6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • RJoco
    Jah, a WASD nem is működik. Nyomogatom, de semmi. A QE sem megy, vagyis forogni sem tudok. Persze, ha elfordulok és nem leszek vízszintben, akkor azt megoldja automatikusan. Utóbbi egy beállítás, előbbit, nem értem, mert nem piszkáltam azt a részt. De majd utánanézek.
  • kisiku
    Még egy két nap és én is fullban élvezhetek mindent.Mellesleg szerintem nem javítottak semmit a grafikán, mármint a karaktereken, max kivették a sok transzi nagymamát vagy alkesz randaságokat.Igaz, én még így is találok.
    Még 500 milla és elérem a 20 milliárdos vagyont...lassan jöhetne a DLC, mert a CV-jeim és a flottám alig várja, hogy újra építhessen vagy rombolhasson.Kb, mint a valóságban.Szétrombolunk mindent, hogy utána jó pénzért újraépíthessük :)
  • Jóózsf István #5684
    Ámberek! Nyugodtan szerezzetek a Borzhoz ugróhajtóművet! Ne bosszantsátok magatokat mindenféle minijátékkal. (Vécére is azzal fogtok járni!)
    Nekem már jóideje van. Viccből szoktam csak "csövezni".
  • Stormbird
    Eleinte én is agyf@szt kaptam a highway-től:) Egy idő után meg lehet szokni.
    Mielőtt belépsz, állítsd középre azt a kis kört és a továbbiakban ne nyúlj az egérhez. Az A-S-D-W-vel mozogj a highway-en belül ha szükséges. A kilépéshez pedig nyomj BACKSPACE-t. Azonnal kilép a highwayből.
  • kisiku
    Hát, ma úgy tűnik, semmi nem gyün, össze!
    A rohadt tengeralattjáróm beszorult a semmibe egy örli ekszeszes másik gémben, ezért most fellövöm magam az űrbe, de az előbb olyan szépen megfogalmaztam a mondandómat itten, majd kidobta, hogy "baj van, por került a gépezetbe", így szerkeszthetem újra a kib*ott hozzászólásomat, ráadásul a képek linkjeit is buktam, úgyhogy nem mutatok képeket...mérges vagyok, megyek szétlövök valamit az űrben
    Na jó, még egyszer feltöltöm a képeket és megmutatom:

Ez a jó, amikor capital ship csata van, ki-kicsoda?Hová mennek?Mit csinálnak?

Józsikám, tojjad má' be a maltert a kőműves csajnak, hagy' épíccse má' a tulaj gyárát!

Egyre izgalmasabbak a Cartel Boss küldetések: 2 Olmekron, 1 Titurel, csomó vadász.

• RJoco
    Látom szebbé tették a karakterek arcait. Csak a csajomét nem találták el igazán. A mozgásuk kicsit esetlen még.
    Eszméletlen a grafika fullon.
    Viszont az irányítás még mindig nagyon fura, a highway meg egyszerűen katasztrofális. Mikor ki akarok lépni, akkor visszapattanok vagy kétszer, mikor nem akarok kilépni, akkor simán kiesek, a hajók kerülgetéséről vagy ütközéséről nem is beszélve. Bár szebb, mint a kezdetekkor, viszont nem annyira praktikus.
  • RJoco
    Szintén zenész.
    Hányszor megelőztem így az npc kereskedőt :)
    Az Elite-ben meg szép a dokkolás, de a 100-as sebességhatár rohadt idegesítő.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.02.01. 14:26:46
  • Pares
    Én kb. addig dokkolgattam manuálisan, amíg le nem szálltam az egyik Trading Stationre hogy megvegyem a docking computert, ami többnyire az első utam volt :D
  • Jóózsf István #5678
    De ugye az X3-ban volt dokkoló com-PÚ-tered!?!??! :-)
  • TokraFan
    Nekem is egyre pozitívabb a játék, már egészen élvezem -persze ebben sokat segít kisiku leírása-. Egyedül a highway rendszert nem tudom megszokni, nagyon rühellem ezt a "közlekedési" módot...
    Meg még annyi, hogy mivel az űrben nagyon szép a játék, számomra még mindig hiányzik a bedokkolás lehetősége, de enélkül tudok élni, inkább csak sajnálom, hogy az amúgy rendkívül hangulatos környezetben az állomásokra egy ikon+menü kombóval kell dokkolni. Elite-ben ezt viszont szeretem nagyon...
  • TokraFan
    Thanks! Akkor várom a v4-et, mert jobb lenne mát HD-ban tolni.
  • Betyar070
    Sziasztok!
    Jó látni hogy még mindig zajlik itt az élet. Tegnap én is elővetten újra a kicsikét, és örömmel látom hogy várható egy új DLC is.
    De jó lenne, ha nemcsak egy szektort kapnánk a DLC-ben, oszt jó napot Annyi potenciál lenne még a játékban.
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.01.31. 18:49:12
  • Jóózsf István #5674
    A menüt pontosan meg tudom mondani, hogy óvodás szintre nagyították, de beszélgetni nem szoktam, így abban nem vagyok biztos.
    Szóval tettek lépéseket, az olvashatóság irányába!
  • TokraFan
    Nincs valakinek infója arról, hogy a v4.0-ban, vagy az új DLC-ben javítják-e végre az olvashatatlanul kicsi betűméreteket?
    FHD-ban egyszerűen olvashatatlan minden dialógus, kénytelen vagyok sokkal kisebb felbontáson játszani.
  • kisiku
    Apropó, tudja valaki, hogy a februári megjelenés mit jelent? Február eleje vagy vége? Vagy nincs pontos dátum?
  • kisiku
    Igen. azt tessék megvenni a steam-en, nem drága, 10 ajró, meg az új DLC-t is, mert az meg csak 8 ajró.
  • Rotring
    A Teladi dlc nincs telepítve. Akkor valószínűleg ezért nem működik a kapu.
  • kisiku
    Neked legyen igazad :)
    Úgy legyen, tudod, hogy én nem bétázok...elég sok early access-es gémem van, elég azokkal szívni :)
  • Jóózsf István #5668
    Teladi dlc telepítve van?
    Mert egyébként jó helyen jársz!

Viku! Azt írták oda! Kipróbáltam ma reggel és már nem akarta gyarapítani az egyébként is fullon levő urv-ket, hanem elkezdett mást gyártani.
    Egyeztessünk! Ha bemész egy gyár menüjébe és kinyitod a raktár menüt, akkor nem azt látod, hogy fekete nylonharisnya ... 167/180 (Ahol az első szám az aktuális készlet, a második pedig az adott cikkből tárolható maximum. (Néha az első "NAGYOBB" de erre most ne térjünk ki!))
    Magyarán: Nálam tételesen meg van adva, hogy melyik cikkből mennyi van és LEHET egyáltalán a raktárban! Ez egy ideje így működik, de ha RILÍZ verziónál még nem volt ilyen ficsőr, akkor elbeszélhetünk egymás mellett.
  • Rotring
    Üdvözlet! Hogyan jutok át Trade of Opportunity galaxisba? Találtam két kaput. Az egyiket Alboion-Exhaustless Mines mellett, a másikat Omicron lyrae-Drippy Ascent-ben, de ezeken átrepülve nem történik semmi. Kell valami ahhoz, hogy működjenek, vagy rossz helyen keresgélek?
  • kisiku
    Hát, a franc tudja...elvileg...bár ez azt mondja az olvasatomban, hogy ha valami akadályozza a termék legyártását, akkor ugrik a következőre.De pl ha nincs hely?Akkor a következőnek sem lesz...áhh mindegy.
    Szétharcoltam-szétépítkeztem magam az elmúlt 5-6 órában.Most fordult elő először velem, hogy engem üldöztek highway-ben és nem én őket :)
    De azért 20-30 vadász ellen is isteni a dogfight...főleg, mikor megjön a flottám
  • Jóózsf István #5665
    Valaki ért egoul?
    "• Beta 6 Hotfix 1 Fixed case of production not progressing to next possible item if current item is blocked."
    Ez most arra gyógyír, amiről beszéltünk az URV és fegyvergyáraknál?
  • kisiku
    Én Pártikül Ripítert használok doboznyitáshoz, és Velding Lézert, ha túllövök a célon.
    Tényleg, ha mondjuk megcsinálok egy kalóz küldetést, akkor nő a repum a kalózok felé?
    Bár így, hogy mindenkivel +30-as vagyok, nem akarom lerontani, és a pénz sem hiányzik, hisz közeleg a 18 milliárd :)
  • Jóózsf István #5663
    Pulzed mézerből direkt a legkisebbet használom: kifejezetten doboznyitogatásra! Még így is vigyázni kell...
  • kisiku
    No, összeállt az új konfig, asszem holnap meg is rendelem, s úgy döntöttem, hogy ezután fogok 10 darab Xenon I-t, meg 10 másik hajót és pillanat alatt elsöpröm Hissed Syllable-ből a Haunt-ot
    Eddig csak félig jutottam, mert mindig belassult a gém :)

Addig itt egy-két kép a közelmúltból, mondjuk desktop background-nak:

Ez a Bulldog nevű hajó a Hunter Ships mod-ból:

Elvállaltam egy kalóz küldetést, elvileg csak civil hajókat kellett kilőnöm, de a vége az lett, hogy jött a "Sztésön kömend to lokál polisz autóritiz! Ví ár riporting individzsuál ren otáni" Híz fájld" című felkiáltás és szét kellett lőnöm egy Cellfab Matrix-ot...úgyhogy nem éri meg, pedig 8 millát adtak volna érte.
    Tök jó így fonetikusan írni, mintha egy nyelvkönyvet olvasnánk.
    Pl: fölcint, gyócertár,minisztérjum.... na jó, abbahagyom a hülyülést.

• kisiku
    Oké, az tényleg jó megoldás lenne, ha beállíthatnánk, hogy ne "vetésforgóban" gyártson, hanem, ha nekem HIT/MA kell, akkor ne Hailstorm-ot gyártson, de hát ennyire nem részletes...ugyanez a URV-re is igaz.
  • Jóózsf István #5660
    Az a baj, hogy konkrétan kiírja a raktárnyilvántartásban az URV gyár, hogy mondjuk 172 darabot tud tárolni, ezzel szemben már van benne 179 és mind a négy modul is azt szeretné gyártani!!!! És próbálj meg nem fejhangon visítva káromkodni amikor szembesülsz mindezzel!
    Az, hogy a hajógyár mit tart készleten szintén nem szokott izgatni, mert konkrétan csak pénzel szoktam feltölteni!!!
  • kisiku
    Hál'Istennek végre rájöttek, hogy kéne...
  • kisiku
    Jó reggel!
    Én pont az ellenkezőjét tapasztalom.Fel tudom tölteni az összes hajógyáramat, az összes típussal, az AI hajógyárak folyamatosan üresek, ezért állandóan tudok eladni.Egy dolog biztos:
    A hajógyárakat pl ne töltsd fel fullra pl Reinf.Metal Plate és Fusion Reactor eszközökkel, különben nem lesz hely drónnak.Úgyis keveset használ a hajó építéséhez.Anno mikor sokat foglalkoztam a raktárakkal, rájöttem, hogy ezek az anyagok borzasztóan sok helyet foglalnak.Aztán átalakította az Ego, s megoldották, hogy pl. a Container áruk ne "egy kalap alatt" legyenek, hanem mindegyikből van egy max. mennyiség, amit eltárol a gyár.

A URV BTO Line-nak, vagyis a csak URV-t gyártó üzemnek egyetlen raktár modulja van, így gyakran kell neki anyagot szállítani.Nálam viszik, mint a cukrot, ezért építek egy negyediket is.Én úgy töltöm fel a hajógyárakat, hogy a leggyakrabban fogyókból rakok sokat, a többiből meg kevesebbet.
    Én a teherhajókra max 20-30 db Cargolifter-t rakok, 10 Construction és 10-10 a harci drónokból.Hadihajókra kicsit többet, de oda ugye nem mennek a Cargolifter-ek.CV-re 30 Cargolifter,30 Construction, 10-10 a harci drónokból.
    Az Mk2-es drónokból viszont mindig óriási hiány van, és sokkal drágábbak is, de azokból mindig jóval kevesebbet is gyártanak az üzemek.
    Bányászhajókra 15 db Cargolifter és 15-15 Mk1 és Mk2-es bányászdrónokból, a hajó típusától függően.No meg pár harci is.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.25. 08:43:40
  • dimre
    Azért lesz majd a raktár modul, ha megcsinálják, mint anno Hofi mondta az átkosban, minden kész-let(t), ezért a raktár kész-lett.
    Na majd lesz hely a túltermelésnek.
  • Jóózsf István #5656
    Egyrészt az a sejtésem, hogy ez a "véletlen találat" jelenség, bétáról bétára változik. Mármint, hogy mennyire hisztizik miatta az alany.
    Másrészt az én hajóimat eddig is az ötcsillagos szerelő foltozta 100%-ra. És az Egó jóvoltából ezután mindenkinek így lesz! Már ki is vettem a mod-ot.

Az URV és a fegyvergyár, még mindig egy katasztrófa. Hemzsegnek a hozzászólások az egó fórumon a hülye rendszer miatt amiben dolgoznak. Nekem is van három, vagy négy, de egyikben sincs pl. assault urv!
    Az egyikben fullon van az intrepid mk2, de őt ez nem zavarja, mert mind a négy modullal azt szeretne gyártani, de nem tud, mert nem tudja hova tenni! Magyarán: áll az egész gyár!
    Ha szerencsém van, ilyenkor el tudom valahova passzolni. De ha nincs???
  • kisiku
    Én nem tudom...jó, lehet nem kéne, de mégiscsak jobb így.Az oké hogy pl Xenon Station-t vagy Lonely Giant-et nem tudok építeni, de a hajógyár az király!Ehhez is kell anyag...az is viszi a termékeket, elég sokat.Ami akár lehetne AI termék is, ha nem lennének saját gyárak.Csak legfeljebb a hajó ingyen van.Jó persze, mire eljut idáig az ember, addig sokat kell tolni.

Te pl, tudtál már Verdant Profit-ban hajót javíttatni?Nekem mindig az van, hogy onnan jönnek ki, ott "gyártja" a kalóz hajókat is, márpedig ha bedokkol egy saját hajóm és azonnal tüzet nyit az ellenfélre, akkor az állomás átmegy vörösbe, azaz ellenségesbe, mert túl sokszor találja el a hajóm, így aztán vagy háború van örökké vagy béke, de akkor nem viszek oda hajót.
    Most elég sok küldetést végrehajtottam, meg közben építettem egy negyedik URV gyárat mert nem győzőm szállítani.Jók a küldetések, változatosak és legalább van okom félni is néha :)
  • kisiku
    Nem, nem az a főkapcsoló, hanem amivel a gépet bekapcsolom :) A tápot csak akkor kapcsolom ki, a gyerekek jönnek hozzám, hogy ne nyomogassák a gépet és ne tudják bekapcsolni sem :)
    Hmm, 250W, de akkor minek írja a Sapphire, hogy 750-es kell neki? F*sz kivan ezekkel...
    Most nézem, már átírták...rohadjanak meg, előtte a recommended power supply 750 W volt és nem crossfire esetére.
    Na jó, sokat tanultam, köszönöm mindenkinek, elég lesz egy kisebb is.

• Jóózsf István #5653
    Szerintem nem is kellene hivatalosan betenniük a hajógyárépítés lehetőségét. Talán a legnagyobb szentségtörés, hogy nekünk mégis van. (Ezt így gondoltam akkor is, amikor feltettem a módosítást és most is!)
    Ezzel is borítva a gazdaságot. Arról nem is beszélve, hogy milyen előnyökkel jár egy saját.
    Egyszerű a példa; A Roc eleve "Szinte kizárólag" az általunk "ingyen" megtermelt alapanyagokból készíti a hajókat. Amikor kicsengetjük az árát, annak a jelentős része szintén a mi zsebünkben csörren, ha visszük a következő adag fúziós rektort és egyebeket.
    Persze! Kényelmes a saját gyárban ingyen "venni", de mégis csak az lenne a helyes, ha nem tennénk.
  • RJoco
    Mindig lekapcsolod a gépet a táp főkapcsolójával?
    Amúgy 80 plus-os a táp, bírnia kellene a gépet. Nekem 630W-os van a gépben a 980Ti mellett. És a kábelek fixen rögzítettek a tápban. Ráadásul még tele is van védelemmel a tied. Ha tényleg csak a kapcsoló, akkor simán egy csere.
    "System Requirements
    WATTAGE 250 W"
    Az amd oldaláról egyenesen.
  • kisiku
    Köszönöm, ez új nekem.Igen, a tápom még nem ez a gold/platinum/silver,stb hatásfok besorolású egység.Egyébként valami csoda folytán, de beindult a gép :) Lehet, hogy csak a főkapcsolóm rossz?Mindegy,csere akkor is kell.Azt tudom, ,hogy nem annyit fogyaszt a gép, mint amekkora táp van benne, hanem ez a terhelhetőség.Sokan a klímáknál is azt hiszik, hogy a hűtőteljesítmény egyenlő a fogyasztással...

Bocs a sok offtopicért, de nem akarok most a hardveresek közé menni, mert vagy lefikáznak vagy irigységből elkezdenek b*ogatni.Egyébként ilyenem van.
    Majd egy alapos nagynyomású tisztítás fog még kelleni, mert iszonyú, milyen koszos belülről, hál'istennek a melóhelyemen egy perc alatt megoldom.
    Akkor menjünk vissza x-ezni, amíg még lehet.
    No, 2.0-ás a Player Shipyards, megnéztem.Ha ezt is beépítik, akkor király.
  • Jóózsf István #5650
    Imre! Nálam ez a ködmentesítő.
    A hajógyár módosítás nálam is az, mint amit linkeltél. Szépen fejlesztgeti a gazdája az aktuális kiadásokhoz. Bár nem mindig zökkenőmentes az átállás.

Viku! Sok lesz az a táp! Ha megnézel mondjuk egy prohardver tesztet, akkor ott is az van, hogy "A TELJES rendszer fogyasztása" 300 watt. Ha ezt a régi iskola szerint megszorzod kettővel, akkor is közelebb áll egy 650-es táphoz. DE!!! már a "Vegyünk dupla akkora tápot mint amire szükségünk van" nem érvényes. Azért is, mert már jóval nagyobb hatásfokkal dolgoznak. Jellemzően 90%-kal. És a tartomány is jóval szélesebb, ahol ezt le tudják adni.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2016.01.24. 06:03:48
  • Rotring
    Nálam meg kiderült, hogy nem a mod miatt nem tudtam elfoglalni az I-t, hanem a Marine Officerem makacsolta meg magát. Nem volt hajlandó semmilyen hajóra rámozdulni a nyomorult. Kirúgtam és szerződtettem egy másikat. Most mehetek vissza Maelstromba I-t vadászni.
  • kisiku
    OFF:Na, kifingott a gépem...valószínű, hogy a táp, de akkor eljött az idő a váltásra :)
    Maradok a 1150-nél, úgysem renderelek, videót is a melóhelyen vágok.Én mindig túltervezem a gépet,mert nem 2 évre kell,így valami fasza z97-es lap, meg i5-4690k, ramom van 16 gb,meg valami 850-es táp kell, mert az R9 280X min. 750 wattot igényel...ezzel remélem még jobban fog futni a Ribörsz :)
    Csak tipikus, hogy pont hétvégén megy szarrá.Reggel még ment...
    ON: most nem tudom megnézni, melyik Player Shipyard van fent,de teljesen jól megy.
    Nekem is csak azért haltak meg katonák, mert nem lőttem le minden ágyút az elején, hisz oly' rég foglaltam már.
  • dimre
    Üdv mindenki!
    Viku
    Ha jól olvastam a "Player Shipyards" van beintegrálva az a gyönyörűség (1.8 verziótól).
    Player Shipyards

Kérdésem, a ködöt melyik móddal lehet eltávolítani, mert a régi ("No Fog") az nálam megfekszi a gyomrát és nem hajlandó elindulni a játék.