X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ebben a játékban ez egy kötelező elem. Talán plotot is készítenek hozzá. "Hagyd, hogy felbosszantsanak és lőj porrá egy tetszőleges zónát"
Nálam mindkét Óvervaccs megjárta már egyszer!!! (A Stelázsi csalta orcámra a nagyobb vigyort!)
Kitűnő agressziókezelő ez a játék!

Építettem egy teherhajót, majd kábé 10 perc múlva kilőtték, elég értékes rakományával. Olyan ideges lettem, hogy elkezdtem törni-zúzni Verdant Profit környékén.Összehívtam a flottát és elmentem Hissed Syllable-ba. Aki fel akarja fedezni a stelázsi galaxist, az most ne figyeljen.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Kb.30 hajóval megtámadtam a Haunt nevű központi kalózállomást és olyan pusztítást vittem véghez, hogy az elképesztő.Odavittem vagy 5 I-t, meg vagy 15 Fulmekront, és a jó ég tudja ki mindent
Jó, persze ettől kábé 20 fps-re esett vissza a játék de megérte.Kiirtottam mindenkit, még a menekülőket is.Elmentettem előtte, hogy holnap újra szétb*hassam a fejüket.
De az is lehet, hogy mindenkit kiirtok... egy fél órás vicsorgó és üvöltöző öldöklés után megnyugodtam<#vigyor>
Itt még nem tudják mi vár rájuk:

Itt meg elszabadult a pokol:

Nem kell aggódni, jól vagyok, de élvezet volt leölni őket virtuálisan <#nyes>
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.02.27. 23:52:05
Már akinek nincs ugróhajtóműve!
A baj az, hogy akik sírtak azok CV-k voltak. De mondom, hogy amikor ott vagyok én is velük, akkor érdekes módon senki nem támadja őket.A gyárak amiket építenek, már valamennyire készen vannak, így van védő hajójuk is. Az egyiknek egy Ilus, a másiknak egy fulmeki.

Ja el is feledtem. Feltettem azt a gyorsító módosítást, amit itt ajánlottak az ifjonti kollégák. Már nem tudom mi volt a neve. (dehogynem supertransport) Ez is pont olyan hülyén mozgatja a hajókat, bár túlfutásokat nem láttam, de az Ilonák olyannyira megtáltosodtak, hogy így már simán lehet őket zónavédelemre használni.
Jó pár napja tettem közzé azt, hogy elköltöztem Shattered Singularity-ből, mert nem bírtam tovább az üvöltést. Átlag 15-30 percenként jelentkezett a Def Officer, hogy megtámadták. Ez eleinte nem zavart, de egy idő után idegesítővé vált.
Amióta saját hajógyáraim vannak, nem érdekel hányat vesztek és miből. Már az sem érdekel, ha egy Tarhonyát kilőnek, majd építek másikat, legalább fogy az anyag.
Szóval a lényeg, hogy egy űrállomásnak egyedül a Xenon I az ellenfele.A többit simán szétba*a.
A stelázisknál is nagyon gyakran termelődnek (ellenséges és baráti) hajók, én részben örülök neki, mert ritmusban tartja a hajógyártást.

Mire odaérsz a rinyálóhoz vagy már őt lőtték le vagy ő lőtte le azt, aki támadta.Mivel nincs skunk jumpdrive, ezért eltart egy darabig, amíg odaér az ember.
A logbook-ot meglehetősen gyakran használom emiatt.Ott biztos bejegyezi, ha valamim eltávozott az élők közül.
Viku! Olybá tűnik, hogy nem jártunk jól ezzel a segélykérő üzenetekkel!
Elindítottam minap és a junoszty használhatatlan volt, mert folyamatosan sírt valaki rajta. Amikor elmentem abba zónába (Stelázsi) akkor meg megszűntek a visítások. Pedig azok rinyáltak (két cv az óvervaccs mellett)
Felesleges is csalni.Már túl vagyok a 10 milliárdon is... meg lehet ennyit simán keresni.Persze hogy ekkora összeg már felesleges.Na megyek és építek még egy gyárat <#nyes>
Szigorúan, kreditre pontosan csak a Fedhelm árát "csalom" vissza, ha erre gondoltál...<#ejnye1><#vigyor3>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ne legyél kicsinyes!
Na, akkor mosmár a smalltalk mellett a hacking minigamet is kijátszottad 😊

Végül csak sikerült meghackelnem a játékot:

Kicsit utánanéztem ennek mentés szerkesztésnek. Sikerült megtalálnom a hajóra, dealerre és hajódokkra vonatkozó bejegyzéseket, végül sikerült kitörölnöm teljesen a dokkból meg a dealertől is, aztán újra megpróbáltam ugyan annál a dealernél ugyan abban a dokkban, és tökéletesen megépítette! Most már csak a pénzt kell visszahackelnem, és mintha mindez meg se történt volna...
<#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

" kiválasztod a show resources
pontot."

ez nem működik, nincs ilyen csak ha én gyártók hajót. de itt a roc épít valamit, nem én. így semmit nem tudok kiválasztani a dilernel, csak hogy miket tudna építeni...
drón is van, ezt látom a skenneles után, de hogy mennyi anyag kell, azt nem tudom.
Azért áll 0%-on, mert valami hiányzik:

- alkatrész a hajóhoz, erről tudsz kérni infót, ha újra meghívod a hajó eladóját és kiválasztod a show resources pontot. Ott ki fogja írni, ha anyaghiány van, asszem pirossal jelzi a hiányzó tételeket.
- elképzelhető, hogy nincs egyáltalán/szabadon Construction drónja a hajógyárnak. Nézd meg, nem kér-e (Trade menü,To Offers, Construction Drone), ha látod, hogy kell neki akár To Equip, akár csak simán, szállítsd le.
Nekem is hasonló problémám van.
Pár napja foglaltam egy bányászhajót, de a shipyard ahol a drónokat el tudnám adni nem elérhető, mert az Npc egy hajót gyárt. Illetve gyártana, mert napok óta 0%-on...
Nyersanyag bőven van a gyárban, de hogy elég-e azt nem tudom.
De ez mindegy is, nem érdekel, h felépül-e a hajó. Dronokkal akarok csak kereskedni....
Este kísérleteztem a mentéssel, próbáltam rájönni, hogy miért nem gyártja a megsérült meg nem épített hajót, de eddig semmi. A hull-t visszaállítottam fullra, semmi. Néztem pár tippet fórumokon, semmi, vagy én csinálok valamit rosszul... nem indul el a gyártás. Szerintem törlöm a gyártást, visszacsalom magamhoz a kreditet, és annyi.

Van egy tippem, hogy miért... az állomások rettentő érzékenyek a baráti tűzre, nekem is nagyon kell vigyáznom amkikor ellenséges vadászokat tisztogatok az állomások közelében, az AI meg nem vigyáz... szerintem valahol, valamikor véletlenül meglőtték egymást, és azóta háborúznak... Albionban is totális háború van, ott a PMC randalírozik... a fő küldetéseken kívül van még valamilyen küldetés sorozat? Mert amióta megcsináltam a fő küldiket, csend van...

Építs magadnak hajógyárat és nem lesz gondod <#vigyor>

Viccet félretéve, nem értem, miért ellenségesek egymással, amikor a Johnferson Space System és az Argon Government szövetségesek.
Engem az ilyen apróságok, hogy az állomáson keresztül noclip módban átrepülnek a hajó, már nem érdekelnek, csak találjon oda.
Nekem hál'Istennek nincsenek ilyen gondjaim, régen a RoC gyár volt, ami be-be akadt, meg előtte a PMC-é, de már nincs ilyen gond.Igaz, nem is gyártatok velük hajókat, csak szállítom a háborúhoz szükséges anyagokat.
A legnagyobb anyaghiány nálam a Teladi hajógyárban van, ezért amikor szállítok, mindig megyek a teherhajókkal védeni őket.Aztán beindul a termelés, nekem is lesz esélyem egy-két Teladi hajót venni.
Előfordul.Főleg, ha Fields of Opportunity-n keresztül haladnak. Nekem ott már vagy 20 nagy bányászt és vagy 50 kicsit lőttek le eddig. Immár nem csak az állomásaim kapnak védőhajót, hanem beállítottam szektor járőrözésre is párat, így már biztonságosabb.

A fent említett Teladi galaxisban az UA és a Cartel Phoenix-ei vadásznak le mindent.Meg én őket.Ha eddig vagy 150-et nem lőttem ki, akkor egyet sem. Építettem egy URV Parts Supply-t Verdant Profit-ba, mert egyrészt a Teladi főállomásnak óriási igénye van URV-re, másrészt ez egy elég ütőképes állomás, úgy megfingatja a rengeteg ellenséget, hogy én csak röhögök. Tele lett a tököm azzal, hogy szállítok a Teladi Overwatch-nak, majd mindig a közvetlen közelében megtámadják a teherhajóimat kis szar vadászok, amik nem érdekesek, de, amikor visszalő egy Lyramekron a maga 122 lövegével és eltalálja az állomást, mehet a bocsánatért esedezés...

Az UA és Cartel hajók is az Overwatch-on "termelődnek" és azok mindenkit támadnak. Az elején jóban voltam velük, de ez csak azt eredményezte, hogy ők úgy lőtték ki a hajóimat, hogy az enyémek nem is védekeztek. Aztán meguntam...

Ha jóban vagy mindenkivel, akkor nem kell tartani attól, hogy lelövik a hajóidat, max.a Kalózok és a Xenon.
Nekem is volt ilyen beragadt hajóm. Bukta nélkül nem tudtam megoldani.
Ha nem akarsz visszatölteni, akkor először a hajó kapcsolatát kell megváltoztatni. Régen ugyan úgy az űrben voltak, mint a kész hajók. ezt valamikor megváltoztatták. Most már a dokk része. Hiába lövöd, nem sérül.
Tehát először ezt kell átírni a mentésben. (connection space)
Aztáán kilövöd, megvárod, hogy eltakarítsa a program, majd megrendeled újra és imádkozol.

Ez az új törvény: Kishajók koppannak, a nagyok diffundálnak!
Na, most alaposan felcseszett a játék... Venni akartam végre egy Fedhelmet Eternal Dawnban, megvettem, de hiányoztak nyersanyagok a hajógyárból. Rahanast elküldtem, visszajött mindennel, ami kell, erre megjelent egy Argon Government Fulmekron és szanaszét lövi a JSS állomást, köztük az én 0%-on csücsülő Fedhelmemet is a dokkban. Mire odébbállt és kilőtték, a Fedhelmemem maradt kb. 15% HP. Azóta két hajót is épített a hajógyár, kétszer is feltöltöttem mindennel, ami hiányzott, abban a reményben, hogy elkezdi építeni, de nem kezdi el, hiába van minden, ami kell... Szóval gondolom most jön az .xml-el való szarakodás, ha egyáltalán lehet valamit csinálni... Szóval mit is csináljak most?

Azért vannak érdekes dolgok... Az Argon Government valamiért háborúban áll a JSS-el (és még talán pár másik céggel) OL-ben... És amint már többször is tapasztaltam, sajnos a pathfinding még mindig elég bugos, van, hogy az XL hajók simán átboostolnak az állomáson, máskor Gigurum egy modulon keresztül akar célba érni, de neki még nem megy úgy, mint a nagyobbik testvéreinek. A vadászok is képesek beszorulni az állomáson belülre... Még jó, hogy itt is van OoZ, az eddig mindig segített.

sikerült már foglalnom 3 vadászt, mind3nak kiadtam parancsba hogy menjen el egy szektorba de egyik se jutott el, mind eltünt v elpusztult

ez gyakori? 😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

jó közben sikerült megcsinálni

find yoola nevü küldit hogy csináltátok meg, mert hackeltem az energy array 1et amire a küldetés mutat de semmi
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2015.02.25. 16:40:07

5km scan range mod helyett inkább ezt meg ezt próbáld ki.😊 Előbbi a discount és a commission megszerzésének távolságát is növeli, hisz ez a kettő a szkennelés értelme. Utóbbi meg egy info pont szkenneléssel leszkenneli az egész állomást. Elméletileg jól működnek együtt, de ki kell próbálni. Ja, és utóbbi modnál amíg szkenneli az állomást, nem szabad leszállni az állomáson, mert akkor félbeszakad a szkennelés, amit aztán nem lehet folytatni.
Én mondjuk modok nélkül is élvezem, csak annyit tudok mondani én is, hogy kitartás 😊

Köcce az infót. Ja tudom hogy te beletoltál 2 milleniumot... 😊

Ja hogy be se kell dokkolni... akkor megy fel ez is 😊

No kérem:

A basic/advanced/police scanner közötti különbség mindössze a station/ship scanner-en látszik meg. A részletesség foka a különbség. A Long range állandó, nincs hatótáv.
Ne add fel. Én kétezer órája tolom és még élvezem, pedig már csak annyi az értelme, hogy szétlövetek mindent 😊 De jó érzéssel tölt el az is hogy munkát adok/életet viszek az üres, távoli galaxisok szegmenseibe.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.02.25. 09:38:44
<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>
Simán megér 80 ezret. Bearanyoztad a napom.

azoknak aki rühellik a smalltalk-ot:TAF!
ezzel a moddal ki lehet kerülni a smalltalk-ot. be sem kell dokkolni az állomásra . kiválasztunk egy tetszőleges kereskedőt, majd a felugró menüben ráklikkelünk az: ask for trades offer updates - lehetőségre. annyi hátránya van,hogy 80 ezer kreditbe kerül. ezt minden sector minden állomásán el kell játszanunk egy emberrel.
Ez a small talk nekem is az agyamra megy. Ha lenne rá időm (sajnos játszani is alig van hetente 2-3 óra) az xmlben mindenhova betennék egy spant :-)
Amugy én úgy döntöttem, hogy nem békülök ki a PMC-vel. igy izgalmasabb. Este csináltam (<#puszi>) pár elite katonát (gyorsan nőnek ezek a gyereket.) elfoglaltam azt a nyavaláys fedhelmet, de nem tudtam megvárni mire bezöldül, mert megjelent a semmi közepén (értsd szektorok között) egy nagyobb csónak, és pont felém jött, közben köpködte ki a kis genyókat. El is húztam onnan, mielőtt rámegy a szerzeményem. Gondoltam elcsalom őket. Mire másik szektorban voltam akkor szolj a kemény csaj (mariska főnök) hogy mienk a hajó. Kiváncsi leszek, hogy nekiugrik-e annak az a nagy böhöm, vagy otthagyja, mivel én voltam az eredeti célja.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2015.02.25. 08:38:51

Van egy 5kmes scanner mod, az elfogadhatóvá teszi a scannelést, de sokkal egyszerűbb ha leszállsz és az első tradert aki hajlandó beszélni veled a minijátékban a kémeddé teszed (trade updates-t ad).

Bár én már hajlok a játék feladására, ez az egyesével derítsek fel mindent és repetitive csináljam 100x ugyanazt minden állomáson nem az én játékom lesz.. talán a kampányt még tologatom, hátha.... sajnos... mert nagyon készültem rá (itt lebzseltem állandóan várva hogy mikor lesz jó stabil a játék) de őszintén szólva több területen is csalódtam. Vhogy olyan érzésem van hogy megcsináltak egy jó keretet, de már nem volt kapacitásuk feltölteni jó tartalommal, maradtak az egy kaptafa generált dolgok. De ez egyéni szoc probléma, nem kell védeni a játékot mert nem mondom hogy rossz 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.24. 22:53:47

#5181-re vki?

most a kampányt tolom de jó hülye voltam mert átmentem az ugrókapunk és ment a levesbe a transporterem 😛
most hogy visszatértem evickélnem kell mert ellenség szinte mindenki
gondolom toljam a kampányt addig még lenyugszanak a kedélyek mert így nem lehet normálisan kereskedni meg hasonlók

Station scan mode tudtommal csak annyiban segít, hogy látod melyik részét nem szkennelted még be az állomásnak. Albiont és Devriest kb. 85-100%-ra leszkenneltem, de OL-en már csak Trade Offer Updatekért győzködöm az embereket (egyelőre). Egyébként ha jól tudom, a szkennelés csak arra jó, hogy árkedvezményeket szerezz az adott állomáson, de ezek is csak egy bizonyos ideig-órái tartanak (legalábbis én így tudom, de kisiku kijavít, ha nem). Egyébként nem felkiáltó jel, hanem kis i betű 😄 És van már egy pár mod, ami leegyszerűsíti a folyamatot...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.02.24. 19:44:43

Üdv, a klubban ! 😊
Egyébként, ha nem kapcsolod be a station scanert akkor is és bekerül az adatbázisba a már felfedezett objektum.
Én személy szerint semmi különbséget nem láttam a két scenelés között. Ha trade infót akarsz az adott gyárról úgy is landolni kell, és szerezni egy spant. ( small talk )
most komolyan az összes állomáson lévő felkiáltó jelet úgy tudom scannelni hogy a közelébe repülök station scan módban mert az így rohadt pöcsölős és unalmas

Alien: Isolationből vagy Mass Effect trilógiából vehetnének példákat 😄

Néhány (számomra) érdekes részlet:
Elméletileg itt szállunk le az állomásokra, és ezekben az (állomásokhoz képest) aprócska modulokban mászkálunk:

Amint látszik, a Skunk épphogy befér...

A dokk belülről:

Azon keresztül a ketté nyíló bejáraton keresztül szállunk le:

Egy érdekes mechanizmus, mintha az egész platformot, amin a Skunk csücsül, tudná mozgatni, talán a nyílás alá teszi, arra száll le a Skunk, aztán az egész platform elmozdul arra a helyre, ahol mi látjuk:

Érdekes... 😊

Továbbá szerintem az ilyen és ehhez hasonló teljesen felesleges és üres folyosókat kéne törölni/redukálni:

És a helyett, hogy az összes állomáson ezekben a lakószobákban gyülemlenek az NPC-k:

Inkább az ilyen, többnyire üresen tátongó helységekbe kéne őket terelni:

Az NPC-k számát is meg lehetne növelni, és lehetne olyan háttérhangokat is beletenni, mint amit egy zajos embertömeg csinál... Sok mindent el tudok képzelni, ami nagyon sokat javítana az állomások hangulatán, ablakok, kilátók...

kisiku: Igen, az lenne az ideális alternatíva, hogy kibővítjük, de amilyen állapota és hangulata van a jelenlegi állomásoknak, én inkább az egyszerűsítést és kisebbítést preferálom. A nagyobb bejárható területhez sokkal több fajta modul (mint az említett gyártósorok) és sokkal több NPC kell. Nem beszélve az interakciós lehetőségekről, ami nem szűkül le a beszélgetésre, dobozok nyitogatására meg hackelésre, különben ugyan olyan érdektelen lenne az egész, mint amilyen most. A jelenlegi méreteknél is szinte üresek az állomások és az útvesztő, üres folyosók teszik ki a bejárható terület nagy részét...

Én pont az ellenkezőjét csinálnám.Kibővíteném a bejárható helyeket, sokkal több interakciós lehetőséget helyeznék el, sokkal emberibbé tenném. Az tök jó, hogy egyes gyártóegységeket kívülről az űrből látjuk, pl, hogyan készül a Reinforced Metal Plating vagy belátunk a mesterségesen megvilágított "űrtehenészetbe", no ezeket kellene belülről is megcsinálni.
Nézzük meg a sci-fi filmekben fellelhető űrállomásokat, pl az Alien 2 elején a kórházállomást.Kicsivel többen vannak rajta, mint itt. Vagy említhetném a Starship Troopers-ben az előretolt állást/katonai bázist, ahová a dropshipek és a hadihajók beállnak.

Ha itt van lakónegyed (Caliba Access/Apartment block), akkor el tudnám képzelni, hogy néhány százan/ezren azért vannak rajta.
Nézzük meg az Amigáról ismert Alien Breed-et, ott is egy k*va nagy űrállomáson bolyongunk órákon át. De lehetne sorolni bőven.
Mellesleg már korábban is eszembe jutott, csinálnék új űrállomást: oxigén/levegő "gyárat", ami mindenhová kellene és jégaszteroidából bányásznák ki/termelnék ki az oxigént, teccikééteni? <#vigyor>. A vizzbű veszik ki aaa zoxigént...

"Nekem még mindig óriási negatívum és értetlenség, hogy egy 2 km hosszú hajót hárman vezetnek.Igaz a korábbi részekben egy ember sem vezette, na de három?Egy akkora űrállomáson, mint egy város, van 4 ember?"

Hát pedig elnézve az új univerzumot, valószínű, hogy rengeteg dolog automatizált és a munkát a drónok végzik el. Persze ahová mi leszállunk, az csak egy apró bejárható része a hajónak/állomásnak. Én el tudom képzelni, hogy amikor megvesszük/megépítjük az állomást, akkor a működtetéséhez szükséges legénységet is megkapjuk hozzá, és nekünk tényleg csak azokat kell felbérelnünk, akik irányítják az egészet.
Az állomásokhoz visszatérve: szerintem túl sok az üres és fölösleges hely és túl nagyok az állomások. Sokszor tényleg alig van ember rajtuk, és úgy kell őket keresni. Én személy szerint lecsökkenteném a bejárható területet 75%-al, a sok üres folyosó meg helység helyett nekem egy sokkal kompaktabb dokk rész is megfelelne, azokat sokkal könnyebben lehetne változatosra csinálni és az NPC-k se lennének úgy szétszóródva.

Minden fegyver és felszerelés megvásárolható, akár sandbox módban tolod, akár a történet szerint.Csak a történetes verzióban magán a sztorin keresztül adják oda fokozatosan. Megvenni mindent lehet, az Mk5-ös pajzsok/fegyverek/hajtóművek meg csak különleges küldetések teljesítése után.

A másik: szerintem csak szimplán elrontották ezt a foglalásos dolgot vagy még az új koncepció csak kezdeti stádiumban van.
Ez komoly? Bocs, nem emlékszem mindenre amit itt irtatok, probálom követni, de nekem is már takarit az agyam néha és nem kérdezi meg mi kell mi nem :-)
Tehát ha jól értem nem fog fejlődni a recruit.
Nem is jó semmire.
Marad az xml szerkesztlés?
köszi

sziasztok.
Lehet hogy én nem értettem vmt.a leírásból,de hogy van az,hogy szabad módban mindenből tudok venni mk4-ig,küldiben meg csak piskóta mk1-ek vehetőek fegyverből?
Jó estét.Kicsit elvoltam én a játékkal ma este, no meg mással is foglalkoztam, de mindezeket, amiket írtok, már többször említettem itt is.Persze én is örülnék, ha még emberibb lenne, no meg összekötve egy FPS és RPG párossal, de ezt is 7, azaz hét évig fejlesztették.
Én manapság már egyfajta nagyon komplex "tamagocsinak" látom 😊
Megetetem a gyáraimat, még több pénzt keresek, ami már tök felesleges, de elsősorban én a nagy hajók miatt játszom vele és emiatt szerettem az előző részeket.Én olyanokon nevelkedtem fel, mint az Elite C64-en, a Wing Commander, a Tie Fighter és a Freespace. Egyikben sem lehetett még egy rohadt parancsot sem kiadni egy nagy hadihajónak, mindig csak valami kis fos vadászgépes voltam, aki ugyan egymaga megmenti a világot, de akkor sem vihettem többre.
Itt ugyan sok lehetőséget elvettek, csomót adtak, valóra váltak álmaim, másokat meg elvettek.

A foglalást elba*ták, nem tudom miért.Én még arra gondolok, hogy majd egyszer csak a Recruit-ból lesz a Veteran és az Elite, de nem hiszem.Túl nagy a csend e téren.Amit a könyvben írtam hajófoglalásról szóló részt, meg hogy hogyan foglaljunk el különböző típusokat, az még akkor íródott, amikor tök jól ment az egész.Aztán kiadták az utolsó 2-3 patchet és elba*ódott...

Ez az Excel táblás dolog tényleg elsőre komplikált, de jobb ,mint egy csili-vili menü.Ilyenre sikerült.
A szkennelés...hmm egészen a 3.0-ig nem volt használható a scanner drón sem, nem tudom miért.Most már mindegyik jól működik, épp egy pár órája telepítettem bombákat a Traitor drónnal és robbantottam le 50% alá egy Phoenix-et néhány villogó kis ketyerével.
Először én sem értettem, mire jó a szkennelés, de igazándiból statisztikai adatokra vagy foglalás/támadás előtt jó, ha tudunk ilyesmit.
Attól azért több lett a kommunikáció, hogy immár nem csak az "add meg magad köcsög!" és a "megtudná mondani, hol találom a melegszendvics sütödét" mondatok hangoznak el.
Mert amikor tök egyedül bóklásztam az isten háta mögötti szektorokban és senkivel egy értelmes szót nem tudtam beszélni a korábbi részekben, olyan szar érzés volt.
Nekem még mindig óriási negatívum és értetlenség, hogy egy 2 km hosszú hajót hárman vezetnek.Igaz a korábbi részekben egy ember sem vezette, na de három?Egy akkora űrállomáson, mint egy város, van 4 ember?Oké, hogy van AGI meg AI, de azért nem ennyire...
S akkor sorolhatnám még, de nem akarom huszadszor is ugyanazt leírni.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.02.23. 23:29:20
Na igen, több játékból kellene egy jót összerakni. Pl. a Starpoint Gemini 2-nél a GUI egészen jól használható, csakúgy, ahogy a térkép is. Az árakat össze lehet hasonlítani, pl. a hajó rakterében lévőknél kiírja, mennyiért vettem, majd megnézi, hogy az ismert rendszerekben hol/mennyiért lehet eladni. Hajóvásárlásnál is nagyon jó a GUI, ott eleve kép van minden hajóról, és egymás mellé lehet tenni azt a hajót amiben vagyunk, és amit venni kívánunk. Minden lényeges adat egymás mellé kerül, így egyszerűen összehasonlítható, hogy miben jobb/rosszabb... Korábbi X3-makból a landolást tenném vissza, mert ezt az ikonos rendszert képtelen vagyok megszeretni, rettetnetesen illúzióromboló. Az univerzum leképezés Elite-ből kéne, állomások, hajók belső kidolgozása, karakterek Mass Effectből...(utóbbit egyébként szerintem onnan merítették, meglehetősen hasonló a talk rendszer). Zene, hangok és az állomások kidolgozásában pedig a Rebirth is kiváló.
De olyan game nincs, amiben minden ott van a szeren...sajna...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.02.23. 22:37:11
Hát jah, lehet az X3nál még fiatalabb és türelmesebb voltam, esetleg jobban tűrtem a monotonitást. Mostanában azért már irritál ha szándékos timesinkeket építenek a játékba, hogy azzal tolják ki a játék élettartamát (repetitív dolgok jó hosszan).

"Négy féle módon tudunk szkennelni, de hál’Istennek nem kell négyféle szkennert venni ehhez. Különbség csak árban és szkennelési részletességben van közöttük.
Basic, Advanced és Police Scanner van 1-es, 2-es és 3-as szkennelési mélységgel."

Ezt ki tudná vki fejteni bővebben? Azt jelenteni hogy pl long range scanner esetében az advanced messzebbre pingel mint a basic, a police meg még messzebbre mint az advanced?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.23. 21:57:02

Sajnos az X világ ( alap ) mindig is fapados volt. Nem véletlenül készült annyi script a játékokhoz. Valamiért a készítők úgy gondolják attól lesz realisztikus a világ ,ha mindennel szöszmötölni kell. (Pl X3 Neked kellett minden egyes aszteroidát manuálisan leszkennelni. Mekkora hülyeség ez ?Szerencsére lett rá script. vagy X Rebirth : Nincs egy nyavalyás vonósugár amivel az űrben lebegő cuccokat belehetne vontatni. Minden egyes darabnak neki kell repülni hogy felvegye. Ez is gyatra megoldás, már a freelancernél is megoldották. Bár lehet hogy ott a csillagidő 3425 volt 😄 )
Én .xml megszerkesztéssel oldottam meg, nálam működik.
Ahol jegyzi a recuit marine készletet oda kell beírni:
<item macro="character_argon_male_marine_mk2_macro" amount="40"/> ( a 40 helyére értelem szerűen a db számot kell megadni. )
vagy
<item macro="character_argon_male_marine_mk3_macro" amount="40"/>
tényleg nem ér semmit 20+ recruit? még egy fedhelm ellen se?

De jó olvasni, hogy ilyen jól elvagytok vele!
Kicsit olyan mint gyerekeket figyelni, akik a sarokban csendben alkotnak.