6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #5846 Ott nem jó szórakozni, mert mindig respawnolnak a Xenon I-k.Tudom, építettem oda anno egy Metalworks Yard-ot és egy Construction Shop-ot. Asszem 32-39 percenként jelent meg újra egy I (mértem az időt! ), de hiába lőttem ki, jött.Egy ideig élveztem, meg kinyírtam vagy húszat, aztán meguntam, majd egyre jobban idegesített a Def. Officer-ek állandó segélykiáltásai, majd elbontottam mindkét állomást...
Jumpdrive van, ez a HoL egyik újítása, nekem még nincs, Istvánt kérdezd, mert ő tesztelte a "gyárit" és állítólag van egy sokkal jobb mod is rá.
-
kisiku #5845 No, ezért készülnek az általam írt leírások, mivel semmit nem írnak róla...ha te nem tesztelnéd (és szívnál), nekem is nehezebb lenne.
Mindenesetre aki tudja, hogy ezen kívül hol van még a HoL zenéje (Youtube-ról törölve), akkor szóljon! -
Jóózsf István #5844 Erre próbáltam összehozni egy kis segítséget itt: #5841
Viku! A fegyverreszelés nem teljesen egyértelmű és vannak részei amik nem is működnek. De az nem is fontos.
A módosítást a mechanisztánál kell kérvényezni. Ha már gyűjtöttél eleget és talán van az aktuális fegyverhez valami "elfogadható" módosítás, akkor ő jópénzért felszigszalagozza neked. (Amit aztán az ikszemeleben jól átírsz!) Sajnálom! Annyira esetleges, hogy kénytelen vagyok a saját számízére szerkesztgetni. Most is épp azt teszem, azért tudok írni.
Írtam korábban, hogy amit lecserélsz, az elvész. Hát nem vész el, hanem bekerül az eszköztár egy másik rekeszébe, ahol te tudsz vele barkácsolni, de innentől kezdve is csak eladható lesz!!! A Fel nem használt, de még ÉLŐ, ámbár kukába ítélt módosításokat a jobb alsó sarokban lévő "Dismantle" gombbal lehet ebbe a rekeszbe tenni. Érdemes is, mert nem zavargásznak a hasznosak között.
-
Betyar070 #5843 Köszi az infót,majd viszek 2-3 tarhonyát kíséretnek felfedezni az öregfiúkat . Jelenleg sahnos nincs több kapacitás, mert a főflotta a Sable Vortex rendszerben betyárkodik a Xenonokkal. :)
Más: Érdeklődnék hogy lehet a Skunkra jumdrive-t szerezni? Küldetésen keresztül vagy meglehet venni valahol ? -
kisiku #5842 Én még nem kezdtem el a fegyvereket, még gyűjtök hozzá alkatrészeket, bár már felajánlja, hogy a Plasma Cannon Mk2-t és a Particle Repeater Mk2-et tudom tuningolni.Még nem teljes a kép...
Sőt azt írja, hogy a Long Range Scanner is tuningolható...de hogyan?
Tegnap azzal szórakoztam, aztán rájöttem, hogyan tudom a Warehouse-t feltölteni, már megvan, úgyhogy el is kezdtem.No meg ugye rátaláltam elveszett "barátainkra" is, meglátogattam pár Xenon szektort és építkeztem.Hirtelen a három erőművem úgy kifogyott, hogy kellett egy negyediket is építenem.
Írtad, hogy a URV-t viszik, mint a cukrot.Nekem ezt már a 3.61-ben is csinálta, százmilliókat keresek vele, meg is építettem az ötödik URV gyáramat is.Hirtelen a gyógyszer is nagy hiány lett, így most fejezem be a harmadik gyógyszergyáramat.Végre fogynak a rakéták is, persze gondoskodok róla, hogy minden állomásom veszélyes szektorban legyen, mert egyrészt élvezem ahogy szarrá lő mindent, másrészt fogy a lőszer, ergo, mindig kell gyártani :)
Jelentősen gyorsítottak a highway-ek sebességén.Főleg Maelstrom-ban tapasztalom, ráadásul azt én teleépítettem, nem olyan egyszerű többé oda az ellenfélnek becsusszanni.
Én még mindig legnagyobb okosságnak azt tartom, hogy végre vannak felvehető emberek a saját űrállomásainkon! Én ettől vagyok kész!Ezt már rég meg kellett volna tenni.Mennyivel egyszerűbb az életem így!
Tudok javítani, lőszert venni, smalltalkozni a saját gyáramban, stb...gratula Ego!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.01. 08:32:06 -
Jóózsf István #5841 Segíteni akartam, de hirtelen elbizonytalanodtam. Mivel én bétázom, elég régen volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha minden igaz, akkor olyasmi küldetést kell vállalni, mint a márk hármas getlingért, vagy az ötös pajzsért, hajtóműért. Magát a küldetést a Devríből Lúréba átlépés után adja. Illetve lehet felvenni. Ha Lúréban voltál, mikor feltelepült a Négynulla, akkor ki kell menni és visszajönni. (Küldetés listában (enter-3-2) egy nem szokványosat kell keresni, de hamar kiderül a leírásból.
Ha jól rémlik, akkor 20 motyót kell összeszedni hozzá, ami a korai változatban nem volt épp sétagalopp. Ráadásul inkább a nagyhajók dobták.
A SETA sokkal hasznosabb, mint azt régen pedzegettük. Elég csak az építkezésekre gondolni... És a tüdőrákra!
Fegyver reszelgetéssel hogy álltok? -
Cobra21 #5840 Sziasztok!
Megint nekiestem a játéknak.Elkezdtem a küldetést.A highway azért okozott meglepit,mert szeret kihajigálni,de legalább
Már nem pajzs nélkül érek a végére.
Viszont Devriesben a super hw.eleinte rendeszeresen kihajított a semmibe,úgy 700km-re a kiindulóponttól.
Seta igen jó volna,de a legutolsó alkatrészt még sehol nem találtam meg,pedig lövök boldog-boldogtalant.
Jumpdrive-ot egyenlőre meg sem említi a játék. -
kisiku #5839 No, hát köszöntünk itt, ez egy normális, jó kis topic, itt nem trollok, meg hülyegyerekek vannak, annak idején az X2-X3-as fórum is ilyen volt, csak megjelent ez a rész, így én onnan kiszálltam.
Reméljük megtetszik a játék, de vigyázz, ahogy a South Park-ban is mondták: "olyan ember lehet a játékos, akinek egyáltalán nincs élete" Magyarán, baromira rá lehet kattanni, főleg, akik szeretik a világűrt és a sci-fit, mert ha már eljutni nem fogunk (mármint nem a mi életünkben) oda, akkor legalább egy illúzió legyen, amit élvezhetünk.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.02.29. 23:45:37 -
kisiku #5838 Oké, nézzük a Khaak-okat:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van egy főhadiszállásuk, Toride-->Koroni-->Constant Cascade-ben, ezt óvatosan közelítsd meg, védik, fegyverplatformokkal is.Ráadásul sokat kell utazni hozzá, elég messze van, ne menj egyedül, legyen veled legalább egy erős hadihajó!.Van kép is:
Továbbá találkozhatsz velük:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Toride-->Koroni-->Broken Space szektorban.Szintén nagyon messze van, Forward Guard-tól lefelé és kicsit jobbra. Ez egy üres szektor, de itt találkoztam velük először.
Xenon állomások is vannak, akiket érdekel, kitolom spolier-ben, de ajánlatos felfedezni, mert én is eltököltem hosszú órákat vele,ez a játékélmény :)
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.02.29. 23:36:18 -
kisiku #5837 Az EVE-et én is el akartam kezdeni, de mivel fizetős, féltem, hogy többet költök majd rá, mint sörre és az életemre ,így aztán letettem róla.
Más a Rebirth, mint elődei, nem is tudom, hogyan fogom megszokni a SETA-t és a Jumpdrive-ot, bár még egyik sincs meg, mert mindegyikhez pont 1 darab alkatrész kell. -
kisiku #5836 Köszönöm mindenkinek, sőt a felajánlást is, nemes gesztus.Szerintem megérdemel ez a játék egy magyar honlapot, de csak akkor, ha tényleg nem gáz egy szerver biztosítása hozzá (úgy értem, nem kerül senkinek semmibe), gondoljuk át. Lehet, hogy a kiadáskor elég nagy felháborodás volt, meg az év legrosszabb játéka díjat is kivívta magának, de valljuk be, borzasztó sokat dolgozott az Ego rajta, és megleptek 2 és fél DLC-vel, nagyon jó, játszható gém lett és nincs még egy ugyanilyen közel, s távolban.
A könyvhöz megvan mindenem, Indesign-ban csináltam, a teljes szöveg, képek, stb.Asszem legalábbis.No, de ez a jövő zenéje.
OFF: A CoV-os időkre ezek szerint mások is szépen emlékeznek, ez örömteli, nekem is megvannak, meg egy rakás 576, sőt, amit késő a bratyóm CoV-val csinált együtt újságokat (Station,Multiplay,stb) azok is valahol megvannak.Nekem is vannak olyan őskori játékok a polcon, amikhez még 100+ oldalas leírást adtak, ma meg egy papírfecni van a dobozban, hogy töltsd le...már arra is lusták, hogy egy 10 forintos lemezre rárakják.Persze így kényelmesebb, amíg van interneted. -
Betyar070 #5835 "Megtaláltam régi barátainkat is, a Khaak-okat, de hogy hol, legyen titok, vagy spoiler-be kirakom majd."
Igen , megköszönném!
Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.02.29. 23:13:18 -
#5834 A leírás mindenképp hasznos, korábban is megköszöntük és amikor frissíted, akkor ismét megköszönjük.
Anno olvastam én is, de nem nagyon játszottam a játékkal.
Most előszedtem, de jobb szeretek magamtól rájönni a dolgokra. Legalábbis a nagyjára. Vagy itt a fórumon összecsipegetve az infokat. Emlékszem, anno az EVE-et kezdtem úgy, hogy átnyálaztam az ISK-et, majd utána megcsináltam a karakterem. De az egy más világ.
Itt valahogy a sztori nem az igazi. Reunion-ban sokkal pörgősebb volt a történet. Nem volt ennyi menj ide, menj oda, kapsz egy hajót, hozz rá ilyen embert, aztán meg olyat (akkor már miért nem lehet kiírni egyből az összeset? úgyis csak 3 kell rá).
Csinálj a PMC-nél -20-as reput. Amivel kb a környéken ellehetetleníted az életed. Kb. eddig jutottam anno a plot-tal.
Az új kezdések tetszenek, csak a normál nekem nehéz. Hiányzik, hogy nem ülhetek erősebb verdába. Ezt még szoknom kell. -
TokraFan #5833 Csatlakozom az előttem szólóhoz! Bár már sokszor megtettem, de nem lehet elégszer megköszönni a leírásodat, nekem ez hozta vissza a Rebirth-öt a kukából, annyira haragudtam megjelenéskor az ego-ra. Aztán hanyagoltam is kb. 2 évig, de a leírásodat olvasgatva lehetetlen volt nem kedvet kapni hozzá! :-) Ráadásul tényleg nagyon jó érzékkel van megírva, mintának is szolgálhatna néhány kiadónak (A Terran Conflict gyári leírása pl. egy vicc, a fordításról nem is beszélve).
OFF1
A COV-os idők, mai napig megvan 100+ szám a hőskorból, PC guru és 576k szintén. Akkoriban alapból kaptunk annyi tartalmat egy játék mellé, mint most egy Collector's Edition-ben. A Jane's F15 kézikönyve pl. 200+ oldalas, önmagában már azt elolvasni élmény volt.
OFF2
Weblap kapcsán ha gondolod keress meg, besegítek szívesen, van saját szerver, CPanel+CMS-ek+minden ami kell, és igazság szerint, már egy ideje tervezek egy olyan portált, ami kifejezetten "space" illetve "science" jellegű játékok részletes bemutatásával foglalkozik, leírásokkal, cikkekkel, egyebekkel. Létrehozhatunk egy Rebirth szekciót, utána elég ha anyagokat adsz, a többit én lerendezem.
ON -
Daryon #5832 Az a leírás tényleg jó és hasznos, a kezdők bibliája. Muszáj megköszönni, sok munka lehet benne... szóval tényleg köszönjük - így többes számban, gondolom mások nevében is nyugodtan mondhatom. -
kisiku #5831 Hm, a két hét akkor oké, ha az tiszta játékidő (14x24 óra)...én asszem 65 napnál tartok :), úgy hogy egy jó évet ki is hagytam.
Egy ideje gondolkodom, hogy kéne valami honlapot csinálni neki, egyfajta magyar fanpage-et, csak egyszerűen nincs időm.Így is asszem 4 honlapot csinálok, a kb 5-6 másik embert követelő munkám mellett.Persze mai opensource-os CMS-sel könnyebb oldalakat létrehozni, mint statikus oldalt html-ben írogatni/tervezni, de akkor is sok idő. főleg ha az ember egyedül csinálja. -
kisiku #5830 Köszönöm, ez volt a célom vele.Lesz folytatás, illetve frissítés, csak én is kérek még időt, hogy az új DLC-t áttanulmányozhassam.
Tudom, hogy szokatlanul hosszú, sokan a fejemhez szokták vágni a munkahelyemen, hogy túl sokat írok, de egyszerűen nem lehet kevesebbet írni.
De annak idején, főleg a korombéliek emlékeznek még rá, voltak idők, amikor a CoV hasábjain/évkönyveiben hasonló leírások szerepeltek.
Persze, tudom, hogy hiányos, mert sem a végigjátszást nem írtam bele, sem térképet nem raktam hozzá, de ami késik, nem múlik.
Egyébként az eredeti könyve olyan 300 oldalas, igaz ez inkább a történetet és a fajokat/vállalatokat/frakciókat mutatja be.Egyszer megfogadtam, hogy ha nagyon ráérek, lefordítom, bár ahhoz már írói véna is kéne... -
Jóózsf István #5829 Két hét! Nyihaha! -
invasive #5828 Hű, köszönöm ezt a leírást! Ez valami egészen fantasztikus, még jó, hogy benéztem ide. Mert egyébként a neten nem találtam semmit. Nem is számítottam arra, hogy iyen részletes leírás létezik a programhoz. Még egy kis történeti leírás is van benne, ami nagy öröm volt, mert nem sokat tudok a háttér sztoriról (csak amit eddig az Albion Prelude-ből sikerült megtudni).
Közben már megvettem a DLC-ket (pont akciós volt az egyik).
Már csak két hét szabi kéne, hogy nyugodtan tudjak kóricálni az univerzumban. -
kisiku #5827 Köszönöm a megoldást, nem rontottál el semmit, sejtettem, hogy valami ilyesmi lehet, bár először Khaak hajóra gondoltam.
Őket pedig azért jelzi Unidentified Ship-nek, mert ebben a világban még nem ismertek.Én úgy emlékszem, hogy az X2 vagy az X3 végén volt az hogy "száműztük" őket a galaxisból, örökre.Ezért lehetséges, hogy "itt" még nem ismertek.
A Railgun-on én is filózom, hogy megvegyem-e, de nekem nem nagyon kell, én még mindig híve vagyok a közelharcnak.
Úgy sikerült Toride egy jó részét felfedeznem, hogy követtem egy kicsiny TER hajót, ami Unknown Zone-ba repült, magyarán oda, ahol én még nem jártam.Egy órán keresztül mentem mögötte autopilot-tal, majd amikor 30-an támadtak meg és már nem tudtam megvédeni, elhunyt. Erre olyan ideg lettem, hogy kegyetlen bosszút álltam.Az összeset kiirtottam, szétlövettem az állomásaikat, még a visszavonulókat is lemészároltattam a flottámmal, sőt a kiugró pilótákat is...majd egyedül maradtam a nagy űrben, de aztán már könnyebb volt navigálni egyik úti célomhoz.
Úgy gondolom, hamarosan megvagyok a feltérképezéssel, s azt hiszem meg is fogom rajzolni az egész univerzumot.
-
Jóózsf István #5826 Már tudom mire jó leginkább a SETA! Kevesebbet lehet dohányozni közben. Tegnap úgylátszik újjászületésnap volt, mert én is egész nap előtte ültem.
Viszont! Csináltam egy olyat, hogy lovagoltam egy fulemkin Toridban és belülről teljesen másképp viselkedett. Szét kuglizta az összes követ, formára és méretre való tekintet nélkül. Öröm volt nézni!
Azokkal az "IZÉKKEL" kapcsolatban; Nem tudom, hogy elrontsam-e az örömödet Viku?!? Ha gondolod elolvasod, ha nem akkor még lehet heuréka:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azok anomáliák. Azért tűnik úgy mintha mozogna mert taszít téged. Egy kis erőfeszítéssel bele lehet repülni és akkor...
Továbbá a hosszú szkenner kijelzi őket kéken. Én is így találtam rájuk. De írtak rá küldetést is: "Nyomozás egy elveszett hajó után."
A távcsöves puska egyre jobban tetszik. Persze kell hozzá fejlesztés, hogy mégmesszebre és nagyobbat üssön! De az megmosolyogtató, hogy állok a zóna közepén és egy-két lövésből szedegetem, le a 8-10 km-re levő vadászokat. Vagy akár valami combosabb hajó nagyobb ágyúját, hajtóművét, stb
Az FPS játékokban is rendre van távcsöves puskám. Lehet, hogy szar alak vagyok, aki csak messziről mer gyilkolni? Mondjuk a tunningolt Getlingemmel az ellenség gyűrűjében is boldogulok, de az csak "Golyóvihar"!
Szóval a megjelenés óta az lett a helyzet, hogy az építkezések és a mérhetetlen pénzszerzésből kifolyólag leürítettem a gyáraimat. Itt-ott hiány keletkezett. Főleg hájtek vonalon. Most ezeket próbálom befoltozni. Végre van értelme játszani! Ha este nem dob ki a játék az asztalra, akkor hajnalban zombiként bámultam volna még mindig a monitort. "CsaK még egy részleget felépítek. Csak még ezt a kalóz hajót elfoglalom. Jajj kell egy hajó ennek és ennek az állomásnak. Nini egy csapat öngyilkos jelölt. Jééé, eltelt a nap!" -
Zombye Reloaded #5825 Háát valahol messzi-messzi én is belebotlottam már 2x khaak clusterbe, de pl. scannelni nem tudtam őket, és érdekes módon unknow-ként definiálta őket az onboard computer. Azért ez érdekes, hogy az X univerzum egyik legrettegettebb fajára néhány évtizednyi távollét után már senki se emlékszik. :D
Scannelni próbáltam őket, de szerintem túl gyorsak voltak, kikerültek mindig scan range-ből.
-
kisiku #5824 Feltűnik, 14 órája nyomom megállás nélkül...én csak röhögök az idióta pattogáson...már egy cigi sem elég, hogy egyik pontból a másikba juttasson, de legalább mindig folytatja, ha egyszer lepattant valamiről
Amit még észrevettem, hogy elég közel jönnek, ha netán leszállok egy állomásra, főleg a sajátomra és szétzúzzák azt...ez jó is meg nem is.
Úgy tűnik meghallgatták imámat, mert immár van értelme a rakétagyártásnak, és nagyon nagyon tetszik, hogy már mások is vannak az állomáson!Fel is vehetem őket, lehet smalltalk-olni velük, egyszóval királyos!
Megtaláltam régi barátainkat is, a Khaak-okat, de hogy hol, legyen titok, vagy spoiler-be kirakom majd.Kicsit elfáradtam, mára abbahagyom.
Viszont találtam még valamit...valami átlátszó izét, ami repül, de nem tudok vele semmit sem csinálni, mutatom a képet.
Nem tudom mennyire kivehető, de még hangja is van, meg mozog, mint valami űrhajó lenne:
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.02.28. 22:24:12 -
Jóózsf István #5823 Reméltem, hogy másnak is feltűnik a nagy hajók idiotizmusa. Megint belenyúltak a vezérlésükbe. Tegnap este már hangosan kifakadtam Murky Skies-ban, amikor az építőhajóm egyre jobban távolodott a céljától, mert a jégtömböket kerülgette! Ami mégszebb: Búszterrel is koppannak két zóna között!!! Gyönyörű.
URV-ből tetemes mennyiséget lehet eladni HoL-ban! Már látom magam előtt amikor a gyáraim kerítésére felfestik mésszel a melósok, hogy: SZTRÁJK!
Azt is tapasztaltam, hogy a védő hajókat nem feltétlen célszerű a gyárakhoz rendelni, mert újabban rafkósok a támadók. Jobb ha rajon kívül utasítjuk zónavédelemre. Így fordulhatott elő, hogy Alfa kvadránsban öt "K" garázdálkodhatott egyszerre. Az ott lévő vízműhöz nem nyúltak, mert azt Ica mama nem nézte volna jó szemmel, de mindenkibe belekötöttek, aki arrajárt.
" jelenleg az X3AP-vel játszom hogy értsek is valamit az egészből"
Ez épp nem rossz ötlet. Sokat meg lehet tudni a fejlesztők gondolkosmódjáról, vagy épp a játék mechanizmusról. DE! Nagyon ne szokj hozzá, mert rengeteg dolgot "megreformáltak" a ribörszben!
Hogy megéri-e megvenni a kiegeket? Ha belevágsz, akkor igen. Hozzá tartozik! Ha spórolni akarsz, akkor játssz pár órát és utána döntsd el, hogy egyáltalán tetszik-e a ribörsz, vagy nem. -
Stormbird #5822 Szia!
Noha közel sem vagyok profi, de azért néhány dologra tudok válaszolni és valószínűleg a tényleg profik is elmondják a véleményüket és ami még fontosabb, segítenek is szívesen:)
Az hogy mennyire érdemes megvenni a két DLC-t az teljesen attól függ, hogy kit mennyire "szippant" be az X-Rebirth világa. Ha nekem kell rá válaszolni akkor azt mondom, hogy éri az árát. Egyrészt nem csak pár hajó meg fegyver, másrészt pedig egyben támogatás is a fejlesztőknek, hogy tovább tudják bővíteni és javítani a játékot.
Létezik magyar nyelvű leírás melyet kisiku fórumtárs követett el mindannyiunk épülésére, rengeteg munkával. Mivel már több mint egy éves a doksi így vannak benne pontatlanságok, hiszen az egy év alatt számos javítás érkezett a játékhoz, de ennek ellenére nem hogy elég, de bőven sok is az elinduláshoz. Csak javasolni tudom! Szerintem meghozza az ember kedvét a játékhoz.
-
invasive #5821 Sziasztok,
Új vagyok az X univerzumban, jelenleg az X3AP-vel játszom hogy értsek is valamit az egészből, de majd később tervezem kipróbálni a Rebirthöt is, már megvettem Steamen. Lenne pár kérdésem a profikhoz!
Láttam, hogy van 2db DLC is a játékhoz, ezeket mennyire érdemes beszerezni? Komolyabb kiegészítők ezek, vagy csak az 1-2db új hajó és fegyver típusúak? Létezik-e valamilyen magyar leírás a neten a Rebirth történetéről, vagy hogy hogyan kell vele játszani? Az X3-mat is csak nemrégen kezdtem, az nagyon tetszik de azt olvastam valahol, hogy a Rebirth egészen más. Jó lenne valamiből kiindulni, az angol tudásom közepes, a menük és egyebek nem okoznak gondot, de hallás után nem 100% értem, miről van szó. -
kisiku #5820 Én meg szimplán péppé-rommá keres(ked)em magam, mindjárt megvan a 25. milliárd is.....most 3 űrállomást is építek egyszerre.
Nekem nagyon bejön, de a navigálás az szánalmas...mármint a nagy hajóké.Felrakok már én is egy gém rögzítőt és feltolom a jútyúbra, ahogyan az aszteroidákon pattognak a hajóim. Én szétröhögöm magam.
Miért nem lehet egy szimpla noclip-et adni nekik vagy lője ki, mittomén'...olyan nevetséges, ahogy pattog és próbálja odébb lökni Ez most Toride-ben van a függőleges aszteroidáknál.
Mindenesetre, ide építek egy Szupertitkos katonai bázist, ahol Szupertitkos kísérleteket fogok végrehajtani, hogy egy Szupertitkos Világuralomra törő fegyvert készítsek...
A Khaak-kal még nem találkoztam, de hagytam még magamnak bőven felfedezni valót. Lehet, hogy írok majd egy review-et hamarosan, ja és majd,de csak majd később újraírom a könyvet is, ezzel kiegészítve.
Addig is álljon itt egy klasszikus kép:
-
kisiku #5819 Nézd meg a Steam-en belül: Steam-->X-Rebirth, jobb klikk a nevén-->Tulajdonságok, Nyelv fül. -
#5818 Megnéztem a legutolsó kezdési módot.
Igencsak nehéz. Egy Xenon-októl hemzsegő szektorban vagy és sehol egy kapu vagy hiper út. Találtam egy hajót, rá is raktam a kapitányt, viszont csak 84-gyel képes menni. Persze a Xenonoknak ez egy nagyon jó célpont, nem győztem védeni egész addig, míg ki nem lőttek. Már megint. Pedig Normal módban indítottam.
Felettébb sok program dezertált a Xenon csónakokról. Sajnos nem tudtam velük mit kezdeni.
A nyelvet hol lehet állítani? Jelenleg németül fut, de az angollal jobban kijövök a játékban. -
Jóózsf István #5817 Mindenki heppi!
Aki galaksziszésönréndzset használ, annak: Nem frissül 1.36-ról 1.4-re mert valamit elbarkácsolt a gazdája. Manuálisan kell törölni a mentésből és újra feliratkozni a gőzműhelyben!
Enter-6-2-t és a 3-2-t milyennek találjátok? Nagy könnyítés a magamfajta lustáknak!
Statisztikából még én sem nagyon profitáltam. Ellenben a szemem láttára megint spontán égésbe hamvadt ez egyik kistepsim. Szerintetek kiderült, hogy melyik gyáramé volt? Persze én vagyok a hibás, mert nem volt benne a nevében! Mert akkor a log-ban szerepelt volna. -
Stormbird #5816 KARAJság van Kartácsok!
Az éjjel letöröltem az egész XR-t a büdös pi..typangba és felraktam újra.
A Junoszty probléma megoldódott. Simán műxik a Shift+R el
A hajók sem izgulnak már be maguktól és ott maradnak ahova le lettek támasztva.
Eddig még nem fagyott le egyszer sem.
Mondjuk a Borzról elveszett legénység nem került elő, de ismét vehetek fel pupákokat az alap létszám limit felett is. (Mod-al ofkorsz)
Cserébe viszont megkaptam azokat az apró kis rángatásokat amiről beszéltetek. (Ezzel együtt lehet élni, de jobb lenne ha mielőbb javítanák)
Az új területeken még mindig nem jártam. -
kisiku #5815 Igen, egy picit én is hiányolok valami történetet.Pl, honnan tudják, mi van a Plutarch-hal?Oké van egy bevezető anim, amely bemutatja az új világokat, de valami "maguk kik?" "hogy jöttek ide?", "de örülünk" elhangozhatna, amikor beteszem a lábam az új világba...mindegy ettől függetlenül én élvezem.Folytatom is...bí rájt bekk -
Jóózsf István #5814 A tömörítéssel nincs bajom. A Totalcommander automatikusan ki és visszacsomagolja, ha megnyitom egy szerkesztővel.
Más:
Ha raktárat építetek ne lepődjetek meg, hogy nem bányászik. "Majd fog! Valamelyik következő kiadásban." (by Egosoft)
Közben megoldotta a két hajóm a csere-bere problémámat.
Azért egy plotot hozzánk vághattak volna! Az a térképészeti feladat a fél fogamra sem volt elég! -
kisiku #5813 Xenon M-et én is "foglaltam", mivel "kiugrott a pilótája..." Hmm érdekes jelenség, de nem baj.Nekem működik, nincs hiba. Xenon P-t még nem tudtam magamévá tenni, de nem is nagyon kell.
Az xml-ről meg csak annyit, hogy a mentést betömörítették, gondolom sokan panaszkodtak, hogy miért foglal egy mentés 60-80 megát...Így mondjuk teljesen jó, ez egy jó ötlet volt részükről.
Ezt a grafikonos gazdasági statisztikát viszont nem értem miért kellett belerakni, szerintem a kutya nem használja, hacsak a gazdasági magazinokra és diagramokra recskázók tábora nem -
Jóózsf István #5812 Azt tudjuk, hogy melyik sort mettől meddig kell törölni, ha beragad a hajónál egy utasítás. Konkrétan arra kértem az egyiket, hogy adjon át árút a másiknak, de nem hajtotta végre és mindkettő használhatatlan kereskedésre, mert egymásra várnak. Már minden játékon belüli módszert kipróbáltam ami eddig valahogy megoldotta, de most ragaszkodik a saját hülyeségéhez.
XML-t is piszkáltam, de rosszul sült el. (nem töltötte be a mentést)
Közben sikerült megtalálnom az összes zónát, úgyhogy; Dzsobdan!
Másik (talán) hiba ugrasztottam két M-et és egy P-t. Mondtam nekik, hogy menjenek "haza" majd lemosom és kitakarítom őket, ne lábatlankodjanak itt a frissen felfedezett területen, de meg sem mozdultak.
Ezek azért érdekesek, mert ugyan a transfert nem próbáltam mostanában, de a lejmolást egészen biztosan akár az RC1-2 ben is. Mivel én nem hurcolászok magammal hajókat, pláne sérült vadászokat így eddig működött!
Végre a régi kerékvágásban! A ribörsz attól él, hogy hisztijei vannak! -
kisiku #5811 FRENETIKUS!
No, az elmúlt jó néhány órát azzal töltöttem, hogy kb 40-50-szer kellett elmagyaráznom, mi az AI, milyen tök jó az új jump beacon, és milyen veszélyes játékot űz a Plutarch a Xenonokkal...
Magyarán felfedezés, kapcsolatépítés, kereskedés,minimális erőszak. Most hogy Torride-ba is eljutottam, itt többször kellett erőszakhoz folyamodnom, de nem vészes.Home of Light valóban jó sűrű, de nem is ide fogok építkezni először.Jelenleg 10 csatahajó vigyáz rám, 3 CV is velem van, ha esetleg valahol le akarok telepedni.Asszem hívok még 10 csatahajót, mert kezd veszélyesség válni itt, de megéri, nagyon szép, jó a hangulat, új, nagy, nem unalmas, erre vártam.
-
#5810 Szép lett, szép lett. Home of Light kezdéssel az egyik corp-nál sikerült 5-ös standinget elérnem és nem kellett hozzá fél óra röpködés. Viszont a Terran-oknál meg hirtelen nagyon leesett, nem tudom miért. Asszem jobban oda kell figyelnem a dolgokra.
A vezérlést valahogy vissza lehet állítani alapra? Játékon belül sajnos nincs rá megoldás és a java joy-ra van belőve. Jó lenne egy alap bill+egér beállítás.
A Space Engineers után elég nehéz megszokni, hogy a WS-sel fel-le oldalazok és nem előre-hátra megyek, míg ezek helyett a C+Space-szel akarok fel-le manőverezni.
Nálam nincs semmilyen akadás a játékban. Mondjuk ezzel a kártyával csúnya is lenne. -
DStein #5809 Hello, régóta követem a játékot, néhány megjegyzés.
Van egy mod, amivel a kis kísérőhajók be tudnak dokkolni nagyobbakra (arawn és a kétfajta suli). Azt hiszem carrier mod a neve. A gőzben fent van.
A def officernek kell mondani, hogy hajók ki vagy be. Nekem 3.61 alatt szépen ment, bedokkolva ugrik a nagy a gyomrában a kicsikkel :) Szerintem az új változatban is működik.
A másik a nép tanítási alatt kapcsolatban, van két mod. Az egyik az átlagos küldetések jutalma mellé hozzácsap tanító könyvet (random) , a másikkal meg lehet másolni könyveket, ha már van legalább egy példány (craftolás). Ezzel a két moddal már nem gond a tanítás. Van ráadásul egy auto fejlődő mod is, aki dolgozik, az egyre jobb lesz :) -
Jóózsf István #5808 A junosztyos problémára: Van rá gomb. Nem tudom mióta, de belehet rá állítani. Ha esetleg elfeledted volna... Ha már egyszer be volt, akkor is nézz rá, mert sok volt mostanság a buher.
A hajók mostanság elmenekülnek a pusztulás elől. Ha túlságosan amortizálják őket és nem az a dolguk, hogy elporladjanak valami csatában, vagy épp ellenség, aki "csak a dolgát végzi" amikor sanyargatja a népet, te meg meg akarod akadályozni ebben... Én még áldozat után nem szaladgáltam annyit, mint a négynullában.
Velem meg kibarkácsoltak. Van ugye a Galaxy Station Range módosítás. Na annak nincs frissítése... Épp el sem tudom indítani a játékot, hacsak ki nem törlöm a mentésből. Ha meg kitörlöm, akkor másik probléma lesz belőle. De már intézkedik a gazdája... -
Stormbird #5807 Eddigi mérlege a 4.0+HoL-nak = 1 pozitívum vs. 4 negatívum. Pedig gyakorlatilag kb. 3 órán keresztül egy olyan 100 négyzetkilométeren belül bóklásztam a vízgyáram körül.
Eléggé sz@r arány:(
EGO monnyon le!
Pozitívum: végre már nem csak és kizárólag -általam!- elfoglalhatatlan Titurel jön a szektoromba hanem aranyos könnyen foglalható Rihonyákok:) El is foglaltam egyet:) Tupa öröm bódottá':D
Negatívumok: fagy mint állat, többnyire ugyanott de legalább konzekvensen! (700 óra játék alatt talán ha kétszer fagyott le eddig, most meg 3 óra alatt 5x)
A Junosztyon nem lehet váltani a módokat a Shift+R kombóval, sőt semmivel. Csak akkor jelenik meg rajta info a szektor nevén kívül, ha ráklikkelek valamire. A 3D-s map csak akkor és akkor is csak néhány pillanatra, amikor be vagy ki lépek sztrádába/ból.
Némelyik hajóm amelyik eddig Wait parancsal egy helyben van dekkoltatva, ötletszerűen tol egy boostot, nekiiramodik és 30 Kilométerrel odébb kidobja a horgonyt és folytatja a Wait parancsot.
Majdnem az összes nehezen összeválogatott pupák eltűnt a Borz utasteréből. Pedig fullon volt a személyzet, jobbnál-jobb cselovékokkal:( (Fent van az a mod ami 10 körülire emeli a lehetséges létszámot az utastérben)
Szerencsére az az ugrálás nálam nem jelentkezik, pedig nincs valami brutál VGA-m. Prociból vagyok inkább kigyúrva. Viszont az is igaz, hogy nem voltam még az új galaxis(ok?) környékén sem, szóval lehet azért nem rángat a cucc.