #17552 Próbálgattam az AP bombákat gyakorlóban. Ahogy látom nagyon hajó függő, hogy mennyire lehet citadella találatot elérni. Például a 6-os Ryujoval a 8-as Bismarckot simán lehet, viszont a Monarch ellen egyszer sem sikerült. Valamelyik fórumon olvastam, és ahogy látom lehet benne igazság, hogy ha magasabbról dobod a bombát, akkor nagyobb az átütő ereje csatahajók ellen. Bizony sokszor még overpen is bejött. Cirkálókat alacsonyabbról engedett bombával is lehet citadellázni, de ez nem is volt kérdés. -
#17551 Mint írtam korábban, nincs ezzel bajom. Addig főzök egy kávét, vagy valami.
Jobban aggaszt a random találat.
Jelenleg gondokat látok az AP bombák hatásában. ami korábban nem volt érzékelhető számomra. Mostanában csak cirkálókra adja a Citadella találatot.
A HE bombák használata is aggasztónak tűnik számomra. Hogyan változik majd a jelenleg is elég bizonytalan viszony a HE bombák és a rombolók között például. Azért érdekel ez a kérdés, mert egyre több random csatában azt tapasztalom, hogy a cirkálók magas ívben tesznek rá, hogy merre vannak a rombolók. Arról nem is beszélve, ha spot alatt tartom, akkor sem támadják. Még véletlenül ki kellene mozdulni a sziget mögül, ahol hatodmagával táborozik.
Nem tudnak, vagy nem akarnak a manőverezéssel már foglalkozni, csak ülnek a sziget mögött és várják, hogy vége legyen a csatának.
Nekem kell HE bombával, meg rakétával kínlódnom a rombolókon, ahelyett, hogy mennék és a magányos hajósokat zaklatnám.
-
#17550 t4 ben nincs bünti,t6ban 15 sec.t8 30 sec t10 45 sec -
asolyom #17549 Ebben az a röhej, hogy szinte az összes hordozó átlag sebzése csökkent a CV rework óta, és még így is megy a rinya, hogy OP-k, meg nerfelni kell őket minden egyes patchben. -
Toweliee #17548 A Hakuryu miatt érdemes vele játszani :)
Utoljára szerkesztette: Toweliee, 2019.05.14. 18:32:48 -
#17547 Mentem pár csatát T8 hordozókkal PT-n. Igaz, csak coop csatában, mert alig volt fenn játékos. A kezdeti várakozás 30 sec volt ezen a hordozón. A többi változást nem vettem észre.
Ami viszont nagyon zavart, az egy fajta... késleltetés volt. Nem tűnt laggolásnak, csak valahogy minden később történt, mint ahogyan én aktiváltam az adott dolgot.
Élő szerveren majd meglátjuk, hogyan működik a dolog. -
#17546 midway
-
#17545 notser már tesztel is,haku
-
#17544 és ismét cv változások jönnek: a korai spotot nerfelve felkészülési idő lesz a csata elején. T6ban először,aztán tierenként növekedve egészen 45 secig t10ben. szal a csata kezdete után 45 seccel küldheted fel az első repcsiket t10ben
változik a boost is:csökkentik a boostal előrhető max sebességet,cserébe a növekszik az alap sebesség a hatása alatt.
He bombázók: gyorsabban szűkül,kevesebb széthúzás bünti a manőverezés miatt.a szórás és a minimális dubási magasság növekszik,
a célzókörrel is babráltak
teszt szerón próbálgatható már -
#17543 Az EU legfrissebb statisztikája szerint is ennek a a hordozónak van a legkevesebb átlagsebzése.
Ettől függetlenül szeretek vele játszani. AP bombával inkább cirkálókat kell zaklatni. valami miatt nem elég hatékony már csatahajók ellen.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.05.14. 16:36:48 -
asolyom #17542 Lassan kifejlesztem a Shokakut is, de most ahogy nézem a Lexingtonnal összehasonlítva, mindenben gyengébbnek tűnik, mint az amerikai CV. Legalább is papíron. A rakéták sebzése ugyan nagyobb, de kevesebb van belőlük, és így egy-egy rakétás raj összes sebzése USN oldalon közel 20%-kal több. A torpedós rajok sebzése közel azonos összesítve, viszont ha azt számoljuk, hogy egy-egy alkalommal max. két támadásra van lehetőség, akkor megint az amerikai oldalon van az előny (28932 < 38802), mert két támadás alatt ezek hat torpedót dobnak, míg a japánok csak négyet, jóllehet ez utóbbiak gyorsabbak, és picit nagyobb a sebzésük. A bombázók sebzésénél meg aztán végképpen "felborul a pálya"; a Lexnél 9 x 2 x 9200 = 165600 (+tűz), a Shokakunál 9 x 1 x 7600 = 68400 (nincs tűz!). A japán gépek picit gyorsabbak, viszont cserébe kevesebb a HP-jük.
Egyszóval miért is érdemes a Shokakuval játszani? Nem tűnik egyformán "balanszoltnak" a két hajó.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.05.14. 13:18:53 -
#17541 tegnap olyan körünk volt,hogy nem halt senki a csapatból és nem volt 10 perc a win :D csak hogy van másik véglet is :D -
asolyom #17540 Hát harmadjára sem jött össze a győzelem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
asolyom #17539 Ma bejött egy 270 csatás figura egy Tirpitz-cel. Ugyan top tier volt, de látszott, hogy fogalma nincs a játékról. Rajta ment el megnyert csata. Csak életben kellett volna maradnia, mert vezettünk pontokban. Nem sikerült neki, öt másodperccel a vége előtt az ellenséges CV kiszedte, mert nekiállt foglalni.
A mai második csatában meg T10-ben 8 percig tartott tartott, amíg az ellenfél elérte az 1000 pontot. A Csapajevvel 2. lettem valami 65k sebzéssel, de talán nem (csak) nekem kellene Yamatok meg ilyenek ellen vinni a csapatot. -
#17538 Tegnap említettem, hogy inkább zászló, festék, meg pár nap premium híve vagyok inkább, mint free XP felhasználásának.
Itt egy mai példa. Kell egy jó szenes, vagy free XP-s, vagy bármilyen más 7-9 premium hajó, tele pakolva zászlókkal, álcafestéssel, persze free XP-s zászlóval is. Kell persze egy jó kikötő, stb.
Kell egy jó csata, lehetőleg magasabb tier-ben. A jelenlegi példa azért érdekes, mert T7 repülővel támadok T10 hajókat. Nem okoz nagy sebzést persze, de jobban díjazza minden tekintetben a játék. Olyan, mintha T7 hajóval lőném a T10 hajókat. Látszik is a kiosztott XP mennyiségen.
Az is látszik, hogy kevés sebzés mellett is rendesen hoz a konyhára kreditet. Ez T8-9 csatában, ahol tudtam volna többet is sebezni 600-700K kredit lett volna legalább.
Persze olyan hajó kell, amivel jobban megy a játék, mint ahogyan Darun is írta. Én például hiába mennék bármilyen premium rombolóval, biztosan nem tudnék vele kreditet keresni és még a játékot sem élvezném, mivel az a hajó osztály rendkívül távol áll tőlem.
Képek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Darun #17537 A hajó sztem minden tekintetben játszhatóbb, mint a tank. Ezzel persze együtt jár az is, hogy a gyorsabb fejlődés miatt tényleg több a noob magasabb szinten is. A múlt héten feltűnően sok olyan csatánk volt, ahol a top tier hajók a mezőny végén végeztek. Volt olyan is, ahol az első három helyen T-2-es hajókkal végeztünk. A játéktudás itt is olyan fontos, mint a tankban, csak itt nem a gyenge pontokat kell betanulni. Erre mindig az egyik klántársamat tudom felhozni, a másik tisztünkkel egyszer összefutottam Rankeden. Ugyanazzal a hajóval mentünk be, ellenfélként, úgy is alakult, hogy összetalálkoztunk és lenyomtunk egy 1v1-t. Azt tudni kell, hogy neki kétszer annyi csatája van, mint nekem, full broadside jött, gyakorlatilag full életről nulláztam ki úgy, hogy folyamat pattogott, gyakorlatilag alig sebződtem. Ebből nyilván az a tanulság, hogy ha valaki nem képes tanulni, akkor a csataszám sem mérvadó. Nekem is kellett pár ezer, amig belejöttem abba, hogy ne broadside hajózzak, hanem riszáljam. Nagyon sokáig a ruszki rombolókat is utáltam, a fos torpedójuk szinte teljesen használhatatlan, rombolók ellen folyamat alulmaradtam, mert vagy nem manőverezhettem, vagy nem tudtam visszalőni a borzalmas toronyforgás miatt. Most már nem félek magasabb szintű szintű rombolóknak nekimenni egyedül, mert tudom, hogy jó eséllyel én nyerek. Ráadásul a múlt héten volt egy top xp-s köröm Minsk-el, a base 2600 felett volt. És csak annyi történt, hogy megtanultam játszani, sikerült a saját stilusom összehozni a hajó stilusával. Nagyon sokáig hanyagoltam a Minsket, mert demoralizált, hogy két hajót is ki kell húzni ezzel a fossal. Most, ha jó csatát akarom menni, a Minskel megyek, mert a vesztes csatákban is helyt tudok állni.
Aki viszont tényleg csak funból akar hajózni, annak a T4-5-t ajánlanám. T4-ben még nincs T+2, a hajókat is könnyebb kihúzni. Ez a T10-es lammerkodás am is ilyen tipikus magyar dolog. A WoT-ban is az volt, ha nincs T10-es tankod, akkor noob vagy. Nekem 10k+ csatával nem volt egy se. És nem azért, mert noob voltam (meg lehet nézni a statomat ott is), hanem azért, mert ott is nagyon sok ágat húztam egyszerre. Plusz nekem nem derogál visszamenni alacsony tierbe, ha jót akarok játszani. A T10-es egyéni küldiket még szeptemberben kezdtem, a Montival már az utolsó fázis felénél tartok, de idén még alig mentem vele, pedig az utolsó fázist már tavaly év végére elértem. Egyszerűen nem motivál az a modul. Pedig hasznos lenne. Ha megszerzek minden tizes hajót és nem lesz az, hogy "ezze kő menni, mer ez még nem Elit", akkor előszedem majd megint a kis hajókat és bohóckodok ott is egy kicsit.
Apám szokott nézni Lyuhtube-on tankos videókat. Ő mondja mindig, hogy magyar videjóstól nem talál T4 alatti csatát, de a T8 alatti sem túl gyakori. Alacsony tierben a nyugatiak sem szeretnek menni (bár sztem csak videót nem tesznek fel róla), ha kis szintű csatákat akar nézni, mindig az oroszok között keres. Pedig nem attól lesz valakinek nagy a f@sza, hogy hány tizes járgánya van. Jah kérem, T10 alatt is van élet. -
asolyom #17536 Én voltaképpen a klán csaták miatt szerettem be a Montana, meg ezért húzom az orosz cirkáló ágat is. Viszont ha randomról van szó, akkor inkább előveszem a North Carolinát, Nagatot, vagy Lyont. Az is biztos, hogy az egyedi camok, és zászlók miatt gyorsabban ki lehet húzni egy-egy hajót, mint egy tankot a WoT-ban, ami persze nem feltétlenül előny. Talán ezért is van annyi birka T10-ben. :) -
Toweliee #17535 Figyi, ha neked 0 pontos csatáid vannak akkor ne menj magasabb szintre a jelenleginél. -
Darun #17534 Ezt a f2p dolgot a Wargaying szemére vetni elég erős túlzásnak tartom. Az ilyen játékok 99%-t a mikrotranzakció tartja fenn. Tehát ha ha nem fizető játékosként akarsz jobb teljesitményt, akkor játszanod kell. A szén szerzésében pl minimálisan lehet csak "pénzel" besegiteni, hiszen a napi küldiknél base xp-t néz, azt nem módositja semmi más. Egyedül a napi konténerhez szükséges xp szerzést lehet pl prém fiókkal gyorsitani. De egyrészt folyamatosan vannak küldik, amikből azért elég komoly supportot ki lehet farmolni, másrészt a játék (a WoT-al és a Warplanes-el ellentétben) honorálja az acsi szerzést, méghozá felhasználható signalokkal. Amit ugye visszaforgathatsz a játékba.
A T10-ig rohaná a lehető legrosszabb dolog, amit elkövethetsz. Ez tipikus WoT-os hülyeség. Az igaz, hogy T10-re van kihegyezve a játék, hiszen azok a legerősebb hajók, amiket a spéci modulokkal tovább lehet erősiteni. De mit ér az erős hajó, játéktudás nélkül? És ezért félig igaz csak az is, hogy a játék igazából p2w, hiszen hány olyan retardált gold noob-ot látunk, aki 100 csatával bejön a prém nyolcas hajóval, az első pár percben meg elvérzik, hiába ő top tier, komoly hátrányba hozva ezzel a saját csapatát rögtön a kezdésnél. De ugyanez igaz a f2p játékosokra is. A WoT-ban egyszer láttam egy csávót, akinek 2000 csatával E75-e volt. Szegény idióta top tierként, utolsó túlélőként sem volt képes hozzátenni a csatához semmit. Itt mondjuk annyiból azért jobb a helyzet, hogy T-2-ben nem totál esélytelenül vágsz neki a cstának, mint a tankban, ahol mindenkiről lepattansz.
Ráadásul minden hajónak ki kell tapasztalni a saját játékstilusát. Én pl a N. Carolinát addigra szoktam meg, mire kihúztam az Iowa-t.
A hajókat együtt fejleszteni viszont jó ötlet. Én is kb egyszerre haladtam minden ágon. A CV-ket ugyan a rework után eldobtam, a free xp miatt megérte, de majd kihúzom őket megint. Ezt leszámitva viszont már csak 2 hajó választ el attól, hogy T8 legyek. Ennek meg van az az előnye, hogy ha együtt haladsz minden nemzet minden ágán, akkor megismered az összes hajót, amivel összerakhat és tudni fogod, hogy ellenfélként mire számits tőlük. De ehhez is az kell, hogy lenyomj velük pár csatát, mert 10 meccs után aligha fogod megjegyezni, hogy mit tud egy-egy hajó. Pedig egy rutinosabb játékos már a töltőképernyőn megmondja, melyik a stock hajó, melyiken van camo, modul, stb. És ehhez csalni sem kell. Ha havonta mész 5-10 csatát, akkor valószinű arra sem fogsz komoly időt szánni, hogy utána nézz dolgoknak. Nem fogod tudni, mi az az immune zone, csak azt látod, hogy minden lövésed lepattan, mig te állandóan kapod a citadellákat. És igy persze kedved sem lesz a játékhoz, ami tovább rontja a teljesitményed. Nem véletlenül van kitalálva a tech tree. És nem csak a hajókat, a csatamódokat, a térképeket is ki kell ismerni. És ha tényleg olyan sok minuszos csatád van már T6-ban is, akkor egy jó darabig tényleg el kéne kerülnöd a magas tiert, nem csak azért, mert ráfizetés lesz ott játszani, hanem azért, mert a gyenge teljesitmény még gyakrabban fog előfordulni. Magas tierben hatványozottan igaz az, hogy a hajó szintje nem kompenzálja a tudás és rutin hiányát. -
#17533 Szerintem nem jól látod a dolgokat.
Darun jól írta, valóban a megmaradó festékek csak XP-t adnak bónuszként.
A többi, gyűjthető, nyerhető camo-k viszont több szempontból is értékesek. Egyrészt elég komoly pluszt adnak valamiben, másrészt ha nem használod fel őket, hanem eladod, elég komoly összeget lehet értük kapni.
Ezt az F2p dolgot sem értem, hogy miért emlegeted folyamatosan. Szerintem még nem fizettem premium nap-ért ebben a játékban. Viszont rengetegszer, mint ahogy jelen pillanatban is premium napok alatt játszom. Egyrészt küldetésekből lehet kapni, másrészt ami ezen a pár napon is volt orosz küldetés, nem kellett mást tenni, mint naponta bejelentkezni a játékba. A listán két premium nap is szerepelt. Nem sok, de a kicsi is számít. A jelenlegi premiumot meg SC-ből nyitottam éppen ma.
Ettől függetlenül F2P játékos vagyok. Simán lehet haladni. Azt viszont rosszul gondolod, mint ahogyan sokan mások is, hogy majd T10-ben milyen fasza lesz. Nem az. Egyrészt ott is ugyan annyi a birka játékos, mint a profi. Ami viszont teljesen más, az pedig az irgalmatlanul magas fenntartási költségek. Most épp van kreditem, de nem szívesen játszom T10-ben mert nagyon csapat függő, hogy mennyire lesz ráfizetős a kör. A legjátszhatóbb szint szerintem a T6-T8. Itt ritkán futok bele veszteséges körökbe.
A nyersanyag gyűjtés sem akkora kihívás, mint sokan gondolják. Szinte mindenért osztanak szenet. Csak játszani kell. E mellett fontos, hogy olyan klánban legyen a játékos, ahol a kikötő megfelelő módon fel van fejlesztve. Jelentős költségmegtakarításokat jelent és plusz bevételt.
A Free XP felhasználásával viszont nem értek egyet. Inkább zászló, festés, valamint pár nap premium legyen, mint free XP felhasználása. Néhány hete fejeztem be a brit CV vonalat. Még friss az élmény. Nem használtam fel Free XP-t hozzá, igaz T6-tól indultam a fejlesztéssel. Nem azért nem használtam, mert olyan jó hajó osztály lenne a brit CV vonal. Nem sikerült azóta sem megkedvelnem őket. Közben csinálgattam ilyen-olyan küldetéseket és nyitogattam a szenes konténereket. Így meg lett közben a szenes, premium csatahajó is. A Mushashi-ra meg összegyűjtöttem a Free XP-t. Ha ránézel valamelyik képre, közben megint 800K Free XP felett járok. Nem váltottam vissza másokkal ellentétben a CV-ket sem. Így nem azokból van.
Igaz, nincs sok T10 hajóm. Nem akarom azt hibát elkövetni, mint a WoT esetében. Ész nélkül mindet kihúztam T10-re, közben meg megutáltam a játékot és évek óta be sem léptem.
Ebben a játékban van néhány T10 hajóm, de ritkán megyek velük. Sokkal jobban kedvelem, a korábban említett T6-T8 szintet.
Megosztok így a végére néhány képet. A szöveg közé kellett volna illeszteni, de szerintem így is érthető, mit szerettem volna velük mutatni.
Még valami. Sokféle ilyen-olyan token-t lehetett az elmúlt időszakban gyűjtögetni. Amikor nem kellett másra, azokat is átváltottam Premium napokra és felhasználtam őket.
-
#17532 hát a cél akkor egy prém hajó. két féleképpen lehet ingyen elérni: free xpvel(kurvasok kell hozzá,nekem a missouri 750.000 be fájt) vagy szén és acél. szénnel és kuponnal most vettem meg a jean beartot,szintén 9es prém,egyelőre bejön a kis kaliber ellenére is :)
szóval csak játszani kell, és a konténerekből resource-ra vagy consumablesre választani.
vagy marad a fizetős prém hajó,minél magasabb tiert veszel annál többet keres.
Ne akarj t10 be menni gyorsan,,.sokszor az élvezhető csatákat 6-8 tierben járszom,sőt néha visszamegyek kicsi tierbe egy két sealclubber hajóval mókázni :) -
Kotomicuki #17531 Akkor tehát nyugodtan használjam fel a különleges festéseket, mert hajóváltáskor nálam maradnak? (Ilyen gáláns dolgot nem néznék ki a mostani wg-től...)
Hát, volt 1-2 hajó, aminek a végét megrövidítettem free-XP-vel, csakhogy előbb túl lehessek rajta, de leginkább a modulok mielőbbi megszerzéséhez használom fel: 10k-nál több nem szokott összegyűlni, f2p-ként ehhez is hosszú hónapok szükségesek.
A wg "üzletpolitikája" pedig hamar elveszi a kedvemet, akár pár hónapra is, hogy folyamatosan a magatehetetlen céltárgyat "játsszam" el a nagyobb tier-ekben lévőknek.
Darun:
Mivel nagyjából mindent fejlesztenék (1-2 ág és a cv-k kivételével), ezért kéne most a kredit a nagyobb szintekre lépéshez (tier 4-6 jelenleg), később pedig a fenntartásukhoz, mer' ez is egy wg-termék és a gyakori "0"-pontos csatákkal már a tier 6 is lehet veszteséges.
Valójában csak a nyersanyagos hajók jöhetnek komolyabban szóba, mert több 100k free-XP előteremtése (375k a Nelson, 25-tel számolva is, amit nem tudok garantálni - lehet, hogy csak a kis tier miatt? - , az 15k csata...; és most tartok kb 300-nál) az akár 10 évbe is belekerülne (f2p-ként alig-alig csordogálnak a javak), de a "szenesekhez" is sok idő kell még.
Az nem baj, ha már a javítási költségekben tudnának segíteni a festések, mert a kiadáscsökkentés is bevételnek számít, ez pedig egyre nő a tier-ekkel együtt!
...
A nagy baj ezzel a "játékkal" (is), hogy igazából egy tiert ismer, az meg a legfelső, a X-es: ezeknek már vannak saját küldetéseik, extra fejlesztési helyeik, stb., tehát, ha van egy ilyen hajód, akkor "játszhatsz", ha nincs, akkor huzamosabb ideig inkább csak a maximum tier III jöhet szóba, mert azokat még nem vagdalja +2-vel följebb, azaz: lehet velük "játszani" - akárcsak a wot-ban.
Tier X-ig f2p-ként eljutni..., annyira nem vok önsanyargató, de 1-2 tier VIII-as ladik fönntartásával talán lehetne jobban jövedelmező küldetéseket is elérni, amivel már csak könnyebb lenne az élet ott lent is - jobb kapitányok, örök festések, netán extra, kis szintű hajók. -
asolyom #17530 Nekem a Bugyonnijjal nem volt gondom, bár ez is egy nedves WC papír tartósságával rendelkezik. A Shchorsról nem sok jót hallottam, viszont a Csapajevet annál jobbnak mondják. Meglátjuk. -
Darun #17529 Mindenkinek meg van az a hajó, ami annyira nem illik a stilusához, hogy szenvedés vele a játék. Az orosz cirkáló ágon nekem a Kirov ment kicsit döcögősen, a Donskoi-ig bezárólag azonban egyikkel sem volt különösebb bajom. Persze, mindenkinek más. Illetve vannak olyan hajók, amikkel az embernek nem megy annyira, még sem érzi szenvedősnek (khmmm... Neptune... khmmm...) illetve olyanok, amiket gyengének érez, holott ez a staton nem látszik meg. Sokan szidják az Izumot, meg a Monarchot, nekem se a kedvenceim, a Monarch tényleg fájdalmasan gyenge, de amikor meg jól teljesit, azzal kompenzálni tudja a szar köröket. És igazából nem is baj, ha nem szeretünk minden hajót, hiszen mindegyikkel am se tudnánk játszani. -
asolyom #17528 Szerintem én a Shchorst fogom átugrani. :) -
Darun #17527 Modulra pl pont megéri elverni a free xp-t, hiszen a mostani sok CV-t felvonultató környezetben fontos, hogy minél előbb meglegyen a max légvédelem. Nem kevés "kötelező" fejlesztés van, amiket erősen ajánlott free-ből kihúzni, ha az ember nem akar folyton vért izzadni. A fullos hajón azonban a következő hajó fejlesztését tényleg pazarlás igy megoldani. (kivéve talán a Fricit, ha most jutnék oda, azt inkább átugranám)
A Nelson pl egy nagyon jó, free xp-ért megszerezhető, "közepes" szintű prém hajó, ami nem csak a pénzt hozza jól, de acsizni is elég jól lehet vele.
#17523: megnéztem az összes hajón, az összes szerzett permanens camo-t, egyik sem ad creditet, csak a szervizköltséget csökkenti. Szóval creditet farmolni az sem jó.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2019.05.05. 13:34:25 -
Darun #17526 Valamit nem értek. Ha nem játszol, akkor gondolom túl magas szintű hajóid sincsenek. Akkor minek a credit? Csak mert kb T6-ig nagyon nehéz (ha nem lehetetlen) veszteséges csatát menni. Ezen a szinten a fejlesztés sem kerül túl sokba, kb amig kifarmolod az xp-t egy adott hajóra, a pénz is összegyűlik rá. -
#17525 Ezek a festékek nem eladhatóak. Már többen is próbálták. A ládáknál én mindig a nyersanyagokat választom, a szén miatt. Nem régiben vettem meg belőle a Jean Bart-t. Igaz, ajándék kupon segítségével. Azt is kapsz, majd el felejtettem. Szerintem még mindig a járhatóbb út számodra a szenes hajók beszerzése.
Free XP-t fejlesztésre elhasználni??? Ugye tudod, hogy ugyan annyi Free XP megszerzéséhez 20X annyi csatára van szükség, mint a normál XP beszerzésére? Nem szabad elkótyavetyélni holmi modul - türelmetlenségből - gyorsabb beszerzésére. Minden vicik-vacak küldetésre ad valami jutalmat mostanában a játék. Érdemes velük is foglalkozni.
Szerintem nem kell napi 24 órában a játék előtt ülni, hogy tudjon valaki haladni. Naponta néhány csata, de az ne maradjon ki lehetőleg. . -
Kotomicuki #17524 Mivel sokat nem játszottam, ezért ilyen skin-ek sincsenek (azaz, van 1-2 darab, nem fogyóeszköz kategóriás, de azt nem tudom, hogy megérné el ráhúznom vmelyikre is - egyáltalán, lejön-e, ha az adott hajót eladnám (pl. nerf miatt/lett helyette "prémium" kategóriájú ladik)).
Alapanyag nem sok van: fele a tier II-III-as követelménynek és ahogy mostanság dobálja a ládákból, kellene ehhez az úthoz is még 2-3 év.
Free-XP..., ugyan már, még a fejlesztésekhez sincs elég belőle, nemhogy millió szám legyen!
Zászlóból is csak azért van egyféléből 100 darab, mert sose használtam, annyira semmitérő, amit ad, míg a jobbakból már alig maradt - igen, amikor felhúzom őket, akkor jönnek a "0"-pontos körök... -
#17523 Ha nem szeretnél valami akciós premium hajóba benevezni, akkor esetleg azt hagyd meg, amihez valamilyen küldetésben sikerült végleges álcafestést szerezni. A játék története során elég sok ilyen küldetés volt már. Emlékszem a Fuso skinjére, New Mexico, stb. Most nem is tudnám fejből felsorolni őket.
Amúgy kredit szerzésre a "minél magasabb szintű, premium, vagy free XP-s" hajók a legalkalmasabbak. Esetleg szét kellene nézni, hogy szénért, vagy free XP-ért tudsz-e hajót beszerezni. -
Kotomicuki #17522 F2p-ként, kreditszerzés céljából mit volna érdemesebb meghagyni?
T5, vagy T6 hajókat? Vagy van vmi alacsonyabb szintű, ami annyira jól játszható, hogy azért tudna keresni? -
asolyom #17521 Nyilván helyzet függő. Ha pl. T8 hordozóval támadok egy T6 Normandie-t, akkor arra akár háromszor is rá lehet fordulni, nem kell feleslegesen eldobni a fegyverzetet. -
#17520 Ezért szoktam az elején az összes DD-t levadászni, vagy minimum folyamatos spot alatt tartani. -
Kotomicuki #17519 Nagy ritkán tud élvezetes is lenni a játék: a leárazásban megvettem a tier V-ös "torpedós" japán DD-t és az első csatájában kihúzódtam a szélre, lecsorogtam és hátba kaptam mindkét CV-t, igaz, utána elvéreztem, de így is közel 100k sebzés és a tudat, hogy a csapatot a továbbiakban nem piszkálják fölülről nagyon jól esett - és még győzni is épphogy, de sikerült (minimum 1 bot-unk volt, egymást torpedózták, ilyesmik...). -
asolyom #17518 Nyilván azért, mert időként hánynom kell ettől a játéktól, és rohadt tetves RNG-től. Első csata a Lexingtonnal, egy Ognevoiban az RNG benne hagyott 60 HP-t, a Shimakazéban pedig hasonló mennyiségűt, aki éppenséggel úgy jött át a vonalainkon, hogy senki észre nem vette, és persze ennek RNG bravúrnak köszönhetően kilőtte a hordozómat. Nyilván tudom, hogy a szopó rolleren ülök, tehát kár erőlködnöm.
Azt hiszem, hogy az alábbi képek jól jellemzik a csapat színvonalát.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.05.02. 14:50:24 -
Darun #17517 Fura, mert előtte is folyton a retardáltakra panaszkodott mindenki. Te is. Persze ezt is el lehet játszani minden peccsel.
Az meg nagyon erős túlzás, hogy minden hónapba új ág jön. Már az ötödikben járunk, de idén még csak egy új ág volt emlékeim szerint, a brit CV, az is igazából csak fél ág, hiszen minden második tierben van csak hajó.