X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Version 3.60 Beta 4 (198196)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

• Beta 4 New Feature: Target can now be set directly from within the holomap (improved feature added in 3.60, feedback welcome).
• Beta 3 New Feature: Flight assist mode can now be disabled (improved experimental feature, feedback welcome).
• Beta 4 Added possibility to talk to Ship Dealers and buy/sell ships remotely via the station's communication conversation.
• Improved behaviour of acceleration/deceleration controls when crossing zero speed boundary.
• Improved text-readability of distance and destination texts at target elements.
• Improved performance and responsiveness of UI.
• Improved accuracy of mouse click/pick detection.
• Beta 4 Improved shooting behavior in external view.
• Beta 3 Improved readability of start menu, options menu and sidebar by removing "scan lines".
• Beta 3 Improved accuracy of out-of-sector trade lane calculations resulting in faster trades via Cargolifters URVs.
• Beta 2 Fixed memory leak in upkeep missions causing large savegames and long game shutdown times (improves fix in 3.60).
• Fixed player falling through floor of ship if walking around while in super-highway.
• Fixed broken player movement after certain multi-stage conversations.
• Fixed mouse cursor being stuck hidden and confined when loading a savegame while on a platform.
• Fixed police not picking up all dropped illegal containers from player when scanned.
• Fixed engineer repairing hull too slowly if there are no other damaged elements.
• Fixed shipyards potentially starting to build when something is docking/undocking.
• Fixed ships/stations still shooting at objects when they shouldn't in certain cases.
• Fixed some cases where small ships and drones were dragged by capital ships instead of flying to the correct destination.
• Fixed combat drones not using evade manoeuvers in several cases.
• Fixed missing weapons in playership encyclopedia entry.
• Fixed several issues with crafting mission.
• Beta 2 Fixed several issues with text and localisations (localisations now included).
• Beta 2 Fixed several issues with the Twilight Sentinel plot battle.
• Beta 2 Fixed Plutarch Overwatch station repairing itself after being destroyed.
• Beta 2 Fixed engine rotation of the Eterscel Raider.
• Beta 2 Fixed trade reservation clean up when canceling trade plans on player-owned ships.
• Beta 2 Fixed issues with drone capacity after a drone launch pad is destroyed.
• Beta 2 Fixed not being able to steer after loading certain savegames.
• Beta 2 Fixed several bugs related to launching and docking remote controlled drones.
• Beta 2 Fixed collecting ammo crates adding one more unit of ammo than was in the crate (problem introduced in 3.60).
• Beta 3 Fixed some cases where mouse-picking positions on menus were incorrect.
• Beta 3 Fixed distance text at target elements not being centered.
• Beta 3 Fixed details menu for ships in construction.
• Beta 3 Fixed some incorrect speed values in menus.
• Beta 3 Fixed problem highlighting station modules by clicking on them in the map.
• Beta 3 Fixed incorrect part positions in holomap detail view.
• Beta 3 Fixed accuracy issues with trade prices in savegames.
• Beta 3 Fixed ships stopping shooting at targets while they shouldn't (problem introduced in 3.60 Beta 2).
• Beta 3 Fixed rare cases of turrets trying to shoot through other objects which are in line-of-sight of their actual target.
• Beta 3 Fixed rare cases of sound-effects coming from the wrong positions in the cockpit or during remote control.
• Beta 3 Fixed several causes for managers reporting incorrect recommended budget and transferring too much money to player account.
• Beta 3 Fixed NPC built stations in the plot from sometimes never being completed by allowing a new builder ship to be ordered.
• Beta 4 Fixed several small glitches with the crosshair in external view.
• Beta 4 Fixed player being allowed to dock at ships after they were sold.
• Beta 4 Fixed re-entering ROVs at the last moment causing issues with bomb ammo and exiting the drone again.
• Beta 4 Fixed architect not asking for enough credits.
• Beta 4 Fixed incorrect profit calculations.
• Beta 4 Fixed cases of stuck ships in build-areas preventing stations from being constructed.
• Beta 4 Fixed missing rare engine reward bug in crafting mission.
• Beta 3 Fixed issue causing excessive stalls when quitting a game session.
• Beta 3 Fixed issue causing performance to degrade slowly over a long game session.
• Beta 4 Fixed possible freeze when quitting game session (problem introduced in 3.60 Beta 2).
• Beta 4 Fixed several more causes of crashes.
• Beta 4 Several small performance and memory optimisations.
Ennek a cuccnak mostmár MENNIE KELL! Különben a készítők komplett családfáját árokbalövik!
dimre
Totális bizalmamat élvezi CR (max belebuk-nak-ok <#zavart1> ), ilyen realitású, részletes cuccot még nem próbált senki összerakni.
Tudom drágának tűnik, de ez támogatás és nem vásárlás, ha kész lesz javasolt egy kisebb erőmű is a játékhoz.
Az igazán drága holmikat itt találod (bár néha akad áron alul is, a Genesis bemutató ára 508 dodo volt)

X universe Home, sweet home

OFF
És a 19 000 (tizenkilencezer) dolláros elkerülte a figyelmedet? 😊
Azé' csöppet eldurvultak a dolgok szerintem 😞
ON

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden

ŐŐŐŐ. Hogy is mondjam?!?! Biztos megvan az a határ amit még kiad az ember egy játékért. Vagy valamiért, ami esetleg már nem is csak játék.
Miközben nézegettem a szerzeményeidet, megakadt a szemem egy 336 dolláros csomagon. És elgondolkodtam: Biztos olyan embereket szeretnék játszótársnak, akik ezt az összeget kifizetik érte?!?!!?

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a legalapabb csomagra fogok benevezni, aztán vagy jutok valamire, vagy nem.
dimre
off
Beolvasztottam (visszaadtam) három hajót ezekre:
Constellation Taurus
Aurora LN pack
(adót nem vontak, mivel egyszer már kifizettem, 45 dodot vegyél le az árból)

Ha van hajód, és váltani akarsz, érdemes várni egy kicsit, amíg megcsinálják az új upgrade rendszert.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2015.07.21. 17:59:22

Hajógyárakat kijavította a modder!
Melyik csomagra neveztél?
Pártolnék én is, csak jönne már...De még 2-3évig nem fog.
dimre
Nagyon türelmes vagyok, legalább három hónapja nem indítottam el, átpártoltam más hajóra.

Már majdnem bepereltem az Ego-t az összes hajógyáram visszaszolgáltatására, de a Mod-ot barkácsolták el. Ha valaki csütörtök óta nem indította el és van hajógyára, az legyen türelemmel...!
Sikerült venned egy "Billenős rakfelületű" szállító hajót (csak ömlesztett árut tud szállítani)! Azonnal add el. Pont úgy tudod, ahogy vetted. A legénységet is le lehet menteni róla, ha ügyes vagy. Közel nullás lesz a veszteség. Ami neked kell az egy konténer szállító!
Hosszútávon érdemesebb felkészülni a Marauder Titurel-ek begyűjtésére. Bár rakományuk nincs, de kiváló szállító eszközök. (Még most sem tudom megállni, hogy egyet-egyet ki ne menstek a barbárok karmai közül)

Imre! A kolléga szabad játékot választotta! Nem biztos, hogy a PMC-t kellene magára haragítania!
Sikerült vennem egy kereskedő hajót. El lehet adni valahogy? Mert ez a kereskedés nagyon gáz. Csak pár dolgot tudok szállítani a Rohanos (Bulk) al, főleg olyat amire nincs igény.
dimre
Tepsivadászat, a PMC-től nyúld le a hajókat, ha szerencséd van több tízmilliót ér egy vacak tepsi (Rahanas főleg a hightech-es) rakománya, pár perc megszerezni (foglaláshoz kell gyalogság).

Ok kösz ez a kézikönyv jó. Freeplayt választottam de lehet hiba volt.
Mondd csak! A fő küldetésekkel végeztél? Ha jól emlékszem, amíg csinálod a story-t, addig nem nagyon akadnak anyagi gondjaid. Mondjuk az is igaz, hogy ha mégis akadtak, akkor azt mi "konténerezéssel" oldottuk meg. Azt viszont csúnyán megreformálták!
Mindenesetre, van egyfajta oktató szerepe is ha a fő küldetéseket hajtod végre. Folyamatosan tanít!
Javaslom átolvasásra Kisviku kiváló kézikönyvét!
Valaki meg tudná mondani, hogy egy adott rendszerben található küldetések változnak vagy állandó? Tehát kaphatok új küldetést, ha egy óra múlva vissza megyek a rendszerbe? Illetve tudna valaki tippet adni hogyan lehet hatékonyan pénzt keresni? Mert mindenhez pénz kell de az meg nincs pl capital hajókhoz. Egy mission computert sikerült csak vennem. És a Xenon targeting stationt küldit megcsinálni, mert ahogy olvastam ahhoz semmi se kell. Valami egyéb ötlet?
Köszönöm a segítséget, megvan. 😊
Ehhez a problémához nem igazán kell mod.
Hajó kereskedőt biztos azért keresed, mert hajót szeretnél vásárolni-építtetni, a HAJÓGYÁRBAN! Bár nem kell személyesen beszélned vele, de régen így volt. Akkor már csak olyan helyen lehet, ahol le is tudsz szállni! Ezt öt helyen teheted meg: A fenntartási osztályon, a büfében, a kereskedelmi negyedben, a szerelőműhelyben ééééés, A HAJÓSZALONBAN! Kétféle van belőlük: A nagy hajókkal foglalkozó és a még nagyobbakkal! Azon az állomáson ami mellett remélhetőleg te repkedsz három ilyen pont is van!
Minden egyéb hasznos ember kereséséhez, vagy akár a hajókereskedőhöz is, amikor a zónába érsz: enter-5 itt csokorba van gyűjtve az összes akivel dolgod lehet; Személyzet a Borzra, a nagy hajókra, az állomásokra, kereskedők, SZOLGÁLTATÓK etc.
Hello, lenne egy elég kezdő kérdésem, Ship Dealert keresek Gemstone zonában. Na most közel megyek a kék részeihez az állomásnak f betű aztán info, és itt van egy lista arról hogy ezen az állomás modulon milyen embereket találok. Már megnéztem párat de Ship Dealert egyet se találtam. Nincs valami mod ami az adott rendszer összes emberét megmutatja és tudnám pontosan hol kell keresni? Mert ez hogy repkedek össze vissza és keresgélem a megfelelő embert nem túl szórakoztató. Egyébként még tanulom a játékot, elég kezdő vagyok.
Version 3.60 Beta 3 (197837)

• Beta 3 New Feature: Target can now be set directly from within the holomap (improved feature added in 3.60, feedback welcome).
• Beta 3 New Feature: Flight assist mode can now be disabled (improved experimental feature, feedback welcome).
• Improved behaviour of acceleration/deceleration controls when crossing zero speed boundary.
• Improved text-readability of distance and destination texts at target elements.
• Beta 3 Improved readability of start menu, options menu and sidebar by removing "scan lines".
• Beta 3 Improved accuracy of out-of-sector trade lane calculations resulting in faster trades via Cargolifters URVs.
• Beta 2 Fixed memory leak in upkeep missions causing large savegames and long game shutdown times (improves fix in 3.60).
• Fixed player falling through floor of ship if walking around while in super-highway.
• Fixed mouse cursor being stuck hidden and confined when loading a savegame while on a platform.
• Fixed police not picking up all dropped illegal containers from player when scanned.
• Fixed engineer repairing hull too slowly if there are no other damaged elements.
• Fixed shipyards potentially starting to build when something is docking/undocking.
• Fixed ships/stations still shooting at objects when they shouldn't in certain cases.
• Fixed some cases where small ships and drones were dragged by capital ships instead of flying to the correct destination.
• Beta 2 Fixed several issues with text and localisations (localisations now included).
• Beta 2 Fixed Plutarch Overwatch station repairing itself after being destroyed.
• Beta 2 Fixed trade reservation clean up when canceling trade plans on player-owned ships.
• Beta 2 Fixed issues with drone capacity after a drone launch pad is destroyed.
• Beta 2 Fixed several bugs related to launching and docking remote controlled drones.
• Beta 2 Fixed collecting ammo crates adding one more unit of ammo than was in the crate (problem introduced in 3.60).
• Beta 3 Fixed some cases where mouse-picking positions on menus were incorrect.
• Beta 3 Fixed distance text at target elements not being centered.
• Beta 3 Fixed details menu for ships under construction.
• Beta 3 Fixed some incorrect speed values in menus.
• Beta 3 Fixed problem highlighting station modules by clicking on them in the map.
• Beta 3 Fixed incorrect part positions in holomap detail view.
• Beta 3 Fixed accuracy issues with trade prices in savegames.
• Beta 3 Fixed ships stopping shooting at targets while they shouldn't (problem introduced in 3.60 Beta 2).
• Beta 3 Fixed rare cases of turrets trying to shoot through other objects which are in line-of-sight of their actual target.
• Beta 3 Fixed rare cases of sound-effects coming from the wrong positions in the cockpit or during remote control.
• Beta 3 Fixed several causes for managers reporting incorrect recommended budget and transferring too much money to player account.
• Beta 3 Fixed NPC built stations in the plot from sometimes never being completed by allowing a new builder ship to be ordered.
• Beta 3 Fixed issue causing excessive stalls when quitting a game session.
• Beta 3 Fixed several more causes of crashes.
• Beta 3 Fixed issue causing performance to degrade slowly over a long game session.
• Beta 3 Several small performance and memory optimisations.
Az Egosoft fórumon pletykálnak valami lehetséges új részről, meg aztán logikus is, hogy mielőtt egy új játékot vagy kiegészítőt gyártanak hozzá, azelőtt kigyomlálják a bugokat és javítsanak a teljesítményen.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Tudsz valamit, vagy csak reménykedsz?
Rendbe kell hozni az alapokat, mielőtt tovább építkeznek rá.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Egy újabb adrenalin injekció ?
(lehet, hogy világrekordra készül az Ego, javítás kategóriában)
Version 3.60 Beta 2 (197519)

• Beta 2 New Feature: Target can now be set directly from within the holomap (improved feature added in 3.60).
• Beta 2 New Feature: Flight assist mode can now be disabled (experimental feature, feedback welcome).
• Beta 2 Fixed several more causes of crashes.
• Beta 2 Several small performance and memory optimisations.
Tulajdonképp semmi.
Egyszer csak késztetést éreztem, hogy beröffentsem, és erre jött ez a béta. Felhúztam egy gyárat, elvállaltam egy-két küldetést, elfoglaltam Icut. Csak úgy a régi emlékek felelevenítésére.
Még XML-t is szerkesztettem, mert kellettek az tapasztalt marconák, meg néhány rakéta a foglaláshoz.
Felmerült néhány régi és pár új gondolat a játékkal kapcsolatban. Például, hogy: Miért nem írnak plotot a hozzá? Vagy: Esetleg ki lehetne adni az NPC gyárak restaurálását küldetések formájában. Amióta elszaporodtak a Marauderek, nálam minden gyár sérülésekkel küszködik.
Leromboltam az új Zinon bázist. Kíváncsi vagyok azt is kijavítják-e.
Szóval, semmi extra.
Minden elismerésem, hogy még mindig tolod vele..<#worship>
Ez hogyan lehet?Én hónapok óta a főmenüig sem léptem be a játékba.Egyáltalán mi van benne ami új?

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2015.06.30. 08:19:21
Kissé bizarr, hogy elindítottam ezt a bétát, és minden működik rendesen.
"Már az EGO-ra sem lehet számítani!"
Mindegy is! Pár órát még mindig el lehet vele bíbelődni. Többek között kipróbáltam, hogy képes vagyok-e Ilonát hódítani. Bár az új rendszer (Lőjük kicsi apró darabokra kiszemelt áldozatot, majd kínkeservesen gyógyítsuk meg magunknak) nem szimpatikus, mert erősen közelít az X3 gyötrődésre, de azért még megy.
No még törődnek a gameval, közben verzióban felzárkózott az OS X és a Linux/SteamOS. Most már párhuzamosan adják ki mind a hármat.

Version 3.60 Beta 1 (197172)

• New Feature: Target can now be set directly from within the holomap.
• Added winner of video competition onto in-game advertising sign.
• Fixed memory leak in upkeep missions causing large savegames and long game shutdown times.
• Fixed several issues with text and localisations.
• Fixed several more causes of crashes.
• Several small performance and memory optimisations.
Hogy jókedvetek legyen:

https://www.youtube.com/watch?v=Gf31MzNgnNk
OSX és a LINUX verziót faragták utoljára, igaz azt is 23 napja, viszont ma van valami mozgás:
link
Félúton lehet a krematórium felé. Most hívtak hozzá manikűröst.:

X Rebirth TEXT UPDATE Opportunity - any language

Hey, guys and gals.

We are coming up with a new patch for XR and I thought I would take the opportunity to try and sneak in a few text updates. The deadline for me making text changes is the 9th June, so it can't be anything too big or too fancy (rules are below), but if you find anything you think I should know about (and that follow the rules of this engagement), please feel free to post it up here.

Rules of Engagement

I cannot make changes to voice lines - If you notice that there is an error in a subtitle but the voice itself is fine, then that is okay, but if there is an error in the voice line, I am afraid we are all going to have to learn to live with it, this time.
I cannot make changes to voice lines - just want to make this particular point crystal clear.
The easiest changes for me to make will be for things like menus (objects that show as $ObjectName$ instead of the name of an object, or similar) and missions, so you may want to keep an eye out there.
Any typos and minor edits anywhere (in text, not voice) are okay to let me know of.
I will take on all the feedback posted here on a case-by-case basis anyway.
The thread is being policed for any... 'inappropriate' suggestions made Wink

Right, now... knock yourselves out Wink

Thanks,
SoT

dimre
Most, vagy elhamvasztották, vagy lefagyasztották, két hónapja volt az utolsó beöntés, legalább szólhattak volna, hogy game over, de lehet az ego is beadta a kulcsot.

"Igaz, igaz Vánnyadt Vánnyadtovics Vinyov... Akárcsak magam mondtam volna!"
<#sir>

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden

Az egosoft fórumon már a következő, Rebirth motorra épülő játékon spekulálnak.

Olyan érzésem van, mintha a Ribörsz halálos ágya mellett állnánk néma csendben!
(Némelyek a folyosón dohányoznak és adomázgatnak)
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2015.05.24. 07:13:42
Ez teljesen ízlés dolga. Az X3R inkább a kereskedésre, birodalom építésre fókuszál míg a TC a harcra. Persze azért ennél árnyaltabb a dolog, mert pl. az X3R + XTM mod + harci szkriptekkel már jó kis háborúkat lehetett vívni. Valamint ahogy az előttem szóló is írta a TC, de főleg az AP egy feltuningolt X3, amibe már sok mindent beleraktak amit az X3R-nál csak szkriptekkel lehetett megoldani.
Mindegyiket érdemes játszani, de nyilván a TC meg az AP egy feltuningolt R, a Rebirth meg teljesen új koncepció és nagyon sok mindenben különbözik az előző háromtól.

Sziasztok!

Érdekelne hogy a három game közül,(Rebirth,AP,TC) melyiket érdemesebb tolni?
Gondolom egyik sem hasonlít a Reunionra,de mégis melyik lenne az?
És a scriptek.. Ugye azokból is egy jó pár nélkülözhetetlen..
Aki szereti a küldetés központú játékmenetet,annak ajánlom a missionsoftware kis kieget,esetleg még a buttermissiont.
Nem kell végre végigpásztázni az egész állomást,hanem kilistázza az adott zónában lévő küldiket.
Az utóbbi meg rengeteg harci küldit ad könnyűtől a brutálisan nehézig.
Én is hasonlókat tapasztaltam. Főleg amikor ráutaztam a légypetés hadműveletre és megkértem egy hajót, hogy: Ugyan kapargassa már ki nekem a gesztenyét, akkor kifejezetten zónán kívül volt hajlandó kotorászni. De az nyilván egyedi eset a nividium miatt.
Ugyanakkor emlékszem még arra, amikor vért izzadtam a hidrogén, ion, plazma vájárokkal, mert nem voltak képesek normálisan működni, ha kitévedtek a zónából. Valami összefüggés lehet...
dimre
Nálam bányásznak, és a kalózok, Xenonok nem járnak az "üres térbe", ritkán illetve nem szoktam védelmi hajókat hozzárendelni az ilyen helyeken levő gyárakhoz.
Mindkét gyár DeVries-ben, Magma Pool és Darned Hot Air között van

Nálam is hihetetlenül belassul a játék egy idő után, valamit nagyon el...tak rajta.
A probléma az üres zónákkal a következő.Látszólag jó megoldás, de bányászállomást ne rakjunk oda, mert ott nem fog bányászni semmi. Tehát Empty Space nevű helyeken semmit nem csinálnak.Az egyik ilyenem asszem valahol a Teladi-Omicron kapu közelében van.Tele van sziklával, kitűnő hely, gondoltam.Na ebben az üres szektorban semelyik hajó nem bányászik, csak a "neves", Empty Space-től eltérőekben.Ez csak azért gáz, mert így tovább tart, ráadásul meg is támad(hat)ják őket.
Másmilyen állomást simán lehet rakni, azzal nincs gond.

Köszönöm a választ! Mondjuk én is előbb kérdezek mint olvasok, közben Kisviku írásában is megtaláltam a választ. :-)
Elnézést!
dimre
Keress egy "Mechanic"-ot, - configure cockpit, van négy fajta, csak úgy tudod megváltoztatni ha leszállsz és odamész hozzá, a hajódban ülve nem megy a trade.

Ez a cockit nektek valami MOD, vagy én bénáozok már megint? Nekem továbbra is a "régi" cockpit van a játékban, ami kitakarja a fél képernyőt.
dimre
A kicsikkel egy baj van, nem jumpolnak lassabban érik el a célt, (nálam legalábbis) gyakran mártírként végzik egy kóbor kalóz, xenon jóvoltából.

Az utóbbi időben ha belépek a játékba, fél percen belül leesik az fps 5-10 körülire, úgy kezdek mindig, hogy hátramegyek megnézem a legénységet és vissza, utána jól megy, nincs diavetítés. Nem tudom ez egyedi, másnál is jelentkezik, esetleg mod miatt lehet ?

Az építkezés is szövevényes még mindig, alkalmanként úgy lelassulnak a kőművesek, direkt teszteltem újratöltéssel ua. a modult röpke 20 perc eltéréssel építette fel a szentem, szerintem a játék motorja néha nem úgy zümmög ahogy kellene.
A teherhajók dokkolásaitól is párszor feláll a szőr a hátamon, több mint 360° fordulnak (?????) a trade port előtt.

Találtam egy (számomra) újdonságot, az üres zónákat át lehet nevezni kedvünk szerint, feltéve ha van ott egy gyárunk, onnantól a mi fennhatóságunkét jelzi a térkép. A meglevő zónákat nem lehet átkeresztelni.

Hogy mennyire viszi a gazdaságot, azt nem tudom, utoljára március 22-én játszottam vele és megálltam 2122 óra játékidőnél...<#vigyor>
Nálam betelt,.nem a pohár, hanem a galaxis.A játék összes űrállomását megépítettem, van olyan, amiből többet is.
Emlékszem, még próbálgattam azt a két brutál hajót...valami Bloodhound meg Bulldog, de mióta elrontották a hajók követését, magyarán nem mászik rám 1 km-re, gyakorlatilag olyan szar lett az egész, szorri de nem tudom máshogy mondani.Erre mondta az Ego, hogy ez a "Capital ship movement fix". Inkább ne fixelték volna, jó vót' az úgy régen!
Mostanában városokat meg "dándzsönt" építek 😊