6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Jóózsf István #5766
    Szépen körbediplomatikáztad a védelmet.
    A fejlődő mod-ot nem javallom, mert azzal kapcsolatban is vannak tervek a Zegonál! Kár előre belepiszkálni. (Bár, ha úgy oldják meg mint az ugróhajtómnűvet...)
    Közben eszembejutott: A pilótáknál számít újabban! De hogy pontosan mivel lesz jobb nekünk azt nem tudom.

Gyárak mellé Olmekront javasolnék! (Emlékszem, hogy az egyik nagyhajó fürgésítő módosítástól gyorsabbak lettek, mint a vadászok :-)))) Igazán mulatságos volt. Elképzeltem a pilóta arcát, aki konstatálja, hogy utoléri egy batár és másodpercek alatt végez vele!)

Egyébként 4.0 RC2!!! De már nem vagyok hajlandó bemásolni a változáslistát, mert elég érdektelen.
  • Stormbird
    Köszi kisviku, de ez a képzési rendszer messze túlmutat az érdeklődési köröm határán, ami addig tart amíg egy program szórakoztat és nem pedig kínszenvedés. Legalábbis ha már nehéz, körülményes és unalmas, próbálja meg ezt könnyeden, játékosan és megengedően megvalósítani. (Ha már egyéb épeszű ötletük nincs, mint ilyen f@szságok kiagyalása:) )

Azon a gőzös linken lévő mod pedig csak max. négy csillagosra képzi ki a sötét, buta és tudatlan személyzetet, olyanokat meg azé' lehet találni és ugye ha má' mod, akkor legalább legyen kövér:D

(Annyira fel tud b@szni agyilag az ilyesmi (képzési rendszer), hogy ezzel foglalkoznak, miközben olyan baromságok vannak a programban, hogy kiadom egy Arankának a vízgyáram védelmét és a baromarcú úgy kb. 130 km sugarú körben gyök-kettővel vígan kommandózik a gyár körül, miközben Xenonék büntetlenül szanaszét kúrják az ipari létesítményt:D Kénytelen vagyok egy Arankát és két Tarhonyát statikusan odatámasztani a cucc mellé, hogy ne kelljen két óránként újravakolni az egyébként siralmas önvédelemmel rendelkező H2O-Ipari műveket!)
  • kisiku
    Ja csináltak valami mod-ot,amiben a karakterek automatikusan fejlődnek, valahogy úgy, mint a Marine Officer-ed.
    Asszem ez az egyik.
  • kisiku
    Oké, akkor megoldva.
    Azt a kártyát valami ...ID-nak hívják, ha jól emlékszem vagy craft-olni kell vagy meg lehet venni a célpont állomáson a Black Marketeer-es "eladótól" és ha szintén jól emlékszem, akkor az is csak 30-45 percig tart.

Kapitányt, meg mindenki mást te is tudsz képezni.Írtam erről is.Úgy van, hogy lenyomsz egy normál minigame-et valakivel és ha craftoltál (hunglish ) pl Paranid Jewellery-t vagy Haze-t vagy más ilyen okosságot, akkor odaadhatod neki az első sikeres minigame után, de ekkor már HARD fokozatú smalltalk-ba mész át, aminél plusz 3 kérdésre kell válaszolni (persze nem úgy, hogy elküldöd a pi*ba ), minimum 4-es válaszadási csíkkal.Tudod, ami jelzi, hogy mennyire sikerült a smalltalk.Nem hibázhatsz, mert bukó és elvész a craftolt ajándékod!
    Ha ez is sikerül, akkor van olyan hogy "Ask personal training" vagy ilyesmi és a karakter képzettségétől függően kapsz "gyorstalpaló" tanfolyamokat a skill-re.Pl az Engineer az Engineering-et ad, a Def.Officer adhat Combat-ot, Leadership-et,stb-t, de a kiskereskedő karakterek is adják.

Ezután odamész a képzendő karakteredhez, megnézed a skilljeit és kiválasztod a Train gombot.Ha több lehetőség is van, akkor még azt is ki kell választani, melyiket akarod hogy megnövelje 1 *-gal.Pl: Management, Combat,Leadership,stb.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.02.18. 17:10:11
  • Stormbird
    Don't aggódás, már látom a képedet, bekapcsoltam. Szóval te jól csináltad a linkelést, csak nálam volt kikapcsolva a képek megjelenítése:)
    Sry
  • kisiku
    Fúú, én nem tudtam, nálam megjelennek a képek, pedig már nem vagyok VIP-pes, mert ba*tam befizetni az emelt díjas sms-t az sg-nek :)
    Én az ingyenes abload.de nevezetű német képfeltöltő oldalt használom, mert itt láttam valakinél, hogy onnan linkelt be.De ha rányomsz, hogy lekéred a kép elérési útját, szerintem megtalálod az említett német oldalon.Fingom nincs, meddig tartják ott.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.02.18. 15:40:27
  • Stormbird
    kisiku és István!

Ismét néhány adalék a lámulásomhoz:)
    A képek le vannak tiltva általában az sg fórumon, me' több olyan fórum napi szintű látogatója vagyok amit csökkentagyú csekélyértelmű exhibicionista összekever valami képfeltöltő oldallal és ha az ember hozzá akar jutni valami érdemi információhoz, -egy adott kérdésben-, bozótvágó machetével kell átvágnia magát a sok értelmetlen, hasonló témában ezredszer belinkelt screensave-fostengeren. Emiatt nem láttam kisiku képét, amivel demonstrálta a kérdéses pontérték materializálódásának fellelhetőségét:) (Persze ettől még magam is megtalálhattam volna ezt az infót, ha nem borult volna má' be az agyamba a méreg amiért nem találom:D )
    Én kérek elnézést:)

A hekkelésről:
    Ismerem a folyamatot trojannal. Amikor kívülről kell őgyelegni a teknő körül és különböző pontokat megközelíteni -csináltam a kampányban jónéhányszor. Ez tiszta ügy, de ezzel nem mentem semmire a felesleges árú kidobása ügyében. A képernyő hekkről is tudok és tudom, hogy hol vannak, de olyat még nem csináltam, mert egyszer rápróbáltam, gondolván, hogy hacker chip kell hozzá, -kitudja miért, ez tűnt logikusnak:)- az meg volt nálam pár darab, de nem. Valami kártya kell hozzá -neve most nem jut eszembe- amit imitt-amott szellőzőkben lehet kukázni- de természetesen mióta ilyet keresek, sehol nincs:(
    Előbb-utóbb az lesz, hogy belém áll az ideg és eladom a hajót a motyóval együtt, csak a kapitányt sajnálom, me' mind a három fontos paramétere nagyon KARAJ és űrszerte nem egyszerű hasonlót találni. Az persze megint egy érdekes kérdés, hogy a kapitányt miért nem lehet levezényelni a hajóról -csak max. leváltani- úgy mint a másik két pupákot. Arról nem is beszélve, ha a Skunkból is ki lehet dobni cuccot, miért nem lehet ugyanezt a kereskedelmi teknőkkel is megtenni? Szóval az Ego monnnyon le!)
  • kisiku
    István mindent tökéletesen elmagyarázott, annyival egészíteném ki, hogy hekkelés alatt két dolgot is értünk: egyrészt a valódi, játékban történő hekkelést, amit minigame-en keresztül tudsz véghezvinni. Asszem a könyvben írtam is róla. Többféle dolgot lehet meghekkelni hajón és állomáson egyaránt:

- lehet a drónvezérlőt (nem tudom mi a hatása)
    - kereskedelmi rendszert (tudsz olcsóbban venni vagy nagyon olcsón venni egy ideig)
    - gyártási rendszert (leállítja ideiglenesen az egyes gyártómodulokat)
    - fegyverek kikapcsolása (egy időre)
    - hajónál meg a Trojannal hekkelsz.

Asszem van még, de nem próbáltam a többit.

MÁSIK hekkelés, ez inkább csak "szakzsargon" - majd máshogy fogjuk hívni inkább - az .xml hekkelése-javítása-foltozgatása. Ez komolyabb, erről is írtam a könyvben.Ez a mentésed átírása, javítása.Persze, lehet csalni is, de mi elsősorban a játék bug-jait javítjuk vele időlegesen. Pl, állomáshoz "beragadt hajó kimentése". Azaz amikor örökké tart a kipakolás.Ez ugyan már nagyon ritkán fordul elő, de ha mégis, van megoldás.

Én kérek elnézést, hogy a beszúrt képen nem karikáztam be, de ahogy István is mondta, a Boarding attack strength a te "támadóerőd", az ellenséges hajón pedig a Boarding Resistance a "védőerő".
    A Boarding Attack Strength-nek nagyobbnak kell lenni, mint a Boarding Resistance-nak és akkor valószínű, hogy elfoglalod :)

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.02.18. 09:36:24
  • Jóózsf István #5758
    Én inkább szégyellem magam, mert nem vagyok elég jó pedagógus. De majd most!

A foglalási értéket magad is láthatod Viku által beszúrt képen az 5751-es hozzászólásban Boarding attack strengh néven. A foglalandó hajó menüjében UGYANITT egy "védekező" érték van!

Elit tengerészgyalogosokat nem lehet képezni! Autodidakta módon keletkeznek a kopaszokból. A foglalások során tanulnak.

Manapság mindent meg lehet hekkelni. (Állomást, gyárat, hajót.) Van is rá küldetés írva. Maradjunk a hajónál: Leszállsz besétálsz szembe a sufniba és a jobb oldali falon van két panel. A saját hajódban zölden, egyébként kéken dereng. Na azokat lehet meghekkelni, ami ugyanúgy működik, mint amikor egy állomáson csevegsz valakivel. Ha sikerül, akkor kidob VALAMENNYI árút a hajó, (vagy a gyár). Saját gyáramat hekkeltem már egy küldetés folyamán, annál működött. Hogy a saját hajóval meg tudod-e tenni azt nem tudom.
    (Állomásokon a lépcső alatt meg a meneddzzzssser irodájában és az isen tudja hol kell keresni ezeket a paneleket)

Kezdj el megbarátkozni a gondolattal, hogy időnként bizony bele kell nyúlni a mentésbe! Ha csalás, ha nem. Abban is tudunk segíteni!
  • Stormbird
    kisiku, István és Micsu köszi a válaszokat.

Most LÁMULÁS ON, szóval dőljetek hátra és lehet önfeledten kacagni:)
    Tág fogalmam sincs, hogy honnan veszitek ezeket a Foglalási pontszámokat illetve a Foglalás elleni védelmi értéket.
    Honnan lehet ezeket kiolvasni? Átnyálaztam már minden hervadt lómell menüt, de ilyesmit nem találtam sehol :(

ELITE marinok pedig csak számtanpéldákban fordulhatnak elő -legalábbis nálam- mivel én nem folytam bele abba az agymenéses képzési köcsögségbe. Régről sem maradtak, mivel nulláról újra kezdtem a gámát, valamint xml-t sem akarok/tudok túrni, mert az csííít!
    Konklúzió: akkó' nem lesz foglalás! :D

Ugyan már több mint 680 órát toltam az Rebirth-t de közel sem vagyok olyan HC gamer, mint itt néhányan. Szóval sokszor a felét nem értem annak amit itt irtok:) Pl. a múltkor kérdeztem, hogy a hajóba beragadt -kereslet hiánya miatti- árútól hogyan tudnék megszabadulni. Írta István, hogy hackeljem meg a hajót, vagy szerkesszem az xml-t...
    Na, azóta is hurcibálja a motyót a bárka:)

Szóval így lámulgatok szép egyenletesen, de azé' még egyszer köszi a segítséget!
  • kisiku
    Február közepét írjuk...elképzelhető,hogy egy-két héten belül itt lesz.
    Igazándiból a változás sosem zavart, csak legyen valami értelme.
  • Jóózsf István #5755
    Valamit módosítottak a gyárak fegyverhasználat-utánpótlás trallala vonalon. Most meg ne kérdezd, hogy pontosan mit, mert ha agyonversz sem mondom meg. Ha végre kijön a négynulla, magad is rácsodálkozhatsz. Persze arról szó sincs, ami a vágyad!

Rohadtul időszerű lenne a HoL, mert egyre közelebb kerülök valamelyik agykárosító betegséghez és a gyomorfekélyhez! Addig meg nem akarok szabadságra menni...
  • kisiku
    Igazából nem pénz kell belőle, hanem lehetőség a felhasználásra.
    Azt sem tudom, hogy a lőszerrel utántöltés egyáltalán működik-e.Én úgy veszem ki, hogy ha van lőszer, ha nincs, az űrhajó és az állomás is lő...egyedül ezekre szoktam rakétát "elszórni", de Sunstalker-t semmi nem lő az Icukán kívül...igaz feltölteni azt sem lehet, de normál esetben megszerezni sem.
  • Jóózsf István #5753
    Egyszer, ha lesz idejük, írnak rá egy algoritmust. És akkor még gazdagabb leszel!
  • kisiku
    Más kérdés, ami régóta foglalkoztat.Mi a tökömet csináljak a legyártott Sunstalker rakétákkal? Hova lehet eladni?Minek gyártják a fegyvergyárak, ha nem lehet eladni, nem tudom felvenni, nem tudom felszerelni a hajóimra?
    Egyáltalán miért nem tankolhatom meg a Skunk-ot a fegyvergyáraimban, ha már annyi lőszert gyártanak?
  • kisiku
    Bár már előttem elmagyarázták, de a lényeg, hogy szerzel (spórolsz) Elite Marine-kat.Mivel az új foglalási rendszer óta én nem foglaltam, van 50 Elite Marine-m. Ezeknek a "foglalási pontszáma" asszem 240-250 pont.Ma már nem tudsz venni Elite-et sajnos, úgyhogy vagy vigyázol és fejlődnek a Recruit katonáid vagy átírod xml-ben.Persze amíg a katonáid gyengék, ne próbálj Taranis-t foglalni, inkább maradj a teherhajóknál.

Példa: Egy Teladi Phoenix foglalási pontszáma alapból 710.
    Addig kell lelőni az egyes egységeket róla, plusz sebezni a hajótestet, amíg a foglalandó hajó pontszáma lemegy a tied alá!
    Kérj mindig információt a hajóról, hogy mennyinél tart, de vigyázz, szét ne lődd!
    Sajna még ekkor is fennáll, hogy hekkelned kell, ami kurva idegesítő, mert elképesztő reflex kell, ráadásul a célpont akár lőhet is rád közben.
    De így sokkal nagyobb az esélyed, hogy elfoglalod, minthogy hiába csinálsz meg mindent amit a liba mond, meg hiába hekkelsz jól, a foglalás failed lesz.
    A saját pontértékedet itt láthatod:

Most látom, hogy István és Micsu is ugyanezt mondta, de már nem fogom kitörölni, ha egyszer begépeltem
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.02.16. 21:58:31
  • Jóózsf István #5750
    Nem olyan bonyolult a képlet! Addig lövöd a szerencsétlent, amíg az ő értéke lesz kisebb! (Az "értékbe" a hajó fegyverzete, pajzsai, rajta levő katonák, a színe és a kapitány húgának ciklusa számít bele. (Ha a kapitány nő, akkor a kettő szorzata, a gyök alatt!!!!)) DE!!!! érdemes 5 darab lőhető elemet (löveg, pajzs generátor) az áldozaton meghagyni, mert JÍÍÍÍÍHÁÁÁ utasításait figyelmen kívül hagyva, illetve nem teljesítve, tetemes drága tenger-ész-gyalogos tud elpusztulni, ami sikertelenséghez vezethet! (A fárdtságos XML szerkesztéssel történő pótlásukról nem is beszélve!)

Azt hiszem összesen 40 lehet, de befolyással van a létszámra a Borzon használatos drónok száma is!
  • Micsu
    úgy megy hogy megvan hogy a katonáidnak akikkel hajót foglalsz összesen hány pontja van, minél több benne az elite annál nagyobb, nah most a hajó "foglalás elleni védelmi értékének" e pont alatt kell lennie, addig felesleges elindítani a foglalást
  • Stormbird
    No, most már rájöttem, hogy megy ez a pontszámos foglalás...

No, és hogy megy?

Me' nekem nem sikerült rájönnöm. (Bár mióta István írta, hogy le kő putyulni 10%-ra a teknőt, csak ecccer próbáltam és csak 40 db sima mezei gyalogkakukkom van. Lehet, hogy ez a szűk keresztmetszet?)
    Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2016.02.16. 12:45:18
  • kisiku
    RoC és Albion.Majd lopok belőle képet.
  • Jóózsf István #5746
    Orrszarvú??? Ki gyártja?
  • kisiku
    No, most már rájöttem, hogy megy ez a pontszámos foglalás...
    De a Finix az mióta tud szállítani is?Igaz nem sokat, de mindent tud szállítani.Vagy csak azok, amiket elfoglalok?Ez nem romboló?

Na, őt már nem fogom elfoglalni:

Bocsánat, nem hallottam!Beszéd közben ne lőjön!

Az enyém pontosan akkora, mint a tied!

• kisiku
    Persze hogy nem az, de sok van belőle :) Gyakorlatilag végtelen...ami jó is, mert mindig szétlövik a bányászhajóimat, így újakat kell gyártanom, ergo pörög egy kicsit a hajógyártás,stb,stb.
    Bár újonnan Lyramekron-t állítok be gázbányászatra, na azt nem lövik ki.Meg van még egy újabb bányászhajó páros a Rhinoceros: 2 PlasmaJet+12 Hit/MA+pajzsok...bár ez sem túl erős felállás, de a vadászokat megfingatja, meg Albionban a többit is...

Érdekesek a vállalatok egymás ellen irányuló küldetései.Igazából még egyet sem csináltam meg, mert mindenkivel jóban vagyok.Azon viszont gondolkodok, hogy kicsit módosítok az egymáshoz való viszonyaikon, mert akkor jobban irtják egymást, ergo pörög a gazdaság, hajó és fegyvergyártás.
    Nálam a HOA és a PMC nem szeretik egymást túlzottan, ez alapból így van.Kalózt egyik sem szereti, a többi vállalat meg jóban van egymással.Még talán az Argon Government és a Jonferson, akik csak kicsit szeretik egymást...
    De az én repum csökken ha valamelyik felhasznál a másik ellen, nem az övéké egymáshoz.
  • Jóózsf István #5743
    Háááát?!?!? Nem is tudom. Még azokkal a jetlr-ekkel sem túl acélos vasak.
  • kisiku
    Nekem K-t kéne foglalni, mert megcsappant a készletem, 30 darab volt, már csak 9-10 van...azt sem tudom, hová tűnt a többi.Icuka nem kell több, még mindig megvan az a 20 db...csak egyet használok, bár most azt is leállítottam hajófoglalás miatt.
    Én most a Főnixmadarakra repülök rá, minek szétlőnöm, ha el is foglalhatom?Igaz, nem nagy durranás az a hajó, de ha ingyen van, miért ne?
  • kisiku
    Nekem egyáltalán semmi bajom a játékkal, épp ezt mondom.S különben is, minek kezdjem újra?
    2286 órája játszom...most hogy túl vagyok a 21 és fél milliárdos vagyonon is, kicsit abbahagyom a kereskedést :)
  • Micsu
    hidd el ha nem régi mentést tolnál jobban járnál :)
  • Jóózsf István #5739
    Addig tesztelgettem a gépem, míg lett egy újabb Ilonám. Ebből már sosem növünk ki?
  • kisiku

Fixed freeze...de eddig nem is fagyott!Nehogy már visszatérjenek a jó öreg régmúltba!

Úgy megkérdezném őket, hogy mi a f*szom okoz ennyi bugfix-et?Ez egy működő és nagyon jó játék.Az elmúlt 4-5 órát megint ezzel töltöttem.Akkor miket javítottak eddig?Nem kéne mást csinálniuk, minthogy egy meglévő és jó alapot továbbfejleszteni újdonságokkal, nagyobb galaxissal, esetleg plusz sztorival...
    Közben elromlik ami már működik?De miért?
    Azért tetszik, hogy te is meló mellett tesztelsz ...igaz én meg a könyvet többnyire meló közben írtam
  • Jóózsf István #5737
    Ehhez már kell humorérzék:

• RC1 Hotfix 1 Fixed occasional crash on Game Over when player dies (problem introduced in 4.00).
    • RC1 Hotfix 1 Fixed freeze when entering highway with an active mission (problem introduced in 4.00).
  • Jóózsf István #5736
    "X Rebirth: Home of Light - Nincs telepítve - Hozzáadva: szombat"
    Már rágom a kefét!
    Nem akarok RC-ket! Adják ki! Úgyis hibás lesz! De akkor legalább teljes joggal vehetnék ki egy pár nap szabadságot (Mert tele a polc a céges hülyeségekkel!)
  • Jóózsf István #5735
    4.0 RC1

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

• RC1 Added autosave once per hour if no docking autosave takes place in that time.
    • RC1 Removed CVs from ship list in trade deals menu (new feature introduced in 4.00).
    • RC1 Improved balancing of number of water traders in Home of Light, Cold Star and Toride.
    • RC1 Improved crafting of weapon mods.
    • RC1 Improved mission bar positioning and appearance.
    • RC1 Improved holomap presentation.
    • RC1 Improved balancy of rewards for new Clear Explosives mission variant.
    • RC1 Improved balancing, timing and behaviour of Pirate ship groups.
    • RC1 Improved shielding of drone launch pad for Balor.
    • RC1 Fixed some zones not being visible from inside nearby highway.
    • RC1 Fixed visibility range of huge asteroid in Verdant Profit.
    • RC1 Fixed external camera view on mass traffic ships aborting when zooming out too far.
    • RC1 Fixed external target view being zoomed out far too much on some ships.
    • RC1 Fixed cockpit camera movement not working directly after loading a savegame.
    • RC1 Fixed missing icon for selected mass traffic ship in external target view in some situations (problem introduced in 4.00).
    • RC1 Fixed obstructed target elements when docked at Teladi capital ships.
    • RC1 Fixed several issues with mission guidance involving highways.
    • RC1 Fixed stations not always being connected to each other with mass traffic if there is more than one highway nearby.
    • RC1 Fixed case where having the auto pilot follow a jumping capital ship could make the player end up in an invalid position.
    • RC1 Fixed engines on small ship wrecks sometimes appearing not to be wrecked even though they are wrecked and do not function.
    • RC1 Fixed relative movement when entering the Skunk's back room.
    • RC1 Fixed trading menus not remembering previous sort settings.
    • RC1 Fixed equip drone/missile trades not updating when scheduled.
    • RC1 Fixed rounding issue in trade price display.
    • RC1 Fixed escape pods immediately self-destructing.
    • RC1 Fixed ships assigned to a commander not working after receiving a new Captain.
    • RC1 Fixed lockboxes dropping useless Boarding Experience seminars (problem introduced in 4.00).
    • RC1 Fixed upkeep missions to transfer credits not completing if the wanted amount was reduced.
    • RC1 Fixed Game Paused message text not being centered.
    • RC1 Fixed throttle feedback sound being played when pressing "full stop" key while in a menu.
    • RC1 Fixed menu crash when viewing certain modules of R&D Chem Labs in the Encyclopedia.
    • RC1 Fixed huge savegames caused by economy statistics data (problem introduced in 4.00).
    • RC1 [TTO] Fixed some navigation issues with NPC ships flying to Albion gate in Fields of Oportunity.
  • kisiku
    Én úgy emlékszem, hogy az összes részt egér+bill.párossal toltam végig, illetve unásig :) Talán az X-Btf-et nem, mert akkor még volt dzsojsztikkom.
    Egy picit a parancskiadáson lehetne gyorsítani valami billentyűkombinációval, vagy gyorsmenüvel, mert harc közben listákat-táblázatokat vagy térképet böngészni nem igazán jó.Amúgy az egész irányítás teljesen jó, baromi jól tudom egérről tolni, bár a fékpedál hiányzik...
  • RJoco
    Teljesen egyetértek veled. Az irányítása talán a legjobb volt a következő verziókhoz képest. Még teljesen bill+egérre tervezve, nem úgy, mint a Rebirth, amit elsősorban joypad-ra terveztek. A számos menüből ez elég jól látszik. Bár a legutóbbi játékomnál mintha eltűnt volna onnan középről és csak az oldalsó sáv jött elő.
    A Reunion a mai napig a gépemen van és minden win újratelepítésnél viszem magammal.
  • TokraFan
    "tényleg egy valós idejű, lélegző univerzumot kaptunk. (Ezen mondjuk sokat dobott az XTM.)"

A régi szép idők! :-) Emlékszem, X3R-ben 2 hét masszív játékkal tudtam csak megszerezni az első Titan-t és mégegyszer ennyi (ha nem több) volt a felszerelése. XTM nélkül ma már el se tudom képzelni azt a részt. Lehet, a hétvégén fel is teszem, nosztalgiázok egy kicsit. Bár sokan utálták, nekem valamiért ennél esett kézre legjobban az GUI, billentyűzetről villámgyorsan ment a kezelése. X3TC-ben sok idő volt míg megszoktam az új GUI-t, de mai napig nem tudom olyan gyorsan kezelni, mint a Reunionét.
  • RJoco
    Nekem annyi volt a lap+proci, mint a gpu. Viszont nemrég kipróbáltam a Tom Clancy's The Division-t és úgy döntöttem, hogy megérte. Addig nem voltam biztos benne.

Az X-es motor nem lenne rossz, ha dolgoznának még rajta egy kicsit. Reunion-ban nagyon szépen szimulálta a dolgokat és tényleg egy valós idejű, lélegző univerzumot kaptunk. (Ezen mondjuk sokat dobott az XTM.)
  • kisiku
    Igen, emlékszünk :)
  • kisiku
    Igen, ez saját motoros játék, nem rossz egyébként, szó se róla, csak azt próbálom hangsúlyozni, hogy lassan többe kerül egy komolyabb gpu, mint egy lap+proci páros, aztán ki sem használja semmi.
  • kisiku
    Jó, ott valszeg már számít.
  • TokraFan
    Javítsatok ki, ha tévedek, de az Ego saját motort írt a Rebirth alá -a korábbi X-ekhez legalábbis én egyértelműen úgy emlékszem-. Vagyis ha a játék nem használja ki a több magot (pl. X3) vagy a GPU-t rendesen, akkor az jelen esetben amiatt van, mert sajnos ők így írták meg az engine-t. Populárisabb motoroknál (CryEngine, Unreal, Unity stb.), erre sokkal jobban figyelnek, azoknál ilyen gond kevéssé szokott lenni. A futási problémák zöme ezeknél is inkább a konkrét játékok fejlesztői miatt van, akik nem optimizálnak rendesen. A Minecraft például a 8bites grafika ellenére laggol még jobb gépeken is, egyszerűen azért, mert egyrészt Java-ban írták ami nem erre való, másrészt nincs is jól megírva...