6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • tomonor
    Most hülyeséget mondtál. A kapukat egy ősöreg faj készítette, akik nem olyan méretekben gondolkoznak, mint a szektorok, hanem dimenziók, és a céluk (valószínűleg) az, hogy ne hagyják a galaxisokat kihűlni. A kapuk is elavultak voltak számukra, így ráhagyták őket az újonnan megjelenő fajoknak, ám azt se szerették volna ha a fajok kiírtják egymást, így úgy alakították az átmeneket, hogy a különálló X univerzum létrejöhessen. Így az sem kizárt, hogy egy kapu több kapuhalmazon, sőt, galaxisokon át vezek a következő szektorig. A lényeg, hogy ez a 6-7 intelligens faj ne bánthasson másokat (ami eredetileg az emberek miatt vált ilyen elkülönülté)
  • Gunslinger
    Ennek aztán tényleg nem lenne értelme sztem. Érdekesnek érdekes, biztos kipróbálná mindenki 5-10 percig aztán ennyi.
    Faj kiirtós hadjáratoknak sem látom értelmét, elve ilyen nem két perc lenne, még 10-es SETA-n is realtime időben több évnek kéne lennie. A játékosok képtelenek felfogni hogy a fajok nem abból a pár darab űrállomásból állnak, amiket eddig láttak és továbbra sem egy birodalmat fog a játékos képviselni, hanem csak saját magát.
  • Phoenix lord
    Mondasz valamit..nagyon jó lenne ha beállítottad az autopilot-ot akkor lehessen kolbászolni a hajón legénység meg ott ügyködik...stb
  • Pares
    Na igen, a másik dolog, ami nekem eddig nagyon hiányzott az X játékokból, az a legénység. Brutális, több kilométeres űrhajók, és teljesen üresek, élettelennek hatnak.
  • mindero
    Igen, az a baj a régi X-ekkel hogy a kapurendszer teljesen össze-vissza zagyva módon kötötte össze az univerzumot (a sztoriban is), most hogy a kapurendszer elenyészett, remélhetőleg normálisan meg lesz csinálva.

Itt az én listám miket szeretnék:

-kidolgozottabb hajók, egyenként beállítható turretekkel (ne legyen olyan 18 PPC-t lő ki 6 ágyúból, mindezt 1 turreten keresztül), 1 fegyverplatform az legyen 1 turret
    -támadható alrendszerek
    -ütős sztori
    -hatalmas, folyamatosan bővülő állomások (ez asszem meg is van)
    -hatalmas galaxis, lehetőleg szektorok nélkül, vagy jó nagy szektorokkal, ezeken belül pedig hipertér ugrással (vagy mivel) lehessen közlekedni

Ami ezen felül plusz lehet: legénység, dinamikus hadjárat, változó szektorok, folyamatos háború (pl: ki lehessen irtani/meg lehessen hódítani egy fajt), boarding, bolygóraszállás (bár nekem egyáltalán nem hiányzik).
  • Pares
    Kíváncsi vagyok, hogy a bolygókra való leszállás valamilyen szinten benne lesz-e a játékban. Ha máshogy nem, hát akkor valahogy úgy, mint a Freelancerben. Na meg kíváncsi vagyok, hogy a bolygók most valós objektumokként fognak-e létezni, szóval hogy pl.: meg lehet-e őket kerülni meg ilyenek.

Nem mellesleg pedig a szektorok elrendezésére is jobban odafigyelhetnének ezúttal, tehát hogy valahogy térkép nélkül is, a puszta bolygók és egyéb égitestek elhelyezkedéséből kiindulva is rá lehessen jönni, hogy ez a szektor az előzőhöz képest most akkor hol is van? Egy másik bolygórendszerben, vagy ugyan abban, vagy ilyesmi. Szóval hogy valahogy identifikálni lehessen a naprendszereket, ne össze-vissza spagetti tészta alakú legyen a szektortérkép.
  • mindero
    Oké :)
    AKkor kezdjük azzal hogy mi az a TOA?
  • mindero
    Elvileg nyárra ígérték nem? Ha kijön fél év bőven elég lesz rá. Meg lehet még hogy a Rebirth is csúszni fog.
  • Gunslinger
    Lehet mire kijön a végleges XTC addigra az már senkit nem fog érdekelni, mert erre leszünk rákattanva. Az 1.2-t is már egy hónapja kiadták a testereknek és semmi hír róla, január óta állóvíz.
  • Gunslinger
    Remélem tényleg nem lesz egyszerűbb a kezelés, én pont ezt imádtam az X-ben, hogy jó kis szöszmötölős a játékmenet, kivéve ugye az X-BTF-ben, ami inkább volt szimulátor, nem úgy mint a későbbi részek, amik már stratégiai játékok inkább.
  • r4pt0r
    TNBT helyese.

Koch Media will be holding a press conference at FedCon XX in Düsseldorf, Germany on Thursday 28 April 2011 at 15:15, at which the project known as TNBT will be officially unveiled. There will be a brief preview of the game for the media. All of the relevant information given at the event will also be simultaneously released right here at Egosoft.com.
  • r4pt0r
    28.-án lesz a TNBP leleplezése, ami ez a játék ez már biztos. Ekkor lesz valami scifi találka, ahol be fogják mutatni.
  • mindero
    Azért már megnézték 60 ezren.

Jöhetne valami bővebb infó róla, most hogy így derült égből villámcsapásként érkezett ez a vidi.
  • r4pt0r
    Sajnálatos hogy ennyire kicsi a játékos rétege az X játékoknak, kint van a vid 2 napja, és sehol semmi. Mint ha nem is létezne. :D
  • tomonor
    én nem látok különbséget
  • Pares
    /OFF

VS.

/ON
  • RJoco
    Kerek a kormány és 'még' robbanómotor hajtja :))
    Lehet, hogy a műszerfal nem is változott a hajókban?!
    Olyan ez, mint hogy ki nyeri a csillag születiket :)
    Annyi különbséggel, hogy ott alig várom már, hogy vége legyen, mert tele a tököm a reklámmal is, itt meg alig várom már, hogy kiadják, mert tolni akarom!
  • Pares
    Tekintve, hogy a legutóbbi X játék történései után több száz évvel játszódik, egyáltalán nem meglepő, hogy az űrhajók meg minden más eléggé máshogy néz ki. Azon se csodálkozik senki, hogy a mai kor autói csak nagyon nagy vonalakban hasonlítanak a T-modelre...
  • Phoenix lord
    ha tényleg így fog kinézni a játék mint ebben a kis videóban akkor megvan az egyik új kedvenc. jól kiépített sztorival és rengeteg lehetőséget kihasználva nagyot fog szólni :) legalábbis nálam.
  • zorrobomber
    Na ez jól hangzik. Nem azt akarom hogy a lehetőségek szűküljenek benne, hanem legalább egy picit legyen accessible.
  • Torzonborz
    nem mmo-ról írt hanem multiról , az azért nem ugyan az.

+fav , reméljük jó cucc lesz.
  • mindero
    Neeem kell. Van már egy csomó űrhajós MMO. Inkább legyen tartalmas, jó sztorival meg korrekt hajókkal.
  • tttttom
    Szerintem egy kis co-op multis lehetőség pedig illene szerintem ehhez a játékhoz. :P
  • r4pt0r
    Az X1 se úgy néz ki mint az X3, mégis megszokták az emberek. :D
  • NONPLUSZULTRA
    Én egy minimális szintű multiplayer opciónak is nagyon tudnék örülni. Amúgy lehet, hogy nem X-játéknak indult, eléggé elrugaszkodottak a hajók a most megszokottakhoz képest. Még túl kevés az inger a vélemény kialakulásához, de optimista vagyok :)
  • RJoco
    Ha egyszerű lesz a kezelés, legalább a haver is ki tudja próbálni, bár nekem a logjabban a Reunioné jött be, azt szoktam meg, a TC-vel meg annyit nem játszottam. Utóbbiban nem tetszettek azok a förtelmesen nagy állomások, nekem túl nagyok voltak és hiányzott a sztori vonal is. De lehet, kicsit többet kellett volna játszanom vele, hogy szokjam.
  • tomonor
    nos nekem eddig design szempontjából nem éppen nyerte el a tetszésemet (Taikodomra hasonlít), ám még nem ismerem a settinget, amitől így néznek ki a dolgok. Szal ki tudja.
  • mindero
    Tényleg így elsőre nem sok köze van az X univerzumhoz (hála égnek, sose volt kedvencem az első (legjobb) részek hiánya miatt).
    Remélem mindent újraépítenek, és lesznek támadható alrendszerei a nagy hajóknak. Meg esetleg legénység.

És akkor már tökéletes lesz.

Az az anyahajó is milyen királyul néz ki.
  • tomonor
    nos, X2-ben még volt, Reunionban már csak a harcra tanítottak meg. TC-ben volt egy kezdetleges guide rendszer ami néha felvillant + szektoronként egy npc aki megtanított repülni.
  • SötétBarom
    Én próbálkoztam a terran conflicttel, de nem nagyon tudtam felvenni a fonalat. Nagyon erősen kéne a játékba egy sztoriba integrált tutorial, ami szépen lassan beleráz a dolgokba..
  • SaGa Jr
    Egyes hozzászólók szerint, félhivatalos infókra alapozva, a játékkezelése tovább egyszerűsödik még a TC-hez képest is. De ez csak az abszolút alapokra lesz igaz. Tehát annak aki cska lövöldözzni akar meg egyedül röpködni vadászokban. Aki komolyabban bele akar mászni (kereskedelmi hálózat, építkezés, flották) annak nagyjából a TC szintjén lévő kezelési lehetőségekre lehet számítani. Erre vonatkozik a hangoztatott "easy to learn, hard to master" szlogen.

Szóval aki bonyolultank találta a X3 és TC játékokat (bár egyáltalán nem volt az) annak lesz lehetősége az abszolút alapszintű játékra is anélkül, hogy sok billentyűt és parancsot kelljen memorizálnia, ám így le fog maradni a játék kb kétharmadáról.
  • Pares
    Hú... Eddig az összes X játék nagy kedvencem, rettenetesen várom az új részt!
  • MerlinW
    Én pont azt remélem, hogy megmarad a hardcore stílus. X sosem lesz freespace lövölde. Legalábbis nagyon bízom benne.
  • RJoco
    Már alig várom a megjelenést, pedig csak most jelentették be!
    Azért remélem késöbb összedobnak már egy FPS MMO-t, mert az EVE tök jó, de nem FPS és azt nagyon hiányolom!
  • zorrobomber
    remélem ez már nem lesz olyan mint a flight simulator és játszani is lehet benne
  • r4pt0r
    Mindenesetre még nem tudjuk hogyan működni a dolgok, de ha már új motort csinálnak remélem nem lesznek benne hardcoded dolgok, pl. mint a régi motorban a kevés szektor, meg ilyenek.

• tomonor
    Nos, ez érthető, meg várható is volt. Sőt, még az is biztos, hogy a játék eredetileg nem X játékként indult, mert nagyon hangoztatták, hogy nem lesz több X játékuk... Mindegy. Ezzel sokaknak nagy meglepetést okoztak.

Apropó, egy dolgot nem említettem: a játék nem MMO. Tehát marad a singleplayeres gyalog galopp.
  • r4pt0r
    Ha minden igaz nem csak a grafikai motort cserélik hanem mindent. Mert már nem tudták tovább foltozgatni a régi rendszert.

Egyébként 4 éve kezdték el fejleszteni a játékot.
  • tomonor

Ez Egosoft és a Deepsilver 2011.04.20-án bejelentette a következő játékát, amely nagy örömünkre (és korai állításukat tagadva) mégis X játék lesz, ráadásul nem is akármilyen!

Maga a történet, valamihol az X univerzum késői jövőjében fog játszódni, amikor a jól ismert kapurendszer végleg összeomlott, magára hagyva a több száz szektorokat, fajokat. Az újjászületés valószínűleg az Alliance újjászületését takarja, ez majd később kiderül mindenesetre.

Ami eddig biztos, hogy a játék egy teljesen új grafikai motort kap, lecserélve az öreg, ám mégis úttörő X3 Reality Engine-t, amelynek olyan címek születését köszönhetjük, mint a Reunion vagy a Terran Conflict. Szívem szerint nehéz lesz a váltás, ám mint mindig, bízom eme Német csapatban :3

Néhány screenshot:
    Kép 1
    Kép 2
    Kép 3
    Kép 4
    Concept Art 1
    Concept Art 2
    Concept Art 3

Az említett sztori szerint mi egy kalandvágyó fiatalt fogunk alakítani többé-kevésbé barátságos női társával egy ősrégi hajóban... Hmmm, nos lehet a téteket rakni, én az AP Gunnerre tippelek.

A játék megjelenése 2011 vége felé várható.