6727
![hyxx0QC.png](http://i.imgur.com/hyxx0QC.png)
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Rotring #5646 Jó reggelt! Foglalás után a katonák fejlődnek valamennyit. Nálam általában nem haláloznak el, ha leviszem a hullt 10% körülire. Úgy mint a TC-ben. -
Jóózsf István #5645 Mámegin'hülyevagyok! Vagy csak diszleksziás. "Látszik a képessége a gyökérnek, MIUTÁN felfogadtuk." Csak ennek meg mi értelme?????
Szóval marad a "Show Skills" -
Jóózsf István #5644 Megint búcsúztathatunk egy módosítást (Show Skill)
Version 4.00 Beta 6 (206601)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
• Beta 6 Added axis labels to holomap.
• Beta 6 Added NPC flee and retreat maneuvers based on skills.
• Beta 6 Added drones launching from stations depending on Defence Officer skills.
• Beta 6 Added revealing of NPC skills when they are hired.
• Beta 6 Added new achievements.
• Beta 6 Added money statistics for employees (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 6 [HoL] Added new Generic Mission 'Scan Anomaly'.
• Beta 6 [HoL] Added new mission chain in Toride.
• Beta 6 Improved visualization of jumpgate directions.
• Beta 6 Improved quality of local lights.
• Beta 6 Fixed several cases of small ships stuck and not following other ships into Highways.
• Beta 6 Fixed line selection in sector map with many zones.
• Beta 6 Fixed hitting a destroyed lock on a lockbox blowing up the lockbox.
• Beta 6 Fixed some cases of drones flying far away before docking on their launchpads.
• Beta 6 Fixed loading of buy/sell configuration for trade wares from savegame.
• Beta 6 Fixed blending at screen edges with FXAA.
• Beta 6 [HoL] Fixed missing dock for m-sized ships on TerraCorp HQ (completes fix not correctly applied in 4.0 Beta 5).
-
kisiku #5643 Nekem ilyen torlódásos problémám nincs, főleg nem ilyen brutál.Van kábé 20-25 teherhajóm, amivel manuálisan kereskedek, azok nem akadnak fent a kapuknál, de a többi sem.Azért kösz. -
kisiku #5642 Én is egy év kihagyás után elfoglaltam egy hajót...mondjuk ez egy Titurel volt, de minden ugyanúgy ment.Valahonnan, szerintem a "régi időkből" van 50 Elite Marine-m...ebből elesett foglaláskor egy.Nekem ugyanolyan a foglalás, eddig is kilőttem mindent, most is.Majd kipróbálok én is egy I foglalást megint, bár van húsz darabom, és nem használom semmire sem, max szektor védelemre. -
Rotring #5641 Köszönöm a segítséget! Kilövöm aztán meglátjuk. -
Jóózsf István #5640 Sajnos igen! Az Ilus rakétái dacolnak minden ismert és ismeretlen fizikai törvénnyel.
Van annak az Iluskának egyáltalán Leszálló platformja? Mert ha nincs, akkor még nem aktiválódott a mod. Ez annyit jelent, hogy amikor feltetted, akkor az az "I" már "jelen volt" a játékban/mentésben. Csak a mod után "létrejövő" hajóknál működik. (Ez több módosításnál előfordul. Törvényszerű!) Próbáld meg azt az "I"-t kilőni és a következőt elfoglalni!
Viku! Ezt Orvosolták úgy, hogy az érkező hajók nyugton maradnak, amíg szabad nem lesz az áthaladás. Nagyjából úgy, mint ahogy a CV-nél váltják egymást a teherhajók.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2016.01.22. 18:42:19 -
Rotring #5639 A xenon hunt 2 fent van. K-t már foglaltam de az I-nél szürke a board ikon. Már megkoppasztottam mindentől és már csak a hull-t akarom leszedni. Lehet bugos lehet valamiért, mert a rám lőtt rakétái simán átmennek az I testén és eltalálnak, vagy utukat folytatva visszafordulnak rám. Vagy ez természetes? -
kisiku #5638 Mod-dal igen, de nehéz.
Xenon Hunt 2
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.22. 15:39:49 -
Rotring #5637 Sziasztok!
Egy kérdésem volna. Xenon I-t el lehet foglalni? -
kisiku #5636 Én még mindig aszerint építkezek, amit a könyvben is javasoltam:
CV megépítése és bevásárlás építőanyagokból, plusz indulásnak Cargolifter Drone a kész állomásnak.Ha hajógyárat építek, akkor plusz Construction drón is kell.
Persze nekem is van építőanyagos hajóm, meg külön fegyveres is.Szerintem lassan leállítom egy időre a szállítmányozást, mert idegesítenek és különben is túl vagyok a 16 és fél milliárdon is :), most inkább a küldetésekre meg a "hős játszásra" akarok rárepülni.Tök rég jártam Albionban, szeretnék oda egy kis felfordulást, aljas kétszínű módon bevinni küldi+várok,amíg az ellenfél lezúz pár dolgot,így nem engem hibáztatnak)
Ezt a beléptetési rendszert sajna nem értem.Mondd el, légyszi részletesebben!
-
Jóózsf István #5635 Tény 1; Tied lesz.
2; Az első részleg felhúzásával teljesíted a küldetést.
Már van ilyen módon készült gyáram. Időnként jó ötleteket dob a gép.
Mostanában ötcsillagos hisztipicsával, 100 körüli hegesztő alkalmatossággal, Vogon építészflottával, (Lyranea (építőanyag), Sanahar (fegyverek-pajzsok) plusz egy lepton, ha valamiből épp kifogynék, azt ugrasztom) SETA-val szoktam nyomulni. Így már nem kapok tüdőrákot, mire felrántok egy-egy modult. Pénzt nem szabad neki adni, mert villámgyorsan lecsapnak a gyáraink egy-egy termékre és akkor lehet várni, míg a világegyetem másik végéről ideér a hajójuk! Ez a hozománya az új "beléptetési" rendszernek, amit a kapu problémára szerkesztettek. Megbízható, de lassú.
Szerverekben egyébként is sok mag/alacsony(abb) frekvencia van. Nekünk meg sebesség kell inkább! -
kisiku #5634 Hehe kösz a tippeket srácok!
A szervert csak poénból mondtam :)Amúgy Dell Poweredge R520-as...most olyan 1,5 milla egy ilyen...ne akarjunk ezzel X-ezni!
Vissza a gémre: egész jó új küldetések vannak, tetszik, hogy van több csatahajós-támadós-lezúzós is, legalább játszhatom a hőst, aki megmenti a galaxist :)
Viszont csinált már meg valamelyikőtök gyárépítős küldetést?Kicsit nevetségesnek találom a díjazást. Az egyikben arra kérnek, húzzak fel egy Civ Ship Parts Lot-ot, azaz egy kis hajógyárat, ami ugye mást is gyárt.Ez kb 30-50 milla (nekem ingyen lenne) és ad érte 7 milliót!
Ummmh!Ez igen!Tehát csak 23-43 millát "buknék" rajta!Aztán nem tudom, enyém lesz-e a végén vagy a gépé?Bár lehet, hogy elég lenne neki csak az első szint,hogy felhúzzam és akkor olcsób is lenne,de szerintem akkor sem éri meg.
Ezek az aszteroida-vadászat, meg aknamentesítés küldetések...jó ötletek, csak nem nekem, -
Jóózsf István #5633 Francnak ház! Szegelje fel a falra! -
TokraFan #5632 OFF
Miért ne lenne? Egy jó 2011-es lapba beteszel egy 4-6-8magos HT-s Xeont és hajrá! Már csak azért is, mert a 2011-nél ugye lehet tri-channel vagy quad-channel is a RAM access. Azt meg biztosan szeretné az X, mivel köztudottan CPU/RAM zabáló az engine. Még egy jó VGA, és mindent visz...:-)
Meg kéne nézni, milyen lap van a rack dobozban, talán átszerelhető normál házba.
ON -
Kollégám Xeon procis gépet rakott össze és teljesen meg van vele elégedve. A videokártyát még le akarja cserélni, csak várja, hogy olcsó legyen. Főként játékra használja ő is.
Nekem az AMD PhenomII X4 965-ön egész jól elfutott a játék. GTX750-es kártyával.
Az új i7-essel még nem próbáltam. A játékok gond nélkül futnak a GTX980Ti-vel.
Persze, ha rossz a motor, akkor nincs mit tenni. Space Engineers-ben szoktak még így is gondok lenni és nem használja ki rendesen a procit.
Kb, mint az X-eknél, csak itt az FPS szám megmarad és a szimulációs sebesség csökken. Mintha SETA-t használnál, csak osztásban, nem szorzásban.
Videóvágó, konvertáló viszont kihasználja a procit rendesen. -
kisiku #5630 Bocsánat, Xeon :) már keverem a szezon a fazonnal.Egyébként tudom, hogy sem szerver, sem workstation nem alkalmas játékra. -
kisiku #5629 De igen, 4790-et akartam, csak addig húztam, amíg felment az ára.Azt gondoltam, olcsóbb lesz, de a dollár árfolyam miatt csak drágább lett minden. Utána meg rájöttem, hogy egy I5-4690 is bőven elég, mert árban ugyan 20-40 ezer a különbség, de a teljesítmény ugyanaz.Meg tudnám venni a legújabb 6/8 magos I7-58xx vagy 59xx típusút is, 130-170 ezer körül+alaplap 80-90 ezer+DDR4 ram, csak nem akarok már ennyit kiadni azért hogy játszhassak.Arról nem beszélve, nem is biztos, hogy játékok kihasználnák/használnák ezt a teljesítményt.
Van itt a munkahelyemen nagyon fasza Dell szervereink, csak azok rackesek, és fizikailag nem férne bele GPU-m, meg asszem azokon nincs is olyan port :) Viszont cserében van 2 db 8 magos Xenon bennük.
Most megálltam az I5-4690-nél+új alaplap+M2-es SSD+új ház+tuning hűtő+új PSU-nál, kb 170-180 ezerre taksálom.Jó, ebből lejön az ÁFA, így kb 100-120 ezerből megvan. -
Jóózsf István #5628 Viku! Nem te veszed másfél éve a 4790K-t? :-) (Na jó, csak egy.)
Egy biztos; Ehhez a játékhoz CPU KELL! Nálam egy 4770K ketyeg 4400-on és így sem kompromisszum mentes! Nem ritka harmincas képkocka, de akár tizenakármennyire is be tud esni.
Vigaszként: Még nem találták fel azt az eszközt, amin gond nélkül elfutna!
Pares! Videót lehet??? -
kisiku #5627 Ehhez csak annyit, hogy remélem, a kib*ott migránsok nem fogják tönkretenni az Ego-t. Mert ha Angéla tönkreteszi Németországot és vele az Egosoft-ot is, akkor én is megyek lázadozni
-
kisiku #5626 Nekem is szar gépem van.Tudod min futtatom?Core I5-750, 12Gb ram és R9 280X...jó, a procim régi, meg az alaplap, meg az SSD...igaz nem SSD-n futtatom.A játék nem csutkára van állítva, árnyékolást is kikapcsolok vagy leveszem kicsire, minek az árnyék az űrbe? Ezt a gépet 2009-ben építettem, azóta csak az új radeon, még ram, 2010-ben az SSD, meg asszem még plusz vinyót raktam bele.
Kell egy nagy levegő és felújítom a gépem, mert a ház venti már nyikorog :) ...amúgy is régóta tervbe van véve. -
Lehet, hogy ki kéne próbálnom fullgrafikán. A gépnek bírnia kell, úgyis fenn van és már jó rég nem indítottam el. -
Pares #5624 Neee, képeket ne. Mondajtok bármit, baromi jól néz ki az egész játék. De nincs rosszabb annál, amikor ránézek ezekre a gyönyörűségekre (nagyon bejön az újfajta állomás és hajó dizájn), és rájövök, hogy nem megy a gépemen...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.01.20. 19:40:53 -
Jóózsf István #5623 Ha már említettük, az "Ötcsillagos szerelő 100%-ra javít" Mod is bekerült a hivatalosba. Szintén 4.0 ficsőr! Három módosítást gyomláltam ki ezzel a béta 5-ös verzióval!
Levél(KE) Akinek nem jönne a postás:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Edition 59 - January 2016
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
X Universe News
Introduction
A Few Words from the Editor...
Welcome to the 59th edition of the X-Universe News. We start the new year with the announcement of the free Update 4.0 and the new Home of Light DLC, which you can still pre-order at the unbeatable price of 7.99 €. Additionally, we will have an elaborate look on the new X Rebirth wiki and talk to two of its creators. Finally, we are happy to tell you about the re-opening of the DevNet Ideas forum, where you can submit and discuss your X game ideas.
Update 4.0 and Home of Light DLC New and exciting expansion of the X-Universe
X Rebirth wiki Knowledge is power
DevNet Ideas forum Submit and discuss your X game ideas
Happy reading! - X2-Illuminatus
Update 4.0 and Home of Light DLC
New and exciting expansion of the X-Universe
EGOSOFT is very pleased to be able to announce the release of the new expansion "Home of Light" as well as update 4.0 for X Rebirth, both to be released in February 2016!
Home of Light (HoL) is an exciting expansion of the X Rebirth universe and makes the best use of the many new features of X Rebirth 4.0:
(HoL) Much larger universe: The Home of Light expansion will bring three entire new systems, including the central Home of Light, known from the X3 games, with a massive new economy.
(HoL and 4.0) Bulletin Board System (BBS): The new BBS collects all currently available missions in space for an easier overview.
(4.0) Trade improvements: Graphs showing market developments over time, a best deal finder and many UI improvements to make trading easier.
(4.0) New engine technology: Extend your ship with a Jump Drive and other new technology to travel through the universe quicker than ever.
(HoL) Trade stations: A new station type allows you to stock large amounts of any wares you like. Buy up goods when they're cheap and sell when the price is high, or when your competitors' stations mysteriously explode.
(4.0) Customizable weapon upgrades: Craft weapon modifications to improve your favorite weapons.
(HoL and 4.0) New enemies, new weapons, new missions, new and mysterious phenomena.
(HoL and 4.0) Many new secrets to explore in the outskirts of the ever-growing X universe.
The Home of Light expansion can be pre-ordered NOW at a 20% discount
for just 7.99 € on Steam.
X Rebirth Update 4.0 will be released for free.
Coming in early 2016 will be the new X Rebirth complete package, including The Teladi Outpost and Home of Light for just 49.99 €. Available on Steam, GOG, or directly from egosoft.com.
X Rebirth wiki
Knowledge is power
Since its beginning, the X community consists of many helpful users, who discuss the game mechanics and explain them to new players in our forums. Some users take this even further by writing down their experiences and findings in forum guides, FAQ articles or even by creating video tutorials. The aim is always the same: Improving the gaming experience for everyone. Another means to collect and present information, which allows working together like no other one, is a wiki. And that is what this article is about.
The new X Rebirth wiki is a place for everyone to collect information and to inform themselves about the many different aspects of X Rebirth. Originally created to host modding documentations, and to list and explain modding relevant changes within updates, the wiki has since evolved into a storage for gameplay related articles too. I asked Stefan Hett, UI engine developer at Egosoft and founder of the XR wiki, what his idea behind its creation was and how he sees its current and future development:
"Creating a wiki for the X games had been a long standing plan at Egosoft. The idea was discussed and brought up regularly during the development of X Rebirth and sometimes combined with the idea of an in-game encyclopedia (which was one of the features regularly requested by players). While we discussed different approaches, the decision was made to get the encyclopdia into the game and postpone any work on a potential wiki system for the time being.
In house we've been using different ways of documenting our development process; going back and forth between different systems. One of these systems was a product called Confluence from an Australian company called Atlassian. While the early versions of Confluence focused on documentation functionality, Atlassian improved the product over the past years, extending it to a tool which can also be used as a platform for a wiki nowadays.
With the work on integrating modding support for the UI in X Rebirth, I got the chance to revive our old plan and get the idea of a wiki system into something alife. As it's common with new ideas it's always questionable whether they will work out as intended in the end. That was quite the same with the idea of the wiki. So we were honestly thinking whether a wiki will actually be used by our community or whether it would end up dead. While most other development studios don't provide a wiki system for their players, Egosoft's belief is to work close together with its community. Therefore, it was a logical step for me to open up the documentation we put together for the modding of the UI and also allow the community to contribute content directly. Back then the main driving factor was to see how the community would react and to proof that we are on the right track, before we invest more resources on an official wiki.
I'm very glad that I could win over Sparky Sparkycorp as a moderator for the English wiki. Without his commitment to the wiki, it would have hardly gotten any further than the initial UI modding documentation it was. He was the one who brought the wiki to the point where we could easily make the decision to integrate it more closely into our webpage and spread the word of it's existence.
We hope that with this announcement in the X-Universe News and the closer integration into our homepage, more of our players will take a look at the wiki and not only use it as a means to get information but also to directly contribute to it and extend the content and details it already provides today.
Obviously, we at Egosoft have further plans to extend the Wiki and its capabilities too. We hope to be able to get several of these ideas we have into the Wiki system to improve its usability further and make it a more useful resource of information to everybody than it is already right now. Please do not hesitate to let us know about your ideas, feedback, or issues you might run into with the wiki by leaving us a note in one of these threads:
Wiki support thread (English)
Wiki support thread (German)"
Of course, a wiki can only be successful if people contribute to it. That means actively writing, correcting and discussing articles to present as many pieces of information as possible in an easily understandable way. Among the users, who create articles, is Sparky Sparkycorp, who also moderates the English part of the wiki. When being asked about his experience with writing articles and his motivation for doing so, he told me the following:
"As my familiarity with Rebirth and community knowledge of it shared on the forum grew, I realised that it was starting to become harder over time to remember where I'd read or wrote something. I'd often find myself scratching my brains, trying to find an old link :)
Fast-forward a few months and Egosoft announced the creation of the Rebirth wiki in the Scripts and Modding forum, alongside an invitation to join in. I felt it had potential to help with the issue of threads sinking down forums to become lost, and with the vagaries of my memory. With that in mind, I volunteered to help out.
Over time, the Rebirth wiki has evolved to host links to many helpful sources of information on places like the Egosoft website, and has begun to host a few new guides too. It's been nice to see the growth and to be able to find and share links to the wiki on the forum when people have asked questions there. Seeing other people begin to add guides to the wiki and to collaboratively improve existing wiki guides has been particularly rewarding. In that regard, Snafu_X3 and solntcev deserve special thanks for being keen, early guide contributors and spell-checkers :)"
Just as Sparky Sparkycorp once contacted Stefan to help out with the wiki, we're asking you to contribute now. Whether you want to write own articles, correct or add information, or translate existing ones, every help is welcome. To get you started with the wiki, there is this article, which explains how to create and edit articles. If you have further questions or suggestions, please post them in the XR wiki support topic in the egosoft.com forum.
PS: If you are a native German speaker, Egosoft is still looking for a volunteer to moderate the German section of the wiki. If you are interested, do not hesitate to contact stefan AT egosoft DOT com.
DevNet Ideas forum
Submit and discuss your X game ideas
After what seems to have been a long deep sleep, the DevNet Ideas forum has been re-opened today. The Ideas forum is a place for everyone to submit their ideas for X Rebirth and future X series space games. Submitted ideas will be picked by the DevNet staff for further discussion and may hereby find their way into the X games one day.
Characteristic of the DevNet, posting is only allowed in English. Thus allowing users from different language forums to partake in discussions about the same topic. Additionally, DevNet moderators will ensure that discussions stay on topic. If you are not sure where to post or have problems with wording your idea in English, please contact a DevNet moderator for assistance.
If you want to submit ideas, then please sign up for DevNet base membership (Level 3, no NDA is required). Once you have done so, you should be able to see and access the Ideas forum. Before posting, please make sure you have read and understood the rules there.
We are eager to read your ideas and hope for many interesting discussions.
Official Website
http://www.x-rebirth.com
Community
http://forum.egosoft.com
Twitter follow on Twitter
http://www.twitter.com/EGOSOFT
Facebook Facebook page
http://www.facebook.com/XRebirth
YouTube watch on YouTube
http://www.youtube.com/user/Xuniversechannel
Copyright © 2016 Egosoft GmbH, All rights reserved.
Our mailing address is:
EGOSOFT GmbH, Heidestraße 4, 52146 Würselen, Germany
Tel: +49 2405 4239970, http://www.egosoft.com
CEO: Bernd Lehahn, Commercial Registry Aachen HRB 13473
Please feel free to contact us in your own language by e-mailing [email protected]
To learn more about the X-Universe News and who is involved in its creation, please see our FAQ article.
update your profile to unsubscribe from this list | view email in browser
-
kisiku #5622 Szorri, annyi új fícsört soroltál az elmúlt napokban, hogy valszeg' elkerülte a figyelmemet.Örülök.Legalább nem lesz üres ezentúl és nem kell órákat utaznom egy jó melósért.
A Skunk engineer bennem is felvetődött, már most is "csinál" valamit, mondjuk a hull-t nem javítja, de valami prioritást is be lehet állítani neki, múltkor találtam.
Viszont úgy veszem észre, a skill csillagoknak végre van értelme.Vettem fel Precíziós Összeszerelőtaz egyik új állomásomra és nem ad bónuszt a termeléshez, mert nincs képzettsége, hiába speciálista.A másik ugyanilyenem viszont ad.Úgyhogy nagyon sok smalltalk kell nekem.
No, a hajógyáram már megépült, igaz még kicsi, de már éjfél volt, mikor abbahagytam...majd ma, meló mellett mehet a háttérben
Railgun...hmm, mi értelme lenne egy űr-sniper fegyvernek?Inkább a PSG...bár emlékszünk, hogy az milyen károkat okozott...
Akkor inkább legyen valami beam weapon, mint a Freespace2-ben volt a nagy hajóknak, ami egyfajta gigantikus lézer-vágóra emlékeztetett.Bár olyan is van a Teladinál, asszem Heavy Laser néven fut, csak én nem használom.
Tudod mit nem értek viszont?Sunstalker rakétát ugye gyártanak a fegyvergyárak, de nem tudom sehol sem eladni.Továbbá jó lenne, ha a saját fegyvergyáramból tudnék tankolni a Skunk-ra.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.20. 08:47:31 -
Jóózsf István #5621 Drága Vikum!
Elkerülte a figyelmedet, hogy 4.0 béta 5-től HIVATALOSAN is VANNAK npc-k a saját állomásokon, akik között ugyanúgy lehetnek szerelők, mint bárhol máshol. Mivel NPC, szerelheti a hajód is! " Beta 5 Added NPC population to player owned stations." Dzsobdán.
De egyébként a "saját szerelő javíthassa újfent a Borzot" téma régóta kering az Ego fórumon. Sőt! Már olyat is pedzegetnek, hogy a Borzra rendszeresített szerelő is legyen hatással a sérülésekre!
Közben kezd kikristályosodni az új fegyverek körüli homály:
A Plasma Cannon Mk3 a HoL hozadéka. Egyszerűen meg lehet vásárolni a "Boltban" Az lenne a hivatása, hogy a becsapódási terület környékét is sebezze. Úgymint: XL-L hajón rálősz egy fegyvercsoportra, akkor ne csak az eltalált löveget sebezze, hanem a mellette levőt is, vagy épp a pajzs generátort.
A Railgun már más tészta. Inkább kósza pletyka, vagy vágyálomnak tekinthetjük. Azt nem tudom hogy vetődött fel az ötlet. Csak találgatnak a fórumozók, hogy milyennek is kéne lennie. Ilyeneket olvasok, hogy: Kb mint egy "nagyerejű mesterlövészpuska" nagy hatótávolsággal (Kb 10 km) Továbbá kellene hozzá az a periszkóp jellegű valami is, amivel a drónokat és a novabombát irányítjuk a borzról. De hogy ebből mi, hogy, vagy lesz-e egyáltalán valami, azt a jóisten se tudja!
-
TokraFan #5620 Értem, köszönöm! Akkor figyelek én is, hátha lesz valami új. Végül is, az ED sem hozza azt amit vártunk tőle, tehát még mindig van esélyük egy igazán jó sandbox space sim készítésére. Talán ők is érzik ezt. Remélem... -
kisiku #5619 Jaj, Pistám....már elnézést, hogy "lepistázlak"
Vesd már fel az Ego-nak, hogy tegyék lehetővé Engineer elhelyezését a saját űrállomásra, hogy legalább engem meg tudjanak javítani.
Más.Megszámoltam, 58 űrállomásom van, most építek még kettőt és meg lesz a 60.Jól emlékeztem, hogy kb ennyi van.Rájöttem, hogy nincs Pharma Spice Farmom és irtózatos igény van Spaceweed-re.Van egy Spice Plantation-öm a Plutarch Exchange mellett, de azt mindig kifosztják, az Albánok :), úgyhogy magamnak már nem jut.Így épetek egy még nagyobbat.A másik meg még egy hajógyár lesz, mégpedig RoC-os.Van már egy, csak ez elég sokféle hajót gyárt és kell nekem.Gyakorlatilag sz összes hajógyárat megépítettem már, kicsit és nagyot, még a RoC-os kicsi van hátra, de most nagyot építek...
Nem tudom, ismeritek-e a Scaldis Battle Star nevű hajót, de nagyon király.Amilyen gyenge a teher változat, olyan erős a katonai.Valami mod-om adja be ezt, úgyhogy gyártom.Itt egy pár kép:
Ott van a Taranis mellett jobbra-fent, a lila "lövedékről" megismerhető.Van egy I a háttérben, az is az enyém :)
A fegyverzete:
-2 db HIVI/MA (Targon Tracer fegyver)
-4 db PlasmaJet/LR
-8 db Plasma/MA
-4 db HIT/MA
-2 nagy pajzsgenerátor
-5 FF Projector
A 2 HIVI/MA a tetején van, a fegyverek fent-oldalt, de az aljára is jutott pár.
Majd ha bővítem a könyvet, ezeket is berakom oda. -
Jóózsf István #5618 Lelőhetem a poént?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!DE! -
kisiku #5617 Csak nosztalgiázunk...de az Ego is gondolkodhatna egy kicsit.Van egy sikersorozatuk.Miért nem a jó elemeket építik bele a folytatásba és azt fejelik meg újakkal?
Rengeteg előnyös tulajdonsága volt a korábbi részeknek, amit simán átrakhattak volna ide.
No de ne panaszkodjunk, elvégre néhány ezer órát már lenyomtunk vele.Én már várom a Home of Light-ot, mert legalább már bővül a galaxis.Az utalás az előzetesben avagy a "you may also encounter an old and forgotten enemy." "egy régi és elfeledett ellenfél" mondattal...hmm, csak nem Kákabélűekre gondolnak (Khaak)?
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.19. 18:40:46 -
Jóózsf István #5616 Beszállhatok a "nagyotmondó versenybe"? M2 Tokyo, amibe a Tavaszvirággal is be tudtam parkolni (Bár ez már csak a Prelude-ben volt)
Volt nekem belőle egy csokorral. Az volt a heppem, hogy beállítottam őket egy-egy Xenon szektor kapujába (pölö 101) és nem ment el mellettük senki! Beszép idők voltak! -
kisiku #5615 Tényleg, M7...ebből is látszik, milyen régen volt.Igen, a Cerberus-ra gondoltam, az volt a kedvencem.
Automatizáltság...oké, egyetértünk...de akkor is hiányzik :)
-
Pares #5614 Melyik X3-beli M6-nak volt hangárja? Lehet, hogy van egy-két speciális, de nem inkább M7-re gondoltál? Azok voltak a mini-csatahajók.
"Épp a minap néztem meg a Bolygó neve: Halál című klasszikust, hát abban is a Sulaco akkora mint egy Tarhonya, azt van rajta 25 katona, aki alszik hibernálva.És akkor ki vezeti?Vagy az automata?És ki lő ha megtámadják az űrben?És ha elfér benne 2 dropship, meg APC meg miegymás, akkor mekkora az?"
Elég egyértelmű, hogy automatizálva van (az óriási terraformáló erőmű is)... Ahogy szerintem az X-ekben is jó sok mindent robotok és számítógépek csinálnak, elvégre ez a 30. század, kötve hiszem, hogy még mindig szükség van nagy számú emberi munkaerőre. -
Jóózsf István #5613 A Csillag Állampolgár egy vallás. Nem készülhet el, mert akkor megszűnne létezni! -
kisiku #5612 Az sem elég nagy.Én tényleg őszintén meg akartam venni az Elite-et anno, aztán mikor szomorúan vettem észre, hogy nem lesz nagy hajóm benne (Capital Ship), akkor letettem erről.
Ami még hiányzik nekem a Rebirth-ből az a hangár.Olyan hülyén néz ki, hogy kísérik a csatahajóimhoz rendelt kis vadászok.Arról nem beszélve, hogy simán beférnének némelyikbe.Az Arawn pl kifejezetten úgy is néz ki, hogy lehetne hangárja.
Aztán ott van a biztonságuk.Ha a nagy hajó elugrik, a kicsinek egy óra mire utoléri.Vagy átszambázik egy Danger Zone-on, aztán lehet, hogy meghal mire átér.De ha bele tudna szállni, biztonságban lenne.
Az X3 és részeiben imádtam az M6 osztályt: sem túl nagy, sem túl kicsi, mégis erős és még hangár is van.Csak beszálltam, beültem pilótának, aztán vezettem.
Arról már nem is beszélek, hogy miért csak 3 ember vezet egy kilométeres vagy nagyobb hajót?Miért nem 200?
Épp a minap néztem meg a Bolygó neve: Halál című klasszikust, hát abban is a Sulaco akkora mint egy Tarhonya, azt van rajta 25 katona, aki alszik hibernálva.És akkor ki vezeti?Vagy az automata?És ki lő ha megtámadják az űrben?És ha elfér benne 2 dropship, meg APC meg miegymás, akkor mekkora az?
Túl realisztikus vagy igényes vagyok?Tudom, ott a soha el nem készülő vagy megfizethetetlenül drága gépet igénylő Star Citizen... -
Pares #5611 Nekem olyan megvalósítás tetszene, ami felé a Rebirthben is tettek egy jó lépést, hogy nem közvetlenül te irányítod a nagy csatahajókat, hanem legénység kell hozzá, akiknek a képzettsége befolyásolja a hajó teljesítményét. Annyit kellene a Rebirthbe bemoddolni, hogy minden nagy hajót a parancsnoki hídról lehessen irányítani (valami olyasmit képzelek el mint amit a Star Wars-ban és Star Trek-ben láthatunk). -
Anaconda 140 misiért. Ha jól tudom, jelenleg ez a legnagyobb hajó az Elite-ben. Persze nem egy Valhalla, de talán egy Titan van.
Eléggé lement a Teladi Outpost ára, azon gondolkodom, most úgysem játszom a játékkal, szerintem én megvárom, míg az új kiegnek is lemegy az ára. De meglátjuk, milyen kedvem lesz fizukor. Csak, hogy a gyűjtemény teljes legyen.
Addig is követem a fórumot.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.18. 20:55:08 -
kisiku #5609 Számomra meg akkor lenne jó az Elite (amit C64-en és Amigán is élveztem), ha lehetne valami nagyobbacska hajót is építeni/venni.Én Tie Fighter/X-Wing/Freespace/Elite, stb-n nevelkedtem azokban egyikben sem lehetett nagy hajókat vezetni!
Én azt nem értem, hogy a rákba nem tudtak kiadni az elmúlt 30 évben egyetlen olyan Star Wars játékot sem, amiben vezethetnék ISD-t vagy más SW-os hadihajót?
A fa*om ezekbe a vadász/bombázó/kis fosokba már, egyedül az X-ben lehet nagy hajód.Aztán az űrállomás már csak hab a tortán.Én ezért szeretem többek között ezt a sorozatot.
Én azt hittem anno a Tie Fighter-ről is, hogy majd szolgálom a birodalmat, azt megdobnak a végén egy kis Victory Cruiser-rel,,,de nem!
Az X-Btf-ben sem lehetett nagy hajód...bár az X-tension-ben már lehetett TL-t venni, de nincs olyan játék amiben ezt lehetne.
Persze itt sem örültem hogy a közvetlen irányítást elvették, mert én élveztem a korábbi részekben, főként, hogy nem volt ami megállítson :), de lenyeltem.
Mit gondolsz, miért a Teladi szektorokba építkezek?Mindig van ami megtámad.Nem unalmas és nem lesz élettelen az a galaxis..Anno meséltem a Shattered Singularity-s próbálkozásomról, ott azt hittem hogy egy Ilonkát lezúz egy állomás.Hát nem, ezért pár hónap után visszabontottam. A Teladi-nál viszont nincs, ami meg tudna közelíteni :)
Biting Steel-be azért nem rakok, mert ott is van I.Tényleg, meg is kéne nézem újra azt a Xenon állomást, bár kereskedni nem tudok vele... -
Jóózsf István #5608 Mert szerinted a 40 elit honnan van? Amikor bejött az autodidakta rendszer, azonnal átírtam a mentésben.
Egyébként is csak azért vannak, ha megtetszik valami kósza ellenséges jármű, akkor el tudjam csapni az időt egy kis foglalással. Már rég nem einstandolunk baráti tömött teherhajót, mert minek?!?!
Nem is tudtam, hogy gőzön is lehet kapni... Az a bajom az MMO-kkal, hogy annyi időm már nincs... -
Stormbird #5607 Kipróbáltam egy Titurelen a "Teóriákat": 40 elit harcosom van
Ja kérem... Ha valakinek 40 ELIT pupákja van szalicillal megszórva egy legumizott befőttesüvegben a spájzban... :D
Én -hosszú kihagyás után-, tök nulláról újra kezdtem a gámát és akkor má' csak ilyen uborka marinokat lehetett szerezni :(
Egyébként valószínűleg teher és/vagy bányász hajókat könnyebb volna einstandolni, de én mindenkivel jóban -vagy minimum semleges- vagyok aki nem Xenon vagy kalóz. Egyelőre nem rúgnám össze a port senkivel. Majd ha már nekem is milliárd-csilliárdok csörögnek a buxámba, összeanyázódok a PMC-vel és megcsapdosom az orcáját cseppet, de amíg ez össze nem jön, addig jópofizás van:)
Most amúgy mosolyszünetet tartok a gámával és majd csak akkor ugrok neki újra amikor megjön az előrendelt Home of Light DLC. Addig Elite: Dangerous van, me' le vót ócsózva a gőzőn és annyit már ért talán.