6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Micsu
    Értem, ranezek hatha meg tudom oldani, lehet inkabb hajot foglalok

Egyebken albionban 3-4 szektorban is van fusion reactor gyar, egyik se gyart, meg a plutarche se
  • Jóózsf István #5325
    Ezt a mondatot fogalmazd át kérlek: "megnéztem a welded mail, ott is csak 1es szintü techlab van ergo nincs fusion reactor "
    Abban a zónában van egy Ship Tech fab ami gyárt fusion reactor-t és a Ledda Industries tulajdonában van.
    Mi az, hogy egyes szintű?
    Ha nincs neki, akkor valószínűleg nincs megfelelő nyersanyag ellátása.

Más:
    Mostanság divat lett, hogy a legyártott hajók nem mozdulnak a dokkból, amíg az összes hegesztő vissza nem húzódik az óljába! Köszönjük nem kérjük!
    Az építkezésnél, ha gyári hajók hoznak anyagot, akkor nem foglalják be a tranzakciót. Értsd: Sokszor látom, hogy jön egy fegyvergyári hajó a CV-hez és egyszer csak átvált szörcsingfortrédre. (Lecsúszott a bizniszről) De ez régen nem így volt! Van előnye is: Nem tartanak fel, ha mégis úgy döntesz, hogy te szállítod le.
    Stelázsiba, vagy az előző okból kifolyólag, vagy mert hibás a galakszisztésönréndzs módosítás, nálam nem hozzák a gyáriak a motyót a CV-nek. (Bár az óvervaccsnak szállítottak) Érthetetlen.

Off: Anno játszottam a szitizinmósön kettővel, ami ugyanazon motoron száguld, mint a szkájlány. Nem voltam elájulva. De drukkolok nektek!
  • kisiku
    Tudom, hogy itt van, azért nem voltam már tegnap sem, délután 5-kor jelent meg..., úgyhogy el is húztam várost építeni, egy darabig nem leszek itt.
    Már 3 hete megvettem, úgyhogy tegnap inkább a földön építkeztem.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.03.11. 08:27:06
  • TokraFan
    Értelek, de a lényeg az, hogy X3-ban sem volt kötelező, aki nem szerette, az nem használta. Ezzel szemben, én pl. szerettem, XR-ben meg nincs rá lehetőségem. Elite:D-be is betették, pedig ott aztán tényleg kicsit sok időt vesz igénybe, mire minden egyes alkalommal ki/be dokkol a nép és nézheti végig ahogy lift le/felviszi a hajókat. De tényleg lényegtelen, mindenki mást szeret. Én továbbra is várom, hátha egyszer beleteszik XR-be is...
  • TokraFan
    OFF
    Kisiku
    Azt hiszem végre itt a játékod (Cities Skylines)...Megvettem, eszméletlen jó. Simcity 4 óta nem volt iilyen jól megcsinált városépítő game.
    Vannak hibái, de messze a legjobb 10+éve.
    A többit a topikjában...
    Többiektől bocs!
    ON
  • tomonor
    Ha már dokkolásról beszélünk, az X-BtF-től az X2:TT-ig nagyon el volt találva hangulat téren.
  • Pares
    Meglepő kettős mércét alkalmazol... szimulátor jellegű dokkolás az X3-ban? Ugyan azzal a játékkal játszottunk? Írod, hogy milyen hangulatos volt a dokkolás, mert engedélyt kértél és megjelentek a fények, stb. Igen, kb. először, amikor még az újdonság erejével hatott, utána gyorsan repetitív, unalmas, majd idegesítő lett, és le merem fogadni, hogy mindenki, aki tudta, és nem volt mazochista, az a Docking Computer rövidítést használta a saját hajóján. De komolyan, engem most csak az lep meg, hogy egy olyan dologról nosztalgiázol, ami engem például egyáltalán nem fogott meg, mert az én szememben egy végletekig leegyszerűsített rendszer volt, maximális funkcionalitással, minimális "hangulattal". A Rebirth egyik legnagyobb újítása pont ezen a téren van. De kinek a pap, kinek a pap LAN.
  • Micsu
    megnéztem a welded mail, ott is csak 1es szintü techlab van ergo nincs fusion reactor

gondoltam már az eltulajdonításra én is, de olyan hajó csak albionban van amiben lehet reactor, ha meg kilövöm a jump driveját, nem sok esélyt látok rá hogy hazaér
    Utoljára szerkesztette: Micsu, 2015.03.10. 19:12:33
  • Micsu
    én azt az utasítást adtam a cvnek hogy szerezze be a cuccokat, hol tudom külön megengedni hogy idegenek is hozzanak cuccot az építkezéshez? pénze van bőven, adtam neki eleget
  • Jóózsf István #5317
    Megmondom a tutit. Valóban nem lehet a PMC-vel kibékülni amíg a plot végére érsz, csak XML-en keresztül. (ha rosszul tudom, nyugodtan kövezzetek meg!) Viszont egy ideje már vannak vándorkereskedők is a játékban. Engedd meg, hogy "idegenek" is hozhassanak cuccot a CV-nek és adj a rimának pénzt is!
    Mellesleg az "eltulajdonítás" a leggyorsabb módja az anyagbeszerzésnek.
    Közben utána néztem és van egy jó hírem: Ez a Síp tek a Ledda tulajdonában van...
  • TokraFan
    Persze, ebben teljesen igazad van. Számos ponton fejlődés a Rebirth, én pusztán annyit írtam, hogy személy szerint nekem hiányzik a szimulátor jellegből fakadóan a rendes dokkolás.
  • Micsu
    a net azt írja hogy tech3as labokban van, de nekem ezeken a helyeken csak tech1es labok vannak

de a plutarchal összehaverkodni csak a kampány végén tudok nem?
    Utoljára szerkesztette: Micsu, 2015.03.10. 14:42:11
  • kisiku
    Albionban keress Ship Tech Fab-ot vagy URV Parts Supply-t, ott gyártják.
    Ilyen pl: Ascendancy--> Shady Vault, Forge Welded Mail, Buried Treasure. Ezekben a szektorokban van ShipTech és Parts Supply, itt biztos találsz.
    Vagy az alternatíva, hogy lopsz hajót, ilyen rakománnyal. Általában a High Tech Goods Trader, meg Hull Tech Ship Trader nevűek szállítják.
    Még tovább megyek: összehaverkodsz velük és mindenütt tudsz majd kalandozni náluk biztonságosan.
  • goyo2
    Reaktort én se nagyon találtam, de szereztem pár rahanast és abban voltak.
    Én pl abban a szektorban ami a felrobbant bolygó közelépén van (most nem ugrik be a neve) szereztem 4 rahanast. Nem zavart senki, (még 2 titurelt is.) A 4-ből kettőben volt reaktor. Gondolom oda vitték volna vagy onnan el. Nem néztem.
  • Micsu
    Az a gond hogy omicronba nem tudok atmenni mert a kapu nem mukodik, albionba meg nincs fusion reaktor, vagyis tegnap nem talaltam
  • kisiku
    Csak Albionban tudod beszerezni, bár ha jól emlékszem Verdant Profit-ban is van.
    Devries-nek nincs ilyen gyára, Omicron-ban meg csak a Fusion Reactor-t tudod megvenni.
  • Micsu
    van egy olyan küldetés hogy az URV Forgeot kell megépíteni, nah most elkezdtem csinálni de pár nyersanyag hiányzik (bio optic wireing, fusion reactor), nem szerezte be a c vessel pedig rábíztam, nameg azt hittem hogy pár profitra éhes trader odaviszi a nyersanyagot de tévedtem

albionba be tudom ezeket szerezni?, remélem nem csak a plutarchnak vannak ilyen gyárai
  • Micsu
    igen ez nincs benne az xrbe, de megmondom őszintén hogy a 3. után már nyomnod a setat és kész, ezért nem is erőltették szvsz, persze ettől független megoldhatták volna jobban is a dokkolási animokat
    de itt a rebirthben legalább vannak hajó konvojok , meg kirakodás + berakodást is végig lehet nézni hogy a cargo lifterek cipelik a szajrét, ha már hangulatról beszélünk
  • TokraFan
    1. Kicsit vegyél vissza a stílusból! Köszönöm!
    2. Nincs mi megszépüljön, mert napi szinten tolom az AP-t még mindig. Az nyivánvaló, hogy konkrét lészállásra ott nem volt lehetőség, de én nem is erről beszéltem, hanem magáról a dokkolási eljárásról -ha úgy jobban tetszik, leszállási animációról, ami persze szakmailag nem helyes, mivel nem bejátszott animációról volt szó mint pl. Freelancer-ben, hanem real-time szimulációról-. Sőt, éppen ellenkezőleg, éppen az XR-ben van bejátszott animáció amikor kisétálgatunk a hajóból. Ha X3-ban engedélyt kaptál leszállásra, megjelentek "leszállófények", és akár manuálisan, akár az autopilot bevitt a külső dokkoló karra, néha belső dokkba. Autopilottal különösen élvezetes és hangulatos volt, főként lassabb hajókkal, ahogy szépen komótosan ráfordul, "besiklik", és megközelíti a dokkot. Ilyenkor megvolt az érzés, hogy "megérkeztem" valahova, ahol bizonyos szabályok szerint kell megközelíteni az állomást -jelzem, nagyobb sebességnél büntetésként ki is vágtak és kérhettél új leszállási engedélyt-. Ez a hangulat közelítőleg sem létezik X:R-ben! Én erről beszéltem...Megjegyzem, ez egy lehetőség volt ott is, nem bírt kötelező erővel. Akinek nem volt kedve a dokkolást végigcsinálni, annak volt más választása.
  • kisiku
    El kell egy kicsit szakadni a múlttól.Szép volt, jó volt, azon nőttünk fel, de idejétmúlt.Ezért is hívják Rebirth-nek, azaz Újjászületésnek.
    Nagyon jó ez az elgondolás, bár nekem leginkább a más hajók vezetése hiányzik. Viszont ha ez van, akkor ezt kell szeretni és továbbfejleszteni, bővíteni.Én még több szöveges részt raknék bele, több interakciót, több bejárhatóságot, változatosabb belső tereket, mert amikor az ember megáll pihenni itt az űrben, szeretne valami emberit látni, érezni.
    Az állomások baromi jól ki lettek találva, hogy nem kell minden egyes termékhez egy állomást építeni, ami majd azt az egyet fogja gyártani/termelni. Kifejezetten imádom az állomások felfegyverzését, mert a korábbiakban az idétlenül, átláthatatlanul elhelyezett Laswertower-ek és fegyverplatformok (kicsi/közepes/nagy) igazándiból sok mindenre nem voltak alkalmasak.
    Tetszik, hogy teteszőlegesen bővíthető, amikor csak akarom.
    Persze kevesebb faj, kevesebb hajó, kisebb tér áll rendelkezésre.Lenne még min változtatni. Annak idején összetettük a kezünket, ha a hajóink egyáltalán lőttek, meg nem fagyott kit a játék, mert elfogyott a ram. Emlékszem az X2-es PSG lassulásnál, akkoriban vettem életemben először és utoljára 130 ezerért videókártyát+30-ért tápot (Asus V9999), de azon is lassú volt.
    Szerintem ha lesz következő DLC, azért már el fognak kérni valami minimális összeget, mert ez a TO egy mea culpa-nak fogható fel a németek részéről.De akkor is megadom nekik, mert valóban nagyon nagyon sokat javítottak.
    Itt mi gyakorlatilag hárman játszottuk végig a szaros időket is, egymást felokosítva.

Az, hogy mi mekkora és milyen arányban vannak...hmm elgondolkodtató, amit mondasz.Nem rossz, de azért nem érezzük, mert kicsi a belső bejárható terület és ez okozza azt, hogy el van méretezve. Ha megnézünk egy Caliba Access-t vagy Apartment Block-ot ami kívülről egy felhőkarcolónak látszik, meg gyorslift megy rajta kívülről, de nem tudjuk belülről érezni, akkor igen, túlzottan nagy.
    Ha leszállsz (én ezért építettem sok Albion gyárat többek között) a repair dock-ban, onnan szép kilátás nyílik kifelé, s láthatod, hogy egy FF Projector vagy egy löveg mekkora az emberhez képest.
    Hogy nincs animáció, az annak tudható be, hogy iszonyú mennyiségű hibát kellett kijavítani, egész pontosan eladhatóvá és játszahtóvá tenni eme alkotást.
    Nem az volt a legfontosabb nekik, hogy legyen manuális dokk vagy sem. Kurvára elrontották a játékot és kikiáltották a Rebirth-öt a 2013-as év legrosszabb játékának. A metacritic valahol 20 pontnál volt, most 33...
    De ettől ma már többet érdemel, csak nagyon sokan, főleg akik az 50-60 eurós változatot vették, rohadtul megsértődtek, jogosan!Asszem Dimre vette meg innen azt a drága verziót és nem is csodálom, hogy tiszta ideg volt.

Türelem, türelem, fogják még javítani, mert látják a konkurens játékokat, amiket jóval nagyobb költségvetéssel és reklámmal kezdtek isteníteni, aztán még most sincs kész, nem olyan lett,stb. Legyen az Ego dolga, semmi közöm hozzájuk, küzdjenek.
  • kisiku
    Mindjárt meg is találtam, mivel fogok még szórakozni.
    Két új hajó a láthatáron: Bulldog és Bloodhound

A Bulldog máris a kedvencem lett. Képzeljünk el egy félbevágott Heavy Sul-t, 25 HIT/MA, 7 PlasmaJet és 8 Plasma/Ma ágyúval,12 kicsi pajzsgenerátorral, rakjunk mellé 2.9 millás hull-t és hadihajókat megszégyenítő sebességet, azaz 135m/s-ot. Emellett baromi fordulékony, egy Phoenix-et kábé 30 mp alatt szétb*sz.
    Itt egy pár szép kép.

Eredetileg ezt is, meg a Bloodhound-ot is- aminek a tesztelése csak most jön - járőrözésre találtak ki, de szerintem lehet, hogy egy Tarhonyát is lezúz, sőt biztos. Eddig kiváló! Holnap ugyan megjelenik az a gém, amire várok egy ideje, meg meg is vettem egy ideje, de azért leszek még itt.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.03.09. 21:35:09
  • Vader77
    az animációk esc -el skippelhető, a ki és beszállás is.

az ügyességi játékokkal meg az a baj, hogy nem én indítom. ott kell 15-20 percet ácsorogni, mire hajlandó beszélni... miért nem lehet egyszerűen mindenkivel small talk-ozni?
  • Jóózsf István #5304
    Engem már az is zavar, hogy minden egyes alkalommal ki és besétálok az ajtón!!!
    Ha szavazni kell, akkor ne legyen újabb animáció, se ügyességi játék!
  • Pares
    Olyan jól meg volt oldva? Komolyan? Nem rosszból, de mintha a kicsit nagyon megszépültek volna az emlékeid, ugyanis az előző játékokban annyiból állt a dokkolás, hogy kértél engedélyt a leszállásra, majd elég közel mentél a kijelölt belső vagy külső dokkhoz, és hopp, dokkoltál. End of story. Tényleg sokkal hangulatosabb. Ráadásul az egész ugyan azt a "ikonos konzolos shit" mechanizmust használta, mint a Rebirth. Akkor nem zavart?
    Az X:R-ben legalább nem az űrben lebeg az hajód dokkoláskor, hanem ténylegesen leszáll az állomásra, amit be is járhatsz. A mechanizmus ugyan az, kérsz engedélyt a leszállásra, és mialatt a "faszi látványosan kigyalogol a hajóból", azalatt a másodpilóta landol (gondolná az ember, hogy ez elég egyértelmű dolog, de úgy látszik, hogy egyeseknek nem).
    Egyedül a landoló animáció hiányzik. Az egyik korábbi hozzászólásomban azt feszegettem, hogy hol és hogyan dokkol a Skunk. A probléma az, hogy az űr fázis és az állomás fázis nem méretarányos egymással, a dokk belülről nagyobb, mint ami kívülről látszik belőle (legalább is így ránézésre), szóval az összes kívülről látható dokk modult meg kéne növelni a belülről látható valós méretére, hogy méretarányos legyen a két fázis egymással, és akkor talán meg lehetne oldani, hogy lásd, ahogy kinyílik a két csapóajtó, és a Skunk leereszkedik rajta keresztül (jelenleg épphogy beférne) a hangárba (vagy a javító platformokra). De ez elég macerás, és szerintem ennél van egy csomó nagyobb prioritást élvező dolog. Ráadásul most csak a Skunkról beszélünk, amivel már egy csomó esetben le se kell szállni az állomásra, hogy elintézzük, amit akarunk. A többi hajó olyan részletes és kidolgozott dokkolási rendszert használ, amit az előző részekhez nem is lehet hasonlítani. Vicces, hogy ennek ellenére az előző részek sokkal primitívebb megoldásairól nosztalgiázol...
  • kisiku
    Max akkor, ha hoznak valami nagyon nagy újítást.No meg persze az embernek van magánélete is...
    Bár a klasszikus mondás néha rám is érvényes: "Milyen szépen süt a nap egy kis játékhoz", illetve a "van programod hétvégére vagy írjak egyet" ?

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.03.09. 09:00:03
  • lammaer
    Ugyan má, úgyis beletolsz még legalább egy ezrest, úgyse tudsz leállni :)
  • kisiku
    Én úgy vettem észre, hogy Tomonor itt van vagy még inkább követi a fejleményeket. Anno kértetek az X3-as topikra is, de nem szeretnék olyat, hogy itt vagyok egy darabig, majd én is eltűnök.
    Én szívesen segítek, bárkinek, bármiben, bármi kérdés van, de felelősséggel jár házigazdának lenni, azt pedig nem szeretném, mert nem mindig tudok én sem itt lenni. De köszönöm szépen az ajánlást.
  • kisiku
    Jó reggelt.Valóban, egyetértünk.Szépen kidolgozottak a leszállók, tehát érdemes lenne manuális dokkolást berakni. Vagy legalább mások is szállnának le ezeken a helyeken.De lehetne élettel is megtölteni az állomásokat. Olyan szomorú és üres, ráadásul nem túl életszerű.
    Örülnék egy kis interaktivitásnak is, pl. lövegek kezelése állomáson és hajón.
    Vagy űrállomás elfoglalás FPS elemekkel és kommandózással.
    Valaki közületek említette, hogy csak 4 témakör van a minigame-ben. No, van több is, úgy tűnik tanultak a dologból. Albion-ban találkoztam ilyenekkel ,mint például a PMC-ről szivárogtatás, (ugye mi kémkedtünk/szaglásztunk ellenük a sztoriban) de ilyenek még Devries vagy a HOA témakör.
  • TokraFan
    Én továbbra is arra várok -valszeg hiába-, hogy legyen végre rendes dokkolás. Ez az ikonos konzolos shit rettenetesen kiábrándító. Olyan jól meg volt oldva a korábbi részekben...a bevezető fénysorok, a leszállási engedély, a dokkolás...Máig élmény visszaemlékezni, amikor először dokkoltam a hatalmas Boron SY-ba XTM-ben. Ez a hangulat itt nagyon nincs meg. A játék megjelenése óta nem értem, mi ez a hülyeség ezzel az ikonozással...Odamegyek az állomáshoz, skunk az űrben lebeg X száz méterekre a "leszállóhelytől" -mármint elvben, mert ilyen végtére is nem létezik- aztán ott az űr közepén lebegve klikk az ikonra, majd a faszi látványosan kigyalogol a hajóból és hopp, már az állomáson találom magam...Ez így rendkívül GÁÁÁÁÁZ! Mielőtt vád érne, már 1 éve megírtam Ego fórumra...nem mintha érdekelné őket...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.03.09. 04:07:13
  • Pares
    Igen, lehet, hogy néha kozmetikázzák pár fícsörrel (mint a Teladi Outpost is), de addig nem lehet egy új, AP kaliberű kiegészítőt vagy akár egy új játékot készíteni, amíg ezt nem hozzák rendbe. Szerintem lesz még 5.0-s patch is, ahogy elnézem a számozásokat, de nem baj, ha az kell ahhoz, hogy (szinte) tökéletes legyen.
  • Micsu
    nem vállalnád amúgy a hg szerepét? tomonor nem nagyon jár már ide

én nyomok rád +1et :)
  • kisiku
    Tomonor-tól kérd, ő itt a házigazda, de egyetértünk.Jó, ehhez nincs annyi dolog, mint a hármashoz, de azért érdemes lenne egy bannert rakni.
  • Micsu
    sztem a topikot is ki lehetne egy kicsit pofozni

jó lenne egy banner infokkal esetleg gyikkel, kisiku leírásával, mod letöltő oldalakkal stb

• Jóózsf István #5293
    Először erre utaltam én is, csak közben elindult a diskurzus más irányba.
    Sajnos stratégiailag rosszul nézne ki, ha még mindig a hibákat javítanák, bármennyire is logikus lenne. Muszáj néhány fícsőrrel kitolni az júzerek szemét.
    De ezt már annyiszor megrágtuk, hogy már én szégyellem magam miatta.
  • Pares
    Szerintem meg előbb gyomlálják ki a hibákat és javítsák meg az alapvető játékmechanikai funkciókat, aztán jöhetnek a nem létfontosságú kiegészítő fícsörök. Nekem így logikus és szerintem az Egosoftéknál is hasonlóan gondolkoznak. Persze megértem, hogy Ti pár ezer óra játék után megszoktátok már a játékot minden hibájával együtt és teljesen más dolgok élveznek nálatok prioritást, de attól függetlenül, hogy a játék mikor jelent meg, még rendbe kell rakni az alapokat, mielőtt elkezdenek rá építeni.
  • Pares
    "Parancsokat most is lehet osztogatni a nem rajban levő hajónak. Ha életveszély van, akkor a gyáriaknak is (egy kattintással több)".

Igen, kereskedni lehet nem squadban lévő hajókkal. De parancsokat osztogatni csak és kizárólag saját squadban lévő hajóknak lehet, amit elejétől kezdve hülyeségnek tartottam és idegesítő is tud lenni egy idő után. Most ezt módosítják egy csomó más javítás mellett. Egyszerűen nem értelek, a helyett, hogy örülnél, hogy folyamatosan javítják, inkább panaszkodsz, hogy nem érted honnan veszik ezeket. Pedig ha olvasod a fórumot, folyamatosan téma volt. Amit te javasolsz, véleményem szerint sokkal alacsonyabb prioritású, de az is biztos sorra kerül.
  • kisiku
    Ha már gyárak.Lehessen utasítani, hogy mire lőjön, úgy mint a hajóknál.Azaz hívom a Def.Officert és megmondom, hogy minden löveget erre a célpontra. Tegnap teszteltem a Technocore Parts-ot...háát...szóval tényleg van fegyverzete, de nem egészen jó helyen. Lásd képek
    Alul bőven van, fent és oldalt nem annyira. Ha nincs Targon Tracer, akkor eltart egy darabig, amíg kilövi az ellenfelet.

Okos lenne még, hogy az ellenségeim is vásárolhassanak avagy sem. Én pl simán toborzok a -30-as UA és Cartel állomásokról, sőt kereskedek is aprócikket. Annyi javaslatom lenne még, csak már sokszor elmondtam...
    .
  • Jóózsf István #5289
    Parancsokat most is lehet osztogatni a nem rajban levő hajónak. Ha életveszély van, akkor a gyáriaknak is (egy kattintással több)
    Amiket mostanában "javítanak", azokat a problémákat nem is tudom honnan veszik. Olvasgatom az ego fórumát és ritkán látni ezekre utaló panaszokat!
    Ugyanakkor lenne egy értelmes javaslatom: Lehessen utasítani a gyárakat, hogy adott hajót csak és kizárólag áru értékesítés céljából használhasson!
    Had ne sorolgassam az általam kivitelezhetőnek tartott, logikus módosításokat.
  • kisiku
    Nem olyan monoton az építkezés, csak így az 50. űrállomás után gondolkodom, hogy hol van még hely?Meg minek?
    Paresnek: István igen is rendszeresen írogat a hivatalos fórumba és rendszeresen jelzi a hibákat, mivel "önhibáján kívüli" bétateszter is...
    Az én égető kérdésem, hogy mi a francot kezdjek 12 milliárddal, 50 űrállomással, több száz hajóval és 2100 óra játékkal magam mögött?
    Ideje alábbhagyni ezt és átadni a stafétabotot nektek.Hacsak nem lesz valami eget rengető változtatás.Mint pl a Serpent's Tail-ben lévő inaktív kapu megnyitása...
  • Betyar070
    Remélem a 4.0 hozz majd megint érdemi változást ( pl. new solar system, esetleg a capital ships vezetésének lehetősége...),mert már igencsak unalmas, egyhangú a játék :( Ráadásul az is ront a helyzeten, hogy nincs egy fő feladat ( free mod ) amiért küzdjön a gémer.
    (pl. Xenonok kisöprése a rendszerekből.) Így csak a monoton építs még gyárat,...stb. marad. Pedig fel lehetne dobni a játékot kis fantáziával, mert van még benne lehetőség.