22410
A Wargaming új MMO játéka
-
asolyom #17396 Beszereztem az Arsenal-ból az Oktyabrskaya Revolutsiya-t. Nem lenne ez rossz hajó, ha nem folyamatosan kapnám a gyengébbnél gyengébb csapatokat. Eddig 5 csatából 1 győzelem, 72k átlag sebzéssel, és 1,6 átlag killel. -
asolyom #17395 Persze ahogy írtad ezek csak számok, és ehhez jön az, hogy a rakéta ha talál is, akkor sem biztosan üti át a célpontot. A torpedó sebzés szempontjából megbízhatóbb, viszont manőverező célpontot nehezebb vele eltalálni. Az biztos, hogy a RN hordozók on a rakétások, és a torpedóvetők jelentik a fő csapásmérő erőt, és a bombázók a szükségmegoldást. -
#17394 Igen, az kimaradt az elemzésből. Most pótolom.
Tehát vizsgáljuk meg a T6 hordozókat, illetve azok támadó repülőrajait HP szempontjából.
Rakéta támadó raj:
IJN: 7840
USN: 6540
RN: 7860
Torpedóvető raj:
IJN: 6900
USN: 8160
RN: 9300
Bombázó raj:
IJN: 6060
USN: 13356
RN: 7008
Mint korábban írtam, a repülő raj HP-t egyben számolja a játék, és abból vonja le a különböző AA fegyverek támadását.
HP értéket véve alapul a legtartósabb az IJN hordozónál a rakétavető raj, az USN hordozónál elég egyértelműen a bombavető raj, míg a RN hordozónál a torpedóvető raj.
Ha ehhez hozzáveszem a délelőtti elemzést, akkor a számok alapján:
- IJN hordozó fő támadó raja: Rakéta vető raj
- USN hordozó fő támadó raja: Bombázó raj
- RN hordozó fő támadó raja: Rakéta vető raj (Igaz, kevesebb a HP, de jelentősen többet sebez)
Természetesen ezek csak számok. Mindenki azt a rajt és beállítást használja, ami szerinte a leghatékonyabb. -
asolyom #17393 Jó kis elemzés! Egy dolog talán kimaradt belőle, az sem mindegy, hogy az egyes repülőrajoknak mennyi HP jut osztályrészül, mert pl. a brit bombázók kb. 50%-kal több HP-val rendelkeznek, mint a japánok. Az amerikaiak meg valahol félúton a kettő között.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.03.11. 11:23:13 -
#17392 Szerintem még változhatnak a brit hordozók értékei.
Készítettem egy kis összesítőt. Érdemes ezeken a számokon elgondolkozni. Bele vettem a brit hordozó adatait is, de még bizonyára változni fognak. A bombázók felkészítési ideje nagyon magas a többiekhez képest.
Az összehasonlításban a három nemzet, T6 hordozói szerepelnek.
Abból a szempontból vizsgáltam őket, hogy egy-egy támadórajnak mekkora lehet a maximális sebzése. Most azzal nem foglalkozom, hogy felét lelövik, nincs találat, stb. Csak azt vettem figyelembe, ha minden bomba, rakéta, maximálisat sebez.
Így össze lehet hasonlítani az adott nemzet hordozójának erősségeit és gyengeségeit. E mellé még egy fontos tényező társul, amiből jelentősen kilóg még a brit hordozó. Ez pedig a felkészítési idő.
Alap esetben minden nemzet hordozóján az alábbi a "rendszer":
Leghamarabb a rakétás támadó rajt lehet felkészíteni, változó sebzésmennyiséget osztanak.
A következő a bombázó raj. Közepes idő alatt készítenek fel egy-egy gépet. Van olyan nemzet, ahol ez ossza a legnagyobb sebzést
Végül a legtöbb felkészülési időt a torpedó bombázó gépek igénylik. Változó sebzési értékkel. A flood miatt régebben jobb volt, sajnos ezt is visszavették.
Ezek a felkészítési idők azért fontosak, mert minden támadáskor számolni kell a repülőraj részleges elvesztésével. vagy sajnos a jelenlegi AA beállítások miatt a teljes raj elvesztésével. Ilyenkor lesz nagyon fontos az egyes gépek felkészítési ideje. Minél több, annál lassabban lesz felszálló képes egy újabb teljes raj. Hiányos rajjal csak végszükség esetén javallott támadni, Mivel a teljes rajnak számolódik a sebzés kiosztás. Ha megfigyelitek a kijelzőn támadáskor, a teljes raj HP-ja van feltüntetve, nem az egyes gépeké. Tehát, ha valaki hiányos rajjal támad, akkor eleve kevesebb HP-t kell csak lesebeznie a légvédelemnek, hogy a rajt elpusztítsa.
Nézzük meg az egyes rajok maximális sebzését.
Rakéta támadó rajok:
IJN: 8*2*4*2200=140800
USN: 6*2*6*1900=136800
RN: 6*2*6*1500=108000
Torpedó bombázók:
IJN: 6*2*1*6500=78000
USN: 6*2*1*5567=66804
RN. 6*2*1*5933=71196
Bombázók:
IJN: 6*2*1*6100=73200
USN: 9*3*1*9200=248400
RN: 4*1*6*4700=112800
Mint látható, jelentős eltérések vannak. Én úgy gondolom, hogy egy adott hordozón azt kell megvizsgálni, hogy a háromféle támadó raj közül melyik az erőssége és azt támogatni modulokkal, zászlókkal, kapitányi skillekkel. Az a célunk, minél rövidebb idő alatt, minél több sebzést kiosztani.
Most úgy gondolom, hogy a japán hordozót inkább a rakéta támadásra kellene erősíteni, az amerikai hordozót egyértelműen bombázásra, míg a brit hordozót szintén a bombázásra, de mivel nagyon sok a felkészítési ideje a bombázóknak, így a rakétás támadást kellene erősíteni.
Természetesen ez az elmélet, a számok világa. A gyakorlatban meg mindenki döntse el magának, hogy melyik típusú rajjal a leghatékonyabb.
A rakétázás tanulása aránylag könnyen megy mindenkinek, bár a módosítások miatt, most nehezebb. Itt javasolt a modullal megtámogatni a rakétást rajt, így több idő van célozni.
A torpedózás is aránylag hamar tanulható. Mivel nincs segítség, így csak az ösztöneire hallgathat a játékos. Nagyon figyelni kell a sebességet és irányt változtató célpontokra.
A legnehezebben a bombázás tanulható. Itt fontos megjegyezni, hogy támadás közben is manőverezhetőek, irányíthatóak a gépeink. Élni is kell ezzel a lehetőséggel. Folyamatosan korrigálva a sebességet és az oldal irányt, szépen célra vezethetőek a támadógépek. Jól be kell gyakorolni és utána minden körülmények között menni fog. Itt fontos kiemelni, hogy a brit bombázók nem zuhanóbombázók. Legalábbis a játékban nem azok. Valami siklószögben gyorsítanak támadás közben és sok bombát szórnak. Náluk is fontos, hogy a célpont hossztengelyében támadjunk.
Ennyi lett volna az elemezgetés. El lehetne végezni minden szinten, de a lényegét szerintem mindenki érti. Szerintem minden hordozónál azt kell megvizsgálni, hogy a három raj közül - felkészítési időt is figyelembe véve - melyik ossza a legnagyobb sebzést és azt a rajt támogatni erősíteni a már korábban említett eszközökkel.
-
asolyom #17391 Néhány észrevétel a hatos brit hordozóval kapcsolatban, bár még nem játszottam vele sokat.
* A rakétás gépek legfeljebb felderítésre, zavarkeltésre jók, komoly sebzést nem nagyon lehet velük leosztani, hacsak nem sikerült egy rombolót jól eltalálni.
* A bombázók egyelőre számomra a legnehezebben kezelhető repülők. Ha sikerül jól eltalálni egy hajót, akkor komolyabban meg lehet sebezni, vagy fel is lehet gyújtani. Alacsony HP-s hajók kilövésére is alkalmasak. Mindazonáltal az problémás, hogy csak négy gép van egy rajban, és érezhetően gyorsabban halnak, mint a torpedósok, hiába van felszereléssel növelt HP-jük.
* Pillanatnyilag számomra a torpedós repülők jelentik a "krémet", hatan vannak egy rajban, és velük már elég komolyan lehet sebzést osztani. Valami miatt tartósabbnak is érzem őket a légvédelmi tűzzel szemben, pedig ezek is Barracudák, mint a bombázók, és ráadásul kevesebb a HP-jük is. Lehet viszont, hogy a nagyobb számuk ezt ellensúlyozza. -
#17390 igen,pl foglaló ddt lehet védeni fighter rajjal,vagy rosszabb AA val rendelkező BBket..
t8 majd szopás lesz a t10 AA ellen :D -
asolyom #17389 Tehát ha saját hajót támadnak repülők, akkor odamegyek egy torpedós rajjal, és indítom a vadász fogyóeszközt? Mert pl. a saját CV védelme automatikus ugyebár. Továbbra is csak egy rajjal lehet támadni, ha jól sejtem, tehát ha egyszerre több raj támad, akkor az két hordozóról jön, igaz?
Úgy émrzem, hogy a T6 hordozók elég jól játszahtók. Igaz, hogy T8 meg nincs, de a T4 CV-k gyakorlatilag hulladékok, hacsak nem top tierben vannak, de még akkor us alig lehet velük sebezni, vagy a csata mentét befolyásolni.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.03.10. 21:13:01 -
#17388 vadászok inkább saját hajók védelmére használom,ritkán dd spotra,támadáshoz szinte sose -
asolyom #17387 Megvettem a HMS Furious-t, és a négyes hordozóhoz képest érezhető a különbség. Ezekkel a repülőkkel azért már lehet sebzést is osztani. A torpedó- és zuhanóbombázóknál van kétféle fogyóeszköz, a motor hűtés és a vadász. Ez utóbbi gondolom, hogy arra jó, hogy a bombázókat védje ha támadást intézek olyan hajók ellen (elsősorban hordozók), amiknek védő vadászai vannak, ugye? -
asolyom #17386 Úgy tűnik, hogy valamit nagyon nem csinálok jól. Mióta újra elkezdtem játszani valahogy nem tudok killeket gyűjteni, pedig azelőtt ezzel nem volt gond. A sebzés általában rendben van, de hajókat nem bírok elsüllyeszteni, mert valahogy néhány HP mindig benne marad az ellenségben. Most is T6 csatahajóval 39k+ HP-t szedtem ki egy Atagoból, citadelláztam is, és mégis megúszta. -
asolyom #17385 Nálam valami gáz lehet, mert a frissítési szolgáltatás nem működik, pedig elvileg 6:30-ig volt a szerver szünet. -
asolyom #17384 Ahogy látom itt a spot sebzés gyakorlatilag semmit nem ér, ellentétben a WoT-tal. Volt egy csatám 20k sebzéssel, meg 62k spottal, és gyakorlatilag alig kaptam kreditet meg xp-t. -
#17383 Már minden hordozót a romboló ágra tettek át. Úgy emlékszem 11K XP kell az elsőhöz.
A Hermes nem túl sok modullal van ellátva. Javaslom a repülőrajok támogatására készült modulok alkalmazását, úgy mint a többi hordozók esetében.
A kapitányi skill: Nagyon nem nézegettem még őket. Inkább az amerikai ágra hasonlít. Vagyis azt a skill tartom érdemesnek beállítani.
Ez javallott az USN hajókra. Szerintem jó lesz a brit hordozókra is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.03.04. 19:09:53 -
asolyom #17382 Jut eszembe a Hermesre milyen modulok, és kapitányi skillek ajánlottak? -
asolyom #17381 Érdekes, hogy éppen a romboló ágból lehet kifejleszteni. Ha jól emlékszem az első hordozók cirkálókból, csatacirkálókból lettek átalakítva,vagy azon alapultak.
Egyébként most kezdtem játszani a Leanderrel és eddig nagyon bejön, sokkal inkább, mint a Bugyonnij. -
#17380 Meg fog maradni. Nagyjából így volt az angol rombolókkal is nem olyan régen. Persze nem lesznek premium hajók, csak amolyan rendes fejleszthetős hajók. Ha meg véletlenül nem sikerül most megszerezni, idővel s romboló ágból ki lehet őket fejleszteni. -
nomiss #17379 ha megveszom msot eary acessben a 4 es brit cw t. mi lesz ha elesben bent lesz ? ugy ertem megint meg kell vennem vagy megmarad ? -
Prof William #17378 Nekem máig a japán Tier 4-es Kuma a kedvencem.
Nagyon fun kis köröket lehet vele menni. Gyorsan tölt, nagyot sebez + ez ellenfél hajlamos elfelejteni hogy torpedózni is tud.
Életem legjobb eredményét (6 elsüllyesztett hajó) is a Kuma-val hoztam össze. :) -
asolyom #17377 Szerintem ez bármelyik csatahajóra igaz abban a tierben. Nem szabad egyedül menni, kell egy vagy két cirkáló is. Egyébként meg azon a szinten viszonylag kevés a gyakorlott játékos, és AP-val lövöldöz, azt meg simán körbe röhögi az ember. -
#17376 Csak azért, mert nem futottál bele néhány cirkálóba. Nagyobb lőtávolságuk van és szénné égetnek abban a hajóban. -
asolyom #17375 Én a minap egy kis low-tier bohóckodáshoz elővettem a Nassaut, raktam bele egy 3 pontos kapitányt, és hadd szóljon. Azt kell mondjam, hogy brutális kis dög tud ez lenni, ha az ember meg tudja szokni az iszonytató lassúságát. Az is igaz, hogy a T3-4-ben egyik csatahajó sem gyorsabb, ez viszont amellett egy valódi bokszzsák. Nagyon állja az ütéseket, gyorsan is tölt, egyszóval mókás kis hajó. -
asolyom #17374 Akkor jó, a Koronából már van 23 darabom, de a 400 Florintól még messze vagyok. -
#17373 a képen is látható,hogy csak medal kell hozzá: megkapod a hajót,3 pontos kapitányt,port slotot és 1 nap prémet
-
#17372 emlékeim szerint kreditbe sem kerül,csak a két féle emblem kell hozzá
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.03.01. 09:18:14 -
asolyom #17371 Nem kell kifejleszteni, de gondolom, hogy megvenni kreditért kell nem? -
#17370 -
DrSoong #17369 Ne sírjál a beépített aimassistal! -
#17368 a cvket meg megint tökön rúgják mert a topedó igy is alig floodolt,és most az se fog sebezni...de tűzhányókhoz nem nyúlnak :D -
Darun #17367 Ezt irták is a fejlesztői naplóban. Gondolom magas tierben sok volt a rinya a rombolók részéről.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2019.02.28. 17:25:02 -
#17366 megmókolták a radart,térképen megjelenik,de láthatóvá csak 6 sec után válik bármi,időt adva a pucolásra :D
és a flooding is változott,kevesebbet sebez de több lyuk is lehet a hajón,végre ... -
#17365 nem kell kifejleszteni,bünti nélkül rakhatsz bele brit kapitányt,ami xpt szerzel vele megy freebe,a tizes egyelőre nincs bent,a statok változhatnak bármikor.
feloldás: új event van,ami napi küldik láncolatát jelentik,megoldásáért ezüst és arany medalt kapsz,illetve air supply konténereket amik szintén mindenféle jóval lehetnek teli.
Ha megvan a megfelő mennyiségű medal,akkor az arsenal menüpontban lehet feloldani a brit cv ket -
nomiss #17364 hello , mit jelent az early acces a britt cw melett ? ugy ertem tudom mit jelent early acces de azt nem hogy mikor vagy eben a jatekban hogy lehet hozza jutni? -
asolyom #17363 Köszi. Én valahogy az első sorban nem nagyon látok hasznos skillt. A PT nekem sem létszükséglet. A PM-t pedig szintén felesleges pontnak érzem, a "Main Armament Mod. 1" eleve növeli az ágyúk HP-ját, csökkenti a meghalás veszélyét, és gyorsítja a javítást. A motort, és kormányt meg BB nem gyakran veszíti el.
Szóval az első sorból talán még az "Expert Loader" lehet jó a brit hajókra. Alább írok akkor két buildet, és javíts ki kérlek, ha valamit jobbnak gondolsz. Mindkét esetben 10 pontos kapitányt feltételezve.
King George V
1. Expert Loader vagy Preventative Maintenance
2. Expert Marksman
3. Basics of Survavibility
4. Concealment Expert
Gneisenau
1. Preventative Maintenance
2. Adrenaline Rush vagy High Alert
3. Basics of Survavibility
4. Advanced Firing Training -
Darun #17362 Gnei-re SI helyett inkább AFT-t raknék. A PT-t sem érzem túl hasznos skillnek, asszem egyik hajómon sincs fenn, az IFA is csak ruszki cirkálókon. Minden másra PM. T6 felett a német BB-kre tényleg teljesen feleslegesnek érzem én is az EM-t, simán tudnak célozni fordulás közben is.
Talán már ebből is látszik, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy melyik nemzetről van szó. EM sztem felesleges német/francia hajókra, angol/japó-ra viszont erősen ajánlott. SI helyett első körben inkább prém fogyó eszközök a javasolt, mert ha gyorsan meghalsz, akkor nem sokra mész a +1 charge-al, a prém is ad +1-t és ráadásul hamarabb is betölt. Pl Bismarck-on már érdemes lehet elgondolkodni rajta. Angoloknál viszont T8-tól Concealment Expert. Sokan ráteszik más hajókra, én a többi nemzetnél nem éreztem szükségét/van fontosabb is. -
asolyom #17361 Egy 9-10 pontos BB kapitányra ezeket raknám.
1. Priority Target
2. Adrenaline Rush
3. Superintendent, Basics of Survavibility
És ha 10 pontos a csóka, akkor még marad egy pont.
Itt mondjuk a T7-es King George V és Gneisenau kapitányaira gondoltam, mert ezeknek már normálisan forog a tornyuk. Alacsonyabb tierben, ahol ilyen 60 mp-es torony forgások vannak, ott inkább az EM-t raknám az AR helyett.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.02.21. 22:08:40 -
asolyom #17360 BB-re az első sorból melyik skillt érdemes rakni? PM vagy PT? Az ágyúkat nem lövik el olyan gyakran, így talán elsőre a PT többet ér, mert látom, hogy mennyien céloznak rám, így azf is, hogy éppen kezdhetek valamilyen manőverbe, vagy mennyire lehetek agresszív. -
#17359 Én szerintem meghagyom őket a kikötőben. Olyan nagyon nem akarok semmiféle hajót venni. Biztos vagyok benne, hogy lesznek csilli-villi csoda hajók, amit bizonyos idő után ugyan úgy szétbarmol a WG üzleti megfontolásból, mint az eddigi premium vagy Free Xp hajókat.
-
asolyom #17358 Ahogy én is! -
#17357 inventoryban még 34 napig be tudod váltani az összes cvdet free re és creditre