6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Ezek szerint hasznát vetted, amit küldtem.Örülök.Egyébként folytathatod is az állásomat , ott is van működő, saját hajógyár...asszem vagy 6 darab :)
  • Stormbird
  • Jóózsf István #5884
    Mondanám, hogy ZSENI VAGYOK, de azt úgyis mindenki tudja!
    A PMC hajógyár teljes egészében működik! Már le is gyártattam vele egy Tarhonyát, hogy vigyázzon a zónára.
    Jó volt látni újfent, hogy rajtam kívül is van élőlény Albániában. Ahogy sikerült kereskedésre bírnom, azonnal megjelent a siserehad, hogy feltöltse.
    "Sürgő csoport, száz szolga hord, hogy még nézni is tereh!"
    Jöhet a HoA és a Lúré hajógyár!
  • Jóózsf István #5883
    Ha teljesen beleőrültem a szerkesztésbe, akkor utána nézek, hátha működik a ribörszel is!
    Most ott tartok, hogy életre keltettem a PMC hajógyárát. "itszalájv" Csak épp az a baj, hogy a szerkesztett mentést betöltöm de kimenteni már nem tudom, mert összeomlik a játék (létrehoz egy tempsave.xml-t)
    Ez a feneség a szerkesztéssel: Itt-ott belenyúlsz, de nem jól és vagy betölteni nem tudod, vagy...
    Kéne még hozzá néhány fej, hogy jobban átlássam a fejlesztők logikáját. Úgy, hogy semmilyen ezirányú képzettségem nincs, nem könnyű!
    De még küzdök!

Viku! Megmondtam, hogy nagy macera összeszedni a kúlantot! (Ha jól rémlik, én fel is adtam... Majd elrepültem az éjjel-nappali xml szerkesztés zónába, és nemes egyszerűséggel kiigazítottam a szükséges mennyiségre!) (Tudom. Szar alak vagyok! Hol írjam alá?)
  • Stormbird
    Nekem van SETA-m, így tutira állíthatom, hogy nem küldiben szereztem. Valahol, valamikor egyszer csak lett hozzá minden:) A sok tucsingolás közben nem mindig figyeli az ember, hogy mi kerül a spejzba:)

Szóval szerintem szerencse kérdése.
  • TokraFan
    Korábbi X3 részeknél ilyen esetben én azt csináltam, hogy kezdtem egy új játékot a legújabb stabil verzióval, és a korábban meglévő dolgaimat (hajók, gyárak, pénz stb.), a cheat package segítségével újra generáltam magamnak. Bár ez sem feltétlen gyors megoldás, mert pl. a komplexeket ismét össze kellett rakni, de annyira nem volt vészes a dolog és így egy teljesen új, problémamentes mentésem lett a legújabb patch-elt játékkal. Gondolom Rebirth-höz is létezik már cheat mod.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.03.04. 11:02:51
  • Cobra21
    Tudom hogy craftolni kell.Csak az az utolsó alkatrész hiányzik.
    Csak nem tudom van-e értelme keresni,vagy vmi küldi adja.
    Akinek van SETA-ja mondja már meg csak azt,hogy az utolsó alkatrészét dobja valami,vagy küldetést kell keressek rá?
  • kisiku
    Kedves egészségedre!
    Én még mindig keresem a Jumpdrive Coolant-ot.Érdekes, hogy mielőtt elfogadtam volna hivatalosan a küldetést, találtam.Most meg akármit lövök ki, alig van.Tegnap kilőttem 2 Xenon állomást, meg 8 Xen,Weapon Platform-ot (ezek is szórnak rakományt), kilövettem vagy 70 darab Xenon vadászt, egy Arawn-t, egy kalóz állomást, meg franc tudja mennyi kalózt és egy darabot nem találtam.Néhány rare jumpdrive cuccot igen, de azok amúgy is vannak.Úgyhogy ma tovább folytatom a kutatást.
    Azt nem tudom, hogy a SETA-hoz tartozik-e küldetés, de egy alkatrészen kívül minden megvan hozzá.Úgyhogy ezt is kutatom.
    Nagyon jó helyre raktam le egy Crystal Fab-ot Cold Star-ban, nemcsak elviszik az árut, hanem pont keresztezi az útját a Xenon Mining Shipeknek és az Atlas Pirates hajóinak.Gyakorlatilag folyamatosan kilövi az állomásom, de még ezek törmelékei között sem leltem rá az említett hűtőfolyadékra...csak azt nem tudom, hogy az eddigieket hol találtam.
  • Jóózsf István #5878
    TÜNDÉR VAGY!
  • Stormbird
    Azt -úgy tudom- nem lehet egyben találni. Három vagy négy különféle lomból kell craftolni az inventoriban.
    Nézd meg ott az összetevőket, hogy miből hány darab kell hozzá. Az sem kizárt, hogy már rég ott figyel az inventoridban minden összetevő és csak ki kell választanod a SETA sávot és alul a menüben rányomni a Crafting-ra.

RJoco: A nagyobb konténerek kinyitására is van valami mod? Jelenleg (ahogy néztem) a legerősebb fegyverek vannak a hajón, amit meg lehet venni rájuk. Sajnos ezekkel nem tudom kinyitni, mert mindig felrobban az a vacak.

Három klf. típusú, lövéssel nyitható konténer van. Van amelyiknek vörösen irizáló pántjai vannak és a közepén egy kör alakú zár szerűség. Na ezt a vörös cuccot kell meglőni óvatosan a leggyengébb fegyverrel.
    A másik két típus olyan mint egy öltözőszekrény, csak az egyiknek kettő a másiknak négy lába van. A lábak szintén vörösen irizálnak. Azokat kell meglőni egy pillanatra, mindegyiket külön-külön. Utóbbi kettőből előfordul "suicid bomber" és erősen sérült verzió is. Na azokat még óvatosabban kell nyitni. Egészen közel kell menni hozzájuk, hogy ott forogjanak az orrod előtt és úgy biztosan pontosan tudsz célozni.
    Eleinte érdemes F5-öt nyomni amíg meg nem szokod a kinyitásukat
  • Cobra21
    Ezt a SETA programming field akármit most valami küldvel lehet megszerezni,vagy dobja valami?Mert már
    csomó dkonténert kinyitottam,lőttem kis-nagy hajót,de csak nem akar előkerülni.
  • kisiku
    Már át is küldtem.
  • kisiku
    Szívesen adok neked, remélem segít.Feltolom majd wetransfer-re.Küldj majd egy privit légyszi' a mailcímeddel.
  • Jóózsf István #5873
    Az egy dolog, hogy van mentésem, de fogalmam sincs mikor ment félre nálam ennyire a dolog. Az meg megint egy másik kérdés, hogy azóta eltelt némi idő. Nyilván közben tevékenykedtem. Magyarán; Ha visszatöltöm bukok egy csomó dolgot.
    Most próbáltam szerkesztgetni, de csak úgy tudtam eredményt felmutatni, ha a gyárhoz tartozó egész bejegyzést másoltam. Viszont így sem működik. Valami elkeveredik alkalmazottak között. Mondjuk egy évvel ezelőtti mentéssel próbálkoztam. A későbbiek azért nem nagyon jöhetnek szóba, mert elég régóta fennáll ez a rombolásos állapot nálam.
    Arra gondoltam, hogy eljuttathatnál hozzám egy quicksave-et! Ha hajlandó vagy rá, privátim megbeszélhetnénk a részleteket. Vagy megpróbálhatod levélben... Elméletileg bele kell, hogy férjen!
  • kisiku
    Bocs, hogy ezt mondom, de ezért nem bétázok :) illetfve, ha tenném is, előtte biztonsági mentés...ahogy az xml előtt is.A mentés a legfontosabb...ma is megpróbáltam életre kelteni egy fizikai sérült vinyót, eltartott egy darabig, amíg lementettem, de tapasztalat.
    Olyan én is láttam, hogy egy gyár megsérül, szerintem a noclip-pel történt valami.Pl jó lenne, ha a hajók az aszteroidákat vagy kikerülnék (de ez sok programozás) vagy repüljön át rajta noclip módban.Ez a pattogás ugyanis szánalmas.Ja, és úgy mennek, mintha én valami hangya lennék, ami illatcsíkot húzna maga után, mert pont arra jön és arra is megy vissza.Pl meglátogattam HoL-ban a Xenon szektorokat és oda...húú vazze ez spoiler...szóval visszaúton nem a legrövidebb úton jött, hanem a legkomplikáltabban.
  • Betyar070
    Thanks!
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.03.03. 17:14:13
  • Jóózsf István #5870
    Betyár! Amire vágysz, az a Safe trader módosítás. A gőzműhelyben megtalálod.

Viku! Nem erre a válaszra számítottam. Ezek szerint valamelyik bétának köszönhetem, hogy én tulajdonképp csak a fél játékkal játszom!
    Azt hittem, hogy teljesen természetes jelenség a szétlőtt nem működő állomás.
    Most komolyan kétségbe estem.
    Marad a szerkesztés. Csak azzal meg az a feneség, hogy olyan sok sorból áll egy-egy gyár mentése, hogy képtelenség kibogarászni mi hozza helyre. Már volt próbálkozásom. Esztétikailag sikerült is, de akkor sem működött. Ha meg mélyebbre merészkedtem, akkor az lett a vége, hogy be sem töltötte.
    Ha lesz lelki erőm, előveszem valamelyik régesrégi mentésemet és megpróbálom abból átemelni a cuccokat.
  • Betyar070
    Köszi a térképet, így már rájuk találtam.
  • kisiku
    Van rá mod, hogy ne kövessenek.De én mindig adok nekik bőven munkát.25 manuális kereskedőhajóm van, mindig bőven akad melójuk, amelyiknek meg nem, azt elküldöm egy biztonságos szektorba.

Ha érdekel, hogy hol van a Khaak HQ:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ott van Constant Cascade-ben
  • TokraFan
    Természetesen nem kerül neked semmibe a szerver, de nem akarom itt szét OFF-olni ezzel a topikot, beszéljünk a honlapról privátban!
  • Betyar070
    Már a 4.0-ás verziónál tartunk és még mindig nincs megoldva,ha befejez egy kereskedelmi parancsot a hajó utána ne kövesse a Skun-t hanem maradjon nyugtoan, és várjon. (Nem hiszem el hogy olyan nehéz lenne ezt leprogramozni.) Ettől eltekintve szerintem nagyon jó kis játék lett mostanra a rebith. Talán a hajók manőverező képességén kelelen még csiszolni vagy kevesebb kövecske a Koromi rendszerbe. Nekem csak pár csatahajóm van, de ezeknek is már feladja a leckét a rengeteg tereptárgy. Igaz nem szarakodnak a hajók egyszerűen keresztül gázolnak mindenen. :D

MÁS: Eddig a Koromi rendszerben a köv. szektorokat sikerült feltérképeznem, de az öregfiúkra ( Khaak) még nem találtam rá.
    First Slep, Fallback, Foward Guad, Lacihonosa, Anchoraga,Terminal Reflection, Ninth Zone.
    Vicces kis valami az anomália, Egy tucat Xenon vadász üldözőbe vett (pajzsom 40%) a nagy menekülés közepette véletlenül belerepültem, erre kb4. zonávall arrébb kötöttem ki, de legalább megmaradt a gúnyám. I like this game

Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.03.03. 10:21:22
  • kisiku
    Balort találtam, Liptont még nem.Sőt van egy rakás Xenon M és néhány P, amit még össze kéne szedegetnem, ezeket én kényszerítettem arra, hogy "kiugorjon a szoftver belőlük" .
    Amúgy nem nagy durranások, csak ha sokan vannak. Épp a jumpdrive-os küldit csinálom, most még gyűjtenem kell pár darab Jumpdrive coolant-ot.
    Nálam minden szektor működik, van egy kalóz Spacefuel főzde valahol Omicron-ban, inkább az van szétlőve, mint a tisztességes embereké.Én meg csak építkezek folyamatosan.
    "If you finished admiring your new module, would you like us to start another one?"
    "Anything else you'd like?Don't be cheeky!" (szívesen megcsikizném)
    "Module construction complete.Standing by for new construction orders"
    "Split on Otani ship.Ship smells bad to Split"
    "I'm in your bay back here.Where's the bar?"
    Én azért a poén kedvéért raktam volna kocsma bővítést a Skunk-ra (mindig azt keresik a kapitányok), illetve lehetne kitakarítani a hajót, hogy ne legyen "I'm on board.Don't you ever clean up back here? vagy How does your copilot like the smell of sweaty male clothing back here?"

Viszont van egy új téma smalltalk-ban.Egy manager-t kellett megnyugtatnom, hogy nincs új konfliktus, de ha lesz is, mi nyerünk.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.03. 09:10:16
  • Jóózsf István #5864
    Igen. Ami sérült és ha belépsz a menüjébe, akkor nem aktív a kereskedő gomb, tehát: nem kereskedik: tetszHALOTT!
    Hiszen, ha nem kereskedik, akkor csak egy halom vas az űrben!
    Nálam az Albán és a Lúré gyárak háromnegyede erre a sorsra jutott!!!!!
    Ezekben a rendszerekben csak ördögszekereket fúj a napszél!
    Régi szép idők, amikor a gép belegebedt, hogy megjelenítsen 70-80 NPC hajót!!!! :-)

Repi Leptont és Balort találtunk már? Van más ajándék is?
  • kisiku
    Hogy érted hogy nem működik?Nálam mind működik...szétlőttet keressek?
  • Jóózsf István #5862
    Azért nyugtass meg, hogy nálad is vannak nemműködő enpécé gyárak!!!!!
  • kisiku
    Nekem pont az általad említett két galaxis a legnagyobb vásárlóm, Omicron és Albion, de már adok el HoL-ban is, Toride-ban és most kezdem Cold Star-t is.
    Az új galaxisok óta nem nagyon fogadtam még el küldetéseket, elég ellenfél van azok nélkül is, de ez a lényeg, a háború mozgat mindent.Az említett szétlőtt Xenon állomásokat meg visszaépíti a gép.
    Nekem főleg a hi-tech és alapanyagok fogytak ki és fogynak is, fegyver az elkezdett csurogni-csöpögni, de nem ezrével viszik.Hogy tőlem vegyenek én a klasszikus nagyvállalati kapitalista módszert alkalmazom: minden ár alá alávágok, azaz mindent sokkal olcsóbban adok mindenkinél, így tőlem veszik.A gyáraim fulladoznak a megrendelésben, újakat kell építenem.Ekkora vagyonnál már nem számít hogy mennyit keresek, mert így is keresek.Tegnap is volt egy futamom, amin 84 milliót kerestem...közel 3000 darab Podkletnov, 2 teljes fegyvergyár vagy URV gyár ára, egy futam alatt.

Most azt tervezem, hogy létrehozok egy raktárat, hogy tovább pörgessem a fegyvergyárakat.De ezekből 1 max 2 darab elég az egész gémre,nekem öt fegyvergyáram van, igaz ebből kettő csak erődítményként szolgál :)
    Kaját, piát, energiát,orvosi cuccokat, narkót, refined metal-t,silicon wafers-t és hi-tech cuccokat kell sokat gyártanom, ezért van 5 technológiai gyáram is.
  • Jóózsf István #5860
    Construction-t láttam, de metalworks nem rémlett. Ma még nem indítottam el. Talán délután.
    Végül is mindegy, hogy van nekik. Hisz mindennel fel vannak szerelkezve, mégis én szállítom a hajógyáraiknak a legtöbb motyót!
    Nálam sajnos a két déelcé terület, ami egyáltalán működik, az Albán és Lúré gyárakat régen szétlőtték a haramiák. Elég, ha a raktáraikat leamortizálják, máris nem működnek, hiszen nem kereskednek.
    Már beszéltünk róla, de kellene valami lehetőséget biztosítani, hogy ki lehessen javítani az NPC gyárakat!
  • kisiku
    Milyen kohóra gondolsz?Metalworks Yard vagy Construction Yard?Mert sajna mindkettőből van bőven.
    Nálam hál'istennek nincs memória probléma, igaz 16 giga van a gépben, remélem ettől több nem kell, mert itt a melóhelyen az exchange szerverünkben sincs több (igaz kéne). A gázfelhős (nebula) részeknél akadozik egy kicsit nálam, de nem nagyon vészes.
    Az új savegame tényleg nem más, mint az xml betömörítve, csak ki kell szedni vagy TC-vel megnyitni. Nekem tetszik, mert a kicsiny rendszer SSD-re rakta eddig is a 60-80 megás mentéseket, az pedig egy idő után simán 2-3 giga lett, ami egy 64 gigabájtosnál számít. (akkoriban csak ilyet lehetett kapni elérhető áron)
    Kereskedés nekem is beakad néha, főleg mióta bevezetették ezt a "nem tudom eladni a teljes mennyiséget, mert nem kérnek már ennyit" című nótát...
  • kisiku
    Tegnap nagyon sok Kszenont irtottam, találtam sok-sok Kszenon szektort és Kszenon Mátrixot , meg miegymást Home of Light-ban. Egy párat meg is semmisítettem. Sokat kell érte utazni, ráadásul veszélyes helyeken vannak, védve, viszont nincs I és K sehol, cserében van Xenon Weapon Platform és nagyon sok piros csokornyakkendő, avagy aknák ezrével.
    A képlopásokat az otthoni gépemen hagytam, majd spolierben kirakom.
  • kisiku
    Nekem van Welding Laser mod-om, amivel javítani lehet, ergo pici sorozat a konténer zárjára, majd javítás...az aláaknázottaknál jóval nehezebb.Próbálkozz még a Assasin nevű ROV-val, amit te indítasz a Borzról és te irányítasz.Annak nem erős a fegyvere, ráadásul távolból is lehet szórakozni.
    Itt háromfajta konténer van: az egyik a már említett, ezt nem tudod felvetetni a hajóiddal, van a kicsi amit a 90-es évek szlogenjével "bekapsz" a Borzzal és van a Ware Container, az elhagyott, elhullajtott áru, ami meg csak a teherhajóid tudnak felvenni, ha átváltasz Cargo collect módra és megjelölöd dupla klikkel.Ha van ott szabad hajód, odamegy és Cargolifter-rel felveszi.

Nekiütközéssel csak odébb lököd.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.02. 08:41:14
  • Jóózsf István #5856
    Úgy veszem észre, hogy megint valami memória bánata lehet a játéknak. Tegnap este is kidobott, egy monstre menet után. A szaggatások is inkább később jönnek.

Jocó! A kiskonténerek beszippantására van gomb. Alap esetben "O" mármint, rövid ó!
    A "Záras" konténereket, meg a lehető leggyengébb fegyverrel kell lőni. Értelem szerűen a zárakat! Óvatosan a bedrótozottakkal, mert elég nagyot tudnak ütni!

XML; Valaki egyszer kiejtette a száján, hogy UltraEdit. Gyönyörűen együttműködik a Totalcommanderrel. Csak bele lépek a tömörített állományba, az xml-en nyomok egy F4-et, a Tc kicsomagolja valahova, indul a szerkesztő (Szép színes!) Amikor zárom a szerkesztőt (előtte illik menteni (Csak az amerikai olvasók kedvéért!)), a Tc megkérdezi, hogy visszacsomagolja-e. Trallala-trallala és kész is!
    Nemrég említette valaki, hogy nem akar belenyúlni a játékba. Hát! Szerintem meg a játék része! Így találta ki az Ego!

Ez már kóros!: Ma úgy ébredtem fel, hogy; "Baszzus! A Terracorpnak nincs is kohója! Nekem legalábbis nem rémlik.

És az milyen már, hogy a saját állomásom hívja rám a Yardot? KÉTSZER IS! Azt még valahogy beemelem, hogy véletlenül a gyárat találom el, de hogy a díszforgalomból szedek ki egy PIROSAT és azt vegye zokon?!?!??!

Érdemes figyelni a kereskedések lebonyolítására! Az egy dolog, hogy két hajó között csak OOS működik, de nem egyszer fordult elő, hogy várok, hogy megérkezzen egy szállítmány (Jó sokat. Legutóbb másfél órát) és kiderül, hogy valamelyik fuvar beragad a hajónál: "Szörcsing for tréd" Ami egy rajban levő hajónál nem megszokott!

Cobra! Mostanában foglalkozgattak az oos harcokkal. Hogy ez mit jelent? Affranc tudja! De működni látszik: Sok hajóm inkább a zónát védi, mert úgy szerintem hatékonyabb. (Nem várja meg, míg az ellen rálő az ojjektumra, hanem a zónába lépésre reagálnak) MÉG MIND MEGVAN!
    Ehhez az is hozzátartozik, hogy megtanították ELMENEKÜLNI őket!!! Ami tényleg jó!!!
  • Cobra21
    jó hát akkor továbbra is vadászgatok,hátha vmi elszórja azt az alkatrészt.
    Amúgy jobban számolja már a harcokat a gép?Régebben agybajt kaptam,mikor 3 kis vadász leszedte az őrjáratozó tarantis.
    Persze ha odamentem,megközelíteni sem nagyon tudták.
  • RJoco
    Köszi!
    Azt hittem, hogy a hajóhoz valami cucc, amit csak a fekete-kereskedőnél [:D] lehet eladni, mert amúgy meg nem célszerű. De akkor majd megszabadulok attól is.
    A játékot közben átállítottam angolra, mert már én sem tudtam elviselni. Főleg, mert nem értem. És mindig átlépni a böngészőbe, hogy fordítsak, az nem pálya.
    Először megszokom az irányítást és a menüt, aztán lehet megint német, hogy tanuljak is valamit.

A konténerek begyűjtésére van valami mod? Mint anno a Reunion-ban, 3 km-en belül mindent beszippantott. Nagyban leegyszerűsítené az életet.

A nagyobb konténerek kinyitására is van valami mod? Jelenleg (ahogy néztem) a legerősebb fegyverek vannak a hajón, amit meg lehet venni rájuk. Sajnos ezekkel nem tudom kinyitni, mert mindig felrobban az a vacak. Ha 2 km-ről lövöm, akkor is. A nekiütközés meg sajnos nem működő taktika.
  • Betyar070
    Köszi!
  • Wolwerine
    Bármilyen xml szerkesztővel, ha előtte kicsomagolod. Sima tömörített gzip fájlba rakja a mentéseket, így 60-70 mb helyett csak 4-5 mb méretűek lesznek. Amúgy a tömörítés kikapcsolható, onnantól megint xml fájlba ment a játék.
  • Betyar070
    Mivel lehet az új xml.gz mentéseket szerkeszteni? A Notepod++ nem tudja megnyitni.
  • kisiku
    A feltérképezésnek semmi értelmét nem látom ,mármint az állomás szkennelésnek, hacsak nem ellenséges a célpont.
    Az, hogy megközelíted és "beolvassa" a rendszeredbe, hogy milyen állomás, az meg a játék része. :)
  • Zombye Reloaded
    Srácok én nem tehetek róla, de engem marhára idegesít ez a stationfeltérképezős mizéria. :)

Nincs erre valami jóféle mod ami kicsit "leegyszerűsíti" a feladatot? régen volt egy 5km-es range-t adó mod, de az nem működik 4.0 alatt már.

• kisiku
    Egy illegális áru, semmi több.Black Marketeer-nél el tudod adni, csak ne hagyd hogy rendőrök szkenneljék a hajódat!

Schwarzmarkthandler...nevetséges...
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.01. 15:40:51
  • RJoco
    Az az Albion-Visa (VIP) micsoda?