6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • RaKmaTakaTa
    Sziasztok! Valószínűleg beruházok erre a játékra, ha tart még a leárazás. X-tension-al és X3 Terran Conflict-tal szórakozgattam régebben. Az utóbbiban kikapcsoltam az őrjítően villódzó köd effektet, amitől majdnem idegbajt kaptam. Remélem ebben nincs ilyen, vagy ha igen, akkor kikapcsolható?
  • Pares
    Már a 2.0 is játszható volt. Szerintem most már főleg az extra fícsörök hozzáadásával lesznek elfoglalva...
  • kisiku
    Jó megoldottam...valami régi mentést kellett visszatöltenem.
  • TokraFan
    Thanks, akkor megvárom míg kijön, nem rendelem be addig.
  • kisiku
    Nem tudom, hogy béta lenne...3.61-es.De mindegy, lényegtelen, igazából csak belenéztem, hogy mi változott, meg azért mert amúgy is szar a felhozatal.Most a survival-crafting-open world a divat, a csapból is ez folyik, de mind ugyanarra az egy kaptafára készül, úgyhogy megyek vissza bevándorlót trancsírozni a State of Decay-be, habár azok már elkerültek minket :)

Megnézem esetleg, hogy minden modot kikapcsolok, hátha valami változik.
  • Jóózsf István #5561
    Nagyjából feltalálták a spanyol viaszt: Raktárház: Olyasmi lesz, mint a hub, vagy a HQ. Egyéb funkció nélkül: Ad-vesz. Sajnos nem jár hozzá új épület. A PMC nagy ürességben levő, bányászati cikkekkel kereskedő állomását lehet megépíteni.

Küldetésekről ugyan beszélnek, de nem egyértelmű, hogy az konkrét plot lesz.

Tippre kb annyit kapunk, mint a Stelázsi Úniótól.

Már rá akartam kérdezni Viku; Bétát futtatsz? Mert az egyik béta tudta azt, hogy az Iluskámat (is) leirtotta egy Főnix a már említett okból (Akkor sem lövök vissza, ha rommá lősz!). De az már rég volt és bőven ki is javították.
  • Stormbird
    Szerintem is valami nálad pudvásodott meg, mert én sem tapasztaltam olyat, hogy nem lőnek a hajóim. Sztem meg kellene várnod a 4.0-át és csak az íz kedvéért nekirugaszkodni a nulláról:)
    Jó, jó.... tudom, a csalán meg az ő verése a más f@rkával, de azé' mégis:)
  • TokraFan
    Pontosan mit is fog tudni az új DLC? Nagyobb univerzumot írnak 3 új rendszerrel, vajon ez mennyire jelent majd sok új tartalmat? Meg ha jól látom valami "raktár állomást" lehet építeni, de az értelmét nem sikerült megfejtenem. A többi nem túnik jelentős vagy értékes újításnak, néhány új kezdés, pár új küldetés...ezek inkább csak a lista növelésére jók.
  • Wowbagger78
    Akkor 3-4 év múlva a Rebirth is játszható lesz?:D
  • Pares
    Az Albion Prelude hat évnyi javítás, fejlesztés és temérdek mod beépítésének eredménye...
  • Pares
    Azért ilyen alap hibát nem hiszem, hogy csinálnak, szerintem hamarabb a modok vagy a meghibásodott mentés lehet a ludas, próbálj új játékot indítani modok nélkül.
  • Wowbagger78
    Szia!

Köszi a választ:)

Akkor konkrétabban: Albion Prelude-höz képest milyen?

X3AP-vel jó ideig elvoltam, mentek a kereskedő hajóim, voltak csata hajóim, and so on. Ott nem tapasztaltam problémát.
  • kisiku
    Mit is mondjak...
    Utoljára februárban játszottam vele, no meg most az elmúlt napokban.Én nem tudom mit csináltak vele, de egyetlen hajóm sem lő, még úgy sem hogy minden mod kikapcsolva, és lövik őket.Miért kellett elba*ni azt, ami már eddig jó volt?Számomra kiábrándító lett, de megszoktam, elvégre majd' 3000 órát lenyomtam vele, kábé olyan mint a Windows.Minden második verzió ami működőképes és nem egy rakás fos.Csak ha az elmúlt 3 verziót nézem: Win7 jó, Win8 fos.Win 8.1 jó, Win10 fos...na kábé itt is így van.Valamit kijavítanak, aztán elba*ák...aztán megint jó, aztán megint elkúrják, nem kicsit, nagyon!

Játszható-e?Végül is igen, játszható, de feltételekkel :)

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.12.27. 23:02:29
  • Wowbagger78
    Sziasztok!

2 év év alatt kiforrott már annyira a Rebirth, hogy érdemes legyen vele foglalkozni?

Ha jól tudom mostanság jön ki a 4-es verzió...

W.
  • RJoco
    Az összes X rész 14€ Steam-en.
    A Reibrth 10, a Teladi kieg 2,5€.
  • Jóózsf István #5551
    Jó lenne valami CD galaxisos megoldás a dlc-re, már csak azért is mert nincs bankszámlám. Remélem nem ezen fog múlni...
  • RJoco
    Mondasz valamit.
    Az Elite: Dangerous Horizons a Frontiertől csak 50€, míg a Steam-en 54€.
    Az X Rebirth anno milyen drága volt?
    Kiderült, hogy szar és még mindig drága volt.
    Ehhez képest magyarban 3-4k pénzért meg lehetett venni a CD Galaxis-nál.
    És ugyanúgy aktiválni Steam-en és onnan letölteni.
  • kisiku
    Szerintem a Steam népszerűség szerint árazza...pl a Heroes7 valami 60 eurón jött ki (akciósan előrendelve!), majd mikor kiderült, hogy szar, bugos, nem megy, nem aktiválható, lassú, stb, hirtelen lement az ára.
    De ez csak egy példa.
    Tegnap poénból beraktam a Train Simulator összes DLC-jét a kosaramba, a végösszeg 4100 euróra jött ki...no comment.Persze hogy nem vettem meg, ennyiért kocsit vesz az ember egy országgal odébb.
  • mindero
    Azért az, hogy még mindig 50E ez a bughalmaz (minden DLC-vel), az kicsit durva. Vajon van aki majd megveszi ilyen áron?
    Nekem még mindig nincs rá gépem úh engem nem érint :)
  • Stormbird
    Az áruházban a keresőbe írd be, hogy X-Rebirth akkor ki fogja adni a HoL DLC-t is.
  • kisiku
    Ego-nak a szerencséje, hogy nincs konkurencia...még.Tényleg nincs semmi a piacon, ami hasonló lenne.Persze "űrhajós-lövöldözős" van, csak nem tudsz építkezni, nem tudsz nagy hajót venni-irányítani, űrállomás építés/saját birtoklása egyáltalán nincs, ergo nincs alternatíva.
  • kisiku
    Ti hol látjátok a steam-en, hogy megrendelhető?Nekem a DLC szekcióban még mindig csak a Teladi Outpost-ot mutatja.Vagy külön oldala van?
  • dimre
    OFF
    Az escéről, új modul, még alfa verzió sem, azért adják ki, hogy teszteljék az emberek, ők meg javítják a hibákat, egoék is kipróbálhatták volna, nem buktak volna ilyen nagyot az elején.
    Ízelítő az új modulról: SC 2.0
  • dimre
    Bementem a gőzbe, és gyorsan magamévá tettem, most akciósan 7.99 €, (nem tudom meddig) amúgy 9.99 €
    A csapaton kívül, a játékosokat is érdemes megbecsülni, az a fos után amit elsőre kiadtak, sok játékos szemét csípte a drága szar.
    Talán tényleg újraéled a játék, vagy egoéknál titokban heftelik a 4. részt vagy nevezzük akárminek, az "új" játékmotor már bejáratva, kikupálva.
    Történet van dögivel, környezet megvan (sztm hangulatos), kellékek adottak (lehet csiszolgatni, ahhoz nagyon értenek), már csak össze kell dobni (van rutinjuk).
    Tudom kukacoskodok, és mégis játszom (tam), a feelingje miatt kedvelem nagyon.
    Konkurencia most már van, meg készül (elég ütős lesz, persze sokan fikázzák, csak eszetlenül).
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2015.12.18. 02:16:09
  • Jóózsf István #5542
    Nemhogy folytathatod, de annyira megvariálták a 4.0-át, hogy a felét újra is írhatod!
    Pláne, hogy még két hónapig reszelgetik! Sanda gyanúm, hogy nekem már megint nem sok újat hoz a HoL. Még úgy sem, hogy nem vagyok tesztelő.
    De azon a három pengőn már nem fog múlni semmi.

Akinek gyengék az idegei, óvatosan használja a SETA-t, mert gyönyörűen kihozza mennyire esetlenül navigálnak a hajók! :-)
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2015.12.17. 17:46:32
  • saba30

HoL DLC

8 Euro leszen
  • Although
    Becsülöm ezt a bandát mindegy mennyire reménytelen egy ilyen kis csapattal egy ilyen játék és talán sose fog megtérülni nekik amit ebbe feszölnek munkát de csinálják így is.
  • kisiku
    No, ha minden igaz ez lesz a DLC:

X-Rebirth: Home of Light

Folytathatom a könyvet?! :))
  • kisiku
    Igen "örli ekszesszes" az Elite Horizons, én is néztem.
    Tényleg nem is értem, hogy miért nem csinálnak hasonlót.Annyi fos űrhajósat adnak ki naponta, de nincs egyetlen említésre méltó sem.Akkor várjuk a DLC-t, hátha hoz újat.
  • RJoco
    Elite-hez most jött egy 'kieg'.
    Már bolygókon, holdakon is lehet landolni, az ott lévő állomásra vagy simán a szabadban is, majd beülsz a kis járgányodba és elindulsz vadászni egy scanner segítségével. Vannak senkihez sem tartozó telepek is, azokat meg lehet támadni, kilőni ami lő rád, majd az adatkapcsolatokat kikapcsolni, amiért pénzt kapsz.
    Én eddig ezt a játékot találtam a legközelebb állónak az X-ekhez. Bár építeni nem tudsz, de van benne kereskedés, harc, kalózkodás (és itt nem annyira büntet, mint X-ben). Építkezés nincs, de még kitudja. Asszem most volt kb. 2 éves a játék.
  • Jóózsf István #5536
    Effektív én sem játszom vele. De mivel fent van a gépen és sorban jönnek a béták, így kíváncsivá tesz. Az utolsó egy-két hónapban többet fejlesztettek rajta, mint az elmúlt két évben.
    Mostanság Ghoulokat, szupermutánsokat, haramiákat, szintetikus embereket lövök. De már az is ellaposodott. Van benne kétszáz óra, azt csók!
  • Jóózsf István #5535
    Még semmit. De ha kijön a 4.0 és szerintem az új kiegészítő is egyben!
    Pöllő vadászgasd össze az alkatrészeket az ugróhajtóműhöz, (Csak tízpercenként használhatod és csak kapuhoz, vagy bójához ugorhatsz!) SETA-hoz. Parázz, hogy a kalózok ne Lyramekronnal menjenek rá a kistepsijeidre éééés.... Vigyázat rontás következik:
    Kaléandozz a vadiúj HoL rendszerben, építs raktárat, lődd a Khaak-ot, még több Xenont! (Nagyjából ennyit sikerült kisilabizálnom a béta fórumból. Sajnos igen szűkszavúak, bár lehet, hogy ennél több mesélni való nincs is.) Mondjuk a Stelázsiakról sem lehetett elöljáróban sokat elárulni.

Ó! És a "P"-k rászolgáltak a pincebogár névre (Bár azokkal eddig semmi bajom nem volt) De az aljas tetveknek olyan puskájuk van, ami átlő a pajzson!!!
  • kisiku
    Ez jó hír.Ugyanis régóta keresem az ehhez hasonló játékokat, de még mindig nem találtam...az SC-ről meg ne beszéljünk.Nem igaz, hogy nem tudnak olyan játékot csinálni, amiben nem egy sz*r vadászgépben ülök.Pl. miért nincs olyan amiben birodalmi csillagrombolót vezethetek?Már a régi Tie Fighter-t próbálom elővenni, amit még DOS alatt nyomtam dzsojsztikkal :)

Mindegy, ha megjelenik, megveszem.Istvánon csodálkozom, hogy még mindig tolja.Elég kitartó vagy!Múltkor pár órára belenéztem én is, de mit csináljak?
  • Jóózsf István #5533
    Kár találgatni...!
  • Pares
    Gondolom extra naprendszerek, szektorok, zónák, nem?
  • Jóózsf István #5531
    Az előző után erősen megfontolandó, hogy jelentkezzek. (Elég sokan rimánkodnak érte.)

Apropó! Vannak (lettek-lesznek) "P"-k a játékban. Úgy néznek ki, mint egy pincebogár! Egész jó ellenfelek. Sokkal közelebb állnak képességben a borzhoz. Nem cikáznak körülöttünk mint a vadászok. Már-már dogfájt érzése támad az embernek, miközben aprítja őket.
  • saba30
    DLC

We will soon be starting a Limited Public Beta through Steam for our new DLC for X Rebirth. We are looking for a fairly small group of active testers, and will therefore be choosing a limited number of people from those who wish to take part. If you would like to be involved in this, please reply below and we will add you to our list of candidates.

Keys have now been issued to those who have been chosen to take part. I won't close applications entirely yet, but we are unlikely to add many more to the test group at this stage.
  • saba30
    Version 4.00 Beta 4 (204597)
    Még nem csak fixálnak

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Version 4.00 Beta 4 (204597)

• New Feature: Bulletin board system to keep track of offered missions.
    • New Feature: Beta 3 Major overhaul of external view (enabled menus, target elements, external view in highways, and more). Feedback welcome.
    • New Feature: Beta 4 Economy logging and statistics (feature now partially functional).
    • New Feature: Beta 4 Time acceleration using SETA (feature now fully functional).
    • New Feature: Beta 3 New mission to obtain player ship jump drive (feature now available).
    • New Feature: Beta 3 New missions to hack stations and obtain rare or valuable items.
    • New Feature: Beta 3 You can now find and craft rare weapon modifications that increase your weapon's stats when installed.
    • New Feature: Flight School tutorial.
    • Added 'Fly to position' order selecting a position via map click (Replaces 'Fly to Zone' order).
    • Beta 3 Added ability to access various features (event monitor/info point interaction, comms, mission/trade offers, etc.) while remote controlling drones.
    • Beta 3 Added event monitor and ability to open menus while remote controlling a torpedo (improves feature introduced in 4.00).
    • Beta 3 Added ability to claim ownerless capital ships by placing NPC on platform.
    • Beta 3 Added current target as default destination for autopilot hotkey (Shift+A), uses mission objective as before if no target set.
    • Beta 3 Added new Nyanae ships to Omicron Lyrae, replacing the Gigurum ships there.
    • Added heat damage from engine jets.
    • Beta 3 Added new "very hard" difficulty level.
    • Beta 4 Added navigation skill influence on effectiveness of AI pilots.
    • Beta 4 Added efficiency influence on cooling rate so that some weapons (e.g. Pulsed Maser) don't stop building up heat when damaged.
    • Beta 4 Added mouse look for camera rotation in all external views and in the cockpit (middle mouse button - ability to remap will be added).
    • Beta 4 Added new M-sized traders to Republic of Cantera faction.
    • Beta 4 Added notification if a player squad drone was lost or killed.
    • Beta 4 Added missing ion and plasma resource fields to Maelstrom.
    • Beta 4 Added weapon modifications as possible but rare mission rewards (improves feature introduced in 4.00).
    • Beta 4 Added BBS functionality to more missions (improves feature introduced in 4.00).
    • Added savegame compression.
    • Beta 3 Removed option to replace a working architect, which broke the both of them!
    • Beta 4 Removed legacy shaders.
    • Improved small ship AI to use boost in combat situations based on pilot skills.
    • Improved behaviour when following mission target using autopilot.
    • Improved HUD toggle now toggles more elements and works in more cases. Feedback welcome.
    • Beta 3 Improved speed of medium sized ships.
    • Improved mouse accuracy in menus.
    • Improved station manager logic to better coordinate multiple owned ships.
    • Improved FXAA colour-correction.
    • Beta 3 Improved highway entry/exit sounds.
    • Beta 3 Improved crash reports to indicate whether game has been modified.
    • Beta 3 Improved balancing of ship prices (increased price of container transporters by 50%, reduced other medium sized ships by 25%).
    • Beta 3 Improved NPC behaviour when flying through Jump Gates to clear the area.
    • Beta 3 Improved accuracy of combat damage calculations when player is not present.
    • Beta 4 Improved balance of pirate wings for easy and normal difficulty.
    • Beta 4 Improved auto-aim behaviour when not firing at cursor.
    • Beta 4 Improved docking behaviour of ships.
    • Beta 4 Improved guided missiles flight behaviour.
    • Beta 4 Improved target selection using gamepad controls.
    • Beta 4 Improved text quality for smaller fonts in some rare cases.
    • Beta 4 Improved readability of target element texts.
    • Beta 4 Improved event monitor to show information about environment object in drone mode (improves feature introduced in 4.00).
    • Beta 4 Improved cargo capacity of Nyanae traders in Omicron Lyrae slightly (improves feature introduced in 4.00).
    • Changed default setting for menu display from "Side Console"-mode to "HUD"-mode.
    • Fixed trade ships assigned to stations not respecting their new commander's subordinate range.
    • Fixed being able to issue multiple transfer orders for the same wares when using ware exchange with a station.
    • Fixed another scenario that could lead to incorrect amounts of unavailable units.
    • Fixed incorrect quantity of bought fuel cells on 'Refuel' order if the ship had already some fuel.
    • Fixed several bugs with Marauder Pirates not being able to steal dropped containers from their targets.
    • Fixed several cases resulting in ships getting stuck when following other ships out-of-sector.
    • Fixed missing command info for mining drones and for transport drones picking up ware containers.
    • Fixed stations complaining when player destroys an ownerless ship.
    • Fixed broken game controls after interacting with a trade offer while controlling a drone.
    • Fixed aim-at-indicator being displayed incorrectly when remote controlling a drone.
    • Fixed rare cases where objects showed incorrect outlines.
    • Fixed encyclopedia display of maximum speed for capital ships.
    • Beta 3 Fixed player ship sometimes jumping positions when changing zones while flying on autopilot.
    • Beta 3 Fixed engine ambient sound volume and pitch not working correctly during autopilot.
    • Beta 3 Fixed autopilot stopping when following a ship that changes zones.
    • Beta 3 Fixed autopilot continuing when entering a remote-controlled drone.
    • Beta 3 Fixed remote controlled missiles not moving while entry animation is running.
    • Beta 3 Fixed AI roll rotation in several flight behaviours.
    • Beta 3 Fixed small AI ships ramming into the player when boosting in some combat situations.
    • Beta 3 Fixed event monitor hints overlapping the "Press F" text on the HUD eventmonitor.
    • Beta 3 Fixed capital ships boosting backwards or sideways.
    • Beta 3 Fixed broken aim indicator when controlling a drone.
    • Beta 3 Fixed station owned in Empire Builder not being able to replace Construction Vessel.
    • Beta 3 Fixed plot Construction Vessels being boardable.
    • Beta 3 Fixed station managers losing their account when involved in ware exchange trades.
    • Beta 3 Fixed ships on autopilot sometimes not accelerating to full speed (e.g. when player ship leaves a highway).
    • Beta 3 Fixed player ship getting stuck at the exit of a highway if a menu is open.
    • Beta 3 Fixed Xenon fighters being capturable.
    • Beta 3 Fixed being able to shoot dumbfire missiles backwards in external view.
    • Beta 4 Fixed broken jumpdrive not allowing refuel order to be given (still not allowed if jumping required to refuel).
    • Beta 4 Fixed garbled text on target elements in Russian localisation.
    • Beta 4 Fixed accumulating highway ad signs.
    • Beta 4 Fixed calculation error with recommended budget resulting in value sometimes being too high.
    • Beta 4 Fixed incorrect flight orientation on AI drones and Xenon fighters.
    • Beta 4 Fixed wrong rotation on the mining movement of medium miners.
    • Beta 4 Fixed player ship auto-roll when menus are open and the auto-roll option is off.
    • Beta 4 Fixed capital ships flying too slowly or getting stuck when avoiding other ships.
    • Beta 4 Fixed certain ships not being able to pick up collectables.
    • Beta 4 Fixed Active Missions menu getting stuck during tutorial.
    • Beta 4 Fixed dark or black loading screen when pressing ESC quickly after starting a new game.
    • Beta 4 Fixed player being able to click on invisible UI elements, such as while HUD not displayed.
    • Beta 4 Fixed several missions not cleaning up properly.
    • Beta 4 Fixed traders having too much reduced scrap metal.
    • Beta 4 Fixed hack panel missions telling the player to return to ship when docked.
    • Beta 4 Fixed case where jump drive mission would not show mission objective to jump to a jump beacon (problem introduced in 4.00).
    • Beta 4 Fixed case where jump drive mission would not end because an objective got stuck (problem introduced in 4.00).
    • Beta 4 Fixed problems with the player auto pilot going through jump gates.
    • Beta 4 Fixed tumbling highway ships when the player exits highway.
    • Beta 4 Fixed production resource consumption not being calculated correctly in rare cases.
    • Beta 4 Fixed double "Cr" in logbook messages for money transfer for Fuel Cells.
    • Fixed area damage increasing with lower framerates.
    • Fixed issue where a 'static' effect remained over the event monitor during the plot.
    • Fixed Particle Repeater weapons building up heat slower at higher framerates.
    • Fixed player ship not being able to enter highways with an open menu.
    • Fixed rare case of missing highway/gate/ship group target elements after starting/loading a game.
    • Fixed rare case of non-working input controls after starting/loading a game.
    • Fixed interact menu not always being on top of other target elements when using mouse/gamepad controls.
    • Fixed current target not always on top of all other target elements.
    • Fixed target elements not always on top of other target elements which are further away.
    • Fixed rare cases of clicking on a target element actually targeting another object.
    • Fixed target elements jumping when interacting with it while controlling a drone.
    • Fixed rare cases of crosshair showing weird animations.
    • Fixed rare cases of UI issues when switching to/from external and/or drone view.
    • Fixed cases where weapon panels showed startup animation in cases other than entering the ship.
    • Fixed various trade price discrepancies in menus due to incorrect rounding.
    • Enabled radar while remote controlling drones.
    • Fixed target elements being visible through the player ship and player drone in external view (new feature in 4.00).
    • Fixed aim-at-indicator being displayed in external target view mode (new feature in 4.00).
    • Beta 3 Fixed missing target elements when switching from target view to external view (new feature in 4.00).
    • Fixed heat damage from engines applying to the ship the engines belong to (new feature in 4.00).
    • Beta 3 Fixed heat damage from engines still being applied when engine is wrecked (new feature in 4.00).
    • Beta 3 Fixed heat damage from engines not being applied after ship changes zone (new feature in 4.00).
    • Fixed incorrect truncation when displaying money in menus (problem introduced in 4.00).
    • Beta 3 Fixed case incorrectly allowing player to target objects in external target view (problem introduced in 4.00).
    • Beta 3 Fixed black cockpit monitors when undocking from a station/ship while in external view (problem introduced in 4.00).
    • Beta 3 Fixed bad flight paths that sometimes could occur when NPCs navigate through areas with dangerous regions (problem introduced in 4.00).
    • Beta 3 Fixed occasional graphical flash on entering a highway (problem introduced in 4.00).
    • Beta 3 Fixed clothing on some character appearring black (problem introduced in 4.00).
    • Beta 4 Fixed game over not showing player ship explosion (improved fix to come).
    • Beta 4 Fixed game starting in non-default full-screen resolution when running it for the first time.
    • Fixed game freezing when quitting the game with Alt+F4 while in loading screen.
    • Fixed startup issues with corrupted or incorrect DLLs in Windows system directory.
    • Fixed several small memory leaks.
    • Beta 4 Fixed more causes of crashes.
    • Beta 4 Several more small performance and memory optimisations.
  • TokraFan
    "elloptak 7000 vizet" _

:-D
  • Jóózsf István #5527
    Hekkeld meg a rendszereit. (Belül. Gyalog!) De megpróbálhatod kívülről is a borz drónjával!
    Épp tegnap futottam bele egy különös küldetésbe: A Kanteraniak kerestek a hajógyárnál egy hekker specialistát. Elvállaltam. A küldetés az volt, hogy hekkeljem meg a SAJÁT droglaborom ágyúrendsszerét, majd védelmezzem a nagytepsijüket, amíg összegyűjtögeti a gyár által kidobott VIZET! (Végig vihogtam az egészet) elloptak 7000 vizet! Micsoda veszteség!