6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Micsu #5206 jó közben sikerült megcsinálni -
Micsu #5205 find yoola nevü küldit hogy csináltátok meg, mert hackeltem az energy array 1et amire a küldetés mutat de semmi
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2015.02.25. 16:40:07 -
Pares #5204 5km scan range mod helyett inkább ezt meg ezt próbáld ki.:) Előbbi a discount és a commission megszerzésének távolságát is növeli, hisz ez a kettő a szkennelés értelme. Utóbbi meg egy info pont szkenneléssel leszkenneli az egész állomást. Elméletileg jól működnek együtt, de ki kell próbálni. Ja, és utóbbi modnál amíg szkenneli az állomást, nem szabad leszállni az állomáson, mert akkor félbeszakad a szkennelés, amit aztán nem lehet folytatni.
Én mondjuk modok nélkül is élvezem, csak annyit tudok mondani én is, hogy kitartás :) -
lammaer #5203 Köcce az infót. Ja tudom hogy te beletoltál 2 milleniumot... :) -
lammaer #5202 Ja hogy be se kell dokkolni... akkor megy fel ez is :) -
kisiku #5201 No kérem:
A basic/advanced/police scanner közötti különbség mindössze a station/ship scanner-en látszik meg. A részletesség foka a különbség. A Long range állandó, nincs hatótáv.
Ne add fel. Én kétezer órája tolom és még élvezem, pedig már csak annyi az értelme, hogy szétlövetek mindent :) De jó érzéssel tölt el az is hogy munkát adok/életet viszek az üres, távoli galaxisok szegmenseibe.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.02.25. 09:38:44 -
goyo2 #5200
Simán megér 80 ezret. Bearanyoztad a napom. -
SirRomero #5199 azoknak aki rühellik a smalltalk-ot:TAF!
ezzel a moddal ki lehet kerülni a smalltalk-ot. be sem kell dokkolni az állomásra . kiválasztunk egy tetszőleges kereskedőt, majd a felugró menüben ráklikkelünk az: ask for trades offer updates - lehetőségre. annyi hátránya van,hogy 80 ezer kreditbe kerül. ezt minden sector minden állomásán el kell játszanunk egy emberrel. -
goyo2 #5198 Ez a small talk nekem is az agyamra megy. Ha lenne rá időm (sajnos játszani is alig van hetente 2-3 óra) az xmlben mindenhova betennék egy spant :-)
Amugy én úgy döntöttem, hogy nem békülök ki a PMC-vel. igy izgalmasabb. Este csináltam () pár elite katonát (gyorsan nőnek ezek a gyereket.) elfoglaltam azt a nyavaláys fedhelmet, de nem tudtam megvárni mire bezöldül, mert megjelent a semmi közepén (értsd szektorok között) egy nagyobb csónak, és pont felém jött, közben köpködte ki a kis genyókat. El is húztam onnan, mielőtt rámegy a szerzeményem. Gondoltam elcsalom őket. Mire másik szektorban voltam akkor szolj a kemény csaj (mariska főnök) hogy mienk a hajó. Kiváncsi leszek, hogy nekiugrik-e annak az a nagy böhöm, vagy otthagyja, mivel én voltam az eredeti célja.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2015.02.25. 08:38:51 -
lammaer #5197 Van egy 5kmes scanner mod, az elfogadhatóvá teszi a scannelést, de sokkal egyszerűbb ha leszállsz és az első tradert aki hajlandó beszélni veled a minijátékban a kémeddé teszed (trade updates-t ad).
Bár én már hajlok a játék feladására, ez az egyesével derítsek fel mindent és repetitive csináljam 100x ugyanazt minden állomáson nem az én játékom lesz.. talán a kampányt még tologatom, hátha.... sajnos... mert nagyon készültem rá (itt lebzseltem állandóan várva hogy mikor lesz jó stabil a játék) de őszintén szólva több területen is csalódtam. Vhogy olyan érzésem van hogy megcsináltak egy jó keretet, de már nem volt kapacitásuk feltölteni jó tartalommal, maradtak az egy kaptafa generált dolgok. De ez egyéni szoc probléma, nem kell védeni a játékot mert nem mondom hogy rossz :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.24. 22:53:47 -
lammaer #5196 #5181-re vki? -
Micsu #5195 most a kampányt tolom de jó hülye voltam mert átmentem az ugrókapunk és ment a levesbe a transporterem :P
most hogy visszatértem evickélnem kell mert ellenség szinte mindenki
gondolom toljam a kampányt addig még lenyugszanak a kedélyek mert így nem lehet normálisan kereskedni meg hasonlók -
Pares #5194 Station scan mode tudtommal csak annyiban segít, hogy látod melyik részét nem szkennelted még be az állomásnak. Albiont és Devriest kb. 85-100%-ra leszkenneltem, de OL-en már csak Trade Offer Updatekért győzködöm az embereket (egyelőre). Egyébként ha jól tudom, a szkennelés csak arra jó, hogy árkedvezményeket szerezz az adott állomáson, de ezek is csak egy bizonyos ideig-órái tartanak (legalábbis én így tudom, de kisiku kijavít, ha nem). Egyébként nem felkiáltó jel, hanem kis i betű :D És van már egy pár mod, ami leegyszerűsíti a folyamatot...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.02.24. 19:44:43 -
Betyar070 #5193 Üdv, a klubban ! :)
Egyébként, ha nem kapcsolod be a station scanert akkor is és bekerül az adatbázisba a már felfedezett objektum.
Én személy szerint semmi különbséget nem láttam a két scenelés között. Ha trade infót akarsz az adott gyárról úgy is landolni kell, és szerezni egy spant. ( small talk ) -
Micsu #5192 most komolyan az összes állomáson lévő felkiáltó jelet úgy tudom scannelni hogy a közelébe repülök station scan módban mert az így rohadt pöcsölős és unalmas -
Pares #5191 Alien: Isolationből vagy Mass Effect trilógiából vehetnének példákat :D -
Pares #5190 Néhány (számomra) érdekes részlet:
Elméletileg itt szállunk le az állomásokra, és ezekben az (állomásokhoz képest) aprócska modulokban mászkálunk:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A dokk belülről:
Továbbá szerintem az ilyen és ehhez hasonló teljesen felesleges és üres folyosókat kéne törölni/redukálni:
Inkább az ilyen, többnyire üresen tátongó helységekbe kéne őket terelni:
Az NPC-k számát is meg lehetne növelni, és lehetne olyan háttérhangokat is beletenni, mint amit egy zajos embertömeg csinál... Sok mindent el tudok képzelni, ami nagyon sokat javítana az állomások hangulatán, ablakok, kilátók...
kisiku: Igen, az lenne az ideális alternatíva, hogy kibővítjük, de amilyen állapota és hangulata van a jelenlegi állomásoknak, én inkább az egyszerűsítést és kisebbítést preferálom. A nagyobb bejárható területhez sokkal több fajta modul (mint az említett gyártósorok) és sokkal több NPC kell. Nem beszélve az interakciós lehetőségekről, ami nem szűkül le a beszélgetésre, dobozok nyitogatására meg hackelésre, különben ugyan olyan érdektelen lenne az egész, mint amilyen most. A jelenlegi méreteknél is szinte üresek az állomások és az útvesztő, üres folyosók teszik ki a bejárható terület nagy részét... -
kisiku #5189 Én pont az ellenkezőjét csinálnám.Kibővíteném a bejárható helyeket, sokkal több interakciós lehetőséget helyeznék el, sokkal emberibbé tenném. Az tök jó, hogy egyes gyártóegységeket kívülről az űrből látjuk, pl, hogyan készül a Reinforced Metal Plating vagy belátunk a mesterségesen megvilágított "űrtehenészetbe", no ezeket kellene belülről is megcsinálni.
Nézzük meg a sci-fi filmekben fellelhető űrállomásokat, pl az Alien 2 elején a kórházállomást.Kicsivel többen vannak rajta, mint itt. Vagy említhetném a Starship Troopers-ben az előretolt állást/katonai bázist, ahová a dropshipek és a hadihajók beállnak.
Ha itt van lakónegyed (Caliba Access/Apartment block), akkor el tudnám képzelni, hogy néhány százan/ezren azért vannak rajta.
Nézzük meg az Amigáról ismert Alien Breed-et, ott is egy k*va nagy űrállomáson bolyongunk órákon át. De lehetne sorolni bőven.
Mellesleg már korábban is eszembe jutott, csinálnék új űrállomást: oxigén/levegő "gyárat", ami mindenhová kellene és jégaszteroidából bányásznák ki/termelnék ki az oxigént, teccikééteni? . A vizzbű veszik ki aaa zoxigént...
-
Pares #5188 "Nekem még mindig óriási negatívum és értetlenség, hogy egy 2 km hosszú hajót hárman vezetnek.Igaz a korábbi részekben egy ember sem vezette, na de három?Egy akkora űrállomáson, mint egy város, van 4 ember?"
Hát pedig elnézve az új univerzumot, valószínű, hogy rengeteg dolog automatizált és a munkát a drónok végzik el. Persze ahová mi leszállunk, az csak egy apró bejárható része a hajónak/állomásnak. Én el tudom képzelni, hogy amikor megvesszük/megépítjük az állomást, akkor a működtetéséhez szükséges legénységet is megkapjuk hozzá, és nekünk tényleg csak azokat kell felbérelnünk, akik irányítják az egészet.
Az állomásokhoz visszatérve: szerintem túl sok az üres és fölösleges hely és túl nagyok az állomások. Sokszor tényleg alig van ember rajtuk, és úgy kell őket keresni. Én személy szerint lecsökkenteném a bejárható területet 75%-al, a sok üres folyosó meg helység helyett nekem egy sokkal kompaktabb dokk rész is megfelelne, azokat sokkal könnyebben lehetne változatosra csinálni és az NPC-k se lennének úgy szétszóródva. -
kisiku #5187 Minden fegyver és felszerelés megvásárolható, akár sandbox módban tolod, akár a történet szerint.Csak a történetes verzióban magán a sztorin keresztül adják oda fokozatosan. Megvenni mindent lehet, az Mk5-ös pajzsok/fegyverek/hajtóművek meg csak különleges küldetések teljesítése után.
A másik: szerintem csak szimplán elrontották ezt a foglalásos dolgot vagy még az új koncepció csak kezdeti stádiumban van. -
goyo2 #5186 Ez komoly? Bocs, nem emlékszem mindenre amit itt irtatok, probálom követni, de nekem is már takarit az agyam néha és nem kérdezi meg mi kell mi nem :-)
Tehát ha jól értem nem fog fejlődni a recruit.
Nem is jó semmire.
Marad az xml szerkesztlés?
köszi
-
Cobra21 #5185 sziasztok.
Lehet hogy én nem értettem vmt.a leírásból,de hogy van az,hogy szabad módban mindenből tudok venni mk4-ig,küldiben meg csak piskóta mk1-ek vehetőek fegyverből? -
kisiku #5184 Jó estét.Kicsit elvoltam én a játékkal ma este, no meg mással is foglalkoztam, de mindezeket, amiket írtok, már többször említettem itt is.Persze én is örülnék, ha még emberibb lenne, no meg összekötve egy FPS és RPG párossal, de ezt is 7, azaz hét évig fejlesztették.
Én manapság már egyfajta nagyon komplex "tamagocsinak" látom :)
Megetetem a gyáraimat, még több pénzt keresek, ami már tök felesleges, de elsősorban én a nagy hajók miatt játszom vele és emiatt szerettem az előző részeket.Én olyanokon nevelkedtem fel, mint az Elite C64-en, a Wing Commander, a Tie Fighter és a Freespace. Egyikben sem lehetett még egy rohadt parancsot sem kiadni egy nagy hadihajónak, mindig csak valami kis fos vadászgépes voltam, aki ugyan egymaga megmenti a világot, de akkor sem vihettem többre.
Itt ugyan sok lehetőséget elvettek, csomót adtak, valóra váltak álmaim, másokat meg elvettek.
A foglalást elba*ták, nem tudom miért.Én még arra gondolok, hogy majd egyszer csak a Recruit-ból lesz a Veteran és az Elite, de nem hiszem.Túl nagy a csend e téren.Amit a könyvben írtam hajófoglalásról szóló részt, meg hogy hogyan foglaljunk el különböző típusokat, az még akkor íródott, amikor tök jól ment az egész.Aztán kiadták az utolsó 2-3 patchet és elba*ódott...
Ez az Excel táblás dolog tényleg elsőre komplikált, de jobb ,mint egy csili-vili menü.Ilyenre sikerült.
A szkennelés...hmm egészen a 3.0-ig nem volt használható a scanner drón sem, nem tudom miért.Most már mindegyik jól működik, épp egy pár órája telepítettem bombákat a Traitor drónnal és robbantottam le 50% alá egy Phoenix-et néhány villogó kis ketyerével.
Először én sem értettem, mire jó a szkennelés, de igazándiból statisztikai adatokra vagy foglalás/támadás előtt jó, ha tudunk ilyesmit.
Attól azért több lett a kommunikáció, hogy immár nem csak az "add meg magad köcsög!" és a "megtudná mondani, hol találom a melegszendvics sütödét" mondatok hangoznak el.
Mert amikor tök egyedül bóklásztam az isten háta mögötti szektorokban és senkivel egy értelmes szót nem tudtam beszélni a korábbi részekben, olyan szar érzés volt.
Nekem még mindig óriási negatívum és értetlenség, hogy egy 2 km hosszú hajót hárman vezetnek.Igaz a korábbi részekben egy ember sem vezette, na de három?Egy akkora űrállomáson, mint egy város, van 4 ember?Oké, hogy van AGI meg AI, de azért nem ennyire...
S akkor sorolhatnám még, de nem akarom huszadszor is ugyanazt leírni.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.02.23. 23:29:20 -
TokraFan #5183 Na igen, több játékból kellene egy jót összerakni. Pl. a Starpoint Gemini 2-nél a GUI egészen jól használható, csakúgy, ahogy a térkép is. Az árakat össze lehet hasonlítani, pl. a hajó rakterében lévőknél kiírja, mennyiért vettem, majd megnézi, hogy az ismert rendszerekben hol/mennyiért lehet eladni. Hajóvásárlásnál is nagyon jó a GUI, ott eleve kép van minden hajóról, és egymás mellé lehet tenni azt a hajót amiben vagyunk, és amit venni kívánunk. Minden lényeges adat egymás mellé kerül, így egyszerűen összehasonlítható, hogy miben jobb/rosszabb... Korábbi X3-makból a landolást tenném vissza, mert ezt az ikonos rendszert képtelen vagyok megszeretni, rettetnetesen illúzióromboló. Az univerzum leképezés Elite-ből kéne, állomások, hajók belső kidolgozása, karakterek Mass Effectből...(utóbbit egyébként szerintem onnan merítették, meglehetősen hasonló a talk rendszer). Zene, hangok és az állomások kidolgozásában pedig a Rebirth is kiváló.
De olyan game nincs, amiben minden ott van a szeren...sajna...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.02.23. 22:37:11 -
lammaer #5182 Hát jah, lehet az X3nál még fiatalabb és türelmesebb voltam, esetleg jobban tűrtem a monotonitást. Mostanában azért már irritál ha szándékos timesinkeket építenek a játékba, hogy azzal tolják ki a játék élettartamát (repetitív dolgok jó hosszan). -
lammaer #5181 "Négy féle módon tudunk szkennelni, de hál’Istennek nem kell négyféle szkennert venni ehhez. Különbség csak árban és szkennelési részletességben van közöttük.
Basic, Advanced és Police Scanner van 1-es, 2-es és 3-as szkennelési mélységgel."
Ezt ki tudná vki fejteni bővebben? Azt jelenteni hogy pl long range scanner esetében az advanced messzebbre pingel mint a basic, a police meg még messzebbre mint az advanced?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.23. 21:57:02 -
Betyar070 #5180 Sajnos az X világ ( alap ) mindig is fapados volt. Nem véletlenül készült annyi script a játékokhoz. Valamiért a készítők úgy gondolják attól lesz realisztikus a világ ,ha mindennel szöszmötölni kell. (Pl X3 Neked kellett minden egyes aszteroidát manuálisan leszkennelni. Mekkora hülyeség ez ?Szerencsére lett rá script. vagy X Rebirth : Nincs egy nyavalyás vonósugár amivel az űrben lebegő cuccokat belehetne vontatni. Minden egyes darabnak neki kell repülni hogy felvegye. Ez is gyatra megoldás, már a freelancernél is megoldották. Bár lehet hogy ott a csillagidő 3425 volt :D ) -
Betyar070 #5179 Én .xml megszerkesztéssel oldottam meg, nálam működik.
Ahol jegyzi a recuit marine készletet oda kell beírni:
<item macro="character_argon_male_marine_mk2_macro" amount="40"/> ( a 40 helyére értelem szerűen a db számot kell megadni. )
vagy
<item macro="character_argon_male_marine_mk3_macro" amount="40"/> -
goyo2 #5178 tényleg nem ér semmit 20+ recruit? még egy fedhelm ellen se? -
Jóózsf István #5177 De jó olvasni, hogy ilyen jól elvagytok vele!
Kicsit olyan mint gyerekeket figyelni, akik a sarokban csendben alkotnak. -
lammaer #5176 Köszi vartyogi :) fel is tettem....
@Pares: tagadhatatlan hogy a kereskedést - legalábbis ami a hajós részt illeti - tényleg felhasználóbarátabbra csinálták, az kb tényleg olyan amit az X3ban modokkal hozott össze a community.
Cserébe most ugye kétszintű kereskedés van, és az aprócikkes (amivel sztem a kezdő kereskedőknek muszáj foglalkoznia) az vérprimitív és kissé idegesítőre sikeredett. Kb olyan fapados mint régen a hajós rész volt (viszont modot nem találtam hozzá).
A dokkolással kapcsolatos repetitív agyrémre (emberke ki-beszáll a kabinba) viszont végül találtam modot, szintúgy a nagyívű beszélgetésekre. Szóval szép lassan összeáll a játék nekem is. Még a küldetésezésre keresek vmi gyógyírt, mert az számomra totálisan elfogadhatatlan hogy a csilivili űrkorszakban egyesével kell végigjárni az állomásokat hogy küldetéseket adjanak, nincsen Zinternet... -
goyo2 #5175 Urak,
Az URV gyáramat tömögetem, közben elmentem Albionba beszerző körútra. Találtam a semmi közepén egy Fedhelmet, tele jó cuccal. Lestoppoltam. Könnyű préda, de úgy néz ki nem elég neki egy nagy rakat marine (igez csak recruit), nem sikerült a foglalás. Azért gondoltam ahol 26 vagy 28 volt az ellenállás mértéke ott azért ennek elégnek kellene lenni. Mi a fenén képezzem ki ezeket a piskótákat, ha nem ilyen könnyű célponton? 20 feletti volt a marine, vagy 40 nem is tudom, de dugig volt velük a csomagtartó. Agyrém. -
Betyar070 #5174 Bocs,hogy bele vartyogok, de létezik mod arra, hogy messzebbről szkenneljen. (5kn scenne range)
Ez se egy nagy táv, de arra jó, hogy az ember ne csókolja meg az állomást. -
Pares #5173 Hááát... TC-t és AP-t is úgy játszottam mindig, hogy egy halom kereskedést kibővítő script meg mod volt feltelepítve, az alap játék kereskedése szerintem nem volt jobb, max. másabb. Így, hogy nagyjából kiismertem és belejöttem ennek az új rendszernek a használatába, úgy tűnik, hogy most sokkal automatizáltabb az egész és mintha a korábbi játékokhoz készült modokból és scriptekből is beépítettek volna funkciókat. Persze ez az állomás szkennelés meg beszélgetés olyan dolog, ami eddig nem volt, de szerintem alapjába véve nem rossz ötlet, csak eléggé repetitív lett, nyilván a pénz és időhiány miatt. Jó lenne, ha a jövőben jönnének ki olyan javítások is, amik kibővítik ezt a részét is a játéknak. Az állomások hangulatát is fel lehetne dobni néhány ablakkal vagy kilátóval (jelenleg csak egy dokk, a villáskulcsosból lehet kilátni, ha minden igaz, abból is azért, mert az állomás felszínén van, és nem benne), és az NPC-knek sem ártana a nagyobb változatosság a ruhák és arcok terén. A megjelenési állapotához képest fényévekkel jobb lett a játék, de még mindig hatalmas potenciál van benne a fejlődésre.
Utóirat: Persze az UI folytatja az elődei hagyományát. Első látásra szörnyű és átláthatatlan, de minél többet használja az ember, annál átláthatóbb és felhasználó barátabb lesz, legalábbis az én esetemben. Emlékszem, amikor először leültem az X3 elé, undorodva léptem ki, és egy hétig rá se néztem :D Aztán mégis csak az egyik kedvencem lett :D -
lammaer #5172 Köszi, a kivonás/szorzás a profit kiszámoláshoz még megy :), bár ha jól láttam még azt is kikalkulálja nekem a gép.
Kicsit megkevergették az én izlésemhez képest ezeket a táblázatokat, "régen minden jobb volt" :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.23. 17:02:22 -
kisiku #5171 Ez már ugyan dedó, amit írok, de kalkulálni meg úgy kell, hogy ez a gyár 12319/darab áron vesz meg tőled Scanning Array-t. Ha te mondjuk 10000/darabért vetted, akkor darabonként 2319-et keresel, ezt szorozd meg 2385 darabbal és egyből szép summa jön ki... -
kisiku #5170 Az állomások keresleti/kínálati adatait "ömlesztve" jeleníti meg a trade menüben, viszont ha ráállítod a kurzort, akkor kiírja, hogy melyik állomásét mutatja éppen.Ha egy terméket több hely is kínál, azt a "+" gombbal tudod lehívni a trade táblázatban, ugyanúgy, mint egy legördülő menüt.
Egyébként ha szkennelted az állomást, akkor a térképen nézelődve tudsz a 4-es gombbal (Details) részletes infót kérni az állomásról.Ha bejön az állomás adatlapja, lesz ott olyan gomb az ablakban alul, hogy Trade Offers. Ezt ha kapcsolgatod, akkor To Offers vagy To Sales-re változik. Az Offer, az amit az állomás kér (megvesz tőled) , a To Sales pedig, hogy a gyár mit kínál (azaz mit ad el neked). De egyszerűbb a Trade menüt használni.
Az alábbi kép a PMC Five Ways-ben lévő URV gyárának a vételi adatlapját mutatja, azaz, hogy ezekre az anyagokra van szüksége, ezt tudod neki eladni.
Jól látszik, hogy Scanning Array-ből kell neki, ezért +6%-ot is fizet neked, csak vigyed.Viszont Energy Cells-ből sok van neki, ezért ugyan kér, de azt csak -60%-kal olcsóbban tudja átvenni.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.02.23. 15:42:30 -
lammaer #5169 Köszi.
Van valami menü ahol X3 jelleggel át tudom tekinteni hogy egy bizonyos állomáson miből mennyi van és milyen keresleti/kínálati áron? Senki más, csak az az 1 állomás. Spanom természetesen van.
Vagy ez csak a guide 22. oldalán látható Trade panelen található meg, beleszuszakolva az összes állomás adatai mellé?
(őszintén szólva a nagyon repetitív dolgokhoz már nincs türelmem. Hogy repüljek körbe minden egyes állomást és scanneljek végig minden egyes modult az nekem már sok, pláne hogy az ultimate űrtechnológia nem képes 1 km-nél messzebb scannelni. Az még csak-csak belefér hogy minden állomásra 1x be kell dokkolni és megkorrumpálni vkit hogy közvetítsen. Bár már az is kissé unalmas hogy minden állomás ugyanúgy néz ki belülről, max apróbb difik vannak - itt 4 szekrény van, ott 5.... nagyon mesterséges timesinknek tűnik ez a rész).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.23. 15:30:42 -
kisiku #5168 A szkenneléssel megtudhatod, hogy hogyan működnek a gyáregységek, mi van raktáron, stb, tehát részletes állomásinfót kapsz.
No, akkor el tudod képzelni mennyit szívtunk vele, amíg mindenhová le kellett szállni. Mellesleg ez is a játék része.Mire megcsinálod, megértesz mindent. Persze unalmas az AI-AGI összehasonlítás, az Argon rasszizmus vagy a hiperhajtóművekről szóló eszmecsere, de pl, ha kibővíted a smalltalk-ot hard fokozatra, akkor további témákat is találsz :)
A spanod azt fogja folyamatosan közvetíteni, hogy az adott gyár, amin ő ott van mit kér, mennyit, mennyit fizet érte, illetve mit ad el, mennyi van neki, milyen áron.Mindez bekerül a Trade menüdbe. Ergo ha ellépsz a szektorból akkor is látni fogod, ráadásul folyamatosan.
Magáról az állomásról nem ad infót, azt végig kell szkennelni vagy drónnal vagy a Skunk-kal. -
lammaer #5167 Jaja, M6 volt a favorit nekem is (ilyen papucs alakú telepakolva PSG turretekkel :), hadd hulljon a férgese)
@Kisiku: hát a gyárépítéssel még odébb vagyok, sztem egy jódarabig a kereskedés esetleg a bányászat lesz a kenyerem amíg képbe kerülök, meg esetleg a békésebb küldetések. Ja meg a felfedezés, mert akkor ezek szerint mindenhová be kell dokkolnom és lejátszani egy minigame partit (már nézegettem modok után, mert 3 órányi játék után már kihullik a hajam az elnyomhatatlan dialógusok miatt, már kivülről fújom hogy "az AGI abban különbözi az AItől hogy képes határait áttörve továbbfejlődni" és hogy a "capital ship boosterek hatékonysága sokszorosára növekedett az elmúlt pár évben". A sztereotipia definiciójáról nem is beszélve... :)
Meg már attól is tengeribeteg vagyok amikor visszatérek a hajómba és behullámzok a pilótaülésbe (ejj, erre nem csináltak modot hogy ezek a sallangok kimaradjanak). Mondjuk ahogy olvastam, kezdeti időkben nem volt rendes com és mindenkivel személyesen kellett beszélgetni, na az lehetett az agyrohasztó játékélmény. Azon is csodálokzom hogy arra sincs mod hogy a comon szereplő 30 drone dealerből vhogy kikeresse nekem hogy melyik veszi meg legdrágábban / adja legolcsóbban az X terméket. Cserébe lassan beég az agyamba a hotkey-e a különöző dealereknek, meg hogy 4-1 az hogy hívom és mutassa a listát :) )
Amúgy X3 után meglepően kevés modot találtam ehhez a játékhoz a steamen meg a nexuson.
Ja még 1 gyors kérdés: ha megcsinálom a "Trade offer updates" minijátékot egy állomáson, akkor felesleges a részegységek szkennelése, semmi hasznom nem lesz belőle mert az csak olyan infót árul el amit úgyis megtudok a spantól, igaz?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.23. 14:51:24