6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Jóózsf István #5606 Ha a kép nektek sem jelenne meg, akkor: Ehun! -
Jóózsf István #5605 "A régi idők emlékére". Mivel nyomát sem találtam új fegyvereknek, elhoztam egy Ilonát a Teladiaktól. (píszofkék) Röpke 1-1,5 óra alatt sikerült magamévá tennem. Nem könnyű egy ilyen nagy vasat 10%-ra amortizálni. (Mostanság a kedvenc eszközöm a Hellbuster rakéta.) A végére csak egy üres lélektelen váz maradt. Mivel meg is hekkeltem, már rakétákat sem lőtt rám.
Valamit nem értek: Az Ego fórum téma neve: 4.0 beta 5 - FEEDBACK: Plasma Gun Mk 3 Amiből arra lehet következtetni, hogy nekem is lehetne ilyen fegyverem, de még a mentésben sem találtam rá utalást. Biztos létezik valamilyen formában, mert:
Legvalószínűbb, hogy Home of Light béta tesztelő elfelejtette beleírni címbe, hogy "HOL" Így: 4.0 beta 5 HOL - FEEDBACK...
Könnyen elképzelhető, hogy a Ribörsz az X3 nyomdokaiba lép, amit én tiszta szívvel támogatok, mert akkor TÉNYLEG lenne értelme "újrakezdeni"! Reinuion, TC, AP-el is játszottam. Egyszer sem volt rossz érzésem a nincstelenségből várat építeni metódussal kapcsolatban.
Apropó manuális kereskedés! Nem tudom mikori ficsőr, de van a főmenüben olyan opció, hogy: Deal Amiben háztól házig egyszerű fuvarokat ajánl fel a program. Kiválasztjuk, hogy melyiket akarjuk, néhány OK és már megy is érte a hajónk. Profit szerint rendezi sorba a gép, így általában egy NPC gyárból NPC gyárba kellene szállítani, de lehet választani saját gyárból is. Ez a kis butus nem tudja, hogy mi már a semmiből teremtjük elő az árucikkeket!
Ha ez is ősrégi ficsőr, akkor baromi figyelmetlen voltam, amiért újfent elnézést kérek!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2016.01.18. 09:23:50 -
Pares #5604 "Egyértelmű, hogy dolgozik az Ego. Hogy mikor mondják azt, hogy elengedik a ribörszöt és inkább csinálnak valami újat, megint csak megjósolhatatlan. Nekem van egy olyan "ÉRZÉSEM" hogy már tettek is intézkedéseket a következő gyermek megszületése érdekében."
Elengedni? A Rebirthel ugyan az fog történni, mint az X3-al, ez már most látszik a rengeteg javításból és a beharangozott kiegészítőről (amiről bevallom nem sokat tudok). Évekig foltozzák, itt-ott kijön a néhány újdonsággal (és modokkal) felturbózott nagyobbacska javítás vagy egy új rész, ami gyakorlatilag az előző tökéletesített változata, és így éveken keresztül szépen lassan kiforr a végtermék, ami az X3 esetében az AP volt. A Rebirth az alapja egy új sorozatnak, és szerintem a bugokat leszámítva nagyon jó koncepció, csak az volt a baja, hogy eléggé "üresen" adták ki. -
kisiku #5603 Én is feljöttem a tengerből, mert víziszonyom van (Subnautica) és annyi virtuális halászlét ettem már, hogy a fülemen jön ki :) Ideje felmenni az űrbe.Vagy ideje illegális bevándorlókat/migránsokat virtuálisan széttrancsírozni-szétba*ni a fejüket a SoD-ben :)
Nekem teljesen jó a manuális kereskedés, én nem próbálok semmilyen mesterséges cuccot, tudom, anno a korábbi X részekben is voltak ilyenek, de minek?Nekem ez így teljesen jó, így legalább ad valami munkát nekem.
A gyáraimhoz rendelek hajókat, főleg bányászokat, azok teljesen jól mennek.A veszélyes szektorokban adok plusz katonai hajókat is, de a bányászokat is kicserélem inkább Lyramekron-ra, mert annak sok fegyvere van és megeszi reggelire az UA Phoenix-eket.
Na jó'van, megnézek egy foglalást a régi idők emlékére... -
Jóózsf István #5602 Igen ám, de ha kilövöd a (Nevezzük nevén: Drone Launch Pad)-ot, akkor megszűnik létezni az összes targonca és hegesztő drón az áldozaton. Akkor sem kapod vissza, ha megjavítod! Egyrészt veszteség, másrészt lehet utána feltöltetni egy hajógyárban, vagy másik hajóval, ami meg macera.
Másik: Meg sem fordult a fejemben, hogy te manuálisan kereskedsz. Már rég nem foglalkozom ilyesmivel. Galaxy Station Range moddal még csak nem is izgat, hogy a gyáraim hajó merre kujtorognak. Sajnos annyi hátrányom van, hogy a PMC, HOA, és a Lúré hajógyár is tetszhalott állapotban van: Sérültek és nem is kereskednek semmivel! Csak a RoC és Stelázsi gyár üzemel.
Következő küldetésem az lesz, hogy az Ego fórumban "Railgun-ról" és Plazma Mk3-ról beszélnek, de baromira nem írták, hogy honnan van. Ki kell derítenem!
Félreértettem a hajófoglalással kapcsolatos sirámot. Effektív nem lett nehezebb. Kipróbáltam egy Titurelen a "Teóriákat": 40 elit harcosom van A borz foglalási értéke 202 (Nálam perpill) a céltituszt leamortizáltam 162-re. Csak a fegyverekből szedtem le párat.
Úgy, hogy semmit nem hajtottam végre a Liba utasításaiból, nem sikerült elfoglalnom. Csak az első körben buktam 13 katonát (Új ficsőr kijelzi minden egyes menet végén. Azt is írja, hogy még mennyi szükségeltetik a folyamat lebonyolításához: Túlélő/szükséges) Aztán minden körben egyre kevesebbet. Az utolsó körnél 4/5 lett a szám. Bukta!
VISZONT! Ha sorban kilődözgettem a lövegeket amiket kért a Jány, akkor nulla volt az elhullás. Akkor is, ha nagyjából sikertelenül hekkeltem közben. Ugyanazon hajón hajtottam végre mindkét kísérletet. Visszatöltéssel.
Nagyjából ezért játszom még mindig vele. 1400 óra 3.8 milliárd és 56 gyár után, még mindig van felfedezni való aprócska öröm benne! Ma például felfedeztem, hogy senki nem árul Marihuánát! Nosza építsünk egy fűszergyárat (B termék) Tegnap orvosi ellátmány hiányosságot véltem felfedezni... Apropó Assault drón! A nagykerekben hiánycikk! (A hajógyárakban van a hajókhoz)
Mostanában orosz katonai terepjáró teherautókkal szoktam dagonyázni. Sikítófrászt kapok a hülyeségein. Nemhogy szimulátor, de még csak köze sincs a valósághoz! Mégis el vagyok vele mint a befőtt! Cibálom egyiket a másikkal, felborítom, (Anyázok, mert mehetek vissza fáért) talpraállítom, logisztikázok stb. -
kisiku #5601 Az összes URV-t használják a hajók, ezért szoktam majd' mindből adni nekik, csak az Assault Drone-t nem láttam még használat közben.
Ez a Drone Bay kilövés mizéria meg csak egy darabig gáz.Kilövöd, de az Engineer visszajavítja, csak időbe telik.Vagy irány a Shipyard, de én foglalás után mindig rásegítettem a Welding Laser-rel.Hajtóművet és Jumpdrive-ot kell visszarakni, oszt' mehet a hajógyárba, majd ott megszögelik :)
Egyébként meg van mod, amivel lehet Titurel-t gyártani/venni...de sokkal jobb egy Lyrameki, én pl csatára is használom. -
Jóózsf István #5600 Na igen! Van a rendszerben egy kis bibi. A gyarmatosítók aszerint hullanak, hogy végrehajtod a Liba utasításait, vagy sem. Magyarán kell néhány célpontot hagyni , hogy azokat lövethesse veled, miközben már odabenn zajlik a harc.
De az is lehet, hogy újoncokkal matematikailag nem lehet Tituszt foglalni.
Érdemes figyelembe venni a ellenállási értékét a célnak. Amin azzal is ronthatsz, ha rongálod a hajótestet.
Amikor bejött ez az új rendszer, az volt nálam a metódus, hogy hagytam a hajón négy-öt pajzsgenerátort vagy kiscsúzlit, a kasztnit meg szétlyuggattam úgy kb 10% alá. Így van esély rá, hogy ne kelljen hekkelni, vagy kilőni drónbéjt! De ez sem törvényszerű.
Assault URV annyira kívül esik az érdeklődési körömön, hogy fogalmam sincs. Még arról sem, hogy nem működött! Mostanában viccből szoktam adni intrepidet, vagy a másikat a bányászhajóknak, vagy kisebb szállítóknak, de hogy használják-e őket?!?!? -
Stormbird #5599 Valami nyüszítés még van az új hajófoglalással kapcsolatban a fórumon, de elfelejtettem kipróbálni. (Egyértelműen szigorítottak rajta újfent.)
Azon, hogy már most sem lehet hajót foglalni, ugyan mit lehet tovább szigorítani? Ez muhaha!
Kb. 10-12x próbáltam Titurelt elfoglalni.
Mentettem egy fürgét. Előkaptam a tankhámozó bicskát, leputyúltam a cuccról mindent ami lelőhető egy teknőről anélkül, hogy széthullana, orrba szájba hackeltem, végül nekiugrasztottam 40 ződfülű (me' ugye má' csak olyat lehet kapni a bótban!) marint a legjobb emberemmel az élen, oszt tuti bukta a mission...
Mindig az lett a vége, hogy load és szóltam a kedvenc Tarhonyámnak, hogy beszélje meg a problémát a Tituval...
Szóval kérdezném az Ego-t, hogy anyuka az hogy van, he?
-
kisiku #5598 A titok pusztán annyi, hogy legyen kereslet, neked meg eladni valód.Semmi több.Nincs itt csalás, minek?
Nekem van 50-60 űrállomásom, nem t'om mennyi, majd megszámolom, a gépnek meg hiánya van.Én csak ellátom őt... Ja, és az űrállomásokat is ingyen építem
Egyedül legénységre költök, meg rakétára és a Skunk javítására.
Az a 10 milla profit azon az egy szállítmányon csak a gép szerinti profitom, de a 76 millió mögötte, az is az enyém :)
Plasma Flow Regulator-t pl nem nagyon tudok eladni, mert nem kell senkinek csak két URV gyáramnak, de annak is csak kevés.Fegyverek időközönként kellenek a hajógyáraknak, azonnal lecsapok rá, ha megjelenik a listában,
High-tech cuccok, kaja, nyersanyag,alapanyag mindig kell, ja meg gázok.Én meg tovább építkezek.Most is felhúztam két újabb gyárat, mert nem tudok mindenkit ellátni.
A gyáraim egymásnak gyártanak, semmit nem veszek a géptől, csak ha nincs.Mindent eladok.Több EZER URV-t adtam el a napokban például több száz millióért...a hajóim meg ugye ingyen vannak, minden saját anyagból készül, saját hajógyárban.Megyek, építek még egy hajógyárat :)
Apropó URV: István, működik már az Assault URV? Mert rakosgatom most a hajóimra, csak nem tudom, működnek-e már végre, mert eddig soha nem mentek.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.16. 10:11:39 -
Jóózsf István #5597 Nehéz lenne ezekre a kérdésekre egyértelmű választ adni. Azt látom, hogy pezseg a fórum, de arra már nem szoktam figyelmet fordítani, hogy az most egy kemény mag, vagy sok-sok ember hozzászólása. Egyértelmű, hogy dolgozik az Ego. Hogy mikor mondják azt, hogy elengedik a ribörszöt és inkább csinálnak valami újat, megint csak megjósolhatatlan. Nekem van egy olyan "ÉRZÉSEM" hogy már tettek is intézkedéseket a következő gyermek megszületése érdekében. Majd sokat elmond az amikor kiadják a Hómoflájt dlc-t és nyilvános lesz a az ebből származó bevétel, hogy merre hány méter.
"Körforgalmasították" a kapukat! Minden hajó a mi megérkezik áthaladási szándékkal, húz egy sorszámot, és az alapján közelítik meg egyáltalán az ojjektumot. A lyuknál sem törekednek már a halál precíz áthaladásra. Nem is késlekednek annyit: "Oké, hogy itt állok a kör közepén, de biztos, hogy át akarok menni?" Odaér. Belemegy. Átment. Ennyi! Dzsob Dán!
Valami nyüszítés még van az új hajófoglalással kapcsolatban a fórumon, de elfelejtettem kipróbálni. (Egyértelműen szigorítottak rajta újfent.)
Viku! Te csalsz! VAGY; Taníts Mester! -
TokraFan #5596 Kárdezném tőled ha lehet, -mivel látom te még erősen benne vagy a játékban és az Ego fórumon is jelen vagy-, hogy van még értékelhető mennyiségű community a játék körül? Esetleg így, hogy már sokat javult a játék, visszatértek a korábbi X3 veteránok, akik annak idején tömegesen léptek le a családódás miatt? Én bevallom, azóta sem voltam fenn ego fórumon, nem tudom mi most a helyzet. Azért is érdekelne, hogy várhatunk-e még X játékot, bár úgy látom -szerencsére-, csődbe még nem mentek, ha mai napig hegesztik a Rebirth-öt. -
kisiku #5595 Na, ez már szép!
Akkor beindítom a hajógyáraimat full üzemre
Ahh, ezt már szeretem!Azóta túl vagyok a 15 milliárdon is :)
Kicsit sokan vagyunk itt:
-
Jóózsf István #5594 Lassan csak belekerül az összes módosítás, ami nekem is fel van telepítve!
Version 4.00 Beta 5 (205950)
Lásd: populáció a gyárainkban. (Most szedhetem ki a mod-ot)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
• New Feature: Bulletin board system to keep track of offered missions.
• New Feature: Beta 3 Major overhaul of external view (enabled menus, target elements, external view in highways, and more).
• New Feature: Beta 4 Economy logging and statistics (feature now partially functional).
• New Feature: Beta 4 Time acceleration using SETA (feature now fully functional, any SETA obtained before this release will be removed on loading).
• New Feature: Beta 3 New mission to obtain player ship jump drive (feature now available).
• New Feature: Beta 3 New missions to hack stations and obtain rare or valuable items.
• New Feature: Beta 3 You can now find and craft rare weapon modifications that increase your weapon's stats when installed.
• New Feature: Flight School tutorial.
• Added 'Fly to position' order selecting a position via map click (Replaces 'Fly to Zone' order).
• Beta 3 Added ability to access various features (event monitor/info point interaction, comms, mission/trade offers, etc.) while remote controlling drones.
• Beta 3 Added event monitor and ability to open menus while remote controlling a torpedo (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 3 Added ability to claim ownerless capital ships by placing NPC on platform.
• Beta 3 Added current target as default destination for autopilot hotkey (Shift+A), uses mission objective as before if no target set.
• Beta 3 Added new Nyanae ships to Omicron Lyrae, replacing the Gigurum ships there.
• Added heat damage from engine jets.
• Beta 3 Added new "very hard" difficulty level.
• Beta 4 Added navigation skill influence on effectiveness of AI pilots.
• Beta 4 Added efficiency influence on cooling rate so that some weapons (e.g. Pulsed Maser) don't stop building up heat when damaged.
• Beta 4 Added mouse look for camera rotation in all external views and in the cockpit (default is middle mouse button).
• Beta 4 Added new M-sized traders to Republic of Cantera faction.
• Beta 4 Added notification if a player squad drone was lost or killed.
• Beta 4 Added missing ion and plasma resource fields to Maelstrom.
• Beta 4 Added weapon modifications as possible but rare mission rewards (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 4 Added BBS functionality to more missions (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 4 Added voice recordings (in English, German and French) for texts that are new in 4.0.
• Beta 5 Added new options to legacy main menu.
• Beta 5 Added NPC population to player owned stations.
• Beta 5 Added indication of unread entries to encyclopedia.
• Beta 5 Added mouse-over tooltips for various conversation options.
• Beta 5 Added option to switch mouse look button to be a toggle rather than having to hold it down.
• Beta 5 Added status report notifications during boarding.
• Beta 5 Added new variation to mission where player must clear an area of explosives.
• Beta 5 Added jump drive and fuel storage to Xenon I.
• Beta 5 Added in-game links to tutorial videos.
• Added savegame compression.
• Beta 3 Removed option to replace a working architect, which broke the both of them!
• Beta 4 Removed legacy shaders.
• Beta 5 Replaced "Broadcast" order with orders for multiple selected ships in the Property Owned menu.
• Improved small ship AI to use boost in combat situations based on pilot skills.
• Improved behaviour when following mission target using autopilot.
• Improved HUD toggle now toggles more elements and works in more cases.
• Beta 3 Improved speed of medium sized ships.
• Beta 5 Improved gate transitions for capital ships, with better entry positions and a queue system.
• Beta 5 Improved missiles cycling, skipping missiles for which you currently have no ammunition.
• Beta 5 Improved event monitor display when picking up multiple containers in space at the same time.
• Beta 5 Improved SETA, no longer stops when steering and stops less often in highways (new feature in 4.0).
• Beta 5 Improved balancing of NPC ship group sizes in Hard and Very Hard difficulty.
• Beta 5 Improved max skill engineers so they can now repair hull up to 100%.
• Beta 5 Improved balancing of weapon mod statistics (new feature in 4.0).
• Beta 5 Improved weapon mod UI (new feature in 4.0).
• Improved mouse accuracy in menus.
• Improved station manager logic to better coordinate multiple owned ships.
• Improved FXAA colour-correction.
• Beta 3 Improved highway entry/exit sounds.
• Beta 3 Improved crash reports to indicate whether game has been modified.
• Beta 3 Improved balancing of ship prices (increased price of container transporters by 50%, reduced other medium sized ships by 25%).
• Beta 3 Improved NPC behaviour when flying through Jump Gates to clear the area.
• Beta 3 Improved accuracy of combat damage calculations when player is not present.
• Beta 4 Improved balance of pirate wings for easy and normal difficulty.
• Beta 4 Improved auto-aim behaviour when not firing at cursor.
• Beta 4 Improved docking behaviour of ships.
• Beta 4 Improved guided missiles flight behaviour.
• Beta 4 Improved target selection using gamepad controls.
• Beta 4 Improved text quality for smaller fonts in some rare cases.
• Beta 4 Improved readability of target element texts.
• Beta 4 Improved event monitor to show information about environment object in drone mode (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 4 Improved cargo capacity of Nyanae traders in Omicron Lyrae slightly (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 4 Improved behaviour of ships trading with warehouse stations.
• Changed default setting for menu display from "Side Console"-mode to "HUD"-mode.
• Fixed trade ships assigned to stations not respecting their new commander's subordinate range.
• Fixed being able to issue multiple transfer orders for the same wares when using ware exchange with a station.
• Fixed another scenario that could lead to incorrect amounts of unavailable units.
• Fixed incorrect quantity of bought fuel cells on 'Refuel' order if the ship had already some fuel.
• Fixed several bugs with Marauder Pirates not being able to steal dropped containers from their targets.
• Fixed several cases resulting in ships getting stuck when following other ships out-of-sector.
• Fixed missing command info for mining drones and for transport drones picking up ware containers.
• Fixed stations complaining when player destroys an ownerless ship.
• Fixed broken game controls after interacting with a trade offer while controlling a drone.
• Fixed aim-at-indicator being displayed incorrectly when remote controlling a drone.
• Fixed rare cases where objects showed incorrect outlines.
• Fixed encyclopedia display of maximum speed for capital ships.
• Beta 3 Fixed player ship sometimes jumping positions when changing zones while flying on autopilot.
• Beta 3 Fixed engine ambient sound volume and pitch not working correctly during autopilot.
• Beta 3 Fixed autopilot stopping when following a ship that changes zones.
• Beta 3 Fixed autopilot continuing when entering a remote-controlled drone.
• Beta 3 Fixed remote controlled missiles not moving while entry animation is running.
• Beta 3 Fixed AI roll rotation in several flight behaviours.
• Beta 3 Fixed small AI ships ramming into the player when boosting in some combat situations.
• Beta 3 Fixed event monitor hints overlapping the "Press F" text on the HUD eventmonitor.
• Beta 3 Fixed capital ships boosting backwards or sideways.
• Beta 3 Fixed broken aim indicator when controlling a drone.
• Beta 3 Fixed station owned in Empire Builder not being able to replace Construction Vessel.
• Beta 3 Fixed plot Construction Vessels being boardable.
• Beta 3 Fixed station managers losing their account when involved in ware exchange trades.
• Beta 3 Fixed ships on autopilot sometimes not accelerating to full speed (e.g. when player ship leaves a highway).
• Beta 3 Fixed player ship getting stuck at the exit of a highway if a menu is open.
• Beta 3 Fixed Xenon fighters being capturable.
• Beta 3 Fixed being able to shoot dumbfire missiles backwards in external view.
• Beta 4 Fixed broken jumpdrive not allowing refuel order to be given (still not allowed if jumping required to refuel).
• Beta 4 Fixed garbled text on target elements in Russian localisation.
• Beta 4 Fixed accumulating highway ad signs.
• Beta 4 Fixed calculation error with recommended budget resulting in value sometimes being too high.
• Beta 4 Fixed incorrect flight orientation on AI drones and Xenon fighters.
• Beta 4 Fixed wrong rotation on the mining movement of medium miners.
• Beta 4 Fixed player ship auto-roll when menus are open and the auto-roll option is off.
• Beta 4 Fixed capital ships flying too slowly or getting stuck when avoiding other ships.
• Beta 4 Fixed certain ships not being able to pick up collectables.
• Beta 4 Fixed Active Missions menu getting stuck during tutorial.
• Beta 4 Fixed dark or black loading screen when pressing ESC quickly after starting a new game.
• Beta 4 Fixed player being able to click on invisible UI elements, such as while HUD not displayed.
• Beta 4 Fixed several missions not cleaning up properly.
• Beta 4 Fixed traders having too much reduced scrap metal.
• Beta 4 Fixed hack panel missions telling the player to return to ship when docked.
• Beta 4 Fixed case where jump drive mission would not show mission objective to jump to a jump beacon (problem introduced in 4.00).
• Beta 4 Fixed case where jump drive mission would not end because an objective got stuck (problem introduced in 4.00).
• Beta 4 Fixed problems with the player auto pilot going through jump gates.
• Beta 4 Fixed tumbling highway ships when the player exits highway.
• Beta 4 Fixed production resource consumption not being calculated correctly in rare cases.
• Beta 4 Fixed double "Cr" in logbook messages for money transfer for Fuel Cells.
• Fixed area damage increasing with lower framerates.
• Fixed issue where a 'static' effect remained over the event monitor during the plot.
• Fixed Particle Repeater weapons building up heat slower at higher framerates.
• Fixed player ship not being able to enter highways with an open menu.
• Fixed rare case of missing highway/gate/ship group target elements after starting/loading a game.
• Fixed rare case of non-working input controls after starting/loading a game.
• Fixed interact menu not always being on top of other target elements when using mouse/gamepad controls.
• Fixed current target not always on top of all other target elements.
• Fixed target elements not always on top of other target elements which are further away.
• Fixed rare cases of clicking on a target element actually targeting another object.
• Fixed target elements jumping when interacting with it while controlling a drone.
• Fixed rare cases of crosshair showing weird animations.
• Fixed rare cases of UI issues when switching to/from external and/or drone view.
• Fixed cases where weapon panels showed startup animation in cases other than entering the ship.
• Fixed various trade price discrepancies in menus due to incorrect rounding.
• Enabled radar while remote controlling drones.
• Fixed target elements being visible through the player ship and player drone in external view (new feature in 4.00).
• Fixed aim-at-indicator being displayed in external target view mode (new feature in 4.00).
• Beta 3 Fixed missing target elements when switching from target view to external view (new feature in 4.00).
• Fixed heat damage from engines applying to the ship the engines belong to (new feature in 4.00).
• Beta 3 Fixed heat damage from engines still being applied when engine is wrecked (new feature in 4.00).
• Beta 3 Fixed heat damage from engines not being applied after ship changes zone (new feature in 4.00).
• Fixed incorrect truncation when displaying money in menus (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed case incorrectly allowing player to target objects in external target view (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed black cockpit monitors when undocking from a station/ship while in external view (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed bad flight paths that sometimes could occur when NPCs navigate through areas with dangerous regions (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed occasional graphical flash on entering a highway (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed clothing on some character appearring black (problem introduced in 4.00).
• Beta 4 Fixed game over not showing player ship explosion sound or visual effects.
• Beta 4 Fixed game starting in non-default full-screen resolution when running it for the first time.
• Beta 4 Fixed voice samples for several encyclopedia entries in German localisation.
• Beta 5 Fixed excessive marine loss when attack strength slightly higher than defence strength.
• Beta 5 Fixed Transfer Wares order not working between small/medium ships and Construction Vessels.
• Beta 5 Fixed very rare cases where target elements were missing or being displayed when they shouldn't be.
• Beta 5 Fixed missing drone docks on warehouse stations.
• Beta 5 Fixed inconsistent checkbox state on certain menus.
• Beta 5 Fixed double sound effects in certain menus.
• Beta 5 Fixed ship capture chance ignoring hull state.
• Beta 5 Fixed various issues with economy statistics (new feature in 4.0).
• Beta 5 [TTO] Fixed playership being immovable on first game start in very rare situations.
• Beta 5 [HoL] Fixed player-owned warehouses being magically filled with certain wares and configured to trade these when a manager is assigned.
• Beta 4 [HoL] Fixed capital ships attempting to trade with Home of Light CVs getting stuck.
• Beta 4 [HoL] Fixed police ships in Home of Light belonging to PMC!
• Beta 5 [HoL] Fixed missing tradeoffer locations on Home of Light builder ships.
• Beta 5 [HoL] Fixed missing dock for m-sized ships on TerraCorp HQ.
• Fixed game freezing when quitting the game with Alt+F4 while in loading screen.
• Fixed startup issues with corrupted or incorrect DLLs in Windows system directory.
• Fixed several small memory leaks.
• Beta 5 Fixed more causes of crashes.
• Beta 5 Several more small performance and memory optimisations.
Known Issues
The following issues in this version are known and will be fixed in a forthcoming update.
• Some localisations for trade menus have resulted in apparently duplicate entries. The menus are actually different!
• Flight School text remains on screen after playing the tutorial.
-
kisiku #5593 Igen, valóban könnyű volt, főleg ha belejöttél. De azért átesni a ló túlsó oldalára sem kell, azaz mindjárt úgy csinálják meg, hogy lehetetlen legyen...
Az, hogy a pénz itt jóval könnyebben jön a teljesen más játékszerkezet miatt van.Először is nincs SETA, sokkal kisebb a galaxis, cserébe sokkal több lehetőséged van pénzszerzésre.A korábbi részekben egy gyár, egyféle terméket gyártott/bányászott, ezért termékenként kellett egy gyár...kicsit sok és idegesítő volt, no meg megdrágította az egész folyamatot. -
Fürtös #5592 Fene tudja, én már az elején is nehezményeztem ,hogy túl könnyű a hajófoglalás....
Ahogy emlékszem 15 perc játék után több 10 milliom volt csak abból, hogy elfoglaltam 3 teherhajót.
Nem volt valami nagy kihívás így a gyárépítés.
Emlékszem annó a korábbi X-ekben mennyit fuvaroztam míg összejött némí pénzmag :D
Mindig mentem hiénázni a helyi rendfentartók meg a kalózok összecsapása után a megmaradó rakéta konténerekért -
Jóózsf István #5591 Úúúúúúú-gyám!
Nekik is figyelmükbe ajánlottam a videót, amire rásegítettek a többiek is heves bólogatás formájában, s így már nem állt módjukban figyelmen kívül hagyni.
Közvetlenül utána kaptunk is rá ígéretet, hogy foglalkozni fognak vele, de ez a bejegyzés elég tényszerűnek hangzik. Hát úgy legyen! -
Stormbird #5590 KARAJ! :)
Csak nem az 5525-ben linkelt videó késztette gondolkodásra őket?
-
Jóózsf István #5589 "Hi guys, some changes have been made to the jump gate transitions, please check the upcoming build.
Now there are better entry positions and a queue system to go through them."
Büszke vagyok magamra! Bízvást állíthatom, hogy eme változás létrejöttében nem kis szerepem van. Ezentúl a megszólításom: HŐS ÚR!
Sajnos arról a bizonyos következő kiadásról semmi konkrétumot nem tudni. Hacsak nem a 4.0 rilíz. Bár arra sem vennék mérget, hogy februárban teljes pompájában élvezhetjük. -
kisiku #5588 Szép jövőkép.Jó, semmi gond.Ha meg is védik a szállítóimat a nagyobb katonai hajók, lesz*om.Elvégre úgyis építek ingyen másikat, legalább lesz mindig kereslet :)
Foglalásnak sincs értelme, mert pár hajó kivételével mindet legyártom magamnak vagy megveszem (Teladi Phoenix/Condor/stb). Bár ez utóbbiak elég sz*r hajók.Ezt a fajta foglalást már én is ismerem, ezt asszem a TO-nál vezették be...de lehet hogy előbb.
Engem nem zavar ha több ellenfél lesz, legalább nem nekem kell megkeresnem őket, hogy kiirthassam
Na a SETA-ra baromi kíváncsi leszek...meg hogy mennyire lassítja be a játékot...vagy mégis milyen lesz.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.13. 11:32:30 -
Jóózsf István #5587 Hajófoglalás anno: Kiszemelted az áldozatot, megállítottad, (Hajtóművek (ugró) ki) gondoskodtál, hogy ne lőhesse ki a kabinjaidat, majd kiadtad a parancsot hogy gyí! Én innentől karbatett kézzel néztem, vagy mentem a dolgomra, majd visszamentem, hogy ténylegesen birtokbavegyem a hajót.
Most nagyjából: Eleve többszintű tengerészgyalogosok vannak, amiket csak éles bevetésben tudsz képezni. Ez a fő probléma! Mivel innentől kezdve pontosan végre kell hajtanod a "Liba" utasításait, mert különben hullanak az értékes "veterán" katonák! Ééééés; szinte biztos, hogy utasítást kapsz, hogy lődd ki a drónkivetőjét a hajónak, amivel bukod a hajóra rendszeresített javító és szállító alkalmatosságokat! Melyik ujjadat harapod meg???
Harmadszorra említeném meg az ellenállási képességet amit újabban számszerűsítettek. Ezt a számot célszerű megközelíteni (A Borznak is van) ha egyáltalán sikerrel akarunk járni a foglalást tekintve célnak. Amihez előfordulhat, hogy a hajótestet is rongálnunk kell. Ha mindezt sikerült felfogni, akkor számold ki egy Ilonára! Persze nem állította senki, hogy neked a Xenonok legerősebb hajóját is el kell tudnod foglalni és valahol látszik is a ráció. Valamit egyáltalán nem lehetetlen! (Kipróbáltam)
Ja és még egy; Kezdetben vala: Titurel csak egyetlen szektorban létezett. Nem okoztak vele gyakorlatilag semmilyen gondot. Igen ám, de a Szuvenír Szindikátus is szerzett belőle jópár darabot, amivel Albániában és egyéb helyeken garázdálkodnak. Ergo: Nem elég, hogy PMC, de még a kalózok is betesznek. Ezt megfejelték azzal, hogy már bármilyen hajójuk lehet, mondjuk Lyramekron!!! Na az ellen mihez kezdesz egy kistepsivel? Megmondom: Minden szállító hajó mellé rendelsz egy vagy két csatahajót. (Mekkora biznisz!) És még akkor is imádkozhatsz a mesterséges intelligencia legfőbb istenéhez, hogy ne hagyják pusztulni. A baj az, hogy ez így életszerű is! Csak mi el vagyunk kényeztetve egy gyengébb ellenállású kezdéssel.
Nekem ezek jutnak még eszembe, amikor felmerül a kérdés: Miért nem kezdek új játékot?
Cserébe lett SETA és egy féligmeddig használhatatlan ugróhajtómű a Borzba (Oly annnyira az, hogy meg is tartottam a dzsámpdrájvmodot mellette) -
kisiku #5586 S gondolod, hogy a lemenő-felmenő rokonságaidnak van annyi vagyona , hogy ki tudnád fizetni?Nincs? És hogy gondótad Te, hogy elfoglalgattad a hajókat? És hány álmatlan éjszakát okoztál Te ezzel a Xenonokat?
És jól van ez így?És még el sem nyered a méltó büntetésed...
Beebizonyosodott!
A kis klasszikusra hajazó fa*ágom után azt válaszolom, hogy teljesen egyetértek.Elég sok időmbe telt kibékülni a PMC-vel, s maradjunk abban, hogy nem is tudom, hogy gondolták a játékot?!Végigtolom a sztorit, aztán mindenki utál és semmi esélyem, hogy folytassam?Arról nem beszélve, ha jól emlékszem, a PMC vezetőit kivágják vagy levágják vagy bevágják a sittre, én meg ugye hős vagyok...akkor miért utálnak? Hány álmatlan éjszakát is okoztam a PMC-nek?Meghekkeltem egy állomásukat és foglyokat szabadítottam ki?
Az XML-be nyúlás meg szinte elkerülhetetlen volt, hacsak nem vártál hónapokig, hogy kijavítsák. -
Jóózsf István #5585 Na, ez nem jutott eszembe. A hajófoglalás! Meg akartam írni, hogy miért nem kezdek újat, de én magam sem tudtam megválaszolni. Már mégegyszer ugyanazokkal a feltételekkel nem tudnánk véghezvinni azt amit eddig elértünk. Ami jó is lehetne, de engem biztos bosszantana, hogy először simán ment, most meg küzdök, mint disznó a jégen! Sokszor azon is elmerengek, amikor olvasom a béta hozzászólásokat, hogy van aki módosítások nélkül játssza végig! AZT MEG HOGY???? Kerülgessem a PMC-t is? Esetleg az XML-be se nyúljak bele??!?!? (Ami mellesleg már valami zip-szerű dolog. Legalábbis ugyanúgy lehet szerkeszteni a mentést, csak mondjuk egy totálkommanderrel közbe kell avatkozni.)
Nyilván piszkálja az én fantáziámat is, hogy milyen lenne, de ha mérlegre teszem, akkor az inkább nem felé áll a nyelve!
Talán egyszer valamikor. Kb nyugdíjas koromban, viccből! -
kisiku #5584 Deehogyneem! Beebizonyosodott! :)
Jó érzés az, ha bármit megtehetsz.Ráadásul "megdolgoztam" érte, mert végigszenvedtem az első kiadás óta eltelt összes patch-et, összes frissítést.
Bizonyos játékoknál jó, ha újrakezded, például a többféle befejezés van, de itt ugyanazt csinálnám.Ráadásul, hogy vissza tudom bontani az állomásaimat, így a hibás helyre építettek is eltűnnek.
Pl jó poénnak tartottam a Shattered Singularity-be épített két gyárat, csak aztán a 27-28 percenként "megjelenő" Xenon I kezdett idegesíteni.Kábé 30-at lőttem ki, de mindig leamortizálta a gyáraimat.
Azt látom, hogy javítottak a "távoli csata" kiszámításán, így pl nem tudja elpusztítani a Fulmekron-t egy Marauder Phoenix, aminek egyébként esélye sem lenne, ha ott vagy a helyszínen és végignézed a csatát.
Tényleg, nagyon rég foglaltam már hajót...megnézem mi változott.Azt tudom, hogy nehezítették, csak hogy változott-e valami még.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.12. 09:07:55 -
Pares #5583 Szerintem nem lehet valami "egészséges", ha ősidők óta ugyan azzal a mentéssel játszotok, hiába csinálják az Egosok úgy, hogy kompatibilisek a javítások a korábbi mentésekkel. Amúgy én is úgy vagyok vele (most az Xtended Terran Conflicttal játszom, az fut el a jelenlegi gépemen :D), hogy addig érdekel, addig játszom, amíg felfelé mászok a létrán, amikor felérek a csúcsra és eltűnik a kihívás, az már nem olyan érdekes. -
Jóózsf István #5582 Nem kizárt. Nálam összefolynak a verziószámok!
-
kisiku #5581 Már asszem itt a 3.61-ben is láttam olyat, hogy lehet építeni gyárat küldetés alapján... -
Jóózsf István #5580 Dank Ezer Sőn!
Viku! Te el vagy veszve! A 4.0-ban már küldetésre is lehet gyárat építeni, ami ellentétben a korábbi X-ekkel a tiéd lesz. Ezt is módosíthatnák... -
kisiku #5579 Épp most léptem ki megint egy ilyen 2-3 órás játék után, még 600 milliót bezsebeltem...a gyáraim kezdenek kiürülni, amiért kell egy negyedik Mega Cellfabot is felhúznom, mert olyan hiány van Antimatter Cells-ből...épp töltöm a CV-t anyaggal.A fegyverek is valamivel jobban fogynak, bár 3 fegyvergyáram van és túltermelek...
Az összes vizem elfogyott, építek még egy vízüzemet...eddig asszem 64 gyáram van, de kéne még :) -
saba30 #5578 Public beta forum -
Jóózsf István #5577 Megint elvesztettem a Páblik béta oldalt! Küldenétek egy direkt linket? -
TokraFan #5576 "kb 2 óra alatt kerestem újabb 1 milliárdot :)"
:-D :-D -
kisiku #5575 Trenzmitting kórdnec tu fállóving sipsz :))
Szóval jó reggelt.Igen többekkel egyetértek, hogy sandbox játékban, ha már mindened megvan, érdemes újrakezdeni.Csak minek?Jó ez így, én vagyok a világ ura, én mondom meg hogy ki b*sz meg kit :))
A SoD-ban még értelme is van,főként a Lifeline-ban, meg egy-két game a sztori miatt megéri, ha többféle befejezés létezik.
Túl sok munkám van benne már.Most pl. Subnautica-val tolom, de ott aztán tényleg figyelni kell mindenre, s már sok munkám van abban is.
Istvánnak: nálam is úgymond áll a kereskedelem, illetve baromi nagy a hiány az NPC-k részéről, de ez nekem csak öröm, hiszen nem győzöm tölteni és szállítani a rengeteg árut.Magyarán: van értelme a játéknak.
A felvetésetek jó, köszönet érte, korábban én új űrállomást és terméket javasoltam volna, pl "Oxigéntöltő üzem " termékként pedig "Oxigén"-t és "Levegő" -t lehetne berakni...mondjuk jégből elő lehetne állítani.
Vagy a katonai űrállomás, ahol egyszerre több hajót, a miénket is lehetne javítani-felszerelni gyorsan,toborozni és képezni legénységet,stb, valamint egyfajta előretolt hadállásként is szerepelne.
-
Although #5574 Lehet előröl kellene kezdened. Minden játékban eljutok erre a szintre. Mikor már nem kihívás akkor új game.
Pont az open worldnél sokan végtelenségig folytatják, mintha lenne értelme. Holott szerintem effektíve ott is addig van értelme míg a sztori megy. Ha jól fel van építve akkor ez hosszú idő és elég is.
A fallout 4-nél úgy nézem a Bethnek sikerült amit sose gondoltam volna róluk. Nem New Vegas de jó lett.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.01.07. 20:57:37 -
Jóózsf István #5573 Valóban egyre jobban csordogál a lé.
A saját-saját-saját nálam is fennáll. Már csak azért is, mert amióta megreformálták a kalózok közbeszerzését, (Titurelt mindenkinek!) Sokat pusztultak az NPC gyárak, amit a program nem hajlandó visszajavítani. Lassan egyedül maradok a piacon. Vagy csak nálam van így?
Cseppet zavaró, mert szinte befagyott az egész kereskedelem. Minden felé romokat látok. Elásott kincsben egy gyár sem működik. Vannak olyan küldetések, amik arra kérnek, hogy szkenneld ezt vagy azt az állomást x%-ig, de a szétlőtt részekhez nem tartozik információs pont. Így tuti bukta!
Már felterjesztettük, hogy vállalkozásban javíthatók legyenek az NPC gyárak, de még nem harapott rá az EGO. -
Micsu #5572 En azt hulladek szimulatornak hivom :) -
kisiku #5571 Valaki nagyon szépen megfogalmazta a múltkor - egy másik kedvenc játékomról - a State of Decay-ről, hogy az egy "bébiszitter-szimulátor". Rendkívül találó műfaj és elnevezés.Tulajdonképpen a Rebirth is az, mivel meg kellett "etetnem" a gyáraimat és a konkurens gyárakat termékekkel.
Egy kicsi lövöldözés, sok "etetés", némi kommunikáció, de itt is igaz, hogy a háború a legnagyobb üzlet.Áldom az eszem, hogy anno megépítettem az összes hajógyárat, mivel így ingyen építem a hajókat hosszú ideje, Saját gyáraimból "etetem", saját alkatrészből, saját pénzem megy egyik zsebemből a másikba.
Az olyan extrák, hogy 20 darab Xenon I is van a flottában, csak hab a tortán. -
kisiku #5570 Már a karácsonyi szünet alatt visszatértem egy időre, kb 2 óra alatt kerestem újabb 1 milliárdot :)
Csak felesleges lenne most belekezdenem a könyv kiegészítésében, hiszen sokkal több dolog fog változni. -
TokraFan #5569 A DLC-vel visszatérsz a játékba? :-) Neked ez már egyfajta nosztalgia lesz ennyi beletöltött óra, majd pár hónap kihagyás után.:-) -
kisiku #5568 Sziasztok!
Tegnap átnéztem harmadszor is a könyvemet, találtam jó pár elírást és elgépelést.Szerintem ha kijön az új DLC, felfrissítem a könyvet, mert ahogy nézem, eddig 90%-ban ugyanaz minden, s nem érdemes most belekezdenem.
Addig is újra itt a link. -
Jóózsf István #5567 Abban a formában már nincs jelen. (SETA-val száguldasz az űrön át) Én is nagy "No Fog Fan" vagyok! Nálam minden X játékban fenn is volt a mod.
Köd egyébként van. Ki is kapcsolható. De más okból. Itt inkább az "Autópályán" száguldozás közben lehet hasonlót tapasztalni.