banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Háromféle. Nem rég írtam egy másik fórumban róla.

Átemelem ide:

"Amúgy feltűnt valami a sok CV játék közepette.

Ugye minden csatában találkozok másik CV játékossal, így szépen lassan gyűlik a tapasztalat.

Az alábbi megállapításra jutottam velük kapcsolatosan. Ez igaz persze minden nemzet hordozóira is.

Alapvetően három típust sikerült eddig felismernem.

1. "Öreg motorosok". Ebbe a csoportba tartoznak az ún. "Régi iskola" játékosai. Vagyis azok a hordozó játékosok, akik a változások ellenére továbbra is maradtak ennél a hajóosztálynál. Hozták magukkal a korábbi játékok során összegyűlt tapasztalataikat. "Látnak" a térképen, még ha néha szörnyű dolgokat is tapasztalnak. Elsődleges ismertetőjelük, hogy támogatják a csapatot spottolással és ami a legfontosabb, minél hamarabb felderítik és igyekeznek kiiktatni az ellenfél rombolóit. Ez által jelentős, potenciális sebzés kiosztástól megfosztva az ellenfél csapatát. A térkép ismeretük minden csata helyszínre kiterjed, ismerik a bevett szokásokat, tudják a rombolók feltételezett útvonalát, stb. Nem osztanak ki csatánként fergeteges mennyiségű sebzést, inkább a győzelemre próbálják segíteni a csapatot. Velük futottam össze a legritkábban.

2. "Cső látású élvezethajhászók" Eme második csoportba sorolnám a Damage dealer-eket. Semmi és senki nem érdekli őket, csak a sok HP-val rendelkező, könnyű célpontok. Könnyű alatt a lassú, aránylag rosszul védekező, egyedül bóklászó csatahajókat kell elsősorban érteni. Külön öröm számukra a brit csatahajó ág. Élvezik, hogy ezek a hajók sok HP tudnak visszatölteni és újra-meg újra lehet őket erősen sebezni. Magasan tesznek a spottolásra, nem érdekli őket különösebben a rombolók tartózkodási helye sem. Kialakul náluk egy fajta csőlátás és csak a sebzésre mennek rá. Az sem baj ha veszít a csapat, csak nekik legyen a legnagyobb kiosztott sebzés mennyiség. Velük gyakrabban összefutottam, mint az első csoporttal. Szerintem egy új, feltörekvő játékos bázis lesz belőlük.

3. "Fogalmatlanok" Ők vannak szerencsére a legtöbben a hordozó játékosok között. Ide sorolom a "fogalmam sincs, mi ez a hajó, meg ez a sok repülő, de marha jól el tudok repcsizni" típusú játékosokat, a "kiváltottam, megszereztem ezt a hiper-szuper anyahajót, de fasza... kicsit később: Ez szar! Senkit nem tudok eltalálni!" típusú játékoson át, egészen a "Jó ez a hordozó, de mit kell vele csinálni? Nézzek meg videókat róla? Á, nekem nincs arra időm, kedvem, stb. Inkább csak szidom csata közben a többieket." Nagyon sokkal találkozom a játékban ilyen játékosokkal. Nem tudja a rajait kezelni szinte semmilyen szinten. E mellett a hordozót is néha mozgatni kellene, lehetőleg jó irányba. Ez már nem nagyon megy neki. Első percekben elveszíti az összes raját és utána kettesével hozza a támadógépeit, mert nincs türelme kivárni, hogy több legyen. Láthatólag nem volt kedve tanulmányozni a játékmechanikát sem, mert folyamatosan hülyeségeket csinál. Még lehetne sorolni, de szerintem érthető a dolog így is."