X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem is szar gépem van.Tudod min futtatom?Core I5-750, 12Gb ram és R9 280X...jó, a procim régi, meg az alaplap, meg az SSD...igaz nem SSD-n futtatom.A játék nem csutkára van állítva, árnyékolást is kikapcsolok vagy leveszem kicsire, minek az árnyék az űrbe? Ezt a gépet 2009-ben építettem, azóta csak az új radeon, még ram, 2010-ben az SSD, meg asszem még plusz vinyót raktam bele.

Kell egy nagy levegő és felújítom a gépem, mert a ház venti már nyikorog 😊 ...amúgy is régóta tervbe van véve.
RJoco
Lehet, hogy ki kéne próbálnom fullgrafikán. A gépnek bírnia kell, úgyis fenn van és már jó rég nem indítottam el.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Neee, képeket ne. Mondajtok bármit, baromi jól néz ki az egész játék. De nincs rosszabb annál, amikor ránézek ezekre a gyönyörűségekre (nagyon bejön az újfajta állomás és hajó dizájn), és rájövök, hogy nem megy a gépemen...

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.01.20. 19:40:53

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ha már említettük, az "Ötcsillagos szerelő 100%-ra javít" Mod is bekerült a hivatalosba. Szintén 4.0 ficsőr! Három módosítást gyomláltam ki ezzel a béta 5-ös verzióval!

Levél(KE) Akinek nem jönne a postás:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Edition 59 - January 2016

Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
X Universe News
Introduction

A Few Words from the Editor...

Welcome to the 59th edition of the X-Universe News. We start the new year with the announcement of the free Update 4.0 and the new Home of Light DLC, which you can still pre-order at the unbeatable price of 7.99 €. Additionally, we will have an elaborate look on the new X Rebirth wiki and talk to two of its creators. Finally, we are happy to tell you about the re-opening of the DevNet Ideas forum, where you can submit and discuss your X game ideas.

Update 4.0 and Home of Light DLC New and exciting expansion of the X-Universe
X Rebirth wiki Knowledge is power
DevNet Ideas forum Submit and discuss your X game ideas

Happy reading! - X2-Illuminatus
Update 4.0 and Home of Light DLC

New and exciting expansion of the X-Universe

EGOSOFT is very pleased to be able to announce the release of the new expansion "Home of Light" as well as update 4.0 for X Rebirth, both to be released in February 2016!

Home of Light (HoL) is an exciting expansion of the X Rebirth universe and makes the best use of the many new features of X Rebirth 4.0:

(HoL) Much larger universe: The Home of Light expansion will bring three entire new systems, including the central Home of Light, known from the X3 games, with a massive new economy.

(HoL and 4.0) Bulletin Board System (BBS): The new BBS collects all currently available missions in space for an easier overview.

(4.0) Trade improvements: Graphs showing market developments over time, a best deal finder and many UI improvements to make trading easier.

(4.0) New engine technology: Extend your ship with a Jump Drive and other new technology to travel through the universe quicker than ever.

(HoL) Trade stations: A new station type allows you to stock large amounts of any wares you like. Buy up goods when they're cheap and sell when the price is high, or when your competitors' stations mysteriously explode.

(4.0) Customizable weapon upgrades: Craft weapon modifications to improve your favorite weapons.

(HoL and 4.0) New enemies, new weapons, new missions, new and mysterious phenomena.

(HoL and 4.0) Many new secrets to explore in the outskirts of the ever-growing X universe.

The Home of Light expansion can be pre-ordered NOW at a 20% discount
for just 7.99 € on Steam.
X Rebirth Update 4.0 will be released for free.

Coming in early 2016 will be the new X Rebirth complete package, including The Teladi Outpost and Home of Light for just 49.99 €. Available on Steam, GOG, or directly from egosoft.com.

X Rebirth wiki

Knowledge is power

Since its beginning, the X community consists of many helpful users, who discuss the game mechanics and explain them to new players in our forums. Some users take this even further by writing down their experiences and findings in forum guides, FAQ articles or even by creating video tutorials. The aim is always the same: Improving the gaming experience for everyone. Another means to collect and present information, which allows working together like no other one, is a wiki. And that is what this article is about.

The new X Rebirth wiki is a place for everyone to collect information and to inform themselves about the many different aspects of X Rebirth. Originally created to host modding documentations, and to list and explain modding relevant changes within updates, the wiki has since evolved into a storage for gameplay related articles too. I asked Stefan Hett, UI engine developer at Egosoft and founder of the XR wiki, what his idea behind its creation was and how he sees its current and future development:

"Creating a wiki for the X games had been a long standing plan at Egosoft. The idea was discussed and brought up regularly during the development of X Rebirth and sometimes combined with the idea of an in-game encyclopedia (which was one of the features regularly requested by players). While we discussed different approaches, the decision was made to get the encyclopdia into the game and postpone any work on a potential wiki system for the time being.

In house we've been using different ways of documenting our development process; going back and forth between different systems. One of these systems was a product called Confluence from an Australian company called Atlassian. While the early versions of Confluence focused on documentation functionality, Atlassian improved the product over the past years, extending it to a tool which can also be used as a platform for a wiki nowadays.
With the work on integrating modding support for the UI in X Rebirth, I got the chance to revive our old plan and get the idea of a wiki system into something alife. As it's common with new ideas it's always questionable whether they will work out as intended in the end. That was quite the same with the idea of the wiki. So we were honestly thinking whether a wiki will actually be used by our community or whether it would end up dead. While most other development studios don't provide a wiki system for their players, Egosoft's belief is to work close together with its community. Therefore, it was a logical step for me to open up the documentation we put together for the modding of the UI and also allow the community to contribute content directly. Back then the main driving factor was to see how the community would react and to proof that we are on the right track, before we invest more resources on an official wiki.

I'm very glad that I could win over Sparky Sparkycorp as a moderator for the English wiki. Without his commitment to the wiki, it would have hardly gotten any further than the initial UI modding documentation it was. He was the one who brought the wiki to the point where we could easily make the decision to integrate it more closely into our webpage and spread the word of it's existence.
We hope that with this announcement in the X-Universe News and the closer integration into our homepage, more of our players will take a look at the wiki and not only use it as a means to get information but also to directly contribute to it and extend the content and details it already provides today.

Obviously, we at Egosoft have further plans to extend the Wiki and its capabilities too. We hope to be able to get several of these ideas we have into the Wiki system to improve its usability further and make it a more useful resource of information to everybody than it is already right now. Please do not hesitate to let us know about your ideas, feedback, or issues you might run into with the wiki by leaving us a note in one of these threads:

Wiki support thread (English)
Wiki support thread (German)"

Of course, a wiki can only be successful if people contribute to it. That means actively writing, correcting and discussing articles to present as many pieces of information as possible in an easily understandable way. Among the users, who create articles, is Sparky Sparkycorp, who also moderates the English part of the wiki. When being asked about his experience with writing articles and his motivation for doing so, he told me the following:

"As my familiarity with Rebirth and community knowledge of it shared on the forum grew, I realised that it was starting to become harder over time to remember where I'd read or wrote something. I'd often find myself scratching my brains, trying to find an old link 😊

Fast-forward a few months and Egosoft announced the creation of the Rebirth wiki in the Scripts and Modding forum, alongside an invitation to join in. I felt it had potential to help with the issue of threads sinking down forums to become lost, and with the vagaries of my memory. With that in mind, I volunteered to help out.

Over time, the Rebirth wiki has evolved to host links to many helpful sources of information on places like the Egosoft website, and has begun to host a few new guides too. It's been nice to see the growth and to be able to find and share links to the wiki on the forum when people have asked questions there. Seeing other people begin to add guides to the wiki and to collaboratively improve existing wiki guides has been particularly rewarding. In that regard, Snafu_X3 and solntcev deserve special thanks for being keen, early guide contributors and spell-checkers 😊"

Just as Sparky Sparkycorp once contacted Stefan to help out with the wiki, we're asking you to contribute now. Whether you want to write own articles, correct or add information, or translate existing ones, every help is welcome. To get you started with the wiki, there is this article, which explains how to create and edit articles. If you have further questions or suggestions, please post them in the XR wiki support topic in the egosoft.com forum.

PS: If you are a native German speaker, Egosoft is still looking for a volunteer to moderate the German section of the wiki. If you are interested, do not hesitate to contact stefan AT egosoft DOT com.
DevNet Ideas forum

Submit and discuss your X game ideas

After what seems to have been a long deep sleep, the DevNet Ideas forum has been re-opened today. The Ideas forum is a place for everyone to submit their ideas for X Rebirth and future X series space games. Submitted ideas will be picked by the DevNet staff for further discussion and may hereby find their way into the X games one day.

Characteristic of the DevNet, posting is only allowed in English. Thus allowing users from different language forums to partake in discussions about the same topic. Additionally, DevNet moderators will ensure that discussions stay on topic. If you are not sure where to post or have problems with wording your idea in English, please contact a DevNet moderator for assistance.

If you want to submit ideas, then please sign up for DevNet base membership (Level 3, no NDA is required). Once you have done so, you should be able to see and access the Ideas forum. Before posting, please make sure you have read and understood the rules there.

We are eager to read your ideas and hope for many interesting discussions.

Official Website

http://www.x-rebirth.com
Community

http://forum.egosoft.com
Twitter follow on Twitter

http://www.twitter.com/EGOSOFT
Facebook Facebook page

http://www.facebook.com/XRebirth
YouTube watch on YouTube

http://www.youtube.com/user/Xuniversechannel

Copyright © 2016 Egosoft GmbH, All rights reserved.

Our mailing address is:
EGOSOFT GmbH, Heidestraße 4, 52146 Würselen, Germany
Tel: +49 2405 4239970, http://www.egosoft.com
CEO: Bernd Lehahn, Commercial Registry Aachen HRB 13473

Please feel free to contact us in your own language by e-mailing [email protected]

To learn more about the X-Universe News and who is involved in its creation, please see our FAQ article.

update your profile to unsubscribe from this list | view email in browser
Szorri, annyi új fícsört soroltál az elmúlt napokban, hogy valszeg' elkerülte a figyelmemet.Örülök.Legalább nem lesz üres ezentúl és nem kell órákat utaznom egy jó melósért.
A Skunk engineer bennem is felvetődött, már most is "csinál" valamit, mondjuk a hull-t nem javítja, de valami prioritást is be lehet állítani neki, múltkor találtam.
Viszont úgy veszem észre, a skill csillagoknak végre van értelme.Vettem fel Precíziós Összeszerelőt <#vigyor> az egyik új állomásomra és nem ad bónuszt a termeléshez, mert nincs képzettsége, hiába speciálista.A másik ugyanilyenem viszont ad.Úgyhogy nagyon sok smalltalk kell nekem.
No, a hajógyáram már megépült, igaz még kicsi, de már éjfél volt, mikor abbahagytam...majd ma, meló mellett mehet a háttérben <#vigyor>

Railgun...hmm, mi értelme lenne egy űr-sniper fegyvernek?Inkább a PSG...bár emlékszünk, hogy az milyen károkat okozott...
Akkor inkább legyen valami beam weapon, mint a Freespace2-ben volt a nagy hajóknak, ami egyfajta gigantikus lézer-vágóra emlékeztetett.Bár olyan is van a Teladinál, asszem Heavy Laser néven fut, csak én nem használom.
Tudod mit nem értek viszont?Sunstalker rakétát ugye gyártanak a fegyvergyárak, de nem tudom sehol sem eladni.Továbbá jó lenne, ha a saját fegyvergyáramból tudnék tankolni a Skunk-ra.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.20. 08:47:31
Drága Vikum!

Elkerülte a figyelmedet, hogy 4.0 béta 5-től HIVATALOSAN is VANNAK npc-k a saját állomásokon, akik között ugyanúgy lehetnek szerelők, mint bárhol máshol. Mivel NPC, szerelheti a hajód is! " Beta 5 Added NPC population to player owned stations." Dzsobdán.
De egyébként a "saját szerelő javíthassa újfent a Borzot" téma régóta kering az Ego fórumon. Sőt! Már olyat is pedzegetnek, hogy a Borzra rendszeresített szerelő is legyen hatással a sérülésekre!

Közben kezd kikristályosodni az új fegyverek körüli homály:
A Plasma Cannon Mk3 a HoL hozadéka. Egyszerűen meg lehet vásárolni a "Boltban" Az lenne a hivatása, hogy a becsapódási terület környékét is sebezze. Úgymint: XL-L hajón rálősz egy fegyvercsoportra, akkor ne csak az eltalált löveget sebezze, hanem a mellette levőt is, vagy épp a pajzs generátort.
A Railgun már más tészta. Inkább kósza pletyka, vagy vágyálomnak tekinthetjük. Azt nem tudom hogy vetődött fel az ötlet. Csak találgatnak a fórumozók, hogy milyennek is kéne lennie. Ilyeneket olvasok, hogy: Kb mint egy "nagyerejű mesterlövészpuska" nagy hatótávolsággal (Kb 10 km) Továbbá kellene hozzá az a periszkóp jellegű valami is, amivel a drónokat és a novabombát irányítjuk a borzról. De hogy ebből mi, hogy, vagy lesz-e egyáltalán valami, azt a jóisten se tudja!
Értem, köszönöm! Akkor figyelek én is, hátha lesz valami új. Végül is, az ED sem hozza azt amit vártunk tőle, tehát még mindig van esélyük egy igazán jó sandbox space sim készítésére. Talán ők is érzik ezt. Remélem...
Jaj, Pistám....már elnézést, hogy "lepistázlak" <#vigyor>
Vesd már fel az Ego-nak, hogy tegyék lehetővé Engineer elhelyezését a saját űrállomásra, hogy legalább engem meg tudjanak javítani.

Más.Megszámoltam, 58 űrállomásom van, most építek még kettőt és meg lesz a 60.Jól emlékeztem, hogy kb ennyi van.Rájöttem, hogy nincs Pharma Spice Farmom és irtózatos igény van Spaceweed-re.Van egy Spice Plantation-öm a Plutarch Exchange mellett, de azt mindig kifosztják, az Albánok 😊, úgyhogy magamnak már nem jut.Így épetek egy még nagyobbat.A másik meg még egy hajógyár lesz, mégpedig RoC-os.Van már egy, csak ez elég sokféle hajót gyárt és kell nekem.Gyakorlatilag sz összes hajógyárat megépítettem már, kicsit és nagyot, még a RoC-os kicsi van hátra, de most nagyot építek...
Nem tudom, ismeritek-e a Scaldis Battle Star nevű hajót, de nagyon király.Amilyen gyenge a teher változat, olyan erős a katonai.Valami mod-om adja be ezt, úgyhogy gyártom.Itt egy pár kép:

Ott van a Taranis mellett jobbra-fent, a lila "lövedékről" megismerhető.Van egy I a háttérben, az is az enyém 😊

A fegyverzete:
-2 db HIVI/MA (Targon Tracer fegyver)
-4 db PlasmaJet/LR
-8 db Plasma/MA
-4 db HIT/MA
-2 nagy pajzsgenerátor
-5 FF Projector

A 2 HIVI/MA a tetején van, a fegyverek fent-oldalt, de az aljára is jutott pár.
Majd ha bővítem a könyvet, ezeket is berakom oda.
Lelőhetem a poént?
DE!
Csak nosztalgiázunk...de az Ego is gondolkodhatna egy kicsit.Van egy sikersorozatuk.Miért nem a jó elemeket építik bele a folytatásba és azt fejelik meg újakkal?
Rengeteg előnyös tulajdonsága volt a korábbi részeknek, amit simán átrakhattak volna ide.
No de ne panaszkodjunk, elvégre néhány ezer órát már lenyomtunk vele.Én már várom a Home of Light-ot, mert legalább már bővül a galaxis.Az utalás az előzetesben avagy a "you may also encounter an old and forgotten enemy." "egy régi és elfeledett ellenfél" mondattal...hmm, csak nem Kákabélűekre gondolnak (Khaak)?
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.19. 18:40:46
Beszállhatok a "nagyotmondó versenybe"? M2 Tokyo, amibe a Tavaszvirággal is be tudtam parkolni (Bár ez már csak a Prelude-ben volt)
Volt nekem belőle egy csokorral. Az volt a heppem, hogy beállítottam őket egy-egy Xenon szektor kapujába (pölö 101) és nem ment el mellettük senki! Beszép idők voltak!
Tényleg, M7...ebből is látszik, milyen régen volt.Igen, a Cerberus-ra gondoltam, az volt a kedvencem.
Automatizáltság...oké, egyetértünk...de akkor is hiányzik 😊
Melyik X3-beli M6-nak volt hangárja? Lehet, hogy van egy-két speciális, de nem inkább M7-re gondoltál? Azok voltak a mini-csatahajók.

"Épp a minap néztem meg a Bolygó neve: Halál című klasszikust, hát abban is a Sulaco akkora mint egy Tarhonya, azt van rajta 25 katona, aki alszik hibernálva.És akkor ki vezeti?Vagy az automata?És ki lő ha megtámadják az űrben?És ha elfér benne 2 dropship, meg APC meg miegymás, akkor mekkora az?"

Elég egyértelmű, hogy automatizálva van (az óriási terraformáló erőmű is)... Ahogy szerintem az X-ekben is jó sok mindent robotok és számítógépek csinálnak, elvégre ez a 30. század, kötve hiszem, hogy még mindig szükség van nagy számú emberi munkaerőre.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A Csillag Állampolgár egy vallás. Nem készülhet el, mert akkor megszűnne létezni!
Az sem elég nagy.Én tényleg őszintén meg akartam venni az Elite-et anno, aztán mikor szomorúan vettem észre, hogy nem lesz nagy hajóm benne (Capital Ship), akkor letettem erről.
Ami még hiányzik nekem a Rebirth-ből az a hangár.Olyan hülyén néz ki, hogy kísérik a csatahajóimhoz rendelt kis vadászok.Arról nem beszélve, hogy simán beférnének némelyikbe.Az Arawn pl kifejezetten úgy is néz ki, hogy lehetne hangárja.
Aztán ott van a biztonságuk.Ha a nagy hajó elugrik, a kicsinek egy óra mire utoléri.Vagy átszambázik egy Danger Zone-on, aztán lehet, hogy meghal mire átér.De ha bele tudna szállni, biztonságban lenne.
Az X3 és részeiben imádtam az M6 osztályt: sem túl nagy, sem túl kicsi, mégis erős és még hangár is van.Csak beszálltam, beültem pilótának, aztán vezettem.
Arról már nem is beszélek, hogy miért csak 3 ember vezet egy kilométeres vagy nagyobb hajót?Miért nem 200?
Épp a minap néztem meg a Bolygó neve: Halál című klasszikust, hát abban is a Sulaco akkora mint egy Tarhonya, azt van rajta 25 katona, aki alszik hibernálva.És akkor ki vezeti?Vagy az automata?És ki lő ha megtámadják az űrben?És ha elfér benne 2 dropship, meg APC meg miegymás, akkor mekkora az?
Túl realisztikus vagy igényes vagyok?Tudom, ott a soha el nem készülő vagy megfizethetetlenül drága gépet igénylő Star Citizen...
Nekem olyan megvalósítás tetszene, ami felé a Rebirthben is tettek egy jó lépést, hogy nem közvetlenül te irányítod a nagy csatahajókat, hanem legénység kell hozzá, akiknek a képzettsége befolyásolja a hajó teljesítményét. Annyit kellene a Rebirthbe bemoddolni, hogy minden nagy hajót a parancsnoki hídról lehessen irányítani (valami olyasmit képzelek el mint amit a Star Wars-ban és Star Trek-ben láthatunk).

RJoco
Anaconda 140 misiért. Ha jól tudom, jelenleg ez a legnagyobb hajó az Elite-ben. Persze nem egy Valhalla, de talán egy Titan van.

Eléggé lement a Teladi Outpost ára, azon gondolkodom, most úgysem játszom a játékkal, szerintem én megvárom, míg az új kiegnek is lemegy az ára. De meglátjuk, milyen kedvem lesz fizukor. Csak, hogy a gyűjtemény teljes legyen.

Addig is követem a fórumot.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.18. 20:55:08

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Számomra meg akkor lenne jó az Elite (amit C64-en és Amigán is élveztem), ha lehetne valami nagyobbacska hajót is építeni/venni.Én Tie Fighter/X-Wing/Freespace/Elite, stb-n nevelkedtem azokban egyikben sem lehetett nagy hajókat vezetni!
Én azt nem értem, hogy a rákba nem tudtak kiadni az elmúlt 30 évben egyetlen olyan Star Wars játékot sem, amiben vezethetnék ISD-t vagy más SW-os hadihajót?
A fa*om ezekbe a vadász/bombázó/kis fosokba már, egyedül az X-ben lehet nagy hajód.Aztán az űrállomás már csak hab a tortán.Én ezért szeretem többek között ezt a sorozatot.
Én azt hittem anno a Tie Fighter-ről is, hogy majd szolgálom a birodalmat, azt megdobnak a végén egy kis Victory Cruiser-rel,,,de nem!
Az X-Btf-ben sem lehetett nagy hajód...bár az X-tension-ben már lehetett TL-t venni, de nincs olyan játék amiben ezt lehetne.
Persze itt sem örültem hogy a közvetlen irányítást elvették, mert én élveztem a korábbi részekben, főként, hogy nem volt ami megállítson 😊, de lenyeltem.
Mit gondolsz, miért a Teladi szektorokba építkezek?Mindig van ami megtámad.Nem unalmas és nem lesz élettelen az a galaxis..Anno meséltem a Shattered Singularity-s próbálkozásomról, ott azt hittem hogy egy Ilonkát lezúz egy állomás.Hát nem, ezért pár hónap után visszabontottam. A Teladi-nál viszont nincs, ami meg tudna közelíteni 😊
Biting Steel-be azért nem rakok, mert ott is van I.Tényleg, meg is kéne nézem újra azt a Xenon állomást, bár kereskedni nem tudok vele...
Mert szerinted a 40 elit honnan van? Amikor bejött az autodidakta rendszer, azonnal átírtam a mentésben.
Egyébként is csak azért vannak, ha megtetszik valami kósza ellenséges jármű, akkor el tudjam csapni az időt egy kis foglalással. Már rég nem einstandolunk baráti tömött teherhajót, mert minek?!?!

Nem is tudtam, hogy gőzön is lehet kapni... Az a bajom az MMO-kkal, hogy annyi időm már nincs...
Kipróbáltam egy Titurelen a "Teóriákat": 40 elit harcosom van

Ja kérem... Ha valakinek 40 ELIT pupákja van szalicillal megszórva egy legumizott befőttesüvegben a spájzban... 😄

Én -hosszú kihagyás után-, tök nulláról újra kezdtem a gámát és akkor má' csak ilyen uborka marinokat lehetett szerezni 😞
Egyébként valószínűleg teher és/vagy bányász hajókat könnyebb volna einstandolni, de én mindenkivel jóban -vagy minimum semleges- vagyok aki nem Xenon vagy kalóz. Egyelőre nem rúgnám össze a port senkivel. Majd ha már nekem is milliárd-csilliárdok csörögnek a buxámba, összeanyázódok a PMC-vel és megcsapdosom az orcáját cseppet, de amíg ez össze nem jön, addig jópofizás van😊

Most amúgy mosolyszünetet tartok a gámával és majd csak akkor ugrok neki újra amikor megjön az előrendelt Home of Light DLC. Addig Elite: Dangerous van, me' le vót ócsózva a gőzőn és annyit már ért talán.

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden

Ha a kép nektek sem jelenne meg, akkor: Ehun!
"A régi idők emlékére". Mivel nyomát sem találtam új fegyvereknek, elhoztam egy Ilonát a Teladiaktól. (píszofkék) Röpke 1-1,5 óra alatt sikerült magamévá tennem. Nem könnyű egy ilyen nagy vasat 10%-ra amortizálni. (Mostanság a kedvenc eszközöm a Hellbuster rakéta.) A végére csak egy üres lélektelen váz maradt. Mivel meg is hekkeltem, már rakétákat sem lőtt rám.

Valamit nem értek: Az Ego fórum téma neve: 4.0 beta 5 - FEEDBACK: Plasma Gun Mk 3 Amiből arra lehet következtetni, hogy nekem is lehetne ilyen fegyverem, de még a mentésben sem találtam rá utalást. Biztos létezik valamilyen formában, mert:

Legvalószínűbb, hogy Home of Light béta tesztelő elfelejtette beleírni címbe, hogy "HOL" Így: 4.0 beta 5 HOL - FEEDBACK...

Könnyen elképzelhető, hogy a Ribörsz az X3 nyomdokaiba lép, amit én tiszta szívvel támogatok, mert akkor TÉNYLEG lenne értelme "újrakezdeni"! Reinuion, TC, AP-el is játszottam. Egyszer sem volt rossz érzésem a nincstelenségből várat építeni metódussal kapcsolatban.

Apropó manuális kereskedés! Nem tudom mikori ficsőr, de van a főmenüben olyan opció, hogy: Deal Amiben háztól házig egyszerű fuvarokat ajánl fel a program. Kiválasztjuk, hogy melyiket akarjuk, néhány OK és már megy is érte a hajónk. Profit szerint rendezi sorba a gép, így általában egy NPC gyárból NPC gyárba kellene szállítani, de lehet választani saját gyárból is. Ez a kis butus nem tudja, hogy mi már a semmiből teremtjük elő az árucikkeket!
Ha ez is ősrégi ficsőr, akkor baromi figyelmetlen voltam, amiért újfent elnézést kérek!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2016.01.18. 09:23:50
"Egyértelmű, hogy dolgozik az Ego. Hogy mikor mondják azt, hogy elengedik a ribörszöt és inkább csinálnak valami újat, megint csak megjósolhatatlan. Nekem van egy olyan "ÉRZÉSEM" hogy már tettek is intézkedéseket a következő gyermek megszületése érdekében."

Elengedni? A Rebirthel ugyan az fog történni, mint az X3-al, ez már most látszik a rengeteg javításból és a beharangozott kiegészítőről (amiről bevallom nem sokat tudok). Évekig foltozzák, itt-ott kijön a néhány újdonsággal (és modokkal) felturbózott nagyobbacska javítás vagy egy új rész, ami gyakorlatilag az előző tökéletesített változata, és így éveken keresztül szépen lassan kiforr a végtermék, ami az X3 esetében az AP volt. A Rebirth az alapja egy új sorozatnak, és szerintem a bugokat leszámítva nagyon jó koncepció, csak az volt a baja, hogy eléggé "üresen" adták ki.

Én is feljöttem a tengerből, mert víziszonyom van (Subnautica) és annyi virtuális halászlét ettem már, hogy a fülemen jön ki 😊 Ideje felmenni az űrbe.Vagy ideje illegális bevándorlókat/migránsokat virtuálisan széttrancsírozni-szétba*ni a fejüket a SoD-ben 😊
Nekem teljesen jó a manuális kereskedés, én nem próbálok semmilyen mesterséges cuccot, tudom, anno a korábbi X részekben is voltak ilyenek, de minek?Nekem ez így teljesen jó, így legalább ad valami munkát nekem.
A gyáraimhoz rendelek hajókat, főleg bányászokat, azok teljesen jól mennek.A veszélyes szektorokban adok plusz katonai hajókat is, de a bányászokat is kicserélem inkább Lyramekron-ra, mert annak sok fegyvere van és megeszi reggelire az UA Phoenix-eket.
Na jó'van, megnézek egy foglalást a régi idők emlékére...
Igen ám, de ha kilövöd a (Nevezzük nevén: Drone Launch Pad)-ot, akkor megszűnik létezni az összes targonca és hegesztő drón az áldozaton. Akkor sem kapod vissza, ha megjavítod! Egyrészt veszteség, másrészt lehet utána feltöltetni egy hajógyárban, vagy másik hajóval, ami meg macera.
Másik: Meg sem fordult a fejemben, hogy te manuálisan kereskedsz. Már rég nem foglalkozom ilyesmivel. Galaxy Station Range moddal még csak nem is izgat, hogy a gyáraim hajó merre kujtorognak. Sajnos annyi hátrányom van, hogy a PMC, HOA, és a Lúré hajógyár is tetszhalott állapotban van: Sérültek és nem is kereskednek semmivel! Csak a RoC és Stelázsi gyár üzemel.

Következő küldetésem az lesz, hogy az Ego fórumban "Railgun-ról" és Plazma Mk3-ról beszélnek, de baromira nem írták, hogy honnan van. Ki kell derítenem!

Félreértettem a hajófoglalással kapcsolatos sirámot. Effektív nem lett nehezebb. Kipróbáltam egy Titurelen a "Teóriákat": 40 elit harcosom van A borz foglalási értéke 202 (Nálam perpill) a céltituszt leamortizáltam 162-re. Csak a fegyverekből szedtem le párat.
Úgy, hogy semmit nem hajtottam végre a Liba utasításaiból, nem sikerült elfoglalnom. Csak az első körben buktam 13 katonát (Új ficsőr kijelzi minden egyes menet végén. Azt is írja, hogy még mennyi szükségeltetik a folyamat lebonyolításához: Túlélő/szükséges) Aztán minden körben egyre kevesebbet. Az utolsó körnél 4/5 lett a szám. Bukta!
VISZONT! Ha sorban kilődözgettem a lövegeket amiket kért a Jány, akkor nulla volt az elhullás. Akkor is, ha nagyjából sikertelenül hekkeltem közben. Ugyanazon hajón hajtottam végre mindkét kísérletet. Visszatöltéssel.

Nagyjából ezért játszom még mindig vele. 1400 óra 3.8 milliárd és 56 gyár után, még mindig van felfedezni való aprócska öröm benne! Ma például felfedeztem, hogy senki nem árul Marihuánát! Nosza építsünk egy fűszergyárat (B termék) Tegnap orvosi ellátmány hiányosságot véltem felfedezni... Apropó Assault drón! A nagykerekben hiánycikk! (A hajógyárakban van a hajókhoz)

Mostanában orosz katonai terepjáró teherautókkal szoktam dagonyázni. Sikítófrászt kapok a hülyeségein. Nemhogy szimulátor, de még csak köze sincs a valósághoz! Mégis el vagyok vele mint a befőtt! Cibálom egyiket a másikkal, felborítom, (Anyázok, mert mehetek vissza fáért) talpraállítom, logisztikázok stb.
Az összes URV-t használják a hajók, ezért szoktam majd' mindből adni nekik, csak az Assault Drone-t nem láttam még használat közben.
Ez a Drone Bay kilövés mizéria meg csak egy darabig gáz.Kilövöd, de az Engineer visszajavítja, csak időbe telik.Vagy irány a Shipyard, de én foglalás után mindig rásegítettem a Welding Laser-rel.Hajtóművet és Jumpdrive-ot kell visszarakni, oszt' mehet a hajógyárba, majd ott megszögelik 😊
Egyébként meg van mod, amivel lehet Titurel-t gyártani/venni...de sokkal jobb egy Lyrameki, én pl csatára is használom.
Na igen! Van a rendszerben egy kis bibi. A gyarmatosítók aszerint hullanak, hogy végrehajtod a Liba utasításait, vagy sem. Magyarán kell néhány célpontot hagyni , hogy azokat lövethesse veled, miközben már odabenn zajlik a harc.
De az is lehet, hogy újoncokkal matematikailag nem lehet Tituszt foglalni.
Érdemes figyelembe venni a ellenállási értékét a célnak. Amin azzal is ronthatsz, ha rongálod a hajótestet.
Amikor bejött ez az új rendszer, az volt nálam a metódus, hogy hagytam a hajón négy-öt pajzsgenerátort vagy kiscsúzlit, a kasztnit meg szétlyuggattam úgy kb 10% alá. Így van esély rá, hogy ne kelljen hekkelni, vagy kilőni drónbéjt! De ez sem törvényszerű.

Assault URV annyira kívül esik az érdeklődési körömön, hogy fogalmam sincs. Még arról sem, hogy nem működött! Mostanában viccből szoktam adni intrepidet, vagy a másikat a bányászhajóknak, vagy kisebb szállítóknak, de hogy használják-e őket?!?!?
Valami nyüszítés még van az új hajófoglalással kapcsolatban a fórumon, de elfelejtettem kipróbálni. (Egyértelműen szigorítottak rajta újfent.)

Azon, hogy már most sem lehet hajót foglalni, ugyan mit lehet tovább szigorítani? Ez muhaha!

Kb. 10-12x próbáltam Titurelt elfoglalni.
Mentettem egy fürgét. Előkaptam a tankhámozó bicskát, leputyúltam a cuccról mindent ami lelőhető egy teknőről anélkül, hogy széthullana, orrba szájba hackeltem, végül nekiugrasztottam 40 ződfülű (me' ugye má' csak olyat lehet kapni a bótban!) marint a legjobb emberemmel az élen, oszt tuti bukta a mission...

Mindig az lett a vége, hogy load és szóltam a kedvenc Tarhonyámnak, hogy beszélje meg a problémát a Tituval...

Szóval kérdezném az Ego-t, hogy anyuka az hogy van, he?

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden

A titok pusztán annyi, hogy legyen kereslet, neked meg eladni valód.Semmi több.Nincs itt csalás, minek?
Nekem van 50-60 űrállomásom, nem t'om mennyi, majd megszámolom, a gépnek meg hiánya van.Én csak ellátom őt... Ja, és az űrállomásokat is ingyen építem <#vigyor>
Egyedül legénységre költök, meg rakétára és a Skunk javítására.

Az a 10 milla profit azon az egy szállítmányon csak a gép szerinti profitom, de a 76 millió mögötte, az is az enyém 😊
Plasma Flow Regulator-t pl nem nagyon tudok eladni, mert nem kell senkinek csak két URV gyáramnak, de annak is csak kevés.Fegyverek időközönként kellenek a hajógyáraknak, azonnal lecsapok rá, ha megjelenik a listában,
High-tech cuccok, kaja, nyersanyag,alapanyag mindig kell, ja meg gázok.Én meg tovább építkezek.Most is felhúztam két újabb gyárat, mert nem tudok mindenkit ellátni.
A gyáraim egymásnak gyártanak, semmit nem veszek a géptől, csak ha nincs.Mindent eladok.Több EZER URV-t adtam el a napokban például több száz millióért...a hajóim meg ugye ingyen vannak, minden saját anyagból készül, saját hajógyárban.Megyek, építek még egy hajógyárat 😊

Apropó URV: István, működik már az Assault URV? Mert rakosgatom most a hajóimra, csak nem tudom, működnek-e már végre, mert eddig soha nem mentek.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.16. 10:11:39
Nehéz lenne ezekre a kérdésekre egyértelmű választ adni. Azt látom, hogy pezseg a fórum, de arra már nem szoktam figyelmet fordítani, hogy az most egy kemény mag, vagy sok-sok ember hozzászólása. Egyértelmű, hogy dolgozik az Ego. Hogy mikor mondják azt, hogy elengedik a ribörszöt és inkább csinálnak valami újat, megint csak megjósolhatatlan. Nekem van egy olyan "ÉRZÉSEM" hogy már tettek is intézkedéseket a következő gyermek megszületése érdekében. Majd sokat elmond az amikor kiadják a Hómoflájt dlc-t és nyilvános lesz a az ebből származó bevétel, hogy merre hány méter.

"Körforgalmasították" a kapukat! Minden hajó a mi megérkezik áthaladási szándékkal, húz egy sorszámot, és az alapján közelítik meg egyáltalán az ojjektumot. A lyuknál sem törekednek már a halál precíz áthaladásra. Nem is késlekednek annyit: "Oké, hogy itt állok a kör közepén, de biztos, hogy át akarok menni?" Odaér. Belemegy. Átment. Ennyi! Dzsob Dán!

Valami nyüszítés még van az új hajófoglalással kapcsolatban a fórumon, de elfelejtettem kipróbálni. (Egyértelműen szigorítottak rajta újfent.)

Viku! Te csalsz! VAGY; Taníts Mester!
Kárdezném tőled ha lehet, -mivel látom te még erősen benne vagy a játékban és az Ego fórumon is jelen vagy-, hogy van még értékelhető mennyiségű community a játék körül? Esetleg így, hogy már sokat javult a játék, visszatértek a korábbi X3 veteránok, akik annak idején tömegesen léptek le a családódás miatt? Én bevallom, azóta sem voltam fenn ego fórumon, nem tudom mi most a helyzet. Azért is érdekelne, hogy várhatunk-e még X játékot, bár úgy látom -szerencsére-, csődbe még nem mentek, ha mai napig hegesztik a Rebirth-öt.
Na, ez már szép!
Akkor beindítom a hajógyáraimat full üzemre <#vigyor>

Ahh, ezt már szeretem!Azóta túl vagyok a 15 milliárdon is 😊

Kicsit sokan vagyunk itt:

Lassan csak belekerül az összes módosítás, ami nekem is fel van telepítve!

Version 4.00 Beta 5 (205950)
Lásd: populáció a gyárainkban. (Most szedhetem ki a mod-ot)

• New Feature: Bulletin board system to keep track of offered missions.
• New Feature: Beta 3 Major overhaul of external view (enabled menus, target elements, external view in highways, and more).
• New Feature: Beta 4 Economy logging and statistics (feature now partially functional).
• New Feature: Beta 4 Time acceleration using SETA (feature now fully functional, any SETA obtained before this release will be removed on loading).
• New Feature: Beta 3 New mission to obtain player ship jump drive (feature now available).
• New Feature: Beta 3 New missions to hack stations and obtain rare or valuable items.
• New Feature: Beta 3 You can now find and craft rare weapon modifications that increase your weapon's stats when installed.
• New Feature: Flight School tutorial.
• Added 'Fly to position' order selecting a position via map click (Replaces 'Fly to Zone' order).
• Beta 3 Added ability to access various features (event monitor/info point interaction, comms, mission/trade offers, etc.) while remote controlling drones.
• Beta 3 Added event monitor and ability to open menus while remote controlling a torpedo (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 3 Added ability to claim ownerless capital ships by placing NPC on platform.
• Beta 3 Added current target as default destination for autopilot hotkey (Shift+A), uses mission objective as before if no target set.
• Beta 3 Added new Nyanae ships to Omicron Lyrae, replacing the Gigurum ships there.
• Added heat damage from engine jets.
• Beta 3 Added new "very hard" difficulty level.
• Beta 4 Added navigation skill influence on effectiveness of AI pilots.
• Beta 4 Added efficiency influence on cooling rate so that some weapons (e.g. Pulsed Maser) don't stop building up heat when damaged.
• Beta 4 Added mouse look for camera rotation in all external views and in the cockpit (default is middle mouse button).
• Beta 4 Added new M-sized traders to Republic of Cantera faction.
• Beta 4 Added notification if a player squad drone was lost or killed.
• Beta 4 Added missing ion and plasma resource fields to Maelstrom.
• Beta 4 Added weapon modifications as possible but rare mission rewards (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 4 Added BBS functionality to more missions (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 4 Added voice recordings (in English, German and French) for texts that are new in 4.0.
• Beta 5 Added new options to legacy main menu.
• Beta 5 Added NPC population to player owned stations.
• Beta 5 Added indication of unread entries to encyclopedia.
• Beta 5 Added mouse-over tooltips for various conversation options.
• Beta 5 Added option to switch mouse look button to be a toggle rather than having to hold it down.
• Beta 5 Added status report notifications during boarding.
• Beta 5 Added new variation to mission where player must clear an area of explosives.
• Beta 5 Added jump drive and fuel storage to Xenon I.
• Beta 5 Added in-game links to tutorial videos.
• Added savegame compression.
• Beta 3 Removed option to replace a working architect, which broke the both of them!
• Beta 4 Removed legacy shaders.
• Beta 5 Replaced "Broadcast" order with orders for multiple selected ships in the Property Owned menu.
• Improved small ship AI to use boost in combat situations based on pilot skills.
• Improved behaviour when following mission target using autopilot.
• Improved HUD toggle now toggles more elements and works in more cases.
• Beta 3 Improved speed of medium sized ships.
• Beta 5 Improved gate transitions for capital ships, with better entry positions and a queue system.
• Beta 5 Improved missiles cycling, skipping missiles for which you currently have no ammunition.
• Beta 5 Improved event monitor display when picking up multiple containers in space at the same time.
• Beta 5 Improved SETA, no longer stops when steering and stops less often in highways (new feature in 4.0).
• Beta 5 Improved balancing of NPC ship group sizes in Hard and Very Hard difficulty.
• Beta 5 Improved max skill engineers so they can now repair hull up to 100%.
• Beta 5 Improved balancing of weapon mod statistics (new feature in 4.0).
• Beta 5 Improved weapon mod UI (new feature in 4.0).
• Improved mouse accuracy in menus.
• Improved station manager logic to better coordinate multiple owned ships.
• Improved FXAA colour-correction.
• Beta 3 Improved highway entry/exit sounds.
• Beta 3 Improved crash reports to indicate whether game has been modified.
• Beta 3 Improved balancing of ship prices (increased price of container transporters by 50%, reduced other medium sized ships by 25%).
• Beta 3 Improved NPC behaviour when flying through Jump Gates to clear the area.
• Beta 3 Improved accuracy of combat damage calculations when player is not present.
• Beta 4 Improved balance of pirate wings for easy and normal difficulty.
• Beta 4 Improved auto-aim behaviour when not firing at cursor.
• Beta 4 Improved docking behaviour of ships.
• Beta 4 Improved guided missiles flight behaviour.
• Beta 4 Improved target selection using gamepad controls.
• Beta 4 Improved text quality for smaller fonts in some rare cases.
• Beta 4 Improved readability of target element texts.
• Beta 4 Improved event monitor to show information about environment object in drone mode (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 4 Improved cargo capacity of Nyanae traders in Omicron Lyrae slightly (improves feature introduced in 4.00).
• Beta 4 Improved behaviour of ships trading with warehouse stations.
• Changed default setting for menu display from "Side Console"-mode to "HUD"-mode.
• Fixed trade ships assigned to stations not respecting their new commander's subordinate range.
• Fixed being able to issue multiple transfer orders for the same wares when using ware exchange with a station.
• Fixed another scenario that could lead to incorrect amounts of unavailable units.
• Fixed incorrect quantity of bought fuel cells on 'Refuel' order if the ship had already some fuel.
• Fixed several bugs with Marauder Pirates not being able to steal dropped containers from their targets.
• Fixed several cases resulting in ships getting stuck when following other ships out-of-sector.
• Fixed missing command info for mining drones and for transport drones picking up ware containers.
• Fixed stations complaining when player destroys an ownerless ship.
• Fixed broken game controls after interacting with a trade offer while controlling a drone.
• Fixed aim-at-indicator being displayed incorrectly when remote controlling a drone.
• Fixed rare cases where objects showed incorrect outlines.
• Fixed encyclopedia display of maximum speed for capital ships.
• Beta 3 Fixed player ship sometimes jumping positions when changing zones while flying on autopilot.
• Beta 3 Fixed engine ambient sound volume and pitch not working correctly during autopilot.
• Beta 3 Fixed autopilot stopping when following a ship that changes zones.
• Beta 3 Fixed autopilot continuing when entering a remote-controlled drone.
• Beta 3 Fixed remote controlled missiles not moving while entry animation is running.
• Beta 3 Fixed AI roll rotation in several flight behaviours.
• Beta 3 Fixed small AI ships ramming into the player when boosting in some combat situations.
• Beta 3 Fixed event monitor hints overlapping the "Press F" text on the HUD eventmonitor.
• Beta 3 Fixed capital ships boosting backwards or sideways.
• Beta 3 Fixed broken aim indicator when controlling a drone.
• Beta 3 Fixed station owned in Empire Builder not being able to replace Construction Vessel.
• Beta 3 Fixed plot Construction Vessels being boardable.
• Beta 3 Fixed station managers losing their account when involved in ware exchange trades.
• Beta 3 Fixed ships on autopilot sometimes not accelerating to full speed (e.g. when player ship leaves a highway).
• Beta 3 Fixed player ship getting stuck at the exit of a highway if a menu is open.
• Beta 3 Fixed Xenon fighters being capturable.
• Beta 3 Fixed being able to shoot dumbfire missiles backwards in external view.
• Beta 4 Fixed broken jumpdrive not allowing refuel order to be given (still not allowed if jumping required to refuel).
• Beta 4 Fixed garbled text on target elements in Russian localisation.
• Beta 4 Fixed accumulating highway ad signs.
• Beta 4 Fixed calculation error with recommended budget resulting in value sometimes being too high.
• Beta 4 Fixed incorrect flight orientation on AI drones and Xenon fighters.
• Beta 4 Fixed wrong rotation on the mining movement of medium miners.
• Beta 4 Fixed player ship auto-roll when menus are open and the auto-roll option is off.
• Beta 4 Fixed capital ships flying too slowly or getting stuck when avoiding other ships.
• Beta 4 Fixed certain ships not being able to pick up collectables.
• Beta 4 Fixed Active Missions menu getting stuck during tutorial.
• Beta 4 Fixed dark or black loading screen when pressing ESC quickly after starting a new game.
• Beta 4 Fixed player being able to click on invisible UI elements, such as while HUD not displayed.
• Beta 4 Fixed several missions not cleaning up properly.
• Beta 4 Fixed traders having too much reduced scrap metal.
• Beta 4 Fixed hack panel missions telling the player to return to ship when docked.
• Beta 4 Fixed case where jump drive mission would not show mission objective to jump to a jump beacon (problem introduced in 4.00).
• Beta 4 Fixed case where jump drive mission would not end because an objective got stuck (problem introduced in 4.00).
• Beta 4 Fixed problems with the player auto pilot going through jump gates.
• Beta 4 Fixed tumbling highway ships when the player exits highway.
• Beta 4 Fixed production resource consumption not being calculated correctly in rare cases.
• Beta 4 Fixed double "Cr" in logbook messages for money transfer for Fuel Cells.
• Fixed area damage increasing with lower framerates.
• Fixed issue where a 'static' effect remained over the event monitor during the plot.
• Fixed Particle Repeater weapons building up heat slower at higher framerates.
• Fixed player ship not being able to enter highways with an open menu.
• Fixed rare case of missing highway/gate/ship group target elements after starting/loading a game.
• Fixed rare case of non-working input controls after starting/loading a game.
• Fixed interact menu not always being on top of other target elements when using mouse/gamepad controls.
• Fixed current target not always on top of all other target elements.
• Fixed target elements not always on top of other target elements which are further away.
• Fixed rare cases of clicking on a target element actually targeting another object.
• Fixed target elements jumping when interacting with it while controlling a drone.
• Fixed rare cases of crosshair showing weird animations.
• Fixed rare cases of UI issues when switching to/from external and/or drone view.
• Fixed cases where weapon panels showed startup animation in cases other than entering the ship.
• Fixed various trade price discrepancies in menus due to incorrect rounding.
• Enabled radar while remote controlling drones.
• Fixed target elements being visible through the player ship and player drone in external view (new feature in 4.00).
• Fixed aim-at-indicator being displayed in external target view mode (new feature in 4.00).
• Beta 3 Fixed missing target elements when switching from target view to external view (new feature in 4.00).
• Fixed heat damage from engines applying to the ship the engines belong to (new feature in 4.00).
• Beta 3 Fixed heat damage from engines still being applied when engine is wrecked (new feature in 4.00).
• Beta 3 Fixed heat damage from engines not being applied after ship changes zone (new feature in 4.00).
• Fixed incorrect truncation when displaying money in menus (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed case incorrectly allowing player to target objects in external target view (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed black cockpit monitors when undocking from a station/ship while in external view (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed bad flight paths that sometimes could occur when NPCs navigate through areas with dangerous regions (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed occasional graphical flash on entering a highway (problem introduced in 4.00).
• Beta 3 Fixed clothing on some character appearring black (problem introduced in 4.00).
• Beta 4 Fixed game over not showing player ship explosion sound or visual effects.
• Beta 4 Fixed game starting in non-default full-screen resolution when running it for the first time.
• Beta 4 Fixed voice samples for several encyclopedia entries in German localisation.
• Beta 5 Fixed excessive marine loss when attack strength slightly higher than defence strength.
• Beta 5 Fixed Transfer Wares order not working between small/medium ships and Construction Vessels.
• Beta 5 Fixed very rare cases where target elements were missing or being displayed when they shouldn't be.
• Beta 5 Fixed missing drone docks on warehouse stations.
• Beta 5 Fixed inconsistent checkbox state on certain menus.
• Beta 5 Fixed double sound effects in certain menus.
• Beta 5 Fixed ship capture chance ignoring hull state.
• Beta 5 Fixed various issues with economy statistics (new feature in 4.0).
• Beta 5 Fixed playership being immovable on first game start in very rare situations.
• Beta 5 Fixed player-owned warehouses being magically filled with certain wares and configured to trade these when a manager is assigned.
• Beta 4 Fixed capital ships attempting to trade with Home of Light CVs getting stuck.
• Beta 4 Fixed police ships in Home of Light belonging to PMC!
• Beta 5 Fixed missing tradeoffer locations on Home of Light builder ships.
• Beta 5 Fixed missing dock for m-sized ships on TerraCorp HQ.
• Fixed game freezing when quitting the game with Alt+F4 while in loading screen.
• Fixed startup issues with corrupted or incorrect DLLs in Windows system directory.
• Fixed several small memory leaks.
• Beta 5 Fixed more causes of crashes.
• Beta 5 Several more small performance and memory optimisations.

Known Issues

The following issues in this version are known and will be fixed in a forthcoming update.

• Some localisations for trade menus have resulted in apparently duplicate entries. The menus are actually different!
• Flight School text remains on screen after playing the tutorial.
Igen, valóban könnyű volt, főleg ha belejöttél. De azért átesni a ló túlsó oldalára sem kell, azaz mindjárt úgy csinálják meg, hogy lehetetlen legyen...
Az, hogy a pénz itt jóval könnyebben jön a teljesen más játékszerkezet miatt van.Először is nincs SETA, sokkal kisebb a galaxis, cserébe sokkal több lehetőséged van pénzszerzésre.A korábbi részekben egy gyár, egyféle terméket gyártott/bányászott, ezért termékenként kellett egy gyár...kicsit sok és idegesítő volt, no meg megdrágította az egész folyamatot.
Fene tudja, én már az elején is nehezményeztem ,hogy túl könnyű a hajófoglalás....
Ahogy emlékszem 15 perc játék után több 10 milliom volt csak abból, hogy elfoglaltam 3 teherhajót.
Nem volt valami nagy kihívás így a gyárépítés.
Emlékszem annó a korábbi X-ekben mennyit fuvaroztam míg összejött némí pénzmag 😄
Mindig mentem hiénázni a helyi rendfentartók meg a kalózok összecsapása után a megmaradó rakéta konténerekért<#nezze>

A Béna.

Úúúúúúú-gyám!

Nekik is figyelmükbe ajánlottam a videót, amire rásegítettek a többiek is heves bólogatás formájában, s így már nem állt módjukban figyelmen kívül hagyni.
Közvetlenül utána kaptunk is rá ígéretet, hogy foglalkozni fognak vele, de ez a bejegyzés elég tényszerűnek hangzik. Hát úgy legyen!
KARAJ! 😊
Csak nem az 5525-ben linkelt videó késztette gondolkodásra őket?
<#worship>

"Hi guys, some changes have been made to the jump gate transitions, please check the upcoming build.
Now there are better entry positions and a queue system to go through them."

Büszke vagyok magamra! Bízvást állíthatom, hogy eme változás létrejöttében nem kis szerepem van. Ezentúl a megszólításom: HŐS ÚR!

Sajnos arról a bizonyos következő kiadásról semmi konkrétumot nem tudni. Hacsak nem a 4.0 rilíz. Bár arra sem vennék mérget, hogy februárban teljes pompájában élvezhetjük.
Szép jövőkép.Jó, semmi gond.Ha meg is védik a szállítóimat a nagyobb katonai hajók, lesz*om.Elvégre úgyis építek ingyen másikat, legalább lesz mindig kereslet 😊
Foglalásnak sincs értelme, mert pár hajó kivételével mindet legyártom magamnak vagy megveszem (Teladi Phoenix/Condor/stb). Bár ez utóbbiak elég sz*r hajók.Ezt a fajta foglalást már én is ismerem, ezt asszem a TO-nál vezették be...de lehet hogy előbb.
Engem nem zavar ha több ellenfél lesz, legalább nem nekem kell megkeresnem őket, hogy kiirthassam <#eplus2>
Na a SETA-ra baromi kíváncsi leszek...meg hogy mennyire lassítja be a játékot...vagy mégis milyen lesz.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.13. 11:32:30
Hajófoglalás anno: Kiszemelted az áldozatot, megállítottad, (Hajtóművek (ugró) ki) gondoskodtál, hogy ne lőhesse ki a kabinjaidat, majd kiadtad a parancsot hogy gyí! Én innentől karbatett kézzel néztem, vagy mentem a dolgomra, majd visszamentem, hogy ténylegesen birtokbavegyem a hajót.
Most nagyjából: Eleve többszintű tengerészgyalogosok vannak, amiket csak éles bevetésben tudsz képezni. Ez a fő probléma! Mivel innentől kezdve pontosan végre kell hajtanod a "Liba" utasításait, mert különben hullanak az értékes "veterán" katonák! Ééééés; szinte biztos, hogy utasítást kapsz, hogy lődd ki a drónkivetőjét a hajónak, amivel bukod a hajóra rendszeresített javító és szállító alkalmatosságokat! Melyik ujjadat harapod meg???
Harmadszorra említeném meg az ellenállási képességet amit újabban számszerűsítettek. Ezt a számot célszerű megközelíteni (A Borznak is van) ha egyáltalán sikerrel akarunk járni a foglalást tekintve célnak. Amihez előfordulhat, hogy a hajótestet is rongálnunk kell. Ha mindezt sikerült felfogni, akkor számold ki egy Ilonára! Persze nem állította senki, hogy neked a Xenonok legerősebb hajóját is el kell tudnod foglalni és valahol látszik is a ráció. Valamit egyáltalán nem lehetetlen! (Kipróbáltam)

Ja és még egy; Kezdetben vala: Titurel csak egyetlen szektorban létezett. Nem okoztak vele gyakorlatilag semmilyen gondot. Igen ám, de a Szuvenír Szindikátus is szerzett belőle jópár darabot, amivel Albániában és egyéb helyeken garázdálkodnak. Ergo: Nem elég, hogy PMC, de még a kalózok is betesznek. Ezt megfejelték azzal, hogy már bármilyen hajójuk lehet, mondjuk Lyramekron!!! Na az ellen mihez kezdesz egy kistepsivel? Megmondom: Minden szállító hajó mellé rendelsz egy vagy két csatahajót. (Mekkora biznisz!) És még akkor is imádkozhatsz a mesterséges intelligencia legfőbb istenéhez, hogy ne hagyják pusztulni. A baj az, hogy ez így életszerű is! Csak mi el vagyunk kényeztetve egy gyengébb ellenállású kezdéssel.
Nekem ezek jutnak még eszembe, amikor felmerül a kérdés: Miért nem kezdek új játékot?
Cserébe lett SETA és egy féligmeddig használhatatlan ugróhajtómű a Borzba (Oly annnyira az, hogy meg is tartottam a dzsámpdrájvmodot mellette)
S gondolod, hogy a lemenő-felmenő rokonságaidnak van annyi vagyona , hogy ki tudnád fizetni?Nincs? És hogy gondótad Te, hogy elfoglalgattad a hajókat? És hány álmatlan éjszakát okoztál Te ezzel a Xenonokat? <#nyes>
És jól van ez így?És még el sem nyered a méltó büntetésed...
Beebizonyosodott! <#nyes>

A kis klasszikusra hajazó fa*ágom után azt válaszolom, hogy teljesen egyetértek.Elég sok időmbe telt kibékülni a PMC-vel, s maradjunk abban, hogy nem is tudom, hogy gondolták a játékot?!Végigtolom a sztorit, aztán mindenki utál és semmi esélyem, hogy folytassam?Arról nem beszélve, ha jól emlékszem, a PMC vezetőit kivágják vagy levágják vagy bevágják a sittre, én meg ugye hős vagyok...akkor miért utálnak? Hány álmatlan éjszakát is okoztam a PMC-nek?Meghekkeltem egy állomásukat és foglyokat szabadítottam ki?
Az XML-be nyúlás meg szinte elkerülhetetlen volt, hacsak nem vártál hónapokig, hogy kijavítsák.
Na, ez nem jutott eszembe. A hajófoglalás! Meg akartam írni, hogy miért nem kezdek újat, de én magam sem tudtam megválaszolni. Már mégegyszer ugyanazokkal a feltételekkel nem tudnánk véghezvinni azt amit eddig elértünk. Ami jó is lehetne, de engem biztos bosszantana, hogy először simán ment, most meg küzdök, mint disznó a jégen! Sokszor azon is elmerengek, amikor olvasom a béta hozzászólásokat, hogy van aki módosítások nélkül játssza végig! AZT MEG HOGY???? Kerülgessem a PMC-t is? Esetleg az XML-be se nyúljak bele??!?!? (Ami mellesleg már valami zip-szerű dolog. Legalábbis ugyanúgy lehet szerkeszteni a mentést, csak mondjuk egy totálkommanderrel közbe kell avatkozni.)
Nyilván piszkálja az én fantáziámat is, hogy milyen lenne, de ha mérlegre teszem, akkor az inkább nem felé áll a nyelve!
Talán egyszer valamikor. Kb nyugdíjas koromban, viccből!
Deehogyneem! Beebizonyosodott! 😊
Jó érzés az, ha bármit megtehetsz.Ráadásul "megdolgoztam" érte, mert végigszenvedtem az első kiadás óta eltelt összes patch-et, összes frissítést.
Bizonyos játékoknál jó, ha újrakezded, például a többféle befejezés van, de itt ugyanazt csinálnám.Ráadásul, hogy vissza tudom bontani az állomásaimat, így a hibás helyre építettek is eltűnnek.
Pl jó poénnak tartottam a Shattered Singularity-be épített két gyárat, csak aztán a 27-28 percenként "megjelenő" Xenon I kezdett idegesíteni.Kábé 30-at lőttem ki, de mindig leamortizálta a gyáraimat.
Azt látom, hogy javítottak a "távoli csata" kiszámításán, így pl nem tudja elpusztítani a Fulmekron-t egy Marauder Phoenix, aminek egyébként esélye sem lenne, ha ott vagy a helyszínen és végignézed a csatát.
Tényleg, nagyon rég foglaltam már hajót...megnézem mi változott.Azt tudom, hogy nehezítették, csak hogy változott-e valami még.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.01.12. 09:07:55
Szerintem nem lehet valami "egészséges", ha ősidők óta ugyan azzal a mentéssel játszotok, hiába csinálják az Egosok úgy, hogy kompatibilisek a javítások a korábbi mentésekkel. Amúgy én is úgy vagyok vele (most az Xtended Terran Conflicttal játszom, az fut el a jelenlegi gépemen 😄), hogy addig érdekel, addig játszom, amíg felfelé mászok a létrán, amikor felérek a csúcsra és eltűnik a kihívás, az már nem olyan érdekes.

Nem kizárt. Nálam összefolynak a verziószámok!
Már asszem itt a 3.61-ben is láttam olyat, hogy lehet építeni gyárat küldetés alapján...
Dank Ezer Sőn!

Viku! Te el vagy veszve! A 4.0-ban már küldetésre is lehet gyárat építeni, ami ellentétben a korábbi X-ekkel a tiéd lesz. Ezt is módosíthatnák...
Épp most léptem ki megint egy ilyen 2-3 órás játék után, még 600 milliót bezsebeltem...a gyáraim kezdenek kiürülni, amiért kell egy negyedik Mega Cellfabot is felhúznom, mert olyan hiány van Antimatter Cells-ből...épp töltöm a CV-t anyaggal.A fegyverek is valamivel jobban fogynak, bár 3 fegyvergyáram van és túltermelek...
Az összes vizem elfogyott, építek még egy vízüzemet...eddig asszem 64 gyáram van, de kéne még 😊
Megint elvesztettem a Páblik béta oldalt! Küldenétek egy direkt linket?