6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • dimre
    A kamu hegesztő csapat, úgy tesznek mintha dolgoznának (ezt jó lenne ha orvosolnák, csak a deaktiválás, utána pótlás segít).
    A mérnökökkel is kezdhetnének valamit, meló előtt sokáig kávéznak analizálás címszó alatt.

Halálzóna, mint a piócák úgy tapadnak

Csufika hasít
  • Micsu
    bugok még akadnak de már bőven játszható
  • dimre
    Jóformán minden részéhez hozzányúltak a megjelenés óta, van amit nehezítettek (elb@asztak), de sokat javítottak az ingerszegény környezeten, egy-két dolgot leszámítva egész pofás és játszható lett.
    Figyelmedbe ajánlom Kisviku írását (jó lenne fent a bannerba kirakni) #5069
    Modokat legegyszerűbben a Steam műhelyben tudsz hozzáadni, csak rákattintasz a kiszemelt modnál a "Feliratkozás"-ra, vagy a Nexus oldalról letöltöd és bemásolod a játék könyvtárában levő "extensions" mappába (ha nincs létrehozod).
    Azt, hogy mit érdemes, saját igényed szerint döntsd el, egy-két mod amiket én és talán a többiek is biztosan használnak:
    A nagy hajók leszállóplatformját változtatja meg:Capital Ship Bridge
    A Borzra 6 helyett akár 15 főt is bezsufolhatsz:More Crew
    Ezzel a karakterek képességei válnak láthatóvá:Show Skills
    A Borz bányászlézerét lecserélheted erre a javító (hegesztő) lézerre:Welding Laser
    Ha nagy álmaid vannak és szeretnél saját hajógyárat:Player Shipyards
    A Xenon hajókat ezzel a moddal tudod elfoglalni:Xenon Hunt 2
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2015.04.11. 15:29:04
  • sznek1975
    modokat hogy lehet hozzá adni és miket érdemes hogy szebb és jobb legyen mint amilyen?
  • dimre
    Saját hülyeségemből tanulva rájöttem, a múltkor frissen foglalt hajót akartam equipelni dronokkal, persze sz@rrá lőttem a dron köpködőjét. Ha nem piszkáljuk akkor ha van neki kiengedi a hegesztőbrigádot, amik foglalás után meghülyülnek, csak repkednek a hajó körül de nem javítanak, viszont ha szétlőjük akkor az összes hajóban levő dront elveszítjük, eltűnnek.
    A menüben észre se vettem a squad opciót, kösz a tippet.

Kezdtem egy új játékot szabadúszóként, kicsit szokatlan, hogy a PMC nem utál, sőt már szövetséges státuszban vagyok náluk, rajtuk kívül is van mit aprítani, a kalózok (bármely frakció) nagyon aktívan támadnak bárhol. A tepsikről átszoktam a tituszokra, és a repülő csészealjakra (Phoneix, gond nélkül leamortizál egy tituszt, sajnos megtapasztaltam), mindkettő annyira csúnya első ránézésre, rútságuk ellenére nagyon hasznos szállítóeszközök.
    Hát nem gyönyörű az édes ?

Volt egy kis pity-puty, kalózok, xenonok egyszerre támadták a PMC tőzsdét (lebontották 51%-ra!!!), kétszer kellet újratöltenem (a rohadt pajzsdronokat vissza kéne csinálni, ne repkedjenek, nagyon idegesítő), de megérte öt vadászt, és rengeteg kütyüt szedtem össze, egy órán keresztül csak a konténereket gyűjtöttem.

Hajófoglalásnál sztm annyi változott, hogy a katonai ladikokat kell jobban szétlőni az erősebb szerkezet és pajzs miatt.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2015.04.11. 12:37:11
  • sznek1975
    Sziasztok sokat változott a játék megjelenése óta? mi az ami jobb lett benne?
  • Jóózsf István #5400
    Majd megnézem legközelebb, hogy a billentyű működik-e. Nálam ilyenkor az egérmutató mozog, de minden inaktív. Menet közben (miután betöltöttem az aktuális mentést) már nincsenek vele problémáim.
    Menü mizériák mindig voltak a játékban, főleg a módosításokkal szoktak összeveszni.

Jó hogy valaki felvilágosított az új foglalási rendről. Biztos ami biztos én 20% környékére amortizálom az áldozatot, plusz minden kilógó vackot leszedek, kivéve az emlegetett drón kivetőt. Yisha meg nyafogjon csak. Legfeljebb meghekkelem, ha nagyon szépen kéri.
    Nem olyan nagy kihívás, de jóval több törődést igényel egy-egy művelet. Lesz kedven rámegyek a nagyhalakra. Csak úgy viccből!
  • Cobra21
    Nem tudom egyre gondolunk-e,de engem valamelyik nap azért lőttek szét,mert a menüben kotorásztam.Mikor elkezdtek lőni,kiléptem gyorsan,de semmire sem reagált.Próbáltam kínomban autopilotára váltani,de az sem segített(természetesen).Újratöltés lett a vége:(
  • Jóózsf István #5398
    Hamarabb járt a szám, mint az eszem. Működik a drón telepítés, amennyiben a frissen foglalt, vagy egyéb okokból nincs szétlőve az alany Drónkivetője! Bocsánat a rágalmazásért.

Azt a ficsőrt, hogy a nem rajban levő hajókat is egrecérozhatod, ki lehet kapcsolni a menüben! Ha neked úgy jobb. (Nekem jobb...)

Érdekesség. Egy akármilyen állomáson megjelentethetnek a helyi rosszfiúk (Albániában a Szuvenír Szundi-k) küldetéseket, ami rendre abból áll, hogy lőj le néhány civil hajót. Értelme ugyan nincs, de a véristvánoknak jó lesz c-vitamin helyett.
    Másik.
    Betévedt Drágakő Kézművességbe egy PMC Tarhonya, hogy rendet vágjon a HOA hajók között. Egész addig virgonckodott, amíg meg nem jelent a helyi rendfenntartás egy Aranka és a sleppje képében. Gondoltam ez érdekes lesz. 80 másodperc alatt szedték szét! Az Arankának 80 százalékra esett a pajzsa. Talán két-három vadászát lőtte le. Ennél erősebb hajónak képzeltem a Tarhonyákat!
    Harmadik.
    Betöltésnél, amikor elérkezünk a menübe, a játék elveszti az uralmát a gép felett. Mintha valaki taszkot váltana. Ellenben játék közben nem tudok taszkot váltani.... Nem tudom, hogy ez új ficsőr, vagy csak nálam kócolódott össze a rendszer.
  • dimre
    A drónokkal én is megszívtam, az előző patchnél még lehetett equipelni.

Jó is meg rossz is a trade menüben most már nincsenek benne a katonai hajók, viszont ha egy trade hajónak adsz egy utasítást akkor átteszi a sor végére, idegesítő mikor ki kell keresnem harminc hajó közül, addigra már jól összekutyulta a listát.
    Régen (csak ezért volt jó a squad) maradt sorban, ahogy én összeállítottam.
  • Jóózsf István #5396
    Cáfoljatok meg, de mintha belebabráltak volna a grafikába. Valahogy furcsa érzésem támad amikor elrepültem a hajóim mellett, mintha élesebbek lennének a vonalaik.
    De ami biztos: A hajtóművek is fokozatosan épülnek fel (vizuálisan) miközben javítják őket!

És, hogy ne legyen hiány nyavalygásból se: Nem lehet drónokat telepíteni egyik hajóról a másikra. Hiába próbáltam a frissen foglalt Tituszt felkantározni fél órán keresztül. Nem ment. Ha a "másik hajót" kérem meg, hogy passzoljon át drónokat, akkor eleve nincs olyan lehetőség, hogy telepítse, mint drónt. Ha a célhajót kérem meg (foglalt Titusz) akkor van olyan sor, hogy equip, de nincs kiemelve (nem kék) Ennél fogva nem is lehet a tranzakciót lebonyolítani.
    Régebben olvastam ezzel kapcsolatban bejelentéseket a Zegó honlapján, de nem értettem, mert nálam működött. Hát most megjavították így nálam nem megy!
  • Jóózsf István #5395
    Az aktuális állomás építészével kell beszédbe elegyedni, építési munkálatok kapcsán. Mintha építkezni szeretnél. A listában ügyesen kattintgatva aktívvá válik alul a javítás gomb. A többi mint a megszokott.
    Lehet külön a részegységeket javíttatni, vagy egyben az egész hóbelevancot.
  • Cobra21
    Nekem maga a hajócsata személy szerint negyon megnyerte a tetszésemet.
    A sérült állomást hogyan lehet megjavítani?Nem látok rá parancsot,vagy csak én nem veszem észre?
  • Cobra21
    Nekem egy rendszer is elég szinte,mivel olyan szinten nehéz a rendszerek közti mozgás.Ugrások között várni is kell elég sokat,így elég nehéz a kapuig is elvrgődni.Kár hogy nem lehet legalább a kapuig elugrani bármelyik szektorból.
  • dimre
    Megnéztem ezt a Transcend modot, három rendszer van lúréból klónozva állomásokkal együtt más háttérrel, kettőben vannak gyárak a harmadik üres. A háttér miatt szép lehet egy ideig, amúgy semmi extra nincs benne.
    Érdekes még a kaput se találtam meg, de már egyik gyáram hajója odament kereskedni.

A lúréból teladikhoz vezető kaput meg nem találom, pedig már körbejártam nagy részét. A 3.0 patch után újra fel kell fedeznem a galaxist, a gőzben is teljesítménynek számít.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2015.04.02. 21:33:28
  • dimre
    Megvan az édes , hosszú menet volt, de én a biztonságos szex híve vagyok.

• Jóózsf István #5390
    Zseniális ötlet!
    Ezerszám van kacat a borzomban.
    Mobil HQ-t lehetne kreálni belőle! :-)
    Nem kellett jóstehetségnek lenni hozzá, hogy nekimész az Ilonáknak. Ha végeztél ajánlom figyelmedbe a Leviatánokat!
    Ha berakod a módosítást, akkor a gépek is használni fogják...!

3.53 Rilíz!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2015.04.02. 18:51:02
  • dimre
    A Xenon 2 mod egyik változtatása a leszálló platform átkerült a hajó elejére, Icukánál is.

Az ellenállási képességet megdobja az a pár gyalogos, amint ledobtam a saját gyalogságomat eltűntek, legalább veszteség nélkül megúsztam ...

Persze arra tévedt Icuka is, első nekifutásra elvéreztem mert megálltam egy pillanatra célt kijelölni a hajón, a kezdetek óta nehézkes

Utoljára szerkesztette: dimre, 2015.04.02. 15:41:38
  • dimre
    Az elején még igen, utána leszoktam a féktelen pusztításról, most ismét rákényszerül az ember, másképp esélytelen hajót foglalni.
    Nagyon belenyúltak a mérnökök lelkivilágába, sok-sok percen keresztül csak analizálja a roncsot mielőtt javítani kezd. A hegesztőlézert viszont erősítette a modder, ha besegítek a javításba pillanatok alatt meghegesztem akár egy nagy batár pajzsát, szerkezetét is.
    Úgy lenne reálisabb, és értelme, ha azt a sok bisz-basz hajó, fegyver alkatrész kütyüt amit gyűjtögetünk a borzzal fel lehetne, kellene!!! használni javításra, nem csak a kereskedőknek tudnánk eladni.

3.53 rilizt tojt a húsvéti nyuszi
  • Jóózsf István #5387
    Neked! Mert te eddig is így csináltad!
    Én eddig amit tudtam, érintetlenül hagytam az áldozaton, hogy ne kelljen a javításával bajlódni. Így viszont túrázhatok.

A Transcend már túl erős módosításnak tűnik. Nem kísérteném az istent.
  • dimre
    A térkép jobb alsó részén levő TRANSCEND modot próbálta már valaki ?

Végre összeszedtem a hashajtóhoz a cuccokat

Azért a régi hiba még mindig fennáll, most már legalább láthatjuk a bazi nagy piros rácsot , de ugyanúgy ki kell menni a zónából ahogy régen.

Ez is bugos, lehet a mod miatt (felhúztam a hajógyárat fullosan, mégse érzékeli, az alap gyárakat igen)

Tegnapi termés egy része , muszáj mert hullanak a hajóim rendesen, köszönhetően a Galaxy Station Range modnak, és a PMC irántam való szeretetének. Lenyúltam tőlük nyolc hajót, egy tarhonya, három vastag, két vékony harci tepsi, és két sima tepsi. A bádogmancim egyetlen gyalogost sem vesztett, bevált az xml szerkeztés, igaz mindegyik hajót fémig levakartam, és a hajótesteket is rendesen lezúztam, Yisha lúvnya nem tudott semmi feladatot adni foglalás alatt, csak a trójai drónnal kellett párszor hekkelni.
    Azzal, hogy változtattak pár dolgon, nem lett nehezebb hajót foglalni csak másképp kell csinálni, a tarhonya hámozással együtt kb. öt perc volt.

Utoljára szerkesztette: dimre, 2015.04.02. 03:30:25
  • dimre
    Ez viszont ígéretes: Xenon Hunt 2
  • Jóózsf István #5384
    Semmi leges..

Version 3.53 RC2 (193580)

• Improved extension handling so that loading order of mods now follows defined dependencies.
    • Fixed several of the most common remaining causes of crashes.
    • RC2 Fixed capital shield being unable to boost if they have no shields (fix in 3.51 did not work in all cases).
    • RC2 Fixed broken buttons on player ship entry in encyclopedia.
    • RC2 Fixed rounding error relating to upgrade counts.
    • RC2 Fixed missing text truncation for objectives in Mission Manager.
  • Micsu
    Nem lett az annyira elbaszva szvsz

Siman le lehet barmelyik hajot amortizalni 60 ala, oda meg nem kell elite marine team
    Egyebkent tul OP ez a foglalas, penz is ebbol jon a leggyorsabban
  • kisiku
    Rég jártam erre, de olvasgatom a hozzászólásokat.Hát igen, a hárompontnulla áldása hogy elb*ták a foglalást. Amúgy a pontszámos megoldás nem rossz, csak xml szerkesztés nélkül nincs esélyed felvenni normális katonákat.
    Megnyílt már a kapu Serpent's Tail-ben?
  • Jóózsf István #5381
    Igazad van. Elkényeztettek minket egy jó ideig, amíg csak gondolni kellett rá és máris a miénk volt a kiszemelt áldozat.
    X3-hoz képest még így is könnyebb a foglalás!
    Viszont a pajzs erősítésre kitalálhatnának egy köztes megoldást, mert egyre többször aláznak meg. Egy "jobban szervezett" 3-4 fős raj is megfingathatja az embert. Nem is beszélve egy "K" kb 20-as sleppjéről!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2015.03.30. 16:44:53
  • Cobra21
    Sziasztok!
    Ez a hajófoglalás még mindig nem túl jó.Ha én beküldenék a valóságban katonákat valahová,nem azért tenném hogy felrobbantsam őket.
    Illene automatikusan abbahagyni a tüzelést,főleg hogy nem tudom csoportokba szedni a hajókat,és egyenként kell állítgatni őket.
  • dimre
    A hajófoglalást megoldottam, de az ellenállási képesség figyelembevételével mindig könnyűnek tűnik, még Icukát nem próbáltam magamévá tenni, a hámozás a nehéz, nem a foglalás.
    A bádogmanci (marine officer) összes skilljét felhúztam ötcsillagosra, felpótoltam a gyalogságot őket is átszerkesztettem. Rögtön egymás után Két tarhonya simán ment, utána három titusz, maradt öt gyalogosom az ötvenből.
    Amikor a tituszokkal foglalkoztam (fejlesztett boss küldetés, elég nehéz, 6+3 zóna patrol a végén meglepi, ez négy titusz kb. húsz vadásszal körítve, esetenként Olmekron vagy Fulmekron védi a tituszt), egyik Icukám ott bányászott a közelben, persze rendesen üdvözölte tituszkát, a gyalogságom már behatolt a hajóba, Icuka védelmi tisztje támadásra volt beállítva, ahogy átállítottam védelemre rögtön abbahagyta a tüzelést. Ez kellemes meglepetésként ért, végre valami ami normálisan működik.
    Igazából a nagy hajókkal nincs bajom, sok fedezék van rajtuk, a vadászok ha sokan vannak, pillanatok alatt szét szednek, és nincs menedék előlük.
    A titusz termés (javítás miatt beraktam ezt: Engineer 100% eddig bevált)

Ami nagyon idegesítő már elég rég óta, az npc-k pofázása amit nem lehet átlépni sem bármi mást csinálni, pl. húsz vadász hozzárendelése egy gyárhoz, egyesével egy örökkévalóság, ezt már orvosolhatnák.

Ez is régi bibi, egy helyben állva leolvad a segge az "utánégetőtől"
  • Jóózsf István #5378

Version 3.53 RC1 (193468)

• Improved extension handling so that loading order of mods now follows defined dependencies.
    • Fixed several of the most common remaining causes of crashes.
  • Micsu
    Igy van
    Barmelyik hajo vedelmi ertejet le lehet tolni 40 korulire, csak szet kell rajta loni mindent meg a hullt is 10 % kore tenni es mehet is a foglalas
  • Micsu
    A stationok neveit at lehet irni, a hajoket nem?
  • Jóózsf István #5375
    Ez a válasz számomra is értékes volt. Sosem mentem bele ilyen mélységekbe. Eddig nem is volt rá szükség.
  • Vader77
    A foglalást nagyon átírták. nehezebb lett, de még mindig könnyű, ha tudod hogy működik az új.
    lényegében minden hajónak van egy védelmi értéke, ezt te is megtaláltad, és neked egy támadó értéked. Az utóbbit megnézheted a borz tulajdonságainál.
    ha a védelem jobb, mint a támadó értéked. akkor nincs sok esélyed. csupa zöldfulűeknek 25 az értéke egy 5* teszttel.

támadó értéked egy sikeres foglalás után javul azzal, hogy a katonák szintet lépnek. nagyon fontos egy jó tiszt hozzá. a skillek már számítanak.

a védelmi érték csökkenthető a fegyverek lelövésével, és a hajótest sebzésével.
    A drónok is számítanak, ezért a bányászhajót úgy tudod csak elfoglalni, ha egy picit előkészíted. lelősz minden fegyvert, pajzsot drone bay -t, mindent. és addig lövöd a csupasz kasznit, amíg az ellenállása kisebb, mint a támadó értéked.

• Jóózsf István #5373
    A téli álmodból ébredve, kicsit más világra pislogtál!

Hát igen! A pajzserősítők és a gyalogosok. Nem úgy van már mint régen; Gyere cipó hamm bekaplak!
    A drónokat már nem is használom, mert nem bosszantom magam velük, de a katonáknak kifejlesztettünk itt egy orvosságot. XML!!! Egyszerűen át kell csoportosítani őket tapasztaltakká! (Mivel suttyomban fejlődnek)
    Az ellenállási képességet lehet befolyásolni. Minél több ágyút, pajzsgenerátort, csilingelő l.fszt szedsz le a célhajóról, annál jobban csökken. Ezzel együtt nagyobb hangsúlyt fektettek a foglalás közben a rima által adott utasítások betartására!
    Einstandondolt Ilonáktól el lehet búcsúzni!
  • dimre
    Hogy a csendet megtörjem, pár nap alatt sikerült felidegesíteni magam. Két dolog ami nagyon b.... a lelkivilágomat, a lónemiszervéért kellett animálni a pajzstöltő dronokat, régen olyan jól működtek, most menet közben ha pont átlépek egy zónahatárt, és kinn van(nak) akkor eltűnnek, q.. jó lehet másikat venni.
    A másik, a saját mérnökeim miért nem javíthatják meg a borzt, a verejtékesen megkeresett pénzemből élnek a nyomorultak, ez nagyon kiverte a biztosítékot nálam.
    Egyéb siralmaim, jó lenne ha hajóvásárláskor, amikor többet veszünk ugyanabból a típusból, akkor sorszámozná (lajstromszám), persze a változtatás lehetőségével, ne nekem keljen már egyesével több tucat hajót megkülönböztetnem (régebbi részekben volt, igaz az meg túl volt bonyolítva).
    A karakterek még mindig egy nyugdíjas otthon lakóira emlékeztetnek, nem hiszem el, hogy nincs egy face generátoruk.
    Az űrgyalogságot is elcseszték, nagyon legyengítették, miért nem a hajók védelmét erősítik, ezt a csenevész hajót kb. nyolcszor próbáltam elfoglalni zöldfülű gyalogsággal, mindhiába.
    Ne csak sírjak, drágaságaim egy kis csoportja

Tituszos Boss, az persze nincs benne, hogy egy Fulmekron védi

Ez is újdonság nálam, ellenállási képesség, jó lenne tudni a számok értékrendjét (min.-max.)

Volt egy kis buli amíg épült a hajóm (lusta voltam elmenni a saját gyáramba), a junosztyon látszanak a hősi maradványok, a gift-ekhez jól jött a sok talált tárgy

Icuka és Chaser munka közben

• Micsu
    persze, bőven van pénze, a benzines kérdést meg nem vágom :P
  • Jóózsf István #5370
    Kötelező kérdés: (Benzin van benne?) Pééézt adtál a gazdasági igazgatónak?
  • Micsu
    Epitettem omicronba egy hw suppliert, engedelyezve van hogy masok is kereskedhessenek az allomassal de senki nem hord oda semmi pedig feltoltam mar az arakat maxra, megjelennek a trade menuponban is, talalkozott mar vki hasonloval?
  • Jóózsf István #5368
    3.52 RC1
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Version 3.52 RC1 (193214)

• Fixed a problem loading plot savegames made in versions created prior to 3.51 while player ship docked.

Note: Although this above fix includes code to restore Yisha and associated menu functionality in the above scenario, we strongly recommend that you use only savegames that were not affected by it if at all possible.

Your savegame is affected only if:

• Your savegame was started as a plot game prior to 3.51.
    • You saved that savegame while docked prior to 3.51 and then loaded that savegame into 3.51.

It is not affected if:

• Your savegame was started as a non-plot game.
    • Your savegame was started as a new game in in 3.51.
    • You started your game prior to 3.51 but you were not docked when you loaded your savegame in 3.51.

Még a 351-et sem próbáltam ki!
    Csak tudnám mibe nyúltak ennyire bele, hogy vért izzadjanak a kijavításával?
  • Jóózsf István #5367
    Csak azt veszi "elfoglalásnak"! Meg a találtakat.
    Annak idején én is rácsodálkoztam, hogy pár elfoglalt hajóm volt csak, az acsívment szerint. Pedig csak teherhajómból több volt és egyiket sem vettem!