World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.09.20. 09:38:46
Az elmúlt majdnem 20 év alatt kb 4-5-ször volt szerencsém kiolvasni.
Könyv
Ha nerf-elni akarják a CV-ket, akkor vezessék be a "valós" repülőgép-indításokat, hogy ne tudjon egyszerre féltucat rajjal megindulni, már a játék elején - bár, amilyen kis pályák és észlelhetetlen hajók vannak, ennyi "előny" meg járna is neki...
Sokkal könnyebb volna a wg élete is, ha a játékot world of battleship-ként adta volna ki, ahol csak a felszínen úszó hajók - sokkal jobban kidolgozva a "belső működésük" - (BB, BC, CA, CL) jöhettek volna csak számításba. Akár úgy is, hogy a kisebb hajók csak a nagyobbak kíséreteként lettek volna megoldva (akár fejleszthető elemként) és a játékos úgy vezényelhette volna őket, mint (most még) a CV a repülőrajait. Az összes többi (DD, CV, tengeralattjáró, tengerészeti repülők) meg mint leküzdendő akadály lett volna a pályákra feltéve, M(u)I-vezérelve.
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.09.19. 19:13:32
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Tudnátok tanácsot adni a Scharnhorst milyen kütyükkel kellene felszerelni? Tegnap véletlenül megvettem mert kaptam egy 70% kupont.
Trucker: A steel ocean veszett jó játék volt de, meghalt. Imádtam.
WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP
Sajnos annak a játéknak a játékmotorja volt gyenge, meg a grafika. Az ötletek benne jók voltak. Olyan beépített ranked listája volt már akkor is, amit itt még csak mostanában vezettek be. A kikötővel együtt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A CV témához: szerintem a szuper tesztereknél kiverte a a gagyiság mérőt a CV és az idióta repülős rész, így gyorsan eltolták a dolgot. Nem is baj.
Ionvard: Jó lesz a német csatahajó ág később is. Azon az ágon a T9-s hajó az egyetlen, amit nagyon sikerült megutálnom. Szerintem az a hajó annyit sem ér, mint a beépített vasanyag, ócskavas áron. A T10 viszont már igazán jó csatahajó. Igazi ... "Gyere közel! Pofán csaplak!" típusú hajó. Néhány csata után, mikor már kezdett kézre állni, jól bemérgeltem magam a borzalmas csapattársakon. Bementem egy halom ellenséges hajó közé és jól szétlőttem őket, meg persze el is süllyedtem. Meglepő módon, akkor léptem át először a 200 ezres sebzés határt. A gyorsabban töltő löveget tettem rá és azzal csapattam. Azon a hajón érződik, hogy igazi közelharcos hajó.
A rombolók közül nem próbáltad még az oroszokat? Nem rombolózok, de kellemetlen ellenfélként emlékszem rájuk. Nem nagyon torpedóztak, de az utálatos lövegeikkel sok bosszúságot okoztak.
Ehhez képest: a Gazsinál tavaly április elsején volt Leopard 2 vs T-90 meg a Mi-24 vs Apache. A Leo-t és a többi modern tankot már berakták a játékba, a helik elvileg most jönnek. A hajós játékuk még ki sem jött (már kb 2 éve tesztelik zárt bétában), de idén április elsején már volt atomtengeralattjárós event.
Ami a WG-s U-Boot-oket illeti, már korábban felmerült, hogy ez technikailag sem kivitelezhető. Értelme se lenne sok, hiszen a XXII-es tipust leszámitva szinte mindig a felszinről támadtak és csak a meneküléshez merültek le, mivel viz alatt csak lassan tudtak haladni.
*Scharnhorst. (a schwan hattyút jelent)
*bár hivatalosan tényleg csatacirkáló volt, a játékban nyilván csatahajóként került be, úgy is kell vele játszani
*a 380-as ágyúk beszerelésére visszavonták a Gnei-t, de a háború alakulása miatt nem került rá sor, szóval nem feltétlen nevezném hiteltelennek.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.09.18. 18:36:14
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.09.18. 15:05:33
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Utoljára szerkesztette: Darun, 2018.09.09. 19:22:29
Azt elismerem, hogy még divisonban se könnyű tényleg csapatmunka szinten összehangolni a játékot, random emberekkel meg még nehezebb, de azért csapatmunkának számit már az is, amikor mindenki a hajóosztályának megfelelően játszik, alkalmazkodva a pálya adottságaihoz és az éppen aktuális harci helyzethez. Azt is nagyon sokszor tapasztalom, hogy mig az ellenfél csathajói képesek közelről támogatni a cirkálókat/rombolókat, addig a sajátok jó messziről kempelnek. Vagy amikor valaki nekiindul támadni, senki nem megy vele, esetleg mindenki egyesével követi és meg is halnak a fókusztól.
A wg termékeivel az a gond, hogy manapság már úgy kell megvenned a sikeres játékélményt és ha nem fizetsz, akkor teljesíteni sem tudsz úgy, ahogy azt egy "normális" játékostól elvárná az ember - pl. zászlók, álcafestések, stb.
Ha meg azt érzi a szerencsétlen f2p, hogy oly mindegy, hogy merre is indul, mert hozzátenni nem fog tudni úgysem a játékhoz, pláne +2 tier-ben, akkor az az oldal fog győzni, amit a script preferált: ahol a több "fizetős" játékos lesz...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Ezér nagy kincs a Furyban az a tigris, amit az Africa Corps hagyott el a sivatagban, pontosabban asszem kilőtték, és még az angol király is megnézte hajdanán. 😊
Én már a bétában éreztem, hogy ez a cv nem az én asztalom lesz, nem is nagyon erőltettem/erőltetem. Én csak a Lexi/Rjudzso-ig jutottam és nem is rémlik, mikor vittem utoljára csatába őket. Régen, az tuti. Az amcsikat preferáltam inkább, mivel én is a légifölény kivivásában láttam kiteljesedni az igényeimet, de a vadász rajok korlátozásával ezt kinyirták. Az utóbbi negyed évben nagyon megritkult a cv-k száma, igaz hogy mostanában T8-10-ben tolom, ahol régebben se volt sok. Ma pont kaptam egy Midway vs Midway csatát, ahol az ellenfél engem szemelt ki másodiknak, kaptam is pár torpot, aztán szétágyúztam bosszúból.
Persze én se szeretek most már cv-k ellen menni, de elfogadom hogy a játék részei. Ritkán tesz be csatába, akkor is sokszor elkerülnek messzire. Játékmechanikailag megértem, hogy korlátozni kell őket, hiszen magas tierbe úgy is csak a jobb játékosok jutnak el... ebből a szempontból nem egészséges a T8-as prém cv, ugye most a Ranked is tele van goldnoobokkal, bár én szerencsére már elértem a R15-t. Szóval egy jobb játékos kezében a cv igy is igen erős fegyver, de tény, hogy komoly figyelmet igényel még egy rutinos kapitánytól is. Ez a másik ok, amiért hanyagolom őket. De tegyük hozzá, hogy a világháborúban is ők voltak a top fegyvernem. Ráadásul sokan azért utálták/utálják a hordozókat, mert ellenük tényleg nagyobb szükség van a csapatjátékra... gyengébb légvédelmű társak kisérése AA cirkálóval, dd-k fedezése, stb. De mindannyian tudjuk, hogy a játékosokból leginkább pont a csapatjátékra való hajlam/képesség hiányzik.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2018.09.07. 21:49:50
Megpróbálom ide belinkelni a telepítési menüt. Előre figyelmeztetlek, nem egyszerű a dolog, másrészt eléggé egyedi a beállításom. Sok mindenkinek nem tetszik, de nekem igen. Olyan 80-90 %-ban anime. Azért csak ennyi, mert a hangokat annyira nem kedvelem. Kivéve ARP Kongou hangját. Illetve most hiányzik egy nagyon fontos UI. Még nem készült el a frissítése, így az nincs telepítve nálam. Ez az eleje:

Én csak arra céloztam, hogy jelenlegi formájában a CV játék nem érdekel különösebben. Ha átalakítják, esetleg újra kipróbálom. Majd kiderül, hogy tetszeni fog-e vagy nem.
Akár hogy is lesz, én továbbra is maradok a cirkálóimnál, néha egy kis BB, nagyon ritkán romboló.
Mint játékos, nagyon élvezem, ha olyan CV van az oldalamon, aki érti a dolgát. Felderít, foglalót bombáz, légi fölényt épít ki stb. Az ellenfél CV-je pedig csak érdekesebbé teszi a játékot azzal, hogy hajóban ülve felfelé is kell kukkolnom. Persze bosszantó a több irányból jövő torpedókat esélytelenül megpróbálni kikerülni, de ez ilyen. Elfogadom, mert a játék része. Soha nem is nyafogtam a CV-k miatt. Sőt, légvédelemre kigyúrt cirkálóban ülve gyakran visszafordulok segíteni a saját CV-nek, ha túl nagy körülötte az ellenséges légi forgalom.
A "klikktibi" dolgot meg csak azért idéztem, mert általánosításnak tűnt.
Mivel alább már részletesen kivesézted, hogy mire értetted, így erre már nem is kell reagálnom. Annál is inkább, mert hogy ismét magamat idézzem: "Maximálisan egyetértek veletek CV ügyben." 😊 Abban is egyet értek, hogy WG cseszte szét a hordozókat azzal, hogy az alap koncepció nem volt jól átgondolva, utána meg folyamatosan össze-vissza foltozták őket.
A mellékelt képen mutatom, hogy jelenleg is 300 MB körüli, telepített csomaggal játszom. Ebben sok minden benne van. Célkereszt, FPS, limiter, UI, stb.